שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

2 ביצים

שליש כוס (66 ג') סוכר

שליש כוס (80 מ"ל) שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים

חצי כוס (67 ג') קמח מצות דק לעוגות

חצי כוס (70 ג') קמח תפוח אדמה

כפית (5 ג') אבקת אפיה

למילוי: 2 כפות מלאות אגוזים טחונים וחצי כפית אבקת קינמון

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בקערה קמח מצות, קמח תפוח אדמה ואבקת אפיה.

-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר (ידנית או במיקסר).  מוסיפים שמן, מיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים את קערת הקמחים ומערבבים עד לתערובת אחידה (אין לערבב יותר מידי אחרת העוגה תצא דחוסה).

-יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית משומנת. מפזרים חצי כפית אבקת קינמון ו2 כפות אגוזים טחונים. יוצקים מעל את יתר הבלילה ומכניסים לתנור. אופים בתנור במשך 32-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (32 דק’)
+
טיימר פועל

*העוגה יוצאת קצת נמוכה.

טיפים והערות

העוגה מתייבשת קצת יום למחרת לכן כדאי להכין אותה ביום ההגשה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פרנץ טוסט ממצה
גלידת בננה בטעם שוקולד

תגובות

לפני שאתם שואלים מומלץ לחפש בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
ב (13:01 22.04.2020)

במה ניתן להחליף את הקמח מצה לקמח שמתאים לצליאקים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:50 22.04.2020)

אני חושבת שאפשר לשים כוס קמח תמי או קמח כרגיל.

הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.