זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 135-140 דקות
מצרכים:
עוף שלם עם העור (1.5-2 קילו)
10-15 תפוחי אדמה קטנים עם או בלי קליפה (600-700 גרם)
תיבול: רבע כוס שמן זית, 5 שיני שום כתושות, כף תבלין גריל עוף, כף פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-ריכוך מקדים של תפוחי האדמה (2 אפשרויות):
במיקרוגל: מניחים את תפוחי האדמה בצלחת שטוחה, מכסים ומכניסים למיקרוגל במשך 6 דקות, עד לריכוך חלקי.
בישול במים: מניחים את תפוחי האדמה בסיר ושופכים מעל מים רותחים באופן שיכסה אותם. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד לריכוך חלקי. מעבירים למסננת.
-מניחים את העוף השלם ותפוחי האדמה בתבנית גדולה.
-מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית ומתבלים היטב את תפוחי האדמה והעוף (מורחים על העור וגם בחלקו הפנימי של העוף).
-הופכים את העוף כך שהחלק של החזה כלפי מטה וצולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כשעתיים (בתוכנית הרגילה- למעלה ולמטה).
- פרגיות בצ'ילי ודבש |
- שוקיים בסיר |
- כנפיים מבושלות בסיר |
- סטייק פרגית במחבת |
- עוף בתנור בתיבול מזרחי |
- סלמון בתנור בג'ינג'ר ודבש
תגובות
היי,
אני רוצה להכין 2 שוקיים ו2 ירכיים עם 2 תפו"א.
1. תוכלי לכתוב לי את השינויים בהתאם? (תבלינים, מים שמוסיפים לתבנית, חום, זמן אפיה, כל מה שצריך)
2. מדוע צריך לכסות את תפו"א במיקרו? והאם אני יכולה לשים אותם במיקרו ללא כיסוי? (אין לי את המכסה של המיקרו או משהו שיכול לכסות את זה ושמותר להכניס למיקרו) והאם הזמנים של הכנת תפו"א משתנים (בסיר/במיקרו)
תודה מראש
היי ענאל,
מבחינת תיבול את יכולה להפחית לכמויות האלה: 3 כפות שמן זית, 2 שיני שום כתושות, כפית תבלין גריל עוף, כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כמון, רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור.
זמן אפיה – שעה וחצי. תוסיפי כשליש כוס מים לתבנית.
אפשר גם ללא כיסוי במיקרו. אם אלה תפוחי אדמה רגילים תחתכי אותם ל 3-4 חלקים.
הי אפרת
מה אפשר לשים במקום תפוחי האדמה ?
אפשר לשים בטטה, גזר, קישוא.
תודה אפרת
ומההנליך לגבי כל אחד מהם גם מצריך בישול מקדים ?
לא, אין צורך בבישול מקדים.
שלום אפרת, רציתי לשאל האם אפשר לשים את העוף עם הרוטב בתוך שקית קוקי,נראה לי שהשקית מעצימה ומשמרת את הטעמים .
כן אפשר.
לקראת הסוף אפשר להסיר את השקית כדי שהעוף ישחים.
הי אני רוצה לעשות חמין מעוף שלםוממולא אורז ופירות יבשים,האם לתת לו להוציא את המים של העוף ?או להיפך לשים בו מים?
איך אני סוגרת אותו שלא יצא האורז ?ולא בתפירה
תודה רבה!!!!!!
היי אדל,
מה הכוונה לתת לו להוציא את המים של העוף? העוף מפריש נוזלים וזה בסדר.
אפשר לסגור עם קיסמי שיניים במקום לתפור.
הי אפרת, רציתי להכין מתכון אחר עם כרעיים, וכשפתחתי את העוף גיליתי שזה חלקי עוף… המתכון הזה יתאים לעוף מחולק?
כן, מתאים.
תודה רבה!! יש לקצר אז זמן האפייה, או שהכל נשאר כרגיל…?
זמן האפיה בין שעה וחצי לשעתיים.
טוב, אז אחרי שבת אפשר לעדכן שיצא פשוט טעעעעעיייים!!! הבעל, שטען שהוא סיים לאכול, לא הפסיק לחטוף עוד ועוד טעימות מהתבנית 😄😄😄
תודה רבה על המתכונים הנפלאים!
איזה כיף לשמוע!
תודה איילת ושבוע נפלא 🙂
אפשר בלי כמון ופלפל שחור?
כן.
יצא ממש טעין. מצויין
שמחה לשמוע 🙂
תודה טומי
וגם מה אפשר לשים במקום גריל עוף?
אפשר לשים כף שטוחה אבקת מרק.
אפרת יקרה,
לא בטוחה שהבנתי כבאעזה אופן להניח את העוף בתבנית. האם כמו בתמונה המצורפת למתכון?
כן, כמו בתמונה.
האם אפשר לעשות עם חזה עוף שלם (לא פרוס)?
אפשר אבל פחות מומלץ. לדעתי זה ייצא יבש.
האם אפשר להרתיח את העוף במיים סיםלפני שמכנסים לתנור
אפשר אבל אין צורך לעשות זאת. הרתחת העוף במים מוציאה חלק מהשומנים שלו (אין קשר ללכלוך).
התנור הבשרי שלי הוא טורבו. לקצר את הזמן או לכסות לחלק מהזמן..?
כדאי לכסות בשעה הראשונה ואח"כ להסיר את הכיסוי.
אפשר להוסיף לזה אורז עגול
אני חושבת שכן אבל יהיה צורך להוסיף מים ולכסות את התבנית בנייר כסף, לפחות בשעה הראשונה. אח"כ להסיר ולהמשיך לאפות.
היי אפרת – יצא מושלם וטעים . תבורכי
שמחה לשמוע 🙂
תודה יקירה.
יום נפלא 🌷
יצא מושלם! כל האורחים נהנו וביקשו את המתכון.
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת
יש לי שאלה מעט אנפבתית,
אני רוצה להכין את העוף לשבת מגישים אותו שלם?
כן, מגישים שלם.
היי אפרת -רוצה להכין לשבת את העוף הנפלא הזה.
הבנתי שניתן לתבל את העוף כבר ביום חמישי – האם זה כולל גם את הוספת התפוחי אדמה לתבנית ביום חמישי?
או את התפוחי אדמה להוסיף ביום שישי?תודה
היי ענתי,
אם את משאירה את תפוחי האדמה עם הקליפה אז אין בעיה לתבל יום לפני.
אם את מקלפת את תפוחי האדמה אז עדיף להוסיף אותם ביום שישי כדי שלא ישחירו.
צהריים טובים!
המלצה:
אם משאירים את העור כדאי לנסות בלי טיפת שמן – יצא מעדן ואולי לא יורגש הבדל.
נשמע מוזר אבל אצלי חושבים שאני שמה שמן והעוף לא רואה שמן!
(כנ"ל בסלמון ואמנון).
את העוף אני עושה מחולק ובגריל כרבע שעה או יותר בחום של 275 מעלות להשחמה
ואז מכוסה שעה וחצי פלוס ב180 מעלות.
תודה ויום מקסים!
את צודקת. השמן הוא יותר בשביל תפוחי האדמה.
תודה יקירה 🌷
תודה רבה על התשובה המהירה
לכסות בניר כסף?
אין צורך לכסות.
יום מקסים 🌷
היי,שעתיים זה לא הרבה זמן??
ולמה לא בטורבו?
ועוד שאלה……אפשר להכין את הכל ביום חמישי ורק בשישי להכניס לתנור??
תודה על התשובה
היי שלומית,
שעתיים בחום עליון וחום תחתון לעוף שלם זה בסדר. העור משחים מאוד אבל הבשר נשאר רך ועסיסי.
טורבו עלול לייבש את העוף.
אפשר להכין בחמישי ולאפות בשישי.
היי אפרת, תודה על מתכון נוף שנראה טוב
כמה שאלות:
1. במקום העוף השלם אפשר להשתמש בשוקיים?
2. אם רוצה להכין בערך קילו שוקיים אבל להכפיל את כמות תפוחי האדמה – האם משהו משתנה מבחינת כמויות התיבול או זמן האפייה?
3. האם אפשר להשתמש בשום כתוש מוכן מהמרר?
4. לגבי תבלין גריל עוף – האם את מתכוונת לאבקה כזאת שנמכרת במיכל תבליים כמו כל שאר התבלינים?
5. אם משתמשת בתפוחי אדמה קטנים שנמכרים בשקיות ששמים במיקרו האם עדיין צריך לרכך אותם?
6. מתכננת להכין את המתכון הזה ביום רביעי אבל רוצה להכין אותו גם לארוחת שבת ושם יש אנשים צמחונים אז השאלה האם אפשר להכין רק תפוחי אדמה עם אותו תבלון (בא לי לגוון ולהכין תפוחי אדמה כאלה)? אם אשים 1.4 קילו תפוחי אדמה כמה לשים מכל תבלין וכמה זמן לאפות אותם?
המון המון תודה לך
היי,
1. כן. זמן אפיה מתקצר לשעה וחצי.
2. אני חושבת שהתיבול אמור להספיק.
3. כן
4. כן
5. מומלץ אבל לא חובה.
6.כן אפשר. כמות התיבול שבמתכון אמורה להספיק. זה תלוי אם את מרככת אותם לפני. אם כן בסביבות 45 דקות. אם לא, אז בסביבות שעה ורבע.
תודה אפרת על המתכונים שאלות:
1.לאיזה תוכנית בתנור – לא טורבו?
2. האם צריך להפוך את העוף לאחר שעה?
היי חדוה,
1. לא טורבו. חום עליון וחום תחתון.
2. אין צורך להפוך את העוף.
רק רציתי לתקן.
לפני שמכניסים תפוחי אדמה למיקרוגל, צריך לעשות בהם איזשהוא חתך כלשהוא סוג של איקס בשביל שלא יתפוצץ…
למה צריך לרכך תפו"א לפני האפיה אם אופים שעתיים?
לא חובה אבל הם יוצאים יותר טעימים ונימוחים לאחר בישול מקדים.