זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 94-104 דקות
מצרכים:
6-8 חלקי עוף (שוקיים, ירכיים, כנפיים וכו’)
2 בצלים בינוניים קצוצים גס
2 שיני שום קצוצות
1 עגבניה גדולה קצוצה
1 גמבה חתוכה לרצועות דקות
1 קישוא גדול חתוך לפרוסות
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
3/4 כוס מים חמים
2 כפות גדושות רסק עגבניות
תיבול: חצי כפית מלח, 2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה, כפית גדושה אבקת מרק ביתית, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים סיר גדול עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות. מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים כדקה מכל צד.
-מוסיפים שום, עגבניה קצוצה, גמבה, קישוא ותפוחי אדמה וממליחים מעט עם המלחייה.
-מערבבים בכוס 3/4 כוס מים חמים עם 2 כפות גדושות רסק עגבניות ומוסיפים לסיר. מערבבים עם הירקות והעוף, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך שעה (מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב. בנוסף, יש לוודא שהתבשיל אינו מתייבש. במידה וכן, יש להוסיף כחצי כוס מים חמים).
-מתבלים במלח, פפריקה מתוקה, אבקת מרק ופלפל שחור, מערבבים, מכסים ומבשלים 30-40 דקות נוספות.
עוף ברוטב עגבניות, מתכון לעוף מבושל, עוף בסיר
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- עוף שלם בנינג’ה |
- סלמון במרינדה
חייבים קישוא או שאפשר להחליף בבטטה, תודה על המתכונים המדהימים
אפשר להחליף בבטטה:)
היי,
הכנתי עם אורז ועוד כמה שינויים ויצא ממש טעים 🙂
נראה טעים🙂
תודה על השיתוף!
האם ניתן להחליף את העוף בבשר?
פחות מתאים. בשר צריך לבשל לפחות 3 שעות עם הרבה יותר נוזלים.
את התבלינים אפשר להוסיף מתי שמוסיפים את הרסק או רק אחרי שעה כמו שרשום במתכון?
כן אפשר, זה לא ממש משנה.
בס”ד
שלום ותודה על מתכונים מוצלחים וקלים!
רציתי לשאול אם אפשר לשים עגבניות חתוכות דק מקופסת שימורים במקום רסק עגבניות או במקום העגבניה הקצוצה (או במקום שניהם)
היי
אפשר, במקום עגבניה קצוצה.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
הכנתי לשבת וב”ה ממש אהבו.
תודה על המתכון, מברכת אותך שבע”ה תמשיכי לשמח את נשות ישראל במתכונים טעימים שישמחו את כל המשפחה 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
פעם ראשונה שאני כותבת פה, אבל הייתי חייבת. מתכון מעולה! ובכלל אתר מעולה! מבשלת מתכונים מפה כל הזמן ויוצא ממש טעים. תודה רבה על האתר הנהדר שלך!
אוסיף שאסור לי לצרוך רסק עגבניות קנוי אז הוספתי במקום עוד שתי עגבניות קצוצות ויצא מעולה! תודה רבה
איזה כיף שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים!
תודה על השיתוף והמילים הטובות❤
היי אפרת, אני לקראת סוף הבישול. האם כל המים צריכים להתאדות או צריך שהישאר? כרגע יש הרבה מים.
היי,
אמור להישאר רוטב לעוף. את יכולה לבשל עוד קצת עד לצמצום הרוטב לפי טעמך האישי.
תודה רבה!!! וואו ייצא מושלםם
נראה מעולה! תודה שחזרת לשתף😊
ואיייייי חייבת להגיב!!! ממש טעים!!!! אני לא כ”כ אוהבת עוף , אבל מתכון מוצלח ביותר וטעים! תודה רבה 🙂
היי הדר,
איזה כיף שאהבת את המתכון למרות שאת פחות מחבבת עוף(:
תודה שחזרת לעדכן❤
שלום וברכה ותודה על המתכונים הנפלאים, אין לי אבקת מרק כזו וגם לא קנויה. אפשר לוותר? מה לשים במקום?
היי רעות,
אפשר לוותר על האבקת מרק. את יכולה להגדיל במקום את כמות המלח, לפי הטעם:)
היי אפרת, אני רוצה להכין 2 קילו של ירכיים לפי המתכון הזה. איך להתאים כמויות?
רצוי להשתמש בסיר גדול ולשים כוס וחצי מים, 3-4 כפות רסק, כפית מלח, 3 כפיות גדושות פפריקה מתוקה, כף אבקת מרק ופלפל שחור לפי הטעם.
וואו טעייים!
כפי שראיתי שהמלצת כאן לאחת מהשואלות, הוספתי לקראת סוף הבישול 3/4 כוס אורז לא מבושל. וכמובן עוד מים בהתאם, כי האורז שתה יפה את המיץ הטעים ואנחנו אנשי רוטב בתבשילים.
מה יש לומר, חגיגת טעמים יפה ומשביעה!
תודה רבה 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת,
הקטנה שלי מוכנה לאכול רק חזה עוף ורציתי לדעת אם ניתן להשתמש בחזה עוף במתכון זה אם לא אשמח אם תוכלי בבקשה להפנות אותי למתכון חזה עוף עם ירקות ברוטב אדום. תודה 🙂
כן אפשר.
וואו… יצא טעים ברמות מטורפות, התפוח אדמה עם הרסק יוצר טעם משגע!!!!!!! [אגב, הכנתי רק 2 מנות לי ולבעלי, ובישלתי פחות משעה…]
שמחה שנהניתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי,
האם יתאים לצד בורגול או קוסקוס לדעתך?
תודה!
כן. עדיף בורגול.
הכנתי עם תפוחי אדמה ובטטות. יצא נהדר, רך ומלא טעם
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי אפרת,
אולי פספסתי משהו אבל המתכון הוא בסיר ולא בתנור…
זה עדיין לא מומלץ?
קוביות חזה עוף פחות מומלץ להכין בתנור כי הן מתייבשות מהר. כשמכינים בסיר זה עסיסי יותר.
פחות מומלץ כי קוביות חזה עוף עשויות להתייבש מהר בתנור.
יש את המתכון הזה- חזה עוף עם תפוחי אדמה. אפשר להוסיף לתבשיל גם קישוא, גמבה ועגבניה.
אני פחות אוהבת גמבה מבושלת. האם אפשר לוותר/להחליף במשהו אחר (אולי גזר או עוד קישוא)? או שהגמבה מוסיפה גם טעם לתבשיל עצמו וכדאי בכל אופן להוסיף אותה?
אפשר לוותר על הגמבה.
היי, האם אפשר להוסיף אפונה? אם כן באיזה שלב? האם יש מתכון לעוף מבושל ברוטב אדום ואפונה?
אפשר להוסיף אפונה קפואה כשמתבלים. זאת אומרת 30-40 דקות לפני סוף הבישול.
יצא מדהים טעים ומזין !
גילוי נאות לא השתמשתי כלל ברסק עגבניות ובמקום תפו”א שמתי בטטה וגזר!
פשוט לטרוף ,הייתי חייבת לשתף!!
יום מוצלח ,תודה לך אפרת!
תודה לך שחזרת לעדכן!
המשך יום מקסים 🌺
שבוע טוב!
מאד מאד אהבו!
(לא שמתי אבקת מרק, הוספתי כורכום).
תודה רבה!
שבוע טוב 🌺
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך.
אני לא טירונית בבשול ומכינה מתכון דומה אבל המתכון הזה טעים במיוחד קל להכנה ומדויק. מומלץ.
שמחה לשמוע 🙂
תודה רותי
היי אפרת
אוהבת את האתר מאוד! תודה על כל המתכונים הנפלאים!!
יש לי שאלה, האם אפשר להכניס את הסיר עם העוף והתפוחי אדמה באיזשהו שלב לתנור כדי שיקבלו מעט קריספיות? או שרצוי שלא?
אם כן אחרי כמה זמן באיזה שלב?
תודה
היי רוית,
לאחר שעה של בישול אפשר להעביר את כל תכולת הסיר לתבנית ענקית ולהמשיך לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות.
סליחה על ההצקה נתקעתי בלי תבנית שתספיק עם הסיר זה יכול לבוא בחשבון?
אפשר להכניס את הסיר לתנור אבל כדי שזה יקבל צבע ומרקם כמו שרצית צריך לשטח הכל בתבנית. בסיר זה פשוט ימשיך להתבשל.
יש לך מתכונים נהדרים! תמיד מצליחים וטעימים.
נהנת מאוד לבשל על פי המתכונים שלך.
שנה טובה וחג שמח
תודה שוש!
שנה טובה וחג שמח ❤️
עוד מתכון נהדר, פשוט ונהיר!
תודה על הכל!
שמחה שאהבת 🙂
תודה וגמר חתימה טובה 🌺
הכנתי לשבת, יצא מדהים! כל מי שאכל נהנה (אני במיוחד…)!
תודה רבה!
רציתי לשאול: יצא טעם מאוד חזק. מה אפשר לשנות כדי שיצא טעם פחות חזק ויותר עדין?
היי,
טעם חזק של עגבניות? אם כן אפשר להפחית בכמות הרסק ולשים רק כף אחת.
היי אפרת אני באמצע תהליך בישול לדעתי שמתי יותר מדי מים.. יש מה לעשות עם זה?
אפשר להוסיף כף קורנפלור או קמח לבן (עדיפות לקורנפלור) כדי להסמיך את הרוטב.
יש לערבב את הקורנפלור קודם עם כמה כפות מים קרים ורק אז להוסיף לתבשיל.
יש לי רק קמח אז זה מה שאעשה!! ממש תודה על המענה המהיר
אתר המתכונים מספר 1!!!
הכנתי עכשיו את העטף הוספתי גם בטטה יצא ממש ממש טעים!!
נראה מעולה!!
תודה ברקת 🙂
הי אפרת הכנתי את המתכון לשבת ויצא ממש טעים
תודה רבה לך מתכונים כאלה אני אוהבת קלים וטעימים
שבת שלום לך
תודה פיעה 🙂
שבת שלום
היי! אפשר כמויות בערך של התיבול?
היי חן,
הכמויות המדויקות רשומות במצרכים.
מתכון קל להכנה וטעיםםם מאודד תודה לך אפרת יא אלופה! 🙂
תודה יואל, שמחה לשמוע! 🙂
שלום,
אני מכינה את המנה עם שוקיים ללא עור. האם זמן הבישול אמור להתקצר?
תודה רבה!
זמן הבישול יכול להתקצר בכרבע שעה.
היי מתכונים נהדרים ונפלאים.אין יום שאני לא מסתכלת באתר שלך.
לגבי העוף אני רוצה שתסבירי לי בדיוק איך לנקות אותו לפני הבישול
1.האם להרתיח את העוף לפני הבישול לזרוק את המים ואז להתחיל בבישול מחדש
2.האם רק לשטוף מתחת לברז.
3.האם לבשל עם העור של העוף או להוריד לפני הבישול
אוגה לך על תשובתך המהירה
היי שלומית,
אני מניחה שקנית עוף חתוך לחלקים. אם כן, מספיק רק לשטוף את העוף מתחת לברז.
הבישול הוא עם העור. אין צורך להסיר את העור לפני הבישול.
בהצלחה 🙂
אם אני אשים רוטב עגבניות במקום רסק עגבניות זה ישנה משהו בתבשיל??
היי שרה,
מה הכוונה לרוטב עגבניות? עגבניות מרוסקות או רוטב מוכן?
יצא טעים!!!!!!!
תודה בלה, שמחה לשמוע 🙂
אם אני רוצה להוסיף אורז לא מבושל, מתי ואיך לעשות את זה?
היי יהודית,
את יכולה להוסיף לסיר לקראת סוף הבישול בין חצי ל3/4 כוס אורז לא מבושל (15-20 דקות לפני סיום הבישול). חשוב רק שיהיה רוטב בסיר ושהתבשיל לא יהיה יבש.
היי,
אין לי עגבניות בבית אבל יש לי עגבניות קלופות בפחית שימורים. איך זה משנה את המתכון? האם הרסק עגבניות עדיין נחוץ?
היי גל,
אפשר לשים 1-2 עגבניות קלופות משימורים (מומלץ לקצוץ אותן לפני). רסק עגבניות עדיין נחוץ.
מעבר לזה שלקח לי בערך חמש דקות להכין ושפשוט יצא לי מעולה שהופתעתי מעצמי ואפילו התינוק בן שנה טרף!! החלפתי את תפוח האדמה בבטטה, הוספתי אורז מוכן לתבשיל לקראת הסוף כך שספג את כל הטעמים המיוחדים ! מעולה תודה רבה
איזה כיף לשמוע!
תודה אריאנה על העדכון והשיתוף.
שבוע נפלא וחג שמח 🙂
היי אפרת מה החשיבות של טיגון העוף?
היי ספיר,
אפשר לוותר על הטיגון ולהניס את העוף ישירות לרוטב פשוט טיגון העוף סוגר אותו מכל הצדדים וכך הוא אמור להיות עסיסי יותר מפנים.
היי, אני עכשיו עושה את המתכון. רציתי לשאול לגבי המים. הם הרי לא מכסים מספיק את הירקות עם העוף. האם זה צריך לכסות או פשוט 3/4 מים זה מספיק? לא כל כך הבנתי איך זה אמור להיות.
היי ורוניקה,
המים לא אמורים לכסות את הירקות והעוף, הם רק כדי שתחתית הסיר לא תהיה יבשה ושיהיה רוטב.
במהלך הבישול העוף מפריש נוזלים נוספים אבל בכל מקרה כדאי לעקוב ולוודא שהתבשיל לא מתייבש. במידה וכן, יש להוסיף עוד מים.
יום מקסים
יצא מושלםםם וטעיםםםםם 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי,
האם העגבנייה צריכה להיות מקולפת? עגבנייה אחת תספיק?
והבישול סהכ הוא שעה וחצי-שעה וארבעים?
אין לי קישוא, מה ניתן להוסיף?
תודה!
היי לילוש,
לא חובה לקלף את העגבניה. עגבניה אחת מספיקה.
אפשר לוותר על הקישוא ולשים במקום גזר אם את אוהבת.
ונכון, זמן הבישול הוא שעה וחצי – שעה וארבעים.
היי אפרת בעלי אוהב חריף מה אפשר להוסיף?
היי ספיר,
את יכולה להוסיף פפריקה חריפה (בסביבות כפית, זה תלוי בטעם) או לטגן יחד עם הירקות פלפל חריף קצוץ.
שנה טובה, הכנתי היום את המתכון, יצא נפלא. קיבלתי מחמאות.
תודה רבה.
בפעם הבאה אנסה להוסיף גם פטריות
זהו. המתכון נכנס למחברת המתכונים
תודה אמיר, שמחה לשמוע 🙂
הכנתי, יצא מאד טעים! תודה!
תודה רונית 🙂
הייי נראה טוב! אפשר לשים שוקיים ורצועות פילה עוף?
כן רחל, אפשר.
שבת שלום 🙂
האם הקישוא הכרחי?
לא רויטל, אפשר לוותר עליו.
שבת שלום 🙂
הכנתי לשבת יצא הכי מושלם שיש,טעים ברמות וכלום עבודה!!
חח..אמא אמרה שאכין כל שבת 🙂
אלופה 🙂 שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא
מה אפשר להשים במקום הפפריקה?
היי שיר,
הפפריקה מוסיפה טעם וצבע לתבשיל ולכן לא מומלץ לוותר עליה. רק במידה ואין לך פפריקה, פשוט תכיני בלי.
תודה!
לילה מצויון:
המתכון ינוסה בשבוע הבא, יחד עם אורז המלא עם תרד!
העדכון בהמשך!
תודה על המתכונים הנהדרים שלך!
מעולה! בהצלחה יקירה 😉
נהדר.חומרים שיש בבית זמינים כך אני אוהבת
תודה אסתי, שמחה שאהבת 🙂
אפשר להקפיא?
היי יפעת,
אפשר להקפיא רק לא את תפוחי האדמה (תפו”א לא עוברים טוב הקפאה ומשנים את המרקם שלהם).
היי, מה אפשר לשים במקום אבקת המרק?
היי שוש,
שימי פשוט יותר מלח (לפי הטעם).
שבת שלום 🙂
וואי!!
נראה טוב!!באלי עכשיו…:)
אשמח לדעת כמה מנות זה יוצא?
היי שיר,
בסביבות 4-6 מנות, תלוי כמה חתיכות עוף את שמה 🙂