שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-45 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק גדולה / תבנית עגולה 22

מצרכים:

1.5 כוסות (150 ג’) קמח שקדים

חצי כוס (45 ג’) קוקוס

כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה

קליפה מגורדת מתפוז קטן

2 ביצים

1/3 כוס (66 ג’) סוכר

1/4 כוס (50 ג’) שמן

1/4 כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים




אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה: קמח שקדים, אבקת אפיה, קוקוס וגרידת תפוז.

-בקערה נפרדת מקציפים במיקסר את הביצים במשך כדקה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד 4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

-מוסיפים את השמן ואח”כ את מיץ התפוזים ומערבבים.

-מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים בעדינות בעזרת כף (לא במיקסר) עד לקבלת תערובת אחידה.

משמנים היטב את התבנית ויוצקים אליה את התערובת. אופים במשך 35-45 דקות.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי. לאחר מכן ניתן לחתוך ולהגיש.

*העוגה נשמרת בטמפ’ החדר כשהיא מכוסה בניילון נצמד כ 3-4 ימים.

הערות:

*יכול להיות שהעוגה תתפח מהר ולאחר מכן תצנח מעט – זה בסדר 🙂

*אם לאחר 20-25 דקות העוגה משחימה בחלק העליון מומלץ להנמיך את המעלות ל170.

עוגת תפוזים מקמח שקדים

עוגת תפוזים ללא גלוטן, עוגת תפוזים לפסח

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
פשטידת בצלפשטידת בצל
חצילים בתנור חצילים בתנור
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ליאת (14:18 10.07.2023)

היי אפרת
אני יכולה להכין את העוגה עם תחליף סוכר של סוויטנגו? עדיין לשים 1/3 כוס?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:36 10.07.2023)

היי
כן(:

avatar
חנה (18:47 24.05.2023)

הי אפרת! חג שמח!
אם אוסיף כפית גדושה של אבקת אפייה,העוגה תיהיה גבוהה יותר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:49 24.05.2023)

לא. זה רק יכול לעשות טעם לוואי.
חג שמח!

avatar
יוסי (11:20 5.04.2023)

אפשרי לוותר על הקוקוס? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:01 5.04.2023)

היי,
אפשר לוותר על קוקוס, אבל הוא מאד מוסיף למרקם(:

avatar
יעל (18:46 4.04.2023)

היי אפרת, אפשר להכין עם קמח תופח לפסח? או קמח מצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:03 4.04.2023)

היי,
את יכולה להכין במקום את המתכון הזה.

avatar
יעל (22:18 4.04.2023)

אין לי קמח תמי לא יודעת מה זה האמת…אפשר עם קמח תופח לפסח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:36 4.04.2023)

קמח תמי זה קמח ללא גלוטן, אפשר קמח תופח לפסח(:

avatar
יעל (12:58 5.04.2023)

תודה רבה חג שמח🌺🌸

avatar
תחיה פישר (16:16 4.04.2023)

אני אוהבת את המתכונים אך לאחרונה נמנעת מלהכנס בגלל הפרבטמטת הרבות שחוסמות את המתכון. אשמח לחזור אם יפסיקו הפרסומות במסתירות את המתכונים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:50 4.04.2023)

היי,
אני מודעת לכך שהפרסומות לפעמים מציקות, אך הן לא אמורות להסתיר את המתכון (אם את נתקלת בדבר כזה אשמח שתדווחי לי עם צילום מסך של הפרסומת).
הפרסומות הכרחיות כדי שהאתר ימשיך לפעול באופן חינמי לגולשים, אני תמיד מצמצמת כמה שאני יכולה בכמותן.

avatar
נועה (21:25 30.03.2023)

היי
אם אני רוצה להכין את העוגה בקוטר 25 מה הכמויות?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:53 30.03.2023)

היי,
תכפילי כמויות פי 2 לתבנית כזו(:

avatar
גולדי (13:06 30.03.2023)

הכנתי עכשיו. יצא מעולה. להקשיב להמלצה לחתוך רק כשמתקרר. אני לא התאפקתי וקצת התפוררה בחיתוך.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:49 30.03.2023)

שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊

avatar
גיטי (20:19 15.01.2023)

אני רוצה להכין את העוגה בכמות כפולה
האם אפשר במקום 3 כוסות שקדים טחונים לשים כוס וחצי שק’ טחונים וכוס וחצי קמח תפו”א /קורנפלור ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:28 15.01.2023)

היי,
אני ממליצה לשים לפחות 2 כוסות קמח שקדים וכוס אחת קמח תפו”א (פחות מכך יש סיכוי שהעוגה לא תצא במרקם מוצלח).

avatar
הדס (23:10 17.12.2022)

ראיתי במתכון לעוגת תפוזים שעם ההוצאה מהתנור כדאי לחורר את העוגה ולשפוך עוד כוס מיץ תפוזים. האם כדאי גם במתכון זה או שעלול לקלקל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:45 17.12.2022)

היי,
במתכון הזה יש קמח שקדים (שנותן מרקם לח ופירורי לעוגה) ואין קמח, לכן אין צורך לשפוך מיץ תפוזים על העוגה.
מה שכן, אפשר להכין סירופ: להרתיח חצי כוס מים עם 3 כפות סוכר וכף מיץ תפוזים ולשפוך על העוגה.

avatar
הדס (10:44 18.12.2022)

תודה רבה! שאלה אחרונה; האם ניתן להמיר את קמח השקדים בקמח קוקוס? ואם כן באיזה יחס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:55 18.12.2022)

עם קמח אורז בלבד לא יצא מוצלח.
ניתן להשתמש בכוס קמח ללא גלוטן (כמו תמי/מולינו/כרגיל) או קמח שקדים+ חצי כוס קמח אורז.

avatar
ורד (15:12 19.03.2023)

האם לשפוך את הסירופ לאחר הרתחה כשהעוגה חמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:55 19.03.2023)

כדאי לתת לסירופ להתקרר מעט ולשפוך אותו על העוגה מיד כשמוציאים מהתנור.

avatar
אודליה (21:36 24.04.2022)

היי אפרת, הכנתי את העוגה ויצא ממש מושלם!! היה נשאר לי רק כוס אחד של קמח שקדים, אז השלמתי עם קמח טפיוקה וגם הוספתי זיגוג של מיץ תפוזים עם אבקת סוכר ממתכון אחר שלך. לא האמינו שהעוגה כשרה לפסח!! תודה רבה יקירה ושבוע טוב ומבורך 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:23 24.04.2022)

היי אודליה,
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח עם השינויים!
תודה על השיתוף והפרגון כתמיד🌺

avatar
חן (20:20 20.04.2022)

מועדים לשמחה 🙂
יש לי 100 ג’ שקדים טחונים דק מולבנים ואני רוצה להכין עוגה בקוטר 28, ואני מוותרת על הקוקוס.
השאלה היא כזאת, ניתן להשתמש בשקדים שיש לי ולהוסיף פשוט אגוזים טחונים דק? (כי הרי צריך להכפיל את המתכון ב3).
ולפני שאת מציעה, אני מכינה את העוגת שוקולד שקדים שלך באופן קבוע כמעט כל שבת והיא שלמות שאין דברים כאלה. רציתי הפעם משהו בלי שוקולד.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:16 20.04.2022)

היי חן,
את יכולה להוסיף אגוזים טחונים לאבקה כדי להשלים לכמות הדרושה.
שמחה שאהבת את המתכון לעוגת שוקולד שקדים(:

avatar
חנה (13:05 20.04.2022)

ואווו יצא מושששלםם!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:50 20.04.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף וחג שמח🌺

avatar
אביגיל (22:00 14.04.2022)

היי יש לך במקרה עוגת תפוזים וקוקוס עם קמח תפוא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:34 14.04.2022)

היי אביגיל,
אין לי מתכון כזה(:
חג שמח!

avatar
עדי (20:20 4.03.2022)

היי אפרת, מה יהיו הכמויות בגר’ לתבנית עגולה 26 או 28 (עוגת יום הולדת)? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:20 5.03.2022)

היי,
לתבנית 26 יש להכפיל כמויות פי 2, לתבנית 28 יש להכפיל כמויות פי 3 (יצא יחסית גבוה).

avatar
גליה (12:08 7.07.2021)

העוגה מאד מאד טעימה. הוספתי שוקולד ציפס וזה מוסיף המון. תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:10 7.07.2021)

מעולה, איזה כיף שאהבת!

avatar
ניצן (12:01 2.04.2021)

אפרת יקרה, הכנתי ויצא נפלא! הכנתי את העוגה בגרסה טבעונית, המרתי את הביצים בחצי כוס רסק תפוחים ובננה, העוגה חוסלה באותו היום, מכינה שוב לחג השני של פסח 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:22 2.04.2021)

תודה על השיתוף ניצן, יעזור לטבעונים שביננו:)

avatar
יפעת (19:48 25.03.2021)

היי האם במאפינס הזמן משתנה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:18 25.03.2021)

לדעתי בסביבות 20 דקות אפיה.

avatar
יפעת (22:28 25.03.2021)

המאפינס יצא מעולה, שמתי סירופ סוכר עם גרידת לימון, יצא נהדר, תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:42 25.03.2021)

שמחה מאד שהצליח:) חג שמח

avatar
חגית (15:03 25.03.2021)

במידה ורוצים לצפות בקרם, כדאי להרטיב את העוגה, ואיך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:05 25.03.2021)

היי חגית,
לא חייב להרטיב את העוגה אם מצפים בקרם. אם היא יוצאת ממש יבשה אפשר להכין סירופ בסיר ולהרתיח כוס מים עם 3 כפות סוכר.

avatar
מיטל (19:06 18.03.2021)

חייבים להקציף את הביצים אפשר לערבב ידנית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:59 18.03.2021)

היי מיטל,
בעוגה הזו כיוון שאין קמח די קריטי להקציף…

avatar
מיכל (22:55 16.03.2021)

היי, מה ניתן לשים במקום קוקוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:58 17.03.2021)

היי מיכל,
אפשר לוותר על הקוקוס או לשים במקום עוד קמח שקדים.

avatar
יפה (21:48 15.03.2021)

בס”ד
אני ממש אוהבת את המתכון הזה, מתאים לי במיוחד גם לפסח!! רק רציתי לשאול אם אני רוצה 2 תבניות אינגליש קייק אז פשוט להכפיל כמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:16 15.03.2021)

היי יפה,
כן, להכפיל פי2.

avatar
סיון (22:15 4.03.2021)

היי, האם ניתן/כדאי להקציף את החלבונים בנפרד כדי שיצא אוורירי ואז להוסיף לזה את שאר החומרים שעורבבו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:43 4.03.2021)

היי סיון,
כן, אפשר להקציף חלבונים ואז בתנועות קיפול להוסיף לשאר החומרים.

avatar
נופר (17:45 12.12.2020)

לגרסה טבעונית אפשר להחליף ביצה ברסק תפוחים? אם כן, מה היחס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:08 12.12.2020)

היי נופר
ביצה= רבע כוס רסק

avatar
חן (20:03 20.10.2020)

מה הכמויות לתבנית אינגליש קייק מקרטון?
האם ביצה אחת גם טוב?
אפשר לשים גם שמן זית עדין? או עדיף שמן רגיל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:33 20.10.2020)

תבנית אינגליש מקרטון זה מצוין.
לא מומלץ להפחית לביצה אחת, צריך משהו שיתפוס את קמח השקדים ויוסיף אווריריות.
אני חושבת שאפשר לשים שמן זית מעודן אבל עדיף רגיל.

avatar
חן (08:55 21.10.2020)

אצלך היא ניראת ממש עסיסית ואוורירית, זו גם תבנית כזו?
ומה שמת לב בתור ציפוי?

אגב שהטעם התפוזי יהיה מורגש יותר, זה מספיק הרבע כוס תפוזים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:01 21.10.2020)

כן, הכנתי בתבנית מקרטון.
פיזרתי קצת אבקת סוכר מעל לפני ההגשה.
יחד עם הקליפה המגורדת זה נותן טעם.

avatar
חן (00:52 24.10.2020)

כמה זמן היא השמרת במקרר?
להכנת כמות כפולה לאונגליש קייק מה הכמויות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:50 24.10.2020)

מתנצלת, שכחתי לציין שאם מכינים באינגליש קייק מקרטון יש להוסיף עוד 2 תבניות אישיות של מאפינס.
העוגה נשמרת על השיש (עטופה היטב) במשך כיומיים. לאחר מכן כדאי להכניס למקרר.
אם את מכינה 2 תבניות נראה לי שכדאי להקפיא תבנית אחת ולהפשיר רק אחרי שתבנית אחת נגמרה (אלא אם כן את יודעת שזה יאכל מהר).
הכנת כבר את העוגה? אפשר להפחית מכמות הקוקוס.

avatar
חן (10:10 24.10.2020)

האם ניתן להפחית בקוקוס או להשמיט לגמרי?
לטעמי הוא קצת השתלט על העוגה

avatar
חן (10:35 25.10.2020)

במקרר כמה זמן היא נשמרת? נשארה לי קצת יותר מרבע עוגה והכנתי אותה בשישי.
לטעמי הקוקוס היה לי יותר מדי ולא טעמתי בכלל את התפוזים, ניתן להפחית לכמה שזה לא ישתלט?
ניתן גם להפחית לגמרי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:39 25.10.2020)

אפשר להפחית ל 1-2 כפות קוקוס או לא לשים בכלל.
השתמשת במיץ סחוט טבעי? שמת קליפת תפוז מגורדת?

avatar
חן (20:38 25.03.2021)

כן, אין לי קוקוס, אם אשים יותר מיץ תפוזים זה יותר יורגש? ואם כן, כמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:34 25.03.2021)

את יכולה לשים רבע כוס קמח שקדים נוספת במקום😊

avatar
חן (14:32 26.03.2021)

חייב לשים עוד רבע כוס?
אם אני רוצה שהתפוזים יורגשו אפשרי לשים עוד מיץ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:55 26.03.2021)

היי חן,
לא חייב אבל כדאי:)
לא מומלץ לשים עוד מיץ כי זה יפגע ביחס הנוזלים בעוגה…
חג שמח!

avatar
חן (15:00 26.03.2021)

אוקיי, מה ייתן העוד רבע כוס בעצם? אם לא אוסיף היא תצא לא יציבה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:08 26.03.2021)

כן, אני חוששת שיהיה חסר קמח לעומת נוזלים בעוגה…

avatar
המלכה (08:53 25.09.2020)

בוקר טוב, אפשר תחליף סוכר במקום סוכר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:56 25.09.2020)

כן. יש לשים בהתאם למינון שרשום על האריזה.

avatar
הדר (16:03 10.04.2020)

היי אפרת,
התחלתי להכין את העוגה ונתקעתי .. אין לי מספיק קמח שקדים. יש לי רק כוס. אני יכולה להשלים 1/2 כוס עם קמח מצה? מקווה שתעני בהקדם:)

avatar
ניצן (00:37 9.04.2020)

עוגה ממש טעימה! תודה על המתכון 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:10 9.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ניצן

avatar
ורד (10:14 21.03.2020)

העוגה יצאה מעולה קיבלתי המון מחמאות. תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:17 21.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ורד

avatar
חן ארבל (14:55 30.01.2020)

הי, רציתי לשאול כמה זמן אני צריכה להקציף את השמן עם הביצים והסוכר במיקסר? (לאחר הדקה ביצים+ 4 דקות הקצפה של הביצים+סוכר)? תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:02 30.01.2020)

כ10 שניות.

avatar
פדידה זאנט (16:32 25.12.2019)

כמה תבניות אינגליש קייק לעוגה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:39 25.12.2019)

הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק רגילה (לא חד פעמית). אם את מכינה באינגליש קייק חד פעמית, הכמות תספיק לתבנית אחת+ 2 תבניות מאפינס אישיות.
שימי לב להשתמש בכוס זכוכית עם ידית (נפח 240 מ”ל).

avatar
אלונה (19:09 17.12.2019)

הי אפרת יש לי את השקדים הטחונים. 100 גר. אפשר להכין ולהוסיף עוד קמח ללג? או יחס אחר? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:03 17.12.2019)

אני ממליצה לך להכין את העוגה הזאת – עוגת שקדים.

avatar
רחל (21:55 11.05.2019)

הכנתי את העוגה לשבת יצאה מעולה ביותר!! לא נשאר ממנה פרור עד מוצ”ש תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:35 12.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רחל ושבוע נפלא

avatar
פדידה זאנט (15:45 24.12.2019)

אפשומהר העוגה הזאת קמח כרגיל או תמי ומה הכמות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:52 24.12.2019)

פחות מומלץ כי יחס הנוזלים משתנה.

avatar
קרן (11:45 31.10.2018)

היי! נראה מעולה! לדעתך אוכל לטבען את זה עם בננה/רסק תפוחים במקום הביצים? רוצה להכין עוגה במתנה לטבעונית שלא צורכת גלוטן
תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:15 31.10.2018)

היי קרן,
את העוגה הזאת לא הייתי ממליצה לטבען כי היא גם ככה די דחוסה בגלל קמח השקדים.
יש עוגת בננות טבעונית ללא גלוטן.

avatar
ענת (22:19 20.10.2018)

שבוע טוב אפרת!
הכנתי את העוגה לשבת, פשוט טעים! אחת העוגות המוצלחות ביותר שהכנתי.
אהבתי את השילוב של קמח שקדים בעוגה הזו וגם בעוגת קוקוס שוקולד שיש לך באתר (גם אותה הכנתי – מתכון קבוע אצלי)!
השתמשתי בדבש במקום סוכר, שמן קוקוס וביצה אחת 🙂

לדעתך אפשר להכין עם קמח שקדים גם עוגות נוספות שמופיעות באתר כמו למשל תפוחים, שיש , שוקולד? אפשר פשוט להמיר את הקמח הרגיל בשקדים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:47 20.10.2018)

שבוע טוב
שמחה שאהבת את העוגה.
לא בכל המתכונים ניתן להמיר את הקמח בקמח שקדים כי יחס הנוזלים במתכון משתנה בהתאם לסוג הקמח וגם לא כל עוגה תהיה מתאימה.
בכל מקרה, אשתדל להעלות מתכונים נוספים של עוגות עם קמח שקדים 🙂

avatar
ליאור (12:08 25.02.2020)

ניתן להמיר את הסור בדבש? ואת השמן בשמן קוקוס? אם כן מה יחסי ההמרה? תודה רבה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:33 25.02.2020)

כן אפשר. רבע כוס שמן קוקוס נוזלי/מומס ושליש כוס דבש.

avatar
עדן (12:41 14.10.2018)

היי אפרת, ראשית אני נהנית מהמתכונים שלך.. שנית יש לי 2 שאלות- האם ניתן לשים אבקת סודה במקום אבקת אפייה ומה הכמות? והאם ניתן לשים מייפל או דבש במקום הסוכר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:33 14.10.2018)

היי עדן,
1. במקרה הזה לא כי סודה לשתיה לא מתפיחה כמו אבקת אפיה.
2. אני מניחה שאפשר לשים מייפל או דבש באותה כמות.
שבוע מקסים 🙂

avatar
נעמה (11:24 14.09.2018)

אפרת שלום, רציתי לשתף אותך שלמרות שזו לא העונה של פירות הדר, הכנתי את העוגה עם מיץ תפוזים קפוא של פריגת והיא יצאה נפלא. אני בטוחה שמיץ טבעי ומיגרדת קליפת תפוזים ישביחו עוד יותר את הטעם. פעם הבאה אכין מנה כפולה. היא מתחסלת מהר מידי. ובכלל אני נעזרת הרבה באתר שלך. תודה ושבת שלום!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:19 14.09.2018)

שמחה לשמוע!
תודה נעמה ושבת שלום 🌺

avatar
טלי פרידמן (18:04 11.05.2018)

למה הכוונה ב”תערובת הקמחים?” יש רק קמח שקדים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:50 11.05.2018)

הכוונה לתערובת של קמח השקדים, קוקוס, אבקת אפיה וגרידת תפוז.

avatar
רחלי (23:17 10.05.2018)

היי
תודה על המתכון יצא טעים מאוד.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:08 11.05.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רחלי

avatar
שילת (13:03 5.04.2018)

לא הקצפתי יותר מידי לדעתי…. טעמתי והיא טובה אבל קצת התבאסתי על הגובה.. לא נורא חג שמח בכל מקרה!

avatar
שילת (11:16 5.04.2018)

היי אפרת הכנתי את העוגה .. באפייה היא ממש גבהה ואחכ ירדה לפיתה ממשש.. מה עשיתי לא טוב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:31 5.04.2018)

היי שילת,
זו תופעה מוכרת בעוגה שמבוססת על שקדים ושאין בה קמח שמחזיק את התערובת.
בכל מקרה היא לא אמורה לצנוח עד כדי פיתה. אולי הקצפת יותר מידי את הביצים?
טעמת אותה?
חג שמח 🙂

avatar
אהובה (19:45 4.04.2018)

האם אפשר קמח תופח לפסח?

תודה והמשך חג שמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:31 4.04.2018)

לא מומלץ, זה משנה את המרקם.
חג שמח 🙂

avatar
ענת (16:55 4.04.2018)

אפרת יקרה,
הייתי רוצה להכין אבל בלי להשתמש במיקסר (בגלל פסח). אפשרי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:34 4.04.2018)

היי ענת,
אפשר להכין בלי מיקסר אבל צריך לקחת בחשבון שהעוגה תצא קצת יותר דחוסה.

avatar
דפנה (08:24 2.04.2018)

שלום אפרת, אני מתכוונת להכין את העוגה הזו היום כעוגת יומולדת לבני.. יש לך רעיון לציפוי חגיגי ומתאים שלא מכיל שוקולד? אשמח לשמוע. ותודה רבה על האתר הנהדר, אני משתמשת בו המון ובהנאה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:40 2.04.2018)

היי דפנה,
אני חושבת שרק ציפוי קרם וניל יכול להתאים: להקציף מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ”ל) עם 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל.
מזל טוב 🙂

avatar
גלי (12:37 17.03.2018)

יצא שוס! תודה רבבבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:43 17.03.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
אתי שטרית (07:28 7.01.2018)

אפרת תודה רבה, עוגה מצוינת. יצאה נהדרת וטעימה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:26 7.01.2018)

תודה אתי 🙂
שבוע נפלא

avatar
נטלי (15:43 23.12.2017)

בשום צורה היא לא יצאה ניסיתי להפוך את הסדר ואני לא רואה טעם להקציף את הביצים אם הן נשברות ברגע שמוסיפים להן משהו. אם יש לך רעיון אשמח לשמוע:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:53 23.12.2017)

גם כמוסיפים את השמן ויתר החומרים לתערובת התפוחה של הביצים עדיין בסופו של דבר אמורה לצאת תערובת עם נפח. העוגה בסופו של דבר יוצאת קצת נמוכה כי היא צונחת מעט. העוגה לא יכולה לצאת אוורירית וגבוהה כי היא לא מכילה קמח בכלל.
בכל מקרה העוגה יוצאת טעימה ועסיסית. אם היא יצאה יבשה זה יכול לנבוע מכך שהיה חסר שמן או נוזלים.
השתמשת בכוס של 240 מ”ל? שמת רבע כוס שמן קוקוס מומס?

avatar
גלי (12:39 17.03.2018)

למה שמן קוקוס מומס? שמתי שמן קנולה רגיל, יצא טוב מאוד…כבר 3 פעמים

avatar
נטלי (15:03 23.12.2017)

היא היתה טעימה אך דחוסה ויבשה
לי זה לא הפריע אך לא העזתי להביא למשפחה:)

avatar
נטלי (20:13 17.12.2017)

המסתי את שמן הקוקוס לפני כן וכשהוספתי אותו לתערובת הביצים התפוחה היא נשברה למרות ששמן הקוקוס לא היה חם אלא רק נמס

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:25 17.12.2017)

בגלל שהשמן יחסית “כבד” הוא מוריד קצת מהנפח של הביצים בזמן שמוסיפים אותו אבל למרות זאת העוגה אמורה לצאת טעימה. איך היא יצאה לך? כעקרון היא אמורה לתפוח מהר אבל היא צונחת קצת.

avatar
נטלי (18:31 15.12.2017)

היי אפרת,
לא כל כך ברור במתכון אם את השמן מקציפים עם המיקסר לביצים או מקפלים פנימה כי אני משתמשת רק בשמן קוקוס בבית ואיך אפשר לקפל פנימה שמן קוקוס בחורף…
ממש התבאסתי שהעוגה נהרסה וכל החומרים היקרים הלכו לפח:(
אם תוכלי לתת עצה איך לטפל בשמן במתכון ואיזה שמנים ניתן להוסיף כי קנולה לא בריא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 16.12.2017)

היי נטלי,
לאחר שמקציפים את הביצים עם הסוכר יש להוסיף את השמן ולערבב עם המיקסר. השתמשת במקרה בשמן קוקוס במצבו המוצק? כי היה כדאי להמיס אותו. כמה שמן קוקוס שמת?

avatar
יעל (08:32 16.11.2017)

כשמקציפים עם הצהוב זה לא יוצא כל כך תפוח ורשמת ״תערובת תפוחה ובהירה״
אני מפספסת משהו?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:09 16.11.2017)

היי יעל,
הקצפת את הביצים בשלמותן? גם חלבון וגם החלמון יחד. אחרי כמה דקות הקצפת אמורה להתקבל תערובת תפוחה ובהירה.

avatar
זהבה (13:37 24.03.2018)

היי. כשאני מקציפה את החלבון עם החלמון לא יוצאת תערובת תפוחה אלא תערובת צמיגית מאוד. בד”כ כדי לקבל תערובת תפוחה אני מקציפה קודם את החלבון ואחר כך מוסיפה את הסוכר והחלמון. האם זה יתאים לעוגה הזו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:48 24.03.2018)

כן, אפשר להכין את העוגה בדרך הזו.

avatar
זהבה (19:52 29.03.2018)

עשיתי לפי ההנחיות שלך (הקצפתי חלמון וחלבון ביחד), יצא מאוד טעים אבל נדבק לתבנית למרות ששימנתי הרבה. כמו כן, השתמשתי בתבנית אינגליש קייק 35 והיא יצאה קצת נמוכה. באיזה גודל תבנית את משתמשת? כי לפי התמונה נראה גבוה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:10 29.03.2018)

היי זהבה,
לדעתי זה קשור לסוג התבנית. באיזה סוג השתמשת? סיליקון, מתכת, פיירקס וכו’
אני השתמשתי בתבנית אינגליש קייק חד פעמית בגודל 31.

avatar
דבורה (14:59 6.11.2017)

העוגה יצאה לי מדהים נאכלה באותו יום. . אני הוספתי קצת פצפוצי שוקולד . מעדן ממולץ בחום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:31 6.11.2017)

תודה דבורה 🙂

avatar
סיגלית (13:53 12.05.2017)

עוגת השקדים ותפוזים…. עשיתי בפעם השנייה סיפור הצלחה פשוטה להכנה וטעימה מאוד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:03 12.05.2017)

תודה סיגלית, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום

avatar
חגית (21:10 13.04.2017)

לאיזה תבנית מתאים?

והאם אפשר לוותר על הקוקוס?

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:12 13.04.2017)

היי חגית,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק גדולה או לתבנית עגולה 22. אם את מכינה באינגליש קייק חד פעמית, הכמות מתאימה לתבנית אחת+ 2 תבניות מאפינס אישיות.
אפשר לוותר על הקוקוס.
חג שמח 🙂

avatar
נירית (12:56 13.04.2017)

הי,
העיסה יצאה כבדה וצמיגית.
האם כך זה אמור לצאת?
העיסה לא אמורה להיות נוזלית יותר?

עכשיו בתנור,
מקווה לטוב.

חג שמח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:07 13.04.2017)

היי נירית,
זה יכול להיות בגלל קמח השקדים.
חג שמח 🙂

avatar
ענת (13:52 11.04.2017)

שלום לך,

הכנתי את העוגה בהתאם למתכון. העוגה טעימה מאד אך גם מתפוררת מאד. אודה לעצתך האם ניתן לעשות משהו בקשר לכך.

חג שמח ותודה רבה,
ענת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:12 11.04.2017)

היי ענת,
העוגה מתפוררת בגלל קמח השקדים.
חג שמח 🙂

avatar
שרה (18:22 31.01.2017)

מה זה קמח שקדים ומאיפה ניתן לקנות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:23 31.01.2017)

היי שרה,
קמח שקדים זה בעצם שקדים טחונים לאבקה.
אפשר להשיג את זה בשופרסל במחלקת green או בחנויות טבע. לפעמים ניתן למצוא את זה גם בחניות תבלינים ופיצוחים.

avatar
לימור (14:23 11.10.2016)

האם מישהי כבר ניסתה עם דבש או סילאן במקום סוכר ויכולה לספר אם יצא טוב והאם להמיר ביחס של אחד לאחד או יחס אחר?

avatar
גלי (12:41 17.03.2018)

אני ניסיתי עם ממתיקים מחאכותיים ודבש יצא מצויין

avatar
היבא (09:19 29.04.2016)

בוקר טוב
אפשר להשתמש בקמח תירס במקום קמח שקדים ??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:56 29.04.2016)

היי היבא,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת. בכל אופן, זה חייב להיות קמח תירס טחון דק-דק אחרת זה יורגש מאוד בעוגה.

avatar
איילת (10:27 28.04.2016)

האם אפשר להחליף בקמח תפו”א?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:22 28.04.2016)

לא איילת, קמח תפו”א “כבד” ולא מתאים בעוגה הזאת.
חג שמח 🙂

avatar
לימור (19:10 26.04.2016)

שלום וחג שמח

האם אפשר להוסיף קצת קקאו לחלק מהבלילה כדי שהעוגה תצא עוגת שיש?
אם כן – מה הכמות שצריך להוסיף?

תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:57 26.04.2016)

היי לימור,
אני חושבת שכן. כף מלאה קקאו או אבקת שוקולית תספיק.
חג שמח 🙂

avatar
הילה (17:55 20.04.2016)

האם אפשר לשם במקום קמח שקדים שקדים טחונים וקורנפלור ואם כן אז מה הן הכמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:23 20.04.2016)

היי הילה,
במקום קמח שקדים אפשר לשים שקדים טחונים דק (באותה כמות). נראה לי שקורנפלור פחות מתאים.
חג שמח 🙂

avatar
אוחנה (12:57 14.04.2016)

קודם כל שוב תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך!! מאוד כיף להיכנס לאתר, יש בו את הכל..!!
יש לנו שאלה האם אפשר להשתמש במקום קמח שקדים בקמח אורז?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:28 14.04.2016)

תודה אוחנה, כיף לשמוע 🙂
לא ניסיתי אבל נראה לי שעם קמח אורז המרקם של העוגה ייצא כבד ופחות מוצלח.
המשך יום נפלא!

avatar
אורה (11:45 26.02.2016)

היי
אפשר להשתמש בסילאן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:06 26.02.2016)

היי אורה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
שבת שלום 🙂

avatar
אורה (15:20 26.02.2016)

תודה שבת שלום

avatar
נ.פ (16:06 21.02.2016)

היי,
הכוונה בחצי כוס קוקוס זה קמח קוקוס?
כי קיימים שבבי קוקוס, פתיתי קוקוס וכו’…
הכוונה היא למה שמגיע ממש במרקם של קמח?
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:15 21.02.2016)

היי,
הכוונה היא לקוקוס טחון.
שבוע נפלא 🙂

avatar
רינה (21:40 17.01.2016)

שלום, העוגה יצאה מאוד דחוסה, האם היא אמורה להיות כך? אני גרה בחו”ל יכול להיות שמרקם הקמחים שונה? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:18 17.01.2016)

היי רינה,
העוגה אמורה להיות מעט פחות אוורירית מעוגה שמבוססת על קמח לבן אבל לא דחוסה.
אם העוגה יצאה דחוסה אני מניחה שזה אכן קשור למרקם הקמח. ככל שקמח השקדים הוא יותר דק, אוורירי ו”פתוח” העוגה תצא אוורירית יותר וככל שמרקם הקמח הוא יותר עבה או דחוס או דביק, העוגה תצא פחות אוורירית.

avatar
מיטל (14:40 22.12.2015)

שלום,
רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום סוכר? האם דבש מתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:09 22.12.2015)

היי מיטל,
לא ניסיתי, אני מניחה שאפשר לשים דבש.

avatar
סיגל (08:00 6.11.2015)

שלום
האם אפשר להכין את ה’עוגת תפוזים ללא גלוטן’ עם קמח תירס (במקום קמח שקדים) ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:12 6.11.2015)

היי סיגל,
אם את רוצה להשתמש בקמח תירס אני ממליצה להכין את העוגה הזאת – עוגת תפוזים ללא גלוטן.
שבת שלום 🙂

avatar
תמי (15:13 31.07.2015)

שלום יש לי בעיה עם עוגות בחושות הן לא נאפות מבפנים אני מערבבת את כל המצרכים יחד ומכניסה לתנור 180 מעלות. אשמח לקבל תשובה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:33 31.07.2015)

היי תמי,
תופעה זאת יכולה לקרות בתנורים חזקים. תנסי פעם הבאה לאפות ב160-170 מעלות.
אגב באיזה תבנית את משתמשת? גודל וסוג

avatar
מיטל (09:59 21.07.2015)

היי:) תודה על המתכונים המצוינים!
רציתי לשאול האם אפשר לוותר על גרידת תפוז? אנחנו בקיץ ואין תפוזים:(

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:07 21.07.2015)

כן מיטל, אפשר לוותר 🙂
יום נפלא!

avatar
מיטל (17:04 21.07.2015)

תודה על המענה המהיר:)

avatar
יעל (08:05 27.09.2015)

היי מיטל
את יכולה לגרד בעונת התפוזים לגרד את הקליפות, לשים בקופסה ולאחסן במקפיא. אפשרות השניהבמקום סוכר להשתמש בריבת תפוזים

avatar
חדוה (22:14 10.04.2015)

עוגה נהדרת. במקום תפוז הכנתי עם אשכולית אדומה. תודה לך. העוגה נטרפה. אבל העוגה מאוד קטנה. לפי דעתך אפשר פשוט להכפיל את הכמות? או עדיף שלא? תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:58 11.04.2015)

היי חדוה,
שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
לא אמורה להיות בעיה להכפיל כמויות.

avatar
יסמין (09:48 2.04.2015)

היי,
ולמי שלא אוהב קוקוס?
במה אפשר להחליף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:02 2.04.2015)

היי יסמין,
תכיני בלי הקוקוס.
חג שמח 🙂

avatar
אביב שמש (18:38 22.03.2015)

אני אופה עוגות בסיר פלא בלבד , אומרים שזה יוצא יותר טוב על אש הכי נמוכה , וגם חוסכים בחשמל , העוגות שלך גם יפה וגם טעים אשתדל להכין בפסח או לאחר מכן תודה אביב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:39 22.03.2015)

מצוין 🙂
שיהיה לך חג שמח ושבוע נפלא!

avatar
חנה (17:43 5.12.2015)

האם אפשר עם קמח כוסמין ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:01 5.12.2015)

היי חנה,
לא מומלץ להחליף את הקמח בעוגה הזאת לקמח אחר מהסיבה שאז יחס הנוזלים לא יהיה נכון.
אם את רוצה להשתמש בקמח כוסמין את יכולה להכין את המתכון הזה- עוגת תפוזים וקוקוס ובמקום 2 כוסות קמח תופח לשים 2 כוסות קמח כוסמין+ 2 כפיות אבקת אפיה.
שבוע טוב 🙂

avatar
אילנה (12:09 22.03.2015)

להמתיק את מתכוונת להוסיף סוכר למיץ הלימון או להגדיל את כמות הסוכר באופן כללי?
וכמה בכלל להשתמש? כמה קליפה וכמה מיץ וכמה סוכר?
וכשאנסה בעזה”ש בטח שאעדכן, בלי נדר:-)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:27 22.03.2015)

לדעתי יספיק אם תגדילי את כמות הסוכר משליש כוס לחצי כוס סוכר.
תסחטי לימון אחד שלם בינוני ותוסיפי עוד מעט מים כדי להגיע לרבע כוס.
הייתי שמה חצי קליפה מגורדת של לימון בינוני.
לסיכום: חצי כוס סוכר + רבע כוס מיץ לימון + חצי קליפת לימון מגורדת.
בהצלחה 😉

avatar
אילנה. (11:20 22.03.2015)

שבוע טוב!!!
האם זה מתאים להפוך את העוגה לעוגת לימונים (במקום תפוזים לשים לימון) או שזה יהיה חמוץ?

תודה רבה מראש, והמשך שבוע טוב וחודש של ניסים! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:46 22.03.2015)

הי אילנה,
לא ניסיתי אבל זה דווקא יכול להיות מעניין 🙂
כדי שהעוגה לא תצא חמוצה אני ממליצה להמתיק את מיץ הלימון.
אם תנסי אשמח לקבל עדכון בתוצאות 😉
שבוע נפלא!

avatar
חיה (21:46 19.03.2015)

האם אפשרי להמיר קמח שקדים בקמח קוקוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:01 19.03.2015)

היי חיה,
לצערי זה לא יעבוד במתכון הזה כי מרקם הקמחים שונה לגמרי.

avatar
שרון (09:51 16.03.2015)

הי אני לא מכירה קמח שקדים. אולי יש תחליף אחר וכשר לפסח?מה זאת תבנית אינגליש קייק גדולה והאם אפשר לאפות בתבנית אלומיניום חד פעמית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:09 16.03.2015)

הי שרון,
אפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק חד פעמית מאלומיניום.
ניתן למצוא קמח שקדים בכל סופר (לעיתים זה נמצא במדפים של מוצרים ללא גלוטן). אני מאמינה שעכשיו לקראת החג תראי את זה יותר כי זה מוצר שמשתמשים בו בפסח. אפשרות נוספת היא לקנות שקדים מולבנים ולטחון אותם דק (ממש לאבקה).
במקרה הזה לא ניתן להשתמש בקמח אחר מאחר והמרקמים של הקמחים שונים לגמרי וזה משנה את היחסים במתכון.

avatar
שרון (14:45 16.03.2015)

תודה,רציתי לדעת למה הכוונה תבנית אינגליש קייק גדולה (בניגוד לזו הרגילה שמשמשת ל”פס עוגה”)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:00 16.03.2015)

היי,
תבנית הפס הרגילה היא בדר”כ התבנית הנכונה (הגדולה).
ציינתי תבנית אינגליש קייק גדולה מהסיבה שיש תבניות אינגליש קייק קצרות ויש ארוכות גדולות יותר (שהן בדר”כ אלה שמשתמשים בהן).
הארוכות צריכות להיות לפחות בגודל 10X31, הקצרות בגודל 10X23.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:17 12.03.2015)

היי שושנה,
אפשר להשתמש בשקדים טחונים דק מאוד (טחונים לאבקה).
אפשר לוותר על הקוקוס.
עברתי ברפרוף על המתכונים ומצאתי את אלה:
עוגיות בוטנים, עוגיות שוקולד ואגוזים, ממתק שוקולד ופקאן, עוגיות שקדים טחונים, ריבועי שוקולד וחלבה, עוגיות שקדים פרוסים ויש עוד.
ממליצה שתסתכלי בקישור המצורף ותחפשי אם יש מתכונים נוספים שיכולים להתאים –
https://www.10dakot.co.il/category/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%97/
סופשבוע נעים ושבת שלום 🙂

avatar
שושנה (17:30 12.03.2015)

אפשר להשתמש בשקדים טחונים?
חייבים את הקוקוס?
בהזדמנות זו אבקש בדחיפות מתכונים לפסח, דחוף דחוף, בגלל שבערב החג לא יהיה לי זמן לשבת על המחשב לראות….
ושהם יהיו עשויים מכלום!… בלי שרויה, בלי קטניות בלי קמח תפו”א, וקוקוס. המינימום….!
תודה מראש!!!

avatar
צילה (11:54 12.03.2015)

שלום
מה אפשר לשים במקום קמח שקדים?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:04 12.03.2015)

הי צילה,
הכוונה לכל תחליף או כזה ללא גלוטן? כשר לפסח?

avatar
צילה (16:42 12.03.2015)

תודה על התשובה המהירה.
התכוונתי לכל תחליף
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:50 12.03.2015)

הי צילה,
מאחר וקמח שקדים שונה לגמרי מקמח רגיל והיחס בין הנוזלים משתנה גם כן, אני ממליצה לך להכין את המתכון הבא מקמח רגיל שהוא די דומה (“עוגת תפוזים וקוקוס”)-
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D/

avatar
צילה (06:46 13.03.2015)

תודה רבה.האתר שלך מקסים ומהנה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:54 13.03.2015)

תודה צילה 🙂
שבת שלום

לקריאת כל התגובות