זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 18-20 יחידות
סוג: חלבי
תבנית מרובעת קטנה (20X15)
מצרכים:
200 גרם שוקולד מריר או חלב (2 חבילות)
200 גרם חלב מרוכז ממותק (כ1/2 קופסת שימורים או כ2/3 כוס) (אפשר גם להכין לבד – חלב מרוכז ממותק)
1 כפית תמצית וניל
2/3 כוס אגוזי מלך חתוכים גס
אופן הכנה:
-מניחים בקערת זכוכית את קוביות השוקולד והחלב הממותק. מחממים במיקרוגל בפולסים קצרים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
-מוסיפים את תמצית הוניל והאגוזים ומערבבים.
-יוצקים לתבנית ומכניסים למקרר למשך שעתיים. מוצאים וחותכים לריבועים בגודל 3X3 (מומלץ לטבול סכין במים רותחים לפני כל חיתוך).
*חלב ממותק מרוכז הוא חלב סמיך ומשומר שנארז בקופסת שימורים וניתן להשיגו בכל סופר.
*הקוביות יוצאות נמוכות, בגובה כ-2 ס”מ.
וואו וואו וואו יצא טעעעייםםם בטירוףף!!!
כולנו הופתענו לטובה מהדבר הטעים הזה.
אני אלרגית לאגוזי מלך אז החלפתי באגוזי פקאן וואו כמה שזה טעים
שווה לנסות!!
שמחה מאד שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
איזה גודל תבנית לפאדג’ שוקולד?
כפי שכתוב- תבנית בגודל 20*15(:
אם אין חלב מומתק, מה לעשות?
ואני גם לא יכול להכין אחד כזה…
לצערי אין תחליף אחר לחלב המרוכז כאן…
בס”ד
האם יש אפשרות להחליף את החלב מרוכז במשהוא אחר
לפרווה
תודה על המתכונים המדהימים שעושים לנו טוב
כשמארחים ובמיוחד לכבוד שבת
היי,
החלב המרוכז הכרחי למרקם, אין לו תחליף טוב כאן.
אפשר להכין חלב מרוכז מחלב סויה על מנת שיהיה פרווה.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים❤
חמאת בוטנים או טחינה
אפשר להוסיף כף אחת חמאת בוטנים או טחינה, אבל זה לא יהווה תחליף לחלב המרוכז.
היי, האתר הזה מקסים ואני נעזרת בו רבות.
רציתי לדעת האם ניתן להכין את המתכון עם אגוזי לוז במקום אגוזי מלך?
ומה נראה לך טעים יותר
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר בהחלט להשתמש באגוזי לוז, בעיניי זה אפילו טעים יותר.
אפשר להכין בבן מארי במקום במיקרוגל?
היי ציבי,
כן אפשר(:
היי, מדוע אין הוראות הכנה? מערבבים הכל ביחד ולמקפיא?
הצלחתי לראות אופן הכנה. תודה 🙂
מה הכוונה שאין הוראות? את לא מצליחה לראות את המתכון?
מצרפת את ההוראות:
“-מניחים בקערת זכוכית את קוביות השוקולד והחלב הממותק. מחממים במיקרוגל בפולסים קצרים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
-מוסיפים את תמצית הווניל והאגוזים ומערבבים.
-יוצקים לתבנית ומכניסים למקרר למשך שעתיים. מוצאים וחותכים לריבועים בגודל 3X3 (מומלץ לטבול סכין במים רותחים לפני כל חיתוך).”
בהצלחה!
האם הכרחי להשתמש בחלב ממותק (או להכין כזה) או שאפשר גם להשתמש בחלב רגיל?
היי לילך,
החלב המרוכז הכרחי כאן למרקם😊
היי אפרת.
אני בד”כ לא כותבת תגובות באתרים, אבל הפעם ההיתי חיבת!
האתר שלך פשוט מ-ו-ש-ל-ם! בכל מוסבר כ”כ בבהירות, בצבעוניות, התמונות יפות ומאירות עיינים, ומעל הכל – תמיד תמיד יוצא טעים ומדוייק.
זה כ”כ מרגש שפשוט קמת ועשית יוזמה כ”כ גדולה ויפה פשוט לעזור לאנשים! שיהיה יותר קל וכיף לעבוד במטבח. וזה מדהים כי האתר שלך נוגע בכ”כ הרבה תחןמים: זה עושה שלם בית, מחזק תקשר עם הילדים, למשל אמרתי לבן המתבגר שלי שיבחר משם מתכון ועשינו ביחד, היה אוירה כ”כ טובה, בעבודה שלי – עם ילדים, כל יום אני בוחרת משו מהאתר שלך, מדפיסה להם, עם התמונות כמובן😉 והם כ”כ נהנים.
בקיצור. תודה ענקית! קרן.
היי קרן,
תודה רבה לך על המילים החמות! התרגשתי לקרוא❤
שמחה לשמוע שאת משתמשת במתכונים לדברים כ”כ חיוביים, כל הכבוד🌺
מצטרפת לכל מלה שכתבת! אפרת, את אשה עם נתינה מיוחדת.
תודה ליהי❤
עם מה עדיף להכין? שוקולד מריר או חלב? תוהה לעצמי אם לא יצא מתוק מדיי אם חלב..
ואם כבר מתוק- והאם יצא טוב לשלב חלב ולבן?
ויצא לי חלב מרוכז מזה סבבה מהמתכון שלך- הופתעתי לגמרי! תודה רבה!
אפשר להכין גם עם שוקולד חלב או לבן🙂
אבל האם אפשר לשלב בינהם? 100 גרם חלב+100 גרם לבן?
וגם מתלבטת אם בכלל להכין עם 200 גר’ מריר וזהו.. רציתי לשאול אותך מה עדיף?(מבחינת המתיקות איך יוצא?)
מבחינת המתיקות שוקולד מריר יותר מאוזן.
אפשר לשלב שוקולד חלב ולבן, הצבע יצא בהיר יחסית.
לאפסן במקרר או במקפיא?
היי דורית,
במקרר:)
אפשר קשיו במקום אגוזי מלך
אני חושבת שכן.
איך מכינים חלב מרוכז לבד?
מצורף מתכון – חלב מרוכז ממותק.
היי
אשמח להסבר מה הכוונה לחמם במיקרוגל בפולסים קצרים.
תודה רבה 🙂
הכוונה להפעיל ל30 שניות, להוציא ולערבב. אם עדיין לא נמס- להחזיר לעוד 15-20 שניות, להוציא ולערבב וכך הלאה, עד שזה יימס.
היי,
הכנתי את הפאדג’ עם שוקולד חלב, היה ממש טעים אך לא התקשה מה אפשר לעשות?
אולי אפשר לנסות לייצב את התערובת על ידי הוספת אגוזים או פירורי ביסקוויטים.
את יכולה להכניס למקפיא
היי אפרת
כהמשך לתגובה הקודמת התכונתי מה יכול להחליף שוקולד חלב ושוקולד מריר רגיל אם יש תחליף כזה העיקר לא שוקולד רגיל
אבל הבנת אותי נכון אני אבדוק אם יש שוקוציפס חלבי.
תודה .
אז כן, אפשר להמיר בשוקוצ’יפס אבל אם זה לבן לבדוק שהוא חלבי.
בוקר אור אפרת
במקום שוקולד חלב מה אפשרי ? ולא שוקולד לבן
במקום שוקולד מריר אני משתמשת בשוקוציפס(לא לבן)
האם שוקוציפס לבן יכול להתאים במקום שוקולד חלב? וגם בשאר המתכונהים שלך שנדרש שושולד חלב או שוקולד לבן?
בתודה ויום נעים.
היי עינת,
לא בטוחה שהבנתי. באיזה שוקולד את רוצה להשתמש למתכון הזה?
אם את שואלת באופן כללי אז יש להחליף באותו סוג שוקולד (לבן עם לבן, מריר עם מריר וכו’). שוקולד לבן אפשר להמיר בשוקוצ’יפס לבן בתנאי שהוא חלבי. אם הוא פרווה לא בטוחה שהתוצאה תהיה מוצלחת.
היי
את חושבת שזה יצא עיסתי בגלל הצמקאו?יש מצב?
יכול להיות שזאת הסיבה.
זה אמור להיות יציב לאחר קירור.
ערב טוב
טוב פעם הבאה ננסה עם שוקולד פרה
ונגיד לך איך יצא
היי
עשיתי עם שוקולד חלב יצא מעולה
עשיתי גם את הפדאג שוקולד לבן
וצדקת צריך להוסיף עוד שוקולד
תודה
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
אפשר להמיר בשוקולד צימקאו?
ובאופן כללי- זה משנה?
תודה!
היי יעל,
אני לא ניסיתי אבל מישהו בתגובות רשם שהכין עם צימקאו והמרקם יצא רך ולא התקשה.
יצא מעולה. במקום אגוזים(ילדים..) הוספתי גרעיני חמניה ודלעת.תודה 🙂
הערה קטנה – יש כמה סוגים של חלב מרוכז, לרב מוכרים כזה שיש בו שומן צמחי. כדאי להתאמץ טיפה, לנסות למצוא כזה שאין בו שומן צמחי.טעים יותר. שווה.
תודה ורד 🌺
שבוע נפלא
היי, אם אני צריכה לנסוע עם הקינוח כשעה וחצי, יש סיכוי שהוא יימס לי? עדיף להכניס למקפיא לפני הנסיעה? אני יכולה להכניס אותו למקרר כשאני מגיעה לכמה שעות.
כדאי להקפיא לפני הנסיעה ולשים במקרר ישר שאת מגיעה.
הי,תודה על המתכונים הם ממש מוצלחים, לגבי מתכון זה מה אאפשר לשים המקום האגוזים 0לא אוהבים אצלנו אגוזים ואין לי עכשיו אוראו?
היי שרה,
את יכולה להוסיף פירורי ביסקוויטים או עוגיות מכל סוג (רק שיהיו מתוקות ולא מלוחות).
פעם בצמקאו ופעם בשוקולד חלב בלי אגוזים
אולי צמקאו לא מתאים אבל אתה אומר שגם עם שוקולד חלב זה לא התקשה?
כמה זמן זה ישב במקרר?
הכנת את המתכון הזה כבר בעבר וזה כן התקשה, נכון?
עשיתי פעם וזה הצליח
פעם כמה שעות במקרר ופעם במקפיא בשיהם יצא עיסתי
אז אולי כדאי להגדיל את כמות השוקולד ביחס לחלב המרוכז. מה שאפשר לעשות זה להמיס את התערובת ולהוסיף לה עוד כ-70 גרם שוקולד מריר או שוקולד חלב ולהחזיר למקרר.
אני ממליצה להוסיף לתערובת גם משהו שיסייע להסמכה כמו אגוזים קצוצים או פירורי ביסקוויטים.
בוקר טוב
גם אחרי מדידה של המוצרים לא מתקשה יש רעיון למה?
באיזה שוקולד השתמשת?
שמת אגוזים?
מה דעתך להחליף לשוקולד לבן עם פירורי אוראו?
אני חושבת שזה יכול לצאת ממש טעים. בקרוב אני אכין 🙂
הפאדג’ פשוט נפלא. הכנתי כבר כמה פעמים.
אני אחרי שחותכת לריבועים טובלת כל ריבוע בצלחת קקאו. זה פשוט משדרג את זה טעים טעים… (ומלכלכך..)
רעיון מעולה 🙂
תודה הדס
היי, רציתי לדעת אם יש אפשרות להמיר את התמצית וניל במשהו אחר שיתן גם טעם?
אפשר לוותר על תמצית הוניל. זה ייצא טעים גם בלי.
היי התערובת טעימה מאוד
אך משום מה הכנסתי למקרר לכל הלילה וזה לא התקשה, לא יכולתי לחתוך את זה
זה היה ממש עיסתי
חזרתי על המתכון ועשיתי בדיוק כמו שכתוב
מה קרה לא בסדר?<
היי דניאל,
מה שחשוב למרקם זה לשמור על כמויות מדויקות. שמת 200 גרם שוקולד ו200 גרם חלב ממותק? כי אם זה רך מידי אז יכול להיות שיש בזה קצת יותר מידי חלב ממותק.
בוקר טוב
חזרתי שוב לעדכן שעשיתי עם שוקולד חלב ויצא פצצה
וגם התפוחי אדמה בשום היו מעולים
תודה
תודה דני, שמחה לשמוע 🙂
שבוע מצוין
בוקר טוב
חזרתי לעדכן במקום שוקולד חלב שמתי שוקולד לבן ובמקום אגוזים שמתי פירורי אוראו
יצא מעולה
תודה
מעולה, זה מתכון שאני כבר הרבה זמן רוצה להכין ולא הגעתי לזה 🙂
תודה שחזרת לעדכן. יום מצוין
היי
הריבת חלב לא מתקשה בחזרה במקרר/מקפיא?
החלב המרוכז קושר בין שאר הדברים בגלל זה את לא בטוחה שריבת חלב תעשה את העבודה?
החלב המרוכז גם קושר את החומרים וגם מתייצב בקירור. אני לא בטוחה אם ריבת החלב תתן את המרקם הנכון.
היי
ריבת חלב במקום חל
ב מרוכז אפשרי?
אוראו במקום פתי בר?
תודה
היי דני,
לגבי ריבת חלב, אני ממש מתלבטת. אין לי תשובה ודאית.
התכוונת לאוראו במקום אגוזים? אם כן, אפשר.
הי
יש לך אולי תחליף לחלב בשימורים?
לצערי לא מצאתי תחליף שייתן את אותה תוצאה.
ניסית עם קרם קוקוס? כי זה גם יכול להיות לגרסה ללא סוכר
הי אפרת,
יש גירסה טבעונית למתכון?
יש אפשרות להוסיף טחינה במקום חלב מרוכז?
תודה,
נטלי
היי נטלי,
לצערי עדיין לא מצאתי תחליף מוצלח לחלב המרוכז.
מועדים לשמחה!
אין תחליף לחלב מרוכז ממותק? אני הבנתי ש200 גר שוקולד לבן וחלב עושים את העבודה, ייתכן?
היי שיראל,
אני לא מכירה תחליף שיכול לתת את אותה תוצאה. לגבי שוקולד לבן וחלב אני לא מכירה.
חג שמח ושבת שלום 🙂
היי
דבר ראשון אני שמחה מאוד מהאתר!!!
דבר שני: אני רוצה להכין את זה בתור תוספת לקרם שנייט,
נשאר לי מכל שמנת מתוקה(150מ”ל) שבעוד יומיים עובר עליו התאריך רציתי לשאול אם אפשר להוסיף לפאד’ג שנת מתוקה (לא מוקצפת)
תודה קרין
היי קרין,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לגבי הפאדג’, אם תוסיפי שמנת מתוקה זה יעשה אותו רך מידי.
מהכמות שנותרה את יכולה להכין ממתק קוקוס או להקפיא לפעם הבאה. לאחר ההפשרה לא יהיה אפשר להקציף את זה אבל אפשר יהיה להשתמש בזה לכל דבר שאינו דורש הקצפה כמו ציפוי גנאש לעוגה וכו’.
שלום ותודה על המתכונים המצוינים!
האם ניתן להקפיא לאחר החיתוך ולהגיש מספר ימים לאחר מכן?
כן רינת, אין בעיה.
היי!
הפאדג’ פשוט מצוין! הכנו מראש לקראת החג, נדלקנו מקלות ומהירות ההכנה (מטורף!) ומכמה טעייייים! הערב הספקנו בשניות כבר להכין עוד ועם כל הרעיונות לטעמים ושדרוגים נראה לי שאנחנו עומדים בפני עסק ממכר…. בינתיים הוספנו מלמעלה ריבת חלב /חמאת בוטנים:)
תודה רבה על המתכון ושנה מבורכת לכולנו!
מעולה! שמחה שאהבתם את המתכון.
שנה טובה ומבורכת 🙂
*להחזיק 10-12
היי קרינה,
אני חושבת שכדאי שתאפי על 160 מעלות כי התנור שלך מאוד חזק.
העוגה צריכה להראות אפויה מבחוץ אבל נוזלית מבפנים (כמו בתמונה). וכן, כדאי לאכול מיד.
היי אפרת,
רוצה להכין את המאפינס נוטלה ב3 מצרכים ורציתי לישאול אם התנור שלי אופה חזק על כמה מעלות צריך לשים את התנור ועןד במתכון רשום להחזעק 10-12 דקות ואז להוציא ישר לאכול נכון?ובתמונה הנוטחה האמצע יוצאת ככה זה אמור לצאת?
תודה רבה עדכון בהמשך:)
לכמה אנשים זה מספיק?
היי יערה,
מהכמות יוצאים כ-20 ריבועים קטנים בגודל 3X3 ס”מ.
היי!!
זו פעם ראשונה שאני רואה את האתר הזה ומאוד התלהבתי, הכנתי עכשיו את הפאדג׳ והוא יצא מושלם! טבלתי אותו בסירופ שוקולד חם וזה יצא פשוט מדהים!!! 🙂 בכללי אתר טוב מאוד אהבתי את זה שאפשר להגיב ולשאול שאלות זה היה חסר לי בהמון אתרי מתכונים אחרים
היי הילי,
ברוכה הבאה לאתר 🙂
שמחה שהפאדג’ יצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן וחג חנוכה שמח!
כמובן שאת הילדים לא מעניין אם זה יפה או נחתך הם כמעט חיסלו את זה
וגם נתתי להם טעימה קטנה מעוגת כדורי שוקולד וגם מזה התלהבו
השתמשתי בתבנית קטנה וזה לא גבוה כמו בתמונה שיש פה
אם השתמשת בתבנית קטנה התערובת הייתה אמורה לצאת בגובה שהוא בסדר.
זה לא אמור לצאת גבוה, זה אמור לצאת בערך בגובה של 2-2.5 ס”מ.
יצא ממש נמןך אפשר לשלןח תמןנה ?
זה טעים אבל שחותכים הכול מתפרק אפשר תמונה של התבנית?תודה
היי,
אין לי תמונה של התבנית וגם לא את התבנית כדי שאוכל לצלם אבל מדובר בתבנית אלומיניום (חד פעמית) מרובעת קטנה בגודל 20X15.
באיזה תבנית הכנת? מה הגודל שלה?
זה לא אמור להתפרק כשחותכים. אם זה מתפרק זה אומר שהתערובת עדיין לא התייצבה ועדיף לתת לה להתייצב עוד קצת במקרר לפני שחותכים.
אגב, מה הגובה שיצא לך?
אפשר תמונה של התבנית?
גם אחרי 2.5 במקרר זה לא התקשה ושחותכים הוא טיפה נוזלי
באמת? מוזר. אז תשאיר עוד כמה שעות במקרר לפני שאתה חותך.
זה אמור להיות מעט רך אך יציב.
אפשר להכפיל כמויות ולחלק 2תבניות?
כן דני, אפשר בהחלט. התבניות צריכות להיות קטנות (גודל 20X15 או גודל של תבנית אינגליש קייק חד פעמית).
האם אפשר להחליף את החלב בריצ?
תודה רבה
היי אביטל,
במקרה הזה לא מומלץ מאחר והמרקם יהיה רך מידי, אולי אפילו מעט נוזלי.
הי.
האם אפשר איכשהו להכין את זה פרווה?
היי אתי,
לצערי אני לא מכירה תחליף פרווה לחלב הממותק שהוא זה שמעניק את המרקם.
שלום ☺ בנושא תחליף לחלב מרוכז ממותק. אפשר להכין בבית חלב מרוכז מחלב רגיל. מדובר בבישול ארוך של חלב רגיל. ואם מכינים בבית אז אפשר לשלוט בכמות הסוכר. צריך להשתמש בסיר רחב עם תחתית עבה ולערבב כל הזמן.
מה אתם ממליצים לשים שוקולד חלב או מריר?בדרכ שמים בקינוחים שוקולד מריר וזה לא יוצא מריר.כאן במתכון זה יצא מריר או שזה יצא רגיל?
היי לילך,
בגלל שמערבבים את השוקולד עם חלב מרוכז זה יוצא פחות מריר מאשר הטעם של השוקולד כשאוכלים אותו ככה.
זה טעים גם עם שוקולד מריר וגם עם חלב, רק קחי בחשבון שעם חלב זה יוצא מאוד מתוק.
אפשר להכין עם קרם סויה במקום חלב ממותק?
היי ליאת,
אני פחות מכירה קרם סויה. השאלה אם הוא מסמיך לאחר קירור כמו החלב הממותק.
הכנתי, קיררתי, יצא מאוד, מאוד דביק. אי אפשר היה לחתוך ולהחזיק בידיים. הטעם כמובן טוב, כי הרכיבים טעימים. אך לא אסטטי. נאלצתי לקחת את הכל ולהמיס שוב. בסוף הכנתי מזה כדורי שוקולד.
סתם תוספת סוכר מיותרת לכדורים, אך היה לי חבל לזרוק.
היי,
אפשרות אחת היא שהיה יותר מידי חלב ממותק בתערובת אך אם שמת בדיוק לפי הכמויות הרשומות אז כנראה שהתערובת לא הייתה מספיק קרה והיה צריך לקרר אותה יותר לפני החיתוך (כשהיא לא קרה מספיק היא מאוד דביקה).
שלום,
תודה על האתר הנהדר!
הייתי רוצה להוסיף טיפה אלכוהול. מה יתאים אם בכלל? ברנדי?
תודה רבה,
ענת
בשמחה ענת 🙂
את יכולה להוסיף מעט ברנדי או ליקר (כמות של בין כפית לכף).
שבת שלום!
הכנתי יצא מאוד טעים! העניין הוא שזה יצא מאוד דביק והיה לי קשה להפריד לריבועים, מה אפשר לעשות להבא כדי למנוע את זה?
הי טל,
הפאדג’ אמור להיות מעט דביק כשחותכים אותו אך לא דביק מידי. יכול להיות שהפאדג’ עדיין לא התקרר כמו שצריך לפני שחתכת אותו?
מומלץ להשתמש בסכין ארוכה וחדה ולנגב את הסכין במטלית לחה בין כל חיתוך לחיתוך.
מקווה שפעם הבאה זה ילך יותר בקלות 😉
כמה חיתכות המתכון יוצא?
ואפשר להשתמש בלי אגוזים?
הי עדן,
כ- 20 יחידות
ואפשר להכין גם בלי אגוזים.
תודה
איזה תחליף יש לחלב הממותק?אפשר לדוגמה לשים במקום חלב עמיד רגיל?או משקה אגוזים או חלב סויה?
הי לאה,
לצערי אני לא מכירה משהו אחר שיכול להחליף את החלב הממותק במקרה הזה.
שלום
בעלי סובל מעליות וירידות בסוגר.
הרופא יעץ לשמור על איזון הסוכר ובמיוחד לא להשתמש בסוכר מעובד..
לכן שאלתי ….האם ניתן להחליף את החלב המרוכז במשהו אחר?
אשמח לקבל תשובה מהירה
תודה רותי
הי רותי,
אפשר לנסות להשתמש בחמאה מומסת אך במקרה הזה הייתי פחות ממליצה להחליף את החלב הממותק כי הוא אחראי לכל המרקם.