שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (66 ג’) סוכר

שליש כוס (66 ג’) שמן

חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים

חצי כפית תמצית וניל

1 כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)

קראמבל קקאו: שליש כוס (45 ג’) קמח רגיל, כף אבקת קקאו, 2 כפות אגוזים טחונים, 2 כפות גדושות סוכר, 3-4 כפות שמן

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

–הכנת הקראמבל: מערבבים בקערית שליש כוס קמח, כף קקאו, 2 כפות אגוזים טחונים, 2 כפות גדושות סוכר ו 3-4 כפות שמן (לפי הצורך), עד לקבלת תערובת בצקית אחידה.

-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות עד לבלילה אחידה.

-יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת. מפוררים את תערובת הקראמבל ומפזרים מעל.

-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש (יש לבדוק בכמה מקומות).

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מניחים לעוגה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
גזר צבעוני בתנור
גלידת בננה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שיר (11:54 6.09.2021)

היי יש לי שאלה למה כתוב שליש כוס סוכר -66 גרם
אבל בקראמבל כתוב שליש כוס-45 גרם,
למה הכמויות שונות.לא אמור להיות אותה כמות?

מתכונים ב-10 דקות (12:17 6.09.2021)

היי שיר,
שימי לב שאת מסתכלת על שני מרכיבים שונים:
שליש כוס סוכר שווה 66 גרם, ושליש כוס קמח שווה 45 גרם.
אם את לא משתמשת במשקל אלא בכוס מדידה אין צורך להתייחס למידות בגרמים אלא למידות בנפח- כלומר בכוסות.

אורטל (12:52 14.08.2021)

העוגה לא אוורירית בכלל. עשיתי בדיוק לפי מה שרשום במתכון.

מתכונים ב-10 דקות (20:14 14.08.2021)

היי אורטל,
אווריריות העוגה קשורה לדיוק בכמויות ושימוש בכוס מדידה, לסדר ערבוב החומרים, לערבוב יתר על המידה לאחר הוספת הקמח ולמשך האפייה.

אילנה (18:39 13.08.2021)

היי אין לי אגוזים זה ממש חייב או שאפשר בלי?

מתכונים ב-10 דקות (19:06 13.08.2021)

היי אילנה,
אפשר לוותר על האגוזים ולהגדיל את כמות הקמח לחצי כוס.

אילנה (19:07 13.08.2021)

אני אנסה תודה רבה שבת שלום:)

חן (23:34 5.08.2021)

עשיתי את העוגה כמו שכתבת והקראמבל שקע לי והוא נראה לא מוכן??
תודה רבה על כל המתכונים ממש טעימים!!

מתכונים ב-10 דקות (01:18 6.08.2021)

היי חן😊
הסיבה הכי שכיחה לכך שקראמבל שוקע היא שהבלילה יוצאת נוזלית מידי.
באיזו כוס השתמשת? חשוב להשתמש בכוס מדידה ולדייק בכמויות, כי אם לא עלולים להיות יותר נוזלים בעוגה.
דבר נוסף- כמה זמן מראש חיממת את התנור? חימום התנור זמן קצר מדי יכול לגרום לקראמבל לשקוע.
סיבה נוספת שיכולה לגרום לכך היא אם משהים את העוגה לפני הכנסתה לתנור.

אפרת.ח (16:54 30.07.2021)

עוגה נפלאה, רכה ואוורירית.
הכנתי אותה שבוע שעבר, ואכין אותה גם השבוע בעז”ה.
מודה לה’ שזכיתי להוריד את האפליקצייה שלך, במיוחד עם הטיפים, ההדרכות, ההמרות ומבחר המתכונים מכל הסוגים. פשוט נפלא!!😃😍
תודה רבה רבה ושבת שלום!!

נ.ב: אל תדאגי אני לא מכינה רק אותה לשבת יש לך מבחר של עוגות, נראה מה אני אכין.😄😄

מתכונים ב-10 דקות (17:03 30.07.2021)

אפרת יקרה תודה לך על הפרגון❤ שמחה שאת נהנית מהמתכונים ומהאפליקציה!
שבת שלום🌺

חן (15:45 27.06.2021)

היי אפרת, מה הכמויות לתבנית עגולה 24 ולתבנית עגולה 28?
אני רוצה להכין לצאת הצום בע”ה

מתכונים ב-10 דקות (16:58 27.06.2021)

היי חן,
לתבנית 24 יש להכפיל כמויות פי 2, ולתבנית 28- פי 4.
צום קל ומועיל❤

הילי קשרי (15:15 30.04.2021)

מתכון מטריף!!! הכנתי אותו כבר כמה פעמים (פעם אחת בגרסה ההפוכה עם קראמבל לבן) הפעם הכנתי 2 אינגליש קייק- אחת עם קראמבל ואחת עם שוקוצ’יפס(בשביל הילדים😃) קשה להפסיק לאכול מהעוגה 😅 תודה רבה על עוד מתכון מושלם!
שבת שלום אפרת יקירה ❤

מתכונים ב-10 דקות (16:02 30.04.2021)

נראה מושלם! תודה על השיתוף ושבת שלום❤

מישהי..... (21:59 29.04.2021)

יצא פיצוץ!!!
רח ונימוח……
תודה רבה!!!

מתכונים ב-10 דקות (22:35 29.04.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה לך על השיתוף😊

ישי (12:18 16.04.2021)

הי אפרת,
אפשר לוותר על התפוזים ולשים משהוא אחר?
אני לא מת על תפוזים😁…

מתכונים ב-10 דקות (12:31 16.04.2021)

היי ישי,
אפשר לשים מים או חלב😊

ישי (12:33 16.04.2021)

תודה! 👍

רבקה (20:05 8.04.2021)

הי אפרת כל עוגה שאני מכינה שוקעת בתנור ויוצאת עוגה בחושה ולא אוורירית מה לעשות? תודה ענקית ❤❤

מתכונים ב-10 דקות (20:28 8.04.2021)

היי רבקה,
זה יכול לקרות אם שמים יותר מדי חומרי התפחה, אם החום בתנור היה גבוה מדי, אם הוצאת את העוגה מהתנור לפני תום האפייה או אם פתחת את התנור באמצע האפייה.
בהצלחה🌺

רבקה (12:28 9.04.2021)

הי הכנתי את העוגה ושמתי דגש על כול הדברים שאמרת לי אבל עדין יצאה עוגה דחוסה ולא אוורירית. אשמח לתשובה 😀

מתכונים ב-10 דקות (12:53 9.04.2021)

את משתמשת בכוס מדידה לכמויות החומרים? מקפידה לא לערבב מדי אחרי הוספת הקמח? לא משהה את העוגות בחוץ לפני ההכנסה לתנור?

רבקה (20:51 25.04.2021)

הי אפרת העוגות כן תופחות לי בתנור אבל כשאני מוציאה מהתנור הם ישר שוקעות לי האם זה קשור לכול מה שאמרת??? תודה ענקיתת אתר מעלף😊❤

מתכונים ב-10 דקות (22:47 25.04.2021)

כן, זה יכול להיות קשור לכל הסיבות שכתבתי, וביחוד לתוכנית ולחום האפייה.😊

רבקה (19:19 5.05.2021)

אוקי תודה רבה! אני ינסה❤

טליה (19:29 18.03.2021)

אפרת יקרה, הרגע הכנסתי את העוגה לתנור ושוקולד צונח לי.. למה? יש איך להציל אותה? תודה

מתכונים ב-10 דקות (00:00 19.03.2021)

היי טליה,
הכוונה שהקראמבל נופל מהתבנית? השתמשת בתבנית המתאימה?

טליה (01:13 19.03.2021)

הקרמבל צנח לתחתית העוגה.
האמת, שהטעם מעולה, והעוגה יפה וגבוהה.
אבל, אשמח להבין מדוע הוא לא נשאר למעלה.
השתמשתי בתבנית אינגליש קייק רגילה. מסיליקון. אופה בה קבוע.

מתכונים ב-10 דקות (09:42 19.03.2021)

הסיבה הכי שכיחה לזה היא שהבלילה יצאה נוזלית מידי.
באיזו כוס השתמשת? חשוב להשתמש בכוס מדידה ולדייק בכמויות, כי אם לא יתכן שיהיו יותר נוזלים בעוגה, מה שמוביל לתקלה שנוצרה לך. בנוסף, כמה זמן מראש חממת את התנור? גם זה יכול לגרום לקראמבל לשקוע.

טליה (16:11 21.03.2021)

השתמשתי בכוס מדידה רגילה, והשוקולד נפל עוד לפני שהכנסתי לתנור.
אבל, באמת הרגשתי שהבלילה רכה.
בכל אופן, העוגה יצאה ממש טעימה! וזה דווקא מגניב שיש הפתעה בתחתית..
מקווה להצליח בפעם הבאה.
תודה על המענה שלך!!

אלמונית (15:42 16.04.2021)

אני שמתי כוס וחצי קמח
לפני תוספת חצי הכוס היה דליל מידי
יצא מוש

Adi C (15:06 5.02.2021)

יצא מאוד טעים ויפה והכי חשוב קל ומהר, תודה על המתכון

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:17 5.02.2021)

שמחה לשמוע ❤️
תודה על השיתוף

טילי (22:29 3.02.2021)

נראה מעולה!! בשכבת הקראמבל אפשר לשים שקדים טחונים במקום אגוזים טחונים?

מתכונים ב-10 דקות (07:42 4.02.2021)

היי אפשר לשים שקדים טחונים😃

מיכל (12:26 22.01.2021)

הי אפרת אני חייבת לציין שאני כל שישי עושה לפחות עוגה אחת שלך וכל אחת יותר מוצלחת מהשניה אין עלייך

מתכונים ב-10 דקות (13:17 22.01.2021)

שמחה לשמוע תודה❤️

רויטל (10:50 22.01.2021)

אפשר לשים שוקולית במקום קקאו?
תודה רבה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:54 22.01.2021)

כן אפשר.

נעמי (12:06 13.01.2021)

באיזו כוס להשתמש?

מתכונים ב-10 דקות (14:29 13.01.2021)

כוס זכוכית סטנדרטית עם ידית, כמו כאן- המרת מידות אפיה

מירה (15:17 22.12.2020)

עוגה מוצלחת, פשוטה וטעימה

מתכונים ב-10 דקות (17:08 22.12.2020)

נראה מהמם!
תודה שחזרת לשתף🌸

לאה (09:55 30.11.2020)

מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים?

מתכונים ב-10 דקות (12:29 30.11.2020)

אפשר לשים מים או חלב 🙂

חבצלת (10:27 17.11.2020)

העוגה יצאה לי במרקם של פשטידת ביצים, ממש לא מוצלח. מה יכולה להיות הסיבה?
גילוי נאות:
שכחתי לערבב את הביצים לפני הוספת הקמח, ערבבתי הכל בסוף,
העיסה עמדה בערך שעה לפני שנכנסה לתנור.

יכול להיות שזה מה שגרם למרקם המוזר? גם הטעם לא היה משהו

מתכונים ב-10 דקות (10:52 17.11.2020)

היי חבצלת,
זו בוודאות הסיבה, עוגה חייבת להכנס לתנור מיד לאחר שהבלילה מוכנה
מאחר וחומרי ההתפחה מתחילים לעבוד מיד במגע עם נוזלים וככל שהבלילה תעמוד המרקם הופך להיות דחוס וכבד כי הוא לא תופח כמו שצריך
בנוסף, סדר הערבוב הוא מאוד חשוב להצלחת המתכון- תשתדלי לעשות זאת לפעם הבא
וחשוב להבא- לחמם את התנור מראש! לא נותנים לאוכל לחכות לתנור אלא שהתנור יחכה לאוכל.
בהצלחה♥

חבצלת (12:12 17.11.2020)

תודה על המענה

נוי (08:49 13.11.2020)

וואו יצא מושלם !!! תודה רבה !!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:21 13.11.2020)

שמחה שאהבת 🙂

פנינה זרד (17:24 5.11.2020)

וואו העוגה יצאה מאלפת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:41 5.11.2020)

תודה פנינה, שמחה שאהבת ❤️

טל מועלם (08:35 3.11.2020)

האם אפשר להשתמש בשוקולית?

מתכונים ב-10 דקות (08:59 3.11.2020)

היי טל,
כן אין בעיה לשים שוקולית במקום הקקאו, שימי לב רק שהוא מתוק יותר
כך שאם את אוהבת פחות אז תורידי מעט מהסוכר

אוסנת ש (22:29 24.10.2020)

העוגה יצאה ממש מושלמת
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:35 24.10.2020)

שמחה לשמוע ❤️
תודה אוסנת

הילה (13:10 7.10.2020)

לא הבנתי איך הקרמבל לא הצליח..
הוא נשאר רטוב בעוגה ונראה כלא מוכן..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:24 7.10.2020)

באיזה כוס השתמשת?
העוגה נאפתה כמו שצריך ורק הקראמבל נשאר רטוב?

הילה (17:24 14.10.2020)

בדיוק ככה..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:49 14.10.2020)

איזה מוזר.
אולי אפית בטעות על חום תחתון בלבד?
דרך אגב, העוגה תפחה?

הילה (19:21 14.10.2020)

תפחה כמו שצריך וגם אפיתי אותה רגיל.אולי מה שיצא לי בקרמבל זה שהוא היה סוג של עיסתי|רטוב מההתחלה זה בסדר?ככה צריך להיות?וגם הוא שקע לי לעוגה ולא היה ככ מלמעלה כמו בתמונה.יכול להיות כי עשיתי אותה בחושה בלי הפרדה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:42 14.10.2020)

זה בסדר שעשית אותה בחושה.
הקראמבל אמור לצאת קצת פירורי. לא רטוב ועיסתי. נסי פעם הבאה לשים פחות שמן.

יעל (19:27 1.10.2020)

העוגה יצאה מעולה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:26 1.10.2020)

תודה יעל 🙂

חן (19:46 8.09.2020)

איזה סוג של אגוזים? המלך/פיקאן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:48 8.09.2020)

עדיף אגוזי מלך אבל לא קריטי.

איידי (17:29 3.09.2020)

מה עושים אם אין לי מיץ תפוזים בקיץ?
ניתן להשתמש במיץ מבקבוק ספרינג בטעם תפוזים?
זה מה שיש לי כעת בבית…אשמח לתשובה מהירה ממש…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:04 3.09.2020)

כן אפשר.

ספיר (09:56 3.09.2020)

וואו איזו עוגה מעולה!!! עשיתי עם קמח כוסמין. תודה אפרת!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:36 3.09.2020)

מהמם 😍
תודה ספיר

יובל (13:20 21.08.2020)

הקראמבל שקע לי בעוגה.. מה הסיבה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:36 21.08.2020)

הבלילה יצאה נוזלית מידי?
באיזו כוס השתמשת?

יובל (13:38 21.08.2020)

תודה על התגובה המהירה
יצאה נוזלית לא מידי.. כוס חד פעמית

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:42 21.08.2020)

כוס חד”פ לשתיה קרה או חמה? זה חשוב
דרך אגב, כמה זמן מראש חממת את התנור?

לירז (23:49 12.09.2020)

אשמח לכמויות לתבנית מלבנית תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:27 13.09.2020)

כמויות לתבנית מלבנית בגודל 22X31:
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס (240 מ”ל) מיץ תפוזים
כפית תמצית וניל
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 2 כפיות אבקת אפיה)
קראמבל קקאו: שני שליש כוס קמח רגיל, 2 כפות אבקת קקאו, 4 כפות אגוזים טחונים, 4 כפות גדושות סוכר, 6-8 כפות שמן
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית.

מיטל (20:27 19.08.2020)

תודה רבה רבה על מתכון מצויין! ועבד מעולה עם קמח כרגיל ללא גלוטן לבעלי הצליאקי. אין תמונה כי העוגה חוסלה בין רגע;)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:55 20.08.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיטל

נועה (23:56 1.08.2020)

העוגה יצאה לי דחוסה בטירוף.. זרקתי אותה שלמה.. אפרת, את חייבת לתת לי טיפ לעוגות בחושות שיצאו לי אווריריות…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:37 2.08.2020)

היי נועה,
כמה שאלות:
באיזו כוס השתמשת?
העוגה תפחה בכלל?
כמה זמן חיממת את התנור מראש?
כמה זמן העוגה נאפתה? בדקת עם קיסם שיצא יבש?
את מערבבת עם מיקסר, כף או מטרפה ידנית?
אולי את מערבבת יותר מידי לאחר הוספת הקמח?

נועה (21:00 2.08.2020)

1. כוס סטנדרטית עם ידית
2.לא תפחה כלל
3.התנור היה חם כי אפיתי בו קודם עוגת גבינה
4.נאפתה הרבה. וכמובן שבדקתי ויצא יבש
5.מיקסר קנווד מז’ור
6.אולי.. אני אשים לב להבא.
עשיתי כמות כפולה ואז פיצלתי לשתי תבניות אינגליש.
תודה אפרת על המענה המהיר..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:06 3.08.2020)

אוקי, אם העוגה לא תפחה אז כאן הבעיה.
1. השתמשת בקמח תופח או קמח רגיל ואבקת אפיה? ואם כן, האם ערבבת את הקמח עם אבקת האפיה לפני שהוספת לתערובת?
2. העוגה עמדה בטמפרטורת החדר לפני שהיא נכנסה לתנור?
3. אחרי שהוצאת את עוגת הגבינה מהתנור (שאגב בכמה מעלות נאפתה?) ישר הכנסת את העוגה או שחיממת עוד קצת את התנור?

נועה (10:28 3.08.2020)

1. קמח רגיל וא.אפיה. לא ערבבתי את הקמח עם הא.אפיה.
2.לא. מיד נכנסה לתנור.
3. לא. לא מיד, התנור המשיך להיות דולק עוד 20 דק’ בערך על חום 180.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:33 3.08.2020)

אוקי אז לדעתי הבעיה היתה שלא ערבבת את הקמח עם אבקת האפיה בנפרד לפני שהוספת לתערובת. חשוב לעשות זאת כדי שהעוגה תתפח כמו שצריך.

נועה (11:03 3.08.2020)

תודה רבה רבה.. אעשה אותה שוב בשישי הקרוב..
אפרת אני מודה לך מאד על המענה..
האתר שלך זה הספר המתכונים היחיד שלי!!!

עדי (13:51 31.07.2020)

עוגה מדהימה כמו כל המתכונים שלך!!
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:59 31.07.2020)

תודה עדי ❣️

מרים (17:24 10.07.2020)

וואי אפרת העוגה יצאה טעימה ועסיסית תודה🙏🏻❤

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:16 10.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מרים

אני (14:28 10.07.2020)

שלום, מה המתכון לתבנית מרובעת 30*40?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:23 10.07.2020)

כמויות לתבנית ענקית:
5 ביצים גדולות
כוס ושליש סוכר
כוס ושליש שמן
2+1/3 כוסות מיץ תפוזים
2 כפיות תמצית וניל
4 כוסות קמח תופח
קראמבל קקאו: כוס ושליש קמח רגיל, 4 כפות אבקת קקאו, 8 כפות אגוזים טחונים, 8 כפות גדושות סוכר,שליש-חצי כוס שמן
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.

מוריה (23:45 9.07.2020)

תודה רבה על המתכונים המעולים!
אפשר להחליף את הסוכר במייפל או דבש?
בכללי אני שמחה שיש לך מתכונים עם ממתיקים טבעיים!! רק צריך למצוא אותם.. אם זה יוכל להיות בקטגוריה נפרדת זה יהיה מושלםםם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:25 10.07.2020)

היי מוריה,
אני חושבת שאפשר לשים מייפל באותה כמות ולהפחית את כמות המיץ לשליש כוס.
*בהמשך ארכז בקטגוריה נפרדת.

דנה (17:28 3.07.2020)

תודה רבה יצא מצוין.
אולי בפעם הבאה אוסיף קצת יותר סוכר בקראמבל.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:08 3.07.2020)

תודה דנה 🙂

שרה (14:26 24.06.2020)

הי
ראיתי שרשמת שערבוב של הביצים והסוכר אפשר במטרפה ידנית או במיקסר
אפשר גם בכף סתם בקערה (אני מחפשת מתכון קליל בלי להוציא מיקסר ואין לי מטרפה ידנית)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:18 24.06.2020)

כן אפשר.

שי (17:54 19.06.2020)

הקראמבל יצא קמחי וחסר טעם.
בסהך הכל יצאה עוגת תפוזים עם מרקם של קמח מלמעלה.
ככה זה אמור להיות?
תמיד מכינה כאן מתכונים והפעם התאכזבתי…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:21 19.06.2020)

הקראמבל לא אמור לצאת ככה.
באיזו כוס השתמשת? הכנת בדיוק לפני המתכון או שינית משהו בקראמבל?

שיר (21:58 19.06.2020)

לא היה לי אגוזים אז שמתי חצי כוס קמח כמו שכתבת כאן בתגובות שניתן לעשות. כוס מדידה רגילה כמו שאת משתמשת.
מה המרקם שהיה צריך לצאת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:18 20.06.2020)

שמת סה”כ חצי כוס קמח או חצי+שליש כוס?
המרקם צריך לצאת פירורי כמו שאת רואה בתמונה.
כשערבבת את החומרים איך היה המרקם? כמה כפות שמן שמת?

ליאת (13:05 18.06.2020)

היי אפרת , מלבד עוגות עם שמן יש לך מתכונים עם עוגות על בסיס מרגרינה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:43 18.06.2020)

אין לי מתכונים על בסיס מרגרינה אבל אפשר להמיר את השמן במרגרינה מומסת.

תודה:) (15:18 16.06.2020)

הי אפרת תודה רבה על כל המתכונים הפשוטים והטעימים! משתמשת המון באתר שלך😊 ובזכותך מעיזה לאפות..😉
הפעם המתכון שימש לי כהשראה כי דווקא התחשק לי להכין את העוגה הפוך.. עוגת שוקולד עם קראבל לבן
אז העזתי וחיפשתי וחיברתי שני מתכונים שלך ויצא מעולה!
אבל אם יש לך מתכון מסודר אולי שווה יותר😉

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:52 16.06.2020)

אהבתי, נראה מעולה 😍

אנה (16:09 5.06.2020)

יאמייי.. תודה על כל המתכונים המוצלחים שלך!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:33 5.06.2020)

מהמם ❤️
תודה על השיתוף

רבקה בראומן (12:00 15.05.2020)

היי אפרת,
אפשר לשים משהו אחר במקום קמח תופח?
אין לנו בבית…

רבקה בראומן (12:02 15.05.2020)

סליחה על התמונה…
בטעות….

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:10 15.05.2020)

היי רבקה,
יש לך קמח לבן רגיל? אם כן אפשר לערבב כוס קמח לבן עם כפית אבקת אפיה.
הסרתי את התמונה (תמונה מקסימה 🙂 )

נטלי (14:14 8.05.2020)

היי, אם אני רוצה לשים בפנים גם קצת קוקוס,כמה לשים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:28 8.05.2020)

בין רבע לשליש כוס קוקוס.

נטלי (15:45 8.05.2020)

תודה😊

הדר (09:25 8.03.2020)

היי אתר מהמם!!
מה אפשר לשים במקום המיץ תפוזים?
והאם אפשר במקום אגוזים לשים שקדים?

תודה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:11 8.03.2020)

אפשר לשים מים או חלב.
אפשר להמיר בשקדים.
שבוע נפלא 🙂

יערית (10:35 21.02.2020)

יש לי רק קלמנטינות, אם אני סוחטת לעוגה חייב לשמור אותה במקרר כדי שלא יהיה עובש?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:53 21.02.2020)

אין צורך לשמור במקרר.

מזי (22:49 19.02.2020)

הכנתי את העוגה ויצא סוף הדרך, טעימה מאוד קצת פישלתי בקראמבל (יצא קצת רטוב ) אבל לא הפריע בכלל. יש אופציה להפוך את העוגה לטבעונית?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:53 20.02.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
אני חושבת שאפשר להכין את העוגה הזאת – עוגה ללא ביצים ובמקום הקצפת לשים את הקראמבל שבמתכון הזה. כדאי להכפיל את כמויות הקראמבל.

הודיה (22:17 1.02.2020)

העוגה יצאה ממש טעימה!
הבעיה היא שהקראמבל שקע למטה.. למה זה קורה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 2.02.2020)

היי הודיה,
אולי הבלילה היתה דלילה מידי? באיזה כוס השתמשת?

הודיה (23:40 2.02.2020)

כן היא הייתה מעט דלילה.
השתמשתי בכוס חד פעמית רגילה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 3.02.2020)

אז הבעיה בגודל הכוס.
יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל – כוס זכוכית רגילה עם ידית.

שולמית (22:59 7.05.2020)

גם אני הכנתי את עוגת הקרמבל ולצערי כל תערובת הקרמבל שקעה למטה והיה מאוד קשה לחלץ את העוגה מהתבנית.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:25 8.05.2020)

היי שולמית,
ראית מה רשמתי לגבי גודל הכוס?
באיזו תבנית השתמשת? שימנת אותה לפני?

שולמית (14:21 8.05.2020)

שקלתי את כל החומרים בדיוק כמו שמופיע במתכון הכפלתי כמויות והכנתי בשת תבניות אינגליש קייק . רציתי לדעת באיזה ביצים את משתמשת בכל המתכונים L או XL? והאם אפשר להמיר את השמן למרגרינה במצרכים לקראמבל כי התערובת יצאה מאוד כבדה. תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:30 8.05.2020)

היי שולמית,
לגבי גודל הביצים, זה לא משנה במקרה הזה.
אפשר לשים מרגרינה במקום שמן בתערובת הקראמבל.

ליזה (10:11 27.12.2019)

היי אפרת,
הקרמבל יצא לי תערובת בצקית אבל רטובה זה בסדר? או שהיתה צריכה לצאת יבשה? השתמשתי ב3 כפות שמן כמו שרשמת והשאר כפי שרשמת גם
זה לא התפורר אבל כן פיזרתי על העוגה.זן הכוונה?
תודה ושבת שלום🙏

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:17 27.12.2019)

כן, זה בסדר.
שבת שלום 🙂

אילת (19:17 12.12.2019)

אפשר לומר שהמתכונים שלך הם דווקא לא רעים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 12.12.2019)

תודה 🙂

מרינה (15:04 5.12.2019)

היי אפרת,
נשאר לי קראמבל ספייר שנראה שכבר היה טו מאצ’ לשים, מה אפשר לעשות עם הקראמבל שנשאר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:17 5.12.2019)

אפשר לשמור במקרר בשקית סגורה לפעם הבאה.

אוריין :) (19:48 4.12.2019)

היי אפרת,
אני רוצה להכניס לעוגה חתיכות הדרים מסוכרות.
באיזה כמות להשתמש? באיזה שלב להכניס?
האם להכניס לבלילה, לערבב ואז למזוג לתבנית או שכדאי למזוג את הבלילה לתבנית ואז לשפוך את החתיכות ולערבב כדי להטמיע את החתיכות בפנים?
אני מפחדת שהחתיכות ישקעו ויגיעו לתחתית במקום להתפזר יפה בעוגה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:13 4.12.2019)

היי אוריין,
אפשר להוסיף לבלילה בסוף כרבע כוס חתיכות הדרים מסוכרות ולערבב ערבוב קל (יש לקצוץ אותן לפני).
אפשר חלק לשים בתוך הבלילה וחלק לפזר מעל (מתחת לקראמבל).

דני (22:49 28.11.2019)

היי
הכנתי היום את העוגת נס קפה מחר את זאת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:02 28.11.2019)

מעולה 🙂

יוליה (13:17 1.11.2019)

עד מתי עכשיו העוגה יממממממ מעולה
אם מאחסנים?????
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:09 1.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂
עוטפים היטב בניילון נצמד ושומרים על השיש.

מיכל (21:39 31.10.2019)

אפרת היי 🙂 ותודה על מתכונים נהדרים.
אין לי מיץ תפוזים, יש תחליף?
תודה
מיכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:18 31.10.2019)

המיץ מוסיף טעם לעוגה אבל אם אין שימי מים או חלב.

הודיה (11:52 17.01.2020)

אפשר להמיר את המיץ תפוזים במיץ ענבים טבעי (יין)

ענת (21:43 26.10.2019)

הי אפרת,
חייבת לציין שתמיד שאני מחפשת מתכון מגיעה בסוף לאתר שלך.
ותמיד יוצא מוצלח! (חומרים זמינים והתגובות שלך לשאלות שעוזרות להבין את כל התהליך.)
משום מה בעוגה הזו הקראמבל יצא מוצלח, אבל העוגה עצמה יצאה דחוסה בטעם של ביצה.
יש לך השערה מה לא עשיתי טוב כדי שבפעם הבאה היא תצא טובה?
(הכנתי כמות כפולה לפי מה שרשמת צאחת המשתמשות.)
ושוב, תודה על הכל!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:06 27.10.2019)

היי ענת,
באיזה כוס השתמשת?
הכנת ב-2 תבניות אינגליש קייק?
העוגה תפחה בכלל או נשארה באותו הגובה?

דפנה (14:20 25.10.2019)

היי אפרת,
אפיתי את העוגה ויצאה טעימה מאוד.
חשוב מאוד לומר לך,
תודה על כל המתכונים הקלים.
שבת שלום, דפנה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:41 25.10.2019)

תודה לך שחזרת לעדכן ❤️
שבת שלום

אורלי (15:03 13.10.2019)

הכנתי את העוגה אך הקראמבל נחת לתוכה פנימה ולא נשאר למעלה. איך אצלך הוא נשאר למעלה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:22 13.10.2019)

הבלילה היתה דלילה מידי?
באיזה כוס השתמשת?

אנה (11:18 13.10.2019)

היי אפרת.
אין לי תמצית וניל. אפשר לשים סוכר וניל במקום?
יש לי רק מיץ תפוזים טבעי. אפשר להשתמש בו?

תודה וחג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:11 13.10.2019)

כן אפשר לשתי השאלות.
חג שמח 🌸

ahuva (22:42 12.10.2019)

שבוע טוב. תודה למתכון נפלא וקל להכין וטעים מאוד.כמו כל המתכונים. תודה לאתר מוצלח.חג שמח ושנה טובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:52 12.10.2019)

חג שמח ושנה טובה ❤️

אסתי (12:35 10.10.2019)

ודרך אגב העוגות פה מדהימות וקלות להכנה !!

אסתי (12:32 10.10.2019)

היי אפרת מה המתכון ל2 תבניות אינגליש קיק?(מקרטון של חברת ניקול)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:00 10.10.2019)

היי אסתי,
כמויות ל-2 תבניות אינגליש קייק:
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס (240 מ”ל) מיץ תפוזים
כפית תמצית וניל
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 2 כפיות אבקת אפיה)
קראמבל קקאו: שני שליש כוס קמח רגיל, 2 כפות אבקת קקאו, 4 כפות אגוזים טחונים, 4 כפות גדושות סוכר, 6-8 כפות שמן
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית.

שפרה (19:31 3.10.2019)

שלום אפרת
אין לי מיץ תפוזים
האם חלב סויה מתאים? או משהו אחר?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:29 3.10.2019)

אפשר לשים חלב סויה.

גבריאלה (09:08 19.09.2019)

הי
האם אפשר להוריד מכמות השמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:58 19.09.2019)

המינימום זה רבע כוס שמן. פחות מזה ייצא יבש.

גבריאלה (11:40 19.09.2019)

הי
עשיתי אותה עכשיו, בדיוק לפי המתכון, והיא כמעט לא תפחה
אין לי אינגליש קייק אז שמתי בתנבית 23
יש לך מושג למה זה לא תפח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:38 19.09.2019)

הכנת בתבנית עגולה בקוטר 23? אם כן, זו תבנית גדולה מידי לכמות הזו (היה כדאי להכפיל כמויות).

אתי (16:02 30.08.2019)

העוגה מאוד טעימה, אך מה אפשר לשים כדי שתיהיה יותר גבוהה.
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 30.08.2019)

אפשר להכפיל את כל הכמויות ב1.5 אבל לפני זה:
באיזה כוס השתמשת?
השתמשת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?

סמדר (14:26 30.08.2019)

היי אפרת,
משתדלת לגמול את הבית מקמחים לבנים. אלו קמחים מתאימים כאן?
האם כוסמין/ או קמח מלא מתאימים?
אם לא, מה כן?
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:29 30.08.2019)

עדיף קמח כוסמין.
יש לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
בקראמבל: שליש כוס קמח כוסמין.

בת אל (15:41 29.08.2019)

היי,רציתי לדעת באיזה כף את משתמשת?כמה גרמים בכף.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:34 29.08.2019)

אני משתמשת בכף רגילה של מטבח.
כף אבקת קקאו – 10 גרם.

נעה (13:25 29.08.2019)

נראה טעים!!!
שאלה- האם הכוונה במערבבים ביצים עם הסוכר זה הקצפה? במיקסר?
והאם אפשר להקפיא את העוגה?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:23 29.08.2019)

אפשר לערבב ידנית עם מטרפה או במיקסר.
אפשר להקפיא את העוגה.

לירז (21:54 28.08.2019)

למה הקראמבל שוקע לי ולא נהיה פריך? זה קורה לי גם בעוגת תפוחים מה הסיבה יכולה להיות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 28.08.2019)

אולי הבלילה של העוגה יוצאת דלילה מידי?
באיזה כוס את משתמשת?

אסנת (10:19 28.08.2019)

עוגה מדהימה יצאה פיצוץ וכמובן חוסלה..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:43 28.08.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אסנת

דבי (18:36 26.08.2019)

אהבו מאד את העוגה שחוסלה ע”י אדם אחד פחות או יותר.

תודה רבה!

אפשר להוסיף את הקרמבל הזה לכל עוגה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:16 26.08.2019)

כן 🙂

אושרת (13:44 26.08.2019)

שתי שאלות:

1) אם אני רוצה כמות כפול שלוש – פשוט להכפיל הכל בשלש [כמו בסוגריים] או שיש שינויים?

[מוכפל בשלוש – ללא אגוזים
מצרכים:
6 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים
תמצית וניל
כפית שטוחה קפה
3 כוסות קמח
אבקת אפיה
קראמבל קקאו: כוס וחצי קמח רגיל, 3 כפות אבקת קקאו, , 6 כפות גדושות סוכר, 9 כפות שמן]

2) אם אני אופה בטורבו – זמן האפיה ודרגת החום משתנים?

תודה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 26.08.2019)

כן. אפשר לשים 5 ביצים גדולות. בקרמבל אפשר להפחית לכוס ושליש קמח.
עדיף לא לאפות בטורבו, זה יכול לייבש את העוגה. רצוי לאפות בחום עליון וחום תחתון.
180 מעלות. זמן אפיה עשוי להתארך ל 45-55 דקות.

אלה (21:21 25.08.2019)

אז החדשות הטובות זה שבסיס העוגה פשוט משגע! שתי תבניות אינגליש קייק נטרפו ברגע (ורצו עוד)
החדשות הפחות טובות שהקראמבל לא הצליח.. במקום פרורי הוא יצא נוזלי.. מה את מציעה לשנות להבא? פחות שמן? יותר אגוזים? משהו אחר.. הוא יצא במין מרקם של שוקולד חצי מומס…
ושוב הבסיס מדהים, התמכרנו!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 25.08.2019)

אולי שכחת את הקמח? שמת שליש כוס קמח? כמה כפות שמן?
באיזה כוס השתמשת?

מוריה (19:32 25.08.2019)

שלום אפרת.
האם הקראמבל מתאים לעוגת וניל שבאתר שלך?
אין לי מיץ תפוזים אז מעדיפה כבר להכין את העוגת וניל. אפשרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:06 25.08.2019)

כן מתאים.

רותם (12:01 25.08.2019)

עוגה משגעת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:20 25.08.2019)

תודה רותם 🙂

שרה (10:58 24.08.2019)

באמת גיוון קל וטעים!!
תמיד מחליפה את המיץ בחלב ויוצא מעולה…
השתמשתי בשקדים טחונים (שאריות מחלב שקדים)
תודה! עוד עוגה לאוסף 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:13 24.08.2019)

תודה שרה 🙂

מורן (14:32 23.08.2019)

היי אפרת
אין לי מיץ תפוזים הקטנצ’יק פירק את הבקבוק עד תום..
מים בא בחשבון?
תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:36 23.08.2019)

המיץ מוסיף טעם לעוגה אבל אם אין שימי מים.

דלית (13:52 23.08.2019)

עוגה מעולה ביותר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:23 23.08.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה דלית

מלכה (11:33 23.08.2019)

ערב שבת שלום.
האם הקרמבל יוצא כבצק פירורים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:04 23.08.2019)

אמור לצאת. בכל מקרה כדאי לפורר אותו עם האצבעות לפני שמפזרים מעל הבלילה.

נורית (20:31 22.08.2019)

היי אפרת
נראה מתכון מגניב וטעים
מה אפשר לשים במקום אגוזים טחונים שהוא לא ממשפחת האגוזים והשקדים? אפשר אולי להשמיט?

ואיזה טעם יש לעוגה של עוגת תפוזים? מתכננת להכין עם תפוזים טריים
תודה רבה לך 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:24 22.08.2019)

היי נורית,
אפשר לוותר על האגוזים ולהגדיל את כמות הקמח לחצי כוס.
אפשר להכין עם תפוזים טריים סחוטים. זה ייצא טעים.

חנה (17:27 22.08.2019)

אנא התייחסותך להחלפת הקמח הרגיל בקמח ללא גלוטן.
יש את הקמח הפשוט – קונדיטור ויש קמחים של תמי ואחרים – יקרים יותר.
מה יתאים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:41 22.08.2019)

במקרה הזה אני ממליצה להשתמש בקמח תמי או כרגיל. כוס קמח + כפית אבקת אפיה.

ענת (16:35 22.08.2019)

מה אפשר במקום האגוזים? פירורי ביסקוויטים למשל יעבדו? או שקדים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:40 22.08.2019)

שקדים טחונים זה מצוין.

דבי (14:30 22.08.2019)

ואם אשים שקדים טחונים (וקלויים) ?

תודה !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:39 22.08.2019)

אפשר.

חן (14:28 22.08.2019)

צהריים טובים אפרת!
כמה ימים (אם בכלל) העוגה הזאת יכולה להישמר על השיש (עטופה בניילון נצמד)? כלומר אם מכינה אותה מחר (יום שישי) מה היום האחרון שבה אפשר להשתמש בה?
בנוסף לא ממש ברור לי עניין ה”לפורר את הקראמבל”. מה זאת אומרת? איך לפורר? עם מה? לא בטוחה שהבנתי את כוונתך
שיהיה סוף שבוע נפלא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:39 22.08.2019)

היי חן,
העוגה נשמרת על השיש כ-3 ימים (בחורף יותר..)
הכוונה לפורר עם האצבעות ולפזר מעל העוגה.

רבקה (14:03 22.08.2019)

אפשר להחליף את האגוזים במשהו אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:34 22.08.2019)

אפשר לוותר על האגוזים ולהגדיל את כמות הקמח לחצי כוס.

בתשבע צ'צ'יק (13:22 22.08.2019)

היי
רציתי לדעת אם יש תחליף לאגוזי מלך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:33 22.08.2019)

אפשר לוותר על האגוזים ולהגדיל את כמות הקמח לחצי כוס.

הילה (10:14 22.08.2019)

קל מיוחד וטעים ממש! רק שבמקרה היה לי מיץ תפוזים בבית.. מה יכול להיות תחליף שנמצא תמיד בבית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 22.08.2019)

היי הילה,
בגלל שמיץ תפוזים מוסיף טעם לעוגה מומלץ שתמיד יהיה במקרר בקבוק לשתיה קלה של מיץ תפוזים (לא טבעי). זה מחזיק המון זמן במקרר.

דבי (09:17 22.08.2019)

בוקר אור!

העוגה נראית נהדר! חושבת להכין לשבת.

צריכה מקרר? אני מוצאת שעוגות עם מיץ תפוזים נוטות לפתח עובש בחוץ.

אולי כדאי לשים משקה לא טבעי במקום?

תודה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:23 22.08.2019)

היי דבי,
אין צורך בקירור (הקירור מייבש את העוגה).
כשאני רושמת מיץ תפוזים הכוונה למיץ מבקבוק לשתיה קלה ולא למיץ טבעי.
שבת שלום 🌷

אלה (03:10 22.08.2019)

היי אפרת, תודה על המתכון (הקודם, חזה עוף במייפל, יצא משגע, יותר טוב מכל מסעדה אסיאתית, העליתי תמונה במתכון), כמה שאלות:
– ביצים בגודל לארג’ זה בסדר?
– באיזה שמן להשתמש, קנולה או שמן זית?
– אגוזים טחונים, הכוונה אגוזי מלך טחונים?
– קמח רגיל הכוונה לקמח שכתוב עליו קמח לבן?
– לגבי שימון התבנית, לשמן רק את התחתית או גם את הצדדים?
– למה הכוונה לפורר את תערובת הקראמבל?
– כדי שאדע לתכנן זמנים, כמה זמן בערך לוקח לעוגה להתקרר ככה שאפשר לחתוך אותה?
– איך איפה וכמה זמן שומרים את העוגה?
המון תודה וסוף שבוע נפלא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 22.08.2019)

היי אלה,
-לא משנה גודל הביצים
-שמן קנולה
-אגוזי מלך טחונים
-כן, קמח לבן
-תחתית + דפננות
-כן, לפורר את תערובת הקראמבל.
-15-20 דקות
-מחוץ למקרר. יש לעטוף בניילון נצמד.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.