מצרכים להכנת פילה אמנון ברוטב אדום חריף
- 1 ק”ג פילה דג אמנון שטוף ומושרה כחצי שעה לפני במיץ מלימון טרי ומלח(*ניתן להכין גם עם פילה נסיכת הנילוס או כל דג לבן)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 גזר פרוס לעיגולים
- 1 גמבה חתוכה לרצועות דקות
- 10 שיני שום קצוצות
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (משקית קפואה)
- 3 עגבניות גדולות מגורדות
- 3 כפות מלאות רסק עגבניות
- 1 פלפל חריף צ’ילי קצוץ
- 1 כוס מים רותחים
- חצי חבילת כוסברה קצוצה
תיבול:
- כפית סוכר, כפית מלאה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח, 1/2 כפית כמון, 1/3 כפית פלפל שחור.
איך מכינים פילה אמנון ברוטב אדום חריף?
- מחממים מחבת רחבה עם שמן זית. מוסיפים גזר, גמבה, שום ומערבבים כ-2 דקות.
- מוסיפים פלפל חריף, עגבניות מגורדות, רסק עגבניות, גרגירי חומוס, מים רותחים ומתבלים. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות.
- מוסיפים את הדג ומכסים אותו ברוטב. מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות (אם הנתחים דקים) עד 30 דקות (אם הנתחים עבים).
הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
רעיון לתוספת מושלמת:
פילה אמנון ברוטב אדום חריף הוא מנה עשירה בטעמים שמתחברת נהדר עם תוספות רכות ומאזנות. חומוס ביתי מהיר הוא בחירה מצוינת להגשה לצד הדג החריף – המרקם הקרמי והטעם העדין של החומוס מאזנים את החריפות של הרוטב. מתכון חומוס ב-10 דקות שלנו מוכן בדיוק בזמן שהדג מתבשל. הגישו את השניים יחד עם אורז לבן או לחם טרי לארוחה מאוזנת ומשביעה בסגנון ים-תיכוני. מתכון פשוט לחומוס משימורים הוא הפתרון המושלם כשרוצים להשקיע בעיקר במנה העיקרית.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
269 תגובות
כניסה
269 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

