שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (66 ג’) סוכר

שליש כוס (66 ג’) שמן

חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים

חצי כפית תמצית וניל

1 כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)

קראמבל קקאו: שליש כוס (45 ג’) קמח רגיל, כף אבקת קקאו, 2 כפות אגוזים טחונים, 2 כפות גדושות סוכר, 3-4 כפות שמן




אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

–הכנת הקראמבל: מערבבים בקערית שליש כוס קמח, כף קקאו, 2 כפות אגוזים טחונים, 2 כפות גדושות סוכר ו 3-4 כפות שמן (לפי הצורך), עד לקבלת תערובת בצקית אחידה.

-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות עד לבלילה אחידה.

-יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת. מפוררים את תערובת הקראמבל ומפזרים מעל.

-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש (יש לבדוק בכמה מקומות).

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מניחים לעוגה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
גזר צבעוני בתנורגזר צבעוני בתנור
גלידת בננה גלידת בננה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שירי (08:01 5.07.2024)

היי. רציתי לשאול בקראמבל מה אפשר לשים במקום האגוזים? תודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:35 5.07.2024)

אפשר לוותר על האגוזים ולהגדיל את כמות הקמח לחצי כוס.
או לשים במקום שקדים טחונים.

avatar
R.l (21:46 19.03.2024)

שלום אפשר להשתמש בקורנפלור בשביל הקראמבל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:12 20.03.2024)

עדיף קמח.

avatar
R.l (10:20 20.03.2024)

ואם לא מספיק לי אפשר או שבכלל לא הולך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:31 20.03.2024)

אפשר אבל זה ישנה קצת אם הטעם והמרקם.
אם יש לך קצת קמח לשלב עם הקורנפלור אז כדאי.

avatar
R.l (11:46 20.03.2024)

מצויין תודה רבה!!! מתכון מוצלח מאוד עשיתי אותו כבר כמה פעמים ומאוד אהבתי!!!

avatar
הדס (13:53 24.11.2023)

הכפלתי כמויות עשיתי בגודל a4… נראה סוף!!!!!

עוגת קראמבל קקאו
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:20 24.11.2023)

נראה מעולה❤️

avatar
יעל (10:44 27.10.2023)

היי אפרת אני מאוד אוהבת את האתר הוא קליל ונוח!
אך הפעם יצאתי מאוכזבת הקראמבל יצא דביק … בקיצור לא משהו.
השאלה אם זה קשור לזה שקודם שמתי את השמן ואח”כ את האגוזים…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:31 27.10.2023)

היי יעל,
לא הבנתי מה הכוונה דביק. לפני או אחרי האפיה?
לפני האפיה אמורה לצאת תערובת בצקית.
אחרי האפיה זה אמור להשתלב עם העוגה ולהיות במרקם קצת פירורי בחלק העליון.

avatar
רות (18:56 15.02.2024)

גם לי יצא ממש דביק
ממש מאכזב

avatar
יעל (21:58 15.02.2024)

לא ברור למה….
אולי תנסי שוב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:09 16.02.2024)

אם זה יוצא דביק זה בגלל ששמים יותר מידי שמן.
את השמן יש להוסיף בהדרגה לפי הצורך.

avatar
אושרת (20:30 28.05.2023)

למה אי אפשר לשמור את המתכון במחברת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:57 28.05.2023)

תוודאי שאת מחוברת עם שם המשתמש והסיסמה הנכונים.

avatar
אפרת (21:59 18.05.2023)

אני יכולה להקציף את הביצים מראש כדי שהעוגה תצא אוורירית יותר?
(לא יגרום לקראמבל לשקוע?)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:14 19.05.2023)

אפשר, אבל יוצא מוצלח מאד ללא הקצפה.

avatar
אפרת (09:05 11.07.2023)

עוגה מעולה! הכנתי כבר כמה פעמים
לפעמים את הקראמבל מפה על העוגת מוקה ופקאן וזה שילוב ממש מעולה
תודה רבה על המתכונים הקלים והמוצלחים!
(הקצפתי את הביצים, אני מעדיפה להקציף כי אני משתמשת בקמח כוסמין מלא וככה המרקם לא יוצא דחוס)

שאלה לגבי הקראמבל- מורגש בו הגרגרי סוכר, הייתי מעדיפה שלא יורגש אלא שיהיה מרקם אחיד וקריספי, ניסיתי להמיר באבקת סוכר אבל המרקם יצא רך ולא קריספי, יש לזה פיתרון?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:27 11.07.2023)

שמחה שאהבת את המתכון😊
הסוכר בד”כ מעט מורגש בקראמבל, אם משתמשים באבקת סוכר יוצא רך כפי שקרה לך. אין כל כך מה לעשות כדי למנוע את זה(:

avatar
תהילה (17:05 28.04.2023)

וואו אפרת תודה על אתר מטורף
בזמן האחרון אני נעזרת בו מלא.
כל מתכון יוצא פגז. אין עלייך!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:08 28.04.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️

avatar
אסנת זילברמן (00:42 17.02.2023)

הקראמבל יצא לי דביק, לא היה אפשר לפורר. והוא שקע למטה.מה יכולה להיות הסיבה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:29 17.02.2023)

היי,
האם דייקת בכמויות והשתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)?
הוספת את השמן בהדרגה תוך ערבוב ולפי הצורך?

avatar
חוי (19:36 9.02.2023)

היי אפרת
אין לי מיץ תפוזים בבית, מה אפשר לשים במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:30 9.02.2023)

חלב/חלב סויה/שמנת מתוקה/מים (אם אין אפשרות אחרת).

avatar
שרה (19:53 23.02.2023)

יין מתאים אם אין לי חלב סויה ואני רוצה פרווה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:01 24.02.2023)

פחות מומלץ. את יכולה לשים מים מעורבבים עם חצי כפית מיץ לימון.

avatar
קוטי (17:14 9.12.2022)

שמתי קוקוס במקום אגוזים טחונים – יצא נהדר! תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:17 10.12.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
נעמה (16:49 24.11.2022)

האם מקציפים את הביצים עם הסוכר או רק מערבבים ען מטרפה ידנית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:11 24.11.2022)

אין צורך להקציף במיקסר, רק לערבב עם מטרפה(:

avatar
חן (08:08 3.10.2022)

בוקר טוב
אפשר להחליף את מיץ התפוזים בחלב שקדים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:06 3.10.2022)

היי חן,
אפשר.

avatar
sari (00:58 2.09.2022)

הי אפרת
אין ארוחה שאני לא משתמשת במתכונים שלך!!

לגבי אבקת קקאו ז”א קקאו לאפיה או אבקת שוקו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:14 2.09.2022)

שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
אבקת קקאו= קקאו ולא שוקולית.

avatar
רותי (20:34 30.08.2022)

שלמווותתתתתת
מתכון נהדר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:08 30.08.2022)

שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊

avatar
לאה (18:42 27.01.2022)

הי אפרת
אין על האתר שלך! הוא הפך מזמן לחלק בלתי נפרד מהמטבח שלי:)
שאלה – האם יש בעיה להכין קראמבל מקמח כוסמין?
כי פעמיים בעבר שניסיתי – במתכונים שונים – יצא דביק ורטוב במקום פירורים…
(אני משתמשת בכוסמין בהיר 80%)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:17 27.01.2022)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
לא אמורה להיות בעיה עם קראמבל מקמח כוסמין, מה שכן הוא יוצא מוצלח יותר עם חמאה/שמן קוקוס מאשר שמן.
כשמכינים את הקראמבל עם קמח כוסמין חשוב עוד יותר להוסיף את השמן בהדרגה ולעבוד עם הפירורים בעדינות.

avatar
ענת (23:42 20.01.2022)

הכפלתי פי 3
יצא שלמותתתתת
אין עלייך!!!
חוצמזה
אני מחפשת בנואשות מתכון מוצלח
לעוגת גבינה טעימה ללא סוכר
יותר מעניינת מהגבינה החלקה….
שוב תודהה!!

עוגת קראמבל קקאו
avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:05 21.01.2022)

נראה מעולה! שמחה שיצא מוצלח(:
אגב, אם את מוצאת מתכון לעוגת גבינה שמעניין אותך תוכלי להחליף את הסוכר בממתיק כגון סוויטאנגו או כמו סוכר ולהכין😊

avatar
ענת (00:07 21.01.2022)

תודה!

avatar
גליה (17:24 20.12.2021)

היי אפרת, אם אשים מים במקום מיץ תפוזים זה יהיה משמעותי? האם העוגה תצא יבשה? או שאולי עדיף חלב סויה? פשוט לי תפוזים בבית… והאם אפשר לאפות בתבנית של מאפינס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:33 20.12.2021)

היי,
זה בסדר גם עם מים/חלב סויה(:
אפשר לאפות בתבניות מאפינס.
בהצלחה!

avatar
עדי (18:12 9.12.2021)

הי אפרת:)
הכנתי עם קמח כרגיל ללא גלוטן ויצא מעולהההה תודההההה
שבת שלום❤️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:31 9.12.2021)

איזה כיף שיצא מוצלח בגרסה ללא גלוטן! תודה על השיתוף ושבת שלום😊

avatar
נופר (11:09 18.11.2021)

היי אפרת,
מתכון מדהים ! האם אפשר להשתמש בקמח תופח גם בשביל הקראמבל או שזה יפגע בקראנצ’יות ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:01 18.11.2021)

היי נופר,
שמחה שאהבת את המתכון!
הוספת אבקת אפייה לא מומלצת כי משנה את המרקם הפריך של הפירורים🙂

avatar
הילי (19:08 21.10.2021)

הכנתי יצאה מדהים!
תכננתי שישאר משהו לשבת אבל נשאר בקושי 2 פרוסות.
עפה להכין עוד נגלה, אבל הפכם כמות כפולה😊

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:27 21.10.2021)

איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
שיר (11:54 6.09.2021)

היי יש לי שאלה למה כתוב שליש כוס סוכר -66 גרם
אבל בקראמבל כתוב שליש כוס-45 גרם,
למה הכמויות שונות.לא אמור להיות אותה כמות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:17 6.09.2021)

היי שיר,
שימי לב שאת מסתכלת על שני מרכיבים שונים:
שליש כוס סוכר שווה 66 גרם, ושליש כוס קמח שווה 45 גרם.
אם את לא משתמשת במשקל אלא בכוס מדידה אין צורך להתייחס למידות בגרמים אלא למידות בנפח- כלומר בכוסות.

avatar
אורטל (12:52 14.08.2021)

העוגה לא אוורירית בכלל. עשיתי בדיוק לפי מה שרשום במתכון.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:14 14.08.2021)

היי אורטל,
אווריריות העוגה קשורה לדיוק בכמויות ושימוש בכוס מדידה, לסדר ערבוב החומרים, לערבוב יתר על המידה לאחר הוספת הקמח ולמשך האפייה.

avatar
אילנה (18:39 13.08.2021)

היי אין לי אגוזים זה ממש חייב או שאפשר בלי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:06 13.08.2021)

היי אילנה,
אפשר לוותר על האגוזים ולהגדיל את כמות הקמח לחצי כוס.

avatar
אילנה (19:07 13.08.2021)

אני אנסה תודה רבה שבת שלום:)

avatar
חן (23:34 5.08.2021)

עשיתי את העוגה כמו שכתבת והקראמבל שקע לי והוא נראה לא מוכן??
תודה רבה על כל המתכונים ממש טעימים!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:18 6.08.2021)

היי חן😊
הסיבה הכי שכיחה לכך שקראמבל שוקע היא שהבלילה יוצאת נוזלית מידי.
באיזו כוס השתמשת? חשוב להשתמש בכוס מדידה ולדייק בכמויות, כי אם לא עלולים להיות יותר נוזלים בעוגה.
דבר נוסף- כמה זמן מראש חיממת את התנור? חימום התנור זמן קצר מדי יכול לגרום לקראמבל לשקוע.
סיבה נוספת שיכולה לגרום לכך היא אם משהים את העוגה לפני הכנסתה לתנור.

avatar
אפרת.ח (16:54 30.07.2021)

עוגה נפלאה, רכה ואוורירית.
הכנתי אותה שבוע שעבר, ואכין אותה גם השבוע בעז”ה.
מודה לה’ שזכיתי להוריד את האפליקצייה שלך, במיוחד עם הטיפים, ההדרכות, ההמרות ומבחר המתכונים מכל הסוגים. פשוט נפלא!!😃😍
תודה רבה רבה ושבת שלום!!

נ.ב: אל תדאגי אני לא מכינה רק אותה לשבת יש לך מבחר של עוגות, נראה מה אני אכין.😄😄

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:03 30.07.2021)

אפרת יקרה תודה לך על הפרגון❤ שמחה שאת נהנית מהמתכונים ומהאפליקציה!
שבת שלום🌺

avatar
חן (15:45 27.06.2021)

היי אפרת, מה הכמויות לתבנית עגולה 24 ולתבנית עגולה 28?
אני רוצה להכין לצאת הצום בע”ה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:58 27.06.2021)

היי חן,
לתבנית 24 יש להכפיל כמויות פי 2, ולתבנית 28- פי 4.
צום קל ומועיל❤

avatar
הילי קשרי (15:15 30.04.2021)

מתכון מטריף!!! הכנתי אותו כבר כמה פעמים (פעם אחת בגרסה ההפוכה עם קראמבל לבן) הפעם הכנתי 2 אינגליש קייק- אחת עם קראמבל ואחת עם שוקוצ’יפס(בשביל הילדים😃) קשה להפסיק לאכול מהעוגה 😅 תודה רבה על עוד מתכון מושלם!
שבת שלום אפרת יקירה ❤

עוגת קראמבל קקאו
avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:02 30.04.2021)

נראה מושלם! תודה על השיתוף ושבת שלום❤

avatar
מישהי..... (21:59 29.04.2021)

יצא פיצוץ!!!
רח ונימוח……
תודה רבה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:35 29.04.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה לך על השיתוף😊

avatar
ישי (12:18 16.04.2021)

הי אפרת,
אפשר לוותר על התפוזים ולשים משהוא אחר?
אני לא מת על תפוזים😁…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:31 16.04.2021)

היי ישי,
אפשר לשים מים או חלב😊

avatar
ישי (12:33 16.04.2021)

תודה! 👍

avatar
רבקה (20:05 8.04.2021)

הי אפרת כל עוגה שאני מכינה שוקעת בתנור ויוצאת עוגה בחושה ולא אוורירית מה לעשות? תודה ענקית ❤❤

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:28 8.04.2021)

היי רבקה,
זה יכול לקרות אם שמים יותר מדי חומרי התפחה, אם החום בתנור היה גבוה מדי, אם הוצאת את העוגה מהתנור לפני תום האפייה או אם פתחת את התנור באמצע האפייה.
בהצלחה🌺

avatar
רבקה (12:28 9.04.2021)

הי הכנתי את העוגה ושמתי דגש על כול הדברים שאמרת לי אבל עדין יצאה עוגה דחוסה ולא אוורירית. אשמח לתשובה 😀

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:53 9.04.2021)

את משתמשת בכוס מדידה לכמויות החומרים? מקפידה לא לערבב מדי אחרי הוספת הקמח? לא משהה את העוגות בחוץ לפני ההכנסה לתנור?

avatar
רבקה (20:51 25.04.2021)

הי אפרת העוגות כן תופחות לי בתנור אבל כשאני מוציאה מהתנור הם ישר שוקעות לי האם זה קשור לכול מה שאמרת??? תודה ענקיתת אתר מעלף😊❤

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:47 25.04.2021)

כן, זה יכול להיות קשור לכל הסיבות שכתבתי, וביחוד לתוכנית ולחום האפייה.😊

avatar
רבקה (19:19 5.05.2021)

אוקי תודה רבה! אני ינסה❤

avatar
טליה (19:29 18.03.2021)

אפרת יקרה, הרגע הכנסתי את העוגה לתנור ושוקולד צונח לי.. למה? יש איך להציל אותה? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:00 19.03.2021)

היי טליה,
הכוונה שהקראמבל נופל מהתבנית? השתמשת בתבנית המתאימה?

avatar
טליה (01:13 19.03.2021)

הקרמבל צנח לתחתית העוגה.
האמת, שהטעם מעולה, והעוגה יפה וגבוהה.
אבל, אשמח להבין מדוע הוא לא נשאר למעלה.
השתמשתי בתבנית אינגליש קייק רגילה. מסיליקון. אופה בה קבוע.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:42 19.03.2021)

הסיבה הכי שכיחה לזה היא שהבלילה יצאה נוזלית מידי.
באיזו כוס השתמשת? חשוב להשתמש בכוס מדידה ולדייק בכמויות, כי אם לא יתכן שיהיו יותר נוזלים בעוגה, מה שמוביל לתקלה שנוצרה לך. בנוסף, כמה זמן מראש חממת את התנור? גם זה יכול לגרום לקראמבל לשקוע.

avatar
טליה (16:11 21.03.2021)

השתמשתי בכוס מדידה רגילה, והשוקולד נפל עוד לפני שהכנסתי לתנור.
אבל, באמת הרגשתי שהבלילה רכה.
בכל אופן, העוגה יצאה ממש טעימה! וזה דווקא מגניב שיש הפתעה בתחתית..
מקווה להצליח בפעם הבאה.
תודה על המענה שלך!!

avatar
אלמונית (15:42 16.04.2021)

אני שמתי כוס וחצי קמח
לפני תוספת חצי הכוס היה דליל מידי
יצא מוש

avatar
Adi C (15:06 5.02.2021)

יצא מאוד טעים ויפה והכי חשוב קל ומהר, תודה על המתכון

עוגת קראמבל קקאו
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:17 5.02.2021)

שמחה לשמוע ❤️
תודה על השיתוף

avatar
טילי (22:29 3.02.2021)

נראה מעולה!! בשכבת הקראמבל אפשר לשים שקדים טחונים במקום אגוזים טחונים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:42 4.02.2021)

היי אפשר לשים שקדים טחונים😃

avatar
מיכל (12:26 22.01.2021)

הי אפרת אני חייבת לציין שאני כל שישי עושה לפחות עוגה אחת שלך וכל אחת יותר מוצלחת מהשניה אין עלייך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:17 22.01.2021)

שמחה לשמוע תודה❤️

avatar
רויטל (10:50 22.01.2021)

אפשר לשים שוקולית במקום קקאו?
תודה רבה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:54 22.01.2021)

כן אפשר.

avatar
נעמי (12:06 13.01.2021)

באיזו כוס להשתמש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:29 13.01.2021)

כוס זכוכית סטנדרטית עם ידית, כמו כאן- המרת מידות אפיה

avatar
מירה (15:17 22.12.2020)

עוגה מוצלחת, פשוטה וטעימה

עוגת קראמבל קקאו
avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:08 22.12.2020)

נראה מהמם!
תודה שחזרת לשתף🌸

avatar
לאה (09:55 30.11.2020)

מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:29 30.11.2020)

אפשר לשים מים או חלב 🙂

avatar
חבצלת (10:27 17.11.2020)

העוגה יצאה לי במרקם של פשטידת ביצים, ממש לא מוצלח. מה יכולה להיות הסיבה?
גילוי נאות:
שכחתי לערבב את הביצים לפני הוספת הקמח, ערבבתי הכל בסוף,
העיסה עמדה בערך שעה לפני שנכנסה לתנור.

יכול להיות שזה מה שגרם למרקם המוזר? גם הטעם לא היה משהו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:52 17.11.2020)

היי חבצלת,
זו בוודאות הסיבה, עוגה חייבת להכנס לתנור מיד לאחר שהבלילה מוכנה
מאחר וחומרי ההתפחה מתחילים לעבוד מיד במגע עם נוזלים וככל שהבלילה תעמוד המרקם הופך להיות דחוס וכבד כי הוא לא תופח כמו שצריך
בנוסף, סדר הערבוב הוא מאוד חשוב להצלחת המתכון- תשתדלי לעשות זאת לפעם הבא
וחשוב להבא- לחמם את התנור מראש! לא נותנים לאוכל לחכות לתנור אלא שהתנור יחכה לאוכל.
בהצלחה♥

avatar
חבצלת (12:12 17.11.2020)

תודה על המענה

avatar
נוי (08:49 13.11.2020)

וואו יצא מושלם !!! תודה רבה !!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:21 13.11.2020)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
פנינה זרד (17:24 5.11.2020)

וואו העוגה יצאה מאלפת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:41 5.11.2020)

תודה פנינה, שמחה שאהבת ❤️

avatar
טל מועלם (08:35 3.11.2020)

האם אפשר להשתמש בשוקולית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:59 3.11.2020)

היי טל,
כן אין בעיה לשים שוקולית במקום הקקאו, שימי לב רק שהוא מתוק יותר
כך שאם את אוהבת פחות אז תורידי מעט מהסוכר

avatar
אוסנת ש (22:29 24.10.2020)

העוגה יצאה ממש מושלמת
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:35 24.10.2020)

שמחה לשמוע ❤️
תודה אוסנת

avatar
הילה (13:10 7.10.2020)

לא הבנתי איך הקרמבל לא הצליח..
הוא נשאר רטוב בעוגה ונראה כלא מוכן..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:24 7.10.2020)

באיזה כוס השתמשת?
העוגה נאפתה כמו שצריך ורק הקראמבל נשאר רטוב?

avatar
הילה (17:24 14.10.2020)

בדיוק ככה..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:49 14.10.2020)

איזה מוזר.
אולי אפית בטעות על חום תחתון בלבד?
דרך אגב, העוגה תפחה?

avatar
הילה (19:21 14.10.2020)

תפחה כמו שצריך וגם אפיתי אותה רגיל.אולי מה שיצא לי בקרמבל זה שהוא היה סוג של עיסתי|רטוב מההתחלה זה בסדר?ככה צריך להיות?וגם הוא שקע לי לעוגה ולא היה ככ מלמעלה כמו בתמונה.יכול להיות כי עשיתי אותה בחושה בלי הפרדה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:42 14.10.2020)

זה בסדר שעשית אותה בחושה.
הקראמבל אמור לצאת קצת פירורי. לא רטוב ועיסתי. נסי פעם הבאה לשים פחות שמן.

avatar
יעל (19:27 1.10.2020)

העוגה יצאה מעולה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:26 1.10.2020)

תודה יעל 🙂

avatar
חן (19:46 8.09.2020)

איזה סוג של אגוזים? המלך/פיקאן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:48 8.09.2020)

עדיף אגוזי מלך אבל לא קריטי.

avatar
איידי (17:29 3.09.2020)

מה עושים אם אין לי מיץ תפוזים בקיץ?
ניתן להשתמש במיץ מבקבוק ספרינג בטעם תפוזים?
זה מה שיש לי כעת בבית…אשמח לתשובה מהירה ממש…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:04 3.09.2020)

כן אפשר.

avatar
ספיר (09:56 3.09.2020)

וואו איזו עוגה מעולה!!! עשיתי עם קמח כוסמין. תודה אפרת!

עוגת קראמבל קקאו
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:36 3.09.2020)

מהמם 😍
תודה ספיר

avatar
יובל (13:20 21.08.2020)

הקראמבל שקע לי בעוגה.. מה הסיבה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:36 21.08.2020)

הבלילה יצאה נוזלית מידי?
באיזו כוס השתמשת?

avatar
יובל (13:38 21.08.2020)

תודה על התגובה המהירה
יצאה נוזלית לא מידי.. כוס חד פעמית

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:42 21.08.2020)

כוס חד”פ לשתיה קרה או חמה? זה חשוב
דרך אגב, כמה זמן מראש חממת את התנור?

avatar
לירז (23:49 12.09.2020)

אשמח לכמויות לתבנית מלבנית תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:27 13.09.2020)

כמויות לתבנית מלבנית בגודל 22X31:
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס (240 מ”ל) מיץ תפוזים
כפית תמצית וניל
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 2 כפיות אבקת אפיה)
קראמבל קקאו: שני שליש כוס קמח רגיל, 2 כפות אבקת קקאו, 4 כפות אגוזים טחונים, 4 כפות גדושות סוכר, 6-8 כפות שמן
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית.

avatar
מיטל (20:27 19.08.2020)

תודה רבה רבה על מתכון מצויין! ועבד מעולה עם קמח כרגיל ללא גלוטן לבעלי הצליאקי. אין תמונה כי העוגה חוסלה בין רגע;)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:55 20.08.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיטל

avatar
נועה (23:56 1.08.2020)

העוגה יצאה לי דחוסה בטירוף.. זרקתי אותה שלמה.. אפרת, את חייבת לתת לי טיפ לעוגות בחושות שיצאו לי אווריריות…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:37 2.08.2020)

היי נועה,
כמה שאלות:
באיזו כוס השתמשת?
העוגה תפחה בכלל?
כמה זמן חיממת את התנור מראש?
כמה זמן העוגה נאפתה? בדקת עם קיסם שיצא יבש?
את מערבבת עם מיקסר, כף או מטרפה ידנית?
אולי את מערבבת יותר מידי לאחר הוספת הקמח?

avatar
נועה (21:00 2.08.2020)

1. כוס סטנדרטית עם ידית
2.לא תפחה כלל
3.התנור היה חם כי אפיתי בו קודם עוגת גבינה
4.נאפתה הרבה. וכמובן שבדקתי ויצא יבש
5.מיקסר קנווד מז’ור
6.אולי.. אני אשים לב להבא.
עשיתי כמות כפולה ואז פיצלתי לשתי תבניות אינגליש.
תודה אפרת על המענה המהיר..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:06 3.08.2020)

אוקי, אם העוגה לא תפחה אז כאן הבעיה.
1. השתמשת בקמח תופח או קמח רגיל ואבקת אפיה? ואם כן, האם ערבבת את הקמח עם אבקת האפיה לפני שהוספת לתערובת?
2. העוגה עמדה בטמפרטורת החדר לפני שהיא נכנסה לתנור?
3. אחרי שהוצאת את עוגת הגבינה מהתנור (שאגב בכמה מעלות נאפתה?) ישר הכנסת את העוגה או שחיממת עוד קצת את התנור?

avatar
נועה (10:28 3.08.2020)

1. קמח רגיל וא.אפיה. לא ערבבתי את הקמח עם הא.אפיה.
2.לא. מיד נכנסה לתנור.
3. לא. לא מיד, התנור המשיך להיות דולק עוד 20 דק’ בערך על חום 180.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:33 3.08.2020)

אוקי אז לדעתי הבעיה היתה שלא ערבבת את הקמח עם אבקת האפיה בנפרד לפני שהוספת לתערובת. חשוב לעשות זאת כדי שהעוגה תתפח כמו שצריך.

avatar
נועה (11:03 3.08.2020)

תודה רבה רבה.. אעשה אותה שוב בשישי הקרוב..
אפרת אני מודה לך מאד על המענה..
האתר שלך זה הספר המתכונים היחיד שלי!!!

avatar
עדי (13:51 31.07.2020)

עוגה מדהימה כמו כל המתכונים שלך!!
תודה רבה!

עוגת קראמבל קקאו
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:59 31.07.2020)

תודה עדי ❣️

avatar
מרים (17:24 10.07.2020)

וואי אפרת העוגה יצאה טעימה ועסיסית תודה🙏🏻❤

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:16 10.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מרים

avatar
אני (14:28 10.07.2020)

שלום, מה המתכון לתבנית מרובעת 30*40?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:23 10.07.2020)

כמויות לתבנית ענקית:
5 ביצים גדולות
כוס ושליש סוכר
כוס ושליש שמן
2+1/3 כוסות מיץ תפוזים
2 כפיות תמצית וניל
4 כוסות קמח תופח
קראמבל קקאו: כוס ושליש קמח רגיל, 4 כפות אבקת קקאו, 8 כפות אגוזים טחונים, 8 כפות גדושות סוכר,שליש-חצי כוס שמן
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.

avatar
מוריה (23:45 9.07.2020)

תודה רבה על המתכונים המעולים!
אפשר להחליף את הסוכר במייפל או דבש?
בכללי אני שמחה שיש לך מתכונים עם ממתיקים טבעיים!! רק צריך למצוא אותם.. אם זה יוכל להיות בקטגוריה נפרדת זה יהיה מושלםםם

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:25 10.07.2020)

היי מוריה,
אני חושבת שאפשר לשים מייפל באותה כמות ולהפחית את כמות המיץ לשליש כוס.
*בהמשך ארכז בקטגוריה נפרדת.

avatar
דנה (17:28 3.07.2020)

תודה רבה יצא מצוין.
אולי בפעם הבאה אוסיף קצת יותר סוכר בקראמבל.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:08 3.07.2020)

תודה דנה 🙂

avatar
שרה (14:26 24.06.2020)

הי
ראיתי שרשמת שערבוב של הביצים והסוכר אפשר במטרפה ידנית או במיקסר
אפשר גם בכף סתם בקערה (אני מחפשת מתכון קליל בלי להוציא מיקסר ואין לי מטרפה ידנית)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:18 24.06.2020)

כן אפשר.

avatar
שי (17:54 19.06.2020)

הקראמבל יצא קמחי וחסר טעם.
בסהך הכל יצאה עוגת תפוזים עם מרקם של קמח מלמעלה.
ככה זה אמור להיות?
תמיד מכינה כאן מתכונים והפעם התאכזבתי…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:21 19.06.2020)

הקראמבל לא אמור לצאת ככה.
באיזו כוס השתמשת? הכנת בדיוק לפני המתכון או שינית משהו בקראמבל?

avatar
שיר (21:58 19.06.2020)

לא היה לי אגוזים אז שמתי חצי כוס קמח כמו שכתבת כאן בתגובות שניתן לעשות. כוס מדידה רגילה כמו שאת משתמשת.
מה המרקם שהיה צריך לצאת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:18 20.06.2020)

שמת סה”כ חצי כוס קמח או חצי+שליש כוס?
המרקם צריך לצאת פירורי כמו שאת רואה בתמונה.
כשערבבת את החומרים איך היה המרקם? כמה כפות שמן שמת?

avatar
ליאת (13:05 18.06.2020)

היי אפרת , מלבד עוגות עם שמן יש לך מתכונים עם עוגות על בסיס מרגרינה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:43 18.06.2020)

אין לי מתכונים על בסיס מרגרינה אבל אפשר להמיר את השמן במרגרינה מומסת.

avatar
תודה:) (15:18 16.06.2020)

הי אפרת תודה רבה על כל המתכונים הפשוטים והטעימים! משתמשת המון באתר שלך😊 ובזכותך מעיזה לאפות..😉
הפעם המתכון שימש לי כהשראה כי דווקא התחשק לי להכין את העוגה הפוך.. עוגת שוקולד עם קראבל לבן
אז העזתי וחיפשתי וחיברתי שני מתכונים שלך ויצא מעולה!
אבל אם יש לך מתכון מסודר אולי שווה יותר😉

עוגת קראמבל קקאו
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:52 16.06.2020)

אהבתי, נראה מעולה 😍

avatar
אנה (16:09 5.06.2020)

יאמייי.. תודה על כל המתכונים המוצלחים שלך!!

עוגת קראמבל קקאו
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:33 5.06.2020)

מהמם ❤️
תודה על השיתוף

avatar
רבקה בראומן (12:00 15.05.2020)

היי אפרת,
אפשר לשים משהו אחר במקום קמח תופח?
אין לנו בבית…

avatar
רבקה בראומן (12:02 15.05.2020)

סליחה על התמונה…
בטעות….

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:10 15.05.2020)

היי רבקה,
יש לך קמח לבן רגיל? אם כן אפשר לערבב כוס קמח לבן עם כפית אבקת אפיה.
הסרתי את התמונה (תמונה מקסימה 🙂 )

avatar
נטלי (14:14 8.05.2020)

היי, אם אני רוצה לשים בפנים גם קצת קוקוס,כמה לשים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:28 8.05.2020)

בין רבע לשליש כוס קוקוס.

avatar
נטלי (15:45 8.05.2020)

תודה😊

avatar
הדר (09:25 8.03.2020)

היי אתר מהמם!!
מה אפשר לשים במקום המיץ תפוזים?
והאם אפשר במקום אגוזים לשים שקדים?

תודה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:11 8.03.2020)

אפשר לשים מים או חלב.
אפשר להמיר בשקדים.
שבוע נפלא 🙂

avatar
יערית (10:35 21.02.2020)

יש לי רק קלמנטינות, אם אני סוחטת לעוגה חייב לשמור אותה במקרר כדי שלא יהיה עובש?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:53 21.02.2020)

אין צורך לשמור במקרר.

avatar
מזי (22:49 19.02.2020)

הכנתי את העוגה ויצא סוף הדרך, טעימה מאוד קצת פישלתי בקראמבל (יצא קצת רטוב ) אבל לא הפריע בכלל. יש אופציה להפוך את העוגה לטבעונית?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:53 20.02.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
אני חושבת שאפשר להכין את העוגה הזאת – עוגה ללא ביצים ובמקום הקצפת לשים את הקראמבל שבמתכון הזה. כדאי להכפיל את כמויות הקראמבל.

avatar
הודיה (22:17 1.02.2020)

העוגה יצאה ממש טעימה!
הבעיה היא שהקראמבל שקע למטה.. למה זה קורה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 2.02.2020)

היי הודיה,
אולי הבלילה היתה דלילה מידי? באיזה כוס השתמשת?

avatar
הודיה (23:40 2.02.2020)

כן היא הייתה מעט דלילה.
השתמשתי בכוס חד פעמית רגילה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 3.02.2020)

אז הבעיה בגודל הכוס.
יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל – כוס זכוכית רגילה עם ידית.

avatar
שולמית (22:59 7.05.2020)

גם אני הכנתי את עוגת הקרמבל ולצערי כל תערובת הקרמבל שקעה למטה והיה מאוד קשה לחלץ את העוגה מהתבנית.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:25 8.05.2020)

היי שולמית,
ראית מה רשמתי לגבי גודל הכוס?
באיזו תבנית השתמשת? שימנת אותה לפני?

avatar
שולמית (14:21 8.05.2020)

שקלתי את כל החומרים בדיוק כמו שמופיע במתכון הכפלתי כמויות והכנתי בשת תבניות אינגליש קייק . רציתי לדעת באיזה ביצים את משתמשת בכל המתכונים L או XL? והאם אפשר להמיר את השמן למרגרינה במצרכים לקראמבל כי התערובת יצאה מאוד כבדה. תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:30 8.05.2020)

היי שולמית,
לגבי גודל הביצים, זה לא משנה במקרה הזה.
אפשר לשים מרגרינה במקום שמן בתערובת הקראמבל.

avatar
ליזה (10:11 27.12.2019)

היי אפרת,
הקרמבל יצא לי תערובת בצקית אבל רטובה זה בסדר? או שהיתה צריכה לצאת יבשה? השתמשתי ב3 כפות שמן כמו שרשמת והשאר כפי שרשמת גם
זה לא התפורר אבל כן פיזרתי על העוגה.זן הכוונה?
תודה ושבת שלום🙏

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:17 27.12.2019)

כן, זה בסדר.
שבת שלום 🙂

avatar
אילת (19:17 12.12.2019)

אפשר לומר שהמתכונים שלך הם דווקא לא רעים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 12.12.2019)

תודה 🙂

avatar
מרינה (15:04 5.12.2019)

היי אפרת,
נשאר לי קראמבל ספייר שנראה שכבר היה טו מאצ’ לשים, מה אפשר לעשות עם הקראמבל שנשאר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:17 5.12.2019)

אפשר לשמור במקרר בשקית סגורה לפעם הבאה.

avatar
אוריין :) (19:48 4.12.2019)

היי אפרת,
אני רוצה להכניס לעוגה חתיכות הדרים מסוכרות.
באיזה כמות להשתמש? באיזה שלב להכניס?
האם להכניס לבלילה, לערבב ואז למזוג לתבנית או שכדאי למזוג את הבלילה לתבנית ואז לשפוך את החתיכות ולערבב כדי להטמיע את החתיכות בפנים?
אני מפחדת שהחתיכות ישקעו ויגיעו לתחתית במקום להתפזר יפה בעוגה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:13 4.12.2019)

היי אוריין,
אפשר להוסיף לבלילה בסוף כרבע כוס חתיכות הדרים מסוכרות ולערבב ערבוב קל (יש לקצוץ אותן לפני).
אפשר חלק לשים בתוך הבלילה וחלק לפזר מעל (מתחת לקראמבל).

avatar
דני (22:49 28.11.2019)

היי
הכנתי היום את העוגת נס קפה מחר את זאת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:02 28.11.2019)

מעולה 🙂

avatar
יוליה (13:17 1.11.2019)

עד מתי עכשיו העוגה יממממממ מעולה
אם מאחסנים?????
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:09 1.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂
עוטפים היטב בניילון נצמד ושומרים על השיש.

avatar
מיכל (21:39 31.10.2019)

אפרת היי 🙂 ותודה על מתכונים נהדרים.
אין לי מיץ תפוזים, יש תחליף?
תודה
מיכל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:18 31.10.2019)

המיץ מוסיף טעם לעוגה אבל אם אין שימי מים או חלב.

avatar
הודיה (11:52 17.01.2020)

אפשר להמיר את המיץ תפוזים במיץ ענבים טבעי (יין)

avatar
ענת (21:43 26.10.2019)

הי אפרת,
חייבת לציין שתמיד שאני מחפשת מתכון מגיעה בסוף לאתר שלך.
ותמיד יוצא מוצלח! (חומרים זמינים והתגובות שלך לשאלות שעוזרות להבין את כל התהליך.)
משום מה בעוגה הזו הקראמבל יצא מוצלח, אבל העוגה עצמה יצאה דחוסה בטעם של ביצה.
יש לך השערה מה לא עשיתי טוב כדי שבפעם הבאה היא תצא טובה?
(הכנתי כמות כפולה לפי מה שרשמת צאחת המשתמשות.)
ושוב, תודה על הכל!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:06 27.10.2019)

היי ענת,
באיזה כוס השתמשת?
הכנת ב-2 תבניות אינגליש קייק?
העוגה תפחה בכלל או נשארה באותו הגובה?

avatar
דפנה (14:20 25.10.2019)

היי אפרת,
אפיתי את העוגה ויצאה טעימה מאוד.
חשוב מאוד לומר לך,
תודה על כל המתכונים הקלים.
שבת שלום, דפנה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:41 25.10.2019)

תודה לך שחזרת לעדכן ❤️
שבת שלום

avatar
אורלי (15:03 13.10.2019)

הכנתי את העוגה אך הקראמבל נחת לתוכה פנימה ולא נשאר למעלה. איך אצלך הוא נשאר למעלה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:22 13.10.2019)

הבלילה היתה דלילה מידי?
באיזה כוס השתמשת?

avatar
אנה (11:18 13.10.2019)

היי אפרת.
אין לי תמצית וניל. אפשר לשים סוכר וניל במקום?
יש לי רק מיץ תפוזים טבעי. אפשר להשתמש בו?

תודה וחג שמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:11 13.10.2019)

כן אפשר לשתי השאלות.
חג שמח 🌸

avatar
ahuva (22:42 12.10.2019)

שבוע טוב. תודה למתכון נפלא וקל להכין וטעים מאוד.כמו כל המתכונים. תודה לאתר מוצלח.חג שמח ושנה טובה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:52 12.10.2019)

חג שמח ושנה טובה ❤️

avatar
אסתי (12:35 10.10.2019)

ודרך אגב העוגות פה מדהימות וקלות להכנה !!

avatar
אסתי (12:32 10.10.2019)

היי אפרת מה המתכון ל2 תבניות אינגליש קיק?(מקרטון של חברת ניקול)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:00 10.10.2019)

היי אסתי,
כמויות ל-2 תבניות אינגליש קייק:
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס (240 מ”ל) מיץ תפוזים
כפית תמצית וניל
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 2 כפיות אבקת אפיה)
קראמבל קקאו: שני שליש כוס קמח רגיל, 2 כפות אבקת קקאו, 4 כפות אגוזים טחונים, 4 כפות גדושות סוכר, 6-8 כפות שמן
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית.

avatar
שפרה (19:31 3.10.2019)

שלום אפרת
אין לי מיץ תפוזים
האם חלב סויה מתאים? או משהו אחר?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:29 3.10.2019)

אפשר לשים חלב סויה.

avatar
גבריאלה (09:08 19.09.2019)

הי
האם אפשר להוריד מכמות השמן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:58 19.09.2019)

המינימום זה רבע כוס שמן. פחות מזה ייצא יבש.

avatar
גבריאלה (11:40 19.09.2019)

הי
עשיתי אותה עכשיו, בדיוק לפי המתכון, והיא כמעט לא תפחה
אין לי אינגליש קייק אז שמתי בתנבית 23
יש לך מושג למה זה לא תפח?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:38 19.09.2019)

הכנת בתבנית עגולה בקוטר 23? אם כן, זו תבנית גדולה מידי לכמות הזו (היה כדאי להכפיל כמויות).

avatar
אתי (16:02 30.08.2019)

העוגה מאוד טעימה, אך מה אפשר לשים כדי שתיהיה יותר גבוהה.
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 30.08.2019)

אפשר להכפיל את כל הכמויות ב1.5 אבל לפני זה:
באיזה כוס השתמשת?
השתמשת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?

avatar
סמדר (14:26 30.08.2019)

היי אפרת,
משתדלת לגמול את הבית מקמחים לבנים. אלו קמחים מתאימים כאן?
האם כוסמין/ או קמח מלא מתאימים?
אם לא, מה כן?
תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:29 30.08.2019)

עדיף קמח כוסמין.
יש לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
בקראמבל: שליש כוס קמח כוסמין.

avatar
בת אל (15:41 29.08.2019)

היי,רציתי לדעת באיזה כף את משתמשת?כמה גרמים בכף.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:34 29.08.2019)

אני משתמשת בכף רגילה של מטבח.
כף אבקת קקאו – 10 גרם.

avatar
נעה (13:25 29.08.2019)

נראה טעים!!!
שאלה- האם הכוונה במערבבים ביצים עם הסוכר זה הקצפה? במיקסר?
והאם אפשר להקפיא את העוגה?
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:23 29.08.2019)

אפשר לערבב ידנית עם מטרפה או במיקסר.
אפשר להקפיא את העוגה.

avatar
לירז (21:54 28.08.2019)

למה הקראמבל שוקע לי ולא נהיה פריך? זה קורה לי גם בעוגת תפוחים מה הסיבה יכולה להיות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 28.08.2019)

אולי הבלילה של העוגה יוצאת דלילה מידי?
באיזה כוס את משתמשת?

avatar
אסנת (10:19 28.08.2019)

עוגה מדהימה יצאה פיצוץ וכמובן חוסלה..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:43 28.08.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אסנת

avatar
דבי (18:36 26.08.2019)

אהבו מאד את העוגה שחוסלה ע”י אדם אחד פחות או יותר.

תודה רבה!

אפשר להוסיף את הקרמבל הזה לכל עוגה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:16 26.08.2019)

כן 🙂

avatar
אושרת (13:44 26.08.2019)

שתי שאלות:

1) אם אני רוצה כמות כפול שלוש – פשוט להכפיל הכל בשלש [כמו בסוגריים] או שיש שינויים?

[מוכפל בשלוש – ללא אגוזים
מצרכים:
6 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים
תמצית וניל
כפית שטוחה קפה
3 כוסות קמח
אבקת אפיה
קראמבל קקאו: כוס וחצי קמח רגיל, 3 כפות אבקת קקאו, , 6 כפות גדושות סוכר, 9 כפות שמן]

2) אם אני אופה בטורבו – זמן האפיה ודרגת החום משתנים?

תודה מראש!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 26.08.2019)

כן. אפשר לשים 5 ביצים גדולות. בקרמבל אפשר להפחית לכוס ושליש קמח.
עדיף לא לאפות בטורבו, זה יכול לייבש את העוגה. רצוי לאפות בחום עליון וחום תחתון.
180 מעלות. זמן אפיה עשוי להתארך ל 45-55 דקות.

avatar
אלה (21:21 25.08.2019)

אז החדשות הטובות זה שבסיס העוגה פשוט משגע! שתי תבניות אינגליש קייק נטרפו ברגע (ורצו עוד)
החדשות הפחות טובות שהקראמבל לא הצליח.. במקום פרורי הוא יצא נוזלי.. מה את מציעה לשנות להבא? פחות שמן? יותר אגוזים? משהו אחר.. הוא יצא במין מרקם של שוקולד חצי מומס…
ושוב הבסיס מדהים, התמכרנו!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 25.08.2019)

אולי שכחת את הקמח? שמת שליש כוס קמח? כמה כפות שמן?
באיזה כוס השתמשת?

avatar
מוריה (19:32 25.08.2019)

שלום אפרת.
האם הקראמבל מתאים לעוגת וניל שבאתר שלך?
אין לי מיץ תפוזים אז מעדיפה כבר להכין את העוגת וניל. אפשרי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:06 25.08.2019)

כן מתאים.

avatar
רותם (12:01 25.08.2019)

עוגה משגעת!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:20 25.08.2019)

תודה רותם 🙂

avatar
שרה (10:58 24.08.2019)

באמת גיוון קל וטעים!!
תמיד מחליפה את המיץ בחלב ויוצא מעולה…
השתמשתי בשקדים טחונים (שאריות מחלב שקדים)
תודה! עוד עוגה לאוסף 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:13 24.08.2019)

תודה שרה 🙂

avatar
מורן (14:32 23.08.2019)

היי אפרת
אין לי מיץ תפוזים הקטנצ’יק פירק את הבקבוק עד תום..
מים בא בחשבון?
תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:36 23.08.2019)

המיץ מוסיף טעם לעוגה אבל אם אין שימי מים.

avatar
דלית (13:52 23.08.2019)

עוגה מעולה ביותר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:23 23.08.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה דלית

avatar
מלכה (11:33 23.08.2019)

ערב שבת שלום.
האם הקרמבל יוצא כבצק פירורים?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:04 23.08.2019)

אמור לצאת. בכל מקרה כדאי לפורר אותו עם האצבעות לפני שמפזרים מעל הבלילה.

avatar
נורית (20:31 22.08.2019)

היי אפרת
נראה מתכון מגניב וטעים
מה אפשר לשים במקום אגוזים טחונים שהוא לא ממשפחת האגוזים והשקדים? אפשר אולי להשמיט?

ואיזה טעם יש לעוגה של עוגת תפוזים? מתכננת להכין עם תפוזים טריים
תודה רבה לך 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:24 22.08.2019)

היי נורית,
אפשר לוותר על האגוזים ולהגדיל את כמות הקמח לחצי כוס.
אפשר להכין עם תפוזים טריים סחוטים. זה ייצא טעים.

avatar
חנה (17:27 22.08.2019)

אנא התייחסותך להחלפת הקמח הרגיל בקמח ללא גלוטן.
יש את הקמח הפשוט – קונדיטור ויש קמחים של תמי ואחרים – יקרים יותר.
מה יתאים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:41 22.08.2019)

במקרה הזה אני ממליצה להשתמש בקמח תמי או כרגיל. כוס קמח + כפית אבקת אפיה.

avatar
ענת (16:35 22.08.2019)

מה אפשר במקום האגוזים? פירורי ביסקוויטים למשל יעבדו? או שקדים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:40 22.08.2019)

שקדים טחונים זה מצוין.

avatar
דבי (14:30 22.08.2019)

ואם אשים שקדים טחונים (וקלויים) ?

תודה !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:39 22.08.2019)

אפשר.

avatar
חן (14:28 22.08.2019)

צהריים טובים אפרת!
כמה ימים (אם בכלל) העוגה הזאת יכולה להישמר על השיש (עטופה בניילון נצמד)? כלומר אם מכינה אותה מחר (יום שישי) מה היום האחרון שבה אפשר להשתמש בה?
בנוסף לא ממש ברור לי עניין ה”לפורר את הקראמבל”. מה זאת אומרת? איך לפורר? עם מה? לא בטוחה שהבנתי את כוונתך
שיהיה סוף שבוע נפלא

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:39 22.08.2019)

היי חן,
העוגה נשמרת על השיש כ-3 ימים (בחורף יותר..)
הכוונה לפורר עם האצבעות ולפזר מעל העוגה.

avatar
רבקה (14:03 22.08.2019)

אפשר להחליף את האגוזים במשהו אחר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:34 22.08.2019)

אפשר לוותר על האגוזים ולהגדיל את כמות הקמח לחצי כוס.

avatar
בתשבע צ'צ'יק (13:22 22.08.2019)

היי
רציתי לדעת אם יש תחליף לאגוזי מלך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:33 22.08.2019)

אפשר לוותר על האגוזים ולהגדיל את כמות הקמח לחצי כוס.

avatar
הילה (10:14 22.08.2019)

קל מיוחד וטעים ממש! רק שבמקרה היה לי מיץ תפוזים בבית.. מה יכול להיות תחליף שנמצא תמיד בבית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 22.08.2019)

היי הילה,
בגלל שמיץ תפוזים מוסיף טעם לעוגה מומלץ שתמיד יהיה במקרר בקבוק לשתיה קלה של מיץ תפוזים (לא טבעי). זה מחזיק המון זמן במקרר.

avatar
דבי (09:17 22.08.2019)

בוקר אור!

העוגה נראית נהדר! חושבת להכין לשבת.

צריכה מקרר? אני מוצאת שעוגות עם מיץ תפוזים נוטות לפתח עובש בחוץ.

אולי כדאי לשים משקה לא טבעי במקום?

תודה ושבת שלום!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:23 22.08.2019)

היי דבי,
אין צורך בקירור (הקירור מייבש את העוגה).
כשאני רושמת מיץ תפוזים הכוונה למיץ מבקבוק לשתיה קלה ולא למיץ טבעי.
שבת שלום 🌷

avatar
אלה (03:10 22.08.2019)

היי אפרת, תודה על המתכון (הקודם, חזה עוף במייפל, יצא משגע, יותר טוב מכל מסעדה אסיאתית, העליתי תמונה במתכון), כמה שאלות:
– ביצים בגודל לארג’ זה בסדר?
– באיזה שמן להשתמש, קנולה או שמן זית?
– אגוזים טחונים, הכוונה אגוזי מלך טחונים?
– קמח רגיל הכוונה לקמח שכתוב עליו קמח לבן?
– לגבי שימון התבנית, לשמן רק את התחתית או גם את הצדדים?
– למה הכוונה לפורר את תערובת הקראמבל?
– כדי שאדע לתכנן זמנים, כמה זמן בערך לוקח לעוגה להתקרר ככה שאפשר לחתוך אותה?
– איך איפה וכמה זמן שומרים את העוגה?
המון תודה וסוף שבוע נפלא

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 22.08.2019)

היי אלה,
-לא משנה גודל הביצים
-שמן קנולה
-אגוזי מלך טחונים
-כן, קמח לבן
-תחתית + דפננות
-כן, לפורר את תערובת הקראמבל.
-15-20 דקות
-מחוץ למקרר. יש לעטוף בניילון נצמד.

לקריאת כל התגובות