זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 27-28 דקות
סוג: חלבי
מצרכים (פוקצ’ה גדולה בגודל 30X17):
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח
חצי כפית מלח
רבע כוס (60 מ”ל) שמן זית
200 מ”ל יוגורט
לציפוי:
שמן זית
עלי רוזמרין / תימין
2-3 שיני שום כתושות
מלח גס
*גבינת פרמזן
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
–בעזרת כף מערבבים היטב בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת בצקית מעט דביקה (אם הבצק דביק מידי יש להוסיף מעט קמח).
-מניחים את הבצק על נייר האפיה ויוצרים צורה של פוקצ’ה בעובי של כ-1 ס”מ (אם הבצק דביק אפשר לעבוד עם ידיים רטובות). מזליפים בנדיבות שמן זית מעל הפוקצ’ה ומפזרים רוזמרין, שום ומלח גס.
-אופים במרכז התנור 20 דקות.
-מוציאים ומפזרים גבינת פרמזן ואופים 7-8 דקות נוספות עד להזהבה.
*יש להניח לפוקצ’ה להתקרר לפני שחותכים אותה.
מה אפשר לשים במקום יוגורט
גבינה לבנה, שמנת חמוצה, קוטג’.
רוויון / לבן של פעם .
הי!
שנה שעברה בשבועות הכנתי מהאתר שלך פוקצ’ות מאלפות
ואני לא מוצאת את המתכון עכשיו
רק בלי גלוטן או בלי שמרים
איך מוצאים?
היי
תלחצי כאן למתכון😊
אפשר עם קמח כוסמין?
אפשר אבל המרקם יהיה כבד יותר.
היי אפרת, אני נהנית מאוד מהמתכונים שלך!
שאלה קטנה..
כוס קמח, המדד שווה ערך ל 140? הוא חדפ חם או קר?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
מבחינת משקל- כוס קמח מכילה 140 גרם קמח (לכל חומר משקל שונה, למשל כוס סוכר=200 גרם).
מבחינת נפח- כוס מדידה= 240 מ”ל. גם כוס חד”פ לשתייה חמה היא בנפח זהה.
שלום אפרת
1. האם לא צריך מים?
2. האם האפייה צריכה להיות עם טורבו או לא
היי עמית,
1. אין צורך
2. עדיף לאפות על מצב קו עליון ותחתון ולא טורבו.
בהצלחה😊
ללא גלוטן כמה קמח וא.אפיה ניתן להמיר תודה
היי נורית,
לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר להכין עם קמח תמי או כרגיל באותה כמות ולהוסיף 2 כפיות אבקת אפיה.
ניסיתי 2 כוסות של קמח מולינו כחול וקמח תמי ויצא ממש יבש, לא התגבש לבצק. מה להוסיף? מים?
אפשר להוסיף ביצה טרופה בהדרגה ולפי הצורך, ואם צריך עוד קצת נוזלים- מעט מים.
היי אפרת, היה באתר מתכון לפוקצה ללא שמרים עם 4 מרכיבים, נדמה לי עם כפית שמן זית ומים חמים ובלי יוגורט, רק לו זוכרת כמות הקמח, המלח והמים. זוכרת שהכנתי בזמנו ויצא לי נהדר מחפשת המתכון הזה ולא מוצאת.
נכון, שיניתי את המתכון כדי שמרקם ייצא קצת יותר אוורירי.
זה המתכון המקורי:
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח
1 כפית גדושה אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1 כפית שמן זית
1/2 כוס מים חמים
תודה רבה אפרת מקסימה. רציתי את המתכון הישן כי לא טוב לי יוגורט. תודה רבה:)
הי אפרת, ישלי רק קמח רגיל… כמה אבקת אפיה יש להוסיף לו?
ובנוסף, ראיתי שענית שניתן להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה, איזו כמות של שמנת חמוצה לשים?
תערבבי 2 כוסות קמח רגיל עם שקית אבקת אפיה.
אותה כמות – 200 מ”ל.
פשוט מושלם!
אתר מדהים עם מתכונים מהממים!
תודה דנה 🙂
הי,
אם רוצים להכין פרווה במה אפשר להחליף את היוגורוט
תודה
היי מיכל,
אני לא מכירה תחליף פרווה שיעשה את העבודה. זה יוצא דחוס מידי עם מים או חלב סויה.
אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח כוסמין?
כן. יש להוסיף 2 כפיות אבקת אפיה.
היי,
מה אפשר לשים במקום יוגורט?
תודה רבה
גיא
אפשר לשים גבינה לבנה או שמנת חמוצה.
שים אשל .
הוספתי לבלילה גבינת פטה.
לציפוי לא היתה לי גבינת פרמזן אז פיזרתי גבינה צהובה וגבינה בולגרית.
עכשיו בתנור ומריח מעולה! 🙂
מעולה 🙂
תודה נופר.
אפשר להשתמש גם עם קמח חיטה לבן בהיר?
כן אפשר.
לא היה לי פרמזן לכן אחרי האפייה הזלפתי עוד כמות נדיבה של שמן זית ופיזרתי מעל זעתר. יצא מעולה!
תודה רבה לכם על מתכון מנצח. כל כך קל, מדויק, מהיר וטעים מאוד!
ממתינה בקוצר רוח אבל גם בסבלנות למתכון כזה גם ללא גלוטן לבני משפחה שרגישים לגלוטן.
אוהבת מאוד את האתר שלכם:)
תודה לאה, שמחה שיצא טעים 🙂
פשוט מהיר וטעים! תודה!
שמחה שאהבת 🙂
האם זה הולך עם תירס או טונה?
תירס אפשר לפזר מעל אבל טונה כדאי לאכול ליד.
פשוט מעדן!!!!!!!
הכנתי לעצמי לארוחת ערב מהרגע להרגע ואני פשוט נהנית מכל רגע!
דרך אגב- שמתי מעל גבינה רגילה 5% ויצא מאד טעים.
שמחה שיצא טעים!
שבת שלום 🙂
יש לי שלוש שאלות
1. יש אפשרות להכין עם קמח קונדיטור ללא גלוטן או עם קמח חומוס במקום הקמח הרגיל?
2. אם כן, מה היחס?
3. אפשר להכין בלי הגבינה?
אני בת 11 ואני מכינה המון מהמתכונים שלך והם יוצאים מעולים!
היי מוריה,
כל הכבוד לך שאת מכינה מתכונים 🙂
לגבי הפוקצ’ה, לא ניסיתי כך שאני לא יודעת אם זה ייצא מוצלח.
בכל אופן, בקרוב אני מתכוונת להעלות מתכון לבצק פיצה ללא גלוטן בשילוב קמח קונדיטור וקמח חומוס. זה בצק שתוכלי להכין ממנו גם פוקצ’ה.
יום נפלא!
כמה חמים צריכים להיות המים?
היי רוית,
ערבבי רבע כוס מים רותחים עם רבע כוס מים פושרים.
עשיתי!
יצא מעולה!!
אימצתי!!!
תודה רבה :)))
תודה עופרטוב, שמחה שאהבת 🙂
היי יש לי שאלה
אפשר לשים גבינת עמק במקום פרזמן?
כן מייקל, אפשר.
מתכון מעולה!!!! תודה רבה רבה!
תודה דנה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!
נשמע טוב רציתי לשאול אם אפשר עם ירקות ואם יש לכם עוד תוספות לפוקצה ושוב תודה על האתר ששידרג לנו את
האוכל בבית
היי אסף,
אפשר לשים ירקות קצוצים מבושלים על הפוקצ’ה לאחר 20 דקות אפיה (בזמן שמוסיפים את גבינת הפרמזן) ואז להחזיר לאפיה של 10 דקות נוספות. ראה לדוגמא תוספת ירקות במתכון הזה- ברוסקטה אנטיפסטי.
אפשר לשים גם זיתים שחורים/ירוקים או פטריות מטוגנות עם או בלי בצל. אפשר להוסיף שום כתוש (כל התוספות יש להוסיף לפוקצה לאחר 20 דקות אפיה).
בהצלחה 😉
אני נתקעתי בבעיה… אני עכשיו רוצה להכין את המתכון אבל הבעיה היא שאין לי נייר אפיה… מה עושים?
היי אורלי,
תאפי בלי נייר אפיה אבל תשמני היטב את התבנית ותכיני בתבנית חד פעמית מאלומיניום אם יש לך.
בהצלחה 😉
הפוקאצה בתנור:) האמת לא יצא לי בצק דביק. ועשיתי במדויק כמו במתכון..
היי חן, איך יצא?
הי
אם אני רוצה להשתמש בקמחים אחרים כגון – כוסמין או חיטה מלאה –
האם עליי לשנות משהו במתכון?
האם זה מומלץ?
תודה רבה
היי לילו,
בדר”כ אני בעד להפוך את המתכון לבריא יותר אבל במתכון הזה ספציפית פחות מומלץ להשתמש בקמח אחר שאינו לבן מאחר ואין כאן שמרים וייתכן והמאפה ייצא דחוס או במרקם פחות טעים.
חג שמח 🙂
אין בעיה עם כוסמין לבן זה בדיוק מה שאני עשיתי עכשיו. בבית אצלי לא אוכלים חיטה. והכוסמין בטעם אותו הדבר במרקם הוא קצת יותר אוורירי. אני עושה הכל עם כוסמין לבן כדי שלא ירגישו בהבדל. לעצמי אני משלבת עם כוסמין מלא.
מה אם אין לי בבית סודה לשתיה ואין לי שמרים ולא מוצרי חלב (לא אוכלת מוצרי חלב) אז איך ומה אפשר לשים במקום סודה לשתיה ושמרים????
הי לילך, אין במתכון הזה שמרים או סודה לשתיה.
שבת שלום 🙂
הי, כיצד ניתן להכין מתכון זה אך ללא גלוטן?
תודה,
עינת
הי,
לא ניסיתי להכין את המתכון ללא גלוטן, אני מניחה שיהיה צורך לשלב מספר קמחים.
במידה שיעלה לאתר מתכון כזה, אשלח לך עדכון במייל.
יום נפלא 🙂
כמה פוקצות יוצאות מהכמות הרשומה לעיל.
אחת גדולה
אחלה מתכון! הכנתי כתוספת לארוחת ערב, יצא טעים מאוד.