שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 13 דקות

מס’ מנות: 3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות

4 שיני שום קצוצות דק

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק

2 כפות עלי כוסברה קצוצים דק

מלח לפי הטעם (שליש-חצי כפית) וקמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-אם הפטריות קטנות ניתן להשאיר אותן שלמות. אם הן בינוניות – מומלץ לחתוך לחצי.

-מחממים סיר עם כף שמן ומטגנים את השום כחצי דקה על אש בינונית-נמוכה (יש לשים לב שלא יישרף).

-מוסיפים את הפטריות, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-7 דקות, עד שהן מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים כוסברה ופטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מבשלים עם מכסה כ-3 דקות נוספות. מסירים את המכסה ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חטיף גרנולה אפויחטיף גרנולה אפוי
סלמון בממרח עגבניות מיובשות סלמון בממרח עגבניות מיובשות

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
גל (20:08 31.01.2021)

יצא מעולה!
בתוספת הפירה כרובית שלך – מושלם

שירה גלבוע (18:53 29.04.2020)

טוב, האמת היא כבר הכנתי אמש ויצא ממש טוב. תודה.
אבל יצאה כמות קטנה ):
נ.ב
אם אני מכינה כמות של שש או שמונה קופסאות, כמה שום לשים בערך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:54 29.04.2020)

זה בגלל שהפטריות מצטמצמות בזמן הטיגון.
ל6 קופסאות- 11-12 שיני שום
ל8 קופסאות- 15-16 שיני שום

שירה גלבוע (20:47 29.04.2020)

תודה.

שירה גלבוע (07:26 28.04.2020)

זה בסדר אם אכין עם פטריות משימורים?
אם כן המינון זהה? כלומר, סלסלת פטריות=קופסא אחת?
וזה בסדר פטריות חתוכות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:51 28.04.2020)

כן.
זה יוצא יותר מוצלח עם פטריות שלמות משימורים ולא חתוכות.

יוסף (12:00 12.04.2019)

מה עושים עם הפטריות לפני הבישול ? לשטוף במים ? זה עושה אותן קצת מסמורטטות ..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:39 12.04.2019)

שוטפים אותן קצת במים ומנגבים.

כנרת (19:43 4.07.2021)

מנגבים בניר סופג מעט לח. לא שוטפים.

מתכונים ב-10 דקות (20:44 4.07.2021)

יש חילוקי דעות בעניין הזה… אני אוהבת לשטוף אותן בעדינות כדי לוודא שהפטריות נקיות.

נעמי (18:00 2.12.2018)

הי.
אפשר להכין יום לפני?
עם מה זה הולך ליד? (ללא גלוטן)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:27 2.12.2018)

כן אפשר.
זה תוספת שהולכת כמעט עם כל דבר. עם מנה בשרית או אורז.

יעל (13:25 29.11.2018)

יצא טעים מאוד…. תודה על עוד מתכון נפלא!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:26 29.11.2018)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

שלומי (15:03 9.11.2018)

בסוף יש מלא נוזלים, מה לעשות איתם? להשאיר את הפטריות בנוזל ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:59 9.11.2018)

אפשר לשפוך אותם או להמשיך לבשל ללא מכסה עד שהם מתאדים.

חני (23:44 22.09.2018)

נראה טוב… מגישים חם או קר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:07 23.09.2018)

אפשר לגיד חם או בטמפ’ החדר.
חג שמח 🌺

נועה (00:42 22.08.2018)

היי (:
האם מתאים להוסיף כאן שמן כמהין?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 22.08.2018)

כן, למה לא?

ציפי (18:23 20.08.2018)

יש בעיה אחת עם התבשיל: אף פעם אין מספיק ממנו:) ממליצה להכפיל כמויות מראש.
החלפתי את הכוסברה (לא אוהבים) בקורנית טריה והוספתי מעט אגוז מוסקט. הטעם נפלא והריח במטבח מעלף. תודה על מתכון פשוט וטעים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 20.08.2018)

תודה ציפי, שמחה שאהבת 🙂

ארינה (11:09 18.08.2018)

האם אפשר להשתמש בפטריות פורטבלו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:44 18.08.2018)

כן אפשר.

דנית (16:36 17.08.2018)

אפשר להשתמש בפטריות מקופסת שימורים אם אין לי פטריות טריות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:19 17.08.2018)

כן אפשר להשתמש בפטריות שלמות משימורים למרות שעם טריות יוצא יותר טעים.

גילה (13:32 17.08.2018)

מהם סימני טריות בפטריות שמפיניון? האם צבע שחור בפנים הוא תקין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:25 17.08.2018)

מבחינה חיצונית הם צריכים להיות מתוחים וחלקים וללא כתמים.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.