זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
סוג: פרווה
תבנית עגולה 24/ קוגלהוף
3 ביצים גדולות
כוס (200 ג’) סוכר
¾ כוס (150 ג’) שמן
שליש כוס (80 מ”ל) מים + 2 כפות מיץ לימון
3 תפוחים (בינוניים-קטנים) קלופים וחתוכים לקוביות קטנות או מגורדים
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן + שקית אבקת אפיה)
1 כף (8 ג’) גדושה אבקת קינמון
שליש כוס (35 ג’) אגוזי מלך קצוצים
לקישוט: פרוסות שקדים, סירופ מייפל
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-בעזרת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כדקה וחצי על מהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה.
-מוסיפים שמן, לימונדה ותפוחים מגורדים ומערבבים.
-מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפיה, קינמון ואגוזים קצוצים. מוסיפים לקערת המיקסר ומערבבים עד לאיחוד חומרים (אין לערבב יותר מידי אחרת המרקם ייצא דחוס).
-יוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות, מפזרים מעל שקדים פרוסים מכניסים לתנור החם ואופים במשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור מזלפים מעל סירופ מייפל.
תודה אפרת על המתכונים. אני נהנית מהם מאוד!! אני רוצה להכין את המרשם בתבנית תנור. זה אמור לצאת טוב? אם כן אשמח לדעת בכמה להכפיל את הכמות
תודה יקרה!
היי דבי,
לתבנית ענקית יש להכפיל את כל הכמויות. ביצים מספיק לשים 5 גדולות (או 6 קטנות).
זמן האפיה עשוי להתארך ל50-60 דקות.
להכפיל זה אומר רק כפול שתיים?
לתבנית תנור?
נכון, להכפיל הכל ב-2
האם אפשר להשתמש עם קמח כוסמין לבן במקום קמח לבן רגיל?
כן
העוגה הטובה ביותר שאי פעם הכנתי וכל כך הופתעתי כי חשבתי שאני לא מאוהבי עוגות תפוחים .
כולם צריכים לדעת שאפרת יודעת ללמד בשלמות את האופה גם המתחיל והמתחילה ,כי המשפחה פשוט טרפה הכל
תודה מכל הלב שבזכותך הכל נראה קל
תודה רבה נטלי❤️
הי אפרת, אני צריכה את העוגה לשבת אפשר לאפות היום ולהקפיא? או שהתפוחים לא טובים בהקפאה?
כן אפשר:)
תודה!
אפשרי באינגליש קייק?
כן. הכמות מספיקה ל-2 אינגליש קייק.
עוגה מעולה! לא שמתי אגוזים. גירדתי תפוחים עם קליפה, הוספתי חמוציות וגרידת לימון. יוצא מדהים! תודה רבה על המתכון!
מעולה❤️
תודה על השיתוף!
אפרת את אלופה יצאה נדירה שידרגתי אותה קצת
ושמתי למעלה פרוסות שקדים צימוקים ואגוזים יצא נהדר
נראה מעולה❤️
תודה על השיתוף
היי אפרת!
חייבת לעדכן שהתאהבתי באתר שלך… מתכונים מוצלחים, קלים וטעימים!! אני גורפת מלא מחמאות ולא שוכחת לתת קרדיט!
שאלה- אפשר להחליף לסוכר חום דמררה, ולהמיר תפוח אחד או יותר באגס?
כן אפשר לשתי השאלות🙂
לגבי הסוכר – בגלל שהוא במרקם גרגירי חשוב לערבב אותו היטב עם הביצים (שיימס כמה שיותר) ורק אז להוסיף את יתר החומרים.
אם אין לי מייפל מה אפשר לשים במקום
דבש
או שאפשר גם לוותר על זה.
האם עוגה בחושה שלא נאפתה טוב( אני יודעת כי הכנסתי 2 יחד לתנור) והקפאה…ניתן להפשיר ולהכניס לאפיה קצרה? ואם כן לכמה זמן ואיזה חום?
תודה מראש על האתר הנהדר שלך ועל תשובתך😄
היי
המרקם לא יצא כמו שהיה צריך לצאת במקור, אבל ניתן לאפות על 170 עד לאפייה.
תודה רבה🤩
המתכונים שלך מעולים. ממש נוחים
לצערי נגמרו לי אגוזי המלך, במה ניתן להחליף?
היי
ניתן לשים פקאן או שקדים.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
וואו,
עוגה נפלאה! יצאה טעימה ובמרקם מעולה!
השילוב של העוגת תפוחים, עם המייפל והשקדים- מעדן!
אפרת, תודה על האתר המוצלח. אני משתמשת בו בלי סוף!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
ערב טוב, האם זמן האפיה משתנה אם אופים בתבנית קוגלהוף. (בתבנית אינגליש קייק מצוין 35-40 דקות) שנה טובה ותודה על המתכונים הנהדרים.
היי
זמן האפייה עשוי להתארך בכ-5 דקות.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
האם אפשר לוותר על אגוזי מלך, האם ישנה את המרקם של העוגה? תודה
אפשר לוותר, המרקם לא ישתנה משמעותית.
בוקר טוב אפרת, האם לדעתך אפשר לקשט את העוגה עם קצפת? תודה
כן(:
האפ אפשר להחליף את הקמח לקמח שקדים?
היי
מומלץ להחליף עד חצי מכמות הקמח בקמח שקדים, אחרת המרקם יצא מתפורר ופחות טוב.
מנסיוני האישי, (שלוש שנים קיטו), בכל מתכון ניתן להחליף אחד לאחד קמח שקדים. כך אני עשיתי כשצברתי נסיון ובטחון 😊
אבל אני בקנדה ואולי יש הבדל קל במרכיבים..?
שלום אפרת –
האם ניתן להשתמש ברסק תפוחי עץ מקופסת שימורים ?
תודה על מתכונים מיוחדים!!!!
היי
אפשר, העוגה תצא יותר לחה(:
הי אםרת אני עוקבת אחרי המתכונים הנהדרים שלך ואת חלקם כבר הכנתי..לגבי עוגת התפוחים אם אניאשתמש במיקסר,ידני זה אמור לשנות את המרקם?
היי
תודה על הפרגון❤️
זה לא ישנה את המרקם.
אני רוצה להכין לסיום הצום,
במה ניתן להמיר את המייפל אם אין לי?
סילאן זה טוב? אם כן, באותו ביחס?
תודה על מתכונים נפלאים!!!
היי
אפשר, אותה כמות.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים❤️
הי לא ככ הבנתי מה הכמות של הדבש או המייפל או הסילאן ולמה הכוונה בהזלפה – למרוח? רק לזגג קלות? תודה
אפשר לשים כוס דבש/מייפל במקום סוכר.
לאחר שהעוגה מוכנה לטפטף מעל העוגה קצת סירופ מייפל
תודה על המתכון, יש אפשרות להכין בתבנית אינגליש? ואם כן איך לשנות את הכמויות?
היי
אפשר להכין חצי מכל הכמויות בתבנית אינגליש קייק(:
הי!
הכנתי את העוגה והיא יצאה מאד טעימה אבל דחוסה קצת
איך למנוע את זה?
שמחה שיצא טעים!
יש מספר סיבות שיכולות לגרום למרקם דחוס. אני כותבת לך אותן, ומקווה שיעזור לפעם הבאה😊:
– חוסר דיוק בכמויות: שימוש בכוס לא נכונה ולא בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)
– חוסר הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
– הקצפה לא מספיקה של המרכיבים לפני הוספת הקמח
-ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-בעיה באבקת האפייה (יכולה להיות ישנה או מקולקלת ולא שמים לב)
-השהיית העוגה לפני הכנסתה לתנור
-אפייה בתוכנית שונה מהתוכנית המתאימה (קו עליון ותחתון)
-הכנסת העוגה לתנור שלא חומם מראש לפחות 10 דקות לפני כן
– אפייה בחום שונה מהדרוש במתכון
– אפייה זמן קצר או ארוך מהדרוש לעוגה
וואו, ממש טוב לדעת את כל הסיבות האלו, תודה רבה.
היי, נתקעתי בלי לימון, במה אפשר להחליף?
היי
אפשר להחליף במיץ תפוזים או עוד מים.
המתכונים שלך היחידים שהצליחו להוריד את הפחד מהמטבח ונתנו לי להיכנס וליצור בו דברים מעניינים. תודה אפרת!!!
אשמח לדעת לגבי לישה שלא באמצעות מיקסר. האם היא כדאית במתכון זה?
תודה
היי
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים❤️
אפשר לערבב ידנית אבל המרקם יצא יותר דחוס ופחות מוצלח.
תודה ענקית על המתכון!!!
איזה סוג תפוח צריך? גרנד או חרמון?
מה הכי טעים?
היי
אפשר להשתמש בכל סוג שאוהבים(:
נראה מעולה!! חייבת לציין שקניתי את המיקסר המקסים של בוש לפני כשנתיים, גם עם אביזר המאבד מזון, וזה עדיין יושב חדש לגמרי מעל הארון שלי במטבח חחח. יש לי פחד ממכשירים חדשים כנראה, התכוונתי ללוש בצק באמצעותו, בין היתר, אחרי שנים שאני מתעייפת מלישה ידנית. אולי סוף סוף יהיה לי אומץ להתחיל להשתמש בו עכשיו 🙂 תודה רבה אפרת יקרה 🙂
מעולה! שמחה שאהבת את המתכון😊
בהצלחה(: