שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

תבנית עגולה 24/ קוגלהוף

3 ביצים גדולות

כוס (200 ג’) סוכר

¾ כוס (150 ג’) שמן

שליש כוס (80 מ”ל) מים + 2 כפות מיץ לימון

3 תפוחים (בינוניים-קטנים) קלופים וחתוכים לקוביות קטנות או מגורדים

2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן + שקית אבקת אפיה)

1 כף (8 ג’) גדושה אבקת קינמון

שליש כוס (35 ג’) אגוזי מלך קצוצים

לקישוט: פרוסות שקדים, סירופ מייפל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

-בעזרת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כדקה וחצי על מהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה.

-מוסיפים שמן, לימונדה ותפוחים מגורדים ומערבבים (אני השתמשתי במיקסר בוש Mum5. הרכבתי למיקסר את אביזר מעבד המזון, הלבשתי לו דיסקית גירוד, כך התפוח המגורד נופל ישירות לקערה ).

-מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפיה, קינמון ואגוזים קצוצים. מוסיפים לקערת המיקסר ומערבבים עד לאיחוד חומרים (אין לערבב יותר מידי אחרת המרקם ייצא דחוס).

-יוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות, מפזרים מעל שקדים פרוסים מכניסים לתנור החם ואופים במשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור מזלפים מעל סירופ מייפל.

ראו גם
רוטב חמאה ומרווהרוטב חמאה ומרווה
פתיתים עם נקניקיות פתיתים עם נקניקיות
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
בל (09:27 23.02.2024)

היי אפרת!
חייבת לעדכן שהתאהבתי באתר שלך… מתכונים מוצלחים, קלים וטעימים!! אני גורפת מלא מחמאות ולא שוכחת לתת קרדיט!
שאלה- אפשר להחליף לסוכר חום דמררה, ולהמיר תפוח אחד או יותר באגס?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:45 23.02.2024)

כן אפשר לשתי השאלות🙂
לגבי הסוכר – בגלל שהוא במרקם גרגירי חשוב לערבב אותו היטב עם הביצים (שיימס כמה שיותר) ורק אז להוסיף את יתר החומרים.

avatar
אוסנת (06:24 23.02.2024)

אם אין לי מייפל מה אפשר לשים במקום

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:34 23.02.2024)

דבש
או שאפשר גם לוותר על זה.

avatar
אילנית (11:13 1.10.2023)

האם עוגה בחושה שלא נאפתה טוב( אני יודעת כי הכנסתי 2 יחד לתנור) והקפאה…ניתן להפשיר ולהכניס לאפיה קצרה? ואם כן לכמה זמן ואיזה חום?
תודה מראש על האתר הנהדר שלך ועל תשובתך😄

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:52 1.10.2023)

היי
המרקם לא יצא כמו שהיה צריך לצאת במקור, אבל ניתן לאפות על 170 עד לאפייה.

avatar
אילנית (20:07 1.10.2023)

תודה רבה🤩

avatar
טניה (09:28 16.09.2023)

המתכונים שלך מעולים. ממש נוחים
לצערי נגמרו לי אגוזי המלך, במה ניתן להחליף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:08 16.09.2023)

היי
ניתן לשים פקאן או שקדים.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊

avatar
י (23:42 14.09.2023)

וואו,
עוגה נפלאה! יצאה טעימה ובמרקם מעולה!
השילוב של העוגת תפוחים, עם המייפל והשקדים- מעדן!
אפרת, תודה על האתר המוצלח. אני משתמשת בו בלי סוף!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:03 15.09.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
Atzmona (21:25 30.08.2023)

ערב טוב, האם זמן האפיה משתנה אם אופים בתבנית קוגלהוף. (בתבנית אינגליש קייק מצוין 35-40 דקות) שנה טובה ותודה על המתכונים הנהדרים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:37 31.08.2023)

היי
זמן האפייה עשוי להתארך בכ-5 דקות.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊

avatar
Atzmona (23:33 4.09.2023)

האם אפשר לוותר על אגוזי מלך, האם ישנה את המרקם של העוגה? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:53 5.09.2023)

אפשר לוותר, המרקם לא ישתנה משמעותית.

avatar
יעל (07:35 23.08.2023)

בוקר טוב אפרת, האם לדעתך אפשר לקשט את העוגה עם קצפת? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:28 23.08.2023)

כן(:

avatar
יפה (11:22 17.08.2023)

האפ אפשר להחליף את הקמח לקמח שקדים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:04 17.08.2023)

היי
מומלץ להחליף עד חצי מכמות הקמח בקמח שקדים, אחרת המרקם יצא מתפורר ופחות טוב.

avatar
נאוה (06:27 12.11.2023)

מנסיוני האישי, (שלוש שנים קיטו), בכל מתכון ניתן להחליף אחד לאחד קמח שקדים. כך אני עשיתי כשצברתי נסיון ובטחון 😊
אבל אני בקנדה ואולי יש הבדל קל במרכיבים..?

avatar
מירי (09:52 17.08.2023)

שלום אפרת –
האם ניתן להשתמש ברסק תפוחי עץ מקופסת שימורים ?
תודה על מתכונים מיוחדים!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:02 17.08.2023)

היי
אפשר, העוגה תצא יותר לחה(:

avatar
ענת (16:12 3.08.2023)

הי אםרת אני עוקבת אחרי המתכונים הנהדרים שלך ואת חלקם כבר הכנתי..לגבי עוגת התפוחים אם אניאשתמש במיקסר,ידני זה אמור לשנות את המרקם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:16 3.08.2023)

היי
תודה על הפרגון❤️
זה לא ישנה את המרקם.

avatar
מ. (16:05 27.07.2023)

אני רוצה להכין לסיום הצום,
במה ניתן להמיר את המייפל אם אין לי?
סילאן זה טוב? אם כן, באותו ביחס?
תודה על מתכונים נפלאים!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:32 28.07.2023)

היי
אפשר, אותה כמות.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים❤️

avatar
itzik30 (12:42 21.06.2023)

תודה על המתכון, יש אפשרות להכין בתבנית אינגליש? ואם כן איך לשנות את הכמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:00 21.06.2023)

היי
אפשר להכין חצי מכל הכמויות בתבנית אינגליש קייק(:

avatar
נאוה (19:36 20.06.2023)

הי!
הכנתי את העוגה והיא יצאה מאד טעימה אבל דחוסה קצת
איך למנוע את זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:34 20.06.2023)

שמחה שיצא טעים!
יש מספר סיבות שיכולות לגרום למרקם דחוס. אני כותבת לך אותן, ומקווה שיעזור לפעם הבאה😊:
– חוסר דיוק בכמויות: שימוש בכוס לא נכונה ולא בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)
– חוסר הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
– הקצפה לא מספיקה של המרכיבים לפני הוספת הקמח
-ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-בעיה באבקת האפייה (יכולה להיות ישנה או מקולקלת ולא שמים לב)
-השהיית העוגה לפני הכנסתה לתנור
-אפייה בתוכנית שונה מהתוכנית המתאימה (קו עליון ותחתון)
-הכנסת העוגה לתנור שלא חומם מראש לפחות 10 דקות לפני כן
– אפייה בחום שונה מהדרוש במתכון
– אפייה זמן קצר או ארוך מהדרוש לעוגה

avatar
נחמה (03:18 17.08.2023)

וואו, ממש טוב לדעת את כל הסיבות האלו, תודה רבה.

avatar
אירית (21:32 17.06.2023)

היי, נתקעתי בלי לימון, במה אפשר להחליף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:07 18.06.2023)

היי
אפשר להחליף במיץ תפוזים או עוד מים.

avatar
אפרת (14:46 8.06.2023)

המתכונים שלך היחידים שהצליחו להוריד את הפחד מהמטבח ונתנו לי להיכנס וליצור בו דברים מעניינים. תודה אפרת!!!

אשמח לדעת לגבי לישה שלא באמצעות מיקסר. האם היא כדאית במתכון זה?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:53 8.06.2023)

היי
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים❤️
אפשר לערבב ידנית אבל המרקם יצא יותר דחוס ופחות מוצלח.

avatar
רבקה (01:22 7.06.2023)

תודה ענקית על המתכון!!!
איזה סוג תפוח צריך? גרנד או חרמון?
מה הכי טעים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:26 7.06.2023)

היי
אפשר להשתמש בכל סוג שאוהבים(:

avatar
אודליה (10:02 6.06.2023)

נראה מעולה!! חייבת לציין שקניתי את המיקסר המקסים של בוש לפני כשנתיים, גם עם אביזר המאבד מזון, וזה עדיין יושב חדש לגמרי מעל הארון שלי במטבח חחח. יש לי פחד ממכשירים חדשים כנראה, התכוונתי ללוש בצק באמצעותו, בין היתר, אחרי שנים שאני מתעייפת מלישה ידנית. אולי סוף סוף יהיה לי אומץ להתחיל להשתמש בו עכשיו 🙂 תודה רבה אפרת יקרה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:13 6.06.2023)

מעולה! שמחה שאהבת את המתכון😊
בהצלחה(:

לקריאת כל התגובות