זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20
מצרכים:
1 ביצה
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים רותחים
2/3 כוס קמח נטול גלוטן ("קונדיטור") מנופה
1/3 כוס קמח אורז
1/2 כוס אבקת שוקולית
1 כפית אבקת אפיה
2 טיפות תמצית וניל
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים יחד בקערה (לפי הסדר בו רשומים) עד לקבלת בלילה אחידה.
-יוצקים לתבנית ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יצא יבש.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
*מומלץ להכין ציפוי שוקולד.
עוגות ללא גלוטן, עוגה כושית ללא גלוטן
תגובות
אפשר להכין את העוגה הזו עם קרם (קצפת) במקום ציפוי שוקולד?
אפשר 🙂
הכנתי את העוגה לפי המתכון של כמות לקוטר של 26 ס״מ והחלפתי את הקמח שהיה רשום במתכון רק לקמח מתפוחי אדמה יצא ממש טעים.
לא הורגש בהבדל.
תודה על מתכון טעים!
נראה מהמם 😍
תודה שחזרת לשתף!
אפשר לוותר על קמח אורז?
פחות מומלץ כי זה ישפיע על המרקם אבל אם יש לך קמח תמי או כרגיל אפשר לשים כוס אחת (במקום קמח אורז וקמח קונדיטור).
עוגה נהדרת! הכנתי כבר מס' פעמים ויצאה אוורירית מאוד וטעימה. לא התייבשה גם אחרי יומיים מחוץ למקרר 🤤
שמחה לשמוע 🙂
תודה שירן
האם אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה?
אני כמות משולשת וחסר לי כוס מקמח אורז
היי רעות,
אני לא יודעת איך זה ייצא עם קמח תפו"א, לא ניסיתי. יש לך במקרה קמח תמי או כרגיל?
לצערי לא.
יש מתכון למאפינס שוקולד לפסח שאפשר להכין מקמח תפו"א ובמקום קקאו אפשר לשים שוקולית.
אפשר להכין כעוגה בתבנית אינגליש קייק או עגולה בקוטר 20 במקום בתבנית מאפינס.
היי
יש לי בת עם צליאק.
אני רוצה להודות לך על האתר הנפלא והמתכונים הקלים ושהמרכיבים בהם לא מסובכים ונמצאים כמעט בכל סופר.
עשיתי את עוגת השוקולית בפעם הראשונה נגמרה מהר אז הפעם הכפלתי.
הבת שלי מאוד אהבה והיא לא קלה בטעמים.
תודה רבה
דלית
שמחה לשמוע 🙂
תודה דלית 🌷
איך צריך להיות מרקם העוגה?
שמתי כוס קמח תמי וזה עיסה
היי דלית,
שמת סה"כ כוס קמח תמי? השתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל?
מה הכוונה עיסה? העוגה נאפתה כמו שצריך?
את מכירה מרקם של עוגות ללא גלוטן? הוא יוצא קצת שונה מעוגות עם קמח לבן.
היי חייב לנפות תקמח קונדיטור? אין לי נפה לפסח
אפשר עם מסננת דקה אם אין זה לא קריטי.
היי מבקשת את עזרתך, צריכה להכין קאפקייק/מאפינס לילד עם רגישות למוצרי חלב, קמח לבן וסוכר לבן.
לא מצליחה לאתר מתכון שיענה על הדרישות ושגם ישמח ילד בן שנתיים.
אודה לעזרתך
היי עדי,
את יכולה להכין את המתכון של עוגת שוקולד פשוטה בקאפקייקס.
במקום קמח לבן להשתמש בקמח כוסמין באותה כמות.
אם הכוונה שהוא רגיש לגלוטן אז אפשר להכין את עוגת השוקולד הזאת – עוגת שוקולד ללא גלוטן.
לגבי סוכר, מה כן בא בחשבון? סירופ מייפל טבעי? הוא משתמש בתחליף סוכר אחר מיוחד?
היי
אם אני רוצה להכין בתבנית בינונית (31×22) מהן הכמויות ?
תודה
מאיה
היי מאיה,
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
זמן האפיה עשוי להתארך ל40-50 דקות.
מתכון מנצח! תודה רבה!
תודה דניאל, שמחה שאהבת 🙂
תודה על המתכון
אם אני צריכה עוגה לא נמוכה בקוטר סטנדרטי (בתבנית עגולה 26) – האם עלי להכפיל את הכמויות?
כתוב שצריך להשתמש בתבנית אינגליש קייק.
תודה רבה
היי יוליה,
כמויות לתבנית עגולה 26:
3 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס ושליש שמן
כוס וחצי מים חמים
2 כוסות קמח נטול גלוטן ("קונדיטור") מנופה
כוס קמח אורז
כוס וחצי אבקת שוקולית
3 כפיות אבקת אפיה
כפית וחצי תמצית וניל
אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 40-50 דקות.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
במקום קמח אורז, אפשר קמח טפיאוקה?
היי,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת.
מתכון מנצח! תודה רבה 🙂
במקום קמח אורז וקמח תמי, אני פשוט שמה כוס קמח "כרגיל", יוצא מושלם.
הוספתי פנימה גם קצת אגוזי מלך טחונים ומעט נטיפים קרם בוטנים. יאאאאאאא מעדן
נשמע מעולה 🙂
תודה ליטל ושבת שלום
היי
האם ניתן להמיר את הקמחים לקמח תמי או קמח כרגיל?
כן, אפשר לשים במקום קמח אורז וקמח ללא גלוטן כוס אחת של קמח תמי.
אם את מכינה מקמח רגיל ממליצה להכין עוגת שוקולית רגילה.
הכנתי את עוגת התפוחים- הבת שלי בת ארבע אהבה את זה מאד מאד.
נהנתי שהיה פשוט וקל להכין ובתבנית קטנה. ציפוי הקינמון הריח מקסים
רציתי לשאול את עוגת השוקולד אפשר להכין עם 2/3 קמח אורז ושליש קמח קונדיטור?
היי אלישבע,
שמחה מאוד שנהנתן מהעוגה 🙂
לגבי המתכון הזה, אני בדר"כ מכינה לפני היחס של 2/3 קמח קונדיטור ושליש קמח אורז והאמת שלא ניסיתי לשנות את היחס. אני מניחה שזה ישנה את מרקם העוגה אבל יכול להיות שזה עדיין יהיה טעים.
בכל מקרה, אם תנסי אשמח לקבל עדכון שגם אני אדע 😉
אז עדכונים
העוגה לא התייבשה ויצאה ממש טעימה,
ממש אהבו אותה
ותודה על התשובות המהירות בלילה
🙂
אני שמחה מאוד לשמוע!
תודה מיכל, כיף שחזרת לעדכן 🙂
שאלונת
הכנתי את העוגה ושמתי לה ציפוי שוקולד
אם אני רוצה אותה למחר בבוקר איפה כדאי לשמור אותה?
תשמרי אותה בחוץ (עטופה בניילון נצמד).
לילה טוב 🙂
אני רוצה להכין את העוגה
רציתי לדעת כמה זמן היא מחזיקה מעמד ואיך שומרים אותה?
ובמידה והוספתי ציפוי האם צריך לשמור במקרר או בחוץ?
תודה
היי מיכל,
עוגות המכילות קמח ללא גלוטן נוטות להתייבש כבר יום למחרת לכן מומלץ להכין באותו יום שמגישים ואם נשאר אז עדיף לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא.
במה אני יכולה להחליף את הקמח אורז?
היי טל,
לאחר שניסיתי להכין עם קמחים אחרים אני לא ממליצה להחליף את קמח האורז במתכון הזה.