שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 29 דקות

מס’ מנות: 12 יחידות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

תבנית שקעים/מאפינס

לתחתית:

כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן

2 כפות (24 ג’) סוכר

חלמון של ביצה גדולה (הצהוב)

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

2-4 כפות מים (*לפי הצורך)

מילוי פקאן:

חלבון של ביצה גדולה (הלבן)

כף מלאה שמן

4 כפות דבש

150 גרם אגוזי פקאן קצוצים

*לקישוט מעל: 50 גרם אגוזי פקאן שלמים (לא חובה)

אופן ההכנה

לתחתית:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה ורכה (מתחילים לערבב עם כף ואח”כ לשים קצת עם הידיים. את המים יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך).

-מחלקים את התערובת באופן שווה בין 12 שקעים ומהדקים היטב בתחתית ובצדדים (עד גובה כ-2 ס”מ מהשקע).

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 14 דקות.

הפעל טיימר (14 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומשאירים אותו דולק.

מילוי פקאן:

-לאחר שהתחתיות מוכנות, מערבבים בקערה (בעזרת כף): חלבון ביצה, שמן, דבש ואגוזי פקאן קצוצים. מניחים כמות של כפית גדושה בכל “קערה” ומהדקים מעט. מניחים מעל 2-3 אגוזי פקאן שלמים ומהדקים.

-מנמיכים את התנור ל170 מעלות ואופים במשך 15 דקות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומניחים לקירור מוחלט.

*שומרים בקופסה סגורה על השיש.

טיפים והערות

*אפשר להשתמש בתערובת של אגוזים: אגוזי מלך, אגוזי לוז, קשיו, שקדים וכו’.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט נבטים וצנונית
ברוקולי בשום ולימון

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
נעה (23:20 1.07.2021)

שאלה נוספת די דחופה…
אם יש לי רק ביצים M מה לעשות?

מתכונים ב-10 דקות (09:10 2.07.2021)

היי נעה,
אם עדיין לא הכנת- שימי ביצה M בתחתי ו-2 חלבוני M במלית.
בהצלחה!

שריאל (12:36 30.06.2021)

עוגה מדהימה!!! הכנתי כבר כמה פעמים..
תוכלי בבקשה לכתוב לי כמויות לתבנית פאי של 26? (בצק+מילוי)
תודה רבה על האתר! אני ככ נהינית ממנו!

מתכונים ב-10 דקות (15:12 30.06.2021)

איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
כמויות:
לתחתית:
2 כוסות ורבע (472 ג’) קמח לבן
3 כפות (36 ג’) סוכר
2 חלמונים של ביצים M (הצהוב)
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
4-6 כפות מים (*לפי הצורך)
מילוי פקאן:
2 חלבונים של ביצים M (הלבן)
כף וחצי מלאה שמן
6 כפות דבש
225 גרם אגוזי פקאן קצוצים
*לקישוט מעל: 75 גרם אגוזי פקאן שלמים

נעה (18:52 29.06.2021)

יש לי כמה שאלות:
1. אפשר לעשות עם קמח כוסמין לבן?
2. ביצה גדולה זה xl או l
3. לתחתית צריך מים פושרים חמים או רגילים מהברז?

מתכונים ב-10 דקות (20:22 29.06.2021)

היי נעה,
1. אפשר
2. L
3. מים קרירים.
בהצלחה😊

חני קפלן (21:28 26.05.2021)

הכנתי בתבנית פאי 24″ .נראה שיצא מעולה, עוד לא טעמתי אבל היה ריח גןעדן בשעת האפיה. תודה אפרת על עוד מתכון מאלף!

מתכונים ב-10 דקות (23:36 26.05.2021)

איזה כיף לשמוע, נראה מושלם! תודה על השיתוף יקירה💗

חני קפלן (18:56 26.05.2021)

אם אני מכינה בתבנית פאי 24″, כמה זמן זה צריך בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (19:10 26.05.2021)

15-18 דקות לתחתית הבצק ו15-20 דקות למילוי הפקאן.

טליה (07:32 9.05.2021)

יצא טעים בטירוף! תודה על המתכון המוצלח

מתכונים ב-10 דקות (08:55 9.05.2021)

נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף ויום מקסים❤

נאוה:)) (23:11 21.04.2021)

נראה נהדר!! יעבוד גם במנג’טים?? אין לי תבנית שקעים…

מתכונים ב-10 דקות (00:22 22.04.2021)

היי נאוה,
מנג’טים בלבד לא יחזיקו את הפאי… את יכולה להכין בתבנית עגולה אחת בקוטר 24.🙂

נאוה:)) (15:14 22.04.2021)

אם כך,אפשר להכין באינגליש קייק? זמן האפיה מתארך??

מתכונים ב-10 דקות (15:55 22.04.2021)

חושבת שהכמות תספיק ל-2 אינגליש קייק. זמן האפייה (רק של המלית) עשוי להתארך ב-5 דקות.

חנה (01:28 14.04.2021)

האם אפשר להמיר את השמן בחמאה ?
אם כן באיזו כמות חמאה .
תודה

מתכונים ב-10 דקות (07:42 14.04.2021)

היי חנה,
אפשר, בתחתית שימי 80 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (לא מומסת). יכול להיות שתצטרכי להוסיף קצת יותר מים.

chaya (16:57 13.04.2021)

יש עוד אפשרויות למילוי חוץ פקאן?

chaya (16:59 13.04.2021)

מפקאן..

מתכונים ב-10 דקות (17:37 13.04.2021)

היי חיה,
אפשר להחליף את הפקאן בכל אגוז אחר שאוהבים או לשלב כמה סוגים (אגוזי מלך שקדים, קשיו, פיסטוק…)
בהצלחה😊

chaya (17:41 13.04.2021)

סבבה, תודה:)

galitea (07:43 26.03.2021)

בוקר טוב אפרת,
איך את ממליצה לאחסן את הפאי? כמה זמן יכול להחזיק?
האם ניתן להכין את המלית מראש ולשים במקרר ולהכין כעבור כמה שעות?

מתכונים ב-10 דקות (07:48 26.03.2021)

היי,
אפשר לאחסן במקרר כ3-4 ימים. אפשר גם להכין את המלית כמה שעות לפני כן, אך לא יותר🙂

הדס (09:59 21.03.2021)

הי אפרת, חשבתי להכין את הקינוח לפסח. האם ניתן להחליף את הקמח במתכון בקמח ללא גלוטן? אם כן, איזה מומלץ והאם יש לשנות מרכיבים בהתאם?
בנוסף, האם מתאים לתבנית פאי 24?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (10:37 21.03.2021)

היי הדס,
אין בעיה להחליף לקמח ללא גלוטן באותה כמות. המתכון מתאים לתבנית 24…
בהצלחה😊

גלית (13:49 15.03.2021)

היי אפרת, האם אפשר להשתמש בתחתיות קנויות מוכנות?
והאם ניתן בבקשה לקבל רעיון תחתיות עם מילוי מלוח?

מתכונים ב-10 דקות (14:51 15.03.2021)

היי גלית,
אפשר להשתמש בתחתית פאי קנויה.
מצרפת מתכון לקיש פטריות ובטטה וקיש פלפלים😊

גלית (08:58 19.03.2021)

וכמה זמן את ממליצה לשים בתנור אם אני עושה עם קנויה?

מתכונים ב-10 דקות (09:49 19.03.2021)

אותו דבר כמו במתכון- תאפי את התחתיות 14 דקות על 180 מעלות, ואז תאפי עם המילוי על 170 מעלות🙂

גלית (10:37 20.03.2021)

תודה רבה אפרת על מתכון סופר טעים!
בסוף בגלל שהתחתיות 90% אפויות לא הכנסתי אותן לתנור לפני, אלא רק עם המילוי.
יצא פצצה!!!

מתכונים ב-10 דקות (18:47 20.03.2021)

מעולה, כל הכבוד! תודה גלית😊

ספיר (23:47 2.03.2021)

הכנתי לפורים ויצא מוששלם!
גם יפים וגם טעימים מאד
התחסל ברגע…

מתכונים ב-10 דקות (06:10 3.03.2021)

וואו נראה מושלם! תודה על השיתוף🙂

Ruth (19:16 27.02.2021)

היי האם זה מתאים גם לתבנית קוטר 26?

מתכונים ב-10 דקות (20:03 27.02.2021)

היי רות,
הפאי מתאים לתבנית בקוטר 24. חושבת שבתבנית 26 הבצק והמילוי לא יספיקו:)
שימי לב שבאפייה בתבנית 24 זמני האפייה קצת מתארכים: לתחתית 16 דקות ועם המלית בסביבות 22-25 דקות.

שפי (20:01 31.01.2021)

אני מוסיפה מייפל לאחר האפיה- זה יוצא נדיר!

מתכונים ב-10 דקות (20:06 31.01.2021)

היי תודה רבה על העידכון, נשמע מצויין😃

חגית (13:32 30.01.2021)

האם אפשר להחליף את הדבש בסילאן או במייפל? ומה הכמות המומלצת?

מתכונים ב-10 דקות (19:05 30.01.2021)

היי חגית,
אפשר. עדיף להמיר במייפל באותה כמות.
שבוע טוב ❤️

תפארת (21:05 28.01.2021)

הכנתי לטו בשבט.
יצא טעים אש , כולם עפו על זה.
אני הוספתי למלית של הפקאן מעט טחינה זה נתן נגיעות של חלבה . יצא ממש מוצלח.
תודה אפרת

מתכונים ב-10 דקות (08:05 29.01.2021)

איזה כיף😃 שבת שלום❤️

תמר (15:42 28.01.2021)

היי אפרת, כל כך שמחתי לראות את המתכון הזה! ידוע לך אם ניתן להמיר 1-2 כפות של השמן ברסק תפוחים? תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:48 28.01.2021)

אפשר אבל לא יותר מ 1-2 כפות אחרת מרקם הבצק ייפגע. השמן תורם לפריכות.

זהבית (21:16 27.01.2021)

היי אפרת, אפשר עם קמח כוסמין מלא? זה ידרוש שינוי במתכון או בזמני אפיה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:58 27.01.2021)

היי זהבית,
לא ניסיתי עם קמח כוסמין מלא. מניחה שזה יגרום לבצק לצאת קצת יותר פירורי ונימוח. יכול להיות שיהיה צורך לשים פחות מים, תראי לפי מרקם הבצק.

דינ (19:37 27.01.2021)

היי אפרת
אני באמצע להכין את הפאי בתבנית 24 סמ
אך נראה לי שהמילוי בכמות קטנה מדי בשביל למלא הכל
מה אפשר להוסיף כדי לנפח אותי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 27.01.2021)

המילוי אמור להיות עד גובה ס”מ וחצי – 2 ס”מ. הוא לא אמור להיות בגובה של התבנית.

אסתר שטרן (18:33 27.01.2021)

יצא לי ממש טעים! המילוי יצא טיפה מתוק אבל זה בסדר
תודה אפרת!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:34 27.01.2021)

תודה לך שחזרת לעדכן ❤️

אורית (16:23 27.01.2021)

אפרת תודה על האתר המדהים 🙂
אשמח לדעת אם עדיף להשתמש במרגרינה כדי שהבצק יהיה פריך יותר ?
תודה מראש !!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:43 27.01.2021)

היי אורית 🙂
אפשר להכין עם מרגרינה במקום השמן אבל הבצק יוצא פריך גם עם שמן.
אם את שמה מרגרינה אז כדאי שהיא תהיה רכה בטמפ’ החדר (ולא מומסת).

ברכה (14:29 27.01.2021)

האם הכוונה במלית לפקאן מסוכר או טבעי?

מתכונים ב-10 דקות (14:40 27.01.2021)

היי ברכה,
לפקאן טבעי.

Moran (20:53 1.02.2021)

יש לי קופסא שלימה מטו בשבט פקאן מסוכר אפשרי?
אם לא יש לך הצעה איזה עוגה/ עוגיות משהו…?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:00 1.02.2021)

היי מורן,
אפשר, זה פשוט ייצא יותר מתוק.

אפרת (10:06 3.03.2021)

בקישוט למעלה לשים פקאן מסוכר או טבעי וכן האם ההערה שאפשר להשתמש בקשיו ושקדים היא לגבי המלית או הקישוט?

מתכונים ב-10 דקות (13:22 3.03.2021)

היי אפרת,
בקישוט אפשר להשתמש בפקאן מסוכר (יצא קצת יותר מתוק) , אפשר להשתמש באגוזים אחרים גם במלית וגם בקישוט.

רוחי (14:24 27.01.2021)

אשמח למתכון לתבנית 22
וכן רציתי לשאול אם יש לך מתכון לתחתית ללא גלוטן אבל לא מקמח תחליפי אלא קמח כמו שקדים/תפו”א, וכן האם אפשר להחליף את הפקאנים באגוזי מלך
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:17 27.01.2021)

היי רוחי,
המתכון מתאים לתבנית בקוטר 24. את יכולה להכין בתבנית 22 ואת השאריות לשים ב-2 תבניות מאפינס אישיות/”קוקטים”.
אין לי מתכון לתחתית מקמח שקדים או תפו”א.
אפשר להחליף את הפקאן באגוזי מלך. מומלץ לשלב גם שקדים ואגוזים אחרים אם יש לך.

ורד (12:50 27.01.2021)

היי אפרת,
רציתי לדעת האם ניתן להכין את תחתית הפאי עם חמאה במקום השמן?
ומה זמן האפייה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:06 27.01.2021)

כן בטח:) בתחתית שימי 80 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (לא מומסת). יכול להיות שתצטרכי להוסיף קצת יותר מים.
אין שינוי בזמן האפיה.

יסמין (12:46 27.01.2021)

היי אפרת
האם ניתן להשים מייפל במקום דבש,
וכן להכין בתבנית מרובעת (לא אישי) ולאיזה גודל תבנית

מתכונים ב-10 דקות (14:51 27.01.2021)

הי יסמין,
אפשר לשים דבש.
אפשר לשים בתבנית של 24, זה אותם המצרכים אבל זמן האפייה שונה, .לתחתית 16 דקות ועם המלית בסביבות 22-25 דקות.

יסמין (15:27 1.02.2021)

תודה רבה
יצא מאד טעים!! מומלץ!!
עשיתי עם כף דבש כף סילאן ו-2 כפות מייפל…
ולקחתי 150 ג’ פיצוחים – פקאן, מלך, קשיו ושקדים , הכל שבור גס,
הכל בתבנית אנגליש קייק
ב”ה יצא מעולה 🙂

התחתית יצאה מעט קשה,
האם כדאי להוסיף א. אפיה?

מתכונים ב-10 דקות (17:16 1.02.2021)

היי יסמין, כיף לשמוע שאהבת ונהנית והתוספות ששמת נשמעות מצויין 🙂
בקשר לתחתית היא אמורה לצאת פריכה ,האם אפית לפי ההוראות? יתכן ואפית יותר זמן ולכן יצא קשה.
בכל מקרה, אפשר להוסיף אבקת אפיה.

רחל (11:15 27.01.2021)

היי אפרת,
תודה רבה על האתר הנעים והמתכונים המוצלחים והטעימים!
שאלה לגבי הדבש,
מה עושים אם הדבש נקרש וניהיה גבישי כזה ולא נוזלי…
האם אפשר להשתמש בו, והאם פשוט לקחת 3 כפות של דבש גבישי?
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:46 27.01.2021)

היי רחל 🙂
ממליצה להניח את צנצנת הדבש בקערת מים חמים עד שהדבש יימס.

רחל (11:57 27.01.2021)

אני אנסה!
תודה רבה על התגובה המהירה!

מאמוש (10:49 27.01.2021)

היי אפרת, כל המתכונים שלך מעולים!!! רציתי לדעת האם אפשר לאפות את הקלתיות לגמרי ולהקפיא ואולי למלא בהזדמנות אחרת במילויים שלא צורכים אפיה כמו גבינות, פירות וכו’? אם כן, אז כמה זמן לאפות? תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:48 27.01.2021)

כן אפשר:)
ממליצה לאפות 14 דקות ב180 מעלות ואח”כ להנמיך ל170 ולאפות עוד כ-5 דקות.
*חשוב לשים לב שזה לא מזהיב יותר מידי.

מאמוש (12:30 27.01.2021)

המון תודות!!! ותודה רבה על התשובה המהירה. אין עליך!

fridush (10:36 27.01.2021)

אפשרי להמי ר למתכון טבעוני?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:07 27.01.2021)

לא ניסיתי אבל בתחתית אולי אפשר לשים סירופ מייפל במקום סוכר כדי להדביק את החומרים.
לגבי המילוי, אפשר להשתמש במייפל במקום בדבש. במקום החלבון הייתי מנסה להשתמש ב2 כפות שמן קוקוס במקום כף שמן רגיל וב-2 כפות ממרח תמרים או שקדים או טחינה גולמית.
אם תנסי, אשמח אם תחזרי לעדכן 🙂

הדס (09:46 27.01.2021)

ואאאוווו אפרת
נראה מעולה!!
אני חייבת להכין בע”ה…

נהנים מאתר מאד!

מתכונים ב-10 דקות (09:58 27.01.2021)

כיף לשמוע, תודה😍

רבקי (21:57 26.01.2021)

היי אפרת, נהנית מאוד מהאתר שלך,
אם אין לי תבנית שקעים או מאפינס, ואני כן רוצה לעשות אותם אישיים,
יש אפשרות נוספת?

מתכונים ב-10 דקות (07:34 27.01.2021)

היי יקירה,
את יכולה להשתמש בתבנית רגילה ופשוט לשים כול עיגול של בצק בנפרד. פשוט לא יהיה לך חוצץ בניהם.
אבל בטוחה שתצליחי גם כך😃

רבקי (08:37 27.01.2021)

זאת אומרת בעצם לבנות את הצורה לבד, ולהניח בתבנית רגילה?

מתכונים ב-10 דקות (09:58 27.01.2021)

נכון😍

רבקי (10:04 27.01.2021)

תודה רבה.

עדי (09:33 26.01.2021)

היי אפרת
מה המתכון לתבנית פאי 24 ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:18 26.01.2021)

היי עדי,
הכמות במתכון אמורה להתאים.
כדאי להאריך קצת את זמן האפיה. לתחתית 16 דקות ועם המלית בסביבות 22-25 דקות.

עדי (10:23 26.01.2021)

תודה , בנוסף כתבת חלמון של ביצה החלק הלבן ..
לא מובן לי החלמון זה הצהוב של הביתה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:25 26.01.2021)

התכוונתי לחלבון כמובן. טעות בהקלדה. תוקן 🙂

עדי (10:32 26.01.2021)

תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (10:40 26.01.2021)

בשמחה❤️

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.