שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 13 דקות

מס’ מנות: 3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות

4 שיני שום קצוצות דק

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק

2 כפות עלי כוסברה קצוצים דק

מלח לפי הטעם (שליש-חצי כפית) וקמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-אם הפטריות קטנות ניתן להשאיר אותן שלמות. אם הן בינוניות – מומלץ לחתוך לחצי.

-מחממים סיר עם כף שמן ומטגנים את השום כחצי דקה על אש בינונית-נמוכה (יש לשים לב שלא יישרף).

-מוסיפים את הפטריות, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-7 דקות, עד שהן מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים כוסברה ופטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מבשלים עם מכסה כ-3 דקות נוספות. מסירים את המכסה ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
חטיף גרנולה אפויחטיף גרנולה אפוי
סלמון בממרח עגבניות מיובשות סלמון בממרח עגבניות מיובשות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מיכל (08:15 10.11.2023)

הי אפרת, אפשר להחליף את עלי הפטרוזיליה והכוסברה בפטרוזיליה מיובשת? אם כן, כמה לשים? תודה! מיכל.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:50 10.11.2023)

כן. שימי רבע-שליש כפית.

avatar
רותי (20:10 13.09.2023)

היי אפרת יקרה,
האם אפשר להקפיא את הסלט?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:20 13.09.2023)

היי
אפשר.

avatar
מינה (19:49 13.09.2023)

האם ניתן לעשות עם פטריות משימורים?
תודה מיוחדת ושנה טובה, אני מאדד נהנית מהמתכונים המוצלחים אחד אחד!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:22 13.09.2023)

היי
אפשר אם כי יותר טעים עם פטריות טריות.
שנה טובה!

avatar
חיה (09:09 31.05.2023)

תודה רבה! נראה מצוין!
אפשר לשים פטרוזיליה מיובשת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:27 31.05.2023)

שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר לשים פטרוזיליה מיובשת.

avatar
לילי (17:11 1.04.2022)

במה אפשר להחליף את הכוסברה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:39 1.04.2022)

היי,
אפשר להשתמש בפטרוזיליה או כל עלי תבלין אחרים שאוהבים.

avatar
חנצ'י (13:28 31.12.2021)

הכנתי ושמתי על חומוס ביתי
יצא אחלה!!!
תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:17 31.12.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה ששיתפת❤

avatar
גל (20:08 31.01.2021)

יצא מעולה!
בתוספת הפירה כרובית שלך – מושלם

avatar
שירה גלבוע (18:53 29.04.2020)

טוב, האמת היא כבר הכנתי אמש ויצא ממש טוב. תודה.
אבל יצאה כמות קטנה ):
נ.ב
אם אני מכינה כמות של שש או שמונה קופסאות, כמה שום לשים בערך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:54 29.04.2020)

זה בגלל שהפטריות מצטמצמות בזמן הטיגון.
ל6 קופסאות- 11-12 שיני שום
ל8 קופסאות- 15-16 שיני שום

avatar
שירה גלבוע (20:47 29.04.2020)

תודה.

avatar
שירה גלבוע (07:26 28.04.2020)

זה בסדר אם אכין עם פטריות משימורים?
אם כן המינון זהה? כלומר, סלסלת פטריות=קופסא אחת?
וזה בסדר פטריות חתוכות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:51 28.04.2020)

כן.
זה יוצא יותר מוצלח עם פטריות שלמות משימורים ולא חתוכות.

avatar
יוסף (12:00 12.04.2019)

מה עושים עם הפטריות לפני הבישול ? לשטוף במים ? זה עושה אותן קצת מסמורטטות ..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:39 12.04.2019)

שוטפים אותן קצת במים ומנגבים.

avatar
כנרת (19:43 4.07.2021)

מנגבים בניר סופג מעט לח. לא שוטפים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:44 4.07.2021)

יש חילוקי דעות בעניין הזה… אני אוהבת לשטוף אותן בעדינות כדי לוודא שהפטריות נקיות.

avatar
נעמי (18:00 2.12.2018)

הי.
אפשר להכין יום לפני?
עם מה זה הולך ליד? (ללא גלוטן)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:27 2.12.2018)

כן אפשר.
זה תוספת שהולכת כמעט עם כל דבר. עם מנה בשרית או אורז.

avatar
יעל (13:25 29.11.2018)

יצא טעים מאוד…. תודה על עוד מתכון נפלא!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:26 29.11.2018)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
שלומי (15:03 9.11.2018)

בסוף יש מלא נוזלים, מה לעשות איתם? להשאיר את הפטריות בנוזל ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:59 9.11.2018)

אפשר לשפוך אותם או להמשיך לבשל ללא מכסה עד שהם מתאדים.

avatar
חני (23:44 22.09.2018)

נראה טוב… מגישים חם או קר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:07 23.09.2018)

אפשר לגיד חם או בטמפ’ החדר.
חג שמח 🌺

avatar
נועה (00:42 22.08.2018)

היי (:
האם מתאים להוסיף כאן שמן כמהין?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 22.08.2018)

כן, למה לא?

avatar
ציפי (18:23 20.08.2018)

יש בעיה אחת עם התבשיל: אף פעם אין מספיק ממנו:) ממליצה להכפיל כמויות מראש.
החלפתי את הכוסברה (לא אוהבים) בקורנית טריה והוספתי מעט אגוז מוסקט. הטעם נפלא והריח במטבח מעלף. תודה על מתכון פשוט וטעים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 20.08.2018)

תודה ציפי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
ארינה (11:09 18.08.2018)

האם אפשר להשתמש בפטריות פורטבלו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:44 18.08.2018)

כן אפשר.

avatar
דנית (16:36 17.08.2018)

אפשר להשתמש בפטריות מקופסת שימורים אם אין לי פטריות טריות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:19 17.08.2018)

כן אפשר להשתמש בפטריות שלמות משימורים למרות שעם טריות יוצא יותר טעים.

avatar
גילה (13:32 17.08.2018)

מהם סימני טריות בפטריות שמפיניון? האם צבע שחור בפנים הוא תקין?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:25 17.08.2018)

מבחינה חיצונית הם צריכים להיות מתוחים וחלקים וללא כתמים.

לקריאת כל התגובות