זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 29 דקות
מס’ מנות: 12 יחידות
סוג: פרווה
תבנית שקעים/מאפינס
לתחתית:
כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן
2 כפות (24 ג’) סוכר
חלמון של ביצה גדולה (הצהוב)
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
2-4 כפות מים (*לפי הצורך)
מילוי פקאן:
חלבון של ביצה גדולה (הלבן)
כף מלאה שמן
4 כפות דבש
150 גרם אגוזי פקאן קצוצים
*לקישוט מעל: 50 גרם אגוזי פקאן שלמים (לא חובה)
לתחתית:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה ורכה (מתחילים לערבב עם כף ואח”כ לשים קצת עם הידיים. את המים יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך).
-מחלקים את התערובת באופן שווה בין 12 שקעים ומהדקים היטב בתחתית ובצדדים (עד גובה כ-2 ס”מ מהשקע).
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 14 דקות.
-מוציאים מהתנור ומשאירים אותו דולק.
מילוי פקאן:
-לאחר שהתחתיות מוכנות, מערבבים בקערה (בעזרת כף): חלבון ביצה, שמן, דבש ואגוזי פקאן קצוצים. מניחים כמות של כפית גדושה בכל “קערה” ומהדקים מעט. מניחים מעל 2-3 אגוזי פקאן שלמים ומהדקים.
-מנמיכים את התנור ל170 מעלות ואופים במשך 15 דקות.
-מוציאים מהתנור ומניחים לקירור מוחלט.
*שומרים בקופסה סגורה על השיש.
*אפשר להשתמש בתערובת של אגוזים: אגוזי מלך, אגוזי לוז, קשיו, שקדים וכו’.
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- קינוח גבינה והשחר |
- עוגת השחר |
- שושני תפוחים |
- פילו במילוי גבינה מתוקה |
- חיתוכיות חמאת בוטנים
היי, האם צריך לשמן קודם האפייה את התבנית מאפינס לפני ששמים את הבצק? האם יוצא בקלות לאחר האפיה?
רצוי
היי אפרת הכנתי עכשיו את הבצק של הפאי בתבנית 28 כפול שתיים
ויצא לי עבה ,והבצק קצת קשה לא בפריכות של פאי😒,תנחי אותי …
אם אני אכין את הפאי פקאנים באותה צורה עם הבצק של הפאי תפוחים ,ילך לי טוב או פירורי?
היי הדס,
אולי זה יצא ככה בגלל שהבצק יצא עבה.
אם את רוצה לשפר את המרקם אפשר לשים חמאה רכה בטמפ’ החדר (לא מומסת) במקום שמן או חלק מכמות השמן.
היי אפרת
מתחשק לי להכין פאי חמאת בוטנים, ללא שוקולד
את חושבת שאפשר לאפות את התחתית הזו ואחרי האפיה למלא בחמאת בוטנים עם דבש?
אם כן, מה היחס של חמאת הבטנים עד הדבש שאני צריכה לשים?
תודה
היי
התחתית מתאימה לכל פאי.
למילוי אפשר לשים 200 גרם חמאת בוטנים+ 100 גרם בוטנים קלויים קצוצים+ ביצה L+ ארבע כפות דבש+ רבע כוס סוכר.
אם אין לי מספיק פקאן- אפשר לשים גם שקדים ואגוזי מלך? (את זה יש לי…) אולי יש לי גם בטנים, אולי פיסטוק ואולי גרעיני חמניות. מסתדר טוב?
אפשר לשים את כל סוגי האגוזים. גרעינים פחות מתאימים.
במקום אחד כתבת שאפשר להקפיא ובמקום אחר שפחות מומלץ. אני רוצה להכין לארוע וחשוב לי שיצא טוב. בעוד 3 שבועות. שווה להכין ולהקפיא?
הפאי במיטבו ללא הקפאה. אבל גם לאחר הקפאה הפאי טעים.
יש רעיון מה לעשות עם החלמון? בל תשחית…
אפשר להשתמש בו לעוגיות אלפחורס או בצק פריך או קרם פטיסייר.
הכנתי פאי גדול
שמתי כל מיני פיצוחים. קשיו, פיסטוק, אגוזי מלך, ופקאנים
הכמויות הספיקו בדיוק לגודל תבנית 26
יצא פצצה! תודה אפרת תמיד אפשר לסמוך על המתכונים שלך שיצאו טוב.
והכי אהבתי שאין בבצק מרגרינה. זה נדיר!
שמחה מאד שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה על השיתוף והפרגון❤
תודה רבה, מתכון קל וממש טעים (:
כיף לגוון מידי פעם לאורחים של שבת המלכה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת, תודה על המתכונים המצוינים:) מחכה כבר לטעום ..ראיתי באחת התגובות שלך אופציה לערבב אגוזים אז עשיתי כך בקישוט והוספתי גם קצת שוקולד צ’יפס. מצרפת תמונה כי זה נראה Wow! שאלה: אני יכולה להשתמש עם הבסיס במתכון גם עם קרם פטיסייר ופירות מעל או שלא מתאים?
וואו נראה מדהים!
הבצק מתאים למילוי קרם פטיסייר ופירות מעל(:
תודה על השיתוף😊
בסטורי מופיע פאי תפוחים ושפותחים מופיע מתכון לפאי פקאן שמתם אותו פעמיים בטעות ואין מתכון לפאי תפוחים
תודה ענת. תוקן(:
יצא מושלם!!!!!!!! תודה !!!!!
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לשתף😊
תודה רבה! זה בסדר אם היא טיפה רכה במרכז? מפחדת שישרפו השוליים אם אחמם עוד..
נראה מעולה ממש!
זה בסדר אם המרכז טיפה רוטט/רך, בנוסף לאחר האפייה הוא קצת מתייצב.
האם ניתן להקפיא?
היי,
אפשר להקפיא.
אפשר כמויות לתנית פאי בגודל 20? תודה!
היי עינת,
לתבנית בקוטר 20 יש להכין חצי מכל הכמויות במתכון ( 3/4 כוס קמח, כף סוכר, חלמון ביצה S, 1/6 כוס שמן, 1-2 כפות מים. למילוי: חלבון ביצה S, כפית מלאה שמן, 2 כפות דבש, 75 גרם פקאן).
בהצלחה(:
האם ניתן למלא תחתיות קנויות מוכנות, אבל אז…האם ניתן למלא ולאפות? הכוונה שהתחתית לא תישרף…?
היי,
אפשר להשתמש בתחתיות קנויות ולאפות עם המילוי 10-15 דקות(:
יצא מושלם!!!
וזה באמת 10 דק’ הכנה!
למה את אומרת לשים על השיש???
אני רוצה שישאר לי גם… אני הייתי מחביאה עמוק בארון ומוציאה אחרי שהילדים ישנים…
חחח שמחה שיצא מוצלח! אפשר גם לאחסן במקרר אם לא רוצים על השיש😊
תודה על השיתוף🌷
אגב, הכנתי את הבסיס עם קמח כוסמין מלא ודבש במקום סוכר ויצא ממש מעולה
פשוט הוספתי מים בהתאם עד שנהיה בצק טוב
מעולה, שמחה לשמוע!
אויש אפרתי,
חיפשתי איפה לכתוב לך, ולא מצאתי שום נקודה של “יצירת קשר” באתר…
אז אני מוסיפה תגובה כאן במתכון הזה, למרות שהקשר בינהם הוא מקרי בהחלט.
לפחות אני יודעת שתראי.
אני חייבת להגיד לך שאני חייבת לך הכרת הטוב עצומה.
אני כל כך אוהבת את האתר שלך, את יודעת למה?
את לא מוכרת לנו לוקשים, את לא מתרברבת בדברים מסובכים. את תמיד זמינה לכולם. נותנת מתכונים שנוגעים ישר בלב של כל אימא. המאכלים הכי ביתיים. הכי מתוקים. הכי “הקשר של אימא והבית”.. את מדהימה!!
ואת יודעת מה אני עוד אוהבת? שאין לי מושג באיזה קסם את משתמשת. אבל המתכונים שלך כל כך מדויקים, כאילו תכנתת אותם. בשאר מתכונים שאני לוקחת מאתרים אחרים, אני אף פעם לא נצמדת בול לכמויות שהן כותבות.. כי את יודעת.. אני סומכת על החוש המטבחי שלי ועל הטעם של בני הבית. אבל אצלך.. אני עובדת בול, אפילו במלח. כי כל מתכון, אבל כ-ל מתכון שלך שאני מכינה- יוצא טעים שלא מהעולם הזה. קוצר מחמאות, מחזיר לנו את הביטחון העצמי. נותן סיפוק ענק שאין לתאר!!
אין מילים להודות לך!
את לא מבינה כמה זכויות טובות יש לך….
אלפי ברכות!!
❤
התרגשתי לקרוא את המילים החמות!
שמחה ממש שאתם נהנים מהמתכונים באתר…
תודה רבה על הפרגון יקירה❤
מקסים ומרגש ואני כל כך מזדהה עם המחמאות והמילים! אפרת את ממש אבל ממש מיוחדת!
תודה רבה לילך יקרה❤
מזדהה ממש. מתכונים מעולים!!! תודה!!
כיף לשמוע! תודה עינת🌺
את כל כך צודקת. המתכונים של אפרת לא מסובכים ותמיד קוצרים מחמאות. תודההה
שמחה כל כך לשמוע!
תודה❤
באמת זה נכון ואני משתדלת תמיד לפני שבת וחג או גם כשמתחשק לי לגוון אני נכנסת רק לאתר הזה
שמחה מאד לשמוע!
תודה על השיתוף🌷
אני רוצה להכין רק את התחתית כמות כפולה, האם אני יכולה להשתמש בביצה שלמה או שצריך דווקא חלמונים? והאם זה בצק מתפורר?
היי,
התחתית לא אמורה להיות עבה אבל את כמובן יכולה להכפיל כמויות(:
מומלץ להשתמש דווקא בחלמונים ולא בביצה שלימה.
הבצק מעט מתפורר.
בהצלחה!
יצא מעולה
אך לטעמי חסר לו רכות..
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח, תודה שחזרת לשתף(:
פאי פקאן אמור להיות פריך יותר ופחות רך כך שיצא לך כמו שצריך😊
אני רוצה להכין פאי פיצוחים אבל רק עם פיצוחים שלמים,חלבון ומייפל או דבש בלי שמנת מתוקה יש לך אולי מתכון לתת לי? תודה
היי,
המתכון הנוכחי עונה על הדרישות שלך- ללא שמנת מתוקה ועם חלבון.
אפשר להשתמש בפיצוחים שלמים במקום פקאן.
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
לתחתית בקוטר 28:
3 כוסות קמח
4 כפות סוכר
2 חלמונים L
2/3 כוס שמן
4-8 כפות מים לפי הצורך.
אפשר להוסיף תמרים קצוצים דק למלית(:
שלום,
האם ניתן להכין את הפאי גם בתבנית פאי רגילה (קודר 22-24)? בכמה להכפיל את הכמויות?
היי,
המתכון מתאים בדיוק לתבנית בקוטר 24(:
מעולה, תודה רבה!
אפשר לעשות את זה עם תבנית אינגליש קייק?, זה ישפיע על החום?, ויש תחליף לדבש?
היי טל,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק, אבל אז יש סיכוי שדפנות הפאי יצנחו מעט.
כשמכינים בתבנית אינגליש יש לאפות את הפאי עם המילוי כ-15-20 דקות, ללא שינוי בחום.
במקום דבש אפשר לשים 2 כפות סילאן ו-2 כפות סירופ מייפל.
בהצלחה!
היי אם ארצה להמיר את המילוי ובמקום הפקאן לשים גנאש שוקולד, אצטרך לאפות את הפאי עד שיהיה מוכן לגמרי ואז למלא בגנאש ולקרר או לפעול כרגיל ופשוט למלא באמצע האפייה בגנאש.? דחוף אשמח לתשובה מהירה תודה רבה רבה!!
היי תמר,
את הגנאש יש להוסיף אחרי האפייה.
חג שמח!
היי אפרת היקרה ,תודה על מתכונים מופלאים. יש לי רק תבנית פאי 28 תוכלי לומר לי בבקשה כמויות רק למלית?
תודה רבה
היי מירב,
הכמות לתבנית 28 כפולה פי 2:
2 חלבונים של ביצים גדולות
2 כפות מלאות שמן
8 כפות דבש
300 גרם אגוזי פקאן קצוצים
תודה רבה אפרת, מתכון טעים ביותר וקל ביותר! ממש הברקה! כיף שיש פאי פקאן על השולחן בכזאת קלות!
השתמשתי בשתי ביצי M באותו יחס שבמתכון ויצא מעולה.
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף לילך🌺
וגם שכחתי לציין שזו הבקרה ממש גם בשל כמות השמן המועטה ורק ביצה אחת!
❤
נהדר למצוא מתכון בלי כמות מסחרית…
האם ניתן להקפיא לאחר האפיה?
היי יפית,
שמחה שאהבת את המתכון!
פחות מומלץ להקפיא אבל אפשר. אם מקפיאים כדאי לאפות אחרי ההפשרה כמה דקות על 180 מעלות כדי להחזיר את המרקם המקורי.
שאלה נוספת די דחופה…
אם יש לי רק ביצים M מה לעשות?
היי נעה,
אם עדיין לא הכנת- שימי ביצה M בתחתי ו-2 חלבוני M במלית.
בהצלחה!
עוגה מדהימה!!! הכנתי כבר כמה פעמים..
תוכלי בבקשה לכתוב לי כמויות לתבנית פאי של 26? (בצק+מילוי)
תודה רבה על האתר! אני ככ נהינית ממנו!
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
כמויות:
לתחתית:
2 כוסות ורבע (472 ג’) קמח לבן
3 כפות (36 ג’) סוכר
2 חלמונים של ביצים M (הצהוב)
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
4-6 כפות מים (*לפי הצורך)
מילוי פקאן:
2 חלבונים של ביצים M (הלבן)
כף וחצי מלאה שמן
6 כפות דבש
225 גרם אגוזי פקאן קצוצים
*לקישוט מעל: 75 גרם אגוזי פקאן שלמים
יש לי כמה שאלות:
1. אפשר לעשות עם קמח כוסמין לבן?
2. ביצה גדולה זה xl או l
3. לתחתית צריך מים פושרים חמים או רגילים מהברז?
היי נעה,
1. אפשר
2. L
3. מים קרירים.
בהצלחה😊
הכנתי בתבנית פאי 24″ .נראה שיצא מעולה, עוד לא טעמתי אבל היה ריח גןעדן בשעת האפיה. תודה אפרת על עוד מתכון מאלף!
איזה כיף לשמוע, נראה מושלם! תודה על השיתוף יקירה💗
אם אני מכינה בתבנית פאי 24″, כמה זמן זה צריך בתנור?
15-18 דקות לתחתית הבצק ו15-20 דקות למילוי הפקאן.
יצא טעים בטירוף! תודה על המתכון המוצלח
נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף ויום מקסים❤
נראה נהדר!! יעבוד גם במנג’טים?? אין לי תבנית שקעים…
היי נאוה,
מנג’טים בלבד לא יחזיקו את הפאי… את יכולה להכין בתבנית עגולה אחת בקוטר 24.🙂
אם כך,אפשר להכין באינגליש קייק? זמן האפיה מתארך??
חושבת שהכמות תספיק ל-2 אינגליש קייק. זמן האפייה (רק של המלית) עשוי להתארך ב-5 דקות.
האם אפשר להמיר את השמן בחמאה ?
אם כן באיזו כמות חמאה .
תודה
היי חנה,
אפשר, בתחתית שימי 80 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (לא מומסת). יכול להיות שתצטרכי להוסיף קצת יותר מים.
יש עוד אפשרויות למילוי חוץ פקאן?
מפקאן..
היי חיה,
אפשר להחליף את הפקאן בכל אגוז אחר שאוהבים או לשלב כמה סוגים (אגוזי מלך שקדים, קשיו, פיסטוק…)
בהצלחה😊
סבבה, תודה:)
בוקר טוב אפרת,
איך את ממליצה לאחסן את הפאי? כמה זמן יכול להחזיק?
האם ניתן להכין את המלית מראש ולשים במקרר ולהכין כעבור כמה שעות?
היי,
אפשר לאחסן במקרר כ3-4 ימים. אפשר גם להכין את המלית כמה שעות לפני כן, אך לא יותר🙂
הי אפרת, חשבתי להכין את הקינוח לפסח. האם ניתן להחליף את הקמח במתכון בקמח ללא גלוטן? אם כן, איזה מומלץ והאם יש לשנות מרכיבים בהתאם?
בנוסף, האם מתאים לתבנית פאי 24?
תודה רבה!
היי הדס,
אין בעיה להחליף לקמח ללא גלוטן באותה כמות. המתכון מתאים לתבנית 24…
בהצלחה😊
היי אפרת, האם אפשר להשתמש בתחתיות קנויות מוכנות?
והאם ניתן בבקשה לקבל רעיון תחתיות עם מילוי מלוח?
היי גלית,
אפשר להשתמש בתחתית פאי קנויה.
מצרפת מתכון לקיש פטריות ובטטה וקיש פלפלים😊
וכמה זמן את ממליצה לשים בתנור אם אני עושה עם קנויה?
אותו דבר כמו במתכון- תאפי את התחתיות 14 דקות על 180 מעלות, ואז תאפי עם המילוי על 170 מעלות🙂
תודה רבה אפרת על מתכון סופר טעים!
בסוף בגלל שהתחתיות 90% אפויות לא הכנסתי אותן לתנור לפני, אלא רק עם המילוי.
יצא פצצה!!!
מעולה, כל הכבוד! תודה גלית😊
הכנתי לפורים ויצא מוששלם!
גם יפים וגם טעימים מאד
התחסל ברגע…
וואו נראה מושלם! תודה על השיתוף🙂
היי האם זה מתאים גם לתבנית קוטר 26?
היי רות,
הפאי מתאים לתבנית בקוטר 24. חושבת שבתבנית 26 הבצק והמילוי לא יספיקו:)
שימי לב שבאפייה בתבנית 24 זמני האפייה קצת מתארכים: לתחתית 16 דקות ועם המלית בסביבות 22-25 דקות.
אני מוסיפה מייפל לאחר האפיה- זה יוצא נדיר!
היי תודה רבה על העידכון, נשמע מצויין😃
האם אפשר להחליף את הדבש בסילאן או במייפל? ומה הכמות המומלצת?
היי חגית,
אפשר. עדיף להמיר במייפל באותה כמות.
שבוע טוב ❤️
הכנתי לטו בשבט.
יצא טעים אש , כולם עפו על זה.
אני הוספתי למלית של הפקאן מעט טחינה זה נתן נגיעות של חלבה . יצא ממש מוצלח.
תודה אפרת
איזה כיף😃 שבת שלום❤️
היי אפרת, כל כך שמחתי לראות את המתכון הזה! ידוע לך אם ניתן להמיר 1-2 כפות של השמן ברסק תפוחים? תודה!
אפשר אבל לא יותר מ 1-2 כפות אחרת מרקם הבצק ייפגע. השמן תורם לפריכות.
היי אפרת, אפשר עם קמח כוסמין מלא? זה ידרוש שינוי במתכון או בזמני אפיה?
היי זהבית,
לא ניסיתי עם קמח כוסמין מלא. מניחה שזה יגרום לבצק לצאת קצת יותר פירורי ונימוח. יכול להיות שיהיה צורך לשים פחות מים, תראי לפי מרקם הבצק.
היי אפרת
אני באמצע להכין את הפאי בתבנית 24 סמ
אך נראה לי שהמילוי בכמות קטנה מדי בשביל למלא הכל
מה אפשר להוסיף כדי לנפח אותי?
המילוי אמור להיות עד גובה ס”מ וחצי – 2 ס”מ. הוא לא אמור להיות בגובה של התבנית.
יצא לי ממש טעים! המילוי יצא טיפה מתוק אבל זה בסדר
תודה אפרת!!
תודה לך שחזרת לעדכן ❤️
אפרת תודה על האתר המדהים 🙂
אשמח לדעת אם עדיף להשתמש במרגרינה כדי שהבצק יהיה פריך יותר ?
תודה מראש !!!!
היי אורית 🙂
אפשר להכין עם מרגרינה במקום השמן אבל הבצק יוצא פריך גם עם שמן.
אם את שמה מרגרינה אז כדאי שהיא תהיה רכה בטמפ’ החדר (ולא מומסת).
האם הכוונה במלית לפקאן מסוכר או טבעי?
היי ברכה,
לפקאן טבעי.
יש לי קופסא שלימה מטו בשבט פקאן מסוכר אפשרי?
אם לא יש לך הצעה איזה עוגה/ עוגיות משהו…?
היי מורן,
אפשר, זה פשוט ייצא יותר מתוק.
בקישוט למעלה לשים פקאן מסוכר או טבעי וכן האם ההערה שאפשר להשתמש בקשיו ושקדים היא לגבי המלית או הקישוט?
היי אפרת,
בקישוט אפשר להשתמש בפקאן מסוכר (יצא קצת יותר מתוק) , אפשר להשתמש באגוזים אחרים גם במלית וגם בקישוט.
אשמח למתכון לתבנית 22
וכן רציתי לשאול אם יש לך מתכון לתחתית ללא גלוטן אבל לא מקמח תחליפי אלא קמח כמו שקדים/תפו”א, וכן האם אפשר להחליף את הפקאנים באגוזי מלך
תודה רבה!
היי רוחי,
המתכון מתאים לתבנית בקוטר 24. את יכולה להכין בתבנית 22 ואת השאריות לשים ב-2 תבניות מאפינס אישיות/”קוקטים”.
אין לי מתכון לתחתית מקמח שקדים או תפו”א.
אפשר להחליף את הפקאן באגוזי מלך. מומלץ לשלב גם שקדים ואגוזים אחרים אם יש לך.
היי אפרת,
רציתי לדעת האם ניתן להכין את תחתית הפאי עם חמאה במקום השמן?
ומה זמן האפייה?
כן בטח:) בתחתית שימי 80 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (לא מומסת). יכול להיות שתצטרכי להוסיף קצת יותר מים.
אין שינוי בזמן האפיה.
היי אפרת
האם ניתן להשים מייפל במקום דבש,
וכן להכין בתבנית מרובעת (לא אישי) ולאיזה גודל תבנית
הי יסמין,
אפשר לשים דבש.
אפשר לשים בתבנית של 24, זה אותם המצרכים אבל זמן האפייה שונה, .לתחתית 16 דקות ועם המלית בסביבות 22-25 דקות.
תודה רבה
יצא מאד טעים!! מומלץ!!
עשיתי עם כף דבש כף סילאן ו-2 כפות מייפל…
ולקחתי 150 ג’ פיצוחים – פקאן, מלך, קשיו ושקדים , הכל שבור גס,
הכל בתבנית אנגליש קייק
ב”ה יצא מעולה 🙂
התחתית יצאה מעט קשה,
האם כדאי להוסיף א. אפיה?
היי יסמין, כיף לשמוע שאהבת ונהנית והתוספות ששמת נשמעות מצויין 🙂
בקשר לתחתית היא אמורה לצאת פריכה ,האם אפית לפי ההוראות? יתכן ואפית יותר זמן ולכן יצא קשה.
בכל מקרה, אפשר להוסיף אבקת אפיה.
היי אפרת,
תודה רבה על האתר הנעים והמתכונים המוצלחים והטעימים!
שאלה לגבי הדבש,
מה עושים אם הדבש נקרש וניהיה גבישי כזה ולא נוזלי…
האם אפשר להשתמש בו, והאם פשוט לקחת 3 כפות של דבש גבישי?
תודה רבה
היי רחל 🙂
ממליצה להניח את צנצנת הדבש בקערת מים חמים עד שהדבש יימס.
אני אנסה!
תודה רבה על התגובה המהירה!
היי אפרת, כל המתכונים שלך מעולים!!! רציתי לדעת האם אפשר לאפות את הקלתיות לגמרי ולהקפיא ואולי למלא בהזדמנות אחרת במילויים שלא צורכים אפיה כמו גבינות, פירות וכו’? אם כן, אז כמה זמן לאפות? תודה רבה!
כן אפשר:)
ממליצה לאפות 14 דקות ב180 מעלות ואח”כ להנמיך ל170 ולאפות עוד כ-5 דקות.
*חשוב לשים לב שזה לא מזהיב יותר מידי.
המון תודות!!! ותודה רבה על התשובה המהירה. אין עליך!
אפשרי להמי ר למתכון טבעוני?
לא ניסיתי אבל בתחתית אולי אפשר לשים סירופ מייפל במקום סוכר כדי להדביק את החומרים.
לגבי המילוי, אפשר להשתמש במייפל במקום בדבש. במקום החלבון הייתי מנסה להשתמש ב2 כפות שמן קוקוס במקום כף שמן רגיל וב-2 כפות ממרח תמרים או שקדים או טחינה גולמית.
אם תנסי, אשמח אם תחזרי לעדכן 🙂
ואאאוווו אפרת
נראה מעולה!!
אני חייבת להכין בע”ה…
נהנים מאתר מאד!
כיף לשמוע, תודה😍
היי אפרת, נהנית מאוד מהאתר שלך,
אם אין לי תבנית שקעים או מאפינס, ואני כן רוצה לעשות אותם אישיים,
יש אפשרות נוספת?
היי יקירה,
את יכולה להשתמש בתבנית רגילה ופשוט לשים כול עיגול של בצק בנפרד. פשוט לא יהיה לך חוצץ בניהם.
אבל בטוחה שתצליחי גם כך😃
זאת אומרת בעצם לבנות את הצורה לבד, ולהניח בתבנית רגילה?
נכון😍
תודה רבה.
היי אפרת
מה המתכון לתבנית פאי 24 ?
היי עדי,
הכמות במתכון אמורה להתאים.
כדאי להאריך קצת את זמן האפיה. לתחתית 16 דקות ועם המלית בסביבות 22-25 דקות.
תודה , בנוסף כתבת חלמון של ביצה החלק הלבן ..
לא מובן לי החלמון זה הצהוב של הביתה
התכוונתי לחלבון כמובן. טעות בהקלדה. תוקן 🙂
תודה רבה
בשמחה❤️