זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20
מצרכים:
1 ביצה גדולה
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים רותחים
2/3 כוס קמח נטול גלוטן (“קונדיטור”) מנופה
1/3 כוס קמח אורז
1/2 כוס אבקת שוקולית
1 כפית אבקת אפיה
2 טיפות תמצית וניל
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים יחד בקערה (לפי הסדר בו רשומים) עד לקבלת בלילה אחידה.
-יוצקים לתבנית ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יצא יבש.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
*מומלץ להכין ציפוי שוקולד.
עוגות ללא גלוטן, עוגה כושית ללא גלוטן
היי, אפשרי להפחית בכמות השמן? זה המון חצי כוס שמן על כוס קמח… איך יושפע המרקם?
תודה!
היי,
אפשר לשים שליש כוס שמן. אם את רוצה להפחית יותר מכך כדאי להוסיף רסק תפוחים (למשל: רבע כוס שמן+ 2 כפות רסק תפוחים).
תודה רבה! אנסה
הי אפרת,
נהנית בטירוף מהאתר שלך, תודה
האם אפשר להמיר את ה’קמחים’ שבמתכון לקורנפלור ? והאם יצא מספיק יציב,
הגננות לא אוהבות פירורי עוגה בגן.. 🙂 אבל יש ילדה אלרגית לגלוטן ….
היי,
לא יצא מוצלח עם קורנפלור בלבד, והמרקם יהיה אפילו יותר פירורי מהרגיל(:
הכנתי בדיוק לפי המתכון, הכפלתי כמויות לשתי תבניות אינגליש קייק. יצא מעולה אבל מעל 40 דקות אפיה. תודה!
שמחה שיצא מוצלח!
משך האפייה מושפע גם מסוג הקמח ללא גלוטן וכן מעוצמת התנור.
תודה על השיתוף🌺
שלום, האם אפשר להכין את המתכון הזה כמאפינס? אודה לתשובה בהקדם, תודה רבה!
היי,
אפשר להכין בתבניות מאפינס, זמן האפייה יתקצר ב-10 דקות בערך (בכל מקרה חשוב לוודא עם שיפוד שהעוגה אפויה לפני סיום האפייה).
שלום, ראשית אני רוצה לציין שהמתכונים פה מעולים ואני משתמשת וממליצה לכל מי שאני מכירה על האתר !
אני מעוניינת להכין את המתכון בקפקייקס ל35 תלמידים , כשיש תלמידים אלרגנים לגלוטן וכל האגוזים למיניהם . איזו כמות אני צריכה להכין ? וכמה זמן האפיה בבקשה
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים! תודה על הפרגון❤
ל-35 יחידות יש להכפיל כמויות פי 4, זמן האפייה עשוי להתקצר ב-5-8 דקות.
בהצלחה!
הי, לגבי הקמח ללא גלוטן אני יכולה להחליף רק בקמח של תמי או שגם בקמחים אחרים ללא גלוטן ? אני פשוט לא מוצאת בסופר ? ידוע לכם איזו חברה של אבקת אפיה אין בה גלוטן?
אפשר להשתמש בכל קמח ללא גלוטן. אבקת אפייה ללא גלוטן קיימת אצל רוב החברות, צריך לבדוק על גבי האריזה.
היי, האם אפשר להחליף את הקמח אורז בקמח כרגיל?
תודה רבה🙏
היי הדס,
אפשר, המרקם עשוי להשתנות מעט.
שבת שלום!
עוגה טעימה ואוורירית! מומלצת ביותר. תודה רבה על מתכונים מעולים 🥰
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת
אם יש לי בבית רק ביצים M, שתיים זה מספיק?תודה
כן זה מצוין(:
שלום אפרת,
אוהבת מאד את האתר שלך!!
לגבי העוגה אין לי קמח אורז..
יש לי מולינו ירוק, טפיוקה קונדיטור וקמח תפוא וקמח תמי.
איזה קמח אוכל להחליף במקום?
מחכה לתשובה בהקדם:)
תודה.
את יכולה לשים כוס קמח תמי רב תכליתי. בהצלחה😊
היי אפרת יקרה
האם צריך לנפות גם את הקמח אורז?איך אמור לצאת מרקם הבלילה?סמיך?והאם תוכלי בבקשה לרשום כמויות של המתכון בגרמים?
תודה רבה ושבת שלום
היי בת חן,
תמיד כדאי לנפות את הקמחים שמשתמשים בהם. המרקם אמור לצאת מעט נוזלי. מצרפת לך את המתכון בגרמים:
1 ביצה גדולה
100 גרם סוכר
100 גרם שמן
160 מ”ל מים רותחים
93 גרם קמח נטול גלוטן (“קונדיטור”) מנופה
46 גרם קמח אורז
70 גרם אבקת שוקולית
1 כפית אבקת אפיה
2 טיפות תמצית וניל
שלום,
האם אפשר לשים במתכון כוס 1 קמח אורז? (במידה ואין קמח נטול גלוטן)
תודה רבה
היי אלינור,
פחות מומלץ כי המרקם יצא לא מוצלח😊
אני רוצה לשים קקאו במקום שוקולית. כמה סוכר עוד להוסיף?
כרבע כוס קקאו וכדאי להגדיל את כמות הסוכר ל3/4 כוס.
אפשר להכין את העוגה הזו עם קרם (קצפת) במקום ציפוי שוקולד?
אפשר 🙂
הכנתי את העוגה לפי המתכון של כמות לקוטר של 26 ס״מ והחלפתי את הקמח שהיה רשום במתכון רק לקמח מתפוחי אדמה יצא ממש טעים.
לא הורגש בהבדל.
תודה על מתכון טעים!
נראה מהמם 😍
תודה שחזרת לשתף!
אפשר לוותר על קמח אורז?
פחות מומלץ כי זה ישפיע על המרקם אבל אם יש לך קמח תמי או כרגיל אפשר לשים כוס אחת (במקום קמח אורז וקמח קונדיטור).
עוגה נהדרת! הכנתי כבר מס’ פעמים ויצאה אוורירית מאוד וטעימה. לא התייבשה גם אחרי יומיים מחוץ למקרר 🤤
שמחה לשמוע 🙂
תודה שירן
האם אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה?
אני כמות משולשת וחסר לי כוס מקמח אורז
היי רעות,
אני לא יודעת איך זה ייצא עם קמח תפו”א, לא ניסיתי. יש לך במקרה קמח תמי או כרגיל?
לצערי לא.
יש מתכון למאפינס שוקולד לפסח שאפשר להכין מקמח תפו”א ובמקום קקאו אפשר לשים שוקולית.
אפשר להכין כעוגה בתבנית אינגליש קייק או עגולה בקוטר 20 במקום בתבנית מאפינס.
היי
יש לי בת עם צליאק.
אני רוצה להודות לך על האתר הנפלא והמתכונים הקלים ושהמרכיבים בהם לא מסובכים ונמצאים כמעט בכל סופר.
עשיתי את עוגת השוקולית בפעם הראשונה נגמרה מהר אז הפעם הכפלתי.
הבת שלי מאוד אהבה והיא לא קלה בטעמים.
תודה רבה
דלית
שמחה לשמוע 🙂
תודה דלית 🌷
איך צריך להיות מרקם העוגה?
שמתי כוס קמח תמי וזה עיסה
היי דלית,
שמת סה”כ כוס קמח תמי? השתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל?
מה הכוונה עיסה? העוגה נאפתה כמו שצריך?
את מכירה מרקם של עוגות ללא גלוטן? הוא יוצא קצת שונה מעוגות עם קמח לבן.
היי חייב לנפות תקמח קונדיטור? אין לי נפה לפסח
אפשר עם מסננת דקה אם אין זה לא קריטי.
היי מבקשת את עזרתך, צריכה להכין קאפקייק/מאפינס לילד עם רגישות למוצרי חלב, קמח לבן וסוכר לבן.
לא מצליחה לאתר מתכון שיענה על הדרישות ושגם ישמח ילד בן שנתיים.
אודה לעזרתך
היי עדי,
את יכולה להכין את המתכון של עוגת שוקולד פשוטה בקאפקייקס.
במקום קמח לבן להשתמש בקמח כוסמין באותה כמות.
אם הכוונה שהוא רגיש לגלוטן אז אפשר להכין את עוגת השוקולד הזאת – עוגת שוקולד ללא גלוטן.
לגבי סוכר, מה כן בא בחשבון? סירופ מייפל טבעי? הוא משתמש בתחליף סוכר אחר מיוחד?
היי
אם אני רוצה להכין בתבנית בינונית (31×22) מהן הכמויות ?
תודה
מאיה
היי מאיה,
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
זמן האפיה עשוי להתארך ל40-50 דקות.
מתכון מנצח! תודה רבה!
תודה דניאל, שמחה שאהבת 🙂
תודה על המתכון
אם אני צריכה עוגה לא נמוכה בקוטר סטנדרטי (בתבנית עגולה 26) – האם עלי להכפיל את הכמויות?
כתוב שצריך להשתמש בתבנית אינגליש קייק.
תודה רבה
היי יוליה,
כמויות לתבנית עגולה 26:
3 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס ושליש שמן
כוס וחצי מים חמים
2 כוסות קמח נטול גלוטן (“קונדיטור”) מנופה
כוס קמח אורז
כוס וחצי אבקת שוקולית
3 כפיות אבקת אפיה
כפית וחצי תמצית וניל
אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 40-50 דקות.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
במקום קמח אורז, אפשר קמח טפיאוקה?
היי,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת.
מתכון מנצח! תודה רבה 🙂
במקום קמח אורז וקמח תמי, אני פשוט שמה כוס קמח “כרגיל”, יוצא מושלם.
הוספתי פנימה גם קצת אגוזי מלך טחונים ומעט נטיפים קרם בוטנים. יאאאאאאא מעדן
נשמע מעולה 🙂
תודה ליטל ושבת שלום
היי
האם ניתן להמיר את הקמחים לקמח תמי או קמח כרגיל?
כן, אפשר לשים במקום קמח אורז וקמח ללא גלוטן כוס אחת של קמח תמי.
אם את מכינה מקמח רגיל ממליצה להכין עוגת שוקולית רגילה.
הכנתי את עוגת התפוחים- הבת שלי בת ארבע אהבה את זה מאד מאד.
נהנתי שהיה פשוט וקל להכין ובתבנית קטנה. ציפוי הקינמון הריח מקסים
רציתי לשאול את עוגת השוקולד אפשר להכין עם 2/3 קמח אורז ושליש קמח קונדיטור?
היי אלישבע,
שמחה מאוד שנהנתן מהעוגה 🙂
לגבי המתכון הזה, אני בדר”כ מכינה לפני היחס של 2/3 קמח קונדיטור ושליש קמח אורז והאמת שלא ניסיתי לשנות את היחס. אני מניחה שזה ישנה את מרקם העוגה אבל יכול להיות שזה עדיין יהיה טעים.
בכל מקרה, אם תנסי אשמח לקבל עדכון שגם אני אדע 😉
אז עדכונים
העוגה לא התייבשה ויצאה ממש טעימה,
ממש אהבו אותה
ותודה על התשובות המהירות בלילה
🙂
אני שמחה מאוד לשמוע!
תודה מיכל, כיף שחזרת לעדכן 🙂
שאלונת
הכנתי את העוגה ושמתי לה ציפוי שוקולד
אם אני רוצה אותה למחר בבוקר איפה כדאי לשמור אותה?
תשמרי אותה בחוץ (עטופה בניילון נצמד).
לילה טוב 🙂
אני רוצה להכין את העוגה
רציתי לדעת כמה זמן היא מחזיקה מעמד ואיך שומרים אותה?
ובמידה והוספתי ציפוי האם צריך לשמור במקרר או בחוץ?
תודה
היי מיכל,
עוגות המכילות קמח ללא גלוטן נוטות להתייבש כבר יום למחרת לכן מומלץ להכין באותו יום שמגישים ואם נשאר אז עדיף לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא.
במה אני יכולה להחליף את הקמח אורז?
היי טל,
לאחר שניסיתי להכין עם קמחים אחרים אני לא ממליצה להחליף את קמח האורז במתכון הזה.