זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 13 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות
4 שיני שום קצוצות דק
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
2 כפות עלי כוסברה קצוצים דק
מלח לפי הטעם (שליש-חצי כפית) וקמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-אם הפטריות קטנות ניתן להשאיר אותן שלמות. אם הן בינוניות – מומלץ לחתוך לחצי.
-מחממים סיר עם כף שמן ומטגנים את השום כחצי דקה על אש בינונית-נמוכה (יש לשים לב שלא יישרף).
-מוסיפים את הפטריות, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-7 דקות, עד שהן מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים כוסברה ופטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מבשלים עם מכסה כ-3 דקות נוספות. מסירים את המכסה ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות.
ראו גם
- אורז עם אטריות |
- פוטטוס בתנור |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סטייק כרובית |
- אורז כרובית |
- שעועית ירוקה בפסטו
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
הי אפרת, אפשר להחליף את עלי הפטרוזיליה והכוסברה בפטרוזיליה מיובשת? אם כן, כמה לשים? תודה! מיכל.
כן. שימי רבע-שליש כפית.
היי אפרת יקרה,
האם אפשר להקפיא את הסלט?
היי
אפשר.
האם ניתן לעשות עם פטריות משימורים?
תודה מיוחדת ושנה טובה, אני מאדד נהנית מהמתכונים המוצלחים אחד אחד!
היי
אפשר אם כי יותר טעים עם פטריות טריות.
שנה טובה!
תודה רבה! נראה מצוין!
אפשר לשים פטרוזיליה מיובשת?
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר לשים פטרוזיליה מיובשת.
במה אפשר להחליף את הכוסברה?
היי,
אפשר להשתמש בפטרוזיליה או כל עלי תבלין אחרים שאוהבים.
הכנתי ושמתי על חומוס ביתי
יצא אחלה!!!
תודה רבה!!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה ששיתפת❤
יצא מעולה!
בתוספת הפירה כרובית שלך – מושלם
טוב, האמת היא כבר הכנתי אמש ויצא ממש טוב. תודה.
אבל יצאה כמות קטנה ):
נ.ב
אם אני מכינה כמות של שש או שמונה קופסאות, כמה שום לשים בערך?
זה בגלל שהפטריות מצטמצמות בזמן הטיגון.
ל6 קופסאות- 11-12 שיני שום
ל8 קופסאות- 15-16 שיני שום
תודה.
זה בסדר אם אכין עם פטריות משימורים?
אם כן המינון זהה? כלומר, סלסלת פטריות=קופסא אחת?
וזה בסדר פטריות חתוכות?
כן.
זה יוצא יותר מוצלח עם פטריות שלמות משימורים ולא חתוכות.
מה עושים עם הפטריות לפני הבישול ? לשטוף במים ? זה עושה אותן קצת מסמורטטות ..
שוטפים אותן קצת במים ומנגבים.
מנגבים בניר סופג מעט לח. לא שוטפים.
יש חילוקי דעות בעניין הזה… אני אוהבת לשטוף אותן בעדינות כדי לוודא שהפטריות נקיות.
הי.
אפשר להכין יום לפני?
עם מה זה הולך ליד? (ללא גלוטן)
כן אפשר.
זה תוספת שהולכת כמעט עם כל דבר. עם מנה בשרית או אורז.
יצא טעים מאוד…. תודה על עוד מתכון נפלא!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
בסוף יש מלא נוזלים, מה לעשות איתם? להשאיר את הפטריות בנוזל ?
אפשר לשפוך אותם או להמשיך לבשל ללא מכסה עד שהם מתאדים.
נראה טוב… מגישים חם או קר?
אפשר לגיד חם או בטמפ’ החדר.
חג שמח 🌺
היי (:
האם מתאים להוסיף כאן שמן כמהין?
תודה
כן, למה לא?
יש בעיה אחת עם התבשיל: אף פעם אין מספיק ממנו:) ממליצה להכפיל כמויות מראש.
החלפתי את הכוסברה (לא אוהבים) בקורנית טריה והוספתי מעט אגוז מוסקט. הטעם נפלא והריח במטבח מעלף. תודה על מתכון פשוט וטעים.
תודה ציפי, שמחה שאהבת 🙂
האם אפשר להשתמש בפטריות פורטבלו?
כן אפשר.
אפשר להשתמש בפטריות מקופסת שימורים אם אין לי פטריות טריות?
כן אפשר להשתמש בפטריות שלמות משימורים למרות שעם טריות יוצא יותר טעים.
מהם סימני טריות בפטריות שמפיניון? האם צבע שחור בפנים הוא תקין?
מבחינה חיצונית הם צריכים להיות מתוחים וחלקים וללא כתמים.