מצרכים להכנת עוגת שמרים שוקולד
חומרים לבצק שמרים:
- 3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)
- כף גדושה שמרים יבשים (12 גרם) או חצי שקית שמרים טריים בגרגירים (25 גרם)
- שליש כוס (66 ג’) סוכר לבן
- שקית (10 ג’) סוכר וניל (אפשר להמיר בכפית תמצית וניל + כף שטוחה סוכר)
- 2 ביצים
- 3/4 כוס (180 מ”ל) מים פושרים-חמימים
- שליש כוס (66 ג’) שמן
- קמצוץ מלח
למילוי:
- ממרח שוקולד (לדוג’ נוטלה, השחר חלבי/פרווה), כוס חלבה קצוצה (לא חובה)
לציפוי:
- ביצה טרופה
איך מכינים עוגת שמרים שוקולד?
- מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים, סוכר לבן וסוכר וניל. מוסיפים את הביצים, המים ומערבים כדקה. מוסיפים את השמן וקמצוץ מלח ומערבבים עד לאיחוד החומרים. לשים את התערובת במשך 10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (רצוי להשתמש במיקסר עם וו לישה).
- יוצרים מהבצק כדור ומכסים את הקערה במגבת. מתפיחים בטמפ’ החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של כחצי ס”מ.

- מורחים בנדיבות ובאופן אחיד את ממרח השוקולד על הבצק ומעל מפזרים פירורי חלבה אם רוצים.
- מגלגלים את הבצק לרולדה ובעזרת סכין ארוכה חוצים את הרולדה לאורכה לקבלת שתי רצועות שוות וארוכות (המילוי נחשף). מפתלים את שתי הרצועות יחד לצורה של צמה ומהדקים בקצוות. מניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת. חוזרים על אותה פעולה עם מחצית הבצק שנותר.

- מכסים את התבניות במגבת יבשה ומתפיחים את הבצק במקום חמים בבית במשך 40 דקות עד שעה.
- מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש (חשוב שהתנור יהיה חם) ל175 מעלות במשך 30-35 דקות, עד שהעוגות משחימות.הפעל טיימר (30 דק’)+טיימר פועל

גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
מי שמתעצל או רוצה לחסוך בזמן הכנה יכול להשתמש בבצק שמרים מרודד קנוי (900 גרם) מופשר לילה במקרר.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
1,201 תגובות
כניסה
1.2K תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות
















