זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-30 דקות
סוג: פרווה
2 תבניות אינגליש קייק או תבנית שקעים (20 מאפינס)
מצרכים:
4 ביצים
1 כוס (200 ג’) שמן
1 כוס (200 ג’) סוכר
1 כוס (240 מ”ל) מיץ תפוזים
חצי כוס (70 ג’) קמח נטול גלוטן (“קונדיטור”) מנופה
חצי כוס (75 ג’) קמח אורז
2 כפיות (10 ג’) אבקת אפיה
חצי כוס (70 ג’) קקאו
1 כוס (90 ג’) קוקוס
לציפוי: חבילת שוקולד מריר ללא גלוטן (100 גרם), 20 גרם מרגרינה, 3 כפות מים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל 180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בלילה חלקה (לפי הסדר בו רשומים).
-יוצקים לתבנית ואופים במשך 20-30 דקות, תלוי בסוג התבנית שבחרתם. (בודקים עם קיסם)
הכנת הציפוי: ממיסים את כל החומרים במיקרוגל ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. שופכים על העוגה בעודה חמה ומפזרים קוקוס.
מאפינס ללא גלוטן, עוגה ללא גלוטן
שלום
זו העוגה האהובה עלי
יוצאת מאד טעימה גם ללא הציפוי
תודה לך:)
האם יש תחליף לקמח קונדיטור או לקמחים מעובדים כלשהם? הם עושים לי ממש בעיות ואני יכול להשתמש רק בכמה קמחים טבעיים בלבד (אורז,טף,תירס)
אם אשים כוס שלמה קמח אורז זה יצא טוב?
היי,
בדר”כ אלה קמחים שהתוצאה לא יוצאת כל כך מוצלחת כשמשתמשים רק בהם.
אפשר להשתמש בקמח שקדים. מצרפת מתכונים:
עוגת תפוזים מקמח שקדים
עוגת שקדים ושוקולד
קמח שקדים זה מעולה (וגם טעים)
נראה טוב ממש המתכונים הנ”ל
תודה רבה אפרת יקרה
אגב אפרת
אם שואלים אותך במתכונים של העוגות במה אפשר להחליף את הביצים
אני ממליץ מאד על תחליף הביצים הזה, הוא הכי טוב שיש ועושה את העבודה הכי קרוב לביצים, מניסיון (וניסיתי את כל התחליפים הצמחיים – בננה, רסק תפוחים, צ’יה, ועוד)
אני לא טבעוני אבל לא אוכל ביצים מטעמי אי סבילות והדבר הגאוני הזה פשוט פתר לי את הבעיה
https://mashudov.wordpress.com/2014/06/07/egg/”
מעולה, תודה רבה על השיתוף🙂
כן, חשוב להזכיר שהוא יחודי גם בקטע שהוא מתאים גם למתכונים המצריכים 4 – 5 – 6 ביצים (בניגוד לשאר התחליפים) בלי בעיה.
אגב אפרת, פעם כשהייתי מקבל ממך תגובה היה מופיע לי במייל, עכשיו כלום, לא במייל וגם פה באתר כשאני נכנס לא קופץ לי שום דבר המסמן לי שיש הודעה, אני צריך לזכור לבד היכן שלחתי את ההודעה/ות האחרונה/ות ולחפש, לתשומת ליבך…
תודה על המתכונים והתגובות:)
סומכת עליך:) הוספתי את המתכון בעמוד הזה- תחליפי ביצים
לגבי ההודעה במייל עשיתי בדיקה וזה תקין.
אתה יכול לבדוק אולי זה הגיע בטעות לספאם?
אתה מסמן ב-V “שלחו לי עדכון למייל כשהודעה חדשה מתקבלת”?
כנראה שצריך לציין בכל תגובה שאני מעלה (ראשונית, כי כרגע כתגובה לתגובות שלך אין את האופציה הזאת)…
מעולה שהוספת אותו לתחליפים, אבל אני חושב שראוי להדגיש שבניגוד לתחליפים האחרים שבהם את מציינת במפורש שאינם מתאימים ליותר מ 2 ביצים במתכון, התחליף הזה הוא היחיד שמתאים ובגדול, כך שהוא צריך להיות במקום מובדל ומופרד מהשאר.
אני עצמי משתמש בו במתכון הזה שיש בו 4 ביצים באופן קבוע והוא עושה את העבודה מצויין ויעשה גם ב 6 ביצים, זו ממש הצלה למי שאינם משתמשים בביצים במתכונים רבים נחשקים (כמו המתכון בעמוד הזה) פה ובמקומות אחרים.
תבורכי
ברגע שאתה מסמן פעם אחת, אתה אמור לקבל מייל תגובה בכל השרשור (של אותה תגובה).
הוספתי הערה לגבי כמות הביצים. תודה🙂
יצא פשוט מדהים,כולם אהבו את זה…
יותר טעים מהעשוי עם קמח רגיל
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
שלום
האם אפשר להחליף את מיץ התפוזים במים?
היי,
פחות מומלץ אבל אפשר.
אפשר משהו אחר כי אין לי מיצים בבית
אפשר לשים חלב או שמנת מתוקה.
שלום,
הכנתי היום 3 מתכונים מהאתר שלך עם חזה עוף לחג.
עכשיו אני מחפשת מתכון טוב לעוגה או עוגיות.
אבל אני רוצה משהו עם קמח תפוחי אדמה בלבד, בלי קמח מצה או כל קמח אחר.
במתכון הזה אפשר להחליף את הקמח בקמח תפו”א?
אם לא, איזה מתכון אפשר?
תודה רבה!
אני נהנית מאד מהאתר!!!
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר!
את יכולה להכין את המתכון הזה לעוגת שוקולד עם קמח תפו”א. יש גם מתכון לעוגיות מקמח תפו”א.
חג שמח(:
תודה רבה
עוגה מושלמת וטעימה מאוד לכל המשפחה ולא רק לצליאקית שלי 😊
תודה לינדה, שמחה לשמוע 🙂
אני מכינה המון את עוגת השוקולד( העוגה שמופיעה באייקון שלך זו שעם הקורנפלור) זו עוגה מעולה!!!!!
איזה עוגות אני יכולה לעשות ולהמיר את הקמחים לקורנפלור?
תודה מראש על המענה
היי ליאורה,
מניסיון קורנפלור לא נותן תוצאה מוצלחת ברוב העוגות כקמח יחיד. בינתיים רק בעוגת השוקולד ללא גלוטן זה יוצא מוצלח כי זה בשילוב קקאו ושוקולית.
תודה על מתכונים כייפים קלים וטעימים לאמהות העבודות😍😍😍
אני צריכה להכין 4 עוגות אינגלייש קיק לפעילות אפייה עם ילדה שרגישה לגלוטן .ואין לי ניסיון האפייה עם קמח קונדיטור.
קניתי בכל זאת קמח קונדחטור
האם יש מתכון מוצלח ל4 תבניות?
תודה גם על טיפ להצלחה 🌸🌸🌸🌸
תודה
היי אביבה,
ההכנה היא כמו עוגה רגילה למעט השינוי בקמחים. קמח קונדיטור בלבד אינו מספיק כדי לתת תוצאה מוצלחת וצריך לשלב אותו עם קמח אורז. אפשרות נוספת היא לקנות תערובת קמחים לאפיה כמו קמח כרגיל או קמח תמי ואז במקום קמח קונדיטור וקמח אורז שמים את אחד הקמחים האלה.
העוגה הזאת טעימה. הכמות במתכון מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות כאשר הבלילה היא יחסית נמוכה אבל תופחת באפיה.
אני ממליצה להכין בפעמיים (כל פעם 2 תבניות אינגליש) במקום להכפיל כמויות.
הכנתי את העוגה המון פעמים, היא העוגה האהובה עליי ועל כל מי שטועם אותה, תודה רבה!!
תודה בשמת, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת הכנתי את העוגה ושמתי אבקת חרובים במקום הקקאו , כולל המתכון לקרם ללא קקאו ויצא מדהים!!!! עד שלא סיפרתי שזאת אבקת חרובים כולם חשבו שזאת עוגת שוקולד רגילה עם קקאו , בקיצור מתכון מצויין תודה רבה .
אני ממש שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מעולה 🙂
שוב שלום !! אני רוצה להכין את העוגה עם אבקת חרובים כפי שייעצת לי אבל מה קורה עם הציפוי? יש איזשהו קרם שאפשר להכין מאבקת חרובים למשל שייראה ויהיה פחות או יותר דומה לרוטב שוקולד ששמים על העוגה?
היי לירון,
ציפוי מאבקת חרובים: 2 כפות מלאות אבקת חרובים, 4 כפות גדושות סוכר, 50 גרם חמאה/מרגרינה, 1-2 כפות מים – לחמם הכל על אש הכי נמוכה ולערבב עד שהסוכר והחמאה נמסים.
בהצלחה 🙂
תודה רבה אפרת !!!
האם ניתן לעשות עם קמח תמי או קמח כרגיל במקום הקמחים במתכון?
אפשר להכין עם כוס קמח תמי.
היי
רציתי לדעת מה הכמות מבחינת המוצרים לתבנית אינגליש קייק אחת
תודה
היי,
לתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ
רבע כוס קמח ללא גלוטן
רבע כוס קמח אורז
כפית אבקת אפיה
רבע כוס אבקת קקאו
חצי כוס קוקוס
לציפוי: 50 גרם שוקולד מריר, 10 גרם מחמאה, 2 כפות מים.
*במקום קמח אורז וקמח ללא גלוטן אפשר לשים חצי כוס קמח תמי
היי, הכנתי את העוגה עם הקמח קונדיטור וזה יצא לי בצקי..
ניסיתי בעבר להכין את העוגה עם הקמח קונדיטור ושוב יצא בצקי.
כך שלצערי, החלטתי יותר לא להכין עוגה עם קמח זה.
היי אביבית,
אני ממליצה לנפות את הקמח קונדיטור לפני השימוש ולשלב איתו קמח אורז, כמו שמצוין במתכון.
בנוסף, חשוב לא לערבב יותר מידי את הבלילה לאחר שמוסיפים את הקמח אחרת זה פוגע במרקם העוגה והיא יוצאת בצקית ודחוסה.
בהצלחה בפעם הבאה וחג שמח 🙂
היי אורית,
לא ניסיתי להכין את העוגה הזאת עם הקמחים שציינת כך שאינני יודעת איך זה ייצא.
אם תרצי, יש באתר מתכון לעוגת תפוזים שניתן להכין עם הקמחים האלה, מצרפת קישור:
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%9F/
שבוע נפלא 🙂
היי
ברצוני להכין את העוגה אבל יש לי רק קמח קונדיטור וקמח תירס צהוב דק האם זה מספיק להכנת העוגה תודה
היי. במה ניתן להמיר את קמח האורז?
ברצוני להכין את העוגה 🙂
הי אתי, אם יש לך קמח תמי את יכולה לשים כוס אחת (במקום קמח קוניטור וקמח אורז).