זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: פרווה
100 גרם אטריות אורז רחבות או אטריות ביצים
150 גרם טופו חתוך לקוביות (+ 2 כפות רוטב סויה להשרייה)
1 גזר גדול חתוך למקלות דקים (גפרורים)
כוס וחצי כרוב חתוך לרצועות דקות
ביצה
כוס נבטים סיניים (לא חובה)
כוס בצל ירוק קצוץ
שליש כוס עלי כוסברה קצוצים
רוטב פאד תאי ביתי (לערבב בקערית): 3 כפות רוטב סויה, כף סילאן, כפית חמאת בוטנים, כף חומץ, כף צ’ילי מתוק, 5 כפות מים, שן שום כתושה
*בוטנים קלויים קצוצים לפיזור מעל (לא חובה)
-משרים את קוביות הטופו עם 2 כפות רוטב סויה במשך כ-5 דקות לפחות.
-מכינים את האטריות לפי ההוראות שעל גבי האריזה ומעבירים למסננת.
-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן (מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק). מטגנים את קוביות הטופו כדקה מכל צד ומעבירים לצלחת.
-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים, מחממים 1-2 שמן, מוסיפים את הגזר והכרוב ומבשלים עם מכסה במשך 5-7 דקות, עד שהכרוב מצטמצם ומתרכך.
-מזיזים לצד אחד של המחבת את תערובת הירקות, בצד השני שוברים ביצה ומערבבים את הביצה למקושקשת. מערבבים עם יתר הירקות ומוסיפים את הטופו שטיגנו קודם לכן. מוסיפים נבטים, בצל ירוק ומערבבים כדקה.
-מוסיפים את אטריות האורז ומתבלים ברוטב פאד תאי. מבשלים תוך ערבוב במשך כ-2 דקות עד לספיגת הטעמים. מפזרים מעל עלי כוסברה ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
*לפני ההגשה מומלץ לפזר מעל המנה בוטנים קלויים קצוצים.
- שווארמה טבעונית |
- נודלס וטופו בנינג’ה |
- מקושקשת טופו |
- טופו בתנור |
- ירקות מוקפצים עם טופו |
- נודלס בקארי וקרם קוקוס
היי אפרת תודה על הכל את תמיד מצילה אותי.
שאלונת.. אם מחליפה בבשר או בחזה עוף, זה אותו רעיון? להשרות בסויה כמה דק ואז לטגן?
היי רבקה,
כן אבל אם זה עוף אז כדאי להשרות ואם זה נתחי בשר אין צורך להשרות:)
תודה על מתכון נהדר נוסף
הכנתי כבר לא פעם והתענגנו!
שאלה
האם ניתן להכין מטופו קפוא?
ואם כן, מה שונה?
תודה
כן אפשר. אין שינוי:)
מתכון מעולה וגמיש (הוספתי ברוקולי והשמטתי בצל ירוק וכוסברה בגלל העדפות משפחתיות). הרוטב פשוט גאוני. תודה.
נראה מעולה!
תודה על השיתוף🙂
הי אפרת, נראה מעולה.
כמה שאלות ברשותך:
1.אני רוצה להכין ושגם הילדים יאכלו ואני לא בטוחה שהם יאהבו את הבצל הירוק. כנל לגבי הכוסברה. זה מאוד מורגש? יש לך רעיון במה להחליף?
2.ולגבי החומץ- יש לי חומץ תפוחים. זה מתאים?
3. מה לשים במקום הצ’ילי?
4. חשבתי להוסיף ברוקולי וקישוא.
באיזה שלב להוסיף? והאם לבשל את הברוקולי לפני?
תודה רבה!! מיכל
1. אז תוותרי על שניהם.
2. אפשר חומץ תפוחים
3. תוותרי עליו ותטעמי. אם חסה מתיקות תוסיפי קצת סילאן.
4. יחד עם הכרוב והגזר
יצא מצויין, כבר שנים אני מחפשת מתכון טוב לפאד תאי
איזה כיף לשמוע🙂
קודם כל תודה ענקית על המתכונים הטעימים
הכנתי את הפאד תאי עם אטריות אורז רחבות מבחינת הטעם יצא מעולה אבל המרקם של האטריות יצא מעט קשה (אל דנטה) איך אני מרכך את האטריות (יותר זמן בישול לא כ”כ השפיע) האם להוסיף מים לרוטב היה מועיל?
היי ישראל,
בשלב זה כשהכל כבר מעורבב עם הירקות, הטופו והרוטב אני לא בטוחה אבל כן אפשר לנסות להוסיף מים ולבשל עם מכסה על אש הכי נמוכה ואז לשפר את התיבול.
להבא כדאי לטעום את האטריות לפני שמוסיפים לתבשיל כדי לוודא שהן מוכנות:)
האם ניתן לוותר על החמאת בוטנים
או תחליף לחמאת בוטנים?
היי עלמה,
אפשר לוותר על חמאת הבוטנים ולהוסיף יותר סילאן לפי הטעם.
יצא מעולה!!! ממליצה לעשות כל דבר בנפרד, לחתוך לטגן וכו… ולהוסיף לפי הסדר, זה מאוד מקל על העבודה.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם אפשר להכין את הפאד תאי יום מראש?
כן, אך פחות מומלץ כי הוא במיטבו סמוך להכנה.
אפשר לוותר על הצילי החריף?
כן(:
אין לי כרוב. אפשר לוותר? להחליף בקישוא אולי?
היי,
אפשר לוותר על כרוב ואפשר להוסיף קישוא/פלפל/ברוקולי ועוד(:
יצא פשוט מעולה!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף🌺
הי
האם אפשר להוסיף בצל יבש במקום ירוק? אם כן, באיזה שלב?
האם כדאי להוסיף גמבה?
היי ערן,
אני ממליצה לא לוותר על בצל ירוק, הוא מאד מוסיף. אפשר בהחלט להוסיף גם גמבה.
היי
אם קניתי אטריות אורז ולא כתוב לי אם הן רחבות או לא, זה קריטי?
היי,
זה לא קריטי😊
אפרת היקרה.
קוראים לי רומי ואני לא כל כך מנוסה בבישול כי אני ילדה אז רציתי לשאול אם אפשר לשים רצועות בקר במקום טופו ואם אפשר לוותר על החמאת בוטנים?
היי,
אפשר לשים חתיכות בשר קטנות במקום טופו ואפשר לוותר על חמאת בוטנים.
כל הכבוד שאת מתנסה בבישול🙂
האם אפשר לשים לימון טרי במקום חומץ?
היי,
אפשר לשים כפית מיץ לימון.
בהחלט יותר זמן מעשר דקות.
הכפלתי את כמות כל הירקות ואת כמות כל הרוטב(כי זה המון טופו ואטריות לכמות כזאת קטנה), ועדיין היה חסר ירקות ורוטב. ממליצה להכפיל את הירקות פי 3 ואת כמות הרוטב פי 4.
היי,
בפאד תאי העיקר הוא האטריות והירקות הם התוספת. כמובן שאת יכולה להגדיל כמויות בהתאם לטעמך האישי…
את צודקת שזמן ההכנה יותר מ-10 דקות, אך זמן העבודה הוא אכן כ-10 דקות וסה”כ מדובר במנה לא מסובכת להכנה(:
זה 10 דקות? זה לפחות שעה
היי,
זמן העבודה אכן כ-10 דקות. מוזמנת לנסות בעצמך…
נכון
כל הכבוד על היחס היפה שנתת לבנאדם הנ”ל
האם ניתן להשתמש בספגטי רגיל במקום אטריות אורז ואטריות ביצים?
היי,
אפשר אך התוצאה תהיה שונה מעט כמובן(:
בסוף השתמשתי עם אורז ויצא טעים ממש!
תודה על המענה המהיר!!!
מעולה, שמחה לשמוע(:
יצא טעים ממש!
ל300 גרם טופו ו200 גרם אטריות צריך להכפיל את כמות הרוטב?
עשיתי לפי המתכון ויצא טפל קצת, כמובן שתיקנתי את הטעם.
היי,
נראה מעולה!
לכמות כזו יש להכפיל גם את כמות הרוטב פי 2.
תודה על השיתוף🌺
אפשר לעשות עם קוביות סלמון\טונה
היי,
אפשר להמיר את הטופו בקוביות דג, משך הטיגון שלהן יתארך מעט.
אם אני עושה חתיכות סלמון ההשריה לוקחת אותו דבר (חמש דקות)?
וכמה זמן טיגון?
היי,
רצוי להשרות דגים כחצי שעה לפחות בלימון ומלח על מנת לנטרל את הריח שלהם. לאחר מכן אפשר לשטוף היטב את הדגים ולהשתמש בהם.
לא חייב להשרות את הדגים ברוטב סויה משום שבשונה מטופו לדגים יש טעם משלהם ואין צורך להוסיף להם טעם.
תודה!
היי אפרת היקרה
במידה ואני מעוניינת להוסיף קוביות חזה עוף, מה עלי לשנות? האם להשרות קודם את העוף גם בסויה, או שאין בכך צורך?
היי,
אפשר להוסיף חזה עוף ולהשרות באותו רוטב של הטופו כחצי שעה. את העוף יש לטגן לאחר ניגוב המחבת ואז להוסיף את הירקות.
יצא ממש טעים – ואני מבינה באוכל תאי! עשיתי ואריאציות לא צמחוניות–ועבד היטב!
שמחה שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
יצא כ”כ טעים. ממש כמו במסעדה 😃
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה ששיתפת❤
תודה רבה על המתכונים האהובים והנחטפים…
מה המשמעות של החמאת בוטנים במתכון? האם יש טעם חזק? האם אפשר לוותר?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
חמאת בוטנים מוסיפה המון לטעם, זו תוספת שגרתית בהרבה מנות אסייתיות…
אם חוששים מהטעם אפשר כמובן לוותר על החמאת בוטנים.
תודהה
קצת פוחדת להעז…
את יכולה לנסות לשים רק חצי כפית אם ככה, מבטיחה שהטעם לא ישתנה כמעט(:
מאוד רוצה להכין אך אין לי איך ל שיג טופו, מה אפשר במקום? לא חייב שיהיה צמחוני. תודה רבה!
היי,
אפשר להשתמש בבשר טחון או חזה עוף חתוך לקוביות🙂
סויה מתוקה או סויה רגילה?
רוטב סויה רגיל.
בוקר טוב,
על מנת להפוך את המנה לטבעונית, פשוט לוותר על הביצה? תודה
היי רחל,
נכון🙂