זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר (מי שאוהב מתוק מומלץ להגדיל את הכמות לחצי כוס)
שליש כוס (66 ג’) שמן
רבע כוס (60 מ”ל) מים חמים
כוס ורבע (110 ג’) פרג טחון
2 כפות (20 ג’) אבקת קקאו
2 כפות (24 ג’) קמח רגיל או קמח ללא גלוטן (“קונדיטור”) *בפסח אפשר לשים קורנפלור או קמח מצות דק
כפית מלאה (5 ג’) אבקת אפיה
שליש (30 ג’) כוס קוקוס
ציפוי שוקולד: 50 גרם שוקולד מריר + כף (8 ג’) שמן + 2 כפות (20 מ”ל) מים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים בקערה פרג, קקאו, קמח, אבקת אפיה וקוקוס (תערובת הפרג).
-מקציפים בקערה נפרדת את הביצים במשך כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף במשך כ-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים שמן ואח”כ מים חמים ומערבבים. מוסיפים את תערובת הפרג ומערבבים ערבוב קל עד לאיחוד התערובות.
-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את הבלילה לתבנית.
-אופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. כשהעוגה מוכנה, פותחים את דלת התנור עד הסוף ומשאירים את העוגה בתנור 5 דקות.
-מכינים ציפוי לעוגה: ממיסים במיקרוגל את קוביות השוקולד המריר עם השמן והמים ומערבבים עד לתערובת חלקה. יוצקים מעל העוגה בעודה חמה.
מומלץ לקנות את הפרג מחנות תבלינים שבה הפרג נטחן במקום לנגד עיניכם. לא מומלץ להשתמש בשקיות הארוזות הנמכרות ברשתות המזון ובסופרים.
מומלץ להשתמש בפרג הטחון מיד לאחר טחינתו, ככל שעובר זמן הפרג מאבד את הארומה שלו וטעמו הופך למר. פרג שטחנתם מומלץ לשמור במקפיא בשקית ניילון אטומה (אל דאגה, הפרג אינו קופא).
- עוגת קרמבו לפסח |
- עוגה בחושה עם לוטוס |
- עוגת מצות |
- עוגת שוקולד עסיסית ואוורירית |
- עוגת מייפל |
- עוגת אספרסו
. בס”ד
שלום אפרת,
העוגה יצאה טעימה מאוד, לחה ויציבה. הכנתי לחברה והיא נהנתה
מאוד. טעמתי ממנה גם אני והיתה מצויינת!
שאלתי (ובקשתי….)
1. הכנתי היום לכבוד שבת אותה עוגה והיא קצת מרה;
שמרתי את הפרג הלא טחון בפריזר, טחנתי היום לבד ומייד
הכנתי אותה. מדוע זה יצא כך בעוד שהעוגה הראשונה לא היתה
כלל מרה?
אולי בגלל שהוספתי קצת הרבה מדי קקאו?
לעוגה הראשונה הוספתי כף רסק תפוחים ולעוגה הזו ריסקתי
תפוח קטן (לא יצא ממש רסק). האם יכול להיות שהתפוח היה
קצת מר?
(אגב, במקום 2 כפות מים בקרם, החלפתי ליין וזה ממש מצויין).
ממליצה על העוגה : טעימה, לחה, כהה ועסיסית (ואני לא
הכנתי עוגה עם פרג קודם. אמי, ע”ה, היתה מכינה עוגת
פרג נפלאה, לא בחושה, ואיני יודעת איך להכין אותה).
העוגה הזו גם חסכונית, ולא מדי מתוקה. נחמדה!
2. לגבי הכפלת כמויות: כתבת שאין צורך להוסיף יותר ביצים –
אבל את כל היתר צריך להכפיל, לא כן?
זכי למצוות!
היי,
ראשית אני שמחה ממש שנהניתן מהמתכון, תודה על הפרגון!
1. טעם מריר יכול להיגרם מפרג ישן או לא טרי אפילו שהוא נשמר לא טחון במקפיא. גם הוספת יתר קקאו עלולה לגרום לכך. לא חושבת שתפוח (אם הוא היה נראה טוב ולא מקולקל כמובן) הוא הסיבה לכך.
2. איפה ראית שלכמות כפולה אין צורך להכפיל גם את כמות הביצים? חשוב מאד להכפיל גם את כמות הביצים כדי שהעוגה תצא מוצלחת.
בהצלחה 😊
בס”ד
אפרת – שלום!
בבקשה, האם אפשר להוסיף לעוגת הפרג הזו רסק תפוחים או תפוח מרוסק? ועם כן – כמה ובאיזו כמות?
זכי למצוות. וגם אני, כמו כולן, מצטרפת למחמאות על האתר
הנחמד והזמין ולא מתיימר הזה- קל וטעים מאוד! חן חן!
פורים שמח ושבת שלום לך ולכל עם ישראל!!
היי,
אפשר להשתמש בביצה אחת בלבד ולהוסיף רבע כוס רסק תפוחים.
פורים שמח😊
תודה! את תמיד עונה מהר! פורים שמח!
❤
היי,
ראיתי שאת לא ממליצה על הפרג הארוז מהמכולת.
זה מה שיש לי ואני ממש רוצה להכין את העוגה.
לא אפשרי בשום מצב?? יש לי פרג של מיה…
אולי תוספת סוכר או משהו?
היי מיכאלה,
אם אין אפשרות אחרת את יכולה להשתמש בפרג הזה(:
תודה!
אנסה 🙂
היי, אני רוצה להכין כמות כפולה בשתי אינגליש קייק, האם זמן האפיה מתארך? האם כדאי להוסיף מעבר לכמות הכפולה , עוד שתי ביצים כדי שהעוגה לא תצא מתפוררת? האם העוגה יוצאת גבוהה? האם אפשר גם לאחסן אותה במקרר? תודה על כל המתכונים הנהדרים💓
היי יפעת,
אם את מכינה בשתי תבניות זמן האפייה לא אמור להתארך😊
אין צורך להוסיף עוד ביצים. העוגה יוצאת בגובה ממוצע- לא מאד גבוהה. אפשר (ואפילו רצוי בימים חמים אלו) לאחסן במקרר.
בהצלחה!
תודה רבה
יצא מאד טעים, תודה רבה🙂
שמחה מאד לשמוע! תודה על העדכון😊
היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום קקאו ו/או שוקולית?
היי עינב,
מניחה שאת יכולה להשמיט את הקקאו ולשים עוד כף גדושה קמח במקום. (ואז העוגה תהיה עוגת פרג בלבד:))
היי,
א. במה אפשר להחליף את הקוקוס?
ב. לא קשור למתכון הזה, אני מחפשת מיקסר שיכול לעמוד בלישה של 1קג קמח, אך גם יודע להקציף 3 ביצים… במה את משתמשת ?
היי,
אפשר להחליף באגוזים טחונים.
לגבי מיקסר-היה לי כמה שנים מיקסר של BOSH ולאחרונה קניתי מיקסר של sauter. שניהם טובים.
כמה דברים שמומלץ להתייחס אליהם כשקונים מיקסר:
*נפח הקערה (כדאי שתהיה לפחות בנפח של 5 ליטרים ומעלה)
*הספק מנוע – מיקסר סביר רצוי שיהיה 700 ואט ומעלה או לפחות 1 כוס סוס. לצורך השוואה מיקסר מקצועי וחזק הוא בדר”כ 1500 ואט ומעלה.
*עדיף לבחור במיקסר ממתכת מאשר פלסטיק, הוא יותר עמיד ואינטנסיבי. אם זה יקר מידי, אפשר ללכת על פסטיק יצוק אבל שיהיה באיכות טובה.
*עדיף שהקערה תהיה מנירוסטה.
*כדאי לשאול אם יש אחריות ולכמה זמן.
מניסיון חשוב גם לבדוק שהתפעול הוא נוח- הכנסת הקערה, נעילת המיקסר, החלפת המערבלים וכו’. אני ממליצה גם לבדוק את המכשיר מבחינת הרעש שהוא עושה. יש מכשירים שעושים רעש חזק ומטריד.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
וואוו… תודה על התשובה המפורטת :*
בשמחה😊
בד”כ לעוגת פרג אני מוסיפה יין מתוק/תירוש, במקום מים.
מוסיף לדעתי. תודה אפרת על הכל.
תודה מירה😊
הי, האם אפשר להשתמש בקמח תפוח אדמה במקום? ואם כן זאת אותה כמות?
בגלל שזו כמות קטנה אני חושבת שאפשר (2 כפות).
שלום רב אפרת מה הכמויות ל60 גרם פרג?
האם ניתן לוותר על הציפוי?
תודה רבה
היי מיטל תחלקי את המתכון לחצי יקירה
אפשר לוותר אם את לא אוהבת אבל מוסיף המון 🙂
היי, אין לי פרג, האם אפשר להחליף אותו בכמות דומה של שוקולד?
היי נעמי,
הפרג משמש במקום הקמח. שוקולד לא תחליף מתאים.
אם אין לך פרג אני ממליצה להכין עוגת שוקולד אחרת.
אחלה מתכון! החלפתי את המים במיץ מתפוז סחוט. יצא טעים מאוד, תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת, הכנתי לפני שנתיים לפסח באינגליש ויצא מוצלח מאוד. השנה רוצה להכין בתבניות מאפינס- יש לך המלצה בנוגע לחום תנור ולזמן אפיה?
שאלה נוספת, האם משהו משתנה בציפוי?
תודה ופסח שמח
היי דנה,
זמן האפיה עשוי להתקצר ל 20 דקות (180 מעלות).
אני חושבת שהציפוי אמור להספיק.
חג שמח והמון בריאות 🌺
היי. אהבתי. שאלה. איך לאחסן? במקרר או בחוץ ולכמה ימים?
אפשר לעטוף בניילון נצמד ולשמור על השיש במשך כ-3 ימים.
אפשר קמח שקדים?
אפשר אבל עדיף קמח שיתפוס יותר את הבלילה כמו קמח רגיל, קורנפלור או אפילו קמח ללא גלוטן.
וואהו אהבתי יצא פצצות ומתוך 4 סוגיי עוגות שהכנתי חוסלה ראשונה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה אבי
היי, יש לי רק קמח מצה.. אם אני אשתמש בו זה יצא בסדר לדעתך?
כן, זה בסדר.
מעולה טעימה מאד!!!!
שמחה שאהבת 🙂
עוד עוגה מושלמת ופשוטה להכנה בהחלט נכנסה למחברת האפייה שלי תודה רבה ופורים שמח:)
שמחה שאהבת 🙂
ברצוני לעשות עוגה גדולה יותר,באם אכפיל כמויות איזה גודל תבנית צריך?
היי גליה,
אם את מכפילה הכמות תתאים לתבנית מלבנית קטנה בגודל 20X30.
היי אפרת,
ראשית, תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים! אני אופה ומבשלת רק מהאתר שלך 🙂
לגבי העוגה- היא יצאה מאוד טעימה אבל עם בעיה אחת- מאוד מתפוררת. יש לך השערה מדוע? (הקפדתי על הכמויות הרשומות).
תודה רבה 🙂
היי 🙂
העוגה עדינה ומתפוררת בגלל שהיא לא מכילה מעט קמח.
אז אין פתרון? 🙂 כי היא נהדרת וחבל לי לוותר עליה…
תודה!
אולי להשתמש ב-2 ביצים גדולות (L או XL) כי הן מדביקות את החומרים.
תודה 🙂
העוגה יצאה לחה ומצוינת, לא נשאר פירור- אפילו ילדים חשדני פרג וסרבני עוגות בכלל נהנו מאוד.
יש לי שאלה- אפיתי באינגליש קייק מאלומיניום, ולכל אורך העוגה, כשחתכתי פרוסות הן התפקרו באמצען. זה אמו להיות ככה?
היי דנה,
שמחה שהעוגה יצא טעימה 🙂
לא נתקלתי בתופעה. הפרוסות אמורות להחתך רגיל.
אפשר לשים במקום סוכר, “כמו סוכר” ?
כן, אפשר.
כל המתכונים שלך פשוטים להכנה. מעולים!!!!! ניסיתי כמה וכמה פעמים ואתם לא מאכזבים. נהנית ומברכת בישר כוח!!
שבת שלום ופורים שמח!
תודה רבה יקירה 🙂
שבת שלום ופורים שמח!
שלום בעוגת הפרג במצרכים לא רשמת מים באופן ההכנה רשום להוסיף מים אשמח לדעת מה כמות המים
היי דניאלה,
רשום במצרכים “רבע כוס מים חמים”.
ערב נעים 🙂
הכנתי את העוגה והיא יצאה ממש דחוסה בפרג. לא כ”כ אהבתי.
עוגת הפרג עם השוקולד יבשה מדי. לא מומלץ לעשות.
היי שוש,
העוגה לא אמורה להיות יבשה. יכול להיות שהיא התייבשה כתוצאה מאפית יתר או שאת לא רגילה למרקם של הפרג שיוצא יותר פירורי מקמח רגיל.
אני בן 14, והכפלתי את הכמויות חוץ מהפרג,את הפרג הכפלתי תוך הוספת תערובת של קקאו קמח וקוקוס, ועכשיו העוגה בתנור והיא נראת פגז!!!
כל הכבוד! שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום
האתר הזה פשוט מדהים! בזכותך הצלחתי לאפות כל מיני דברים, ולהראות לכולם שגם גברים יכולים להצליח… תודה!
רציתי לשאול, כיון שאין לי בסיבה חנות תבלינים, אם כן אפשר בדיעבד להשתמש בפרג לא טרי?
היי אוריאל,
קודם כל כיף גדול לשמוע 🙂
אם זה פרג שארוז בשקית סגורה אז מאוד לא מומלץ.
מה שכדאי לעשות זה לקנות פעם אחת מחנות תבלינים כמות גדולה של פרג ולבקש שייטחנו לך אותו במקום ואז להגיע הביתה ופשוט להקפיא את כל הכמות. הפרג יכול להשמר במקפיא במשך כשנה שלמה והוא יחשב כפרג טרי לכל דבר. הפרג גם לא קופא אז לא צריך להפשיר אותו.
שלום ומועדים לשימחה האם ניתן להחליף את המים החמים במיץ תפוזים אשמח לקבל תשובה קצת מאוחר בלילה אבל רציתי להכין למחר.תודה
היי שילה,
ראיתי רק עכשיו..
כן, אפשר.
שבת שלום 🙂
שלום וברכה מה אפשר להחליף במקום פרג
תודה
היי יעל,
לא מומלץ להחליף את הפרג במתכון הזה.
שלום אפרת וחג פסח שמח! בקשר לעוגת פרג ושוקולד אם אין לי קמח “קונדיטור” האם ניתן להחליף בקמח מצה ולהוסיף אבקת אפיה . מאד אוהבת פרג ואשמח לקבל תשובה . תודה shila
היי 🙂
בגלל שמדובר ב-2 כפות בלבד אני מניחה שאפשר. אין צורך להוסיף אבקת אפיה מעבר למה שרשום (כפית אבקת אפיה).
שבוע נפלא וחג שמח!
היי אפרת, יש לי שאלה שלא קשורה לעוגה הזו.. אשמח עם תוכלי לענות לי!
יש לי עוגה פרווה שאני רוצה להגיש מחר.. להשאיר בחוץ בתוך שקית? או כדיי להכניס למקרר? כי זה פרווה.. תודה! מוריה
היי מוריה,
אם זאת עוגה שאין בה קרם מומלץ לעטוף אותה בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר.
אם יש בה קרם אז כדאי להכניס למקרר.
שבוע טוב 🙂
תודה רבה! אני ממש אוהבת את האתר שלך! כל העוגות שלי מפו!
תודה , איזה יופי של מתכונים, ניסיתי ואהבתי
תודה אריאלה, שמחה שאהבת 🙂
שלום ותודה על כל המתכונים הטעימים והקלים!
שאלה לגבי המתכון הזה: אם מוותרים על הקוקוס (בגלל אלרגיה), האם זה יפגע בטעם? אולי אפשר לשים משהו במקום קוקוס כדי שהטעם בכל זאת יהיה מעניין ועשיר?
תודה רבה ושבת שלום, מרים
היי מרים,
הקוקוס מוסיף טעם אבל אפשר גם להכין בלי.
אפשר לשים במקום אגוזים טחונים.
שבת שלום 🙂
תודה רבה! הבעיה היא שגם אגוזים, בוטנים ושקדים אצלנו מחוץ לתחום (בגלל אלרגיה)… אז מה שנשאר, זה פשוט לוותר על הקוקוס?
כן, פשוט תכיני בלי הקוקוס.
שלום
הכנתי מהאתר הרבה מתכונים שיצאו מוצלחים. האם אפשר להשתמש בשוקולית במקום בקקאו?
תןדה
פנינה
לא ניסיתי. אני מניחה שאפשר. שימי 2 כפות גדושות שוקולית כי היא פחות מרוכזת מאבקת הקקאו.
אשמח לעדכון איך יצא 🙂
שבת שלום
היי אפרת יש דרך להכין בלי הקצפה במכונה ? אין לנו מכונה
היי אביחי,
אפשר לערבב ידנית עם כף או מטרפה.
שבת שלום 🙂
הכנתי כעת ויצא ממש טעים, המרתי את הסוכר בדבש מטעמי בריאות.
רק שאלה,העוגה יוצאת נמוכה האם אפשר להכפיל את הכמות לאותה תבנית?
היי אביגיל,
השתמשת במקרה בתבנית אינגליש קייק שהיא לא חד פעמית?
אפשר להכפיל את הכמות אם התבנית גדולה. יש למלא עד 3/4 גובה מהתבנית. אם נשאר עודף אפשר לשים בתבניות מאפינס.
תודה על הטיפים. השתמשתי בתבנית שאינה חד פעמית, כנראה שהיא גדולה יותר וזו הסיבה.אם אוסיף גם מעט סודה לשתיה זה יעזור או שמשנה מהמתכון?
אפשר להוסיף כשליש כפית אבקת סודה לשתיה אבל ההשפעה תהיה מזערית.
אם את רוצה תרשמי לי את המידות של התבנית (אורך, רוחב וגובה- המדידה היא מהחלק העליון). אולי תצטרכי להכפיל כמויות רק ב1.5.