זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
סוג: פרווה
רכיבים
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים
שליש כוס (66 ג') סוכר
שליש כוס (80 מ"ל) שמן
חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
חצי כוס (67 ג') קמח מצות דק לעוגות
חצי כוס (70 ג') קמח תפוח אדמה
כפית (5 ג') אבקת אפיה
למילוי: 2 כפות מלאות אגוזים טחונים וחצי כפית אבקת קינמון
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בקערה קמח מצות, קמח תפוח אדמה ואבקת אפיה.
-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר (ידנית או במיקסר). מוסיפים שמן, מיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים את קערת הקמחים ומערבבים עד לתערובת אחידה (אין לערבב יותר מידי אחרת העוגה תצא דחוסה).
-יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית משומנת. מפזרים חצי כפית אבקת קינמון ו2 כפות אגוזים טחונים. יוצקים מעל את יתר הבלילה ומכניסים לתנור. אופים בתנור במשך 32-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
*העוגה יוצאת קצת נמוכה.
טיפים והערות
העוגה מתייבשת קצת יום למחרת לכן כדאי להכין אותה ביום ההגשה.
- עוגת גבינה שיש |
- עוגת פרג ושקדים |
- מאפינס שוקולד לפסח |
- עוגת גבינה במיקרוגל |
- עוגת בננות לפסח |
- רולדה ללא גלוטן
תגובות
במה ניתן להחליף את הקמח מצה לקמח שמתאים לצליאקים?
אני חושבת שאפשר לשים כוס קמח תמי או קמח כרגיל.