זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 22 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
סלסלת פטריות שמפיניון טריות חתוכות גס
כוס וחצי אפונה משקית קפואה
חצי כוס מים רותחים
תיבול: כפית אבקת מרק, שליש כפית כמון, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.
-מוסיפים פטריות, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה במשך כ-7 דקות עד שהן מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש לבשל על אש בינונית ולערבב מידי פעם).
-מוסיפים אפונה ומים רותחים ומתבלים באבקת מרק, כמון, מלח ופלפל שחור.
-מבשלים עם מכסה במשך כ-10 דקות נוספות (יש לבשל על אש בינונית-נמוכה ולערבב מידי פעם). טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
ראשית תודה על כל המתכונים המדהימים!
האם ניתן המתכון הזה להשתמש גם בשעועית ירוקה בנוסף לאפונה?
אני מחפשת תבשיל עם שעועית ירוקה אפונה ופטריות.
תודה מראש!
כן בטח🙂
הכנתי כבר מספר פעמים טעים מאוד תודה לאפרת
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤
אפשר להקפיא?
אני חושבת שכן.
תודה אפרת.
בינתיים נהיה לא רלוונטי.
היה כל ך טעים שהתחסל…..
שמחה לשמוע 🙂
האם יתאים עם שימורים של אפונה וגזר?
כן.
שלום,
אני מחליפה את הפטריות טריות באלו שבקופסאת שימורים. כמה קופסאות אני צריכה?
תודה
קופסה אחת.
היי אפרת, האם ניתן להחליף את האפונה הקפואה בקופסאת שימורים? ומהו זמן הבישול? אשמח לתשובתך
אפשר. אין שינוי.
היי אפשר עם פטריות פורטבלו? או שיש לך אולי רעיון למתכון אחר עם פטריות פורטבלו…
כן אפשר.
היי אפרת!!😊🥗🥙🍟אפשר להחליף את הפטריות ברצועות חזה עוף?
כן אפשר 🙂
היי,
האם אפשר להכין את המתכון בלי הפטריות? רק עם אפונה?
תודה 🙂
כן אפשר.
הכנתי מושלם.לצידו אורז בסמטי לבן.”מכורה למתכונייך”כולם נפלאים וטעימים.🍜🍮תודה חמה מכול ה💞💞
תודה ציפי 💗
היי
האם קשור להחליף את הכמון בכורכום? (משום מה זה נשמע לי דומה?)
זה לא אותו טעם 🙂 אבל אם אין לך כמון שימי רבע כפית שטוחה כורכום.
היי אפרת
מה הכונה מצטמצמות ומה זה מגירות נוזלים?
מכייון שאני משתמשת בנירוסטה נאלצית להוסיף מים כי אחרת זה מתחיל להשרף בשלב הפיטריות
האם לכלול את כמות המים בחצי כוס מים רותחים ?
תודה
את תראי שהפטריות מתחילות להצטמצם מעט בגודלן ולהוציא נוזלים.
אם לאחר טיגון הפטריות לא נותרו הרבה מים במחבת אז תוסיפי חצי כוס מים.
אם אני רוצה להכין שקית שלמה של אפונה קפואה, כמה מים להוסיף?
אם זו שקית של 800 גרם שימי בין כוס וחצי ל-2 כוסות מים.
את כמויות התיבול מומלץ להכפיל ב-3.
אפרת היי
מתכון מעולה. טעים טעים וכה פשוט להכנה.
יישר כוח
תודה אורי 🙂
הכנתי יצא מאוד טעים,
מנסיוני אפשר להחליף בשעועית -ירוקה חתוכה וקפואה,אם רוצים לגוון.
תודה שירן 🙂
שלום אפרת,
דבר ראשון תודה על מתכונים נפלאים!
האם יש דרך להכין מתכון זה עם אפונה יבשה?
ופטריות מקופסת שימורים?
תודה רבה
ענבל
היי ענבל,
את האפונה היבשה יש לבשל קודם בנפרד במים רותחים עד לריכוך ורק אח”כ להכין איתה את המתכון.
אפשר להשתמש בפטריות משימורים באותו אופן.
תודה אפרת על כל המתכונים.
מאד אוהבת את האתר שלך
מתאים להוסיף לזה גם כרוב קצוץ?
כן אפשר.
היי
אני רווק עם שני סירי בישול (עם מכסה)ומחבת חבוטה… (בלי מכסה!)
אפשר להשתמש בסיר במקום מחבת? 🙂
נראה מצוין!
כן אפשר.
היי אפרת
מה במקום אבקת מרק אפשרי מלבד אבקת המרק שבאתר או הוספת מלח ?
או שיהיה טעים במובן מסויים גם ככה?
תודה. יום נפלא.
אין צורך להוסיף משהו אחר. יש גם את הכמון שמוסיף טעם.
מאד טעים! ממליצה!
תודה אורה 🌷