זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
סוג: פרווה
2 תבניות אינגליש קייק חד”פ
מצרכים:
3 ביצים
חצי כוס (100 ג’) שמן קנולה
כפית (5 מ”ל) תמצית וניל
כוס (200 ג’) סוכר
1 כוס (240 מ”ל) נס קפה מוכן (ממיסים כפית אבקת נס קפה עם חצי כוס מים חמים ומוסיפים חצי כוס מים רגילים)
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח
חצי כפית (2.5 ג’) אבקת קינמון
כפית גדושה (6 ג’) אבקת קקאו
כפית גדושה (2.5 ג’) אבקת נס קפה
שליש כוס (30 ג’) קוקוס
חומרים לציפוי העוגה:
50 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה), 10 גרם מרגרינה, 2 כפות (20 ג’) מים חמים, כף סירופ מייפל, 1 כפית (2 ג’) אבקת נס קפה
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים בעזרת כף/מטרפה את כל החומרים לפני הסדר בו רשומים.
-יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך כ40 דקות.
-הכנת הציפוי: שמים בקערת זכוכית את כל מרכיבי הציפוי, ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה. לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור (בעודה חמה) מחוררים אותה בעזרת קיסם במספר מקומות ושופכים את הציפוי על העוגה.
-מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר במשך כ-5 דקות ולאחר מכן עוטפים אותה בניילון נצמד (האדים שמצטברים הופכים את העוגה לרכה ועסיסית).
עוגת קפה בחושה, עוגת נס קפה, עוגת קפה פרווה, עוגת קפה ושוקולד
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
אפשר בלי תמצית וניל ?
כן
שלום אפרת
אשמח לדעת האם לעוגת הקפה מסוג הטורט כדאי לשים נייר אפייה?
תודה
נייר אפיה בתוך התבנית? אפשר אבל אם זו תבנית חד פעמית מקרטון לא חייב. מספיק לשמן את התבנית.
באליייי עוגת נסקפה:)
אין לי מריר , מה לשים במקום כדי שהועגה לא תצא יבשה ?
אפשר לוותר על הציפוי ?
אפשר לוותר על הציפוי.
אפשר לזלף מעל קצת סירופ מייפל אם אוהבים.
הי אפרת, מכינה עכשיו אך העוגה,
על פניו נראה טוב ע”פ הטעם אבל הבלילה יצאה עם גושים של קמח..מה יכולה להיות הסיבה?
האם עדיין כדאי לאפות?
היי רבקה,
ראיתי עכשיו. מקווה שהכנת לתנור כי זה לא טוב שהתערובת עומדת בחוץ.
ערבבת עם כף/מטרפה/מיקסר?
שלום עשיתי את העוגה ללא סוכר שמתי סילן במקום סוכר וגם במקום הסירופ ויצא לי פשוט מושלם העגה נגמרה בתוך כמה דקות………………
אביגיל אשית גם אם קמח קוסמן כי אני רוצה לנסות גם ככה אבל גם אם קמח קוסמן
שמחה שיצא טעים❤️
תודה שחזרת לשתף:)
הי,
עשיתי את העוגה ויצא ממש טעים😋
תודה לך!
רציתי לשאול, למה תמיד כשאני עושה עוגות בחושות (גם בעוגה זו) העוגה “נבקעת” לי? נוצר מין שבר כזר באמצע העוגה, וזה ממש חבל. הורס את המראה.
שמחה שיצא טעים:)
זו תופעה טבעית בעוגות.
אפשר לנסות לאפות בטמפ’ נמוכה יותר (170-175 מעלות) וחשוב לאפות בקו עליון ותחתון (בלי ציור של מאוורר באמצע).
כשאת יוצקת את הבלילה לתבנית תצקי בכל חלקי התבנית ולא רק באמצע. ככה היא תבקע פחות.
כשיוצקים באמצע נוצרת בלילה דחוסה וכשהיא תופחת באפיה היא נבקעת
שלום אפרת , הכנתי את העוגה והיא פשוט נפלה 🙁
לא ערבבתי כל פעם ששמתי משהו … האם זה יכול להיות הבעיה? כי ערבבתי את הכל בסוף בייחד.
אם העוגה תפחה וצנחה כשהוצאת אותה מהתנור זה אומר שהיא עדיין לא היתה אפויה לגמרי.
לא יודעת מתי היא צנחה, נראה לי כבר באפיה עצמה….
פתחת במקרה את דלת התנור באמצע האפיה?
כן:(
אז זאת הסיבה.
היי אפרת
משתמשת במתכונים שלך באופן קבוע וממליצה עליהם בחום לכולם
רציתי לדעת באיזה נס קפה את משתמשת במתכון הזה נמס או מגורען?
זה לא משנה.
יצא לי להכין עם אבקה ועם מגורען. זה טעים בכל מקרה:)
שלום אפרת,
לא הצלחתי לערבב את החומרים, נשאר לי קצת גושים כ12 בערך. והרבה פעמים את רושמת להימנע מערבוב יתר שהעוגה לא תיפול. יכול להיות שהן וצרו כי לא הקפדתי על הוספת חומרים לפי הסדר?
ניסיתי להצמיד גוש גוש לדופן הקערה ולמעוך אותה כדי שתתפורר, לא הצלחתי.
מה את ממליצה כדי לפרק את הגושים?
מקווה שייצא טוב..
שבת שלום ומבורך
היי אביגיל,
ערבוב יתר פוגע באווריריות העוגה.
סדר הערבוב חשוב.
חשוב גם להשתמש במטרפה או במיקסר ידני. פחות מומלץ לערבב בכף רגילה.
אפשר גם לנפות את הקמחים כולל הקקאו, זה עוזר (פשוט להעביר אותם במסננת).
לפעמים לא נורא אם נשארים כמה גושים, זה לא מורגש בעוגה לאחר האפיה.
שבת שלום💜
העוגה יצאה לא טוב. השתמשתי במיקסר ממש (לא ידני) וכשחתכתי את העוגה ראיתי גם בפנים הרבה גושי קמח. והעוגה עצמה היתה דחוסה. לא נורא, קורה.
השתמשתי בקמח מלא. כשמשתמשים בקמח מלא 80%, שמים את אותה כמות נוזלים/ יותר או פחות?
תודה על המענה והלמידה
שבת שלום
אז כנראה שהיו באמת גושים גדולים מידי.
קמח מלא גורם לעוגה לצאת דחוסה ובמרקם קצת “מחניק”.
כשמשתמשים בקמח מלא כדאי להוסיף עוד קצת נוזלים (עוד 4-5 כפות מים).
אפרת, זו אני ששבוע שעבר “התפשלה” לי העוגה..
הכנתי עכשיו שוב ולפי הסדר, אמאל’ה טעיםםם. לא מצליחה מלעצור לגנוב עוד חתיכה.
הוספתי יותר נס קפה- כי אוהבת טעם חזק.
הניילון נצמד נדבק על השוקולד, שמתי במקון ניר כסף. גם בסדר? ישמור את האדים בפנים?
טעים. אין לי מילים.
תודה רבה ושבת שלום
איזה כיף שהפעם הצליח🙂
לגבי נייר כסף- אין בעיה.
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!
הכנתי ויצא מושלם
אוורירית בטירוף!
תודה אפרת על האתר המושלם
שאני רוצה מתכון שבטוח לא יתפשל אני הולכת לאתר שלך!
תודה אביטל💜
יכול להיות שהיה צריך לשים יותר מ3/4 כוס סוכר? יצא כמו לחם, חסר טעם
היי דבי,
לרוב זה מספיק אבל אני חושבת שזה קשור לסוג הקקאו והקפה. יש כאלה שיותר מרירים.
כדי לשפר את הטעם תפזרי מעל אבקת סוכר בנדיבות.
ליתר ביטחון הגדלתי את כמות הסוכר במתכון.
הי הכנתי את העוגה כל המשפחה אהבה ממש . יצאו לי 3 תבניות אינגלישקייק תפוחות ואווריריות. הוספתי קצת שוקולד קצוץ ואגוזים. ובציפוי שמתי רק שוקולד עם מים ומרגרינה. תודה על מתכונים קלים וטעימים ממש. משתמשת בהם המון ופעם ראשונה שאני מגיבה 🙂
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
תודה רבה רבה
העוגות יצאו מאלףףףףף
איזה כיף לשמוע🩷
מתקון מעולה!!
מעולם לא הייתי טובה בעוגות מאז שגלתי שהסוד לעוגות בחושות הוא הקצפה במיקסר של הביצים (שלמות) עם סוכר להוסיף חומרים רטובים במהירות בינונית ולערבב בנפרד את כל החומרים היבשים ולהוסיף בערבוב קל מאד (עד 10 סיבובים איטיים במיקסר)
כל העוגות יוצאות מושלם
גם העוגה הזו.
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
שלום,
קצת דחוף לי, איזה סוכר חום? דביק או דמררה?
בלי ציפוי יהיה ממש טעים, או הרבה פחות?
תודה רבה!
היי
סוכר חום דמררה.
הציפוי מאד מוסיף אבל גם בלעדיו יצא טוב.
בינתיים כבר הכנתי עם סוכר חום דביק.
קמח חצי לבן וחצי כוסמים 80%.
יצא מרקם לגמרי שונה מהתמונה.
מה יכול להיות הגורם?
לא כדאי לציין דמררה?
תודה רבה ושבוע טוב!
שבוע טוב,
בד”כ כשמתכוונים לסוכר חום דביק מציינים זאת. כשכתוב סוכר חום הכוונה לסוכר דמררה הסטנדרטי…
המרקם שהתקבל ככל הנראה הושפע מהסוכר.
ב”ה
תודה רבה על האתר עם מתכונים נגישים ואיכותים!!
הכנתי את העוגה, יצא טעים:)
רציתי לשאול איך אפשר לשמור את העוגה?
עד מתי ניתן להקפיא ואיך מפשירים?
הכנתי היום(שלישי)רוצה להגיש ביום ראשון הקרוב,
תודה
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🙂
אפשר להקפיא עד 3 שבועות-חודש, להפשיר לילה במקרר או כשעתיים על השיש.
הי,
במקום קמח תופח אפשר לשים קמח רגיל?
היי,
כן- 2 כוסות קמח+ שקית אבקת אפייה.
תודה על המתכונים המוגשים בטוב טעם.
הכנתי את המתכון הנ”ל וברור לי שחסר סוכר כי העוגה עשירה בטעמים אבל לא מתוקה בכלל. תוכלי לבדוק את זה?
היי איילה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
יכול להיות ששמת קצת יותר קפה מהדרוש? ולכן העוגה פחות מתוקה לך…
תוכלי לראות גם בתגובות שאף אחד לא דיווח על טעם פחות מתוק מהרגיל.
את יכולה בכל מקרה להגדיל מעט את כמות הסוכר בפעם הבאה.
שלום.
הכנתי את העוגה קודם. היא מרגישה דחוסה/ מלאה מאוד. האם יעזור לשים מעליה זיגוג? יש מתכון לזיגוג ללא אבקת סוכר? (העוגה היתה מכוסה וכבר לא חמה)
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
השתמשת במקרה בקמח לא לבן (כוסמין/מלא…)?
הקפדת לערבב רק עד שאין גושים ניכרים לאחר הוספת הקמח?
אם המרקם של העוגה דחוס אפשר לצפות בקצפת או להכין את הזיגוג עם סוכר כפי שכתבתי לך קודם(:
תודה. הכנתי בדיוק לפי המתכון, קמח רגיל. בד”כ העוגות כאן יוצאות לי טוב… נראה לי שהקוקוס הופך אותה לדחוסה
דווקא הקוקוס אמור לשפר את המרקם.
יתכן והיה צריך לאפות כמה דקות יותר אם המרקם דחוס ורך. את יכולה גם לנסות לוותר על הקוקוס בפעם הבאה.
היי, האם התערובת אמורה לצאת נוזלית?
היי,
התערובת אמורה לצאת די נוזלית. אם דייקת בכמויות והשתמשת בכוס מדידה כנראה שיצא לך כמו שצריך(:
האם ניתן לוותר על הקוקוס?
היי,
אפשר לוותר על קוקוס.
הכנתי פעמיים את העוגה בדיוק בדיוק לפי ההוראות חום תנור ערבוב יתר מדידה עם משקל דיגיטלי….קמח במסננת…
העוגה נחמדה אבל דחוסה …
היי,
האם מדדת את כל המצרכים במשקל או שאת הנוזלים (שמן, מים) מדדת בכוס?
צורת המדידה השונה עשויה לשנות את היחס בין כמויות המצרכים במתכון, ולהשפיע על המרקם.
בנוסף, אפיית יתר גם גורמת למרקם דחוס יותר. יתכן ואפית כמה דקות מעבר למה שהיה צריך.
תמיד כדאי לבדוק את העוגה עם שיפוד כמה דקות לפני זמן האפייה הכתוב במתכון- למקרה שהיא אפויה כבר.
האם אפשר להחליף את המחמאה בשמן ואת הסירופ בדבש?
היי,
אפשר להכין עם דבש במקום מייפל.
פחות כדאי לשים שמן כי הציפוי יצא יותר נוזלי. אם את רוצה לנסות- שימי כפית שמן ורק כף אחת מים.
האם אפשר להחליף את הקמח התופח לקמח רגיל עם א.אפיה. אם כן, מה היחס?
היי,
אפשר לשים 2 כוסות קמח+ שקית אבקת אפייה.
האם יש אופציה להחליף את המתכון הזה לקמח שקדים?
תודה.
היי,
לא ניסיתי בעצמי כך שאני לא בטוחה איך יצא.
את יכולה להכין את המתכון הזה לעוגה מקמח שקדים (אפשר עם סוכר רגיל) ולהוסיף נס קפה.
אם אני שמה בציפוי במקום מחמאה חמאה זה יהיה בסדר
היי,
כן, אפשר להשתמש בחמאה.
היי אני מתה על האתר הזה הכל נוח, במיוחד שיש טיימר לכל דבר תודה רבה רבה!!!
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר! תודה על הפרגון😊
עוגה טעימה ומאוד מוצלחת
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף😊
היי אפרת
אשמח לשמוע באופן כללי-
מתי את משתמשת בטורבו?
בעוגות?דגים?עוף?
היי,
טורבו מיועד ברוב התנורים לאפיית דגים, עוף וירקות בלבד. מצרפת מדריך לשימוש בתנור שתוכלי להיעזר בו.
היי אפרת
כמו כל שבוע אני באתר שלך מכין משהו
שאלה:
אם בא לי תבנית אינגליש קייק אחת, האם את הכל לחלק ב 2 , או שיש מרכיבים שהיחס הוא שונה?
היי,
איזה כיף שאתה אורח קבוע באתר(:
יש להכין מחצית מכל הכמויות.
עושה בתבנית בגודל של 2 אינגליש.כמה זמן אפייה?ואם מכינה עכשיו ליום ראשון לשים במקרר?
היי,
זמן האפייה ללא שינוי- כ-40 דקות.
אפשר לשמור במקרר את העוגה עטופה היטב.
ממליצה להוציא מהמקרר כרבע שעה- 20 דק’ לפני ההגשה כדי שהעוגה תהיה בטמפ’ החדר.
העוגה יצאה נורא בהירה וטעם עדין בלבד של קפה
והייתי רוצה לעשות ציפוי יותר בטעם קפה ולא בטעם שוקולד
וגם בלי מרגרינה
נראה לך שאפשר לערבב קפה סוכר ומים
ולשפוך מעל?
עשיתי את זה יצא ממש מוצלח
תודה רבה!!!
שמחה מאד לשמוע! תודה שחזרת לשתף😊
היי תמר,
מהמרכיבים שציינת לא יצא ציפוי אלא סירופ שייספג בעוגה ויעניק לה רכות וטעם מודגש יותר של קפה. זה לגמרי אפשרי(:
אוףף לא הלך לייייי – ולפי התגובות, שכולם משבחים את העוגה כנראה אני היחידה:(
פעם ראשונה שאחד המתכונים שלך מתפקששים לי – יצא לי עוגה דחוסה, בלי טעם, עם קרעים כזה באמצע.
אני לא רוצה להתייאש… ישלך מושג למה זה קרה לי?
היי אהובה,
הנה כמה דברים שיכולים לגרום לכך:
1. באיזו כוס השתמשת? יש להשתמש בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל.
2. חיממת את התנור מספיק זמן מראש?
3. אפית בתכנית חום עליון ותחתון?
4. ערבבת במקרה יותר מידי את הבלילה לאחר הוספת הקמח? ערבוב יתר עלול לגרום לעוגה לצאת דחוסה.
5. השתמשת ב-2 תבניות אינגליש?
6. האם פתחת את התנור במהלך האפייה? זה עלול לגרום לסדקים בעוגה.
7. יכול להיות שהייתה בעיה בקמח התופח או אבקת האפייה? (פחות שכיח, אבל קורה לפעמים)
היי אפרת, אפשר כמויות לתבנית בינונית (25/32)?
תודה מראש
היי,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית הזו.
בהצלחה😊
תודה אפרת! יצא אוורירי וטעים.
האם את מוציאה מהתנור ישר בסיום עוגות בחושות, או משאירה כשהוא מכובה?
היכן את מאחסנת? במקרר? בחוץ?
היי הדר,
שמחה שאהבת את המתכון😊
עוגות בחושות אין צורך להשאיר בסיום האפייה בתנור.
מומלץ תמיד ובייחוד בקיץ לאחסן במקרר.
תודה!
אז להכניס למקרר רק כשהעוגה התקררה?
נכון🙂
אפרת יקרה, בד”כ אוהבים אצלי את העוגות אבל על העוגה הזו היום הבן שלי אמר שזו עוגה ממש איכותית!
תודה לך
פנינה
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבתם!😊
האם ניתן בציפוי להמיר את המחמאה בשמן?
אם כן כמה שמן להשים?
פחות כדאי שמן כי הציפוי יצא יותר נוזלי. אם את רוצה לנסות- שימי כפית שמן ורק כף אחת מים.
היי אפרת…אם אין לי מייפל או דבש לציפוי זה נורא?
היי סיגלית,
במקום המייפל אפשר לשים כף מים+ כף סוכר חום או עוד 10 גרם של חמאה/מחמאה😊
תודה רבה!
שלום, יש לי קפה מגורען. אפשר להמיס בכוס הקפה את 2 מנות הקפהשבמתכון?
כן.
שלום אפרת,
תודה רבה על המתכונים המעולים אני לא מפסיקה להכין מהם..!
אני רוצה להכין את העוגה היום ויש לי 2 שאלות:
1. מה הכמויות לתבנית אינגליש קייק אחת?
2. אם אני עושה רק עוגה בתבנית אחת יש אפשרות לשים רק ביצה אחת או שזה לא מספיק?
תודה רבה!
היי תהילה,
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים (עם ביצה אחת העוגה תצא מתפוררת ולא מספיק יציבה)
שליש כוס שמן קנולה
חצי כפית תמצית וניל
שליש כוס סוכר + כף (עדיף חום)
חצי כוס נס קפה מוכן (מערבבים חצי כפית אבקת נס קפה עם מים חמים)
כוס קמח תופח
רבע כפית אבקת קינמון
כפית שטוחה אבקת קקאו
כפית שטוחה אבקת נס קפה
3 כפות קוקוס
לציפוי העוגה (החומרים נשארים באותה כמות):
50 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה), כף שמן , 2 כפות מים חמים, כף דבש, 1 כפית אבקת נס קפה
אפשר לעשות את זה עם זה קמח כוסמין?
אפשר לערבב 2 כוסות קמח כוסמין + 2 כפיות אבקת אפיה.
שלום
רציתי לשאול אם אפשר להכין את המתכון ללא קינמון וללא קוקוס
תודה רבה❤❣😍
כן, אפשר.
*חשוב רק להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
ממש ממש תודה 😊😊😊
האם אפשר קמח רגיל במקום קמח טופח???
תודה מראש
אפשר לערבב 2 כוסות קמח רגיל עם שקית אבקת אפיה.
שלום אפרת, העוגה נראת ממש טובה וגם התגובות מצוינות:) רציתי לשאול שתי שאלות-
1. האם בתבנית עגולה די גדולה (לא יודעת מידות- מצרפת תמונה), עדיף להשתמש במתכון המקורי או בשינוי שכתבת בתגובות?
2. אני רוצה להכין את העוגה היום אבל לאכול אותה רק בעוד יומיים. עדיף לשמור אותה במקרר או במקפיא?
תודה רבה!
היי גפן,
1. עדיין קצת קשה לי להבחין אם מדובר בתבנית 24 או 26. יש לך סרגל במקרה?
2. עדיף להקפיא.
עשיתי הכל בדיוק כמו שכתוב והעוגה יצאה לי דחוסה ולא אוורירית…
היי חן,
1. באיזו כוס השתמשת?
2. חיממת את התנור מספיק זמן מראש?
3. אפית בחום עליון ותחתון?
4. אולי ערבב יותר מידי את הבלילה לאחר הוספת הקמח? ערבוב יתר עלול לגרום לעוגה לצאת דחוסה.
5. העוגה תפחה בכלל?
6. בטוח שהעוגה היתה אפויה לגמרי? אולי הוצאת אותה לפני מהתנור?
אם העוגה לא תפחה זה אומר שאיזה פעולה לא עשיתי נכון?
תודה רבה על האתר ועל המתכונים המדהימים.
היי זוהר,
ממליצה לקרוא את זה- עוגה לא תפחה.
עוגה מאוד טעימה!! הכנתי (בת 13) וזה מאוד קל וטעים! מאוד ממליצה! אני שמתי בציפוי במקום שוקולד מריר שוקולד חלב וזה יצא צדהים;! תודה רבה על המתכון!
שמחה שיצא טעים!
תודה אדל ❤️
היי, האם מתאים להמיר את הביצים ברסק תפוחים? תודה!
לא יודעת, לא ניסיתי במתכון הזה.
האם ניתן להשתמש בשמן זית במקום שמן קנולה?
אפשר אבל רצוי שזה יהיה שמן זית בטעם מעודן.
היי אפרת, אני רוצה להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית. לכמה תבניות זה יספיק? והאם צריך לשנות את זמן האפייה/חום התנור? (התנור שלי נורא חזק אשמח שתמליצי לי על עצה בכך..) תודה רבה!
היי מוריה,
הכמויות במתכון יכולה להספיק ל-2 תבניות אינגליש חד פעמיות רק חשוב להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
אם התנור שלך חזק יחסית כדאי לאפות ב170 מעלות (לחמם תנור מראש) על חום עליון וחום תחתון (לא טורבו) במשך כ30 דקות.
תודה אפרת!
אכן חילקתי ל2 תבניות ואפיתי בחום 150 מעלות ל40 דקות. העוגה יצאה מעולההה! עדיין לא חתכתי וטעמתי… אבל כך נראית… אחזור לעדכן בע\”ה במוצ\”ש איך ייצא…
תודה רבה ושבת שלום!
אם אפית ב150 מעלות כנראה שהתנור שלך ממש חזק 🙂
שבת שלום!
היי אפרת, שבוע טוב!
העוגה ייצאה טעימה מאד! אך קצת דחוסה 🙁
יש לך הסבר לכך בשביל הפעם הבאה? אשמח… תודה רבה!
היי מוריה,
אני מבינה שהתנור שלך חזק אבל כעקרון טמפ’ של 150 מעלות היא נמוכה וזאת יכולה להיות הסיבה. העוגה תפחה כמו שצריך?
אולי ערבבת יותר מידי את הבלילה לאחר הוספת הקמח?
הי, אפרת המקסימה.
אני מחפשת ציפוי לעוגה הזאת שעשוי מקפה או ממשהו לא שוקולד ולא קקאו (אלרגיה)
יש לך משהו בשבילי??
תודה רבה על המתכונים המקסימים והקלים!
היי יונית,
את יכולה לצפות בממרח לוטוס או להכין זיגוג לעוגה ולהמיס כף מים עם רבע כפית נס קפה ואז לערבב עם 3 כפות אבקת סוכר.
אפשר להכין את הזיגוג הזה עם סוכר רגיל (אין לי אבקת סוכר)? או שיש רעיון לזיגוג אחר? (אין לי שוקולד מריר)
אפשר גם עם סוכר, במקרה כזה רצוי לחמם על הגז 2 כפות מים, שליש כפית נס קפה, ו-3 כפות סוכר על אש בינונית- נמוכה עד לרתיחה.
העוגה יצאה לי קשה מדי גם העיסה יוצאת לי קשה [ולא כמו המתכון של עוגת דבש שם העיסה יצאה לי יותר נוזלית] וגם העוגה יוצאת קשה ויבשה אפילו שאני מוציא מהתנור מייד אחרי שקיסם יבש, כתוב כאן באתר לערבב בתנועות קיפול, אבל כשאני מערבב בלי מטרפה חשמלית הקמח יוצא גושים ולא מתערבב טוב.
תודה רבה.
הבלילה אמורה לצאת דלילה. ברור שחסרים נוזלים. עברת על הכמויות לוודא שלא פספסת שום דבר?
שמת 3 ביצים, כוס נס קפה וחצי כוס שמן?
באיזה כוס השתמשת?
היי, האם ניתן להקפיא את העוגה לאחר ההכנה? (אם או בלי הציפוי אפשר?)
כמה זמן היא מחזיקה בפריזר?
כן אפשר להקפיא עם או בלי ציפוי, לא משנה. ממליצה עד 3 שבועות (אח”כ הטעם כבר מתחיל להיפגע).
העוגה התבקעה לי באפיה, והציפוי נזל בפנים וגרם לעוגה להיות רטובה מדי, [יצקתי הכל לאינגליש קיק אחד כי הכמות לא יתה נראית לי מספיקה לשתים] וגם אם אפשר לדעת מה העניין של לחורר עם קיסמים וכמה חורים.
השתמשת בתבנית אינגליק קייק חד פעמית? אם כן, היית צריך לחלק בין שתי תבניות כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי כי אז יש עודף בלילה בתבנית. הבלילה אמורה להגיע עד גובה שני שליש תבנית ואז היא תופחת.
באיזה כוס השתמשת?
את הציפוי שמת על העוגה לאחר האפיה?
כדי לבדוק אם העוגה אפויה מספיק יש לנעוץ קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה. רק אם הקיסם יוצא יבש לגמרי אפשר להוציא את העוגה מהתנור.
היי אפרת,
תוכלי לכתוב מתכון לאינגלישקייק 1?
תודה מראש.🙏
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים
שליש כוס שמן קנולה
חצי כפית תמצית וניל
שליש כוס סוכר + כף (עדיף חום)
חצי כוס נס קפה מוכן (מערבבים חצי כפית אבקת נס קפה עם מים חמים)
כוס קמח תופח
רבע כפית אבקת קינמון
כפית שטוחה אבקת קקאו
כפית שטוחה אבקת נס קפה
3 כפות קוקוס
לציפוי העוגה (החומרים נשארים באותה כמות):
50 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה), כף שמן , 2 כפות מים חמים, כף דבש, 1 כפית אבקת נס קפה
תודה על התשןבה אפרת.
האם לפי המתכון שלך אפשר לחלק את העוגה לאינגליש קיק חד פעמי ל2 מגשים?
ואם רוצים אינגליש קיק 1 רגיל איך המתכון ישתנה?
יום טוב.
אם יש לך תבניות אינגליש קייק חד פעמיות אז הכמות במתכון תספיק ל-2 תבניות.
אפשר להכין מחצית כמויות בתבנית אחת (יש לשים 2 ביצים).
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).
היי אפרת,
מה הכוונה אינגליש קיק גדולה תוכלי לצלם בבקשה?
היי ליזה,
הכוונה לתבנית אינגליש קייק שהיא לא חד פעמית.
על איזה תוכנית אופים? טורבו או חום עליון תחתון
חום עליון וחום תחתון.
כתוב בחומרים כפית אבקת קפה נמס. האם זה חוץ מכוס הקפה המוכנה?
כן.
שלום, האם אפשר להכין את העוגה ללא סוכר? עם תחליף נוזלי של סוכרזית?
תודה
כן אפשר. כדאי להסתכל מה רשום על האריזה לגבי מינונים.
ערב טוב!
אולי אכין שבוע הבא ורציתי לדעת האם אפשר בלי הציפוי?
תודה ושבת שלום!
כן אפשר.
שבת שלום 🌷
היי יקירה,
הרבה זמן שלא הגבתי לך
אבל ממשיכה להנות מהאתר ומתוצרייך.
רוצה להכין לתלמידים שלי מחר עוגה
(אני מורה לאנגלית, מלמדת מחר את הכלל של e הקסם-
Cake)
אין לי בבית אבקת קקאו, רק שוקולית ושוקולד מריר.
כן חשוב שיצא כהה.. הם אוכלים דרך העיניים..
מה את מציעה?
היי עדינה 🙂
את יכולה לשים 50 גרם שוקולד מריר. את השוקולד תמיסי עם חצי כוס השמן שבמתכון.
לחיזוק הצבע אפשר להוסיף כף אבקת שוקולית.
שלום וברכה
אפשר לשים קפה שחור (נגמר לי הקפה נמס)?
תודה על האתר המדהים:)
היי מיכל,
חייבת לציין שלא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להכין כוס קפה שחור במקום נס קפה. אני לא חושבת שכדאי להוסיף גם כפית גדושה קפה שחור במקום כפית אבקת נס קפה כדי שהטעם לא יהיה חזק מידי.
היי:)
יש אפשרות להיליף את הקמח בקמח מלא?
תודה!
עידית
היי עידית,
אני ממליצה לשלב חצי כמות קמח מלא עם חצי כמות קמח רגיל כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי. לא לשכוח להוסיף 2 כפיות אבקת אפיה.
העוגה יצאה מדהים
קל וכיף להכנה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים
העוגה דווקא מאוד אוורירית. כנראה שמשהו לא עשית נכון.
שבוע טוב
עוגה טעימה מאד וקלה להכנה, תודה 🙂
תודה ניר, שמחה שאהבת 🙂
שלום
האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?
האם להקפיא עם הציפוי (ואז אני שם את הציפוי העוגה חמה), או שעדיף לשים את הציפוי שמוציאים מההקפאה?
תודה ושבוע טוב
ברק
היי ברק,
אפשר להקפיא, רק חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד.
אפשר להקפיא עם או בלי הציפוי, מה שנוח לך. לדעתי למראה יותר רענן כדאי להוסיף את הציפוי לאחר ההפשרה, לשיקולך 🙂
שבוע מצוין
א. האם אפשר להחליף קמח תופח בקמח רגיל – וא”כ המידה משתנית?
ב. קוקוס וקינמון חובה?
תודה מראש
היי יוסי,
1. אפשר להמיר את הקמח התופח ב2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה. יש לערבב קודם בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לתערובת.
2. קוקוס וקינמון לא חובה.
היי,
לצערי העוגה לא יצאה כ”כ טעימה. התאכזבתי..מאוד דחוסה וקשה. למה לא יצא לי אוורירי?
היי ענת,
מוזר כי זו דווקא עוגה שצריכה לצאת מאוד רכה ואוורירית.
לגבי המרקם הדחוס:
באיזה גודל תבנית השתמשת?
אולי ערבבת יותר מידי את הבלילה לאחר הוספת הקמח?
לגבי המרקם הקשה:
אולי אפית יותר מידי או שהתנור שלך חזק יחסית אז היה צורך לאפות בטמפ’ נמוכה יותר?
היי,
החלפתי את הקמח התופח ב-2 כוסות קמח ללא גלוטן + 2 כפיות אבקת אפיה.
העוגה יצאה מצוין. 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי,
חשבתי להוסיף לעוגה פקאנים מסוכרים,איך את ממליצה לעשות זאת ואם בכלל? בתוך העוגה או לקישוט מעל הסירופ?
ומה אפשר לשים במקום הסירופ מייפל??
תודה.
היי דניאל,
אפשר לשים בסביבות כוס פקאנים מסוכרים קצוצים בתוך העוגה עצמה (להוסיף לבלילה בסוף ולערבב ערבוב קל) ובנוסף לפזר קצת פקאנים מעל הבלילה לאחר שיצקת אותה לתבנית. אם מפזרים פקאנים מעל העוגה לא חייב לשים ציפוי.
במקום סירופ מייפל אפשר לשים כף דבש או כף סוכר חום+ כף מים.
שבת שלום 🙂
היי אפרת,
אין לי קקאו, כמה קריטי אם אני מחליפה אותו באבקת שוקולית?
ולפי תגובות קודמות אני מבינה שאפשר לוותר על הקוקוס והקינמון… (הילדים לא אוהבים..)
תודה
היי מעיין,
את יכולה לשים כפית גדושה שוקולית במקום הקקאו ואפשר לוותר על הקוקוס והקינמון.
שבת שלום 🙂
היי אפרת.
מתכון מעולה זה.
חייבת את עזרתך, אני רוצה להכין קינוחים קטנים מגבינה לבנה ושמנת מתוקה.
אני מקציפה את השמנת המתוקה לקצפת יציבה עם פודינג וניל למשל. כף סוכר. תמצית וניל. אני מוסיפה גבינה לבנה אני רוצה לא טעם של וניל אלא שוקולד. נאמר אין לי פודינג שוקולד איך אני מכינה / ממירה ?
למשל והאם אני צריכה עדיין עם הגבינה פודינג וניל?
אני רוצה כמות של 80 גרם כמו חבילה של פודינג וניל.
וגם איך אני מכינה קצפת בטעם מוקה?
גם זה עם שמנת מתוקה וגבינה
תודה רבה לך יקירתי. באמת אלף תודות.
היי,
לא כל כך הבנתי.
עם גבינה לבנה מתאים פודינג וניל.
אפשר להכין בנפרד גם שמנת מתוקה עם 2 כפות גדושות פודינג וניל + 1-2 כפות קקאו. יש להמתיק באבקת סוכר לפי הטעם.
ואז לצור שכבות – קרם שוקולד וקרם גבינה וניל.
אני מתכוונת איך אני אכין קרם / קצפת שוקולד?
שמנת מתוקה ומה עוד? 2 כפות שוקולית אני מעדיפה מקקאו
השטלה לשמנת מתוקה אחת של 250 מל כמה חלב וכמה פודינג וניל. אני שואלת את זה כי אין לי פודינג שוקולד אז איך אני ממירה
רשמתי לך בתגובה הקודמת. מיכל שמנת + 2 כפות פודינג וניל + 1-2 כפות קקאו + אבקת סוכר לפי הטעם. אפשר להוסיף גם רבע כוס חלב.
העוגה יצאה רכה וטעימה מאוד, תודה רבה.
תודה שירן, נראה מעולה 🙂
שבת שלום
כמויות החומרים ביחס לביצים, היה נראה לא ריאלי.עשיתי מ 4 ביצים וכל השאר אותו דבר, יצא מצוין.
אני נוהגת לשים את המינימום של הביצים שצריך.
שמחה שיצא טעים.
תודה על העדכון ושבת שלום 🙂
שלום, אני רוצה לעשות את העוגה הזאת, את יכולה בבקשה להכפיל לי כמה אני צריכה לתבנית
גודל 28-34
תודה רבה
היי,
3 ביצים (רצוי גדולות)
3/4 כוס שמן קנולה
כפית וחצי תמצית וניל
כוס ורבע סוכר (עדיף חום)
כוס וחצי נס קפה מוכן (מערבבים כפית וחצי אבקת נס קפה עם כוס וחצי מים חמים)
3 כוסות קמח תופח
3/4 כפית אבקת קינמון
2 כפיות שטוחות אבקת קקאו
2 כפיות שטוחות אבקת נס קפה
חצי כוס קוקוס
חומרים לציפוי העוגה:
100 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה), 20 גרם מחמאה, 4 כפות מים חמים, 2 כפות סירופ מייפל, 1 כפית גדושה אבקת נס קפה
יום נפלא 🙂
שלום, לא יכולתי לחכות שאת מגיבה, היה לי מאוד מאוחר, אז עשיתי איך שהבנתי, הפרדתי 10 ביצים עשיתי קצפת. 3 כוסות סוכר, 3 כוסות קמח רגיל ואבקת אפי’, כוס שמן, כוס קקאו, חצי כוס קפה, וכוס נס קפה, כף קינמון, חצי כוס קוקוס, ויצא מעולה מעולה,
עשיתי שתי תבניות כאלה גדולות, והילדים לא מפסיקים לאכול, אמרתי להם זהו עד פה השאר לשבת שמתי במקפי,
תודה על כל המתכונים שיוצא מעולה
תודה רבה.
נשמע מעולה! שמחה שהסתדרת ושיצא טעים 🙂
הכנתי את העוגה בדיוק כמו במתכון ויצא מצויין!!! 🙂
שמחה לשמוע!
תודה רחל ושבוע טוב 🙂
תודה על המתכון. יצאה עוגה טעימה אך לצערי טעם הקפה לא מורגש מספיק.
העוגה התקררה, האם אפשר להוסיף כעת את הזיגוג, אפילו שאינה חמה?
חג שמח.
היי דן,
אתה מתכוון לציפוי? אם כן אפשר בהחלט.
אם כוונתך להרטיב את העוגה (בנוסף לציפוי) את אפשר לבשל על אש נמוכה כרבע כוס מים רותחים עם חצי כפית נס קפה ו2-3 כפות סוכר במשך 3-4 דקות, עד שהסוכר נמס ולהרטיב את העוגה באופן אחיד ב-3 כפות. לאחר מכן מומלץ להניח לה לפחות שעה לפני שטועמים ממנה.
שנה טובה 🙂
העוגה ממש נסדקה לאורך וגם בגובה כאילו התחלקה לשניים, יש סיבה לכך?
החלפתי את הקוקוס בקמח שקדים אם יש לזה משמעות..
תודה!
היי ליהי,
העוגה מעט נסדקת בחלק העליון שלה אבל לא אמורה להסדק מאוד כמו שאת מתארת. אני מאמינה שיש לך קשר לקמח השקדים כי הוא תופס יותר נפח בתערובת.
פעם הבאה אני ממליצה לאפות בטמפ’ קצת יותר נמוכה (170 מעלות) כדי להפחית את התופעה.
שבוע נפלא 🙂
שלום!
אפשר להחליף שמן קנולה בשמן זית?
תודה רבה על המתכון!!!
היי שירה,
אפשר בתנאי שזה שמן זית בטעם מעודן אחרת יכול להיות שזה ישפיע על הטעם של העוגה.
שבוע נפלא 🙂
האם אפשר בתבנית עגולה 24
ואם כן האם זה אותן כמויות
תודה
כן אהובה, אפשר להכין את הכמות שבמתכון גם בתבנית 24.
ומה כמויות כל אחד מהמרכיבים לעוגה אחת?כולל שמן ודבש לציפוי?תודה רבה ושבת שלום!
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
ביצה גדולה (או 2 ביצים קטנות s-m)
שליש כוס שמן קנולה
חצי כפית תמצית וניל
שליש כוס סוכר + כף (עדיף חום)
חצי כוס נס קפה מוכן (מערבבים חצי כפית אבקת נס קפה עם מים חמים)
כוס קמח תופח
רבע כפית אבקת קינמון
כפית שטוחה אבקת קקאו
כפית שטוחה אבקת נס קפה
3 כפות קוקוס
לציפוי העוגה (החומרים נשארים באותה כמות):
50 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה), כף שמן , 2 כפות מים חמים, כף דבש, 1 כפית אבקת נס קפה
שבת שלום 🙂
לא הבנתי. המתכון המקורי הוא לא לאינגליש אחת?
אני רוצה להכין שני אינגליש ארוכות. להכפיל כמויות כפול 2? גם את הנס קפה?
תודה!
היי חפצי,
אם את מכינה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית אז הכמות במתכון מתאימה ל-2 תבניות. פשוט לחלק את הבלילה בין שתי תבניות וזה יתפח במהלך האפיה.
תודה!
שכחתי לשאול:חשבתי על שמן כתחליף למחמאה וסוכר חום במקום סירופ המייפל
הי אפרת הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית מאלומיניום או ל2 כאלו?מה אפשר לשים במקום המחמאה וסירופ המייפל לציפוי של העוגה?
היי שרון,
אם זו תבנית אינגליש קייק חד פעמית הכמות אמורה להספיק ל2 תבניות (כנראה שתמלאי כל תבנית רק עד החצי אבל העוגה תתפח לאחר אפיה).
במקום מחמאה את יכולה לשים כף שמן ובמקום סירופ מייפל את יכולה לשים דבש (ורק אם אין לך שימי סוכר חום).
איזה כיף לקבל ממך תשובה בכזו מהירות 🙂
אכן הכנתי 3 כוסות קמח בתבנית מספר 26…
תודה על העזרה ועל מתכונים קלים, טעימים ומוצלחים!
אורנה
שכחתי לרשום שהכנתי בלי הציפוי.
כמובן שבטורבו אפיתי רק 25 דקות (הקיסם יצא יבש)
תודה!
אפרת ערב טוב,
הכנתי את העוגה, החלק העליון נוקשה למגע ולא רך(כמו בעוגות בחושות אחרות שהכנתי מהאתר הזה). בפנים יצא דחוס ויבש :-/
מה עשיתי לא בסדר?
הכנתי בתבנית מלבנית בגודל 30*23(תמיד אני אופה בה).
הכנתי לפי הכמויות שרשמת בתגובות(לפי 3 ביצים).
ערבבתי לפי הסדר, וסגרתי עם ניילון נצמד אחרי 5 דקות)
תנור 170 מעלות( התנור שלי חזק) בטורבו(כמו שתמיד אני נוהגת לעשות).
אם יש לך איזה רעיון, אשמח שתרשמי לי ואנסה שוב בהזדמנות.
שיהיה לך חג שמח!
היי אורנה,
הכנת לפי הכמויות של תבנית 26 עם 3 כוסות קמח?
אם כן הסיבה היא תבנית קטנה מידי ביחס לכמויות ואז הכל יוצא דחוס ולא אוורירי כי בעצם לתערובת אין מקום לתפוח כמו שצריך 🙁
לגודל התבנית שהשתמשת בה היה עדיף להכין את הכמויות המצוינות במתכון ואז העוגה הייתה יוצאת אוורירית יותר.
לגבי החלק העליון הוא אכן יוצא קצת יותר נוקשה מעוגות אחרות ולכן מומלץ להרטיב אותו עם ציפוי.
בכל מקרה אם העוגה אינה אכילה את יכולה לשקול להכין ממנה כדורי שוקולד.
חג שמח!
וואו! עוגה מופלאה ומפתיעה! תודה רבה 🙂
שמחה לשמוע אדית 🙂
תודה ושבת שלום!
במצרכים רשום להכין כוס נס קפה עם כפית נס קפה ומים חמים ואחרי זה רשום שוב כפית נס קפה
זה בנוסף?
כן, זה בנוסף.
יום נפלא 🙂
היי רציתי לשאול אפשר להכין את העוגה הזאת בתבנית אפייה עם חור באמצע?תודה
היי מיטל,
אפשר אבל תלוי מה הקוטר שלה. אם קוטר 22 זה מתאים לכמות במתכון.
היי, האם ניתן להמיר את סירופ מייפל בסירופ אגבה או בדבש?
כן לילי, אפשר.
האם אפשר לוותר על הקוקוס?
האם אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל ואבקת אפיה?
ואם כן כמה קמח רגיל וכמה אבקת אפיה?
(בתבנית של 26)
אפשר להמיר את הקמח התופח ב2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
אם את רוצה להכין את העוגה בתבנית 26 אלה הכמויות:
3 ביצים
3/4 כוס שמן קנולה
כפית תמצית וניל
כוס סוכר + כף גדושה סוכר (עדיף חום)
כוס וחצי נס קפה מוכן (מערבבים כפית אבקת נס קפה עם מים חמים)
3 כוסות קמח תופח
3/4 כפית אבקת קינמון
כפית גדושה אבקת קקאו
כפית וחצי אבקת נס קפה
חומרים לציפוי העוגה:
100 גרם שוקולד מריר, 20 גרם מחמאה, 4 כפות מים חמים, כף סירופ מייפל, 1 כפית אבקת נס קפה
כן, אפשר.
העוגה יוצאת נהדרת! במידה ואני רוצה לשלב קמח כוסמין, איך צריכה להיות החלוקה עם הקמח הרגיל?
תודה לי, שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין עם 2 כוסות קמח כוסמין + 2 כפיות אבקת אפיה ואם רוצים שהעוגה תצא אוורירית יותר, כדאי לשלב עם קמח רגיל ואז לשים כוס קמח כוסמין + כוס קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
בהצלחה ויום נפלא!
עשיתי עכשיו את העוגה יצא מטריףף כמעט גמרו לי אותה.תודה רבה על המתכונים אני בטוחה שאני יעשה עוד הרבה מהמתכונים האלו!מומלץ בחום!!!שבת שלום
איזה כיף לשמוע!
תודה תהילה ושבת שלום 🙂
היי , האם אפשר להשתמש באספרסו מהמכונה במקום נס קפה ? אם כן מה הכמות? והאם זה יעשיר או יהרוס את בטעם?
היי לי,
אני לא בטוחה כי לא ניסיתי.
לדעתי הכי כדאי ובטוח להכין נס קפה רגיל 🙂
האם ניתן להכין את העוגה בתבנית עגולה של 26 ס”מ?
היי אנואר,
אלה הכמויות לתבנית 26:
3 ביצים
3/4 כוס שמן
כפית וחצי תמצית וניל
כוס + 2 כפות סוכר
כוס וחצי נס קפה מוכן
3 כוסות קמח תופח
כפית שטוחה אבקת קינמון
כפית וחצי אבקת קקאו
כפית וחצי אבקת נס קפה
חצי כוס קוקוס
מעולה תודה רבה
אינני אוהבת טעם שוקולדי, ועל כן, האם אוכל לוותר על אבקת הקקאו או להחליפה במשהו אחר
תודה רבה וחתמה טובה
היי,
הקקאו משתלב עם טעמי הקפה ולא הייתי ממליצה לוותר עליו (הכמות שלו היא גם קטנה). אם את רוצה את יכולה להפחית לכפית שטוחה במקום גדושה. אין לעוגה טעם שוקולדי אלא טעם של קפה עם נגיעה של קקאו.
גמר חתימה טובה 🙂
היי רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף אבקת אפייה תודה.
כן עופר. אפשר לשים 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
הי,
מה ניתן לשים במקום הקוקוס? והאם בשביל הציפוי אפשר לשים סירופ שוקולד במקום שוקולד מריר או שזה ישפיע על ההתקשות של הציפוי? (מכל המרכיבים חסרים לי קוקוס ושוקולד מריר אבל אני לא יכולה לעמוד בפיתוי של לחכות שיהיה כיוון שהעוגה נשמעת מוצלחת במיוחד והתגובות כל כך חיוביות…)
תודה.
היי יסכה,
אפשר לוותר על הקוקוס בכלל.
במקום השוקולד המריר אפשר לשים 2 כפות גדושות ממרח שוקולד אם יש לך (סירופ שוקולד פחות יוצא טעים).
העוגה עכשיו בתנור…מקווה שתצא טוב…
עשיתי בשתי תבניות אינגליש קייק כי לא היה לי ברור מה זה אינגליש גדולה. מעל אחת מהן הוספתי אגוזים…זה היה נראה לי מתאים:)
בהצלחה 😉
זה בסדר שעשית בשתי תבניות אינגליש קייק רגילות.
הי!
רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בשוקולד ציפס במקום שוקולד מריר ואם כן איזה כמות?
כמה אני מהמרת את הקמח תופח לקמח רגיל עם אבקת אפיה?
היי בתאל,
את יכולה לשים כשליש כוס שוקולד צ’יפס ושתי כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
שבת שלום 🙂
שלום
רציתי לשאול אם חייבים להשתמש בנס קפה או אפשר כל קפה נמס אחר?
תודה
היי עדי,
אפשר להשתמש בכל נס קפה אחר. אם הוא מגורען כדאי להמיס אותו עם מעט מים חמים לפני.
תודה. אגב, סליחה על הכפילות בהודעות! הגיעו לי אורחים והיתי קצת לחוצה כי רציתי להספיק להכין את העוגה בזמן..:) בסוף הכנתי עם קפה מגורען שהיה לי בבית. ובלי הציפוי.
העוגה יצאה טעימה מאוד!!
אגב הוספתי טיפה שוקולד צ’יפס כי לא היה לי קקאו ופחדתי שיצא מר.
להבא נראה לי אנסה גם עם קצת אגוזים כדי שיהיה קראנצ’י!
מעולה! שמחה לשמוע ותודה שחזרת לעדכן 🙂
היי
האם ניתן להכין עם קפה נמס ולא נס קפה? נניח טסטרס צ’ויס? או שזה טעם חזק מדי??
תודה
שלום לך ,
רציי לשאול מה המידה המדוקית של כוס?
200 או 240 סמ”ק?
זה יוצא הבדל גדול
תודה מראש
אביטל
היי אביטל,
בדר”כ זה 240.
מה שחשוב זה להשתמש באותה גודל כוס למדידת כל המרכיבים כדי שהיחס יהיה נכון (הקמח, הסוכר והנוזלים).
הי, האם ניתן להקפיא לכמה ימים לפני ההגשה?
כן דליה, את יכולה.
רציתי לשאול איך לשים ניילון נצמד כשהשוקולד רטוב עדין? הוא ידבק לנילון. ..
היי חלי,
נכון, אם העוגה יוצאת גבוהה לעיתים הניילון הנצמד יכול לגעת בציפוי. תנסי למתוח את הניילון הנצמד.
בכל מקרה, לא חובה לעטוף בניילון נצמד.
שבת שלום 🙂
שלום,
רציתי לשאול בקשה בקשר לנס קפה.יש לי נס קפה בטעם וניל אפשר להשתמש??
וגם..אפשר להשתמש בעוגה כבסיס לעוגת קרם פודינג??
תודה מראש,
היי איסרא,
לא ניסיתי להשתמש בנס קפה בטעם וניל, האמת שנשמע מעניין 🙂 השאלה אם טעם הקפה עדיין מורגש (אני פשוט פחות מכירה את נס הקפה הזה).
אין בעיה לצקת קרם מעל העוגה.
יום נפלא!
היי רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הסירופ מייפל בדבש או סוכר?
כן, אפשר להחליף בדבש.
היי רציתי לדעת מה הכוונה תבנית אינגלייש קייק גדולה? לתבנית פס או לא ?
כן, תבנית אינגליש קייק רגילה (תבנית פס מאורכת)
תודה רבה על התגובה וההסבר!
עשיתי בדרך הראשונה (ישש!), אבל העוגה יצאה לי יבשה.
אבל זה באשמתי. או יותר נכון באשמת התנור שלי שחשוד כבר זמן מה בחימום חזק מידי, אז בפעם הבאה פחות חום ופחות זמן אפייה.
מה שכן, העוגה תפחה מאוד (עלתה מעל גובה תבנית האינגליש קייק) ולכן לא יכולתי לצפות אותה בניילון נצמד (כי זה היה מורח את כל הציפוי).
חוץ מזה עוגה נחמדה למדי – תודה על המתכון! 🙂
בשמחה מיכל, פעם הבאה העוגה תצליח 😉
תודה על העדכון ושבוע טוב!
שלום ותודה על המתכון!
יש לי שאלה שאלתית… (-:
כשכתוב שיש לערבב את כל החומרים לפי הסדר, הכוונה שמוסיפים חומר ומערבבים לפני שמוסיפים את החומר הבא, או ששמים את כל החומרים בקערה (לפי הסדר כמובן) ורק אז מערבבים את כולם (כלומר יש רק ערבוב אחד אחרי ששמנו את כל החומרים)? הבטחתי שאלה שאלתית…
העוגה בתנור, אז אני עדין לא יודעת אם עשיתי נכון, אבל הריח מצוין (-:
הי מיכל,
הכוונה שמוסיפים את החומרים בהדרגה ולאחר כל הוספת מרכיב יש לערבב מעט, אבל גם אם עשית בדרך השניה אני בטוחה שיצא בסדר 😉
שבת שלום!
היי,
העוגה יצאה לי קצת כבדה/דחוסה – יש לך אולי הסבר לכך? אציין כי העוגה נאפתה יותר מ-40 דקות.
הי תמי,
הסיבות האפשריות לעוגה דחוסה יכולות להיות ערבוב יתר של הבלילה לאחר הוספת הקמח או דחיסות הקמח- לפעמים קמחים ארוזים יותר מידי זמן בתוך האריזה או בצורה מאוד צפופה ודחוסה ויש צורך לנפות אותם לפני שימוש כדי לפתוח ולאוורר אותם.
תודה רבה, הכנתי את העוגה עם הקמח התופח והיא אכן יצאה תפוחה, גבוהה וטעימה 🙂
שבת שלום
מעולה! תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
היי, אני רוצה להכין את העוגה רק ליתר בטחון לשאול האם יש צורך גם באבקת אפייה? אני אופה מעט אך לא יצא לי לאפות ללא אבקת אפיה…
היי חגית,
אין צורך בתוספת אבקת אפיה אם את משתמשת בקמח תופח.
במקום 2 כוסות קמח תופח את יכולה להשתמש ב2 כוסות קמח לבן רגיל + שקית אבקת אפיה (10 גר’).
יום נעים 🙂
אפשר להחליף את הביצה או לא לשים אותה בכלל ..?? ומה זאת אומרת כוס נס קפה ואז כפית נס קפה??
הי מזל,
1. בלי ביצה העוגה תצא דחוסה ומתפוררת. התחליפים האפשריים לביצה הם: כף חומץ תפוחים+כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה (הכי מומלץ) או 1/3 כוס רסק תפוחים (עדיין העוגה יכולה לצאת מעט דחוסה). בעוגה הזאת ספציפית לא ניסיתי תחליף אחר כך שאני לא יודעת אם זה יעבוד.
2. תכיני כוס נס קפה רק בלי חלב – תערבבי כפית אבקת נס קפה עם מים חמים.
בלי קשר ובנוסף יש לשים כפית אבקת נס קפה לתערובת.
אפשר לוותר על הקינמון?
כן, אפשר.
איך מרקם הבלילה צריך להיות??
יצא לי כמו דייסה
הי סוהא, המרקם אמור להיות מעט דליל.
עוגה נהדרת. ממש קלה להכנה. חוסלה תוך דקות..
אגב, הכנתי בלי הציפוי..
הי סיגל, אני שמחה מאוד לשמוע, תודה על העדכון 🙂
היי,
במידה ומשתמשים בסילאן במקום סוכר- כמה עליי לשים?האם אותה כמות כמו סוכר?
כמו כן, מתי מכניסים את הסילאן? עם החומרים היבשים (לפי הסדר במתכון או לפי חומרים רטובים ואז חומרים יבשים)?
תודה רבה!
הי אורלי, בדר”כ שמים אותה כמות. אם את אוהבת עוגה ממש מתוקה תשימי 1/4 כוס יותר.
את הסילאן שמים באותו סדר שרשום במתכון, הכוונה – ביצה, שמן, סילאן, כוס נס קפה וכך הלאה..
הי,
אפשר לוותר בציפוי על המחמאה?
תודה מראש
הי אילנית, אפשר.
מה ניתן לשים במקום קוקוס?
תודה!
הי יערית, את יכולה לוותר על הקוקוס בכלל.
היי, האם ניתן לשים סוכר רגיל במקום חום?
הי שירן, אפשר.
תודה על התשובה המהירה 🙂
בהחלט יש סיכוי שזה קשור לסדר החומרים. לא שמתי לב שכתוב שצריך להכניס את החומרים לפי הסדר.
האם עוגה יכולה להתפורר כששמים יותר מדי שמן? הכנתי את העוגה במקביל לדברים אחרים והתחלתי לחשוב שאולי מחוסר תשומת לב שמתי פעמיים שמן (כוס שלמה בסך הכל)?
אגב העוגה מאוד טעימה (למרות שהיא מתפוררת)!
בשמחה!
לגבי השמן- להפך, כשיש מעט שמן בעוגה היא יוצאת לעיתים יבשה ומתפוררת.
לא נורא, פעם הבאה אני בטוחה שייצא הרבה יותר טוב והעיקר שהעוגה טעימה 🙂
היי!
יש לכם אולי רעיון למה העוגה ממש מתפוררת לי? (היא בוודאות מוכנה)
פעם ראשונה שקורה לי דבר כזה…
הי רעות, עד כמה מתפוררת העוגה? העוגה הזו היא עוגה רכה והיא יכולה מעט להתפורר (הכוונה שעדיין ניתן לחתוך אותה לפרוסה שלמה אך בזמן האחיזה של הפרוסה, היא יכולה להישבר מעט אבל לא להתפורר לגמרי).
הסיבות שיכולות לגרום לעוגה להתפורר הן ערבול לא נכון של החומרים. צריך להתחיל מהביצה, להוסיף שמן וסוכר, נוזלים ובסוף את החומרים היבשים עד לתערובת אחידה והטמעה מלאה של החומרים. תבדקי גם שלא החסרת בטעות שום מרכיב.
סיבה נוספת שיכולה להיות היא אפיית העוגה בחום נמוך ליותר מידי זמן ואז העוגה הופכת להיות יבשה ופירורית (העוגה הזו אמורה להיות עסיסית).
דבר נוסף וחשוב הוא שיש לתת לעוגה להתקרר לטמפ’ החדר לפני שחותכים אותה אחרת היא רכה ומתפוררת.
מקווה שהצלחתי לעזור.. שבוע מצוין 🙂
אפשר בלי השוקולד מריר ?
היי אחמד, כדי להכין את הציפוי צריך להשתמש בשוקולד מריר אבל אפשר לוותר בכלל על הציפוי. העוגה טעימה גם ככה.
האם אפשר לוותר על הסירופ מייפל, אני לא משתמשת בסירופ הזה כלל?
היי מירב, אפשר לוותר. אני ממליצה להוסיף במקום עוד 10 גרם מחמאה/חמאה.
תודה ניני, איזה כיף לשמוע!!
עוגה מצוינת בעלי הכין לשבת בכמות כפולה העוגה חוסלה עכשיו מכינה שוב תודה לך גם המתכון של העוף חמוץ מתוק בטמפורה רץ אצלנו כל שבת הילדים מבקשים טמפורה במקום שניצלים תודה רבה!!!
במקום סוכר אפשר להשתמש בסילאן יוצא מאוד טעים
תודה על הטיפ שולה 🙂
העוגה הזו ממש מוצלחת.
הכנתי אותה פעמיים יום אחרי יום כי היא התחסלה.
והכי כיף זה שיש רק קערה אחת לשטוף 🙂
תודה גלית, כיף לשמוע 🙂
הכנתי!
יצאה ממש מוצלחת! מרוצה מאד מהאתר ומהמתכונים…
תודה לאה, שמחה לשמוע:)
אפשר להשתמש בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות?
היי לאה, אני חושבת שהעוגות תצאנה נמוכות. עדיף שתכיני בתבנית אינגליש קייק (חד פעמית) אחת ותצא לך עוגה גבוהה.
כמובן שאעדכן 🙂 !
אני אעשה אותה רק בסופ”ש…
תודה!!!
אנסה לפי עצתך. תודה!
יש צורך להוריד בכמות הסוכר עקב שימוש בשמנת מתוקה?
לדעתי אין צורך כי המתיקות של השמנת מאוד מעודנת.
אשמח לקבל עדכון איך יצא:)
תודה על המענה!
אני רוצה את העוגה פרווה 🙂 לכן,חשבתי לשים שמנת מתוקה ריץ(-פרווה).
או שכבר אצמד למתכון המקורי.
תודה על אחלה מתכונים 🙂
בשמחה! את יכולה להשתמש בשמנת ריץ’ פרווה אך אני ממליצה למהול עם רבע כוס מים כדי לדלל מעט את הסמיכות. זאת אומרת 3/4 שמנת + 1/4 כוס מים.
היי אלומה, תכיני את כוס הנס קפה עם חלב במקום מים. זה אפילו ייצא יותר טעים. לגבי הסוכר, זה לא משנה. אנחנו השתמשנו בסוכר הכהה יותר (הוא נותן צבע לבלילה) אבל תשתמשי במה שיש לך. בהצלחה:)
היי, בהמשך לתגובה שלך מעלה, אם אני עושה את הנס קפה רק עם חלב (במקום מים חמים) החלב צריך להיום גם חם/פושר?
וכמובן תודה על המתכונים הנפלאים!!!
כן סיון, עדיף שיהיה חמים.
היי,
האם ניתן במקום כוס נס קפה לשים שמנת מתוקה?
אם כן,באיזה כמות? (אני פחות אוהבת עוגות שמכילות מים).
ולאיזה סוכר חום התכוונתם? הכהה או היותר בהיר?
תודה רבה !!!
אלומה