שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

 תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (66 ג’) סוכר (מי שאוהב מתוק מומלץ להגדיל את הכמות לחצי כוס)

שליש כוס (66 ג’) שמן

רבע כוס (60 מ”ל) מים חמים

כוס ורבע (110 ג’) פרג טחון

2 כפות (20 ג’) אבקת קקאו

2 כפות (24 ג’) קמח רגיל או קמח ללא גלוטן (“קונדיטור”) *בפסח אפשר לשים קורנפלור או קמח מצות דק

כפית מלאה (5 ג’) אבקת אפיה

שליש (30 ג’) כוס קוקוס

ציפוי שוקולד: 50 גרם שוקולד מריר + כף (8 ג’) שמן + 2 כפות (20 מ”ל) מים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה פרג, קקאו, קמח, אבקת אפיה וקוקוס (תערובת הפרג).

-מקציפים בקערה נפרדת את הביצים במשך כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף במשך כ-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים שמן ואח”כ מים חמים ומערבבים. מוסיפים את תערובת הפרג ומערבבים ערבוב קל עד לאיחוד התערובות.

-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את הבלילה לתבנית.

-אופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. כשהעוגה מוכנה, פותחים את דלת התנור עד הסוף ומשאירים את העוגה בתנור 5 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מכינים ציפוי לעוגה: ממיסים במיקרוגל את קוביות השוקולד המריר עם השמן והמים ומערבבים עד לתערובת חלקה. יוצקים מעל העוגה בעודה חמה.

מומלץ לקנות את הפרג  מחנות תבלינים שבה הפרג נטחן במקום לנגד עיניכם. לא מומלץ להשתמש בשקיות הארוזות הנמכרות ברשתות המזון ובסופרים.

מומלץ להשתמש בפרג הטחון מיד לאחר טחינתו, ככל שעובר זמן הפרג מאבד את הארומה שלו וטעמו הופך למר. פרג שטחנתם מומלץ לשמור במקפיא בשקית ניילון אטומה (אל דאגה, הפרג אינו קופא).

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
בצק עלים ממולא בחזה עוףבצק עלים ממולא בחזה עוף
אורז מוקפץ עם ירקות אורז מוקפץ עם ירקות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
דיתה (02:20 24.03.2022)

. בס”ד

שלום אפרת,

העוגה יצאה טעימה מאוד, לחה ויציבה. הכנתי לחברה והיא נהנתה
מאוד. טעמתי ממנה גם אני והיתה מצויינת!

שאלתי (ובקשתי….)

1. הכנתי היום לכבוד שבת אותה עוגה והיא קצת מרה;
שמרתי את הפרג הלא טחון בפריזר, טחנתי היום לבד ומייד
הכנתי אותה. מדוע זה יצא כך בעוד שהעוגה הראשונה לא היתה
כלל מרה?
אולי בגלל שהוספתי קצת הרבה מדי קקאו?
לעוגה הראשונה הוספתי כף רסק תפוחים ולעוגה הזו ריסקתי
תפוח קטן (לא יצא ממש רסק). האם יכול להיות שהתפוח היה
קצת מר?

(אגב, במקום 2 כפות מים בקרם, החלפתי ליין וזה ממש מצויין).

ממליצה על העוגה : טעימה, לחה, כהה ועסיסית (ואני לא
הכנתי עוגה עם פרג קודם. אמי, ע”ה, היתה מכינה עוגת
פרג נפלאה, לא בחושה, ואיני יודעת איך להכין אותה).

העוגה הזו גם חסכונית, ולא מדי מתוקה. נחמדה!

2. לגבי הכפלת כמויות: כתבת שאין צורך להוסיף יותר ביצים –
אבל את כל היתר צריך להכפיל, לא כן?

זכי למצוות!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:40 24.03.2022)

היי,
ראשית אני שמחה ממש שנהניתן מהמתכון, תודה על הפרגון!
1. טעם מריר יכול להיגרם מפרג ישן או לא טרי אפילו שהוא נשמר לא טחון במקפיא. גם הוספת יתר קקאו עלולה לגרום לכך. לא חושבת שתפוח (אם הוא היה נראה טוב ולא מקולקל כמובן) הוא הסיבה לכך.
2. איפה ראית שלכמות כפולה אין צורך להכפיל גם את כמות הביצים? חשוב מאד להכפיל גם את כמות הביצים כדי שהעוגה תצא מוצלחת.
בהצלחה 😊

avatar
דיתה (15:56 16.03.2022)

בס”ד

אפרת – שלום!

בבקשה, האם אפשר להוסיף לעוגת הפרג הזו רסק תפוחים או תפוח מרוסק? ועם כן – כמה ובאיזו כמות?

זכי למצוות. וגם אני, כמו כולן, מצטרפת למחמאות על האתר
הנחמד והזמין ולא מתיימר הזה- קל וטעים מאוד! חן חן!

פורים שמח ושבת שלום לך ולכל עם ישראל!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:45 16.03.2022)

היי,
אפשר להשתמש בביצה אחת בלבד ולהוסיף רבע כוס רסק תפוחים.
פורים שמח😊

avatar
דיתה (12:48 17.03.2022)

תודה! את תמיד עונה מהר! פורים שמח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:49 17.03.2022)

avatar
מיכאלה (20:41 15.07.2021)

היי,
ראיתי שאת לא ממליצה על הפרג הארוז מהמכולת.
זה מה שיש לי ואני ממש רוצה להכין את העוגה.
לא אפשרי בשום מצב?? יש לי פרג של מיה…
אולי תוספת סוכר או משהו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:02 15.07.2021)

היי מיכאלה,
אם אין אפשרות אחרת את יכולה להשתמש בפרג הזה(:

avatar
מיכאלה (23:28 15.07.2021)

תודה!
אנסה 🙂

avatar
יפעת (23:11 19.04.2021)

היי, אני רוצה להכין כמות כפולה בשתי אינגליש קייק, האם זמן האפיה מתארך? האם כדאי להוסיף מעבר לכמות הכפולה , עוד שתי ביצים כדי שהעוגה לא תצא מתפוררת? האם העוגה יוצאת גבוהה? האם אפשר גם לאחסן אותה במקרר? תודה על כל המתכונים הנהדרים💓

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:01 20.04.2021)

היי יפעת,
אם את מכינה בשתי תבניות זמן האפייה לא אמור להתארך😊
אין צורך להוסיף עוד ביצים. העוגה יוצאת בגובה ממוצע- לא מאד גבוהה. אפשר (ואפילו רצוי בימים חמים אלו) לאחסן במקרר.
בהצלחה!

avatar
יפעת (00:03 20.04.2021)

תודה רבה

avatar
יפעת (21:33 22.04.2021)

יצא מאד טעים, תודה רבה🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:50 22.04.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה על העדכון😊

avatar
עינב (14:27 22.02.2021)

היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום קקאו ו/או שוקולית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:57 22.02.2021)

היי עינב,
מניחה שאת יכולה להשמיט את הקקאו ולשים עוד כף גדושה קמח במקום. (ואז העוגה תהיה עוגת פרג בלבד:))

avatar
שריתוש (16:38 18.02.2021)

היי,
א. במה אפשר להחליף את הקוקוס?
ב. לא קשור למתכון הזה, אני מחפשת מיקסר שיכול לעמוד בלישה של 1קג קמח, אך גם יודע להקציף 3 ביצים… במה את משתמשת ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:50 18.02.2021)

היי,
אפשר להחליף באגוזים טחונים.
לגבי מיקסר-היה לי כמה שנים מיקסר של BOSH ולאחרונה קניתי מיקסר של sauter. שניהם טובים.
כמה דברים שמומלץ להתייחס אליהם כשקונים מיקסר:
*נפח הקערה (כדאי שתהיה לפחות בנפח של 5 ליטרים ומעלה)
*הספק מנוע – מיקסר סביר רצוי שיהיה 700 ואט ומעלה או לפחות 1 כוס סוס. לצורך השוואה מיקסר מקצועי וחזק הוא בדר”כ 1500 ואט ומעלה.
*עדיף לבחור במיקסר ממתכת מאשר פלסטיק, הוא יותר עמיד ואינטנסיבי. אם זה יקר מידי, אפשר ללכת על פסטיק יצוק אבל שיהיה באיכות טובה.
*עדיף שהקערה תהיה מנירוסטה.
*כדאי לשאול אם יש אחריות ולכמה זמן.
מניסיון חשוב גם לבדוק שהתפעול הוא נוח- הכנסת הקערה, נעילת המיקסר, החלפת המערבלים וכו’. אני ממליצה גם לבדוק את המכשיר מבחינת הרעש שהוא עושה. יש מכשירים שעושים רעש חזק ומטריד.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

avatar
שריתוש (20:01 20.02.2021)

וואוו… תודה על התשובה המפורטת :*

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:32 20.02.2021)

בשמחה😊

avatar
מירה (10:32 18.02.2021)

בד”כ לעוגת פרג אני מוסיפה יין מתוק/תירוש, במקום מים.
מוסיף לדעתי. תודה אפרת על הכל.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:29 18.02.2021)

תודה מירה😊

avatar
עדי (09:21 29.01.2021)

הי, האם אפשר להשתמש בקמח תפוח אדמה במקום? ואם כן זאת אותה כמות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:38 29.01.2021)

בגלל שזו כמות קטנה אני חושבת שאפשר (2 כפות).

avatar
מיטל (09:57 30.11.2020)

שלום רב אפרת מה הכמויות ל60 גרם פרג?
האם ניתן לוותר על הציפוי?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:29 30.11.2020)

היי מיטל תחלקי את המתכון לחצי יקירה
אפשר לוותר אם את לא אוהבת אבל מוסיף המון 🙂

avatar
נעמי (11:40 24.04.2020)

היי, אין לי פרג, האם אפשר להחליף אותו בכמות דומה של שוקולד?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:20 24.04.2020)

היי נעמי,
הפרג משמש במקום הקמח. שוקולד לא תחליף מתאים.
אם אין לך פרג אני ממליצה להכין עוגת שוקולד אחרת.

avatar
ורה (16:30 11.04.2020)

אחלה מתכון! החלפתי את המים במיץ מתפוז סחוט. יצא טעים מאוד, תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:14 11.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
דנה (23:30 4.04.2020)

היי אפרת, הכנתי לפני שנתיים לפסח באינגליש ויצא מוצלח מאוד. השנה רוצה להכין בתבניות מאפינס- יש לך המלצה בנוגע לחום תנור ולזמן אפיה?
שאלה נוספת, האם משהו משתנה בציפוי?
תודה ופסח שמח

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:47 5.04.2020)

היי דנה,
זמן האפיה עשוי להתקצר ל 20 דקות (180 מעלות).
אני חושבת שהציפוי אמור להספיק.
חג שמח והמון בריאות 🌺

avatar
איילת (18:14 28.02.2020)

היי. אהבתי. שאלה. איך לאחסן? במקרר או בחוץ ולכמה ימים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:31 29.02.2020)

אפשר לעטוף בניילון נצמד ולשמור על השיש במשך כ-3 ימים.

avatar
ליאת (11:45 24.01.2020)

אפשר קמח שקדים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:45 24.01.2020)

אפשר אבל עדיף קמח שיתפוס יותר את הבלילה כמו קמח רגיל, קורנפלור או אפילו קמח ללא גלוטן.

avatar
אבי ליבוביץ' (09:38 23.05.2019)

וואהו אהבתי יצא פצצות ומתוך 4 סוגיי עוגות שהכנתי חוסלה ראשונה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:54 23.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אבי

avatar
הודיה (07:39 25.04.2019)

היי, יש לי רק קמח מצה.. אם אני אשתמש בו זה יצא בסדר לדעתך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:07 25.04.2019)

כן, זה בסדר.

avatar
בלה בהיר (12:36 21.04.2019)

מעולה טעימה מאד!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:46 21.04.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
חופית (21:04 21.03.2019)

עוד עוגה מושלמת ופשוטה להכנה בהחלט נכנסה למחברת האפייה שלי תודה רבה ופורים שמח:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 21.03.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
גליה (11:55 19.12.2018)

ברצוני לעשות עוגה גדולה יותר,באם אכפיל כמויות איזה גודל תבנית צריך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:57 19.12.2018)

היי גליה,
אם את מכפילה הכמות תתאים לתבנית מלבנית קטנה בגודל 20X30.

avatar
Nogal (22:08 7.12.2018)

היי אפרת,

ראשית, תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים! אני אופה ומבשלת רק מהאתר שלך 🙂

לגבי העוגה- היא יצאה מאוד טעימה אבל עם בעיה אחת- מאוד מתפוררת. יש לך השערה מדוע? (הקפדתי על הכמויות הרשומות).

תודה רבה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:05 8.12.2018)

היי 🙂
העוגה עדינה ומתפוררת בגלל שהיא לא מכילה מעט קמח.

avatar
Nogal (23:08 8.12.2018)

אז אין פתרון? 🙂 כי היא נהדרת וחבל לי לוותר עליה…

תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:26 9.12.2018)

אולי להשתמש ב-2 ביצים גדולות (L או XL) כי הן מדביקות את החומרים.

avatar
Nogal (10:04 9.12.2018)

תודה 🙂

avatar
דנה (14:15 6.04.2018)

העוגה יצאה לחה ומצוינת, לא נשאר פירור- אפילו ילדים חשדני פרג וסרבני עוגות בכלל נהנו מאוד.

יש לי שאלה- אפיתי באינגליש קייק מאלומיניום, ולכל אורך העוגה, כשחתכתי פרוסות הן התפקרו באמצען. זה אמו להיות ככה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:39 6.04.2018)

היי דנה,
שמחה שהעוגה יצא טעימה 🙂
לא נתקלתי בתופעה. הפרוסות אמורות להחתך רגיל.

avatar
שרית (11:19 26.03.2018)

אפשר לשים במקום סוכר, “כמו סוכר” ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:11 26.03.2018)

כן, אפשר.

avatar
שרה דבורה (10:54 22.02.2018)

כל המתכונים שלך פשוטים להכנה. מעולים!!!!! ניסיתי כמה וכמה פעמים ואתם לא מאכזבים. נהנית ומברכת בישר כוח!!
שבת שלום ופורים שמח!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:34 22.02.2018)

תודה רבה יקירה 🙂
שבת שלום ופורים שמח!

avatar
דניאלה סמילנסקי (17:40 22.10.2017)

שלום בעוגת הפרג במצרכים לא רשמת מים באופן ההכנה רשום להוסיף מים אשמח לדעת מה כמות המים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:53 22.10.2017)

היי דניאלה,
רשום במצרכים “רבע כוס מים חמים”.
ערב נעים 🙂

avatar
עדי (16:57 5.08.2017)

הכנתי את העוגה והיא יצאה ממש דחוסה בפרג. לא כ”כ אהבתי.

avatar
שוש אושרי (23:56 1.06.2017)

עוגת הפרג עם השוקולד יבשה מדי. לא מומלץ לעשות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:27 2.06.2017)

היי שוש,
העוגה לא אמורה להיות יבשה. יכול להיות שהיא התייבשה כתוצאה מאפית יתר או שאת לא רגילה למרקם של הפרג שיוצא יותר פירורי מקמח רגיל.

avatar
יאיר טויטו (23:38 27.04.2017)

אני בן 14, והכפלתי את הכמויות חוץ מהפרג,את הפרג הכפלתי תוך הוספת תערובת של קקאו קמח וקוקוס, ועכשיו העוגה בתנור והיא נראת פגז!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:06 28.04.2017)

כל הכבוד! שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום

avatar
אוריאל (20:22 27.04.2017)

האתר הזה פשוט מדהים! בזכותך הצלחתי לאפות כל מיני דברים, ולהראות לכולם שגם גברים יכולים להצליח… תודה!
רציתי לשאול, כיון שאין לי בסיבה חנות תבלינים, אם כן אפשר בדיעבד להשתמש בפרג לא טרי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:58 27.04.2017)

היי אוריאל,
קודם כל כיף גדול לשמוע 🙂
אם זה פרג שארוז בשקית סגורה אז מאוד לא מומלץ.
מה שכדאי לעשות זה לקנות פעם אחת מחנות תבלינים כמות גדולה של פרג ולבקש שייטחנו לך אותו במקום ואז להגיע הביתה ופשוט להקפיא את כל הכמות. הפרג יכול להשמר במקפיא במשך כשנה שלמה והוא יחשב כפרג טרי לכל דבר. הפרג גם לא קופא אז לא צריך להפשיר אותו.

avatar
shila (00:03 14.04.2017)

שלום ומועדים לשימחה האם ניתן להחליף את המים החמים במיץ תפוזים אשמח לקבל תשובה קצת מאוחר בלילה אבל רציתי להכין למחר.תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:07 14.04.2017)

היי שילה,
ראיתי רק עכשיו..
כן, אפשר.
שבת שלום 🙂

avatar
יעל (01:31 7.04.2017)

שלום וברכה מה אפשר להחליף במקום פרג
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:30 7.04.2017)

היי יעל,
לא מומלץ להחליף את הפרג במתכון הזה.

avatar
shila (23:04 1.04.2017)

שלום אפרת וחג פסח שמח! בקשר לעוגת פרג ושוקולד אם אין לי קמח “קונדיטור” האם ניתן להחליף בקמח מצה ולהוסיף אבקת אפיה . מאד אוהבת פרג ואשמח לקבל תשובה . תודה shila

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:25 2.04.2017)

היי 🙂
בגלל שמדובר ב-2 כפות בלבד אני מניחה שאפשר. אין צורך להוסיף אבקת אפיה מעבר למה שרשום (כפית אבקת אפיה).
שבוע נפלא וחג שמח!

avatar
מוריה (22:11 18.03.2017)

היי אפרת, יש לי שאלה שלא קשורה לעוגה הזו.. אשמח עם תוכלי לענות לי!
יש לי עוגה פרווה שאני רוצה להגיש מחר.. להשאיר בחוץ בתוך שקית? או כדיי להכניס למקרר? כי זה פרווה.. תודה! מוריה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:21 18.03.2017)

היי מוריה,
אם זאת עוגה שאין בה קרם מומלץ לעטוף אותה בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר.
אם יש בה קרם אז כדאי להכניס למקרר.
שבוע טוב 🙂

avatar
מוריה (22:48 18.03.2017)

תודה רבה! אני ממש אוהבת את האתר שלך! כל העוגות שלי מפו!

avatar
אריאלה (12:26 4.03.2017)

תודה , איזה יופי של מתכונים, ניסיתי ואהבתי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:27 4.03.2017)

תודה אריאלה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
מרים (14:16 3.03.2017)

שלום ותודה על כל המתכונים הטעימים והקלים!
שאלה לגבי המתכון הזה: אם מוותרים על הקוקוס (בגלל אלרגיה), האם זה יפגע בטעם? אולי אפשר לשים משהו במקום קוקוס כדי שהטעם בכל זאת יהיה מעניין ועשיר?
תודה רבה ושבת שלום, מרים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:44 3.03.2017)

היי מרים,
הקוקוס מוסיף טעם אבל אפשר גם להכין בלי.
אפשר לשים במקום אגוזים טחונים.
שבת שלום 🙂

avatar
מרים (17:12 3.03.2017)

תודה רבה! הבעיה היא שגם אגוזים, בוטנים ושקדים אצלנו מחוץ לתחום (בגלל אלרגיה)… אז מה שנשאר, זה פשוט לוותר על הקוקוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:18 3.03.2017)

כן, פשוט תכיני בלי הקוקוס.

avatar
פנינה (13:29 3.03.2017)

שלום

הכנתי מהאתר הרבה מתכונים שיצאו מוצלחים. האם אפשר להשתמש בשוקולית במקום בקקאו?
תןדה
פנינה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:41 3.03.2017)

לא ניסיתי. אני מניחה שאפשר. שימי 2 כפות גדושות שוקולית כי היא פחות מרוכזת מאבקת הקקאו.
אשמח לעדכון איך יצא 🙂
שבת שלום

avatar
אביחי (13:03 3.03.2017)

היי אפרת יש דרך להכין בלי הקצפה במכונה ? אין לנו מכונה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:38 3.03.2017)

היי אביחי,
אפשר לערבב ידנית עם כף או מטרפה.
שבת שלום 🙂

avatar
אביגיל (17:20 2.03.2017)

הכנתי כעת ויצא ממש טעים, המרתי את הסוכר בדבש מטעמי בריאות.
רק שאלה,העוגה יוצאת נמוכה האם אפשר להכפיל את הכמות לאותה תבנית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:50 2.03.2017)

היי אביגיל,
השתמשת במקרה בתבנית אינגליש קייק שהיא לא חד פעמית?
אפשר להכפיל את הכמות אם התבנית גדולה. יש למלא עד 3/4 גובה מהתבנית. אם נשאר עודף אפשר לשים בתבניות מאפינס.

avatar
אביגיל (13:29 3.03.2017)

תודה על הטיפים. השתמשתי בתבנית שאינה חד פעמית, כנראה שהיא גדולה יותר וזו הסיבה.אם אוסיף גם מעט סודה לשתיה זה יעזור או שמשנה מהמתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:40 3.03.2017)

אפשר להוסיף כשליש כפית אבקת סודה לשתיה אבל ההשפעה תהיה מזערית.
אם את רוצה תרשמי לי את המידות של התבנית (אורך, רוחב וגובה- המדידה היא מהחלק העליון). אולי תצטרכי להכפיל כמויות רק ב1.5.

לקריאת כל התגובות