שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 27-28 דקות

סוג: חלבי

מצרכים (פוקצ’ה גדולה בגודל 30X17):

2 כוסות (280 ג’) קמח תופח

חצי כפית מלח

רבע כוס (60 מ”ל) שמן זית

200 מ”ל יוגורט

לציפוי:

שמן זית

עלי רוזמרין / תימין

2-3 שיני שום כתושות

מלח גס

*גבינת פרמזן

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

בעזרת כף מערבבים היטב בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת בצקית מעט דביקה (אם הבצק דביק מידי יש להוסיף מעט קמח).

-מניחים את הבצק על נייר האפיה ויוצרים צורה של פוקצ’ה בעובי של כ-1 ס”מ (אם הבצק דביק אפשר לעבוד עם ידיים רטובות). מזליפים בנדיבות שמן זית מעל הפוקצ’ה ומפזרים רוזמרין, שום ומלח גס.

-אופים במרכז התנור 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים ומפזרים גבינת פרמזן ואופים 7-8 דקות נוספות עד להזהבה.

*יש להניח לפוקצ’ה להתקרר לפני שחותכים אותה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת גבינה ואוראועוגת גבינה ואוראו
ירקות מבושלים ירקות מבושלים

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
עמית (18:46 17.07.2021)

שלום אפרת
1. האם לא צריך מים?
2. האם האפייה צריכה להיות עם טורבו או לא

מתכונים ב-10 דקות (20:43 17.07.2021)

היי עמית,
1. אין צורך
2. עדיף לאפות על מצב קו עליון ותחתון ולא טורבו.
בהצלחה😊

נורית מרקו (17:55 21.06.2020)

ללא גלוטן כמה קמח וא.אפיה ניתן להמיר תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:08 21.06.2020)

היי נורית,
לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר להכין עם קמח תמי או כרגיל באותה כמות ולהוסיף 2 כפיות אבקת אפיה.

ליאת (16:37 25.02.2020)

היי אפרת, היה באתר מתכון לפוקצה ללא שמרים עם 4 מרכיבים, נדמה לי עם כפית שמן זית ומים חמים ובלי יוגורט, רק לו זוכרת כמות הקמח, המלח והמים. זוכרת שהכנתי בזמנו ויצא לי נהדר מחפשת המתכון הזה ולא מוצאת.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:43 25.02.2020)

נכון, שיניתי את המתכון כדי שמרקם ייצא קצת יותר אוורירי.
זה המתכון המקורי:
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח
1 כפית גדושה אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1 כפית שמן זית
1/2 כוס מים חמים

ליאת (21:12 26.02.2020)

תודה רבה אפרת מקסימה. רציתי את המתכון הישן כי לא טוב לי יוגורט. תודה רבה:)

בתיה (15:50 1.01.2020)

הי אפרת, ישלי רק קמח רגיל… כמה אבקת אפיה יש להוסיף לו?
ובנוסף, ראיתי שענית שניתן להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה, איזו כמות של שמנת חמוצה לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:28 1.01.2020)

תערבבי 2 כוסות קמח רגיל עם שקית אבקת אפיה.
אותה כמות – 200 מ”ל.

דנה כרמי (21:01 22.09.2019)

פשוט מושלם!
אתר מדהים עם מתכונים מהממים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 22.09.2019)

תודה דנה 🙂

מיכל כהן (16:27 30.08.2019)

הי,
אם רוצים להכין פרווה במה אפשר להחליף את היוגורוט
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:24 30.08.2019)

היי מיכל,
אני לא מכירה תחליף פרווה שיעשה את העבודה. זה יוצא דחוס מידי עם מים או חלב סויה.

sari (11:39 2.08.2019)

אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח כוסמין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:02 2.08.2019)

כן. יש להוסיף 2 כפיות אבקת אפיה.

גיא דן גור (18:01 15.07.2019)

היי,
מה אפשר לשים במקום יוגורט?
תודה רבה
גיא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 15.07.2019)

אפשר לשים גבינה לבנה או שמנת חמוצה.

נופר (14:38 9.06.2018)

הוספתי לבלילה גבינת פטה.
לציפוי לא היתה לי גבינת פרמזן אז פיזרתי גבינה צהובה וגבינה בולגרית.
עכשיו בתנור ומריח מעולה! 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 9.06.2018)

מעולה 🙂
תודה נופר.

ללג (13:19 19.05.2018)

אפשר להשתמש גם עם קמח חיטה לבן בהיר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 20.05.2018)

כן אפשר.

לאה (20:46 27.07.2017)

לא היה לי פרמזן לכן אחרי האפייה הזלפתי עוד כמות נדיבה של שמן זית ופיזרתי מעל זעתר. יצא מעולה!
תודה רבה לכם על מתכון מנצח. כל כך קל, מדויק, מהיר וטעים מאוד!
ממתינה בקוצר רוח אבל גם בסבלנות למתכון כזה גם ללא גלוטן לבני משפחה שרגישים לגלוטן.
אוהבת מאוד את האתר שלכם:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:36 27.07.2017)

תודה לאה, שמחה שיצא טעים 🙂

אמא (20:25 25.07.2017)

פשוט מהיר וטעים! תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:38 25.07.2017)

שמחה שאהבת 🙂

ממשי (20:17 12.07.2017)

האם זה הולך עם תירס או טונה?

מתכונים ב-10 דקות (21:56 12.07.2017)

תירס אפשר לפזר מעל אבל טונה כדאי לאכול ליד.

יהודית (22:12 26.01.2017)

פשוט מעדן!!!!!!!
הכנתי לעצמי לארוחת ערב מהרגע להרגע ואני פשוט נהנית מכל רגע!

דרך אגב- שמתי מעל גבינה רגילה 5% ויצא מאד טעים.

מתכונים ב-10 דקות (08:32 27.01.2017)

שמחה שיצא טעים!
שבת שלום 🙂

מוריה (10:00 7.12.2016)

יש לי שלוש שאלות
1. יש אפשרות להכין עם קמח קונדיטור ללא גלוטן או עם קמח חומוס במקום הקמח הרגיל?
2. אם כן, מה היחס?
3. אפשר להכין בלי הגבינה?
אני בת 11 ואני מכינה המון מהמתכונים שלך והם יוצאים מעולים!

מתכונים ב-10 דקות (10:59 7.12.2016)

היי מוריה,
כל הכבוד לך שאת מכינה מתכונים 🙂
לגבי הפוקצ’ה, לא ניסיתי כך שאני לא יודעת אם זה ייצא מוצלח.
בכל אופן, בקרוב אני מתכוונת להעלות מתכון לבצק פיצה ללא גלוטן בשילוב קמח קונדיטור וקמח חומוס. זה בצק שתוכלי להכין ממנו גם פוקצ’ה.
יום נפלא!

רוית (16:21 14.11.2016)

כמה חמים צריכים להיות המים?

מתכונים ב-10 דקות (16:27 14.11.2016)

היי רוית,
ערבבי רבע כוס מים רותחים עם רבע כוס מים פושרים.

עופטוב (15:31 15.10.2016)

עשיתי!
יצא מעולה!!
אימצתי!!!
תודה רבה :)))

מתכונים ב-10 דקות (15:38 15.10.2016)

תודה עופרטוב, שמחה שאהבת 🙂

מייקל (10:56 9.08.2016)

היי יש לי שאלה

אפשר לשים גבינת עמק במקום פרזמן?

מתכונים ב-10 דקות (17:33 9.08.2016)

כן מייקל, אפשר.

דנה (15:21 15.04.2016)

מתכון מעולה!!!! תודה רבה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (15:31 15.04.2016)

תודה דנה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!

אסף (20:50 28.03.2016)

נשמע טוב רציתי לשאול אם אפשר עם ירקות ואם יש לכם עוד תוספות לפוקצה ושוב תודה על האתר ששידרג לנו את
האוכל בבית

מתכונים ב-10 דקות (21:59 28.03.2016)

היי אסף,
אפשר לשים ירקות קצוצים מבושלים על הפוקצ’ה לאחר 20 דקות אפיה (בזמן שמוסיפים את גבינת הפרמזן) ואז להחזיר לאפיה של 10 דקות נוספות. ראה לדוגמא תוספת ירקות במתכון הזה- ברוסקטה אנטיפסטי.
אפשר לשים גם זיתים שחורים/ירוקים או פטריות מטוגנות עם או בלי בצל. אפשר להוסיף שום כתוש (כל התוספות יש להוסיף לפוקצה לאחר 20 דקות אפיה).
בהצלחה 😉

אורלי (21:14 21.07.2015)

אני נתקעתי בבעיה… אני עכשיו רוצה להכין את המתכון אבל הבעיה היא שאין לי נייר אפיה… מה עושים?

מתכונים ב-10 דקות (21:36 21.07.2015)

היי אורלי,
תאפי בלי נייר אפיה אבל תשמני היטב את התבנית ותכיני בתבנית חד פעמית מאלומיניום אם יש לך.
בהצלחה 😉

חן (21:46 9.07.2015)

הפוקאצה בתנור:) האמת לא יצא לי בצק דביק. ועשיתי במדויק כמו במתכון..

מתכונים ב-10 דקות (22:32 9.07.2015)

היי חן, איך יצא?

לילו (19:59 9.10.2014)

הי

אם אני רוצה להשתמש בקמחים אחרים כגון – כוסמין או חיטה מלאה –
האם עליי לשנות משהו במתכון?

האם זה מומלץ?

תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (20:06 9.10.2014)

היי לילו,
בדר”כ אני בעד להפוך את המתכון לבריא יותר אבל במתכון הזה ספציפית פחות מומלץ להשתמש בקמח אחר שאינו לבן מאחר ואין כאן שמרים וייתכן והמאפה ייצא דחוס או במרקם פחות טעים.
חג שמח 🙂

דנה (14:34 10.10.2015)

אין בעיה עם כוסמין לבן זה בדיוק מה שאני עשיתי עכשיו. בבית אצלי לא אוכלים חיטה. והכוסמין בטעם אותו הדבר במרקם הוא קצת יותר אוורירי. אני עושה הכל עם כוסמין לבן כדי שלא ירגישו בהבדל. לעצמי אני משלבת עם כוסמין מלא.

לילך (18:10 30.05.2014)

מה אם אין לי בבית סודה לשתיה ואין לי שמרים ולא מוצרי חלב (לא אוכלת מוצרי חלב) אז איך ומה אפשר לשים במקום סודה לשתיה ושמרים????

מתכונים ב-10 דקות (18:15 30.05.2014)

הי לילך, אין במתכון הזה שמרים או סודה לשתיה.
שבת שלום 🙂

עינת (08:42 27.05.2014)

הי, כיצד ניתן להכין מתכון זה אך ללא גלוטן?

תודה,

עינת

מתכונים ב-10 דקות (10:12 27.05.2014)

הי,
לא ניסיתי להכין את המתכון ללא גלוטן, אני מניחה שיהיה צורך לשלב מספר קמחים.
במידה שיעלה לאתר מתכון כזה, אשלח לך עדכון במייל.
יום נפלא 🙂

zipi (17:26 21.05.2014)

כמה פוקצות יוצאות מהכמות הרשומה לעיל.

מתכונים ב-10 דקות (18:01 21.05.2014)

אחת גדולה

לימור כהן (20:44 20.05.2014)

אחלה מתכון! הכנתי כתוספת לארוחת ערב, יצא טעים מאוד.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.