שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 22 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

סלסלת פטריות שמפיניון טריות חתוכות גס

כוס וחצי אפונה משקית קפואה

חצי כוס מים רותחים

תיבול: כפית אבקת מרק, שליש כפית כמון, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.

-מוסיפים פטריות, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה במשך כ-7 דקות עד שהן מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש לבשל על אש בינונית ולערבב מידי פעם).

-מוסיפים אפונה ומים רותחים ומתבלים באבקת מרק, כמון, מלח ופלפל שחור.

-מבשלים עם מכסה במשך כ-10 דקות נוספות (יש לבשל על אש בינונית-נמוכה ולערבב מידי פעם). טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סלט ביצים ובצל מטוגןסלט ביצים ובצל מטוגן
עוגת תפוחים פירורים עוגת תפוחים פירורים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שירה (16:36 20.12.2023)

ראשית תודה על כל המתכונים המדהימים!
האם ניתן המתכון הזה להשתמש גם בשעועית ירוקה בנוסף לאפונה?
אני מחפשת תבשיל עם שעועית ירוקה אפונה ופטריות.
תודה מראש!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:00 20.12.2023)

כן בטח🙂

avatar
גביש (08:38 9.09.2022)

הכנתי כבר מספר פעמים טעים מאוד תודה לאפרת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:23 9.09.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤

avatar
hachayim (15:26 29.09.2020)

אפשר להקפיא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:23 29.09.2020)

אני חושבת שכן.

avatar
hachayim (18:30 29.09.2020)

תודה אפרת.
בינתיים נהיה לא רלוונטי.
היה כל ך טעים שהתחסל…..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:35 29.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
מיכל (15:53 4.09.2020)

האם יתאים עם שימורים של אפונה וגזר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:26 5.09.2020)

כן.

avatar
מריה (13:40 25.07.2020)

שלום,
אני מחליפה את הפטריות טריות באלו שבקופסאת שימורים. כמה קופסאות אני צריכה?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:03 25.07.2020)

קופסה אחת.

avatar
יעל (16:22 14.07.2020)

היי אפרת, האם ניתן להחליף את האפונה הקפואה בקופסאת שימורים? ומהו זמן הבישול? אשמח לתשובתך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:34 14.07.2020)

אפשר. אין שינוי.

avatar
גל (10:58 16.12.2019)

היי אפשר עם פטריות פורטבלו? או שיש לך אולי רעיון למתכון אחר עם פטריות פורטבלו…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:10 16.12.2019)

כן אפשר.

avatar
ניצן (10:09 16.11.2019)

היי אפרת!!😊🥗🥙🍟אפשר להחליף את הפטריות ברצועות חזה עוף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:59 16.11.2019)

כן אפשר 🙂

avatar
מיה (17:33 26.10.2019)

היי,
האם אפשר להכין את המתכון בלי הפטריות? רק עם אפונה?
תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:45 26.10.2019)

כן אפשר.

avatar
Zipi (09:52 13.08.2019)

הכנתי מושלם.לצידו אורז בסמטי לבן.”מכורה למתכונייך”כולם נפלאים וטעימים.🍜🍮תודה חמה מכול ה💞💞

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 13.08.2019)

תודה ציפי 💗

avatar
יעל (21:31 3.07.2019)

היי
האם קשור להחליף את הכמון בכורכום? (משום מה זה נשמע לי דומה?)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:15 3.07.2019)

זה לא אותו טעם 🙂 אבל אם אין לך כמון שימי רבע כפית שטוחה כורכום.

avatar
עינת (12:21 14.04.2019)

היי אפרת

מה הכונה מצטמצמות ומה זה מגירות נוזלים?

מכייון שאני משתמשת בנירוסטה נאלצית להוסיף מים כי אחרת זה מתחיל להשרף בשלב הפיטריות

האם לכלול את כמות המים בחצי כוס מים רותחים ?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 14.04.2019)

את תראי שהפטריות מתחילות להצטמצם מעט בגודלן ולהוציא נוזלים.
אם לאחר טיגון הפטריות לא נותרו הרבה מים במחבת אז תוסיפי חצי כוס מים.

avatar
ענבל (11:51 4.04.2019)

אם אני רוצה להכין שקית שלמה של אפונה קפואה, כמה מים להוסיף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:10 4.04.2019)

אם זו שקית של 800 גרם שימי בין כוס וחצי ל-2 כוסות מים.
את כמויות התיבול מומלץ להכפיל ב-3.

avatar
אורי (04:48 23.03.2019)

אפרת היי

מתכון מעולה. טעים טעים וכה פשוט להכנה.
יישר כוח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:24 23.03.2019)

תודה אורי 🙂

avatar
שירן (20:03 22.03.2019)

הכנתי יצא מאוד טעים,
מנסיוני אפשר להחליף בשעועית -ירוקה חתוכה וקפואה,אם רוצים לגוון.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:23 23.03.2019)

תודה שירן 🙂

avatar
ענבל (14:10 15.03.2019)

שלום אפרת,
דבר ראשון תודה על מתכונים נפלאים!
האם יש דרך להכין מתכון זה עם אפונה יבשה?
ופטריות מקופסת שימורים?

תודה רבה
ענבל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:20 15.03.2019)

היי ענבל,
את האפונה היבשה יש לבשל קודם בנפרד במים רותחים עד לריכוך ורק אח”כ להכין איתה את המתכון.
אפשר להשתמש בפטריות משימורים באותו אופן.

avatar
רחלי (18:13 13.03.2019)

תודה אפרת על כל המתכונים.
מאד אוהבת את האתר שלך
מתאים להוסיף לזה גם כרוב קצוץ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:34 13.03.2019)

כן אפשר.

avatar
אלירן (12:17 12.03.2019)

היי
אני רווק עם שני סירי בישול (עם מכסה)ומחבת חבוטה… (בלי מכסה!)
אפשר להשתמש בסיר במקום מחבת? 🙂
נראה מצוין!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:26 12.03.2019)

כן אפשר.

avatar
עינת (13:40 4.03.2019)

היי אפרת

מה במקום אבקת מרק אפשרי מלבד אבקת המרק שבאתר או הוספת מלח ?

או שיהיה טעים במובן מסויים גם ככה?

תודה. יום נפלא.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:10 4.03.2019)

אין צורך להוסיף משהו אחר. יש גם את הכמון שמוסיף טעם.

avatar
אורה (12:28 1.03.2019)

מאד טעים! ממליצה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:33 1.03.2019)

תודה אורה 🌷

לקריאת כל התגובות