שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

1/2 כוס (100 ג’) סוכר

1/2 כוס (120 מ”ל) שמן

3 כפות (30 מ”ל) מים

2 תפוחים קלופים מגורדים

3/4 כוס (90 ג’) קמח מצה

2 כפות גדושות קמח תפו”א

1 כפית (5 ג’) אבקת אפיה

1 כפית אבקת קינמון

1/2 כוס (50 ג’) אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה קמח מצה, קמח תפו”א, אבקת אפיה, קינמון ואגוזי מלך קצוצים.

-מקציפים בקערה נפרדת את הביצים במשך כדקה, מוסיפים את הסוכר והשמן ומערבבים היטב. מוסיפים את המים ואת התפוחים המגורדים ומערבבים. בסוף מוסיפים את קערת הקמחים ומערבבים בעזרת כף עד לתערובת אחידה.

-יוצקים לתבנית אינגליש קייק ואופים במשך כ-45 דקות. מוציאים ומצננים את העוגה לטמפ’ החדר.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מצה במילוי תפוח אדמה
לביבות תירס לפסח

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יעקב (14:00 7.04.2021)

אפרת יקרה שלום
אין כמעט שבוע שאני לא מכין מתכון שלך

אני מחפש עוגת תפוחים ואגוזים . גודל אינגליש קייק. כמו זו
איך אפשר להפוך את העוגה לזו לעוגה “לא לפסח”?

כמה קמח לשים במקום קמח תפו”א, וקמח מצה?

מתכונים ב-10 דקות (14:35 7.04.2021)

היי יעקב,
מצרפת מתכון אחר לעוגת תפוחים, שמכילה גם אגוזים וגם קמח רגיל.
הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק, לכן יש לעשות חצי מהכמות אם מעוניינים בתבנית אחת בלבד…
בהצלחה😊

יעקב (14:43 7.04.2021)

אפרת
תודה תודה על המענה המהיר

האם המתכון שם “חייב” יין אדום?
או אפשר בלי זה?

מתכונים ב-10 דקות (14:53 7.04.2021)

בשמחה:)
אפשר לשים חלב/מים/מיץ תפוחים במקום יין.

הודיה (10:41 2.04.2021)

הבלילה אמורה לצאת דחוסה יחסית?

מתכונים ב-10 דקות (10:46 2.04.2021)

היי הודיה,
אמור לצאת סמיך אבל לא מאוד:)

הודיה (10:51 2.04.2021)

יצא לי דחוס, לא ממש נשפך לתבנית כמו בדרך כלל למרות שעשיתי בדיוק לפי המתכון. עכשיו היא בתנור… יש מה לעשות או שלזרוק? 😔

מתכונים ב-10 דקות (11:32 2.04.2021)

לא לזרוק, זה יכול לצאת עדיין בסדר גמור:)

דורית (21:56 31.03.2021)

היוש.במקום תפוחים הכנתי עם גזר.יצא מעולה.תודה רבה על המתכונים המופלאים שלך.תמיד מצליח .הריח פשוט משגע.

מתכונים ב-10 דקות (22:43 31.03.2021)

שמחה מאוד שהצליח! נראה ונשמע טעים:)

מעיין (11:50 26.03.2021)

בהכפלת כמויות- הכל פשוט כפול 2?
לא יהיה לקמח מצה טעם חזק מידי?

מתכונים ב-10 דקות (13:00 26.03.2021)

היי מעיין, זה בסדר🙂 ועדיף שתשתמשי בקמח מצה דק.

הודיה (17:09 25.03.2021)

מה אפשר לשים במקום סוכר?
והאם טפשר לשלב בננות?

חג שמח 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:46 25.03.2021)

היי הודיה,
אני מניחה שאפשר לשים כשליש כוס מייפל טבעי.
אני חושבת שאפשר לשלב תפוח מגורד + בננה קטנה מעוכה.
חג שמח 🌺

בתשבע (18:48 4.03.2021)

האם אפשר להקפיא.?

מתכונים ב-10 דקות (20:06 4.03.2021)

היי בתשבע,
אפשר לשמור בהקפאה כשהעוגה מכוסה היטב.

אילה (12:18 18.04.2020)

היי. האם אפשר להשתמש במקום קמח מצה רגיל בקמח מצה דק מיוחד לעוגות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:42 18.04.2020)

כן אפשר.

מגי (23:53 13.04.2020)

עוגה מעולה!! רכה ואוורירית
מאוד טעים.. תודה על המתכון🙏

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:51 14.04.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה מגי וחג שמח!

תמר (20:48 11.04.2020)

שלום אפרת.
משתמשת בצתכונים שלך הרבה…באמת.תמיד יוצאים טוב…את מסבירה בקלות ובדיוק. אז שוב מבקשת לומר תודה…בדיוק מכינה את הלחמניות לפסח…מחכה שיתתקרר העיסה…שאלתי היא לגבי עוגת התפוחים…מאד רוצה להכין אבל יש לי רק קמח מצה…את חטשבת שכדאי להכין…כלומר להחליף את קמח תפוחי האדמה בקמח מצה…אנע בחןל וממש בא לי להכין עוגה…אבל יש לי רק קמח מצה…לא רוצה להכין סתם….
תודה רבה רבה🤗

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:13 11.04.2020)

היי תמר 🙂
קמח תפו”א משפר את המרקם. אפשר להכין רק עם קמח מצה אבל העוגה תצא קצת “כבדה”.
אם יש לך קורנפלור אולי אפשר לשים במקום קמח תפו”א.

שיר (10:50 10.04.2020)

האם אפשר להחליף תפוחים ברסק תפוחים? אם כן מה הכמות? תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:08 10.04.2020)

לא מומלץ. זה ישנה את המרקם.

יעל (22:34 7.04.2020)

היי אפרת רציתי לשאול אם אפשר להחילף את הקמח מצה בקמח תפוח אדמה?
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:56 8.04.2020)

עדיף קמח מצה. אני פחות אהבתי את התוצאה עם קמח תופח לפסח.
חג שמח 🌺

אסנת (16:54 7.04.2020)

אין לי קינמון. מה אפשר לשים במקום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:50 7.04.2020)

תכיני בלי.
חג שמח 🌺

סבטה (12:10 7.04.2020)

שלום,
האם קמח מצה רגיל (לא מיוחד לעוגות) וקורנפלור במקום קמח תפו\”א יתאים?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:02 7.04.2020)

כן, קמח מצה רגיל. במקום קמח תפו”א עדיף לשים קמח תופח לפסח אם יש לך. אם לא, שימי קורנפלור.
חג שמח 🌺

יוליה (18:56 4.04.2020)

אם יש לי קצח מצה לעוגה וקמח מצה רגיל (אין לי קצח תפו״א), באיזה מהם להשתמש?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:24 4.04.2020)

היי יוליה,
בעוגות מומלץ להשתמש בקמח מצה לעוגות.
השילוב של קמח מצה עם קמח תפו”א משפר את מרקם העוגה. אם יש לך קמח תופח לפסח או קורנפלור כדאי לשים 2 כפות במקום קמח תפו”א.

עדי (18:28 31.03.2020)

היי אפרת רציתי לשאול, האם 3 כפות מים זה מספיק מבחינת מרכיב שהוא נוזלי? ולגביי התפוחים את שמחה אותם עם המיץ שיוצא מהם אחרי שהם מגורדים או שאת סוחטת מהנוזלים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:21 31.03.2020)

בגלל שהתפוחים עצמם מכילים נוזלים אין צורך בהרבה מים.
חשוב לשים יחד עם הנוזלים.

עדי (19:29 1.04.2020)

תודה רבה, ושיהיה חג שמח עד כמה שאפשר ובשורות טובות.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:53 1.04.2020)

חג שמח והמון בריאות 🌺

הודיה דהרי (17:28 31.03.2020)

היי, במה אפשר להחליף את הסוכר והשמן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:58 31.03.2020)

אני מניחה שאפשר לשים כשליש כוס מייפל טבעי.
את השמן אני לא ממליצה להחליף במקרה הזה גם לא ברסק תפוחים כי זה יהפוך את המרקם לכבד. אפשר להפחית לשליש כוס שמן.

שרון (22:11 27.04.2019)

אפרת המקסימה!הכנתי לחג השני ויצא טעים כל כך.קשה להאמין שזה מקמח מצה ותפו”א.בנוסף עשיתי את הבראוניז עם האגוזים כבר פסח שני ויתרו מדהים!תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:38 27.04.2019)

שמחה שהכל יצא טעים 🙂
תודה לך.

NS3334 (17:00 25.04.2019)

הכנתי מ-6 תפוחים.
יצא מושלם!
תודה רבה וחג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 25.04.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך וחג שמח!

מיכל (08:48 25.04.2019)

הי אפרת,
אם אין לי מיקסר, אפשר להקציף ידנית את הביצים? עם מזלג? זה יוצא בסדר? כמה זמן צריך להקציף אם זה ידני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:06 25.04.2019)

הקצפה במיקסר מוסיפה קצת יותר אווריריות לעוגה אבל אם אין לך תערבבי עם מזלג כדקה.
חג שמח 💝

תמר (08:08 24.04.2019)

היי אפרת, אני מנסה להפחית בשמן. נראה לך שאפשר במקום חצי מהשמן לשים רסק תפוחים? ועוד שאלה – האם יש לך באתר מתכון לעוגה בחושה לפסח שלא מכיל ביצים? מחפשת מתכונים לבתי הטבעונית. ואם יש לך פה מתכונים לפסת גם לעיקריות טובות לטבעונים, גם בלי קטניות (באמת מאתגר!), אשמח ביותר! תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:52 24.04.2019)

היי תמר,
בגרסה לפסח פחות מומלץ לשים רסק תפוחים כי המרקם ייצא עוד יותר “כבד”.
מצרפת לינק למתכונים טבעוניים ללא גלוטן. יש שם גם כמה עוגות. מתנצלת מראש שאין הפרדה לעם/בלי קטניות.

שרה (08:44 23.04.2019)

שלום
אפשר בלי האבקת אפיה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:57 23.04.2019)

לא מומלץ. העוגה תצא דחוסה.

הילה (21:48 20.04.2019)

שלום
האם אפשר במקום קמח תפוא לשים קורנפלור?
תודה וחג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:42 21.04.2019)

היי הילה,
עדיף קמח תופח לפסח אם יש לך. אם לא, שימי קורנפלור.

אורה (23:22 19.04.2019)

הכנתי לבסוף עם הקמחים שבמתכון ויצא מעולה! תודה וחג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:15 20.04.2019)

מעולה 🙂
תודה אורה

אורה (18:43 18.04.2019)

היי אפרת, האם אפשר להשתמש בקמח תופח לפסח במקום הקמחים שציינת??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:51 18.04.2019)

היי אורה,
אני פחות אהבתי את התוצאה עם קמח תופח לפסח אבל במקום קמח תפו”א אפשר לשים קמח תופח (זאת אומרת 2 כפות גדושות).
חג שמח ❤️

שירן (11:17 17.04.2019)

אפשרי להחליף את התפוחים בגזר?אם כן ללא שינוי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:01 17.04.2019)

היי שירן,
אני לא יודעת, לא ניסיתי.

פרידה (01:05 29.03.2018)

שלום אפרת באתרים אחרים ראיתי כשאופים עוגות טורט אז לא משמנים בכלל את התבנית האפיה.ובסוף האפיה הופכים את העוגה וככה נותנים לה להתקרר וככה היא לא צונחת האם אפשר לעשות כך עם עוגות פסחיות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:22 29.03.2018)

היי פרידה,
עוגת טורט היא אוורירית וקלה. עוגות פסחיות הן בדר”כ יותר “כבדות” בין היתר בגלל השימוש בקמח מצות.
אני חושבת שכן כדאי לך לשמן את התבנית. העוגות בדר”כ גם לא צונחות.
חג שמח 🙂

שירז (13:31 28.03.2018)

אם עני רוצה לשים רק קמח תפוח אדמה
איך זה משתנה מבחינת הכמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:46 28.03.2018)

היי שירז,
לא מומלץ לשים רק קמח תפו”א.
חג שמח 🙂

יעל (07:20 28.03.2018)

הי אפרת , אפשר לעשות את העוגה בלי אגוזים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:01 28.03.2018)

כן, אפשר.
חג שמח 🙂

קרן (00:48 27.03.2018)

לילה טוב אפרת,
אני לא משתמשת בקמח תופח בפסח אלא רק בקמח מצה/תפו”א. האם ניתן בכל זאת לאפות את העוגה הזו? היא נראת מעולה!
אלפי תודות…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 27.03.2018)

היי קרן,
העוגה היא עם קמח מצה וקמח תפו”א. אין בה קמח תופח לפסח.
חג שמח 🙂

הילה (10:14 18.03.2018)

הי, שתי שאלות-
ראשית, האם יש להקציף גם את הסוכר והשמן או רק את הביצים?
שנית, האם תוכלי לרשום לי מהן הכמויות עבור שתי תבניות אינגליש קייק?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:57 18.03.2018)

היי הילה,
מקציפים את הביצים במשך כדקה, לאחר מכן מוסיפים את הסוכר והשמן וממשיכים לערבב עם המיקסר כ-15 שניות ואז מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים רגיל.
כמויות ל-2 תבניות אינגליש קייק:
4 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
6 כפות מים
4 תפוחים קלופים מגורדים
כוס וחצי קמח מצה
4 כפות גדושות קמח תפו”א
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפיות אבקת קינמון
כוס אגוזי מלך קצוצים

פרידה (09:46 2.03.2018)

שלום אפרת .מה זה קמח תופח לפסח מה זה מכיל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:22 2.03.2018)

היי פרידה,
מצרפת תמונה של הקמח. זה מכיל עמילן תפו”א, קמח מצות וחומרי תפיחה.

עדי (13:32 16.04.2017)

העוגה נהדרת. תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (20:38 17.04.2017)

תודה עדי, שמחה שאהבת 🙂

מיה (23:46 14.04.2017)

היי, תודה על מתכונים נהדרים!
אין לי קמח תפו”א..במה ניתן להחליף?

מתכונים ב-10 דקות (10:55 15.04.2017)

היי מיה,
קמח תפו”א משפר את המרקם כי עם קמח מצה בלבד העוגה יוצאת קצת “כבדה”. אם יש לך קמח תופח לפסח אפשר לשים במקום.

עדינה (11:09 14.04.2017)

כה אמר בעלי: “את בטוחה שזה לא חמץ?”
כה אמרה חמותי: “יותר טעים מהמקור!”

תודה רבה!

עשיתי חצי מהתפוחים קוביות וחצי מגורר

מתכונים ב-10 דקות (11:12 14.04.2017)

איזה כיף לשמוע!
תודה יקירה, שבת שלום 🙂

איריס (07:56 14.04.2017)

בוקר טוב וחג שמח האם ניתן להשתמש בשקדים טחונים במקום קמח מצה?

מתכונים ב-10 דקות (09:05 14.04.2017)

היי איריס, חג שמח 🙂
אני לא בטוחה אם ייצא מוצלח.
ממליצה להכין את עוגת התפוזים מקמח שקדים.

purple (07:50 14.04.2017)

חג שמח…
האם התפוח מגרדים במגרגת עם החורים הגדולים שיוצא כמו שערות או במגרדת הקטנה שיוצא כמו מחית כזאת?

מתכונים ב-10 דקות (09:06 14.04.2017)

חג שמח 🙂
במגרדת הגדולה יותר, שייצאו חתיכות גסות ולא מחית.

גלית (09:55 13.04.2017)

מכינה בקביעות עוגות מהאתר ותמיד מרוצה!
מעוניינת להכין את העוגה אבל אין לי תבנית אינגליש אלא רק מלבנית רגילה. פשוט להכפיל כמויות?

מתכונים ב-10 דקות (10:13 13.04.2017)

היי גלית,
לתבנית מלבנית בגודל 22X31 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2, למעט כמות המים שיש להשאיר 3 כפות.
זמן האפיה עשוי להתארך ל60 דקות, אולי אפילו יותר. יש לאפות עד שקיסם יוצא יבש לגמרי בכמה מקומות במרכז העוגה.
חג שמח 🙂

גלית (10:19 13.04.2017)

תודה רבה על תגובה מהירה וחג שמח!

תהילה (19:36 12.04.2017)

עוגה מעולה
אני מכינה אותה כבר כמה שנים בפסח , יחד עם עוגת השיש ועוגת השוקולד והן תמיד מתחסלות
חג שמח

מתכונים ב-10 דקות (20:54 12.04.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה תהילה וחג שמח

גילי (09:33 10.04.2017)

היי חג שמח…יש לי שאלה נוספת…יש לנו אנשים חולי סכרת..במה ניתן להחליף את הסוכר ומה הכמויות? אני יכולה לשים סטיביה במקום? גילי

מתכונים ב-10 דקות (09:42 10.04.2017)

היי גילי,
אפשר להמיר את הסוכר בתחליף סוכר שמיועד לאפיה (אמור להיות רשום על האריזה). לגבי המינון אני לא יודעת לומר. צריך לראות מה רשום ולשים כמות שהמתיקות מתאימה למה שרשום במתכון.

גילי (23:55 9.04.2017)

שלום איזה תפוחים צריך לעוגה הזאת? נאם ניתן להשתמש בתפוחים ירוקים? תודה מראש…

מתכונים ב-10 דקות (09:24 10.04.2017)

היי גילי,
לא משנה סוג התפוחים.
חג שמח 🙂

מיכל גולדשטיין (23:54 9.04.2017)

2 תבניות האינגלישקייק עם עוגת התפוחים כרגע בתנור , אני מעט חוששת כי התערובת יצאה לדעתי מוצקה מידי ,..איך התערובת אמורה להיות ( כמובן לפני האפייה )?… תודה רבה וחג שמח .

מתכונים ב-10 דקות (09:25 10.04.2017)

היי מיכל,
בגלל שקמח המצה סופח יותר נוזלים מקמח רגיל התערובת אכן יוצאת יותר מוצקה.
חג שמח 🙂

צופנת (11:42 5.04.2017)

היי שלום האם אפשר לשים עוד 2כפות קמח מצה במקום קמח תפו”א ? או איזה תחליף אחר?

מתכונים ב-10 דקות (11:51 5.04.2017)

פחות מומלץ. השילוב של קמח מצה עם קמח תפו”א משפר את מרקם העוגה.

מיטל (14:20 27.04.2016)

היי אפרת, האם ניתן לשים שקית של קמח תופח לפסח במקום שאר הקמחים?

מתכונים ב-10 דקות (14:54 27.04.2016)

היי מיטל,
אני פחות אהבתי את התוצאה שקמח תופח נותן בעוגות אבל יש כאלה שכן אהבו.
אם את מנסה שימי כוס אחת.
בהצלחה וחג שמח 🙂

ליגל (12:20 25.04.2016)

עוגה מדהימה!!

מתכונים ב-10 דקות (12:25 25.04.2016)

תודה ליגל, שמחה שאהבת 🙂
חג שמח

אלה (19:47 24.04.2016)

היי אפרת, אפשר להשתמש ברסק תפוחים במתכון הזה?

מתכונים ב-10 דקות (19:57 24.04.2016)

היי אלה,
נראה לי שעדיף תפוחים מגורדים כי הרסק ישפיע על כל המרקם הסופי וישנה אותו.

chana (16:28 24.04.2016)

העוגה יצאה טעימה מאד!!!! כולם זללו אותה!!
תודה על המתכונים!

מתכונים ב-10 דקות (17:40 24.04.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

נחמה (16:35 22.04.2016)

1. האם חובה להקציף? האם אפשר לערבב ביד?
2. האם אפשר לחתוך את התפוחים לקוביות במקום לגרד?

מתכונים ב-10 דקות (17:07 22.04.2016)

היי נחמה,
1. רצוי להקציף כדי להעניק נפח ואווריריות לעוגה. אם אין לך אפשרות להקציף את יכולה לערבב ידנית גם עם מטרפה במשך כדקה.
2. אפשר לחתוך לקוביות קטנטנות.
חג שמח 🙂

אלה (12:59 15.03.2016)

חובה לשים קמח תפ”א? הוא גורם למאפים להתפורר.

מתכונים ב-10 דקות (13:47 15.03.2016)

היי אלה,
הכמות היא לא גדולה ולכן לא גורמת להתפוררות העוגה אבל כן תורמת למרקם לכן אני ממליצה לא לוותר.

חני (13:22 9.04.2015)

אפשר להחליף את הקמח מצה בקמח תופח של פסח?
תודה חני

מתכונים ב-10 דקות (13:38 9.04.2015)

היי חני,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר (במקום קמח מצה, קמח תפו”א ואבקת אפיה תשימי קמח תופח לפסח).
חג שמח 🙂

אוסנת היזמי (21:18 12.04.2017)

הכנתי את העוגה , העוגה נכנסה לתנור בשעה 19:45 ונאפתה למעלה משעה בחום של 175מעלות אך כשפרסתי את העוגה גיליתי שכל האמצע בצקי.

מתכונים ב-10 דקות (21:21 12.04.2017)

היי אוסנת,
העוגה לא נאפתה עד הסוף. הכפלת במקרה כמויות?

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.