זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
חצי כוס (67 ג’) קמח מצות דק לעוגות
חצי כוס (70 ג’) קמח תפוח אדמה
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
למילוי: 2 כפות מלאות אגוזים טחונים וחצי כפית אבקת קינמון
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בקערה קמח מצות, קמח תפוח אדמה ואבקת אפיה.
-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר (ידנית או במיקסר). מוסיפים שמן, מיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים את קערת הקמחים ומערבבים עד לתערובת אחידה (אין לערבב יותר מידי אחרת העוגה תצא דחוסה).
-יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית משומנת. מפזרים חצי כפית אבקת קינמון ו2 כפות אגוזים טחונים. יוצקים מעל את יתר הבלילה ומכניסים לתנור. אופים בתנור במשך 32-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
*העוגה יוצאת קצת נמוכה.
העוגה מתייבשת קצת יום למחרת לכן כדאי להכין אותה ביום ההגשה.
- עוגת שכבות שקדים וקצפת |
- סברינה כשרה לפסח |
- עוגת גבינה שיש |
- עוגת פרג ושקדים |
- מאפינס שוקולד לפסח |
- עוגת גבינה במיקרוגל
שלום
אפשר להכין בסיר פלא את המתכון?
מניחה שכן (לא ניסיתי).
היי אפרת יש לי סוכרת הריונית יכולה להעלות כמה מתכונים ללא סוכר לעוגות ופשטידות לפסח. ממש יעזור תודה רבה וחג שמח!
אשתדל להכין ולהעלות.
חג שמח💜
אין לי תבנית אינגליש קייק.רק תבנית גדולה.מה עושים?
אפשר להכין בתבניות מאפינס אם יש לך או להכפיל כמויות ולהכין בתבנית הגדולה (הכפלת הכמויות תלויה בגודל התבנית).
אפרת יקרה
החלפתי את הקמח לכוס קמח שקדים וחצי כוס קוקוס, העוגה יצאה אוורירית וטעימה מאוד:) מעט מתפוררת
תודה על עוד מתכון נפלא 🙂
איזה כיף לשמוע(:
תודה על השיתוף😊
הי אפרת
האם אפשר להשתמש רק הקמח מצות דק ולוותר על קמח תפוחי אדמה?
והאם ניתן להחליף את הסוכר במייפל?
היי,
לא מומלץ לעשות כך כי קמח תפו”א תורם לרכות של העוגה.
אפשר להשתמש במייפל רק קחי בחשבון שזה ישנה את המרקם.
האם אפשר להחליף קמח מצות בקמח תפוא
היי,
עם קמח תפו”א בלבד יצא פחות מוצלח. עדיף להחליף את קמח המצות בקמח שקדים.
אבל אין לי אפשרות
את מציעה לא לעשות את העוגה עם קמח תפוא או עדיף מכלום
את יכולה להכין עם קמח תפו”א בלבד, אבל היה לי חשוב שתדעי שיהיה שינוי במרקם(:
אוקי תודה
וחשבתי אולי אפשר להכין קמח שקדים לבד
אם אני טוחנת שקדים זה טוב?
כן, אפשר לטחון שקדים לא קלויים במעבד מזון לפירורים קטנטנים.
הי אפרת, תודה רבה על כל המתכונים שאני נהנית מהם כבר תקופה ארוכה מאוד…
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש במתכון הזה עם קמח מצות רגיל, וגם מה ההבדל בינו ובין הקמח מצות דק לעוגות?
תודה רבה וחג פסח כשר ושמח!
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר!
קמח מצות דק טחון דק יותר ועדין יותר מקמח מצות רגיל, וזה משפר מאד את המרקם והטעם בהשוואה לקמח מצות רגיל.
אפשר להשתמש בקמח מצות רגיל אבל יצא קצת שונה.
פסח שמח😊
העוגה קשה ומתפוררת.
היי,
העוגה אמורה לצאת פירורית יחסית היות וזו עוגה פסח- ללא קמח, אך היא לא אמורה לצאת קשה.
ראיתי שכתבת כך על מתכון נוסף, מה שעשוי להעיד על בעיה בכמויות. האם את משתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל) ומדייקת בכמויות?
סיבה נוספת היא חום האפייה ומשך האפייה- האם את אופה בחום הדרוש ולמשך הדרוש ולא מעבר?
שוב שלום,
מתאים להוסיף שקדים טחונים?
כמה ומה להוריד?
תודה וחג שמח!
היי דבי,
ניתן להמיר חצי מכמות קמח המצות בשקדים טחונים. אפשר גם להחליף את האגוזים במילוי בשקדים טחונים.
חג שמח(:
מועדים לשמחה אפרת וכולם,
אפשר בסיר פלא? איך?
יש עוד מתכוני עוגות לפסח בלי מיקסר?
תודה והמשך חג כשר ושמח!
היי,
אין לי ניסיון עם אפיית עוגות בסיר פלא כך שאני לא בטוחה איך יצא, אבל אמור להיות אפשרי להכין את העוגה בסיר פלא.
תוכלי למצוא עוד מתכוני עוגות לפסח (רובן ללא הקצפה) בקישור הבא: https://www.10dakot.co.il/tag/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%97/.
חג שמח!
מה אפשר במקום מיץ תפוזים? אין לי
תודהש
היי מלכה,
אפשר לשים חלב או כף מיץ לימון+חצי כוס פחות כף מים.
אהלן. יש מצב להכין את העוגה בלי אבקת אפיה?
היי מירב,
לא מומלץ לוותר על האבקת אפייה כי היא נותנת נפח לעוגה וגם משפרת את המרקם.
אפשר להכין גם עם שליש כפית אבקת סודה לשתייה.
קודם כל תודה רבה על כל המתכונים!
רציתי לשאול מה אפשר לעשות אם אין לי אגוזים טחונים? במה אפשר להחליף אותם למילוי העוגה?
תודה!
היי,
אפשר שקדים טחונים:)
וואי ממש תודה רבה על התשובה המהירה!!
תבורכי….
בשמחה, חג שמח😊
היי.
שאלה; אם אעשה את הבלילה המדוברת בתבניות קאפקייקס, זה יהיה בסדר?
היי,
כן בסדר גמור, יתכן שזמן האפייה יתקצר מעט😊
היי.
עשיתי את אותה הבלילה בתבניות קאפקייקס עגולות. הצעת לי לקצר את זמן האפייה, שמתי אותם ל- 25 דקות. יצא מושלם ופריך מאוד מבפנים! תודה רבה לך! מצרפת תמונה.. 🙃
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף תותית:)
הכנתי את העוגה היום (יום חמישי) בצהריים. אני צריכה אותה לליל הסדר שבערב יום שבת. יודעת שעוגה כזאת מתייבשת. איך את ממליצה לשמור אותה עד אז כדי למקסם את הצלחתה? אודה לך על תשובה זריזה. מאד תודה.
היי עדנה,
את יכולה לשמור במקפיא מכוסה היטב. תוציאי להפשרה כמה שעות לפני.
חג שמח:)
תודה רבה וחג שמח 🌸
עוגה טעימה מאד מאד…אפילו שהיא מתפוררת היא התחסלה. נשארה גבוהה וטרייה מאתמול.תודה רבה
איזה כיף, תודה😊
היי אפרת רציתי לשאול האם אפשר להחליף את הקמח מצות בשקדים טחונים דק
היי מיכל,
לא מומלץ לוותר על הקמח מצה לגמרי, כי הוא מייצב את העוגה.
את יכולה לנסות להחליף חצי מכמות קמח המצה בקמח שקדים:)
מצרפת לך מתכון לעוגת תפוזים מקמח שקדים שבה משתמשים בשקדים טחונים דק.
היי אפרת 🙂
אני מכינה בדרך כלל את עוגת הקימון הרגילה (לא כשל”פ). בעיסה אני שמה כפית קינמון ועוד מעל מפזרת קינמון יותר מהמתכון.
כאן שמים רק באמצע הבלילה, ואני שואלת- עבור מי שאוהב את טעם וארומה הקינמון – את חושבת שאם אוסיף בכל העיס וגם למעלה (כולל באמצע כמו במתכון) זה יהיה מוצלח? דומה לעוגה הרגילה?
תודה מראש
היי גל,
אין בעיה לפזר את המילוי בכל העיסה, ואם מאוד אוהבים קינמון- גם למעלה:)
תודה רבה 🙂
שלום רב
כן הקינמון משדרג ומעלה את הארומה והטעם אפשר להוסיף
תודה👌
אפשר להחליף את קמח המצה בקמח שבולת שועל ללא גלוטן?
היי מוריה,
חושבת שעדיף להחליף חצי מכמות הקמח בקמח שיבולת שועל והחצי השני בקמח ללא גלוטן אחר:)
שלום אפרת , קודם כל אני חייבת לציין שהאתר שלך מעולה , מתכונים טעימים והכי חשוב קלילים ומהירים !
חסר לי בבית כרגע סוכר וקמח, והבת שלי הקטנה בת ה 6 החליטה להכין מאפינס והתחילה לערבב 4 ביצים עם 1/4 כוס חלב ו3/4 כוס מים ,רצתה להכין לי הפתעה ולאפות מאפינס, (סגר)
יש לי סילאן טבעי וקמח מצות רגיל .
מה ניתן לעשות כדי לא לאכזב אותה ?
יש לי גם פרג וסולת, בננות , שיבולת שועל .היא רצתה מאפינס בננות …
היי מילנה,
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו..
הסתדרתן?
במה ניתן להחליף את הקמח מצה לקמח שמתאים לצליאקים?
אני חושבת שאפשר לשים כוס קמח תמי או קמח כרגיל.