זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 29 דקות
מס’ מנות: 12 יחידות
סוג: פרווה
תבנית שקעים/מאפינס
לתחתית:
כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן
2 כפות (24 ג’) סוכר
חלמון של ביצה גדולה (הצהוב)
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
2-4 כפות מים (*לפי הצורך)
מילוי פקאן:
חלבון של ביצה גדולה (הלבן)
כף מלאה שמן
4 כפות דבש
150 גרם אגוזי פקאן קצוצים
*לקישוט מעל: 50 גרם אגוזי פקאן שלמים (לא חובה)
לתחתית:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה ורכה (מתחילים לערבב עם כף ואח”כ לשים קצת עם הידיים. את המים יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך).
-מחלקים את התערובת באופן שווה בין 12 שקעים ומהדקים היטב בתחתית ובצדדים (עד גובה כ-2 ס”מ מהשקע).
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 14 דקות.
-מוציאים מהתנור ומשאירים אותו דולק.
מילוי פקאן:
-לאחר שהתחתיות מוכנות, מערבבים בקערה (בעזרת כף): חלבון ביצה, שמן, דבש ואגוזי פקאן קצוצים. מניחים כמות של כפית גדושה בכל “קערה” ומהדקים מעט. מניחים מעל 2-3 אגוזי פקאן שלמים ומהדקים.
-מנמיכים את התנור ל170 מעלות ואופים במשך 15 דקות.
-מוציאים מהתנור ומניחים לקירור מוחלט.
*שומרים בקופסה סגורה על השיש.
*אפשר להשתמש בתערובת של אגוזים: אגוזי מלך, אגוזי לוז, קשיו, שקדים וכו’.
- קינוח גבינה וקרמל מלוח |
- פילו במילוי טחינה וקוקוס |
- קינוח גבינה וריבת חלב |
- פנקוטה |
- גלידת בננה בטעם שוקולד |
- מוס שוקולד מקרם קוקוס
אני רוצה להכין פאי פיצוחים אבל רק עם פיצוחים שלמים,חלבון ומייפל או דבש בלי שמנת מתוקה יש לך אולי מתכון לתת לי? תודה
היי,
המתכון הנוכחי עונה על הדרישות שלך- ללא שמנת מתוקה ועם חלבון.
אפשר להשתמש בפיצוחים שלמים במקום פקאן.
היי אפרת האתר שלך פשוט מדהים!
יש לי תבנית פאי קוטר 28 יש מצב לכמויות של התחתית ?
וגם אני יכולה להוסיף למילוי תמרים קצוצים?? תודה רבה ושבת שלום😃
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
לתחתית בקוטר 28:
3 כוסות קמח
4 כפות סוכר
2 חלמונים L
2/3 כוס שמן
4-8 כפות מים לפי הצורך.
אפשר להוסיף תמרים קצוצים דק למלית(:
שלום,
האם ניתן להכין את הפאי גם בתבנית פאי רגילה (קודר 22-24)? בכמה להכפיל את הכמויות?
היי,
המתכון מתאים בדיוק לתבנית בקוטר 24(:
מעולה, תודה רבה!
אפשר לעשות את זה עם תבנית אינגליש קייק?, זה ישפיע על החום?, ויש תחליף לדבש?
היי טל,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק, אבל אז יש סיכוי שדפנות הפאי יצנחו מעט.
כשמכינים בתבנית אינגליש יש לאפות את הפאי עם המילוי כ-15-20 דקות, ללא שינוי בחום.
במקום דבש אפשר לשים 2 כפות סילאן ו-2 כפות סירופ מייפל.
בהצלחה!
היי אם ארצה להמיר את המילוי ובמקום הפקאן לשים גנאש שוקולד, אצטרך לאפות את הפאי עד שיהיה מוכן לגמרי ואז למלא בגנאש ולקרר או לפעול כרגיל ופשוט למלא באמצע האפייה בגנאש.? דחוף אשמח לתשובה מהירה תודה רבה רבה!!
היי תמר,
את הגנאש יש להוסיף אחרי האפייה.
חג שמח!
היי אפרת היקרה ,תודה על מתכונים מופלאים. יש לי רק תבנית פאי 28 תוכלי לומר לי בבקשה כמויות רק למלית?
תודה רבה
היי מירב,
הכמות לתבנית 28 כפולה פי 2:
2 חלבונים של ביצים גדולות
2 כפות מלאות שמן
8 כפות דבש
300 גרם אגוזי פקאן קצוצים
תודה רבה אפרת, מתכון טעים ביותר וקל ביותר! ממש הברקה! כיף שיש פאי פקאן על השולחן בכזאת קלות!
השתמשתי בשתי ביצי M באותו יחס שבמתכון ויצא מעולה.
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף לילך🌺
וגם שכחתי לציין שזו הבקרה ממש גם בשל כמות השמן המועטה ורק ביצה אחת!
❤
נהדר למצוא מתכון בלי כמות מסחרית…
האם ניתן להקפיא לאחר האפיה?
היי יפית,
שמחה שאהבת את המתכון!
פחות מומלץ להקפיא אבל אפשר. אם מקפיאים כדאי לאפות אחרי ההפשרה כמה דקות על 180 מעלות כדי להחזיר את המרקם המקורי.
שאלה נוספת די דחופה…
אם יש לי רק ביצים M מה לעשות?
היי נעה,
אם עדיין לא הכנת- שימי ביצה M בתחתי ו-2 חלבוני M במלית.
בהצלחה!
עוגה מדהימה!!! הכנתי כבר כמה פעמים..
תוכלי בבקשה לכתוב לי כמויות לתבנית פאי של 26? (בצק+מילוי)
תודה רבה על האתר! אני ככ נהינית ממנו!
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
כמויות:
לתחתית:
2 כוסות ורבע (472 ג’) קמח לבן
3 כפות (36 ג’) סוכר
2 חלמונים של ביצים M (הצהוב)
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
4-6 כפות מים (*לפי הצורך)
מילוי פקאן:
2 חלבונים של ביצים M (הלבן)
כף וחצי מלאה שמן
6 כפות דבש
225 גרם אגוזי פקאן קצוצים
*לקישוט מעל: 75 גרם אגוזי פקאן שלמים
יש לי כמה שאלות:
1. אפשר לעשות עם קמח כוסמין לבן?
2. ביצה גדולה זה xl או l
3. לתחתית צריך מים פושרים חמים או רגילים מהברז?
היי נעה,
1. אפשר
2. L
3. מים קרירים.
בהצלחה😊
הכנתי בתבנית פאי 24″ .נראה שיצא מעולה, עוד לא טעמתי אבל היה ריח גןעדן בשעת האפיה. תודה אפרת על עוד מתכון מאלף!
איזה כיף לשמוע, נראה מושלם! תודה על השיתוף יקירה💗
אם אני מכינה בתבנית פאי 24″, כמה זמן זה צריך בתנור?
15-18 דקות לתחתית הבצק ו15-20 דקות למילוי הפקאן.
יצא טעים בטירוף! תודה על המתכון המוצלח
נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף ויום מקסים❤
נראה נהדר!! יעבוד גם במנג’טים?? אין לי תבנית שקעים…
היי נאוה,
מנג’טים בלבד לא יחזיקו את הפאי… את יכולה להכין בתבנית עגולה אחת בקוטר 24.🙂
אם כך,אפשר להכין באינגליש קייק? זמן האפיה מתארך??
חושבת שהכמות תספיק ל-2 אינגליש קייק. זמן האפייה (רק של המלית) עשוי להתארך ב-5 דקות.
האם אפשר להמיר את השמן בחמאה ?
אם כן באיזו כמות חמאה .
תודה
היי חנה,
אפשר, בתחתית שימי 80 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (לא מומסת). יכול להיות שתצטרכי להוסיף קצת יותר מים.
יש עוד אפשרויות למילוי חוץ פקאן?
מפקאן..
היי חיה,
אפשר להחליף את הפקאן בכל אגוז אחר שאוהבים או לשלב כמה סוגים (אגוזי מלך שקדים, קשיו, פיסטוק…)
בהצלחה😊
סבבה, תודה:)
בוקר טוב אפרת,
איך את ממליצה לאחסן את הפאי? כמה זמן יכול להחזיק?
האם ניתן להכין את המלית מראש ולשים במקרר ולהכין כעבור כמה שעות?
היי,
אפשר לאחסן במקרר כ3-4 ימים. אפשר גם להכין את המלית כמה שעות לפני כן, אך לא יותר🙂
הי אפרת, חשבתי להכין את הקינוח לפסח. האם ניתן להחליף את הקמח במתכון בקמח ללא גלוטן? אם כן, איזה מומלץ והאם יש לשנות מרכיבים בהתאם?
בנוסף, האם מתאים לתבנית פאי 24?
תודה רבה!
היי הדס,
אין בעיה להחליף לקמח ללא גלוטן באותה כמות. המתכון מתאים לתבנית 24…
בהצלחה😊
היי אפרת, האם אפשר להשתמש בתחתיות קנויות מוכנות?
והאם ניתן בבקשה לקבל רעיון תחתיות עם מילוי מלוח?
היי גלית,
אפשר להשתמש בתחתית פאי קנויה.
מצרפת מתכון לקיש פטריות ובטטה וקיש פלפלים😊
וכמה זמן את ממליצה לשים בתנור אם אני עושה עם קנויה?
אותו דבר כמו במתכון- תאפי את התחתיות 14 דקות על 180 מעלות, ואז תאפי עם המילוי על 170 מעלות🙂
תודה רבה אפרת על מתכון סופר טעים!
בסוף בגלל שהתחתיות 90% אפויות לא הכנסתי אותן לתנור לפני, אלא רק עם המילוי.
יצא פצצה!!!
מעולה, כל הכבוד! תודה גלית😊
הכנתי לפורים ויצא מוששלם!
גם יפים וגם טעימים מאד
התחסל ברגע…
וואו נראה מושלם! תודה על השיתוף🙂
היי האם זה מתאים גם לתבנית קוטר 26?
היי רות,
הפאי מתאים לתבנית בקוטר 24. חושבת שבתבנית 26 הבצק והמילוי לא יספיקו:)
שימי לב שבאפייה בתבנית 24 זמני האפייה קצת מתארכים: לתחתית 16 דקות ועם המלית בסביבות 22-25 דקות.
אני מוסיפה מייפל לאחר האפיה- זה יוצא נדיר!
היי תודה רבה על העידכון, נשמע מצויין😃
האם אפשר להחליף את הדבש בסילאן או במייפל? ומה הכמות המומלצת?
היי חגית,
אפשר. עדיף להמיר במייפל באותה כמות.
שבוע טוב ❤️
הכנתי לטו בשבט.
יצא טעים אש , כולם עפו על זה.
אני הוספתי למלית של הפקאן מעט טחינה זה נתן נגיעות של חלבה . יצא ממש מוצלח.
תודה אפרת
איזה כיף😃 שבת שלום❤️
היי אפרת, כל כך שמחתי לראות את המתכון הזה! ידוע לך אם ניתן להמיר 1-2 כפות של השמן ברסק תפוחים? תודה!
אפשר אבל לא יותר מ 1-2 כפות אחרת מרקם הבצק ייפגע. השמן תורם לפריכות.
היי אפרת, אפשר עם קמח כוסמין מלא? זה ידרוש שינוי במתכון או בזמני אפיה?
היי זהבית,
לא ניסיתי עם קמח כוסמין מלא. מניחה שזה יגרום לבצק לצאת קצת יותר פירורי ונימוח. יכול להיות שיהיה צורך לשים פחות מים, תראי לפי מרקם הבצק.
היי אפרת
אני באמצע להכין את הפאי בתבנית 24 סמ
אך נראה לי שהמילוי בכמות קטנה מדי בשביל למלא הכל
מה אפשר להוסיף כדי לנפח אותי?
המילוי אמור להיות עד גובה ס”מ וחצי – 2 ס”מ. הוא לא אמור להיות בגובה של התבנית.
יצא לי ממש טעים! המילוי יצא טיפה מתוק אבל זה בסדר
תודה אפרת!!
תודה לך שחזרת לעדכן ❤️
אפרת תודה על האתר המדהים 🙂
אשמח לדעת אם עדיף להשתמש במרגרינה כדי שהבצק יהיה פריך יותר ?
תודה מראש !!!!
היי אורית 🙂
אפשר להכין עם מרגרינה במקום השמן אבל הבצק יוצא פריך גם עם שמן.
אם את שמה מרגרינה אז כדאי שהיא תהיה רכה בטמפ’ החדר (ולא מומסת).
האם הכוונה במלית לפקאן מסוכר או טבעי?
היי ברכה,
לפקאן טבעי.
יש לי קופסא שלימה מטו בשבט פקאן מסוכר אפשרי?
אם לא יש לך הצעה איזה עוגה/ עוגיות משהו…?
היי מורן,
אפשר, זה פשוט ייצא יותר מתוק.
בקישוט למעלה לשים פקאן מסוכר או טבעי וכן האם ההערה שאפשר להשתמש בקשיו ושקדים היא לגבי המלית או הקישוט?
היי אפרת,
בקישוט אפשר להשתמש בפקאן מסוכר (יצא קצת יותר מתוק) , אפשר להשתמש באגוזים אחרים גם במלית וגם בקישוט.
אשמח למתכון לתבנית 22
וכן רציתי לשאול אם יש לך מתכון לתחתית ללא גלוטן אבל לא מקמח תחליפי אלא קמח כמו שקדים/תפו”א, וכן האם אפשר להחליף את הפקאנים באגוזי מלך
תודה רבה!
היי רוחי,
המתכון מתאים לתבנית בקוטר 24. את יכולה להכין בתבנית 22 ואת השאריות לשים ב-2 תבניות מאפינס אישיות/”קוקטים”.
אין לי מתכון לתחתית מקמח שקדים או תפו”א.
אפשר להחליף את הפקאן באגוזי מלך. מומלץ לשלב גם שקדים ואגוזים אחרים אם יש לך.
היי אפרת,
רציתי לדעת האם ניתן להכין את תחתית הפאי עם חמאה במקום השמן?
ומה זמן האפייה?
כן בטח:) בתחתית שימי 80 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (לא מומסת). יכול להיות שתצטרכי להוסיף קצת יותר מים.
אין שינוי בזמן האפיה.
היי אפרת
האם ניתן להשים מייפל במקום דבש,
וכן להכין בתבנית מרובעת (לא אישי) ולאיזה גודל תבנית
הי יסמין,
אפשר לשים דבש.
אפשר לשים בתבנית של 24, זה אותם המצרכים אבל זמן האפייה שונה, .לתחתית 16 דקות ועם המלית בסביבות 22-25 דקות.
תודה רבה
יצא מאד טעים!! מומלץ!!
עשיתי עם כף דבש כף סילאן ו-2 כפות מייפל…
ולקחתי 150 ג’ פיצוחים – פקאן, מלך, קשיו ושקדים , הכל שבור גס,
הכל בתבנית אנגליש קייק
ב”ה יצא מעולה 🙂
התחתית יצאה מעט קשה,
האם כדאי להוסיף א. אפיה?
היי יסמין, כיף לשמוע שאהבת ונהנית והתוספות ששמת נשמעות מצויין 🙂
בקשר לתחתית היא אמורה לצאת פריכה ,האם אפית לפי ההוראות? יתכן ואפית יותר זמן ולכן יצא קשה.
בכל מקרה, אפשר להוסיף אבקת אפיה.
היי אפרת,
תודה רבה על האתר הנעים והמתכונים המוצלחים והטעימים!
שאלה לגבי הדבש,
מה עושים אם הדבש נקרש וניהיה גבישי כזה ולא נוזלי…
האם אפשר להשתמש בו, והאם פשוט לקחת 3 כפות של דבש גבישי?
תודה רבה
היי רחל 🙂
ממליצה להניח את צנצנת הדבש בקערת מים חמים עד שהדבש יימס.
אני אנסה!
תודה רבה על התגובה המהירה!
היי אפרת, כל המתכונים שלך מעולים!!! רציתי לדעת האם אפשר לאפות את הקלתיות לגמרי ולהקפיא ואולי למלא בהזדמנות אחרת במילויים שלא צורכים אפיה כמו גבינות, פירות וכו’? אם כן, אז כמה זמן לאפות? תודה רבה!
כן אפשר:)
ממליצה לאפות 14 דקות ב180 מעלות ואח”כ להנמיך ל170 ולאפות עוד כ-5 דקות.
*חשוב לשים לב שזה לא מזהיב יותר מידי.
המון תודות!!! ותודה רבה על התשובה המהירה. אין עליך!
אפשרי להמי ר למתכון טבעוני?
לא ניסיתי אבל בתחתית אולי אפשר לשים סירופ מייפל במקום סוכר כדי להדביק את החומרים.
לגבי המילוי, אפשר להשתמש במייפל במקום בדבש. במקום החלבון הייתי מנסה להשתמש ב2 כפות שמן קוקוס במקום כף שמן רגיל וב-2 כפות ממרח תמרים או שקדים או טחינה גולמית.
אם תנסי, אשמח אם תחזרי לעדכן 🙂
ואאאוווו אפרת
נראה מעולה!!
אני חייבת להכין בע”ה…
נהנים מאתר מאד!
כיף לשמוע, תודה😍
היי אפרת, נהנית מאוד מהאתר שלך,
אם אין לי תבנית שקעים או מאפינס, ואני כן רוצה לעשות אותם אישיים,
יש אפשרות נוספת?
היי יקירה,
את יכולה להשתמש בתבנית רגילה ופשוט לשים כול עיגול של בצק בנפרד. פשוט לא יהיה לך חוצץ בניהם.
אבל בטוחה שתצליחי גם כך😃
זאת אומרת בעצם לבנות את הצורה לבד, ולהניח בתבנית רגילה?
נכון😍
תודה רבה.
היי אפרת
מה המתכון לתבנית פאי 24 ?
היי עדי,
הכמות במתכון אמורה להתאים.
כדאי להאריך קצת את זמן האפיה. לתחתית 16 דקות ועם המלית בסביבות 22-25 דקות.
תודה , בנוסף כתבת חלמון של ביצה החלק הלבן ..
לא מובן לי החלמון זה הצהוב של הביתה
התכוונתי לחלבון כמובן. טעות בהקלדה. תוקן 🙂
תודה רבה
בשמחה❤️