זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-45 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק גדולה / תבנית עגולה 22
מצרכים:
1.5 כוסות (150 ג’) קמח שקדים
חצי כוס (45 ג’) קוקוס
כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
קליפה מגורדת מתפוז קטן
2 ביצים
1/3 כוס (66 ג’) סוכר
1/4 כוס (50 ג’) שמן
1/4 כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.
-מערבבים בקערה: קמח שקדים, אבקת אפיה, קוקוס וגרידת תפוז.
-בקערה נפרדת מקציפים במיקסר את הביצים במשך כדקה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד 4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
-מוסיפים את השמן ואח”כ את מיץ התפוזים ומערבבים.
-מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים בעדינות בעזרת כף (לא במיקסר) עד לקבלת תערובת אחידה.
–משמנים היטב את התבנית ויוצקים אליה את התערובת. אופים במשך 35-45 דקות.
-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי. לאחר מכן ניתן לחתוך ולהגיש.
*העוגה נשמרת בטמפ’ החדר כשהיא מכוסה בניילון נצמד כ 3-4 ימים.
הערות:
*יכול להיות שהעוגה תתפח מהר ולאחר מכן תצנח מעט – זה בסדר 🙂
*אם לאחר 20-25 דקות העוגה משחימה בחלק העליון מומלץ להנמיך את המעלות ל170.
עוגת תפוזים ללא גלוטן, עוגת תפוזים לפסח
היי אפרת
אני יכולה להכין את העוגה עם תחליף סוכר של סוויטנגו? עדיין לשים 1/3 כוס?
תודה
היי
כן(:
הי אפרת! חג שמח!
אם אוסיף כפית גדושה של אבקת אפייה,העוגה תיהיה גבוהה יותר?
לא. זה רק יכול לעשות טעם לוואי.
חג שמח!
אפשרי לוותר על הקוקוס? תודה
היי,
אפשר לוותר על קוקוס, אבל הוא מאד מוסיף למרקם(:
היי אפרת, אפשר להכין עם קמח תופח לפסח? או קמח מצה?
היי,
את יכולה להכין במקום את המתכון הזה.
אין לי קמח תמי לא יודעת מה זה האמת…אפשר עם קמח תופח לפסח?
קמח תמי זה קמח ללא גלוטן, אפשר קמח תופח לפסח(:
תודה רבה חג שמח🌺🌸
אני אוהבת את המתכונים אך לאחרונה נמנעת מלהכנס בגלל הפרבטמטת הרבות שחוסמות את המתכון. אשמח לחזור אם יפסיקו הפרסומות במסתירות את המתכונים
היי,
אני מודעת לכך שהפרסומות לפעמים מציקות, אך הן לא אמורות להסתיר את המתכון (אם את נתקלת בדבר כזה אשמח שתדווחי לי עם צילום מסך של הפרסומת).
הפרסומות הכרחיות כדי שהאתר ימשיך לפעול באופן חינמי לגולשים, אני תמיד מצמצמת כמה שאני יכולה בכמותן.
היי
אם אני רוצה להכין את העוגה בקוטר 25 מה הכמויות?
תודה!
היי,
תכפילי כמויות פי 2 לתבנית כזו(:
הכנתי עכשיו. יצא מעולה. להקשיב להמלצה לחתוך רק כשמתקרר. אני לא התאפקתי וקצת התפוררה בחיתוך.
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊
אני רוצה להכין את העוגה בכמות כפולה
האם אפשר במקום 3 כוסות שקדים טחונים לשים כוס וחצי שק’ טחונים וכוס וחצי קמח תפו”א /קורנפלור ?
היי,
אני ממליצה לשים לפחות 2 כוסות קמח שקדים וכוס אחת קמח תפו”א (פחות מכך יש סיכוי שהעוגה לא תצא במרקם מוצלח).
ראיתי במתכון לעוגת תפוזים שעם ההוצאה מהתנור כדאי לחורר את העוגה ולשפוך עוד כוס מיץ תפוזים. האם כדאי גם במתכון זה או שעלול לקלקל?
היי,
במתכון הזה יש קמח שקדים (שנותן מרקם לח ופירורי לעוגה) ואין קמח, לכן אין צורך לשפוך מיץ תפוזים על העוגה.
מה שכן, אפשר להכין סירופ: להרתיח חצי כוס מים עם 3 כפות סוכר וכף מיץ תפוזים ולשפוך על העוגה.
תודה רבה! שאלה אחרונה; האם ניתן להמיר את קמח השקדים בקמח קוקוס? ואם כן באיזה יחס?
עם קמח אורז בלבד לא יצא מוצלח.
ניתן להשתמש בכוס קמח ללא גלוטן (כמו תמי/מולינו/כרגיל) או קמח שקדים+ חצי כוס קמח אורז.
האם לשפוך את הסירופ לאחר הרתחה כשהעוגה חמה?
כדאי לתת לסירופ להתקרר מעט ולשפוך אותו על העוגה מיד כשמוציאים מהתנור.
היי אפרת, הכנתי את העוגה ויצא ממש מושלם!! היה נשאר לי רק כוס אחד של קמח שקדים, אז השלמתי עם קמח טפיוקה וגם הוספתי זיגוג של מיץ תפוזים עם אבקת סוכר ממתכון אחר שלך. לא האמינו שהעוגה כשרה לפסח!! תודה רבה יקירה ושבוע טוב ומבורך 🙂
היי אודליה,
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח עם השינויים!
תודה על השיתוף והפרגון כתמיד🌺
מועדים לשמחה 🙂
יש לי 100 ג’ שקדים טחונים דק מולבנים ואני רוצה להכין עוגה בקוטר 28, ואני מוותרת על הקוקוס.
השאלה היא כזאת, ניתן להשתמש בשקדים שיש לי ולהוסיף פשוט אגוזים טחונים דק? (כי הרי צריך להכפיל את המתכון ב3).
ולפני שאת מציעה, אני מכינה את העוגת שוקולד שקדים שלך באופן קבוע כמעט כל שבת והיא שלמות שאין דברים כאלה. רציתי הפעם משהו בלי שוקולד.
היי חן,
את יכולה להוסיף אגוזים טחונים לאבקה כדי להשלים לכמות הדרושה.
שמחה שאהבת את המתכון לעוגת שוקולד שקדים(:
ואווו יצא מושששלםם!!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף וחג שמח🌺
היי יש לך במקרה עוגת תפוזים וקוקוס עם קמח תפוא?
היי אביגיל,
אין לי מתכון כזה(:
חג שמח!
היי אפרת, מה יהיו הכמויות בגר’ לתבנית עגולה 26 או 28 (עוגת יום הולדת)? תודה!
היי,
לתבנית 26 יש להכפיל כמויות פי 2, לתבנית 28 יש להכפיל כמויות פי 3 (יצא יחסית גבוה).
העוגה מאד מאד טעימה. הוספתי שוקולד ציפס וזה מוסיף המון. תודה
מעולה, איזה כיף שאהבת!
אפרת יקרה, הכנתי ויצא נפלא! הכנתי את העוגה בגרסה טבעונית, המרתי את הביצים בחצי כוס רסק תפוחים ובננה, העוגה חוסלה באותו היום, מכינה שוב לחג השני של פסח 🙂
תודה על השיתוף ניצן, יעזור לטבעונים שביננו:)
היי האם במאפינס הזמן משתנה
לדעתי בסביבות 20 דקות אפיה.
המאפינס יצא מעולה, שמתי סירופ סוכר עם גרידת לימון, יצא נהדר, תודה רבה
שמחה מאד שהצליח:) חג שמח
במידה ורוצים לצפות בקרם, כדאי להרטיב את העוגה, ואיך?
היי חגית,
לא חייב להרטיב את העוגה אם מצפים בקרם. אם היא יוצאת ממש יבשה אפשר להכין סירופ בסיר ולהרתיח כוס מים עם 3 כפות סוכר.
חייבים להקציף את הביצים אפשר לערבב ידנית?
היי מיטל,
בעוגה הזו כיוון שאין קמח די קריטי להקציף…
היי, מה ניתן לשים במקום קוקוס?
היי מיכל,
אפשר לוותר על הקוקוס או לשים במקום עוד קמח שקדים.
בס”ד
אני ממש אוהבת את המתכון הזה, מתאים לי במיוחד גם לפסח!! רק רציתי לשאול אם אני רוצה 2 תבניות אינגליש קייק אז פשוט להכפיל כמויות?
היי יפה,
כן, להכפיל פי2.
היי, האם ניתן/כדאי להקציף את החלבונים בנפרד כדי שיצא אוורירי ואז להוסיף לזה את שאר החומרים שעורבבו?
היי סיון,
כן, אפשר להקציף חלבונים ואז בתנועות קיפול להוסיף לשאר החומרים.
לגרסה טבעונית אפשר להחליף ביצה ברסק תפוחים? אם כן, מה היחס?
היי נופר
ביצה= רבע כוס רסק
מה הכמויות לתבנית אינגליש קייק מקרטון?
האם ביצה אחת גם טוב?
אפשר לשים גם שמן זית עדין? או עדיף שמן רגיל?
תבנית אינגליש מקרטון זה מצוין.
לא מומלץ להפחית לביצה אחת, צריך משהו שיתפוס את קמח השקדים ויוסיף אווריריות.
אני חושבת שאפשר לשים שמן זית מעודן אבל עדיף רגיל.
אצלך היא ניראת ממש עסיסית ואוורירית, זו גם תבנית כזו?
ומה שמת לב בתור ציפוי?
אגב שהטעם התפוזי יהיה מורגש יותר, זה מספיק הרבע כוס תפוזים?
כן, הכנתי בתבנית מקרטון.
פיזרתי קצת אבקת סוכר מעל לפני ההגשה.
יחד עם הקליפה המגורדת זה נותן טעם.
כמה זמן היא השמרת במקרר?
להכנת כמות כפולה לאונגליש קייק מה הכמויות?
מתנצלת, שכחתי לציין שאם מכינים באינגליש קייק מקרטון יש להוסיף עוד 2 תבניות אישיות של מאפינס.
העוגה נשמרת על השיש (עטופה היטב) במשך כיומיים. לאחר מכן כדאי להכניס למקרר.
אם את מכינה 2 תבניות נראה לי שכדאי להקפיא תבנית אחת ולהפשיר רק אחרי שתבנית אחת נגמרה (אלא אם כן את יודעת שזה יאכל מהר).
הכנת כבר את העוגה? אפשר להפחית מכמות הקוקוס.
האם ניתן להפחית בקוקוס או להשמיט לגמרי?
לטעמי הוא קצת השתלט על העוגה
במקרר כמה זמן היא נשמרת? נשארה לי קצת יותר מרבע עוגה והכנתי אותה בשישי.
לטעמי הקוקוס היה לי יותר מדי ולא טעמתי בכלל את התפוזים, ניתן להפחית לכמה שזה לא ישתלט?
ניתן גם להפחית לגמרי?
אפשר להפחית ל 1-2 כפות קוקוס או לא לשים בכלל.
השתמשת במיץ סחוט טבעי? שמת קליפת תפוז מגורדת?
כן, אין לי קוקוס, אם אשים יותר מיץ תפוזים זה יותר יורגש? ואם כן, כמה?
את יכולה לשים רבע כוס קמח שקדים נוספת במקום😊
חייב לשים עוד רבע כוס?
אם אני רוצה שהתפוזים יורגשו אפשרי לשים עוד מיץ?
היי חן,
לא חייב אבל כדאי:)
לא מומלץ לשים עוד מיץ כי זה יפגע ביחס הנוזלים בעוגה…
חג שמח!
אוקיי, מה ייתן העוד רבע כוס בעצם? אם לא אוסיף היא תצא לא יציבה?
כן, אני חוששת שיהיה חסר קמח לעומת נוזלים בעוגה…
בוקר טוב, אפשר תחליף סוכר במקום סוכר?
כן. יש לשים בהתאם למינון שרשום על האריזה.
היי אפרת,
התחלתי להכין את העוגה ונתקעתי .. אין לי מספיק קמח שקדים. יש לי רק כוס. אני יכולה להשלים 1/2 כוס עם קמח מצה? מקווה שתעני בהקדם:)
עוגה ממש טעימה! תודה על המתכון 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ניצן
העוגה יצאה מעולה קיבלתי המון מחמאות. תודה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה ורד
הי, רציתי לשאול כמה זמן אני צריכה להקציף את השמן עם הביצים והסוכר במיקסר? (לאחר הדקה ביצים+ 4 דקות הקצפה של הביצים+סוכר)? תודה רבה
כ10 שניות.
כמה תבניות אינגליש קייק לעוגה
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק רגילה (לא חד פעמית). אם את מכינה באינגליש קייק חד פעמית, הכמות תספיק לתבנית אחת+ 2 תבניות מאפינס אישיות.
שימי לב להשתמש בכוס זכוכית עם ידית (נפח 240 מ”ל).
הי אפרת יש לי את השקדים הטחונים. 100 גר. אפשר להכין ולהוסיף עוד קמח ללג? או יחס אחר? תודה
אני ממליצה לך להכין את העוגה הזאת – עוגת שקדים.
הכנתי את העוגה לשבת יצאה מעולה ביותר!! לא נשאר ממנה פרור עד מוצ”ש תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה רחל ושבוע נפלא
אפשומהר העוגה הזאת קמח כרגיל או תמי ומה הכמות
פחות מומלץ כי יחס הנוזלים משתנה.
היי! נראה מעולה! לדעתך אוכל לטבען את זה עם בננה/רסק תפוחים במקום הביצים? רוצה להכין עוגה במתנה לטבעונית שלא צורכת גלוטן
תודה!!
היי קרן,
את העוגה הזאת לא הייתי ממליצה לטבען כי היא גם ככה די דחוסה בגלל קמח השקדים.
יש עוגת בננות טבעונית ללא גלוטן.
שבוע טוב אפרת!
הכנתי את העוגה לשבת, פשוט טעים! אחת העוגות המוצלחות ביותר שהכנתי.
אהבתי את השילוב של קמח שקדים בעוגה הזו וגם בעוגת קוקוס שוקולד שיש לך באתר (גם אותה הכנתי – מתכון קבוע אצלי)!
השתמשתי בדבש במקום סוכר, שמן קוקוס וביצה אחת 🙂
לדעתך אפשר להכין עם קמח שקדים גם עוגות נוספות שמופיעות באתר כמו למשל תפוחים, שיש , שוקולד? אפשר פשוט להמיר את הקמח הרגיל בשקדים?
שבוע טוב
שמחה שאהבת את העוגה.
לא בכל המתכונים ניתן להמיר את הקמח בקמח שקדים כי יחס הנוזלים במתכון משתנה בהתאם לסוג הקמח וגם לא כל עוגה תהיה מתאימה.
בכל מקרה, אשתדל להעלות מתכונים נוספים של עוגות עם קמח שקדים 🙂
ניתן להמיר את הסור בדבש? ואת השמן בשמן קוקוס? אם כן מה יחסי ההמרה? תודה רבה!!
כן אפשר. רבע כוס שמן קוקוס נוזלי/מומס ושליש כוס דבש.
היי אפרת, ראשית אני נהנית מהמתכונים שלך.. שנית יש לי 2 שאלות- האם ניתן לשים אבקת סודה במקום אבקת אפייה ומה הכמות? והאם ניתן לשים מייפל או דבש במקום הסוכר?
היי עדן,
1. במקרה הזה לא כי סודה לשתיה לא מתפיחה כמו אבקת אפיה.
2. אני מניחה שאפשר לשים מייפל או דבש באותה כמות.
שבוע מקסים 🙂
אפרת שלום, רציתי לשתף אותך שלמרות שזו לא העונה של פירות הדר, הכנתי את העוגה עם מיץ תפוזים קפוא של פריגת והיא יצאה נפלא. אני בטוחה שמיץ טבעי ומיגרדת קליפת תפוזים ישביחו עוד יותר את הטעם. פעם הבאה אכין מנה כפולה. היא מתחסלת מהר מידי. ובכלל אני נעזרת הרבה באתר שלך. תודה ושבת שלום!
שמחה לשמוע!
תודה נעמה ושבת שלום 🌺
למה הכוונה ב”תערובת הקמחים?” יש רק קמח שקדים
הכוונה לתערובת של קמח השקדים, קוקוס, אבקת אפיה וגרידת תפוז.
היי
תודה על המתכון יצא טעים מאוד.
שמחה לשמוע 🙂
תודה רחלי
לא הקצפתי יותר מידי לדעתי…. טעמתי והיא טובה אבל קצת התבאסתי על הגובה.. לא נורא חג שמח בכל מקרה!
היי אפרת הכנתי את העוגה .. באפייה היא ממש גבהה ואחכ ירדה לפיתה ממשש.. מה עשיתי לא טוב?
היי שילת,
זו תופעה מוכרת בעוגה שמבוססת על שקדים ושאין בה קמח שמחזיק את התערובת.
בכל מקרה היא לא אמורה לצנוח עד כדי פיתה. אולי הקצפת יותר מידי את הביצים?
טעמת אותה?
חג שמח 🙂
האם אפשר קמח תופח לפסח?
תודה והמשך חג שמח
לא מומלץ, זה משנה את המרקם.
חג שמח 🙂
אפרת יקרה,
הייתי רוצה להכין אבל בלי להשתמש במיקסר (בגלל פסח). אפשרי?
היי ענת,
אפשר להכין בלי מיקסר אבל צריך לקחת בחשבון שהעוגה תצא קצת יותר דחוסה.
שלום אפרת, אני מתכוונת להכין את העוגה הזו היום כעוגת יומולדת לבני.. יש לך רעיון לציפוי חגיגי ומתאים שלא מכיל שוקולד? אשמח לשמוע. ותודה רבה על האתר הנהדר, אני משתמשת בו המון ובהנאה רבה!
היי דפנה,
אני חושבת שרק ציפוי קרם וניל יכול להתאים: להקציף מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ”ל) עם 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל.
מזל טוב 🙂
יצא שוס! תודה רבבבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אפרת תודה רבה, עוגה מצוינת. יצאה נהדרת וטעימה.
תודה אתי 🙂
שבוע נפלא
בשום צורה היא לא יצאה ניסיתי להפוך את הסדר ואני לא רואה טעם להקציף את הביצים אם הן נשברות ברגע שמוסיפים להן משהו. אם יש לך רעיון אשמח לשמוע:)
גם כמוסיפים את השמן ויתר החומרים לתערובת התפוחה של הביצים עדיין בסופו של דבר אמורה לצאת תערובת עם נפח. העוגה בסופו של דבר יוצאת קצת נמוכה כי היא צונחת מעט. העוגה לא יכולה לצאת אוורירית וגבוהה כי היא לא מכילה קמח בכלל.
בכל מקרה העוגה יוצאת טעימה ועסיסית. אם היא יצאה יבשה זה יכול לנבוע מכך שהיה חסר שמן או נוזלים.
השתמשת בכוס של 240 מ”ל? שמת רבע כוס שמן קוקוס מומס?
למה שמן קוקוס מומס? שמתי שמן קנולה רגיל, יצא טוב מאוד…כבר 3 פעמים
היא היתה טעימה אך דחוסה ויבשה
לי זה לא הפריע אך לא העזתי להביא למשפחה:)
המסתי את שמן הקוקוס לפני כן וכשהוספתי אותו לתערובת הביצים התפוחה היא נשברה למרות ששמן הקוקוס לא היה חם אלא רק נמס
בגלל שהשמן יחסית “כבד” הוא מוריד קצת מהנפח של הביצים בזמן שמוסיפים אותו אבל למרות זאת העוגה אמורה לצאת טעימה. איך היא יצאה לך? כעקרון היא אמורה לתפוח מהר אבל היא צונחת קצת.
היי אפרת,
לא כל כך ברור במתכון אם את השמן מקציפים עם המיקסר לביצים או מקפלים פנימה כי אני משתמשת רק בשמן קוקוס בבית ואיך אפשר לקפל פנימה שמן קוקוס בחורף…
ממש התבאסתי שהעוגה נהרסה וכל החומרים היקרים הלכו לפח:(
אם תוכלי לתת עצה איך לטפל בשמן במתכון ואיזה שמנים ניתן להוסיף כי קנולה לא בריא?
היי נטלי,
לאחר שמקציפים את הביצים עם הסוכר יש להוסיף את השמן ולערבב עם המיקסר. השתמשת במקרה בשמן קוקוס במצבו המוצק? כי היה כדאי להמיס אותו. כמה שמן קוקוס שמת?
כשמקציפים עם הצהוב זה לא יוצא כל כך תפוח ורשמת ״תערובת תפוחה ובהירה״
אני מפספסת משהו?
תודה!
היי יעל,
הקצפת את הביצים בשלמותן? גם חלבון וגם החלמון יחד. אחרי כמה דקות הקצפת אמורה להתקבל תערובת תפוחה ובהירה.
היי. כשאני מקציפה את החלבון עם החלמון לא יוצאת תערובת תפוחה אלא תערובת צמיגית מאוד. בד”כ כדי לקבל תערובת תפוחה אני מקציפה קודם את החלבון ואחר כך מוסיפה את הסוכר והחלמון. האם זה יתאים לעוגה הזו?
כן, אפשר להכין את העוגה בדרך הזו.
עשיתי לפי ההנחיות שלך (הקצפתי חלמון וחלבון ביחד), יצא מאוד טעים אבל נדבק לתבנית למרות ששימנתי הרבה. כמו כן, השתמשתי בתבנית אינגליש קייק 35 והיא יצאה קצת נמוכה. באיזה גודל תבנית את משתמשת? כי לפי התמונה נראה גבוה.
היי זהבה,
לדעתי זה קשור לסוג התבנית. באיזה סוג השתמשת? סיליקון, מתכת, פיירקס וכו’
אני השתמשתי בתבנית אינגליש קייק חד פעמית בגודל 31.
העוגה יצאה לי מדהים נאכלה באותו יום. . אני הוספתי קצת פצפוצי שוקולד . מעדן ממולץ בחום
תודה דבורה 🙂
עוגת השקדים ותפוזים…. עשיתי בפעם השנייה סיפור הצלחה פשוטה להכנה וטעימה מאוד
תודה סיגלית, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום
לאיזה תבנית מתאים?
והאם אפשר לוותר על הקוקוס?
תודה!
היי חגית,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק גדולה או לתבנית עגולה 22. אם את מכינה באינגליש קייק חד פעמית, הכמות מתאימה לתבנית אחת+ 2 תבניות מאפינס אישיות.
אפשר לוותר על הקוקוס.
חג שמח 🙂
הי,
העיסה יצאה כבדה וצמיגית.
האם כך זה אמור לצאת?
העיסה לא אמורה להיות נוזלית יותר?
עכשיו בתנור,
מקווה לטוב.
חג שמח!
היי נירית,
זה יכול להיות בגלל קמח השקדים.
חג שמח 🙂
שלום לך,
הכנתי את העוגה בהתאם למתכון. העוגה טעימה מאד אך גם מתפוררת מאד. אודה לעצתך האם ניתן לעשות משהו בקשר לכך.
חג שמח ותודה רבה,
ענת
היי ענת,
העוגה מתפוררת בגלל קמח השקדים.
חג שמח 🙂
מה זה קמח שקדים ומאיפה ניתן לקנות?
היי שרה,
קמח שקדים זה בעצם שקדים טחונים לאבקה.
אפשר להשיג את זה בשופרסל במחלקת green או בחנויות טבע. לפעמים ניתן למצוא את זה גם בחניות תבלינים ופיצוחים.
האם מישהי כבר ניסתה עם דבש או סילאן במקום סוכר ויכולה לספר אם יצא טוב והאם להמיר ביחס של אחד לאחד או יחס אחר?
אני ניסיתי עם ממתיקים מחאכותיים ודבש יצא מצויין
בוקר טוב
אפשר להשתמש בקמח תירס במקום קמח שקדים ??
היי היבא,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת. בכל אופן, זה חייב להיות קמח תירס טחון דק-דק אחרת זה יורגש מאוד בעוגה.
האם אפשר להחליף בקמח תפו”א?
לא איילת, קמח תפו”א “כבד” ולא מתאים בעוגה הזאת.
חג שמח 🙂
שלום וחג שמח
האם אפשר להוסיף קצת קקאו לחלק מהבלילה כדי שהעוגה תצא עוגת שיש?
אם כן – מה הכמות שצריך להוסיף?
תודה רבה
היי לימור,
אני חושבת שכן. כף מלאה קקאו או אבקת שוקולית תספיק.
חג שמח 🙂
האם אפשר לשם במקום קמח שקדים שקדים טחונים וקורנפלור ואם כן אז מה הן הכמויות?
היי הילה,
במקום קמח שקדים אפשר לשים שקדים טחונים דק (באותה כמות). נראה לי שקורנפלור פחות מתאים.
חג שמח 🙂
קודם כל שוב תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך!! מאוד כיף להיכנס לאתר, יש בו את הכל..!!
יש לנו שאלה האם אפשר להשתמש במקום קמח שקדים בקמח אורז?
תודה אוחנה, כיף לשמוע 🙂
לא ניסיתי אבל נראה לי שעם קמח אורז המרקם של העוגה ייצא כבד ופחות מוצלח.
המשך יום נפלא!
היי
אפשר להשתמש בסילאן?
היי אורה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
שבת שלום 🙂
תודה שבת שלום
היי,
הכוונה בחצי כוס קוקוס זה קמח קוקוס?
כי קיימים שבבי קוקוס, פתיתי קוקוס וכו’…
הכוונה היא למה שמגיע ממש במרקם של קמח?
תודה 🙂
היי,
הכוונה היא לקוקוס טחון.
שבוע נפלא 🙂
שלום, העוגה יצאה מאוד דחוסה, האם היא אמורה להיות כך? אני גרה בחו”ל יכול להיות שמרקם הקמחים שונה? תודה
היי רינה,
העוגה אמורה להיות מעט פחות אוורירית מעוגה שמבוססת על קמח לבן אבל לא דחוסה.
אם העוגה יצאה דחוסה אני מניחה שזה אכן קשור למרקם הקמח. ככל שקמח השקדים הוא יותר דק, אוורירי ו”פתוח” העוגה תצא אוורירית יותר וככל שמרקם הקמח הוא יותר עבה או דחוס או דביק, העוגה תצא פחות אוורירית.
שלום,
רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום סוכר? האם דבש מתאים?
היי מיטל,
לא ניסיתי, אני מניחה שאפשר לשים דבש.
שלום
האם אפשר להכין את ה’עוגת תפוזים ללא גלוטן’ עם קמח תירס (במקום קמח שקדים) ?
היי סיגל,
אם את רוצה להשתמש בקמח תירס אני ממליצה להכין את העוגה הזאת – עוגת תפוזים ללא גלוטן.
שבת שלום 🙂
שלום יש לי בעיה עם עוגות בחושות הן לא נאפות מבפנים אני מערבבת את כל המצרכים יחד ומכניסה לתנור 180 מעלות. אשמח לקבל תשובה
היי תמי,
תופעה זאת יכולה לקרות בתנורים חזקים. תנסי פעם הבאה לאפות ב160-170 מעלות.
אגב באיזה תבנית את משתמשת? גודל וסוג
היי:) תודה על המתכונים המצוינים!
רציתי לשאול האם אפשר לוותר על גרידת תפוז? אנחנו בקיץ ואין תפוזים:(
כן מיטל, אפשר לוותר 🙂
יום נפלא!
תודה על המענה המהיר:)
היי מיטל
את יכולה לגרד בעונת התפוזים לגרד את הקליפות, לשים בקופסה ולאחסן במקפיא. אפשרות השניהבמקום סוכר להשתמש בריבת תפוזים
עוגה נהדרת. במקום תפוז הכנתי עם אשכולית אדומה. תודה לך. העוגה נטרפה. אבל העוגה מאוד קטנה. לפי דעתך אפשר פשוט להכפיל את הכמות? או עדיף שלא? תודה.
היי חדוה,
שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
לא אמורה להיות בעיה להכפיל כמויות.
היי,
ולמי שלא אוהב קוקוס?
במה אפשר להחליף?
היי יסמין,
תכיני בלי הקוקוס.
חג שמח 🙂
אני אופה עוגות בסיר פלא בלבד , אומרים שזה יוצא יותר טוב על אש הכי נמוכה , וגם חוסכים בחשמל , העוגות שלך גם יפה וגם טעים אשתדל להכין בפסח או לאחר מכן תודה אביב
מצוין 🙂
שיהיה לך חג שמח ושבוע נפלא!
האם אפשר עם קמח כוסמין ?
היי חנה,
לא מומלץ להחליף את הקמח בעוגה הזאת לקמח אחר מהסיבה שאז יחס הנוזלים לא יהיה נכון.
אם את רוצה להשתמש בקמח כוסמין את יכולה להכין את המתכון הזה- עוגת תפוזים וקוקוס ובמקום 2 כוסות קמח תופח לשים 2 כוסות קמח כוסמין+ 2 כפיות אבקת אפיה.
שבוע טוב 🙂
להמתיק את מתכוונת להוסיף סוכר למיץ הלימון או להגדיל את כמות הסוכר באופן כללי?
וכמה בכלל להשתמש? כמה קליפה וכמה מיץ וכמה סוכר?
וכשאנסה בעזה”ש בטח שאעדכן, בלי נדר:-)
לדעתי יספיק אם תגדילי את כמות הסוכר משליש כוס לחצי כוס סוכר.
תסחטי לימון אחד שלם בינוני ותוסיפי עוד מעט מים כדי להגיע לרבע כוס.
הייתי שמה חצי קליפה מגורדת של לימון בינוני.
לסיכום: חצי כוס סוכר + רבע כוס מיץ לימון + חצי קליפת לימון מגורדת.
בהצלחה 😉
שבוע טוב!!!
האם זה מתאים להפוך את העוגה לעוגת לימונים (במקום תפוזים לשים לימון) או שזה יהיה חמוץ?
תודה רבה מראש, והמשך שבוע טוב וחודש של ניסים! 🙂
הי אילנה,
לא ניסיתי אבל זה דווקא יכול להיות מעניין 🙂
כדי שהעוגה לא תצא חמוצה אני ממליצה להמתיק את מיץ הלימון.
אם תנסי אשמח לקבל עדכון בתוצאות 😉
שבוע נפלא!
האם אפשרי להמיר קמח שקדים בקמח קוקוס?
היי חיה,
לצערי זה לא יעבוד במתכון הזה כי מרקם הקמחים שונה לגמרי.
הי אני לא מכירה קמח שקדים. אולי יש תחליף אחר וכשר לפסח?מה זאת תבנית אינגליש קייק גדולה והאם אפשר לאפות בתבנית אלומיניום חד פעמית?
הי שרון,
אפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק חד פעמית מאלומיניום.
ניתן למצוא קמח שקדים בכל סופר (לעיתים זה נמצא במדפים של מוצרים ללא גלוטן). אני מאמינה שעכשיו לקראת החג תראי את זה יותר כי זה מוצר שמשתמשים בו בפסח. אפשרות נוספת היא לקנות שקדים מולבנים ולטחון אותם דק (ממש לאבקה).
במקרה הזה לא ניתן להשתמש בקמח אחר מאחר והמרקמים של הקמחים שונים לגמרי וזה משנה את היחסים במתכון.
תודה,רציתי לדעת למה הכוונה תבנית אינגליש קייק גדולה (בניגוד לזו הרגילה שמשמשת ל”פס עוגה”)?
היי,
תבנית הפס הרגילה היא בדר”כ התבנית הנכונה (הגדולה).
ציינתי תבנית אינגליש קייק גדולה מהסיבה שיש תבניות אינגליש קייק קצרות ויש ארוכות גדולות יותר (שהן בדר”כ אלה שמשתמשים בהן).
הארוכות צריכות להיות לפחות בגודל 10X31, הקצרות בגודל 10X23.
היי שושנה,
אפשר להשתמש בשקדים טחונים דק מאוד (טחונים לאבקה).
אפשר לוותר על הקוקוס.
עברתי ברפרוף על המתכונים ומצאתי את אלה:
עוגיות בוטנים, עוגיות שוקולד ואגוזים, ממתק שוקולד ופקאן, עוגיות שקדים טחונים, ריבועי שוקולד וחלבה, עוגיות שקדים פרוסים ויש עוד.
ממליצה שתסתכלי בקישור המצורף ותחפשי אם יש מתכונים נוספים שיכולים להתאים –
https://www.10dakot.co.il/category/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%97/
סופשבוע נעים ושבת שלום 🙂
אפשר להשתמש בשקדים טחונים?
חייבים את הקוקוס?
בהזדמנות זו אבקש בדחיפות מתכונים לפסח, דחוף דחוף, בגלל שבערב החג לא יהיה לי זמן לשבת על המחשב לראות….
ושהם יהיו עשויים מכלום!… בלי שרויה, בלי קטניות בלי קמח תפו”א, וקוקוס. המינימום….!
תודה מראש!!!
שלום
מה אפשר לשים במקום קמח שקדים?
תודה
הי צילה,
הכוונה לכל תחליף או כזה ללא גלוטן? כשר לפסח?
תודה על התשובה המהירה.
התכוונתי לכל תחליף
תודה
הי צילה,
מאחר וקמח שקדים שונה לגמרי מקמח רגיל והיחס בין הנוזלים משתנה גם כן, אני ממליצה לך להכין את המתכון הבא מקמח רגיל שהוא די דומה (“עוגת תפוזים וקוקוס”)-
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D/
תודה רבה.האתר שלך מקסים ומהנה
תודה צילה 🙂
שבת שלום