זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 29 דקות
מס’ מנות: 12 יחידות
סוג: פרווה
רכיבים
תבנית שקעים/מאפינס
לתחתית:
כוס וחצי (210 ג') קמח לבן
2 כפות (24 ג') סוכר
חלמון של ביצה גדולה (הצהוב)
שליש כוס (80 מ"ל) שמן
2-4 כפות מים (*לפי הצורך)
מילוי פקאן:
חלבון של ביצה גדולה (הלבן)
כף מלאה שמן
4 כפות דבש
150 גרם אגוזי פקאן קצוצים
*לקישוט מעל: 50 גרם אגוזי פקאן שלמים (לא חובה)
אופן ההכנה
לתחתית:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה ורכה (מתחילים לערבב עם כף ואח"כ לשים קצת עם הידיים. את המים יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך).
-מחלקים את התערובת באופן שווה בין 12 שקעים ומהדקים היטב בתחתית ובצדדים (עד גובה כ-2 ס"מ מהשקע).
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 14 דקות.
-מוציאים מהתנור ומשאירים אותו דולק.
מילוי פקאן:
-לאחר שהתחתיות מוכנות, מערבבים בקערה (בעזרת כף): חלבון ביצה, שמן, דבש ואגוזי פקאן קצוצים. מניחים כמות של כפית גדושה בכל "קערה" ומהדקים מעט. מניחים מעל 2-3 אגוזי פקאן שלמים ומהדקים.
-מנמיכים את התנור ל170 מעלות ואופים במשך 15 דקות.
-מוציאים מהתנור ומניחים לקירור מוחלט.
*שומרים בקופסה סגורה על השיש.
טיפים והערות
*אפשר להשתמש בתערובת של אגוזים: אגוזי מלך, אגוזי לוז, קשיו, שקדים וכו'.
- פנקוטה |
- גלידת בננה בטעם שוקולד |
- מוס שוקולד מקרם קוקוס |
- קינוח קדאיף וקרם גבינה |
- פאי תפוחים |
- שטרודל תפוחים מבצק עלים
תגובות
הכנתי לפורים ויצא מוששלם!
גם יפים וגם טעימים מאד
התחסל ברגע…
וואו נראה מושלם! תודה על השיתוף🙂
היי האם זה מתאים גם לתבנית קוטר 26?
היי רות,
הפאי מתאים לתבנית בקוטר 24. חושבת שבתבנית 26 הבצק והמילוי לא יספיקו:)
שימי לב שבאפייה בתבנית 24 זמני האפייה קצת מתארכים: לתחתית 16 דקות ועם המלית בסביבות 22-25 דקות.
אני מוסיפה מייפל לאחר האפיה- זה יוצא נדיר!
היי תודה רבה על העידכון, נשמע מצויין😃
האם אפשר להחליף את הדבש בסילאן או במייפל? ומה הכמות המומלצת?
היי חגית,
אפשר. עדיף להמיר במייפל באותה כמות.
שבוע טוב ❤️
הכנתי לטו בשבט.
יצא טעים אש , כולם עפו על זה.
אני הוספתי למלית של הפקאן מעט טחינה זה נתן נגיעות של חלבה . יצא ממש מוצלח.
תודה אפרת
איזה כיף😃 שבת שלום❤️
היי אפרת, כל כך שמחתי לראות את המתכון הזה! ידוע לך אם ניתן להמיר 1-2 כפות של השמן ברסק תפוחים? תודה!
אפשר אבל לא יותר מ 1-2 כפות אחרת מרקם הבצק ייפגע. השמן תורם לפריכות.
היי אפרת, אפשר עם קמח כוסמין מלא? זה ידרוש שינוי במתכון או בזמני אפיה?
היי זהבית,
לא ניסיתי עם קמח כוסמין מלא. מניחה שזה יגרום לבצק לצאת קצת יותר פירורי ונימוח. יכול להיות שיהיה צורך לשים פחות מים, תראי לפי מרקם הבצק.
היי אפרת
אני באמצע להכין את הפאי בתבנית 24 סמ
אך נראה לי שהמילוי בכמות קטנה מדי בשביל למלא הכל
מה אפשר להוסיף כדי לנפח אותי?
המילוי אמור להיות עד גובה ס"מ וחצי – 2 ס"מ. הוא לא אמור להיות בגובה של התבנית.
יצא לי ממש טעים! המילוי יצא טיפה מתוק אבל זה בסדר
תודה אפרת!!
תודה לך שחזרת לעדכן ❤️
אפרת תודה על האתר המדהים 🙂
אשמח לדעת אם עדיף להשתמש במרגרינה כדי שהבצק יהיה פריך יותר ?
תודה מראש !!!!
היי אורית 🙂
אפשר להכין עם מרגרינה במקום השמן אבל הבצק יוצא פריך גם עם שמן.
אם את שמה מרגרינה אז כדאי שהיא תהיה רכה בטמפ' החדר (ולא מומסת).
האם הכוונה במלית לפקאן מסוכר או טבעי?
היי ברכה,
לפקאן טבעי.
יש לי קופסא שלימה מטו בשבט פקאן מסוכר אפשרי?
אם לא יש לך הצעה איזה עוגה/ עוגיות משהו…?
היי מורן,
אפשר, זה פשוט ייצא יותר מתוק.
בקישוט למעלה לשים פקאן מסוכר או טבעי וכן האם ההערה שאפשר להשתמש בקשיו ושקדים היא לגבי המלית או הקישוט?
היי אפרת,
בקישוט אפשר להשתמש בפקאן מסוכר (יצא קצת יותר מתוק) , אפשר להשתמש באגוזים אחרים גם במלית וגם בקישוט.
אשמח למתכון לתבנית 22
וכן רציתי לשאול אם יש לך מתכון לתחתית ללא גלוטן אבל לא מקמח תחליפי אלא קמח כמו שקדים/תפו"א, וכן האם אפשר להחליף את הפקאנים באגוזי מלך
תודה רבה!
היי רוחי,
המתכון מתאים לתבנית בקוטר 24. את יכולה להכין בתבנית 22 ואת השאריות לשים ב-2 תבניות מאפינס אישיות/"קוקטים".
אין לי מתכון לתחתית מקמח שקדים או תפו"א.
אפשר להחליף את הפקאן באגוזי מלך. מומלץ לשלב גם שקדים ואגוזים אחרים אם יש לך.
היי אפרת,
רציתי לדעת האם ניתן להכין את תחתית הפאי עם חמאה במקום השמן?
ומה זמן האפייה?
כן בטח:) בתחתית שימי 80 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר (לא מומסת). יכול להיות שתצטרכי להוסיף קצת יותר מים.
אין שינוי בזמן האפיה.
היי אפרת
האם ניתן להשים מייפל במקום דבש,
וכן להכין בתבנית מרובעת (לא אישי) ולאיזה גודל תבנית
הי יסמין,
אפשר לשים דבש.
אפשר לשים בתבנית של 24, זה אותם המצרכים אבל זמן האפייה שונה, .לתחתית 16 דקות ועם המלית בסביבות 22-25 דקות.
תודה רבה
יצא מאד טעים!! מומלץ!!
עשיתי עם כף דבש כף סילאן ו-2 כפות מייפל…
ולקחתי 150 ג' פיצוחים – פקאן, מלך, קשיו ושקדים , הכל שבור גס,
הכל בתבנית אנגליש קייק
ב"ה יצא מעולה 🙂
התחתית יצאה מעט קשה,
האם כדאי להוסיף א. אפיה?
היי יסמין, כיף לשמוע שאהבת ונהנית והתוספות ששמת נשמעות מצויין 🙂
בקשר לתחתית היא אמורה לצאת פריכה ,האם אפית לפי ההוראות? יתכן ואפית יותר זמן ולכן יצא קשה.
בכל מקרה, אפשר להוסיף אבקת אפיה.
היי אפרת,
תודה רבה על האתר הנעים והמתכונים המוצלחים והטעימים!
שאלה לגבי הדבש,
מה עושים אם הדבש נקרש וניהיה גבישי כזה ולא נוזלי…
האם אפשר להשתמש בו, והאם פשוט לקחת 3 כפות של דבש גבישי?
תודה רבה
היי רחל 🙂
ממליצה להניח את צנצנת הדבש בקערת מים חמים עד שהדבש יימס.
אני אנסה!
תודה רבה על התגובה המהירה!
היי אפרת, כל המתכונים שלך מעולים!!! רציתי לדעת האם אפשר לאפות את הקלתיות לגמרי ולהקפיא ואולי למלא בהזדמנות אחרת במילויים שלא צורכים אפיה כמו גבינות, פירות וכו'? אם כן, אז כמה זמן לאפות? תודה רבה!
כן אפשר:)
ממליצה לאפות 14 דקות ב180 מעלות ואח"כ להנמיך ל170 ולאפות עוד כ-5 דקות.
*חשוב לשים לב שזה לא מזהיב יותר מידי.
המון תודות!!! ותודה רבה על התשובה המהירה. אין עליך!
אפשרי להמי ר למתכון טבעוני?
לא ניסיתי אבל בתחתית אולי אפשר לשים סירופ מייפל במקום סוכר כדי להדביק את החומרים.
לגבי המילוי, אפשר להשתמש במייפל במקום בדבש. במקום החלבון הייתי מנסה להשתמש ב2 כפות שמן קוקוס במקום כף שמן רגיל וב-2 כפות ממרח תמרים או שקדים או טחינה גולמית.
אם תנסי, אשמח אם תחזרי לעדכן 🙂
ואאאוווו אפרת
נראה מעולה!!
אני חייבת להכין בע"ה…
נהנים מאתר מאד!
כיף לשמוע, תודה😍
היי אפרת, נהנית מאוד מהאתר שלך,
אם אין לי תבנית שקעים או מאפינס, ואני כן רוצה לעשות אותם אישיים,
יש אפשרות נוספת?
היי יקירה,
את יכולה להשתמש בתבנית רגילה ופשוט לשים כול עיגול של בצק בנפרד. פשוט לא יהיה לך חוצץ בניהם.
אבל בטוחה שתצליחי גם כך😃
זאת אומרת בעצם לבנות את הצורה לבד, ולהניח בתבנית רגילה?
נכון😍
תודה רבה.
היי אפרת
מה המתכון לתבנית פאי 24 ?
היי עדי,
הכמות במתכון אמורה להתאים.
כדאי להאריך קצת את זמן האפיה. לתחתית 16 דקות ועם המלית בסביבות 22-25 דקות.
תודה , בנוסף כתבת חלמון של ביצה החלק הלבן ..
לא מובן לי החלמון זה הצהוב של הביתה
התכוונתי לחלבון כמובן. טעות בהקלדה. תוקן 🙂
תודה רבה
בשמחה❤️