שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20

מצרכים:

1 ביצה גדולה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מים רותחים

2/3 כוס קמח נטול גלוטן (“קונדיטור”) מנופה

1/3 כוס קמח אורז

1/2 כוס אבקת שוקולית

1 כפית אבקת אפיה

2 טיפות תמצית וניל

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים יחד בקערה (לפי הסדר בו רשומים) עד לקבלת בלילה אחידה.

-יוצקים לתבנית ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יצא יבש.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ להכין ציפוי שוקולד.

עוגות ללא גלוטן, עוגה כושית ללא גלוטן

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת שוקולד קוקוס ללא גלוטן
עוגת תפוחים ללא גלוטן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
הדס (11:32 24.09.2021)

היי, האם אפשר להחליף את הקמח אורז בקמח כרגיל?
תודה רבה🙏

מתכונים ב-10 דקות (11:52 24.09.2021)

היי הדס,
אפשר, המרקם עשוי להשתנות מעט.
שבת שלום!

נטלי נוימן (11:17 26.08.2021)

עוגה טעימה ואוורירית! מומלצת ביותר. תודה רבה על מתכונים מעולים 🥰

מתכונים ב-10 דקות (13:00 26.08.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺

בת חן (14:38 22.07.2021)

היי אפרת
אם יש לי בבית רק ביצים M, שתיים זה מספיק?תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:27 22.07.2021)

כן זה מצוין(:

דבורה (19:54 6.06.2021)

שלום אפרת,
אוהבת מאד את האתר שלך!!
לגבי העוגה אין לי קמח אורז..
יש לי מולינו ירוק, טפיוקה קונדיטור וקמח תפוא וקמח תמי.
איזה קמח אוכל להחליף במקום?
מחכה לתשובה בהקדם:)
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (21:26 6.06.2021)

את יכולה לשים כוס קמח תמי רב תכליתי. בהצלחה😊

בת חן (10:25 7.05.2021)

היי אפרת יקרה
האם צריך לנפות גם את הקמח אורז?איך אמור לצאת מרקם הבלילה?סמיך?והאם תוכלי בבקשה לרשום כמויות של המתכון בגרמים?
תודה רבה ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (11:37 7.05.2021)

היי בת חן,
תמיד כדאי לנפות את הקמחים שמשתמשים בהם. המרקם אמור לצאת מעט נוזלי. מצרפת לך את המתכון בגרמים:
1 ביצה גדולה
100 גרם סוכר
100 גרם שמן
160 מ”ל מים רותחים
93 גרם קמח נטול גלוטן (“קונדיטור”) מנופה
46 גרם קמח אורז
70 גרם אבקת שוקולית
1 כפית אבקת אפיה
2 טיפות תמצית וניל

אלינור (15:20 5.04.2021)

שלום,
האם אפשר לשים במתכון כוס 1 קמח אורז? (במידה ואין קמח נטול גלוטן)
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (15:45 5.04.2021)

היי אלינור,
פחות מומלץ כי המרקם יצא לא מוצלח😊

איילת (15:31 26.01.2021)

אני רוצה לשים קקאו במקום שוקולית. כמה סוכר עוד להוסיף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:12 26.01.2021)

כרבע כוס קקאו וכדאי להגדיל את כמות הסוכר ל3/4 כוס.

איילת (14:18 3.12.2020)

אפשר להכין את העוגה הזו עם קרם (קצפת) במקום ציפוי שוקולד?

מתכונים ב-10 דקות (16:02 3.12.2020)

אפשר 🙂

נועם (21:01 30.03.2020)

הכנתי את העוגה לפי המתכון של כמות לקוטר של 26 ס״מ והחלפתי את הקמח שהיה רשום במתכון רק לקמח מתפוחי אדמה יצא ממש טעים.
לא הורגש בהבדל.
תודה על מתכון טעים!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:44 30.03.2020)

נראה מהמם 😍
תודה שחזרת לשתף!

סאלי (15:24 23.01.2020)

אפשר לוותר על קמח אורז?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:41 23.01.2020)

פחות מומלץ כי זה ישפיע על המרקם אבל אם יש לך קמח תמי או כרגיל אפשר לשים כוס אחת (במקום קמח אורז וקמח קונדיטור).

שירן (18:19 28.12.2019)

עוגה נהדרת! הכנתי כבר מס’ פעמים ויצאה אוורירית מאוד וטעימה. לא התייבשה גם אחרי יומיים מחוץ למקרר 🤤

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:23 28.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שירן

רעות (18:59 19.06.2019)

האם אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה?
אני כמות משולשת וחסר לי כוס מקמח אורז

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:09 19.06.2019)

היי רעות,
אני לא יודעת איך זה ייצא עם קמח תפו”א, לא ניסיתי. יש לך במקרה קמח תמי או כרגיל?

רעות (16:52 20.06.2019)

לצערי לא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 20.06.2019)

יש מתכון למאפינס שוקולד לפסח שאפשר להכין מקמח תפו”א ובמקום קקאו אפשר לשים שוקולית.
אפשר להכין כעוגה בתבנית אינגליש קייק או עגולה בקוטר 20 במקום בתבנית מאפינס.

דלית (09:33 28.02.2019)

היי
יש לי בת עם צליאק.
אני רוצה להודות לך על האתר הנפלא והמתכונים הקלים ושהמרכיבים בהם לא מסובכים ונמצאים כמעט בכל סופר.
עשיתי את עוגת השוקולית בפעם הראשונה נגמרה מהר אז הפעם הכפלתי.
הבת שלי מאוד אהבה והיא לא קלה בטעמים.
תודה רבה
דלית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:07 28.02.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דלית 🌷

דלית (10:28 20.12.2018)

איך צריך להיות מרקם העוגה?
שמתי כוס קמח תמי וזה עיסה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:36 20.12.2018)

היי דלית,
שמת סה”כ כוס קמח תמי? השתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל?
מה הכוונה עיסה? העוגה נאפתה כמו שצריך?
את מכירה מרקם של עוגות ללא גלוטן? הוא יוצא קצת שונה מעוגות עם קמח לבן.

ליאורה (21:47 4.04.2018)

היי חייב לנפות תקמח קונדיטור? אין לי נפה לפסח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:03 4.04.2018)

אפשר עם מסננת דקה אם אין זה לא קריטי.

עדי ‏ (08:20 5.09.2017)

היי מבקשת את עזרתך, צריכה להכין קאפקייק/מאפינס לילד עם רגישות למוצרי חלב, קמח לבן וסוכר לבן.
לא מצליחה לאתר מתכון שיענה על הדרישות ושגם ישמח ילד בן שנתיים.
אודה לעזרתך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 5.09.2017)

היי עדי,
את יכולה להכין את המתכון של עוגת שוקולד פשוטה בקאפקייקס.
במקום קמח לבן להשתמש בקמח כוסמין באותה כמות.
אם הכוונה שהוא רגיש לגלוטן אז אפשר להכין את עוגת השוקולד הזאת – עוגת שוקולד ללא גלוטן.
לגבי סוכר, מה כן בא בחשבון? סירופ מייפל טבעי? הוא משתמש בתחליף סוכר אחר מיוחד?

מאיה (21:44 8.05.2017)

היי

אם אני רוצה להכין בתבנית בינונית (31×22) מהן הכמויות ?

תודה
מאיה

מתכונים ב-10 דקות (23:49 8.05.2017)

היי מאיה,
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
זמן האפיה עשוי להתארך ל40-50 דקות.

דניאל (19:13 17.12.2016)

מתכון מנצח! תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (21:18 17.12.2016)

תודה דניאל, שמחה שאהבת 🙂

יוליה (00:04 21.09.2016)

תודה על המתכון
אם אני צריכה עוגה לא נמוכה בקוטר סטנדרטי (בתבנית עגולה 26) – האם עלי להכפיל את הכמויות?
כתוב שצריך להשתמש בתבנית אינגליש קייק.
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (09:07 21.09.2016)

היי יוליה,
כמויות לתבנית עגולה 26:
3 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס ושליש שמן
כוס וחצי מים חמים
2 כוסות קמח נטול גלוטן (“קונדיטור”) מנופה
כוס קמח אורז
כוס וחצי אבקת שוקולית
3 כפיות אבקת אפיה
כפית וחצי תמצית וניל
אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 40-50 דקות.
בהצלחה ויום נפלא 🙂

אני (22:09 19.08.2016)

במקום קמח אורז, אפשר קמח טפיאוקה?

מתכונים ב-10 דקות (09:36 20.08.2016)

היי,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת.

ליטל (11:50 1.07.2016)

מתכון מנצח! תודה רבה 🙂
במקום קמח אורז וקמח תמי, אני פשוט שמה כוס קמח “כרגיל”, יוצא מושלם.
הוספתי פנימה גם קצת אגוזי מלך טחונים ומעט נטיפים קרם בוטנים. יאאאאאאא מעדן

מתכונים ב-10 דקות (13:37 1.07.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה ליטל ושבת שלום

מיכל (13:59 20.10.2015)

היי
האם ניתן להמיר את הקמחים לקמח תמי או קמח כרגיל?

מתכונים ב-10 דקות (14:15 20.10.2015)

כן, אפשר לשים במקום קמח אורז וקמח ללא גלוטן כוס אחת של קמח תמי.
אם את מכינה מקמח רגיל ממליצה להכין עוגת שוקולית רגילה.

אלישבע (12:26 6.08.2015)

הכנתי את עוגת התפוחים- הבת שלי בת ארבע אהבה את זה מאד מאד.
נהנתי שהיה פשוט וקל להכין ובתבנית קטנה. ציפוי הקינמון הריח מקסים
רציתי לשאול את עוגת השוקולד אפשר להכין עם 2/3 קמח אורז ושליש קמח קונדיטור?

מתכונים ב-10 דקות (12:38 6.08.2015)

היי אלישבע,
שמחה מאוד שנהנתן מהעוגה 🙂
לגבי המתכון הזה, אני בדר”כ מכינה לפני היחס של 2/3 קמח קונדיטור ושליש קמח אורז והאמת שלא ניסיתי לשנות את היחס. אני מניחה שזה ישנה את מרקם העוגה אבל יכול להיות שזה עדיין יהיה טעים.
בכל מקרה, אם תנסי אשמח לקבל עדכון שגם אני אדע 😉

מיכל (12:19 2.06.2015)

אז עדכונים

העוגה לא התייבשה ויצאה ממש טעימה,
ממש אהבו אותה
ותודה על התשובות המהירות בלילה
🙂

מתכונים ב-10 דקות (12:25 2.06.2015)

אני שמחה מאוד לשמוע!
תודה מיכל, כיף שחזרת לעדכן 🙂

מיכל (22:15 1.06.2015)

שאלונת
הכנתי את העוגה ושמתי לה ציפוי שוקולד
אם אני רוצה אותה למחר בבוקר איפה כדאי לשמור אותה?

מתכונים ב-10 דקות (22:35 1.06.2015)

תשמרי אותה בחוץ (עטופה בניילון נצמד).
לילה טוב 🙂

מיכל (20:44 1.06.2015)

אני רוצה להכין את העוגה
רציתי לדעת כמה זמן היא מחזיקה מעמד ואיך שומרים אותה?
ובמידה והוספתי ציפוי האם צריך לשמור במקרר או בחוץ?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (22:07 1.06.2015)

היי מיכל,
עוגות המכילות קמח ללא גלוטן נוטות להתייבש כבר יום למחרת לכן מומלץ להכין באותו יום שמגישים ואם נשאר אז עדיף לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא.

טל (19:12 22.12.2014)

במה אני יכולה להחליף את הקמח אורז?

מתכונים ב-10 דקות (20:08 22.12.2014)

היי טל,
לאחר שניסיתי להכין עם קמחים אחרים אני לא ממליצה להחליף את קמח האורז במתכון הזה.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.