שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

סוג: פרווה

2 תבניות אינגליש קייק חד”פ

מצרכים:

3 ביצים

חצי כוס (100 ג’) שמן קנולה

כפית (5 מ”ל) תמצית וניל

¾ כוס (150 ג’) סוכר (עדיף חום)

1 כוס (240 מ”ל) נס קפה מוכן (ממיסים כפית אבקת נס קפה עם חצי כוס מים חמים ומוסיפים חצי כוס מים רגילים)

2 כוסות (280 ג’) קמח תופח

חצי כפית (2.5 ג’) אבקת קינמון

כפית גדושה (6 ג’) אבקת קקאו

כפית גדושה (2.5 ג’) אבקת נס קפה

שליש כוס (30 ג’) קוקוס

חומרים לציפוי העוגה:

50 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה), 10 גרם מחמאה, 2 כפות (20 ג’) מים חמים, כף סירופ מייפל, 1 כפית (2 ג’) אבקת נס קפה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בעזרת כף/מטרפה את כל החומרים לפני הסדר בו רשומים.

-יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך כ40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

-הכנת הציפוי: שמים בקערת זכוכית את כל מרכיבי הציפוי, ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה. לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור (בעודה חמה) מחוררים אותה בעזרת קיסם במספר מקומות ושופכים את הציפוי על העוגה.

-מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר במשך כ-5 דקות ולאחר מכן עוטפים אותה בניילון נצמד (האדים שמצטברים הופכים את העוגה לרכה ועסיסית).

 עוגת קפה בחושה, עוגת נס קפה, עוגת קפה פרווה, עוגת קפה ושוקולד

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות שוקולד צ’יפס
כוסמת מתכון

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מ. (20:14 22.08.2021)

היי אפרת, אפשר כמויות לתבנית בינונית (25/32)?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (21:03 22.08.2021)

היי,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית הזו.
בהצלחה😊

הדר (11:21 7.07.2021)

תודה אפרת! יצא אוורירי וטעים.
האם את מוציאה מהתנור ישר בסיום עוגות בחושות, או משאירה כשהוא מכובה?
היכן את מאחסנת? במקרר? בחוץ?

מתכונים ב-10 דקות (12:01 7.07.2021)

היי הדר,
שמחה שאהבת את המתכון😊
עוגות בחושות אין צורך להשאיר בסיום האפייה בתנור.
מומלץ תמיד ובייחוד בקיץ לאחסן במקרר.

הדר (10:40 8.07.2021)

תודה!
אז להכניס למקרר רק כשהעוגה התקררה?

מתכונים ב-10 דקות (14:33 8.07.2021)

נכון🙂

פנינה (21:53 5.07.2021)

אפרת יקרה, בד”כ אוהבים אצלי את העוגות אבל על העוגה הזו היום הבן שלי אמר שזו עוגה ממש איכותית!
תודה לך
פנינה

מתכונים ב-10 דקות (23:03 5.07.2021)

איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבתם!😊

אסתי (12:41 16.06.2021)

האם ניתן בציפוי להמיר את המחמאה בשמן?
אם כן כמה שמן להשים?

מתכונים ב-10 דקות (13:51 16.06.2021)

פחות כדאי שמן כי הציפוי יצא יותר נוזלי. אם את רוצה לנסות- שימי כפית שמן ורק כף אחת מים.

סיגלית (17:09 27.04.2021)

היי אפרת…אם אין לי מייפל או דבש לציפוי זה נורא?

מתכונים ב-10 דקות (18:19 27.04.2021)

היי סיגלית,
במקום המייפל אפשר לשים כף מים+ כף סוכר חום או עוד 10 גרם של חמאה/מחמאה😊

אסתי (13:55 16.06.2021)

תודה רבה!

ריטה (23:40 6.12.2020)

שלום, יש לי קפה מגורען. אפשר להמיס בכוס הקפה את 2 מנות הקפהשבמתכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:40 7.12.2020)

כן.

תהילה (10:21 21.10.2020)

שלום אפרת,
תודה רבה על המתכונים המעולים אני לא מפסיקה להכין מהם..!
אני רוצה להכין את העוגה היום ויש לי 2 שאלות:
1. מה הכמויות לתבנית אינגליש קייק אחת?
2. אם אני עושה רק עוגה בתבנית אחת יש אפשרות לשים רק ביצה אחת או שזה לא מספיק?
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:13 21.10.2020)

היי תהילה,
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים (עם ביצה אחת העוגה תצא מתפוררת ולא מספיק יציבה)
שליש כוס שמן קנולה
חצי כפית תמצית וניל
שליש כוס סוכר + כף (עדיף חום)
חצי כוס נס קפה מוכן (מערבבים חצי כפית אבקת נס קפה עם מים חמים)
כוס קמח תופח
רבע כפית אבקת קינמון
כפית שטוחה אבקת קקאו
כפית שטוחה אבקת נס קפה
3 כפות קוקוס
לציפוי העוגה (החומרים נשארים באותה כמות):
50 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה), כף שמן , 2 כפות מים חמים, כף דבש, 1 כפית אבקת נס קפה

מאיר (21:53 9.09.2020)

אפשר לעשות את זה עם זה קמח כוסמין?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:17 10.09.2020)

אפשר לערבב 2 כוסות קמח כוסמין + 2 כפיות אבקת אפיה.

[email protected] (21:50 6.09.2020)

שלום
רציתי לשאול אם אפשר להכין את המתכון ללא קינמון וללא קוקוס
תודה רבה❤❣😍

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:29 6.09.2020)

כן, אפשר.
*חשוב רק להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.

מיכל (21:57 20.08.2020)

ממש ממש תודה 😊😊😊

מיכל (16:16 20.08.2020)

האם אפשר קמח רגיל במקום קמח טופח???
תודה מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:20 20.08.2020)

אפשר לערבב 2 כוסות קמח רגיל עם שקית אבקת אפיה.

גפן (14:16 22.07.2020)

שלום אפרת, העוגה נראת ממש טובה וגם התגובות מצוינות:) רציתי לשאול שתי שאלות-
1. האם בתבנית עגולה די גדולה (לא יודעת מידות- מצרפת תמונה), עדיף להשתמש במתכון המקורי או בשינוי שכתבת בתגובות?
2. אני רוצה להכין את העוגה היום אבל לאכול אותה רק בעוד יומיים. עדיף לשמור אותה במקרר או במקפיא?
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:13 22.07.2020)

היי גפן,
1. עדיין קצת קשה לי להבחין אם מדובר בתבנית 24 או 26. יש לך סרגל במקרה?
2. עדיף להקפיא.

חן (22:11 15.07.2020)

עשיתי הכל בדיוק כמו שכתוב והעוגה יצאה לי דחוסה ולא אוורירית…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:17 16.07.2020)

היי חן,
1. באיזו כוס השתמשת?
2. חיממת את התנור מספיק זמן מראש?
3. אפית בחום עליון ותחתון?
4. אולי ערבב יותר מידי את הבלילה לאחר הוספת הקמח? ערבוב יתר עלול לגרום לעוגה לצאת דחוסה.
5. העוגה תפחה בכלל?
6. בטוח שהעוגה היתה אפויה לגמרי? אולי הוצאת אותה לפני מהתנור?

זוהר (13:10 9.08.2020)

אם העוגה לא תפחה זה אומר שאיזה פעולה לא עשיתי נכון?
תודה רבה על האתר ועל המתכונים המדהימים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:04 9.08.2020)

היי זוהר,
ממליצה לקרוא את זה- עוגה לא תפחה.

אדל (19:27 9.07.2020)

עוגה מאוד טעימה!! הכנתי (בת 13) וזה מאוד קל וטעים! מאוד ממליצה! אני שמתי בציפוי במקום שוקולד מריר שוקולד חלב וזה יצא צדהים;! תודה רבה על המתכון!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:36 9.07.2020)

שמחה שיצא טעים!
תודה אדל ❤️

מיטל (20:54 17.05.2020)

היי, האם מתאים להמיר את הביצים ברסק תפוחים? תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:15 17.05.2020)

לא יודעת, לא ניסיתי במתכון הזה.

חן (15:32 15.05.2020)

האם ניתן להשתמש בשמן זית במקום שמן קנולה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:27 15.05.2020)

אפשר אבל רצוי שזה יהיה שמן זית בטעם מעודן.

מוריה ש (11:27 24.04.2020)

היי אפרת, אני רוצה להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית. לכמה תבניות זה יספיק? והאם צריך לשנות את זמן האפייה/חום התנור? (התנור שלי נורא חזק אשמח שתמליצי לי על עצה בכך..) תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:14 24.04.2020)

היי מוריה,
הכמויות במתכון יכולה להספיק ל-2 תבניות אינגליש חד פעמיות רק חשוב להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
אם התנור שלך חזק יחסית כדאי לאפות ב170 מעלות (לחמם תנור מראש) על חום עליון וחום תחתון (לא טורבו) במשך כ30 דקות.

מוריה ש (13:41 24.04.2020)

תודה אפרת!
אכן חילקתי ל2 תבניות ואפיתי בחום 150 מעלות ל40 דקות. העוגה יצאה מעולההה! עדיין לא חתכתי וטעמתי… אבל כך נראית… אחזור לעדכן בע\”ה במוצ\”ש איך ייצא…
תודה רבה ושבת שלום!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:51 24.04.2020)

אם אפית ב150 מעלות כנראה שהתנור שלך ממש חזק 🙂
שבת שלום!

מוריה ש (22:55 25.04.2020)

היי אפרת, שבוע טוב!
העוגה ייצאה טעימה מאד! אך קצת דחוסה 🙁
יש לך הסבר לכך בשביל הפעם הבאה? אשמח… תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:21 26.04.2020)

היי מוריה,
אני מבינה שהתנור שלך חזק אבל כעקרון טמפ’ של 150 מעלות היא נמוכה וזאת יכולה להיות הסיבה. העוגה תפחה כמו שצריך?
אולי ערבבת יותר מידי את הבלילה לאחר הוספת הקמח?

יונית (00:37 15.11.2019)

הי, אפרת המקסימה.
אני מחפשת ציפוי לעוגה הזאת שעשוי מקפה או ממשהו לא שוקולד ולא קקאו (אלרגיה)
יש לך משהו בשבילי??
תודה רבה על המתכונים המקסימים והקלים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:57 15.11.2019)

היי יונית,
את יכולה לצפות בממרח לוטוס או להכין זיגוג לעוגה ולהמיס כף מים עם רבע כפית נס קפה ואז לערבב עם 3 כפות אבקת סוכר.

מאיר (13:38 7.11.2019)

העוגה יצאה לי קשה מדי גם העיסה יוצאת לי קשה [ולא כמו המתכון של עוגת דבש שם העיסה יצאה לי יותר נוזלית] וגם העוגה יוצאת קשה ויבשה אפילו שאני מוציא מהתנור מייד אחרי שקיסם יבש, כתוב כאן באתר לערבב בתנועות קיפול, אבל כשאני מערבב בלי מטרפה חשמלית הקמח יוצא גושים ולא מתערבב טוב.
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:18 7.11.2019)

הבלילה אמורה לצאת דלילה. ברור שחסרים נוזלים. עברת על הכמויות לוודא שלא פספסת שום דבר?
שמת 3 ביצים, כוס נס קפה וחצי כוס שמן?
באיזה כוס השתמשת?

לי (00:19 15.10.2019)

היי, האם ניתן להקפיא את העוגה לאחר ההכנה? (אם או בלי הציפוי אפשר?)
כמה זמן היא מחזיקה בפריזר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:18 15.10.2019)

כן אפשר להקפיא עם או בלי ציפוי, לא משנה. ממליצה עד 3 שבועות (אח”כ הטעם כבר מתחיל להיפגע).

נדב (00:04 4.10.2019)

העוגה התבקעה לי באפיה, והציפוי נזל בפנים וגרם לעוגה להיות רטובה מדי, [יצקתי הכל לאינגליש קיק אחד כי הכמות לא יתה נראית לי מספיקה לשתים] וגם אם אפשר לדעת מה העניין של לחורר עם קיסמים וכמה חורים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:32 4.10.2019)

השתמשת בתבנית אינגליק קייק חד פעמית? אם כן, היית צריך לחלק בין שתי תבניות כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי כי אז יש עודף בלילה בתבנית. הבלילה אמורה להגיע עד גובה שני שליש תבנית ואז היא תופחת.
באיזה כוס השתמשת?
את הציפוי שמת על העוגה לאחר האפיה?
כדי לבדוק אם העוגה אפויה מספיק יש לנעוץ קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה. רק אם הקיסם יוצא יבש לגמרי אפשר להוציא את העוגה מהתנור.

ליזה (16:08 1.10.2019)

היי אפרת,
תוכלי לכתוב מתכון לאינגלישקייק 1?
תודה מראש.🙏

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:21 1.10.2019)

כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים
שליש כוס שמן קנולה
חצי כפית תמצית וניל
שליש כוס סוכר + כף (עדיף חום)
חצי כוס נס קפה מוכן (מערבבים חצי כפית אבקת נס קפה עם מים חמים)
כוס קמח תופח
רבע כפית אבקת קינמון
כפית שטוחה אבקת קקאו
כפית שטוחה אבקת נס קפה
3 כפות קוקוס
לציפוי העוגה (החומרים נשארים באותה כמות):
50 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה), כף שמן , 2 כפות מים חמים, כף דבש, 1 כפית אבקת נס קפה

ליזה (08:52 8.08.2019)

תודה על התשןבה אפרת.
האם לפי המתכון שלך אפשר לחלק את העוגה לאינגליש קיק חד פעמי ל2 מגשים?
ואם רוצים אינגליש קיק 1 רגיל איך המתכון ישתנה?
יום טוב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:28 8.08.2019)

אם יש לך תבניות אינגליש קייק חד פעמיות אז הכמות במתכון תספיק ל-2 תבניות.
אפשר להכין מחצית כמויות בתבנית אחת (יש לשים 2 ביצים).
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).

ליזה (17:04 7.08.2019)

היי אפרת,
מה הכוונה אינגליש קיק גדולה תוכלי לצלם בבקשה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:53 8.08.2019)

היי ליזה,
הכוונה לתבנית אינגליש קייק שהיא לא חד פעמית.

אורלי (09:20 20.06.2019)

על איזה תוכנית אופים? טורבו או חום עליון תחתון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 20.06.2019)

חום עליון וחום תחתון.

חפצי (09:49 22.02.2019)

כתוב בחומרים כפית אבקת קפה נמס. האם זה חוץ מכוס הקפה המוכנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:47 22.02.2019)

כן.

הילה (22:28 13.01.2019)

שלום, האם אפשר להכין את העוגה ללא סוכר? עם תחליף נוזלי של סוכרזית?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 14.01.2019)

כן אפשר. כדאי להסתכל מה רשום על האריזה לגבי מינונים.

דבי (22:27 13.12.2018)

ערב טוב!

אולי אכין שבוע הבא ורציתי לדעת האם אפשר בלי הציפוי?

תודה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:33 14.12.2018)

כן אפשר.
שבת שלום 🌷

עדינה (18:15 25.11.2018)

היי יקירה,
הרבה זמן שלא הגבתי לך
אבל ממשיכה להנות מהאתר ומתוצרייך.

רוצה להכין לתלמידים שלי מחר עוגה
(אני מורה לאנגלית, מלמדת מחר את הכלל של e הקסם-
Cake)

אין לי בבית אבקת קקאו, רק שוקולית ושוקולד מריר.
כן חשוב שיצא כהה.. הם אוכלים דרך העיניים..
מה את מציעה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 25.11.2018)

היי עדינה 🙂
את יכולה לשים 50 גרם שוקולד מריר. את השוקולד תמיסי עם חצי כוס השמן שבמתכון.
לחיזוק הצבע אפשר להוסיף כף אבקת שוקולית.

מיכל (09:13 12.10.2018)

שלום וברכה
אפשר לשים קפה שחור (נגמר לי הקפה נמס)?
תודה על האתר המדהים:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:15 12.10.2018)

היי מיכל,
חייבת לציין שלא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להכין כוס קפה שחור במקום נס קפה. אני לא חושבת שכדאי להוסיף גם כפית גדושה קפה שחור במקום כפית אבקת נס קפה כדי שהטעם לא יהיה חזק מידי.

עידית כהן (12:08 17.07.2018)

היי:)
יש אפשרות להיליף את הקמח בקמח מלא?
תודה!
עידית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:19 17.07.2018)

היי עידית,
אני ממליצה לשלב חצי כמות קמח מלא עם חצי כמות קמח רגיל כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי. לא לשכוח להוסיף 2 כפיות אבקת אפיה.

אנונימי (08:06 10.07.2018)

העוגה יצאה מדהים
קל וכיף להכנה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:13 10.07.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:19 20.01.2018)

העוגה דווקא מאוד אוורירית. כנראה שמשהו לא עשית נכון.
שבוע טוב

ניר (06:16 25.11.2017)

עוגה טעימה מאד וקלה להכנה, תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:12 25.11.2017)

תודה ניר, שמחה שאהבת 🙂

ברק (01:13 5.11.2017)

שלום

האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?
האם להקפיא עם הציפוי (ואז אני שם את הציפוי העוגה חמה), או שעדיף לשים את הציפוי שמוציאים מההקפאה?

תודה ושבוע טוב

ברק

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:44 5.11.2017)

היי ברק,
אפשר להקפיא, רק חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד.
אפשר להקפיא עם או בלי הציפוי, מה שנוח לך. לדעתי למראה יותר רענן כדאי להוסיף את הציפוי לאחר ההפשרה, לשיקולך 🙂
שבוע מצוין

יוסי (11:50 6.10.2017)

א. האם אפשר להחליף קמח תופח בקמח רגיל – וא”כ המידה משתנית?
ב. קוקוס וקינמון חובה?
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:29 6.10.2017)

היי יוסי,
1. אפשר להמיר את הקמח התופח ב2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה. יש לערבב קודם בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לתערובת.
2. קוקוס וקינמון לא חובה.

ענת (20:07 17.08.2017)

היי,
לצערי העוגה לא יצאה כ”כ טעימה. התאכזבתי..מאוד דחוסה וקשה. למה לא יצא לי אוורירי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:21 17.08.2017)

היי ענת,
מוזר כי זו דווקא עוגה שצריכה לצאת מאוד רכה ואוורירית.
לגבי המרקם הדחוס:
באיזה גודל תבנית השתמשת?
אולי ערבבת יותר מידי את הבלילה לאחר הוספת הקמח?
לגבי המרקם הקשה:
אולי אפית יותר מידי או שהתנור שלך חזק יחסית אז היה צורך לאפות בטמפ’ נמוכה יותר?

מיכל (22:03 14.07.2017)

היי,
החלפתי את הקמח התופח ב-2 כוסות קמח ללא גלוטן + 2 כפיות אבקת אפיה.
העוגה יצאה מצוין. 🙂

מתכונים ב-10 דקות (22:35 14.07.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

דניאל (01:10 16.06.2017)

היי,
חשבתי להוסיף לעוגה פקאנים מסוכרים,איך את ממליצה לעשות זאת ואם בכלל? בתוך העוגה או לקישוט מעל הסירופ?

ומה אפשר לשים במקום הסירופ מייפל??
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (08:57 16.06.2017)

היי דניאל,
אפשר לשים בסביבות כוס פקאנים מסוכרים קצוצים בתוך העוגה עצמה (להוסיף לבלילה בסוף ולערבב ערבוב קל) ובנוסף לפזר קצת פקאנים מעל הבלילה לאחר שיצקת אותה לתבנית. אם מפזרים פקאנים מעל העוגה לא חייב לשים ציפוי.
במקום סירופ מייפל אפשר לשים כף דבש או כף סוכר חום+ כף מים.
שבת שלום 🙂

מעיין (14:50 2.06.2017)

היי אפרת,

אין לי קקאו, כמה קריטי אם אני מחליפה אותו באבקת שוקולית?
ולפי תגובות קודמות אני מבינה שאפשר לוותר על הקוקוס והקינמון… (הילדים לא אוהבים..)

תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:13 2.06.2017)

היי מעיין,
את יכולה לשים כפית גדושה שוקולית במקום הקקאו ואפשר לוותר על הקוקוס והקינמון.
שבת שלום 🙂

בת שבע (02:01 30.05.2017)

היי אפרת.
מתכון מעולה זה.
חייבת את עזרתך, אני רוצה להכין קינוחים קטנים מגבינה לבנה ושמנת מתוקה.
אני מקציפה את השמנת המתוקה לקצפת יציבה עם פודינג וניל למשל. כף סוכר. תמצית וניל. אני מוסיפה גבינה לבנה אני רוצה לא טעם של וניל אלא שוקולד. נאמר אין לי פודינג שוקולד איך אני מכינה / ממירה ?
למשל והאם אני צריכה עדיין עם הגבינה פודינג וניל?
אני רוצה כמות של 80 גרם כמו חבילה של פודינג וניל.
וגם איך אני מכינה קצפת בטעם מוקה?
גם זה עם שמנת מתוקה וגבינה

תודה רבה לך יקירתי. באמת אלף תודות.

מתכונים ב-10 דקות (07:07 30.05.2017)

היי,
לא כל כך הבנתי.
עם גבינה לבנה מתאים פודינג וניל.
אפשר להכין בנפרד גם שמנת מתוקה עם 2 כפות גדושות פודינג וניל + 1-2 כפות קקאו. יש להמתיק באבקת סוכר לפי הטעם.
ואז לצור שכבות – קרם שוקולד וקרם גבינה וניל.

דנה (08:29 30.05.2017)

אני מתכוונת איך אני אכין קרם / קצפת שוקולד?
שמנת מתוקה ומה עוד? 2 כפות שוקולית אני מעדיפה מקקאו
השטלה לשמנת מתוקה אחת של 250 מל כמה חלב וכמה פודינג וניל. אני שואלת את זה כי אין לי פודינג שוקולד אז איך אני ממירה

מתכונים ב-10 דקות (09:47 30.05.2017)

רשמתי לך בתגובה הקודמת. מיכל שמנת + 2 כפות פודינג וניל + 1-2 כפות קקאו + אבקת סוכר לפי הטעם. אפשר להוסיף גם רבע כוס חלב.

שירן (16:09 3.03.2017)

העוגה יצאה רכה וטעימה מאוד, תודה רבה.

View post on imgur.com

מתכונים ב-10 דקות (16:35 3.03.2017)

תודה שירן, נראה מעולה 🙂
שבת שלום

אמונה (15:08 18.11.2016)

כמויות החומרים ביחס לביצים, היה נראה לא ריאלי.עשיתי מ 4 ביצים וכל השאר אותו דבר, יצא מצוין.

מתכונים ב-10 דקות (16:02 18.11.2016)

אני נוהגת לשים את המינימום של הביצים שצריך.
שמחה שיצא טעים.
תודה על העדכון ושבת שלום 🙂

ג (12:56 10.11.2016)

שלום, אני רוצה לעשות את העוגה הזאת, את יכולה בבקשה להכפיל לי כמה אני צריכה לתבנית
גודל 28-34
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (13:57 10.11.2016)

היי,
3 ביצים (רצוי גדולות)
3/4 כוס שמן קנולה
כפית וחצי תמצית וניל
כוס ורבע סוכר (עדיף חום)
כוס וחצי נס קפה מוכן (מערבבים כפית וחצי אבקת נס קפה עם כוס וחצי מים חמים)
3 כוסות קמח תופח
3/4 כפית אבקת קינמון
2 כפיות שטוחות אבקת קקאו
2 כפיות שטוחות אבקת נס קפה
חצי כוס קוקוס
חומרים לציפוי העוגה:
100 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה), 20 גרם מחמאה, 4 כפות מים חמים, 2 כפות סירופ מייפל, 1 כפית גדושה אבקת נס קפה
יום נפלא 🙂

ג (17:30 10.11.2016)

שלום, לא יכולתי לחכות שאת מגיבה, היה לי מאוד מאוחר, אז עשיתי איך שהבנתי, הפרדתי 10 ביצים עשיתי קצפת. 3 כוסות סוכר, 3 כוסות קמח רגיל ואבקת אפי’, כוס שמן, כוס קקאו, חצי כוס קפה, וכוס נס קפה, כף קינמון, חצי כוס קוקוס, ויצא מעולה מעולה,
עשיתי שתי תבניות כאלה גדולות, והילדים לא מפסיקים לאכול, אמרתי להם זהו עד פה השאר לשבת שמתי במקפי,
תודה על כל המתכונים שיוצא מעולה
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (17:36 10.11.2016)

נשמע מעולה! שמחה שהסתדרת ושיצא טעים 🙂

רחל (21:22 29.10.2016)

הכנתי את העוגה בדיוק כמו במתכון ויצא מצויין!!! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (21:33 29.10.2016)

שמחה לשמוע!
תודה רחל ושבוע טוב 🙂

דן (14:33 3.10.2016)

תודה על המתכון. יצאה עוגה טעימה אך לצערי טעם הקפה לא מורגש מספיק.
העוגה התקררה, האם אפשר להוסיף כעת את הזיגוג, אפילו שאינה חמה?
חג שמח.

מתכונים ב-10 דקות (16:32 3.10.2016)

היי דן,
אתה מתכוון לציפוי? אם כן אפשר בהחלט.
אם כוונתך להרטיב את העוגה (בנוסף לציפוי) את אפשר לבשל על אש נמוכה כרבע כוס מים רותחים עם חצי כפית נס קפה ו2-3 כפות סוכר במשך 3-4 דקות, עד שהסוכר נמס ולהרטיב את העוגה באופן אחיד ב-3 כפות. לאחר מכן מומלץ להניח לה לפחות שעה לפני שטועמים ממנה.
שנה טובה 🙂

ליהי (22:59 6.08.2016)

העוגה ממש נסדקה לאורך וגם בגובה כאילו התחלקה לשניים, יש סיבה לכך?
החלפתי את הקוקוס בקמח שקדים אם יש לזה משמעות..

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (09:35 7.08.2016)

היי ליהי,
העוגה מעט נסדקת בחלק העליון שלה אבל לא אמורה להסדק מאוד כמו שאת מתארת. אני מאמינה שיש לך קשר לקמח השקדים כי הוא תופס יותר נפח בתערובת.
פעם הבאה אני ממליצה לאפות בטמפ’ קצת יותר נמוכה (170 מעלות) כדי להפחית את התופעה.
שבוע נפלא 🙂

שירה (19:17 17.07.2016)

שלום!
אפשר להחליף שמן קנולה בשמן זית?
תודה רבה על המתכון!!!

מתכונים ב-10 דקות (19:47 17.07.2016)

היי שירה,
אפשר בתנאי שזה שמן זית בטעם מעודן אחרת יכול להיות שזה ישפיע על הטעם של העוגה.
שבוע נפלא 🙂

אהובה (16:47 13.07.2016)

האם אפשר בתבנית עגולה 24
ואם כן האם זה אותן כמויות

תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:47 13.07.2016)

כן אהובה, אפשר להכין את הכמות שבמתכון גם בתבנית 24.

שרון (12:24 24.06.2016)

ומה כמויות כל אחד מהמרכיבים לעוגה אחת?כולל שמן ודבש לציפוי?תודה רבה ושבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (12:33 24.06.2016)

כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
ביצה גדולה (או 2 ביצים קטנות s-m)
שליש כוס שמן קנולה
חצי כפית תמצית וניל
שליש כוס סוכר + כף (עדיף חום)
חצי כוס נס קפה מוכן (מערבבים חצי כפית אבקת נס קפה עם מים חמים)
כוס קמח תופח
רבע כפית אבקת קינמון
כפית שטוחה אבקת קקאו
כפית שטוחה אבקת נס קפה
3 כפות קוקוס
לציפוי העוגה (החומרים נשארים באותה כמות):
50 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה), כף שמן , 2 כפות מים חמים, כף דבש, 1 כפית אבקת נס קפה
שבת שלום 🙂

חפצי (11:15 4.05.2017)

לא הבנתי. המתכון המקורי הוא לא לאינגליש אחת?
אני רוצה להכין שני אינגליש ארוכות. להכפיל כמויות כפול 2? גם את הנס קפה?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (11:28 4.05.2017)

היי חפצי,
אם את מכינה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית אז הכמות במתכון מתאימה ל-2 תבניות. פשוט לחלק את הבלילה בין שתי תבניות וזה יתפח במהלך האפיה.

חפצי (11:36 4.05.2017)

תודה!

שרון (12:01 24.06.2016)

שכחתי לשאול:חשבתי על שמן כתחליף למחמאה וסוכר חום במקום סירופ המייפל

שרון (11:58 24.06.2016)

הי אפרת הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית מאלומיניום או ל2 כאלו?מה אפשר לשים במקום המחמאה וסירופ המייפל לציפוי של העוגה?

מתכונים ב-10 דקות (12:18 24.06.2016)

היי שרון,
אם זו תבנית אינגליש קייק חד פעמית הכמות אמורה להספיק ל2 תבניות (כנראה שתמלאי כל תבנית רק עד החצי אבל העוגה תתפח לאחר אפיה).
במקום מחמאה את יכולה לשים כף שמן ובמקום סירופ מייפל את יכולה לשים דבש (ורק אם אין לך שימי סוכר חום).

אורנה (22:12 17.04.2016)

איזה כיף לקבל ממך תשובה בכזו מהירות 🙂
אכן הכנתי 3 כוסות קמח בתבנית מספר 26…
תודה על העזרה ועל מתכונים קלים, טעימים ומוצלחים!
אורנה

אורנה (20:45 17.04.2016)

שכחתי לרשום שהכנתי בלי הציפוי.
כמובן שבטורבו אפיתי רק 25 דקות (הקיסם יצא יבש)
תודה!

אורנה (20:39 17.04.2016)

אפרת ערב טוב,
הכנתי את העוגה, החלק העליון נוקשה למגע ולא רך(כמו בעוגות בחושות אחרות שהכנתי מהאתר הזה). בפנים יצא דחוס ויבש :-/
מה עשיתי לא בסדר?
הכנתי בתבנית מלבנית בגודל 30*23(תמיד אני אופה בה).
הכנתי לפי הכמויות שרשמת בתגובות(לפי 3 ביצים).
ערבבתי לפי הסדר, וסגרתי עם ניילון נצמד אחרי 5 דקות)
תנור 170 מעלות( התנור שלי חזק) בטורבו(כמו שתמיד אני נוהגת לעשות).
אם יש לך איזה רעיון, אשמח שתרשמי לי ואנסה שוב בהזדמנות.
שיהיה לך חג שמח!

מתכונים ב-10 דקות (20:52 17.04.2016)

היי אורנה,
הכנת לפי הכמויות של תבנית 26 עם 3 כוסות קמח?
אם כן הסיבה היא תבנית קטנה מידי ביחס לכמויות ואז הכל יוצא דחוס ולא אוורירי כי בעצם לתערובת אין מקום לתפוח כמו שצריך 🙁
לגודל התבנית שהשתמשת בה היה עדיף להכין את הכמויות המצוינות במתכון ואז העוגה הייתה יוצאת אוורירית יותר.
לגבי החלק העליון הוא אכן יוצא קצת יותר נוקשה מעוגות אחרות ולכן מומלץ להרטיב אותו עם ציפוי.
בכל מקרה אם העוגה אינה אכילה את יכולה לשקול להכין ממנה כדורי שוקולד.
חג שמח!

אדית (23:31 31.03.2016)

וואו! עוגה מופלאה ומפתיעה! תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (08:38 1.04.2016)

שמחה לשמוע אדית 🙂
תודה ושבת שלום!

ב.ל (08:43 28.03.2016)

במצרכים רשום להכין כוס נס קפה עם כפית נס קפה ומים חמים ואחרי זה רשום שוב כפית נס קפה
זה בנוסף?

מתכונים ב-10 דקות (09:09 28.03.2016)

כן, זה בנוסף.
יום נפלא 🙂

מיטל (22:05 20.03.2016)

היי רציתי לשאול אפשר להכין את העוגה הזאת בתבנית אפייה עם חור באמצע?תודה

מתכונים ב-10 דקות (22:12 20.03.2016)

היי מיטל,
אפשר אבל תלוי מה הקוטר שלה. אם קוטר 22 זה מתאים לכמות במתכון.

לילי (10:22 12.03.2016)

היי, האם ניתן להמיר את סירופ מייפל בסירופ אגבה או בדבש?

מתכונים ב-10 דקות (11:29 12.03.2016)

כן לילי, אפשר.

רבקה (19:13 10.02.2016)

האם אפשר לוותר על הקוקוס?

רבקה (19:24 10.02.2016)

האם אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל ואבקת אפיה?
ואם כן כמה קמח רגיל וכמה אבקת אפיה?
(בתבנית של 26)

מתכונים ב-10 דקות (20:50 10.02.2016)

אפשר להמיר את הקמח התופח ב2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
אם את רוצה להכין את העוגה בתבנית 26 אלה הכמויות:
3 ביצים
3/4 כוס שמן קנולה
כפית תמצית וניל
כוס סוכר + כף גדושה סוכר (עדיף חום)
כוס וחצי נס קפה מוכן (מערבבים כפית אבקת נס קפה עם מים חמים)
3 כוסות קמח תופח
3/4 כפית אבקת קינמון
כפית גדושה אבקת קקאו
כפית וחצי אבקת נס קפה
חומרים לציפוי העוגה:
100 גרם שוקולד מריר, 20 גרם מחמאה, 4 כפות מים חמים, כף סירופ מייפל, 1 כפית אבקת נס קפה

מתכונים ב-10 דקות (20:45 10.02.2016)

כן, אפשר.

לי (09:26 9.12.2015)

העוגה יוצאת נהדרת! במידה ואני רוצה לשלב קמח כוסמין, איך צריכה להיות החלוקה עם הקמח הרגיל?

מתכונים ב-10 דקות (10:03 9.12.2015)

תודה לי, שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין עם 2 כוסות קמח כוסמין + 2 כפיות אבקת אפיה ואם רוצים שהעוגה תצא אוורירית יותר, כדאי לשלב עם קמח רגיל ואז לשים כוס קמח כוסמין + כוס קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
בהצלחה ויום נפלא!

תהילה (13:28 6.11.2015)

עשיתי עכשיו את העוגה יצא מטריףף כמעט גמרו לי אותה.תודה רבה על המתכונים אני בטוחה שאני יעשה עוד הרבה מהמתכונים האלו!מומלץ בחום!!!שבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (14:03 6.11.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה תהילה ושבת שלום 🙂

לי (00:42 10.10.2015)

היי , האם אפשר להשתמש באספרסו מהמכונה במקום נס קפה ? אם כן מה הכמות? והאם זה יעשיר או יהרוס את בטעם?

מתכונים ב-10 דקות (08:30 10.10.2015)

היי לי,
אני לא בטוחה כי לא ניסיתי.
לדעתי הכי כדאי ובטוח להכין נס קפה רגיל 🙂

אנואר (15:29 30.09.2015)

האם ניתן להכין את העוגה בתבנית עגולה של 26 ס”מ?

מתכונים ב-10 דקות (15:35 30.09.2015)

היי אנואר,
אלה הכמויות לתבנית 26:
3 ביצים
3/4 כוס שמן
כפית וחצי תמצית וניל
כוס + 2 כפות סוכר
כוס וחצי נס קפה מוכן
3 כוסות קמח תופח
כפית שטוחה אבקת קינמון
כפית וחצי אבקת קקאו
כפית וחצי אבקת נס קפה
חצי כוס קוקוס

אנואר (19:05 30.09.2015)

מעולה תודה רבה

תירנית (08:25 22.09.2015)

אינני אוהבת טעם שוקולדי, ועל כן, האם אוכל לוותר על אבקת הקקאו או להחליפה במשהו אחר
תודה רבה וחתמה טובה

מתכונים ב-10 דקות (10:03 22.09.2015)

היי,
הקקאו משתלב עם טעמי הקפה ולא הייתי ממליצה לוותר עליו (הכמות שלו היא גם קטנה). אם את רוצה את יכולה להפחית לכפית שטוחה במקום גדושה. אין לעוגה טעם שוקולדי אלא טעם של קפה עם נגיעה של קקאו.
גמר חתימה טובה 🙂

עופר (12:47 23.08.2015)

היי רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף אבקת אפייה תודה.

מתכונים ב-10 דקות (14:21 23.08.2015)

כן עופר. אפשר לשים 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.

יסכה (10:28 21.08.2015)

הי,
מה ניתן לשים במקום הקוקוס? והאם בשביל הציפוי אפשר לשים סירופ שוקולד במקום שוקולד מריר או שזה ישפיע על ההתקשות של הציפוי? (מכל המרכיבים חסרים לי קוקוס ושוקולד מריר אבל אני לא יכולה לעמוד בפיתוי של לחכות שיהיה כיוון שהעוגה נשמעת מוצלחת במיוחד והתגובות כל כך חיוביות…)
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (10:45 21.08.2015)

היי יסכה,
אפשר לוותר על הקוקוס בכלל.
במקום השוקולד המריר אפשר לשים 2 כפות גדושות ממרח שוקולד אם יש לך (סירופ שוקולד פחות יוצא טעים).

איילת (18:08 12.08.2015)

העוגה עכשיו בתנור…מקווה שתצא טוב…
עשיתי בשתי תבניות אינגליש קייק כי לא היה לי ברור מה זה אינגליש גדולה. מעל אחת מהן הוספתי אגוזים…זה היה נראה לי מתאים:)

מתכונים ב-10 דקות (18:12 12.08.2015)

בהצלחה 😉
זה בסדר שעשית בשתי תבניות אינגליש קייק רגילות.

בתאל (12:19 10.07.2015)

הי!
רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בשוקולד ציפס במקום שוקולד מריר ואם כן איזה כמות?
כמה אני מהמרת את הקמח תופח לקמח רגיל עם אבקת אפיה?

מתכונים ב-10 דקות (13:23 10.07.2015)

היי בתאל,
את יכולה לשים כשליש כוס שוקולד צ’יפס ושתי כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
שבת שלום 🙂

עדי (19:35 2.07.2015)

שלום
רציתי לשאול אם חייבים להשתמש בנס קפה או אפשר כל קפה נמס אחר?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:54 2.07.2015)

היי עדי,
אפשר להשתמש בכל נס קפה אחר. אם הוא מגורען כדאי להמיס אותו עם מעט מים חמים לפני.

עדי (23:15 2.07.2015)

תודה. אגב, סליחה על הכפילות בהודעות! הגיעו לי אורחים והיתי קצת לחוצה כי רציתי להספיק להכין את העוגה בזמן..:) בסוף הכנתי עם קפה מגורען שהיה לי בבית. ובלי הציפוי.
העוגה יצאה טעימה מאוד!!
אגב הוספתי טיפה שוקולד צ’יפס כי לא היה לי קקאו ופחדתי שיצא מר.
להבא נראה לי אנסה גם עם קצת אגוזים כדי שיהיה קראנצ’י!

מתכונים ב-10 דקות (23:21 2.07.2015)

מעולה! שמחה לשמוע ותודה שחזרת לעדכן 🙂

adi (19:28 2.07.2015)

היי
האם ניתן להכין עם קפה נמס ולא נס קפה? נניח טסטרס צ’ויס? או שזה טעם חזק מדי??
תודה

אביטל (22:51 24.06.2015)

שלום לך ,
רציי לשאול מה המידה המדוקית של כוס?
200 או 240 סמ”ק?

זה יוצא הבדל גדול
תודה מראש
אביטל

מתכונים ב-10 דקות (22:55 24.06.2015)

היי אביטל,
בדר”כ זה 240.
מה שחשוב זה להשתמש באותה גודל כוס למדידת כל המרכיבים כדי שהיחס יהיה נכון (הקמח, הסוכר והנוזלים).

דליה (06:33 15.06.2015)

הי, האם ניתן להקפיא לכמה ימים לפני ההגשה?

מתכונים ב-10 דקות (11:17 15.06.2015)

כן דליה, את יכולה.

חלי (23:56 16.04.2015)

רציתי לשאול איך לשים ניילון נצמד כשהשוקולד רטוב עדין? הוא ידבק לנילון. ..

מתכונים ב-10 דקות (09:54 17.04.2015)

היי חלי,
נכון, אם העוגה יוצאת גבוהה לעיתים הניילון הנצמד יכול לגעת בציפוי. תנסי למתוח את הניילון הנצמד.
בכל מקרה, לא חובה לעטוף בניילון נצמד.
שבת שלום 🙂

איסרא (23:25 30.03.2015)

שלום,
רציתי לשאול בקשה בקשר לנס קפה.יש לי נס קפה בטעם וניל אפשר להשתמש??
וגם..אפשר להשתמש בעוגה כבסיס לעוגת קרם פודינג??
תודה מראש,

מתכונים ב-10 דקות (09:47 31.03.2015)

היי איסרא,
לא ניסיתי להשתמש בנס קפה בטעם וניל, האמת שנשמע מעניין 🙂 השאלה אם טעם הקפה עדיין מורגש (אני פשוט פחות מכירה את נס הקפה הזה).
אין בעיה לצקת קרם מעל העוגה.
יום נפלא!

סיון (15:36 20.02.2015)

היי רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הסירופ מייפל בדבש או סוכר?

מתכונים ב-10 דקות (16:22 20.02.2015)

כן, אפשר להחליף בדבש.

סיון (15:16 20.02.2015)

היי רציתי לדעת מה הכוונה תבנית אינגלייש קייק גדולה? לתבנית פס או לא ?

מתכונים ב-10 דקות (16:24 20.02.2015)

כן, תבנית אינגליש קייק רגילה (תבנית פס מאורכת)

מיכל (21:25 31.01.2015)

תודה רבה על התגובה וההסבר!
עשיתי בדרך הראשונה (ישש!), אבל העוגה יצאה לי יבשה.
אבל זה באשמתי. או יותר נכון באשמת התנור שלי שחשוד כבר זמן מה בחימום חזק מידי, אז בפעם הבאה פחות חום ופחות זמן אפייה.
מה שכן, העוגה תפחה מאוד (עלתה מעל גובה תבנית האינגליש קייק) ולכן לא יכולתי לצפות אותה בניילון נצמד (כי זה היה מורח את כל הציפוי).
חוץ מזה עוגה נחמדה למדי – תודה על המתכון! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (21:43 31.01.2015)

בשמחה מיכל, פעם הבאה העוגה תצליח 😉
תודה על העדכון ושבוע טוב!

מיכל (16:43 30.01.2015)

שלום ותודה על המתכון!
יש לי שאלה שאלתית… (-:
כשכתוב שיש לערבב את כל החומרים לפי הסדר, הכוונה שמוסיפים חומר ומערבבים לפני שמוסיפים את החומר הבא, או ששמים את כל החומרים בקערה (לפי הסדר כמובן) ורק אז מערבבים את כולם (כלומר יש רק ערבוב אחד אחרי ששמנו את כל החומרים)? הבטחתי שאלה שאלתית…
העוגה בתנור, אז אני עדין לא יודעת אם עשיתי נכון, אבל הריח מצוין (-:

מתכונים ב-10 דקות (17:42 30.01.2015)

הי מיכל,
הכוונה שמוסיפים את החומרים בהדרגה ולאחר כל הוספת מרכיב יש לערבב מעט, אבל גם אם עשית בדרך השניה אני בטוחה שיצא בסדר 😉
שבת שלום!

תמי (10:21 27.01.2015)

היי,

העוגה יצאה לי קצת כבדה/דחוסה – יש לך אולי הסבר לכך? אציין כי העוגה נאפתה יותר מ-40 דקות.

מתכונים ב-10 דקות (10:40 27.01.2015)

הי תמי,
הסיבות האפשריות לעוגה דחוסה יכולות להיות ערבוב יתר של הבלילה לאחר הוספת הקמח או דחיסות הקמח- לפעמים קמחים ארוזים יותר מידי זמן בתוך האריזה או בצורה מאוד צפופה ודחוסה ויש צורך לנפות אותם לפני שימוש כדי לפתוח ולאוורר אותם.

חגית (15:42 26.12.2014)

תודה רבה, הכנתי את העוגה עם הקמח התופח והיא אכן יצאה תפוחה, גבוהה וטעימה 🙂
שבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (17:07 26.12.2014)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂

חגית (01:08 25.12.2014)

היי, אני רוצה להכין את העוגה רק ליתר בטחון לשאול האם יש צורך גם באבקת אפייה? אני אופה מעט אך לא יצא לי לאפות ללא אבקת אפיה…

מתכונים ב-10 דקות (08:25 25.12.2014)

היי חגית,
אין צורך בתוספת אבקת אפיה אם את משתמשת בקמח תופח.
במקום 2 כוסות קמח תופח את יכולה להשתמש ב2 כוסות קמח לבן רגיל + שקית אבקת אפיה (10 גר’).
יום נעים 🙂

מזל (09:34 7.08.2014)

אפשר להחליף את הביצה או לא לשים אותה בכלל ..?? ומה זאת אומרת כוס נס קפה ואז כפית נס קפה??

מתכונים ב-10 דקות (09:48 7.08.2014)

הי מזל,
1. בלי ביצה העוגה תצא דחוסה ומתפוררת. התחליפים האפשריים לביצה הם: כף חומץ תפוחים+כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה (הכי מומלץ) או 1/3 כוס רסק תפוחים (עדיין העוגה יכולה לצאת מעט דחוסה). בעוגה הזאת ספציפית לא ניסיתי תחליף אחר כך שאני לא יודעת אם זה יעבוד.
2. תכיני כוס נס קפה רק בלי חלב – תערבבי כפית אבקת נס קפה עם מים חמים.
בלי קשר ובנוסף יש לשים כפית אבקת נס קפה לתערובת.

רחלי (14:00 23.05.2014)

אפשר לוותר על הקינמון?

מתכונים ב-10 דקות (15:58 23.05.2014)

כן, אפשר.

סוהא (09:39 23.05.2014)

איך מרקם הבלילה צריך להיות??
יצא לי כמו דייסה

מתכונים ב-10 דקות (12:59 23.05.2014)

הי סוהא, המרקם אמור להיות מעט דליל.

סיגל (19:06 21.05.2014)

עוגה נהדרת. ממש קלה להכנה. חוסלה תוך דקות..

סיגל (19:08 21.05.2014)

אגב, הכנתי בלי הציפוי..

מתכונים ב-10 דקות (19:17 21.05.2014)

הי סיגל, אני שמחה מאוד לשמוע, תודה על העדכון 🙂

אורלי (16:16 13.05.2014)

היי,
במידה ומשתמשים בסילאן במקום סוכר- כמה עליי לשים?האם אותה כמות כמו סוכר?
כמו כן, מתי מכניסים את הסילאן? עם החומרים היבשים (לפי הסדר במתכון או לפי חומרים רטובים ואז חומרים יבשים)?

תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (17:20 13.05.2014)

הי אורלי, בדר”כ שמים אותה כמות. אם את אוהבת עוגה ממש מתוקה תשימי 1/4 כוס יותר.
את הסילאן שמים באותו סדר שרשום במתכון, הכוונה – ביצה, שמן, סילאן, כוס נס קפה וכך הלאה..

אילנית (21:57 8.05.2014)

הי,
אפשר לוותר בציפוי על המחמאה?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (22:27 8.05.2014)

הי אילנית, אפשר.

יערית (13:14 4.04.2014)

מה ניתן לשים במקום קוקוס?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (13:16 4.04.2014)

הי יערית, את יכולה לוותר על הקוקוס בכלל.

שירן (14:36 5.03.2014)

היי, האם ניתן לשים סוכר רגיל במקום חום?

מתכונים ב-10 דקות (14:50 5.03.2014)

הי שירן, אפשר.

רעות (14:18 23.02.2014)

תודה על התשובה המהירה 🙂
בהחלט יש סיכוי שזה קשור לסדר החומרים. לא שמתי לב שכתוב שצריך להכניס את החומרים לפי הסדר.
האם עוגה יכולה להתפורר כששמים יותר מדי שמן? הכנתי את העוגה במקביל לדברים אחרים והתחלתי לחשוב שאולי מחוסר תשומת לב שמתי פעמיים שמן (כוס שלמה בסך הכל)?
אגב העוגה מאוד טעימה (למרות שהיא מתפוררת)!

מתכונים ב-10 דקות (14:25 23.02.2014)

בשמחה!
לגבי השמן- להפך, כשיש מעט שמן בעוגה היא יוצאת לעיתים יבשה ומתפוררת.
לא נורא, פעם הבאה אני בטוחה שייצא הרבה יותר טוב והעיקר שהעוגה טעימה 🙂

רעות (13:02 23.02.2014)

היי!
יש לכם אולי רעיון למה העוגה ממש מתפוררת לי? (היא בוודאות מוכנה)
פעם ראשונה שקורה לי דבר כזה…

מתכונים ב-10 דקות (13:26 23.02.2014)

הי רעות, עד כמה מתפוררת העוגה? העוגה הזו היא עוגה רכה והיא יכולה מעט להתפורר (הכוונה שעדיין ניתן לחתוך אותה לפרוסה שלמה אך בזמן האחיזה של הפרוסה, היא יכולה להישבר מעט אבל לא להתפורר לגמרי).
הסיבות שיכולות לגרום לעוגה להתפורר הן ערבול לא נכון של החומרים. צריך להתחיל מהביצה, להוסיף שמן וסוכר, נוזלים ובסוף את החומרים היבשים עד לתערובת אחידה והטמעה מלאה של החומרים. תבדקי גם שלא החסרת בטעות שום מרכיב.
סיבה נוספת שיכולה להיות היא אפיית העוגה בחום נמוך ליותר מידי זמן ואז העוגה הופכת להיות יבשה ופירורית (העוגה הזו אמורה להיות עסיסית).
דבר נוסף וחשוב הוא שיש לתת לעוגה להתקרר לטמפ’ החדר לפני שחותכים אותה אחרת היא רכה ומתפוררת.
מקווה שהצלחתי לעזור.. שבוע מצוין 🙂

אחמד (19:26 16.02.2014)

אפשר בלי השוקולד מריר ?

מתכונים ב-10 דקות (19:49 16.02.2014)

היי אחמד, כדי להכין את הציפוי צריך להשתמש בשוקולד מריר אבל אפשר לוותר בכלל על הציפוי. העוגה טעימה גם ככה.

מירב (20:36 4.02.2014)

האם אפשר לוותר על הסירופ מייפל, אני לא משתמשת בסירופ הזה כלל?

מתכונים ב-10 דקות (20:55 4.02.2014)

היי מירב, אפשר לוותר. אני ממליצה להוסיף במקום עוד 10 גרם מחמאה/חמאה.

מתכונים ב-10 דקות (09:54 3.02.2014)

תודה ניני, איזה כיף לשמוע!!

ניני (09:50 3.02.2014)

עוגה מצוינת בעלי הכין לשבת בכמות כפולה העוגה חוסלה עכשיו מכינה שוב תודה לך גם המתכון של העוף חמוץ מתוק בטמפורה רץ אצלנו כל שבת הילדים מבקשים טמפורה במקום שניצלים תודה רבה!!!

שולה (12:56 28.01.2014)

במקום סוכר אפשר להשתמש בסילאן יוצא מאוד טעים

מתכונים ב-10 דקות (13:04 28.01.2014)

תודה על הטיפ שולה 🙂

גלית (10:49 26.01.2014)

העוגה הזו ממש מוצלחת.
הכנתי אותה פעמיים יום אחרי יום כי היא התחסלה.
והכי כיף זה שיש רק קערה אחת לשטוף 🙂

מתכונים ב-10 דקות (10:52 26.01.2014)

תודה גלית, כיף לשמוע 🙂

לאה (22:14 16.01.2014)

הכנתי!
יצאה ממש מוצלחת! מרוצה מאד מהאתר ומהמתכונים…

מתכונים ב-10 דקות (08:44 17.01.2014)

תודה לאה, שמחה לשמוע:)

לאה (18:58 15.01.2014)

אפשר להשתמש בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות?

מתכונים ב-10 דקות (19:47 15.01.2014)

היי לאה, אני חושבת שהעוגות תצאנה נמוכות. עדיף שתכיני בתבנית אינגליש קייק (חד פעמית) אחת ותצא לך עוגה גבוהה.

אלומה (23:18 24.12.2013)

כמובן שאעדכן 🙂 !
אני אעשה אותה רק בסופ”ש…
תודה!!!

אלומה (22:50 24.12.2013)

אנסה לפי עצתך. תודה!
יש צורך להוריד בכמות הסוכר עקב שימוש בשמנת מתוקה?

מתכונים ב-10 דקות (23:08 24.12.2013)

לדעתי אין צורך כי המתיקות של השמנת מאוד מעודנת.
אשמח לקבל עדכון איך יצא:)

אלומה (21:33 24.12.2013)

תודה על המענה!
אני רוצה את העוגה פרווה 🙂 לכן,חשבתי לשים שמנת מתוקה ריץ(-פרווה).
או שכבר אצמד למתכון המקורי.
תודה על אחלה מתכונים 🙂

מתכונים ב-10 דקות (21:55 24.12.2013)

בשמחה! את יכולה להשתמש בשמנת ריץ’ פרווה אך אני ממליצה למהול עם רבע כוס מים כדי לדלל מעט את הסמיכות. זאת אומרת 3/4 שמנת + 1/4 כוס מים.

מתכונים ב-10 דקות (20:18 24.12.2013)

היי אלומה, תכיני את כוס הנס קפה עם חלב במקום מים. זה אפילו ייצא יותר טעים. לגבי הסוכר, זה לא משנה. אנחנו השתמשנו בסוכר הכהה יותר (הוא נותן צבע לבלילה) אבל תשתמשי במה שיש לך. בהצלחה:)

סיון (00:03 9.07.2015)

היי, בהמשך לתגובה שלך מעלה, אם אני עושה את הנס קפה רק עם חלב (במקום מים חמים) החלב צריך להיום גם חם/פושר?
וכמובן תודה על המתכונים הנפלאים!!!

מתכונים ב-10 דקות (01:35 9.07.2015)

כן סיון, עדיף שיהיה חמים.

אלומה (18:55 24.12.2013)

היי,
האם ניתן במקום כוס נס קפה לשים שמנת מתוקה?
אם כן,באיזה כמות? (אני פחות אוהבת עוגות שמכילות מים).
ולאיזה סוכר חום התכוונתם? הכהה או היותר בהיר?
תודה רבה !!!
אלומה

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.