שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 90 דקות

מצרכים:

6-7 חתיכות עוף (שוקיים, ירכיים וכו’)

3 כוסות גזר גמדי משקית קפואה (יש להפשיר מעט לפני השימוש)

2 בצלים קטנים חצויים

3 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לפלחים

מרינדה לעוף: 3 כפות שמן זית, כף סילאן, כף רוטב סויה, כף קטשופ, שן שום כתושה, חצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערית ומתבלים את חלקי העוף והירקות.

-מניחים על תבנית גדולה ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות במשך שעה וחצי.

הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל

הערה: לא חייבים לכסות, אלא אם מדובר בתנורים חזקים ואז אפשר לכסות עם נייר כסף ב45 דקות הראשונות, להסיר את הכיסוי ולהמשיך לצלות במשך 45 דקות נוספות, עד לקבלת צבע שחום ויפה.

מתכונים לראש השנה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קינוח קצפת ותפוחיםקינוח קצפת ותפוחים
שעועית ירוקה עם עגבניות שרי שעועית ירוקה עם עגבניות שרי

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שרית (23:30 10.10.2020)

יצא מעולה 👌
תודה על מתכונים פשוטים ותוצאות טעימות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:03 11.10.2020)

נראה מעולה 😍
תודה שרית

ליאת אלכביר (12:16 6.09.2020)

היי רוצה להכין מתאים להוסיף לזה בטטה גם?
ועוד שאלה, אין לי שמן זית. ואני אוהבת תמיד לעשות בדיוק כמו במתכון! זה משנה בטעם לעומת שמן קנולה?

ודרך אגב לא חיה בלי האתר שלך! מכורה את באמת מצילה פה המון נשים 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:52 6.09.2020)

היי ליאת 🙂
אין בעיה להשתמש בשמן קנולה.
אפשר להוסיף בטטה.

דוד גונן (21:50 23.04.2020)

מתכון פצצה טעים בטירוף
תודה רבה!!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:04 24.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

רבקה (16:49 30.12.2019)

שלום אפרת
יש לי כנפיים, אפשר לעשות עם כנפיים?
ובמקום גזר גמדי אפשר להשים גזר רגיל?
כל המתכונים נראים מעולים!
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:54 30.12.2019)

כן אפשר להכין עם כנפיים ועם גזר רגיל. מומלץ לחתוך את הגזר לעיגולים או לרצועות דקות כי שיספיק להתרכך.

כרמית (17:57 29.12.2018)

היי אפרת האם אפשר לבשל אתזה על האש במקום לשים בתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:15 29.12.2018)

אפשר לבשל בסיר. יש לטגן בצל בינוני קצוץ גס עם 2 כפות שמן. לאחר מכן להוסיף את חתיכות העוף ולטגן כ-2 דקות מכל צד. אח”כ להוסיף גזר ותפו”א ולתבל. להוסיף כחצי כוס מים. לבשל עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה ורבע-שעה וחצי. מידי פעם יש לבדוק שלא חסרים נוזלים.
לדעתי בגלל שזה מבושל בסיר כדאי להכפיל את כמויות התיבול (שמן זית אין צורך לשים).

shishi (21:47 8.09.2018)

שלום אפרת,
אני יכולה להכין את העוף והירקות עם המרינדה היום בתבנית, לשים במקרר ולאפות מחר?
רוצה שיהיה טרי
שנה טובה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:52 8.09.2018)

כן אפשר.
שנה טובה ומתוקה 🌺

shishi (22:47 8.09.2018)

תודה על התשובה המהירה!!
אין עלייך!

עצמונה קציר (10:28 13.08.2018)

בוקר טוב
אין לי קטשופ בבית האם ניתן לוותר או להחליף במשהו אחר.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:15 13.08.2018)

תכיני בלי הקטשופ ושימי חצי כף סילאן נוספת.
יום מקסים 🙂

אלחנן לוי (15:22 10.07.2018)

שלום!
האם אפשר להשתמש בטיבול הזה לשוקיים על האש? (מנגל גז)..
ובכלל איך מומלץ לעשות על האש,
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:11 10.07.2018)

היי אלחנן,
התיבול מתאים לשוקיים על האש. אם יש למנגל מכסה אז מומלץ לכסות.

רינת (21:29 17.04.2018)

היי אפרת המתכונים שלך פשוט מעולייייים. לפני כל ארוחה, נכנסת לאתר!
לגבי המתכון, האם מתאים להוסיף פלפלים אדומים? יש לי הרבה במקרר..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:53 18.04.2018)

היי רינת,
קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
כן, אפשר לשים פלפלים אדומים. חתכי אותם לרצועות עבות.

עומר (13:13 22.03.2018)

היי אפרת, בכוונתי להכין את המתכון עם 12 חלקי עוף (שוקיים וירכיים). האם כדאי לשנות כמויות של המרינדה?
תודה רבה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:46 22.03.2018)

היי עומר,
לדעתי כדאי להכין כמות כפולה של מרינדה.

סיגל (10:48 1.02.2018)

האם אפשר להוסיף למתון אורז? אם כן כמה? ומה לגבי הרוט?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:57 1.02.2018)

היי סיגל,
אני חושבת שעדיף להכין אורז לבן בנפרד ולהגיש לצד העוף.

מאירה (11:33 27.11.2017)

תוד על המתכונים ממש מוצלחים
אם העוף קפוא כמה זמן הוא צריך בתנור??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 27.11.2017)

היי מאירה,
זה עוף קפוא שהופשר? אם כן הזמן לא משתנה.
לא מומלץ לאפות עוף שהוא קפוא ללא הפשרה. זה עלול לפגוע בטעם ובמרקם שלו.

מישל (13:02 23.11.2017)

תודה על המתכונים קל לעשות והטעם נפלה קניתי את הספר שלך,מקסים!! לשבת אני אכין עוגת פרג ושוקולד ואתה עוף הזה. שבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:03 23.11.2017)

תודה מישל, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!

מירי (12:14 21.10.2017)

יש לי פולקה ללא עור, האם אפשר להכין את המכון הזה ? האם עדיף לכסות כדי שלא יתייבש ?
אוהבת את האתר שלך מאוד !!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:39 21.10.2017)

כן אפשר וכדאי לכסות.
שבוע טוב 🙂

ספיר (20:41 19.02.2017)

ניתן לעשות את המתכון הזה על הגז? מה לשנות בו?
תודה(:

מתכונים ב-10 דקות (22:43 19.02.2017)

היי ספיר,
אפשר להכין את העוף בסיר. יש לטגן בצל בינוני קצוץ גס עם 2 כפות שמן. לאחר מכן להוסיף את חתיכות העוף ולטגן כ-2 דקות מכל צד. אח”כ להוסיף גזר ותפו”א ולתבל. להוסיף כחצי כוס מים. לבשל עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה ורבע-שעה וחצי. מידי פעם יש לבדוק שלא חסרים נוזלים.
לדעתי בגלל שזה מבושל בסיר כדאי להכפיל את כמויות התיבול (שמן זית אין צורך לשים).

גילה (12:38 19.02.2017)

צהריים טובים!

יש צורך להוסיף מים לתבנית לפני הכנסתה לתנור, כדי למנוע התייבשות?

תודה

גילה

מתכונים ב-10 דקות (12:49 19.02.2017)

היי גילה,
כעקרון אין צורך מאחר והעוף מפריש נוזלים בזמן האפיה. בכל מקרה, מומלץ לעקוב ולוודא שהעוף אינו מתייבש בחלק התחתון בעיקר. במידה וכן, אפשר להוסיף נוזלים גם באמצע האפיה.
שבוע נפלא 🙂

גילה (13:11 19.02.2017)

תודה על התגובה המהירה והמתכונים הטעימים

תמי מ (08:16 9.02.2017)

בוקר טוב ! רוצה להכין חלקי עוף בתנור עם ירקות כמו כרובית גזר קישוא ת”א האם זה אפשרי באותה תבנית (אם צריך לבשל את תפוחי האדמה והכרובית )
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (08:39 9.02.2017)

כן, אפשר לשים את הירקות באותה תבנית. אין צורך לבשל לפני את תפוחי האדמה והכרובית.
יום מקסים 🙂

נטע (11:35 17.01.2017)

היי, יש אפשרות להוסיף גם בטטה ?
אם כן איך כדאי לחתוך אותה ?

מתכונים ב-10 דקות (11:47 17.01.2017)

בטח, לחתוך לפלחים קטנים או לחצי עיגולים.

מיכל (14:05 11.12.2016)

יצא מושלם!!!
תודה תודה תודה!!!

מתכונים ב-10 דקות (14:13 11.12.2016)

שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן 🙂

מיכל (10:28 11.12.2016)

האם ניתן להשים כנפיים במקום?
ואם אין לי סויה וקטשופ?

מיכל (10:21 11.12.2016)

כמו תמיד אני ממש אוהבת את האתר שלך… בתור אחת שהמטבח היה נראה לה סינית… הפכת לי אותו למשהו כייפי ומהנה. אז קודם כל תודה!!!

האם ניתן להשים כנפיים במקום?

מתכונים ב-10 דקות (10:31 11.12.2016)

היי מיכל,
קודם כל כיף לשמוע 🙂
אפשר לשים כנפיים. אם את שמה רק כנפיים אין צורך לכסות בנייר כסף וזמן האפיה מתקצר לשעה. במקום קטשופ וסויה את יכולה להוסיף 2 כפות נוספות סילאן. אגב, יש גם מתכון לכנפיים בצ’ילי מתוק אם את אוהבת.
שבוע נפלא!

מיה (19:09 15.11.2016)

היי,
האם אפשר להשתמש בשקית של תפוח אדמה גמדיים קטנים? אם כן, מה הכמות שצריך לשים שיספיק למרינדה והאם זה אותו זמן בישול?
וגם האם אפשר להשאיר אותם שלמים כי הם ממש קטנים?
תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (20:15 15.11.2016)

היי מיה,
אפשר להשתמש בתפו”א קטנים ולהשאיר אותם שלמים. זמן האפיה אמור להספיק.
את יכולה לשים בסביבות חצי שקית.

דבי (19:13 29.10.2016)

שבוע טוב ומבורך1

עשיתי ויצא מעולה. לא כ”כ נשאר מספיק לראשון.

(מכרעיים ופרגיות ומגזר רגיל)

תודה לך!

מתכונים ב-10 דקות (20:24 29.10.2016)

שבוע טוב 🙂
שמחה שיצא טעים!

דיקלה (14:05 7.10.2016)

תודה שבת שלום

דיקלה (13:00 7.10.2016)

שלום אפרת, יש לי סנפרוסט גזר עם אפונה אפשרי או
שהאפונה תישרף?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:44 7.10.2016)

היי דיקלה,
אני חושבת שאפשר. בגלל שיש רוטב לעוף (והוא גם מפריש נוזלים במהלך האפיה) אני לא חושבת שהאפונה תשרף.
בכל מקרה, אם את רוצה את זה כתחליף לגזר גמדי, אפשר לשים גם 2-3 גזרים רגילים קלופים וחתוכים ל3 חלקים.
שבת שלום 🙂

נחמה (21:55 18.09.2016)

האם אפשר להקפיא ללא תפוחי האדמה? אשמח בכלל שיהיה כתוב במתכונים האם אפשר להקפיא, תודה רבה, אני נהנת מהמתכונים, והמשפחה מהמטעמים

מתכונים ב-10 דקות (01:46 19.09.2016)

היי נחמה,
כעקרון אפשר להקפיא כמעט הכל מלבד תפו”א.
אני אשתדל להוסיף זאת במתכונים או לפחות להעלות מדריך בנושא הקפאת מזון.

דבי (20:45 15.09.2016)

הי! מה נש?

אני מבינה שחתיכות זה לא רבעי עוף אז אם אני עושה 5 כרעיים אז להכפיל חומרים ורוטב?

מותר לשים הרבה תפו”א או שהם יקחו את הטעם?

תודה רבה ושב”ש!

דבי (20:48 15.09.2016)

בינתיים ראיתי כבר תשובה לנושא של ההכפלה אבל מה בקשר לתפו”א?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (21:18 15.09.2016)

היי דבי,
מה שלומך?
את יכולה לשים כמות גדולה של תפו”א, אין בעיה. רק כדאי להכפיל את כמויות הרוטב.

דבי (19:56 17.09.2016)

שבוע טוב אפרת!

יצא מאד טעים!

תודה רבה!

(בגלל כמות תפוחי האדמה שעשיתי, (עופות כמו שבמתכון) הייתי משלישה את הרוטב בפעם הבאה).
אפשר לשים מים? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (23:10 17.09.2016)

שבוע טוב דבי 🙂
שמחה שיצא טעים. לרוטב עצמו אפשר לשים כ-2 כפות מים. לא כדאי יותר כי זה ידלל את הרוטב. בלי קשר אם העוף מתייבש במהלך האפיה את יכולה להוסיף מים.

הדס (00:47 9.09.2016)

אפרת ! תודה ענקית ! אין לי מושג בבישול . ובטח ובטח שלא עם עופות חחחח

אבל השבת , הוריי נסעו לחופש …. והייתי חייבת להתעלות על עצמי ולבשל !

תודה רבה רבה על ההסבר המפורט , על המידות המדוייקות , – זה עבר לי המוןןןן

הצלת אותי ..

זה נראה טעים . רך . ונראה מה יגידו האחים שלי ….

לכבוד שבת המלכה

תודה . תבורכי

הדס (00:49 9.09.2016)

**** התכוונתי :”זה עזר לי המוןן “

מתכונים ב-10 דקות (00:59 9.09.2016)

כל הכבוד לך! אני בטוחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום.

נטלי (18:52 8.09.2016)

היי. צריכה עזרה.. אם אין רוטב סילאן וגזר גמדי מה ניתן לשים במקום כדי שייצא אותו טעם פחות או יותר? תודה.

מתכונים ב-10 דקות (19:02 8.09.2016)

היי נטלי,
אפשר לשים כ-3 גזרים רגילים בינוניים ולחתוך כל גזר ל 3-4 חלקים. אפשר גם לוותר על בגזר בכלל.
במקום סילאן אפשר לשים דבש.
בהצלחה 🙂

נטלי (09:24 11.09.2016)

היי אפרת. יצא מדהים!! הכפלתי את כמות הרוטב והוספתי כוס מים לפני שהנחתי על הפלטה (כדי שלא יישרף). ללקק את האצבעות!!!

מתכונים ב-10 דקות (09:27 11.09.2016)

אני שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

חנה (16:18 3.06.2016)

היה שבה לחקות.ממש תעים תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:18 3.06.2016)

תודה חנה ושבת שלום 🙂

חנה (19:40 1.06.2016)

יצא לי פדיחה קראתי מתקון 10 דקות ולא שמתי לב על זמן 1.5שעה הכנה.הכנתי הא עכשיו מסבירה לילדים שח קו בסבלנות.

מתכונים ב-10 דקות (19:50 1.06.2016)

היי חנה,
המתכונים באתר עם 10 דקות עבודה, לא כולל זמן אפיה או בישול שמשתנים בין מתכון למתכון.
מקווה שאחרי שהם יאכלו הם ישכחו שחיכו 🙂

אופיר (11:16 4.05.2016)

משנה אם התנור על טורבו או לא? מה האופציה הרצויה?
והאם כדאי לשים תבנית עם מים בתנור מתחת לעוף?

מתכונים ב-10 דקות (11:32 4.05.2016)

היי אופיר,
עדיף לאפות על תוכנית התנור הרגילה (למעלה ולמטה) כי בטורבו העוף עלול להתייבש.
אין צורך לשים תבנית עם מים מתחת לעוף אבל כדי שהעוף יישאר עסיסי אפשר לכסות את התבנית עם נייר כסף במהלך 45-60 דקות הראשונות ולאחר מכן להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות במשך 45-60 דקות נוספות.
בהצלחה 🙂

אבי (09:41 29.04.2016)

הכנתי עם גזר רגיל במקום גזר גמדי.
יצא מעולה. האוכל חוסל תוך דקות.
תודה על המתכון ועל האתר המצוין.

מתכונים ב-10 דקות (09:53 29.04.2016)

שמחה לשמוע אבי 🙂
תודה על העדכון וחג שמח

רינת (11:13 6.05.2016)

היי,בכמה גזרים רגילים אני צריכה להשתמש?ויש לי 5 כרעיים אבל הם מאוד גדולים האם מבחינת כמויות של התבלינים אני צריכה לשנות משהו?

מתכונים ב-10 דקות (11:53 6.05.2016)

היי רינת,
שימי 3-4 גזרים בינוניים (כל גזר חתכי ל 3-4 חלקים).
אם את משתמשת ב5 כרעיים גדולים כדאי להכפיל את כמות הרוטב: 5 כפות שמן זית, 2 כפות סילאן, 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות קטשופ, 2 שיני שום כתושות, כפית פפריקה מתוקה, 2/3 כפית מלח, שליש כפית פלפל שחור.
שבת שלום 🙂

לינדה (07:02 25.01.2016)

אחרי שטוענים שאני הורסת עופות סדרתית סוף סוף מצאתי מתכון מצויין!! הכפלתי כמויות רוטב וצליתי עוף שלם ויצא מצויין!! תודה רבה לך!

מתכונים ב-10 דקות (08:09 25.01.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה לינדה ויום נפלא 🙂

עידית (15:31 18.01.2016)

תודה רבה, גיליתי את האתר שלך לפני כחודש והוא ממש ברור וכיף להכין דברים. במקרה היום החלטתי לראות מה יש בתחום העוף כדי להכין צהריים מהירה לילדים – ויצא מאוד טעים (בטעות שכחתי סויה – ועדיין יצא מצויין הוספתי עוד מלח שטעמתי את הרוטב 🙂 ) והצבע שהעוף והתוספות קיבלו מהממם ויפיפה.
שאלונת לגבי הרוטב – מה המלצתך שהשוקיים יקבלו יותר טעם פנימה ולא רק שהמעטפת תהייה עם הרוטב הטעים הזה…
המון תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:58 18.01.2016)

היי עידית,
אני שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי העוף- אפשר להשרות אותו עם הרוטב שעה-שעתיים לפני ולשמור במקרר, כך הטעמים יספגו יותר טוב בעוף.
המשך יום נפלא!

אפרת (09:27 2.01.2016)

היי. האם אפשר לוותר על הקטשופ?

מתכונים ב-10 דקות (11:54 2.01.2016)

כן, אפשר.

גלינה (10:43 29.12.2015)

מצאתי את ה-מתכון שלי לעוף בתנור!
הכנתי אתמול בשעות הערב המאוחרות לבעלי לעבודה. העוף היה מוכן ב00.30 בלילה, ופשוט ישבתי, טרפתי והתמוגגתי – העוף עסיסי ומלא טעם, התפו”א קריספיים והגזר והבצל מענגים… תודה לך!

מתכונים ב-10 דקות (11:02 29.12.2015)

תודה גלינה! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא!

נאוה (18:22 24.12.2015)

האם לתבל גם את הגזר והתפוחי אדמה באותה מירנדה

מתכונים ב-10 דקות (18:51 24.12.2015)

כן נאוה.

נטלי (14:59 24.12.2015)

האם אפשר גזר רגיל אם אין גזר גמדי? תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:32 24.12.2015)

היי נטלי,
אפשר דבש במקום סילאן ואפשר לשים גזר רגיל רק מומלץ לחתוך אותו לרצועות או לפלחים.

נטלי (14:58 24.12.2015)

אין לי סילאן האם אפשר דבש במקום?

חני (11:32 13.12.2015)

אם יש לי 4 חלקי עוף, כדאי להוריד קצת מהכמויות של התיבול או לתבל בכמויות שכתוב? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (11:35 13.12.2015)

היי חני,
תשאירי את הכמויות כמו שהן. זה רק מוסיף שיש יותר רוטב 🙂

קרין (07:54 26.11.2015)

האם ניתן להכין גם עם עוף ללא עור? העוף יתייבש בלי העור?

מתכונים ב-10 דקות (09:18 26.11.2015)

היי קרין,
עדיף להכין עם העור כדי שהעוף יישאר עסיסי מבפנים ולא יתייבש (אפשר תמיד להסיר את העור לאחר מכן).
בהצלחה 😉

טליה (13:08 12.10.2015)

איזה מתכון!!!פשוט מדהים-פשוט פשוט וטעיייים!
כמה מחמאות קיבלתי וכמה נהנתי!האתר הזה מעולה!תודה רבה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (13:36 12.10.2015)

תודה טליה! איזה כיף לשמוע 🙂

תיפחה (16:12 27.09.2015)

האים אפשר לעשות את זה עים שניצלים במרינדה בתנור

מתכונים ב-10 דקות (16:35 27.09.2015)

היי,
פחות מומלץ מאחר וחזה עוף זה חלק ללא שומן שנוטה להתייבש מהר בתנור.
מומלץ יותר לבשל במחבת.

גלודיה (22:43 23.09.2015)

האים אפשר להוריד את החצילעם

גלודיה (22:41 23.09.2015)

הי הרים אפשר להוריש את בחצילים

מתכונים ב-10 דקות (22:48 23.09.2015)

היי,
אין במתכון חצילים.
אם כוונתך לבצלים- אז אפשר לוותר עליהם.

נעמי (22:25 10.09.2015)

הי, תודה רבה לך אני ממש אוהבת את האתר…יש לך אחלה מתכונים!:)

מתכונים ב-10 דקות (22:32 10.09.2015)

תודה נעמי!
חג שמח ושנה טובה 🙂

תמר (13:56 10.09.2015)

כמה מתוק זה יוצא?
האם הסויה הכרחית? והאם יש בשבילו תחליף?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (14:02 10.09.2015)

היי תמר,
זה יוצא מתקתק, לא מתוק מידי.
את יכולה לוותר על הסויה ולשים 2 כפות סילאן, זה עדיין ייצא טעים.
חג שמח ושנה טובה 🙂

מירי (11:02 10.09.2015)

תודה על האתר שלך, אני נעזרת בו המון, שנה טובה!

מתכונים ב-10 דקות (11:13 10.09.2015)

שמחה לשמוע מירי!
חג שמח ושנה טובה 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.