שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

פטריות מבושלות במחבת בשום ועשבי תיבול

פטריות בשום ועשבי תיבול

מצרכים (כ-3 מנות):

2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות 

4 שיני שום קצוצות דק

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק

2 כפות עלי כוסברה קצוצים דק

מלח לפי הטעם (שליש-חצי כפית) וקמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-אם הפטריות קטנות ניתן להשאיר אותן שלמות. אם הן בינוניות – מומלץ לחתוך לחצי. 

-מחממים סיר עם כף שמן ומטגנים את השום כחצי דקה על אש בינונית-נמוכה (יש לשים לב שלא יישרף).

-מוסיפים את הפטריות, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-7 דקות, עד שהן מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים כוסברה ופטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מבשלים עם מכסה כ-3 דקות נוספות. מסירים את המכסה ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חטיף גרנולה אפוי
סלמון בממרח עגבניות מיובשות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
שירה גלבוע (18:53 29.04.2020)

טוב, האמת היא כבר הכנתי אמש ויצא ממש טוב. תודה.
אבל יצאה כמות קטנה ):
נ.ב
אם אני מכינה כמות של שש או שמונה קופסאות, כמה שום לשים בערך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:54 29.04.2020)

זה בגלל שהפטריות מצטמצמות בזמן הטיגון.
ל6 קופסאות- 11-12 שיני שום
ל8 קופסאות- 15-16 שיני שום

Avatar
שירה גלבוע (20:47 29.04.2020)

תודה.

Avatar
שירה גלבוע (07:26 28.04.2020)

זה בסדר אם אכין עם פטריות משימורים?
אם כן המינון זהה? כלומר, סלסלת פטריות=קופסא אחת?
וזה בסדר פטריות חתוכות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:51 28.04.2020)

כן.
זה יוצא יותר מוצלח עם פטריות שלמות משימורים ולא חתוכות.

Avatar
יוסף (12:00 12.04.2019)

מה עושים עם הפטריות לפני הבישול ? לשטוף במים ? זה עושה אותן קצת מסמורטטות ..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:39 12.04.2019)

שוטפים אותן קצת במים ומנגבים.

Avatar
נעמי (18:00 2.12.2018)

הי.
אפשר להכין יום לפני?
עם מה זה הולך ליד? (ללא גלוטן)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:27 2.12.2018)

כן אפשר.
זה תוספת שהולכת כמעט עם כל דבר. עם מנה בשרית או אורז.

Avatar
יעל (13:25 29.11.2018)

יצא טעים מאוד…. תודה על עוד מתכון נפלא!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:26 29.11.2018)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
שלומי (15:03 9.11.2018)

בסוף יש מלא נוזלים, מה לעשות איתם? להשאיר את הפטריות בנוזל ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:59 9.11.2018)

אפשר לשפוך אותם או להמשיך לבשל ללא מכסה עד שהם מתאדים.

Avatar
חני (23:44 22.09.2018)

נראה טוב… מגישים חם או קר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:07 23.09.2018)

אפשר לגיד חם או בטמפ' החדר.
חג שמח 🌺

Avatar
נועה (00:42 22.08.2018)

היי (:
האם מתאים להוסיף כאן שמן כמהין?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 22.08.2018)

כן, למה לא?

Avatar
ציפי (18:23 20.08.2018)

יש בעיה אחת עם התבשיל: אף פעם אין מספיק ממנו:) ממליצה להכפיל כמויות מראש.
החלפתי את הכוסברה (לא אוהבים) בקורנית טריה והוספתי מעט אגוז מוסקט. הטעם נפלא והריח במטבח מעלף. תודה על מתכון פשוט וטעים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 20.08.2018)

תודה ציפי, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
ארינה (11:09 18.08.2018)

האם אפשר להשתמש בפטריות פורטבלו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:44 18.08.2018)

כן אפשר.

Avatar
דנית (16:36 17.08.2018)

אפשר להשתמש בפטריות מקופסת שימורים אם אין לי פטריות טריות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:19 17.08.2018)

כן אפשר להשתמש בפטריות שלמות משימורים למרות שעם טריות יוצא יותר טעים.

Avatar
גילה (13:32 17.08.2018)

מהם סימני טריות בפטריות שמפיניון? האם צבע שחור בפנים הוא תקין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:25 17.08.2018)

מבחינה חיצונית הם צריכים להיות מתוחים וחלקים וללא כתמים.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.