זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
חצי כפית תמצית וניל
1 כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
קראמבל קקאו: שליש כוס (45 ג’) קמח רגיל, כף אבקת קקאו, 2 כפות אגוזים טחונים, 2 כפות גדושות סוכר, 3-4 כפות שמן
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
–הכנת הקראמבל: מערבבים בקערית שליש כוס קמח, כף קקאו, 2 כפות אגוזים טחונים, 2 כפות גדושות סוכר ו 3-4 כפות שמן (לפי הצורך), עד לקבלת תערובת בצקית אחידה.
-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות עד לבלילה אחידה.
-יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת. מפוררים את תערובת הקראמבל ומפזרים מעל.
-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש (יש לבדוק בכמה מקומות).
-מניחים לעוגה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
היי. רציתי לשאול בקראמבל מה אפשר לשים במקום האגוזים? תודה מראש
אפשר לוותר על האגוזים ולהגדיל את כמות הקמח לחצי כוס.
או לשים במקום שקדים טחונים.
שלום אפשר להשתמש בקורנפלור בשביל הקראמבל?
עדיף קמח.
ואם לא מספיק לי אפשר או שבכלל לא הולך?
אפשר אבל זה ישנה קצת אם הטעם והמרקם.
אם יש לך קצת קמח לשלב עם הקורנפלור אז כדאי.
מצויין תודה רבה!!! מתכון מוצלח מאוד עשיתי אותו כבר כמה פעמים ומאוד אהבתי!!!
הכפלתי כמויות עשיתי בגודל a4… נראה סוף!!!!!
נראה מעולה❤️
היי אפרת אני מאוד אוהבת את האתר הוא קליל ונוח!
אך הפעם יצאתי מאוכזבת הקראמבל יצא דביק … בקיצור לא משהו.
השאלה אם זה קשור לזה שקודם שמתי את השמן ואח”כ את האגוזים…
היי יעל,
לא הבנתי מה הכוונה דביק. לפני או אחרי האפיה?
לפני האפיה אמורה לצאת תערובת בצקית.
אחרי האפיה זה אמור להשתלב עם העוגה ולהיות במרקם קצת פירורי בחלק העליון.
גם לי יצא ממש דביק
ממש מאכזב
לא ברור למה….
אולי תנסי שוב?
אם זה יוצא דביק זה בגלל ששמים יותר מידי שמן.
את השמן יש להוסיף בהדרגה לפי הצורך.
למה אי אפשר לשמור את המתכון במחברת?
תוודאי שאת מחוברת עם שם המשתמש והסיסמה הנכונים.
אני יכולה להקציף את הביצים מראש כדי שהעוגה תצא אוורירית יותר?
(לא יגרום לקראמבל לשקוע?)
אפשר, אבל יוצא מוצלח מאד ללא הקצפה.
עוגה מעולה! הכנתי כבר כמה פעמים
לפעמים את הקראמבל מפה על העוגת מוקה ופקאן וזה שילוב ממש מעולה
תודה רבה על המתכונים הקלים והמוצלחים!
(הקצפתי את הביצים, אני מעדיפה להקציף כי אני משתמשת בקמח כוסמין מלא וככה המרקם לא יוצא דחוס)
שאלה לגבי הקראמבל- מורגש בו הגרגרי סוכר, הייתי מעדיפה שלא יורגש אלא שיהיה מרקם אחיד וקריספי, ניסיתי להמיר באבקת סוכר אבל המרקם יצא רך ולא קריספי, יש לזה פיתרון?
תודה רבה!
שמחה שאהבת את המתכון😊
הסוכר בד”כ מעט מורגש בקראמבל, אם משתמשים באבקת סוכר יוצא רך כפי שקרה לך. אין כל כך מה לעשות כדי למנוע את זה(:
וואו אפרת תודה על אתר מטורף
בזמן האחרון אני נעזרת בו מלא.
כל מתכון יוצא פגז. אין עלייך!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
הקראמבל יצא לי דביק, לא היה אפשר לפורר. והוא שקע למטה.מה יכולה להיות הסיבה?
היי,
האם דייקת בכמויות והשתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)?
הוספת את השמן בהדרגה תוך ערבוב ולפי הצורך?
היי אפרת
אין לי מיץ תפוזים בבית, מה אפשר לשים במקום?
חלב/חלב סויה/שמנת מתוקה/מים (אם אין אפשרות אחרת).
יין מתאים אם אין לי חלב סויה ואני רוצה פרווה?
פחות מומלץ. את יכולה לשים מים מעורבבים עם חצי כפית מיץ לימון.
שמתי קוקוס במקום אגוזים טחונים – יצא נהדר! תודה
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם מקציפים את הביצים עם הסוכר או רק מערבבים ען מטרפה ידנית?
אין צורך להקציף במיקסר, רק לערבב עם מטרפה(:
בוקר טוב
אפשר להחליף את מיץ התפוזים בחלב שקדים?
היי חן,
אפשר.
הי אפרת
אין ארוחה שאני לא משתמשת במתכונים שלך!!
לגבי אבקת קקאו ז”א קקאו לאפיה או אבקת שוקו?
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
אבקת קקאו= קקאו ולא שוקולית.
שלמווותתתתתת
מתכון נהדר
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
הי אפרת
אין על האתר שלך! הוא הפך מזמן לחלק בלתי נפרד מהמטבח שלי:)
שאלה – האם יש בעיה להכין קראמבל מקמח כוסמין?
כי פעמיים בעבר שניסיתי – במתכונים שונים – יצא דביק ורטוב במקום פירורים…
(אני משתמשת בכוסמין בהיר 80%)
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
לא אמורה להיות בעיה עם קראמבל מקמח כוסמין, מה שכן הוא יוצא מוצלח יותר עם חמאה/שמן קוקוס מאשר שמן.
כשמכינים את הקראמבל עם קמח כוסמין חשוב עוד יותר להוסיף את השמן בהדרגה ולעבוד עם הפירורים בעדינות.
הכפלתי פי 3
יצא שלמותתתתת
אין עלייך!!!
חוצמזה
אני מחפשת בנואשות מתכון מוצלח
לעוגת גבינה טעימה ללא סוכר
יותר מעניינת מהגבינה החלקה….
שוב תודהה!!
נראה מעולה! שמחה שיצא מוצלח(:
אגב, אם את מוצאת מתכון לעוגת גבינה שמעניין אותך תוכלי להחליף את הסוכר בממתיק כגון סוויטאנגו או כמו סוכר ולהכין😊
תודה!
היי אפרת, אם אשים מים במקום מיץ תפוזים זה יהיה משמעותי? האם העוגה תצא יבשה? או שאולי עדיף חלב סויה? פשוט לי תפוזים בבית… והאם אפשר לאפות בתבנית של מאפינס?
היי,
זה בסדר גם עם מים/חלב סויה(:
אפשר לאפות בתבניות מאפינס.
בהצלחה!
הי אפרת:)
הכנתי עם קמח כרגיל ללא גלוטן ויצא מעולהההה תודההההה
שבת שלום❤️
איזה כיף שיצא מוצלח בגרסה ללא גלוטן! תודה על השיתוף ושבת שלום😊
היי אפרת,
מתכון מדהים ! האם אפשר להשתמש בקמח תופח גם בשביל הקראמבל או שזה יפגע בקראנצ’יות ?
היי נופר,
שמחה שאהבת את המתכון!
הוספת אבקת אפייה לא מומלצת כי משנה את המרקם הפריך של הפירורים🙂
הכנתי יצאה מדהים!
תכננתי שישאר משהו לשבת אבל נשאר בקושי 2 פרוסות.
עפה להכין עוד נגלה, אבל הפכם כמות כפולה😊
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
היי יש לי שאלה למה כתוב שליש כוס סוכר -66 גרם
אבל בקראמבל כתוב שליש כוס-45 גרם,
למה הכמויות שונות.לא אמור להיות אותה כמות?
היי שיר,
שימי לב שאת מסתכלת על שני מרכיבים שונים:
שליש כוס סוכר שווה 66 גרם, ושליש כוס קמח שווה 45 גרם.
אם את לא משתמשת במשקל אלא בכוס מדידה אין צורך להתייחס למידות בגרמים אלא למידות בנפח- כלומר בכוסות.
העוגה לא אוורירית בכלל. עשיתי בדיוק לפי מה שרשום במתכון.
היי אורטל,
אווריריות העוגה קשורה לדיוק בכמויות ושימוש בכוס מדידה, לסדר ערבוב החומרים, לערבוב יתר על המידה לאחר הוספת הקמח ולמשך האפייה.
היי אין לי אגוזים זה ממש חייב או שאפשר בלי?
היי אילנה,
אפשר לוותר על האגוזים ולהגדיל את כמות הקמח לחצי כוס.
אני אנסה תודה רבה שבת שלום:)
עשיתי את העוגה כמו שכתבת והקראמבל שקע לי והוא נראה לא מוכן??
תודה רבה על כל המתכונים ממש טעימים!!
היי חן😊
הסיבה הכי שכיחה לכך שקראמבל שוקע היא שהבלילה יוצאת נוזלית מידי.
באיזו כוס השתמשת? חשוב להשתמש בכוס מדידה ולדייק בכמויות, כי אם לא עלולים להיות יותר נוזלים בעוגה.
דבר נוסף- כמה זמן מראש חיממת את התנור? חימום התנור זמן קצר מדי יכול לגרום לקראמבל לשקוע.
סיבה נוספת שיכולה לגרום לכך היא אם משהים את העוגה לפני הכנסתה לתנור.
עוגה נפלאה, רכה ואוורירית.
הכנתי אותה שבוע שעבר, ואכין אותה גם השבוע בעז”ה.
מודה לה’ שזכיתי להוריד את האפליקצייה שלך, במיוחד עם הטיפים, ההדרכות, ההמרות ומבחר המתכונים מכל הסוגים. פשוט נפלא!!😃😍
תודה רבה רבה ושבת שלום!!
נ.ב: אל תדאגי אני לא מכינה רק אותה לשבת יש לך מבחר של עוגות, נראה מה אני אכין.😄😄
אפרת יקרה תודה לך על הפרגון❤ שמחה שאת נהנית מהמתכונים ומהאפליקציה!
שבת שלום🌺
היי אפרת, מה הכמויות לתבנית עגולה 24 ולתבנית עגולה 28?
אני רוצה להכין לצאת הצום בע”ה
היי חן,
לתבנית 24 יש להכפיל כמויות פי 2, ולתבנית 28- פי 4.
צום קל ומועיל❤
מתכון מטריף!!! הכנתי אותו כבר כמה פעמים (פעם אחת בגרסה ההפוכה עם קראמבל לבן) הפעם הכנתי 2 אינגליש קייק- אחת עם קראמבל ואחת עם שוקוצ’יפס(בשביל הילדים😃) קשה להפסיק לאכול מהעוגה 😅 תודה רבה על עוד מתכון מושלם!
שבת שלום אפרת יקירה ❤
נראה מושלם! תודה על השיתוף ושבת שלום❤
יצא פיצוץ!!!
רח ונימוח……
תודה רבה!!!
איזה כיף לשמוע! תודה לך על השיתוף😊
הי אפרת,
אפשר לוותר על התפוזים ולשים משהוא אחר?
אני לא מת על תפוזים😁…
היי ישי,
אפשר לשים מים או חלב😊
תודה! 👍
הי אפרת כל עוגה שאני מכינה שוקעת בתנור ויוצאת עוגה בחושה ולא אוורירית מה לעשות? תודה ענקית ❤❤
היי רבקה,
זה יכול לקרות אם שמים יותר מדי חומרי התפחה, אם החום בתנור היה גבוה מדי, אם הוצאת את העוגה מהתנור לפני תום האפייה או אם פתחת את התנור באמצע האפייה.
בהצלחה🌺
הי הכנתי את העוגה ושמתי דגש על כול הדברים שאמרת לי אבל עדין יצאה עוגה דחוסה ולא אוורירית. אשמח לתשובה 😀
את משתמשת בכוס מדידה לכמויות החומרים? מקפידה לא לערבב מדי אחרי הוספת הקמח? לא משהה את העוגות בחוץ לפני ההכנסה לתנור?
הי אפרת העוגות כן תופחות לי בתנור אבל כשאני מוציאה מהתנור הם ישר שוקעות לי האם זה קשור לכול מה שאמרת??? תודה ענקיתת אתר מעלף😊❤
כן, זה יכול להיות קשור לכל הסיבות שכתבתי, וביחוד לתוכנית ולחום האפייה.😊
אוקי תודה רבה! אני ינסה❤
אפרת יקרה, הרגע הכנסתי את העוגה לתנור ושוקולד צונח לי.. למה? יש איך להציל אותה? תודה
היי טליה,
הכוונה שהקראמבל נופל מהתבנית? השתמשת בתבנית המתאימה?
הקרמבל צנח לתחתית העוגה.
האמת, שהטעם מעולה, והעוגה יפה וגבוהה.
אבל, אשמח להבין מדוע הוא לא נשאר למעלה.
השתמשתי בתבנית אינגליש קייק רגילה. מסיליקון. אופה בה קבוע.
הסיבה הכי שכיחה לזה היא שהבלילה יצאה נוזלית מידי.
באיזו כוס השתמשת? חשוב להשתמש בכוס מדידה ולדייק בכמויות, כי אם לא יתכן שיהיו יותר נוזלים בעוגה, מה שמוביל לתקלה שנוצרה לך. בנוסף, כמה זמן מראש חממת את התנור? גם זה יכול לגרום לקראמבל לשקוע.
השתמשתי בכוס מדידה רגילה, והשוקולד נפל עוד לפני שהכנסתי לתנור.
אבל, באמת הרגשתי שהבלילה רכה.
בכל אופן, העוגה יצאה ממש טעימה! וזה דווקא מגניב שיש הפתעה בתחתית..
מקווה להצליח בפעם הבאה.
תודה על המענה שלך!!
אני שמתי כוס וחצי קמח
לפני תוספת חצי הכוס היה דליל מידי
יצא מוש
יצא מאוד טעים ויפה והכי חשוב קל ומהר, תודה על המתכון
שמחה לשמוע ❤️
תודה על השיתוף
נראה מעולה!! בשכבת הקראמבל אפשר לשים שקדים טחונים במקום אגוזים טחונים?
היי אפשר לשים שקדים טחונים😃
הי אפרת אני חייבת לציין שאני כל שישי עושה לפחות עוגה אחת שלך וכל אחת יותר מוצלחת מהשניה אין עלייך
שמחה לשמוע תודה❤️
אפשר לשים שוקולית במקום קקאו?
תודה רבה.
כן אפשר.
באיזו כוס להשתמש?
כוס זכוכית סטנדרטית עם ידית, כמו כאן- המרת מידות אפיה
עוגה מוצלחת, פשוטה וטעימה
נראה מהמם!
תודה שחזרת לשתף🌸
מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים?
אפשר לשים מים או חלב 🙂
העוגה יצאה לי במרקם של פשטידת ביצים, ממש לא מוצלח. מה יכולה להיות הסיבה?
גילוי נאות:
שכחתי לערבב את הביצים לפני הוספת הקמח, ערבבתי הכל בסוף,
העיסה עמדה בערך שעה לפני שנכנסה לתנור.
יכול להיות שזה מה שגרם למרקם המוזר? גם הטעם לא היה משהו
היי חבצלת,
זו בוודאות הסיבה, עוגה חייבת להכנס לתנור מיד לאחר שהבלילה מוכנה
מאחר וחומרי ההתפחה מתחילים לעבוד מיד במגע עם נוזלים וככל שהבלילה תעמוד המרקם הופך להיות דחוס וכבד כי הוא לא תופח כמו שצריך
בנוסף, סדר הערבוב הוא מאוד חשוב להצלחת המתכון- תשתדלי לעשות זאת לפעם הבא
וחשוב להבא- לחמם את התנור מראש! לא נותנים לאוכל לחכות לתנור אלא שהתנור יחכה לאוכל.
בהצלחה♥
תודה על המענה
וואו יצא מושלם !!! תודה רבה !!
שמחה שאהבת 🙂
וואו העוגה יצאה מאלפת
תודה פנינה, שמחה שאהבת ❤️
האם אפשר להשתמש בשוקולית?
היי טל,
כן אין בעיה לשים שוקולית במקום הקקאו, שימי לב רק שהוא מתוק יותר
כך שאם את אוהבת פחות אז תורידי מעט מהסוכר
העוגה יצאה ממש מושלמת
תודה רבה!
שמחה לשמוע ❤️
תודה אוסנת
לא הבנתי איך הקרמבל לא הצליח..
הוא נשאר רטוב בעוגה ונראה כלא מוכן..
באיזה כוס השתמשת?
העוגה נאפתה כמו שצריך ורק הקראמבל נשאר רטוב?
בדיוק ככה..
איזה מוזר.
אולי אפית בטעות על חום תחתון בלבד?
דרך אגב, העוגה תפחה?
תפחה כמו שצריך וגם אפיתי אותה רגיל.אולי מה שיצא לי בקרמבל זה שהוא היה סוג של עיסתי|רטוב מההתחלה זה בסדר?ככה צריך להיות?וגם הוא שקע לי לעוגה ולא היה ככ מלמעלה כמו בתמונה.יכול להיות כי עשיתי אותה בחושה בלי הפרדה?
זה בסדר שעשית אותה בחושה.
הקראמבל אמור לצאת קצת פירורי. לא רטוב ועיסתי. נסי פעם הבאה לשים פחות שמן.
העוגה יצאה מעולה!
תודה יעל 🙂
איזה סוג של אגוזים? המלך/פיקאן?
עדיף אגוזי מלך אבל לא קריטי.
מה עושים אם אין לי מיץ תפוזים בקיץ?
ניתן להשתמש במיץ מבקבוק ספרינג בטעם תפוזים?
זה מה שיש לי כעת בבית…אשמח לתשובה מהירה ממש…
כן אפשר.
וואו איזו עוגה מעולה!!! עשיתי עם קמח כוסמין. תודה אפרת!
מהמם 😍
תודה ספיר
הקראמבל שקע לי בעוגה.. מה הסיבה?
הבלילה יצאה נוזלית מידי?
באיזו כוס השתמשת?
תודה על התגובה המהירה
יצאה נוזלית לא מידי.. כוס חד פעמית
כוס חד”פ לשתיה קרה או חמה? זה חשוב
דרך אגב, כמה זמן מראש חממת את התנור?
אשמח לכמויות לתבנית מלבנית תודה
כמויות לתבנית מלבנית בגודל 22X31:
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס (240 מ”ל) מיץ תפוזים
כפית תמצית וניל
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 2 כפיות אבקת אפיה)
קראמבל קקאו: שני שליש כוס קמח רגיל, 2 כפות אבקת קקאו, 4 כפות אגוזים טחונים, 4 כפות גדושות סוכר, 6-8 כפות שמן
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית.
תודה רבה רבה על מתכון מצויין! ועבד מעולה עם קמח כרגיל ללא גלוטן לבעלי הצליאקי. אין תמונה כי העוגה חוסלה בין רגע;)
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיטל
העוגה יצאה לי דחוסה בטירוף.. זרקתי אותה שלמה.. אפרת, את חייבת לתת לי טיפ לעוגות בחושות שיצאו לי אווריריות…
היי נועה,
כמה שאלות:
באיזו כוס השתמשת?
העוגה תפחה בכלל?
כמה זמן חיממת את התנור מראש?
כמה זמן העוגה נאפתה? בדקת עם קיסם שיצא יבש?
את מערבבת עם מיקסר, כף או מטרפה ידנית?
אולי את מערבבת יותר מידי לאחר הוספת הקמח?
1. כוס סטנדרטית עם ידית
2.לא תפחה כלל
3.התנור היה חם כי אפיתי בו קודם עוגת גבינה
4.נאפתה הרבה. וכמובן שבדקתי ויצא יבש
5.מיקסר קנווד מז’ור
6.אולי.. אני אשים לב להבא.
עשיתי כמות כפולה ואז פיצלתי לשתי תבניות אינגליש.
תודה אפרת על המענה המהיר..
אוקי, אם העוגה לא תפחה אז כאן הבעיה.
1. השתמשת בקמח תופח או קמח רגיל ואבקת אפיה? ואם כן, האם ערבבת את הקמח עם אבקת האפיה לפני שהוספת לתערובת?
2. העוגה עמדה בטמפרטורת החדר לפני שהיא נכנסה לתנור?
3. אחרי שהוצאת את עוגת הגבינה מהתנור (שאגב בכמה מעלות נאפתה?) ישר הכנסת את העוגה או שחיממת עוד קצת את התנור?
1. קמח רגיל וא.אפיה. לא ערבבתי את הקמח עם הא.אפיה.
2.לא. מיד נכנסה לתנור.
3. לא. לא מיד, התנור המשיך להיות דולק עוד 20 דק’ בערך על חום 180.
אוקי אז לדעתי הבעיה היתה שלא ערבבת את הקמח עם אבקת האפיה בנפרד לפני שהוספת לתערובת. חשוב לעשות זאת כדי שהעוגה תתפח כמו שצריך.
תודה רבה רבה.. אעשה אותה שוב בשישי הקרוב..
אפרת אני מודה לך מאד על המענה..
האתר שלך זה הספר המתכונים היחיד שלי!!!
עוגה מדהימה כמו כל המתכונים שלך!!
תודה רבה!
תודה עדי ❣️
וואי אפרת העוגה יצאה טעימה ועסיסית תודה🙏🏻❤
שמחה לשמוע 🙂
תודה מרים
שלום, מה המתכון לתבנית מרובעת 30*40?
כמויות לתבנית ענקית:
5 ביצים גדולות
כוס ושליש סוכר
כוס ושליש שמן
2+1/3 כוסות מיץ תפוזים
2 כפיות תמצית וניל
4 כוסות קמח תופח
קראמבל קקאו: כוס ושליש קמח רגיל, 4 כפות אבקת קקאו, 8 כפות אגוזים טחונים, 8 כפות גדושות סוכר,שליש-חצי כוס שמן
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
תודה רבה על המתכונים המעולים!
אפשר להחליף את הסוכר במייפל או דבש?
בכללי אני שמחה שיש לך מתכונים עם ממתיקים טבעיים!! רק צריך למצוא אותם.. אם זה יוכל להיות בקטגוריה נפרדת זה יהיה מושלםםם
היי מוריה,
אני חושבת שאפשר לשים מייפל באותה כמות ולהפחית את כמות המיץ לשליש כוס.
*בהמשך ארכז בקטגוריה נפרדת.
תודה רבה יצא מצוין.
אולי בפעם הבאה אוסיף קצת יותר סוכר בקראמבל.
תודה דנה 🙂
הי
ראיתי שרשמת שערבוב של הביצים והסוכר אפשר במטרפה ידנית או במיקסר
אפשר גם בכף סתם בקערה (אני מחפשת מתכון קליל בלי להוציא מיקסר ואין לי מטרפה ידנית)
כן אפשר.
הקראמבל יצא קמחי וחסר טעם.
בסהך הכל יצאה עוגת תפוזים עם מרקם של קמח מלמעלה.
ככה זה אמור להיות?
תמיד מכינה כאן מתכונים והפעם התאכזבתי…
הקראמבל לא אמור לצאת ככה.
באיזו כוס השתמשת? הכנת בדיוק לפני המתכון או שינית משהו בקראמבל?
לא היה לי אגוזים אז שמתי חצי כוס קמח כמו שכתבת כאן בתגובות שניתן לעשות. כוס מדידה רגילה כמו שאת משתמשת.
מה המרקם שהיה צריך לצאת?
שמת סה”כ חצי כוס קמח או חצי+שליש כוס?
המרקם צריך לצאת פירורי כמו שאת רואה בתמונה.
כשערבבת את החומרים איך היה המרקם? כמה כפות שמן שמת?
היי אפרת , מלבד עוגות עם שמן יש לך מתכונים עם עוגות על בסיס מרגרינה?
אין לי מתכונים על בסיס מרגרינה אבל אפשר להמיר את השמן במרגרינה מומסת.
הי אפרת תודה רבה על כל המתכונים הפשוטים והטעימים! משתמשת המון באתר שלך😊 ובזכותך מעיזה לאפות..😉
הפעם המתכון שימש לי כהשראה כי דווקא התחשק לי להכין את העוגה הפוך.. עוגת שוקולד עם קראבל לבן
אז העזתי וחיפשתי וחיברתי שני מתכונים שלך ויצא מעולה!
אבל אם יש לך מתכון מסודר אולי שווה יותר😉
אהבתי, נראה מעולה 😍
יאמייי.. תודה על כל המתכונים המוצלחים שלך!!
מהמם ❤️
תודה על השיתוף
היי אפרת,
אפשר לשים משהו אחר במקום קמח תופח?
אין לנו בבית…
סליחה על התמונה…
בטעות….
היי רבקה,
יש לך קמח לבן רגיל? אם כן אפשר לערבב כוס קמח לבן עם כפית אבקת אפיה.
הסרתי את התמונה (תמונה מקסימה 🙂 )
היי, אם אני רוצה לשים בפנים גם קצת קוקוס,כמה לשים?
בין רבע לשליש כוס קוקוס.
תודה😊
היי אתר מהמם!!
מה אפשר לשים במקום המיץ תפוזים?
והאם אפשר במקום אגוזים לשים שקדים?
תודה 🙂
אפשר לשים מים או חלב.
אפשר להמיר בשקדים.
שבוע נפלא 🙂
יש לי רק קלמנטינות, אם אני סוחטת לעוגה חייב לשמור אותה במקרר כדי שלא יהיה עובש?
אין צורך לשמור במקרר.
הכנתי את העוגה ויצא סוף הדרך, טעימה מאוד קצת פישלתי בקראמבל (יצא קצת רטוב ) אבל לא הפריע בכלל. יש אופציה להפוך את העוגה לטבעונית?
שמחה שיצא טעים 🙂
אני חושבת שאפשר להכין את העוגה הזאת – עוגה ללא ביצים ובמקום הקצפת לשים את הקראמבל שבמתכון הזה. כדאי להכפיל את כמויות הקראמבל.
העוגה יצאה ממש טעימה!
הבעיה היא שהקראמבל שקע למטה.. למה זה קורה?
היי הודיה,
אולי הבלילה היתה דלילה מידי? באיזה כוס השתמשת?
כן היא הייתה מעט דלילה.
השתמשתי בכוס חד פעמית רגילה
אז הבעיה בגודל הכוס.
יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל – כוס זכוכית רגילה עם ידית.
גם אני הכנתי את עוגת הקרמבל ולצערי כל תערובת הקרמבל שקעה למטה והיה מאוד קשה לחלץ את העוגה מהתבנית.
היי שולמית,
ראית מה רשמתי לגבי גודל הכוס?
באיזו תבנית השתמשת? שימנת אותה לפני?
שקלתי את כל החומרים בדיוק כמו שמופיע במתכון הכפלתי כמויות והכנתי בשת תבניות אינגליש קייק . רציתי לדעת באיזה ביצים את משתמשת בכל המתכונים L או XL? והאם אפשר להמיר את השמן למרגרינה במצרכים לקראמבל כי התערובת יצאה מאוד כבדה. תודה רבה
היי שולמית,
לגבי גודל הביצים, זה לא משנה במקרה הזה.
אפשר לשים מרגרינה במקום שמן בתערובת הקראמבל.
היי אפרת,
הקרמבל יצא לי תערובת בצקית אבל רטובה זה בסדר? או שהיתה צריכה לצאת יבשה? השתמשתי ב3 כפות שמן כמו שרשמת והשאר כפי שרשמת גם
זה לא התפורר אבל כן פיזרתי על העוגה.זן הכוונה?
תודה ושבת שלום🙏
כן, זה בסדר.
שבת שלום 🙂
אפשר לומר שהמתכונים שלך הם דווקא לא רעים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תודה 🙂
היי אפרת,
נשאר לי קראמבל ספייר שנראה שכבר היה טו מאצ’ לשים, מה אפשר לעשות עם הקראמבל שנשאר?
אפשר לשמור במקרר בשקית סגורה לפעם הבאה.
היי אפרת,
אני רוצה להכניס לעוגה חתיכות הדרים מסוכרות.
באיזה כמות להשתמש? באיזה שלב להכניס?
האם להכניס לבלילה, לערבב ואז למזוג לתבנית או שכדאי למזוג את הבלילה לתבנית ואז לשפוך את החתיכות ולערבב כדי להטמיע את החתיכות בפנים?
אני מפחדת שהחתיכות ישקעו ויגיעו לתחתית במקום להתפזר יפה בעוגה.
היי אוריין,
אפשר להוסיף לבלילה בסוף כרבע כוס חתיכות הדרים מסוכרות ולערבב ערבוב קל (יש לקצוץ אותן לפני).
אפשר חלק לשים בתוך הבלילה וחלק לפזר מעל (מתחת לקראמבל).
היי
הכנתי היום את העוגת נס קפה מחר את זאת
מעולה 🙂
עד מתי עכשיו העוגה יממממממ מעולה
אם מאחסנים?????
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
עוטפים היטב בניילון נצמד ושומרים על השיש.
אפרת היי 🙂 ותודה על מתכונים נהדרים.
אין לי מיץ תפוזים, יש תחליף?
תודה
מיכל
המיץ מוסיף טעם לעוגה אבל אם אין שימי מים או חלב.
אפשר להמיר את המיץ תפוזים במיץ ענבים טבעי (יין)
הי אפרת,
חייבת לציין שתמיד שאני מחפשת מתכון מגיעה בסוף לאתר שלך.
ותמיד יוצא מוצלח! (חומרים זמינים והתגובות שלך לשאלות שעוזרות להבין את כל התהליך.)
משום מה בעוגה הזו הקראמבל יצא מוצלח, אבל העוגה עצמה יצאה דחוסה בטעם של ביצה.
יש לך השערה מה לא עשיתי טוב כדי שבפעם הבאה היא תצא טובה?
(הכנתי כמות כפולה לפי מה שרשמת צאחת המשתמשות.)
ושוב, תודה על הכל!
היי ענת,
באיזה כוס השתמשת?
הכנת ב-2 תבניות אינגליש קייק?
העוגה תפחה בכלל או נשארה באותו הגובה?
היי אפרת,
אפיתי את העוגה ויצאה טעימה מאוד.
חשוב מאוד לומר לך,
תודה על כל המתכונים הקלים.
שבת שלום, דפנה
תודה לך שחזרת לעדכן ❤️
שבת שלום
הכנתי את העוגה אך הקראמבל נחת לתוכה פנימה ולא נשאר למעלה. איך אצלך הוא נשאר למעלה ?
הבלילה היתה דלילה מידי?
באיזה כוס השתמשת?
היי אפרת.
אין לי תמצית וניל. אפשר לשים סוכר וניל במקום?
יש לי רק מיץ תפוזים טבעי. אפשר להשתמש בו?
תודה וחג שמח
כן אפשר לשתי השאלות.
חג שמח 🌸
שבוע טוב. תודה למתכון נפלא וקל להכין וטעים מאוד.כמו כל המתכונים. תודה לאתר מוצלח.חג שמח ושנה טובה
חג שמח ושנה טובה ❤️
ודרך אגב העוגות פה מדהימות וקלות להכנה !!
היי אפרת מה המתכון ל2 תבניות אינגליש קיק?(מקרטון של חברת ניקול)
היי אסתי,
כמויות ל-2 תבניות אינגליש קייק:
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס (240 מ”ל) מיץ תפוזים
כפית תמצית וניל
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 2 כפיות אבקת אפיה)
קראמבל קקאו: שני שליש כוס קמח רגיל, 2 כפות אבקת קקאו, 4 כפות אגוזים טחונים, 4 כפות גדושות סוכר, 6-8 כפות שמן
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית.
שלום אפרת
אין לי מיץ תפוזים
האם חלב סויה מתאים? או משהו אחר?
תודה
אפשר לשים חלב סויה.
הי
האם אפשר להוריד מכמות השמן?
המינימום זה רבע כוס שמן. פחות מזה ייצא יבש.
הי
עשיתי אותה עכשיו, בדיוק לפי המתכון, והיא כמעט לא תפחה
אין לי אינגליש קייק אז שמתי בתנבית 23
יש לך מושג למה זה לא תפח?
הכנת בתבנית עגולה בקוטר 23? אם כן, זו תבנית גדולה מידי לכמות הזו (היה כדאי להכפיל כמויות).
העוגה מאוד טעימה, אך מה אפשר לשים כדי שתיהיה יותר גבוהה.
תודה רבה
אפשר להכפיל את כל הכמויות ב1.5 אבל לפני זה:
באיזה כוס השתמשת?
השתמשת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?
היי אפרת,
משתדלת לגמול את הבית מקמחים לבנים. אלו קמחים מתאימים כאן?
האם כוסמין/ או קמח מלא מתאימים?
אם לא, מה כן?
תודה מראש
עדיף קמח כוסמין.
יש לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
בקראמבל: שליש כוס קמח כוסמין.
היי,רציתי לדעת באיזה כף את משתמשת?כמה גרמים בכף.
אני משתמשת בכף רגילה של מטבח.
כף אבקת קקאו – 10 גרם.
נראה טעים!!!
שאלה- האם הכוונה במערבבים ביצים עם הסוכר זה הקצפה? במיקסר?
והאם אפשר להקפיא את העוגה?
תודה רבה!
אפשר לערבב ידנית עם מטרפה או במיקסר.
אפשר להקפיא את העוגה.
למה הקראמבל שוקע לי ולא נהיה פריך? זה קורה לי גם בעוגת תפוחים מה הסיבה יכולה להיות?
אולי הבלילה של העוגה יוצאת דלילה מידי?
באיזה כוס את משתמשת?
עוגה מדהימה יצאה פיצוץ וכמובן חוסלה..
שמחה לשמוע 🙂
תודה אסנת
אהבו מאד את העוגה שחוסלה ע”י אדם אחד פחות או יותר.
תודה רבה!
אפשר להוסיף את הקרמבל הזה לכל עוגה?
כן 🙂
שתי שאלות:
1) אם אני רוצה כמות כפול שלוש – פשוט להכפיל הכל בשלש [כמו בסוגריים] או שיש שינויים?
[מוכפל בשלוש – ללא אגוזים
מצרכים:
6 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים
תמצית וניל
כפית שטוחה קפה
3 כוסות קמח
אבקת אפיה
קראמבל קקאו: כוס וחצי קמח רגיל, 3 כפות אבקת קקאו, , 6 כפות גדושות סוכר, 9 כפות שמן]
2) אם אני אופה בטורבו – זמן האפיה ודרגת החום משתנים?
תודה מראש!
כן. אפשר לשים 5 ביצים גדולות. בקרמבל אפשר להפחית לכוס ושליש קמח.
עדיף לא לאפות בטורבו, זה יכול לייבש את העוגה. רצוי לאפות בחום עליון וחום תחתון.
180 מעלות. זמן אפיה עשוי להתארך ל 45-55 דקות.
אז החדשות הטובות זה שבסיס העוגה פשוט משגע! שתי תבניות אינגליש קייק נטרפו ברגע (ורצו עוד)
החדשות הפחות טובות שהקראמבל לא הצליח.. במקום פרורי הוא יצא נוזלי.. מה את מציעה לשנות להבא? פחות שמן? יותר אגוזים? משהו אחר.. הוא יצא במין מרקם של שוקולד חצי מומס…
ושוב הבסיס מדהים, התמכרנו!
אולי שכחת את הקמח? שמת שליש כוס קמח? כמה כפות שמן?
באיזה כוס השתמשת?
שלום אפרת.
האם הקראמבל מתאים לעוגת וניל שבאתר שלך?
אין לי מיץ תפוזים אז מעדיפה כבר להכין את העוגת וניל. אפשרי?
כן מתאים.
עוגה משגעת!
תודה רותם 🙂
באמת גיוון קל וטעים!!
תמיד מחליפה את המיץ בחלב ויוצא מעולה…
השתמשתי בשקדים טחונים (שאריות מחלב שקדים)
תודה! עוד עוגה לאוסף 🙂
תודה שרה 🙂
היי אפרת
אין לי מיץ תפוזים הקטנצ’יק פירק את הבקבוק עד תום..
מים בא בחשבון?
תודה!!
המיץ מוסיף טעם לעוגה אבל אם אין שימי מים.
עוגה מעולה ביותר
שמחה שאהבת 🙂
תודה דלית
ערב שבת שלום.
האם הקרמבל יוצא כבצק פירורים?
תודה
אמור לצאת. בכל מקרה כדאי לפורר אותו עם האצבעות לפני שמפזרים מעל הבלילה.
היי אפרת
נראה מתכון מגניב וטעים
מה אפשר לשים במקום אגוזים טחונים שהוא לא ממשפחת האגוזים והשקדים? אפשר אולי להשמיט?
ואיזה טעם יש לעוגה של עוגת תפוזים? מתכננת להכין עם תפוזים טריים
תודה רבה לך 🙂
היי נורית,
אפשר לוותר על האגוזים ולהגדיל את כמות הקמח לחצי כוס.
אפשר להכין עם תפוזים טריים סחוטים. זה ייצא טעים.
אנא התייחסותך להחלפת הקמח הרגיל בקמח ללא גלוטן.
יש את הקמח הפשוט – קונדיטור ויש קמחים של תמי ואחרים – יקרים יותר.
מה יתאים?
במקרה הזה אני ממליצה להשתמש בקמח תמי או כרגיל. כוס קמח + כפית אבקת אפיה.
מה אפשר במקום האגוזים? פירורי ביסקוויטים למשל יעבדו? או שקדים?
שקדים טחונים זה מצוין.
ואם אשים שקדים טחונים (וקלויים) ?
תודה !
אפשר.
צהריים טובים אפרת!
כמה ימים (אם בכלל) העוגה הזאת יכולה להישמר על השיש (עטופה בניילון נצמד)? כלומר אם מכינה אותה מחר (יום שישי) מה היום האחרון שבה אפשר להשתמש בה?
בנוסף לא ממש ברור לי עניין ה”לפורר את הקראמבל”. מה זאת אומרת? איך לפורר? עם מה? לא בטוחה שהבנתי את כוונתך
שיהיה סוף שבוע נפלא
היי חן,
העוגה נשמרת על השיש כ-3 ימים (בחורף יותר..)
הכוונה לפורר עם האצבעות ולפזר מעל העוגה.
אפשר להחליף את האגוזים במשהו אחר?
אפשר לוותר על האגוזים ולהגדיל את כמות הקמח לחצי כוס.
היי
רציתי לדעת אם יש תחליף לאגוזי מלך?
אפשר לוותר על האגוזים ולהגדיל את כמות הקמח לחצי כוס.
קל מיוחד וטעים ממש! רק שבמקרה היה לי מיץ תפוזים בבית.. מה יכול להיות תחליף שנמצא תמיד בבית?
היי הילה,
בגלל שמיץ תפוזים מוסיף טעם לעוגה מומלץ שתמיד יהיה במקרר בקבוק לשתיה קלה של מיץ תפוזים (לא טבעי). זה מחזיק המון זמן במקרר.
בוקר אור!
העוגה נראית נהדר! חושבת להכין לשבת.
צריכה מקרר? אני מוצאת שעוגות עם מיץ תפוזים נוטות לפתח עובש בחוץ.
אולי כדאי לשים משקה לא טבעי במקום?
תודה ושבת שלום!
היי דבי,
אין צורך בקירור (הקירור מייבש את העוגה).
כשאני רושמת מיץ תפוזים הכוונה למיץ מבקבוק לשתיה קלה ולא למיץ טבעי.
שבת שלום 🌷
היי אפרת, תודה על המתכון (הקודם, חזה עוף במייפל, יצא משגע, יותר טוב מכל מסעדה אסיאתית, העליתי תמונה במתכון), כמה שאלות:
– ביצים בגודל לארג’ זה בסדר?
– באיזה שמן להשתמש, קנולה או שמן זית?
– אגוזים טחונים, הכוונה אגוזי מלך טחונים?
– קמח רגיל הכוונה לקמח שכתוב עליו קמח לבן?
– לגבי שימון התבנית, לשמן רק את התחתית או גם את הצדדים?
– למה הכוונה לפורר את תערובת הקראמבל?
– כדי שאדע לתכנן זמנים, כמה זמן בערך לוקח לעוגה להתקרר ככה שאפשר לחתוך אותה?
– איך איפה וכמה זמן שומרים את העוגה?
המון תודה וסוף שבוע נפלא
היי אלה,
-לא משנה גודל הביצים
-שמן קנולה
-אגוזי מלך טחונים
-כן, קמח לבן
-תחתית + דפננות
-כן, לפורר את תערובת הקראמבל.
-15-20 דקות
-מחוץ למקרר. יש לעטוף בניילון נצמד.