זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
סוג: פרווה
2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים:
3 ביצים
1 כוס (200 ג’) סוכר
2 כפות (40 ג’) דבש (או 2 כפות סוכר)
3/4 כוס (150 ג’) שמן
3/4 כוס (160 ג’) טחינה גולמית
חצי כפית (2.5 מ”ל) תמצית וניל
1 כוס (240 מ”ל) מיץ תפוזים
1 כוס (140 ג’) קמח לבן
1 כוס (125 ג’) קמח מלא (אפשר להמיר בכוס נוספת של קמח לבן)
1 שקית (10 ג’) אבקת אפיה
לקישוט: קוקוס (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-170 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום (את הקמח יש לערבב בנפרד עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לבלילה).
-יוצקים לתבנית, מפזרים קוקוס מעל ואופים בתנור 35-40 דקות.
הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל
עוגת חלבה, עוגת טחינה, עוגת חלבה עם קמח מלא, עוגת טחינה עם קמח מלא
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
שכחתי להוסיף אבקת אפיה והעוגה כמעט מוכנה. האם זה קריטי?
היי נחמית,
לאחר האפיה כבר אין מה לעשות.
מניחה שהעוגה יצאה נמוכה ודחוסה?
מועדים לשמחה, הכנתי ואהבנו מאוד.
ממש תודה.
רציתי לשאול האם אני יכולה להוסיף 1/2 כוס קקאו ולהפחית מהכוס קמח הלבן הנוספת , ף, כלומר סהכ חצי חצי, כי אני צריכה שתהיה לי עוגה עם קצת קקאו..
הבן שלי אלרגי לשומשום ועוד מעט יש לנו חשיפה והרופא ביקש שאכין עוגה(כי זה לא הלך בדרך הרגילה, חלבה במעדן או טחינה בפרוסה) ואז הוא יחשוף אותו לפי הכמויות המותרות…
והילד אוהב קקאו לכן אני צריכה עוגה שתהיה עם קצת שוקולד ,גם שלא יחשוד..
תודה שקראת וסליחה על האורך.
היי
את יכולה להוסיף עוד 3 כפות קקאו ו2 כפות שוקולית (אם את לא משתמשת בשוקולית שימי 4 כפות לא גדושות). אין צורך להפחית בכמות הקמח.
בהצלחה ורק בריאות😊
תודה רבה אפרת.
אין כמוך!
אפרתוש אין עליך מכורה לאתר שלך. מתכונים טעימים פשוטים וקלים. אני מחפשת מתכונים רק באתר שלך. מושלמת!
איזה כיף לשמוע🙂
הי אפרת
העוגה יצאה מושלמתתת
רק יצאה מהתנור וכמעט התחסלה…
נהנת מאד מהמתכונים שלך
שבוע שעבר עשיתי קידוש לביתי שנולדה וכל העוגות שלך…
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ומזל טוב❤️
אחלה מתכון! חוזרת אליו כל פעם 🙂 שמה רק קמח כוסמין מלא, פחות סוכר ובלי דבש ועדיין יוצא מעולה
איזה כיף שאהבת את המתכון! נראה מקסים(:
תודה על השיתוף❤
הכנתי השבוע ועפו על זה תודה.
שמחה שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
הי אפרת
אם אני ממירה את הקמח המלא בכוס נוספת של קמח רגיל, אז להכפיל גם את האבקת אפיה?
היי תהילה,
בכל מקרה יש לשים שקית אבקת אפייה אחת.
שבת שלום😊
ניסיתי עם כוס טחינה, כוס סילאן(במקום הסוכר),1/2 כוס שמן ושתיי כוסות קמח כוסמין יצא מדהיייייים! תודה♥️
נשמע מעולה נוף, שמחה שיצא טוב😊
מה צריך כדי לוותר על הקמח הלבן ורק להשתמש בקמח מלא?
האם אפשר לשים סילאן או דבש במקום סוכר?
היי סיון,
לא מומלץ להכין מקמח מלא בלבד מאחר והעוגה עלולה לצאת מאוד דחוסה (גם ככה היא יחסית דחוסה בגלל הטחינה).
אם יש לך קמח כוסמין מלא, 80% או 70% (עדיף) אז אפשר להכין רק מקמח זה בלבד כי הוא קצת יותר אוורירי מהקמח המלא הרגיל.
אני חושבת שאפשר לשים דבש במקום סוכר.
היי, מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים? תודה מראש
אפשר לערבב כוס מים עם כפית סוכר וכף מיץ לימון).
אשמח לדעת האם ניתן להחליף את הדבש במייפל? והאם יתאים לדעתך להוסיף מעל העוגה סירופ מייפל לאחר שיוצאת מהתנור?
כן אפשר (לשתי השאלות 🙂 )
אשמח לדעת אם אפשר להחליף את הטענה הגולמית בשיערות חלבה? (\”נתקעתי\”עם קופסא של חלבה ורוצה להכין עם זה משהו )
ממליצה להכין את המתכון הזה- מאפינס חלבה ובמקום ממרח חלבה לשים חצי כוס שערות חלבה מפוררות.
אם את לא רוצה להכין בתבנית מאפינס תרשמי לי באיזה תבנית את רוצה להכין וארשום לך כמויות.
מעולה! אשמח להכין בתבנית עוגה עגולה קוטר 22, מה דעתך? אם אפשרי אשמח לכמויות! אגב, אין על המתכונים שלך האתר הזה גרם לי לאהוב לבשל כי הכל יוצא מעולה!! אין עליך ותודה על התגובה הזריזה!!
אלה הכמויות המומלצות:
3 ביצים
חצי כוס שמן קנולה
כוס סוכר
שני שליש כוס שערות חלבה מפוררות
כפית תמצית וניל
כוס מיץ תפוזים (ניתן להמיר בחלב/ שמנת מתוקה)
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח
2 כפות גדושות קוקוס
יום נפלא 💕
ב\”ה מתכון לאינליש קייק אחד בבקשה?
בנוסף האם אפשר להוסיף שקגים טחוים וצימוקים? אם כן כמה להוסיף לתבנית אינליש קייק בודדה?
היי רפי,
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית מלאה אבקת אפיה)
חצי כוס סוכר
כף דבש (או כף סוכר)
2 ביצים
שליש כוס טחינה גולמית
חצי כוס מיץ תפוזים
שליש כפית תמצית וניל
שליש כוס שמן
לקישוט: קוקוס (לא חובה)
אפשר להוסיף רבע כוס שקדים טחונים ועד רבע כוס צימוקים.
עוגה מעולה וקלה להכנה!
אני משדרגת מעט ומוסיפה שתי כפות של ממרח חלבה, מורידה מכמות הסוכר (חצי כוס) ומעל מפזרת שיערות חלבה.
כשהעוגה יוצאת, נותנת לה מעט להתקרר, מורחת מלמעלה שכבה דקה של ממרח חלבה ומפרת שיערות חלבה, יוצא מדהים!
נשמע מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
היי אפרת,
למרות שהטרדתי אותך הערב עם הרבה שאלות, חייבת להוסיף עוד משהו:
בעלי הוא פריק של חלווה, ופינקתי אותו עם העוגה הזאת.
הוא היה בשוק מהמראה המדהים של העוגות כשהן יצאו מהתנור, והצהיר שזאת עוגת החלווה הכי טעימה שאכל עד היום!
והוא אכל… 🙂
שימחת אותנו שוב, תודה!!
איזה כיף לשמוע!
תודה יקרה ❤️
נגיד ויצאתי סטלנית…
העוגה בתנור רבע שעה כבר ונזכרתי ששכחתי לשים סוכר!!!!
מה אפשר לעשות???
אין כל כך מה לעשות בשלב כזה.
לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור אפשר לפזר מעל אבקת סוכר. אם זה עדיין לא מספיק מתוק, אפשר לפזר אבקת סוכר מעל כל פרוסה שחותכים.
האם אפשר להחליף את המיץ בחלב
כן.
אני חייבת לומר לך אפרת שאני נשואה טרייה והתחלתי לאהוב ולקבל ביטחון במטבח בזכות המתכונים שלך שתמיד יצאו לי וואו.
לא משנה כמה ניסיתי לחפש בשבועות האחרונים עוד מתכונים מכל מיני סגנונות לא צלח. רק שלך מדוייק בכמויות, בטעמים, מוסבר היטב. תודה גדולה גדולה. הייתי חייבת לכתוב לך 🙂 את ממש עושה שלום בית בין זוגות חחח בעלי מטורף על האוכל שלי בזכותך(:
תודה חן ❤️
כיף גדול לשמוע!
מה אפשר לשים במקום המיץ?
אפשר לשים כוס מים מעורבבת עם כפית סוכר.
הי אפרת
הכנתי את העוגה לשבת וכל כך נהנינו ממנה!כיף שיש מתכון פשוט וטעם כזה..
אני לא מתחברת לקוקוס אז פיזרתי למעלה שוקולד צ’יפס ויצא ממש טעים!
תודה לך… המתכונים שלך נפלאים אחד אחד
שמחה שנהניתם 🙂
תודה הדס ושבוע נפלא!
הי
האם אפשר להחליף את הטחינה ב”ממרח שומשום מלא בטעם חלבה”? ואם לא, איזה מתכון אפשר להשתמש עם הממרח הזה?
תודה ענקית ולילה טוב.
היי חגית,
אני חושבת שאפשר להכין עם המתכון הזה- מאפינס חלבה (במקום ממרח חלבה).
יום נפלא 🌺
תודה רבה.
הכנתי ויצא מעולה!!
תודה לך ושבוע נפלא 🙂
היי אפרת
האם יש תחליף לתמצית וניל ללא אלכוהול או שניתן לוותר (לא מצליחה להשיג תמצית וניל ללא אלכוהול)
תודה רבה ושבת שלום .
אפשר לוותר.
שבת שלום 🌷
היי,
האם טחינה משומשום מלא יכולה להתאים?
לדעתי פחות. המרקם עלול לצאת דחוס מידי והטעם דומיננטי מידי.
ובמקום מיץ התפוזים עדיף לשים חלב סויה או מים?
תודה:)
היי גפן,
לא ניסיתי להכין אותה בלי ביצים. אני מניחה שהיא תצא קצת יותר דחוסה ומתפוררת.
במקום מיץ נראה לי עדיף חלב סויה.
היי, נראה ממש טוב, יש תחליף לביצים?
היי האם אפשר מיץ מנגו בקום מיץ תפוזים?תודה רבה….
כדי שזה לא ישתלט על הטעם אפשר לערבב חצי כוס מיץ מנגו עם חצי כוס מים.
היי,אני רוצה להכין תבנית אינגליש קייק אחת.ראיתי את הכמויות שרשמת,אך כמה זמן אפייה?
היי מור,
זמן האפיה 30-35 דקות.
רק עכשיו אני רואה שהיה רשום 3 ביצים!!! זה כתוב למעלה לאורך ולא ראיתי את זה בכלל,הכנתי אותה ללא ביצים.אוסיף בפעם הבאה,תודה!
היי,הכנתי את העוגה בתבנית מלבנית בדיוק כפי שכתוב,אך החלפתי את הקמח בקמח כוסמין מלא בלבד.העוגה יצאה מעלפתתתתת,אך קצת מתפוררת.מה עליי לעשות כדי שלא תתפורר ? להוסיף ביצה או שתיים או משהו אחר?
היי מור,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה עם כוסמין 🙂
וכן, כדי לייצב יותר את העוגה אפשר פעם הבאה להוסיף ביצה נוספת.
שלום רב, לצערי העוגה יצא דחוסה מידי ולא אוורירית. פעלתי על פי המתכון, לא בטוחה מה עשיתי לא נכון 🙁
היי,
עוגות שמכילות טחינה יוצאות במרקם קצת יותר דחוס מעוגות שאין בהן טחינה אבל זה לא אמור לצאת דחוס מידי.
השתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל?
השתמשת בקמח מלא או ב-2 כוסות קמח רגיל?
ערבב את הקמח עם אבקת האפיה לפני שהוספת אותו לבלילה?
העוגה תפחה או נשארה פחות או יותר באותו גובה?
שלום אפרת,
השתמשתי בקמח מלא וגם לבן, חצי חצי וערבבתי את א.אפיה עם הקמח לפני שהוספתי לבלילה
העוגה כמעט ולא תפחה, יש מצב ששמתי אבקת אפיה פחות ממה שצריך?!
תודה רבה!!
אם העוגה לא תפחה זאת הסיבה לכך שהיא יצאה דחוסה.
זה יכול להיות כתוצאה מחוסר באבקת אפיה או שאבקת האפיה לא היתה טובה.
עוגה מעולה!!!!!
אגב שבוע שעבר עשיתי את הקרמשניט האישי ויצא אליפות וניסיתי לשלוח תמונה ולא הצלחתי ,לא נורא !!!אוהבת את האתר הזה,שבת שלום😃
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי התמונה, אולי היא היתה גדולה (ניתן להעלות תמונות עד 2GB ).
תודה על העדכון ושבת שלום!
היי אפרת
מיץ תפוזים קנוי או לסחוט תפוזים?
מיץ קנוי מספיק.
תודה רבה!
תודה על מהירות התגובה, אלופה!
היי,
האם ניתן להשתמש בקמח תופח?
תודה מראש וגמר חתימה טובה!
כן בטח, אפשר לשים 2 כוסות קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה.
גמר חתימה טובה 🌺
עוגה מדהימה, תודה איזה כיף כל שבת מחדש.
עושה תמיד עם חלב שקדים, קצת רום וקורט מלח.
בפעם האחרונה הוספתי לבקשת אשתי שוקולד מריר 60% קצוץ ויצא סוף.
נשמע מעולה 🙂
תודה יעקב ושנה טובה!
אפשר מים במקום מיץ תפוזים? תודה
עדיף מיץ אבל אם אין אפשר מים.
היי עוד שאלה, כשמערבבים את החומרים , מספיר במטרפה ידנית ? וצריך לערבב רטובים בנפרד ויבשים בנפרד ואז לאחד ?
היי דנה,
אפשר להשתמש במטרפה ידנית. יש לערבב לפי הסדר הרשום במתכון (תיקנתי את המתכון לפי הסדר הנכון).
היי, על איזה גודל ביצים מדובר? [אני מצריכה כמות לתבנית אחת] אני משתמשת בL 🙂
היי דנה,
שימי 2 ביצים אם את מכינה מחצית מהכמויות.
איזה ציפוי יכול להתאים לה?
אפשר לפזר מעל קצת קוקוס טחון או אבקת סוכר.
אם את רוצה ציפוי אז אפשר להכין ציפוי שוקולד רגיל או להכין ציפוי משוקולד לבן כמו במתכון הזה- מאפינס וניל (אבל צריך לקחת בחשבון שהציפוי חלבי).
מושלם!!!!
פשוט וטעים
תודה שרה 🙂
העוגה נראית פצצה!! יש מצב לכמויות לתבנית אינגליש קייק אחת? תודה רבה!!!!
היי,
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית מלאה אבקת אפיה)
חצי כוס סוכר
כף דבש (או כף סוכר)
2 ביצים
שליש כוס טחינה גולמית
חצי כוס מיץ תפוזים
שליש כפית תמצית וניל
שליש כוס שמן
לקישוט: קוקוס (לא חובה)
שבת שלום 🙂
תודה!! אני רוצה להכין את העוגה..אפשר להמיר את הסוכר בסילאן או בדבש? אם כן, כמה לשים??
ממליצה להמיר בדבש רק בחצי כמות. הכוונה לשים רבע כוס סוכר + רבע כוס דבש + כף דבש נוספת.
יצא מעולה וחוסלה בצ’יק.
ענת יקרה,
תודה שאת תמיד חוזרת לעדכן 🙂
יום מקסים
עשיתי את העוגה וזו העוגה הבחושה השניה שאני אופה יצאה ממש טעימה לא נשאר פרור לא התפוררה כולם אהבו ישר כח.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב
היי שלום
שאלונת קטנה- אפשרי לשים במקום מיץ תפוזים מיץ תפוחים?
אותה כמות??
והאם אפשרי לעשות רק 2 כוסות קמח מלא במקום חצי חצי?
תןדה רבה!!
מראש אדווה אודל
היי,
אני מניחה שאפשר לשים מיץ תפוחים באותה כמות.
לא מומלץ להכין מקמח מלא בלבד מאחר והעוגה עלולה לצאת מאוד דחוסה (גם ככה היא יחסית דחוסה בגלל הטחינה).
אם יש לך קמח כוסמין מלא אז תוכלי להכין רק מקמח זה בלבד כי הוא קצת יותר אוורירי מהקמח המלא הרגיל.
יום נפלא 🙂
יצא מעדן!!! אי אפשר היה לחכות שיתקרר, ככה כמו שזה ליד קפה ואני מסודרת!!! שבת שלום
שמחה לשמוע!
תודה ושבת שלום 🙂
ערב טוב.
חזרתי לעדכן שהכנתי את העוגה.
תודה על המתכון והעזרה.
העוגה טעימה מאוד וקלה להכנה.
היא מעט מתפוררת כשאוכלים אותה,
אבל חוץ מזה (שאגב, זה דבר שנתקלתי בו בכל עוגות הטחינה שהכנתי) – היא טעימה מאוד ומומלצת בחום.
לילה טוב,
עינת
שמחה לשמוע 🙂
תודה עינת ויום נפלא!
ערב טוב,
כמה שאלות בנוגע לעוגה:
1. האם ניתן להחליף את הסוכר בסוכר חום?
2 הבנתי מקריאת התגובות שניתן להחליף את מיץ התפוזים בחלב.
אם כך, אני מבינה שלמיץ אין השפעה מבחינת טעם,
אז המטרה שלו בעצם הוספת נוזלים לבלילה תוך שמירה על עוגה פרווה?
תודה מראש על התשובה,
לילה טוב,
עינת
היי עינת,
אפשר להמיר את הסוכר בסוכר חום בהיר.
מיץ תפוזים תמיד מוסיף טעם בעוגות. יש עוגות שניתן לוותר עליו מאחר ויש טעמים חזקים אחרים בעוגה כמו במקרה הזה. בכל מקרה לדעתי מיץ עדיף על חלב.
לילה טוב 🙂
תענוג של עוגה ! ואני פלוס חצי קילו 🙂
תודה רבה!!!
לא נורא! העיקר שנהנית 😉
תודה יקירה ויום נפלא
ועוד שאלה: יש לי בקבוקון של תמצית וניל,ללא טפטפת:
3 טיפות זה חצי כפית?
תודה
כן, חצי כפית.
בהצלחה 🙂
וואו, ממש התפזרתי לי: אפרת, שקית אבקת אפיה זו כפית גדושה ?או 2
תודה
שקית אבקת אפיה זה 2 כפיות.
היי אפרת.
איזו טעימה יותר לדעתך: העוגה הזו או עם החלבה?
אני מתחילה להכין ופתאום שמה לב שנגמר לי הסוכר 🙂
אפשר עם חום? בהיר/כהה? או שעדיף עם הלבן?
תודה
היי קריסטינה,
את מתכוונת לעוגה במילוי חלבה ושוקולד או מאפינס חלבה?
העוגה הזאת טעימה והטעם שלה חזק יחסית לשתי העוגות האחרות שהן יותר קלילות ומרגישים בהן פחות את הטעם של החלבה (במיוחד בעוגה במילוי שוקולד וחלבה).
את יכולה להשתמש בסוכר חום בהיר (הכהה צובע את העוגה). קחי בחשבון שסוכר חום פחות מתוק מסוכר רגיל אז אם את אוהבת מתוק כדאי להוסיף עוד 1-2 כפות סוכר מעבר למה שרשום.
אין עליך! איזו מהירות ! אכן, התכוונתי לשוקולד חלבה, אבל לפי התגובות כאן, קודם אכין את זו ואפילו קופצת לקנות סוכר. תודה!
עדכונים בהמשך 🙂
בהחלט עוגה טעימה, רכה וקלה להכנה!
תודה על המתכון!
ובכלל על האתר הנפלא הזה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אפשר במקום קמח תופח..?
כן אורטל, אפשר לשים 2 כוסות קמח תופח ולוותר על שקית אבקת אפיה.
שבת שלום 🙂
תודה רבה על מתכון נפלא!!!!
הכנתי עכשיו והוספתי פצפוצי שוקו צ’יפס, פיזרתי אבקת סוכר אחרי האפייה, ויצא מדהים!!!!!
תודה רבה לך!!
היי עמליה,
נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא 🙂
היי אפרת!
תמיד אני לוחצת על “הוסף ללוח מתכונים”. יש לך מושג היכן זה נמצא?
תודה על המתכונים הנהדרים! אני לא מכניסה שבת/ חג (וגם ימי חול) בלעדייך…
היי אפרת ושבוע טוב 🙂
כל המתכונים נשמרים במחברת המתכונים. יש בתפריט העליון כפתור שנקרא “מחברת המתכונים שלי” ושם המתכונים נשמרים.
חג שמח!
היי!
אפיתי את העוגה עם קמח כרגיל ללא גלוטן ויצא נהדר 🙂
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית של 26, מה הכמויות שצריך לשים מכל דבר? האם העוגה עדיין תצא גבוהה? האם צריך לאפות אותה יותר זמן בתנור?
תודה מראש וחג שמח 🙂
היי רינת,
כמויות לתבנית 26:
3 כוסות קמח “כרגיל”
שקית אבקת אפיה + כפית אבקת אפיה
כוס וחצי סוכר
3 כפות דבש (או 3 כפות סוכר)
4 ביצים גדולות (או 5 ביצים קטנות)
כוס טחינה גולמית + 2 כפות
כוס וחצי מיץ תפוזים
כפית תמצית וניל
כוס שמן + 2 כפות
לקישוט: קוקוס (לא חובה)
העוגה אמורה לצאת בגובה סביר ויפה.
אני מעריכה שזמן האפיה יתארך ל 45-50 דקות (יש לנעוץ קיסם במרכז העוגה ולבדוק שיוצא יבש).
חג שמח 🙂
העוגה ממש טעימה ופשוטה.מכינה אותה כבר פעם שלישית והכל נחטף!
תודה רבה ושנה טובה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון ושנה טובה!
תודה! העוגה מדהימה! וקלה בטירוף
תודה מיכל, שמחה לשמוע 🙂
היי, אם אני משתמשת בתבנית קוגלהוף- כמה זמן צריך לאפות?
היי מיכל,
אני מניחה שזמן האפיה יהיה 40-50 דקות.
היי, האם ניתן להכין מטחינה גולמית משומשום מלא??? תודה מראש:)
כן אביבה, אפשר. קחי בחשבון שהטעם יהיה חזק יותר.
שבת שלום 🙂
היי אני רוצה לעשות עכשיו את העוגה יש אפשרות להחליף את הדבש בסילן?תודה על כל המתכונים
לדעתי כן 🙂
אשתי המקסימה הכינה ויצא מעולה!
כל הכבוד לאשתך שהכינה ותודה לך שחזרת לעדכן 🙂
הי. יש לי רק 1/2 כוס חלבה. קריטי? אפשר להוסיף עוד משהו?
היי שר,
את מתכוונת לחצי כוס טחינה גולמית? אם כן, אני מניחה שזה בסדר. תוסיפי עוד 4-5 כפות מיץ תפוזים.
יש לי המון חלבה בבית האם אפשר להמיר את הטחינה בחלבה מרוסקת? ואם כן כמה לשים?
היי קורין,
המרקם בין הטחינה לחלבה הוא שונה לכן זה לא ייתן את אותה תוצאה.
אני ממליצה לך להכין את עוגת החלבה הזאת – מאפינס חלבה (שאגב ניתן להכין גם בתבנית אינגליש קייק).
את יכולה גם להכין את המתכון הזה- עוגת שוקולד וחלבה (את יכולה לשים בתוך הבלילה גם יותר מ150 גרם חלבה).
בהצלחה 😉
הי! הכנתי את העוגה והיא מעולה! תודה על מתכונים מנצחים. האם אפשר לשים שתי כוסות קמח שיפון?
שמחה לשמוע הילה 🙂
יכול להיות שהעוגה תצא קצת דחוסה אם תשימי 2 כוסות קמח שיפון. אולי עדיף לשלב עם קמח רגיל.
היי רציתי לדעת אם אין לי מיץ תפוזים בבית אפשר לוותר על המיץ במתכון?
היי רוני,
אפשר לשים במקום המיץ מים או חלב.
היי אני באמצע וראיתי שצריך מיץ תפוזים. אין לי. מה אפשר לשים במקום????!!!!!!!
סורי, ראיתי עכשיו..
את יכולה לשים חלב, תרכיז מתוק או כוס מים עם כפית סוכר.
שמתי בסוף רק מים. יצא טעים. תודה. ממש חלבה.
מעולה! שמחה שהסתדרת ותודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום 🙂
ניתן להמיר את כוס הקמח המלא בכוס קמח כוסמין מלא?
איזה מהם יוצר מרקם טוב יותר בעוגה?
כן נופר, אפשר ומומלץ.
בעוגות ומאפים אני אוהבת יותר את הקמח הכוסמין המלא. המרקם יוצא יותר מוצלח ואוורירי מקמח מלא הרגיל.
שבוע נפלא 🙂
הי
אפשר להקפיא את העוגה?
תודה
כן הדר, אפשר. יש לעטוף את העוגה היטב בניילון נצמד.
גמר חתימה טובה 🙂
אמאלהההה לא שמתי לב שצריך 2 תבניות אינגליש קייק.. שמתי בתבנית אחת.. ולא הבנתי בהתחלה כמה זמן עד שהיא נאפת לי.. עדיין בתנור והיא רטובה בפנים.. מה אני עושה???
בסוף נאפתה גם מבפנים.. מקווה שגם טעימה כי המרתי לסוכר חום והורדתי מהכמות קצת.. שבת שלום ושנה טובה ומתוקה.
מעולה 🙂
חג שמח ושנה טובה!
הכנתי לביקור אצל אחי לרגל הולדת בנו הבכור. לי לא יצא לאכול מהמאפינס, אך הבנתי שההורים הטריים נהנו מהם מאוד. תודה רבה וסופ”ש מקסים!
מזל טוב! שמחה מאוד לשמוע 🙂
סופשבוע נפלא!
שאלה אחרונה – חצי כוס קמח לבן וחצי כוס קמח מלא?
בגדול את יכולה לשים ביצה אחת אבל אולי כדאי שתשימי שתי ביצים כדי שהעוגה תהיה יציבה.
המאפינס יכולים להיות מעט חמימים ששמים אותם בקופסה.
את יכולה לשים כוס קמח לבן או חצי לבן וחצי מלא, מה שבא לך. אם את משתמשת בקמח מלא חשוב לנפות אותו לפני (זה תמיד כדאי).
שכחתי לשאול – המאפינס צריכים להיות חמימים כשסוגרים אותם בקופסה?
תודה רבה על התשובה המפורטת. יש לי ביצים L כמה צריך לשים?
אם אני רוצה להכין כחצי כמות כמאפינס בתבניות אלומיניום חד-פעמיות מה כמות כל אחד מהמרכיבים (חשוב לי לשמור על הטעם והפריכות) והאם יש צורך לשמן אותן?אפשר לשמור אותם בקופסה סגורה ולכמה זמן?מניחה שאפשר להחליף דבש בסוכר חום.
כן, כדאי לשמן היטב את התבניות כדי שיהיה קל לחלץ את המאפינס מהתבנית.
הכמויות: כוס קמח, כפית מלאה אבקת אפיה, חצי כוס סוכר, כף דבש (או סוכר חום), 2 ביצים קטנות, שליש כוס טחינה גולמית, חצי כוס מיץ תפוזים, חצי כפית תמצית וניל, שליש כוס שמן.
אני מניחה שזמן האפיה יתקצר ל 20-25 דקות.
אחרי שהמאפינס מתקררים מעט אפשר לשמור אותם בקופסה אטומה 3-4 ימים (בחוץ לא במקרר).
*כדאי לערבב היטב את טחינה הגולמית לפני שמשתמשים בה.
בהצלחה 😉
היי
כעת יצאה מהתנור. כבר נישנשנו חצי תבנית [מלבנית] אבל התבקעה מאוד
עוגה משביעה, לרגעי רעבון לפינוק טוב 🙂
היי מירי,
זו תופעה נורמלית בעוגה הזאת. אם היא התבקעה מאוד, תנסי פעם הבאה לאפות ב-10 מעלות פחות וזה יפחית את התופעה.
שמחה שיצא טעים 🙂
היי ערב טוב!
אם מכינים את העוגה עם קמח כוסמין כמה כוסות?
תודה
היי מירי,
אותה כמות- סה”כ 2 כוסות קמח כוסמין או שאפשר לשלב עם קמח רגיל (כוס ושליש קמח כוסמין ושני שליש קמח רגיל).
האם מערבבים את כל החומרים במיקסר או ביד?
הי אירית,
לא משנה, אפשר להכין במיקסר וגם לערבב ידנית בכף.
היי,
הכנתי לשבת בתור עוגה אחת בתבנית בינונית,
והיא יצאה מעולה! טעימה מאוד וגם המרקם מפנק 🙂
תודה רבה על המתכון ושבוע טוב!
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה ליזי ושבוע טוב!
היי, בוקר טוב. בזכות תגובתך המהירה הספקתי להכין אתמול מאפינס, ורציתי לעדכן שיצא מדהים. אוורירים וטעימים. ויש לציין שיחסית יותר בריאים ממתכונים אחרים.
אשמח לנסות בהמשך עוד מתכונים מהאתר. תודה!!!
איזה כיף לשמוע!
תודה דבי וסופשבוע נעים 🙂
בוקר טוב, רציתי לדעת אם אפשר להכין עוגה זו בתבנית מאפינס? תודה ויום מעולה.
כן דבי, אפשר. אני מניחה שזמן האפיה יתקצר ל 20-25 דקות (מומלץ לבדוק כבר אחרי 15 דקות).
הכמות במתכון מספיקה לכ-20 מאפינס.
יום נפלא 🙂
אם רוצים להכין תבנית אינגליש קייק אחת, כמובן שמשתמשים בחצי מכל המרכיבים..אך בכמה ביצים עליי להשתמש? (:
היי נעמה,
תלוי בגודל הביצים – ביצה אחת גדולה או 2 ביצים קטנות.
קודם כל- תודה על מהירות המענה! ודבר שני, יצאה עוגה סוף הדרך!!
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפשר לפזר על העוגה חלבה במקום קוקוס ?
בוקר טוב לעבודההההההה
בטח שאפשר, מחכה לעדכון איך יצא 😉
אפשר לפזר על העוגה חלבה במקום קוקוס ?
הי סמדר,
אפשר בהחלט 🙂
קודם כל רציתי להודות על האתר המקסים כייף להכין מפה דברים במיוחד שזה 10 דקות..
הכנתי את העוגת חלווה היא יצאה טעימה אבל קצת התפוררה לי וטיפה היתה מרירה למה לדעתך זה קרה?
בנוסף הכנתי את העוגת שוקולד עם חלווה יצאה אליפות!!!
הי ריקי,
לגבי המרירות, זה יכול להיות בגלל הטחינה הגולמית שהשתמשת בה. לפעמים אם הטחינה לא מעורבבת היטב או לאחר זמן הטחינה מפתחת מן טעם לוואי מעט מר.
לגבי העוגה שהתפוררה בדר”כ זה קורה כתוצאה מערבול לא נכון או מספיק של החומרים שאגב זה גם יכול לעיתים לגרום לטעם לוואי מר.
לא נורא, פעם הבאה בטוח ייצא יותר טוב 😉
ושמחה שאהבת את עוגת השוקולד חלווה!
תודה על התשובה המהירה.. ושלא תביני לא נכון העוגה יצאה ממש טעימה רק לא מושלמת.. אבל בעלי ממש אהב.. בכל אופן ככה הוא אמר.. 😉
עוגה ראשונה שהכנו אי פעם!.. לכבוד יום הולדתו של אבא שלי.
יצא מדהים!!
הי לילך, איזה כיף לשמוע 🙂
הרבה מזל טוב ותודה על העדכון!
הכנתי את העוגה לשבת והיא יצאה מעולה!
רכה אוורירית וממש עדינה .כולם רק החמיאו לי
הי פזית,
שמחתי לקרוא ותודה על העדכון 🙂
2 כפות דבש / סוכר בלבד ? העוגה תהיה מתוקה ?
תודה מראש
הי ספיר,
בנוסף לכוס סוכר יש לשים 2 כפות דבש או 2 כפות סוכר.
כמה זה 60 גרם רסק תפוחים ? בכוסות 🙂
הי שירל,
60 גרם רסק תפוחים = 1/4 כוס.
יש לי שמנת מתוקה 38%, יש אפשרות להחליף את מיץ התפוזים בשמנת באיזושהי צורה?
הי ירדן,
במקום כוס מיץ תפוזים אפשר לשים חצי כוס שמנת וחצי כוס חלב.
תודה רבה!
היי,
במידה והקמח הלבן שיש לי הוא קמח תופח, והקמח המלא הוא רגיל=לא תופח,עדיין אצטרך אבקת אפייה?
היי אילנה, במקרה הזה את צריכה לשים 1 כוס קמח תופח + 1 כוס קמח מלא + 1 כפית אבקת אפיה.
היי, אם אין לי טחינה גולמית, אני יכולה להמיר בממרח חלבה.
היי מזל, אני לא ממליצה להמיר את הטחינה בממרח חלבה מאחר והמרקם והמתיקות שונים. אם אין לך טחינה גולמית אני ממליצה לך להכין את עוגת החלבה בקישור המצורף שהיא גם מאוד מוצלחת וטעימה (אפשר להכין אותה בתבנית אינגליש קייק)-
https://www.10dakot.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A1-%D7%97%D7%9C%D7%91%D7%94/
שבוע נפלא!
העוגה יצאה מדהימה בטעמה וקלה להכנה. בסוף הכנתי עם טחינה גולמית רגילה.
ואשמח אם תרשמו במתכון לעוגות -לחסרי נסיון כמוני -איך בדיוק יודעים שהעוגה אפויה?
יש עוגות שצריך שהקיסם יצא עם פרורים לחים ויש שהקיסם צריך להיות נקי.תודה
תודה ענת שחזרת לעדכן 🙂
באופן כללי אם לא מצוין אחרת במתכון, הקיסם צריך לצאת יבש. כמובן שחשוב להקפיד לא לייבש את העוגה ולעשות את בדיקת הקיסם לאחר 30 דקות של אפייה (כשמדובר בתבנית אינגליש קייק) ולאחר 40 דקות (כשמדובר בתבנית אחת גדולה) ואחרי 10 דקות (כשמדובר בתבנית שקעים/מאפינס) ואם עדיין היא לא מוכנה אז להמשיך את הבדיקה כל 5 דקות נוספות.
*כמובן שאם מצוינים זמנים קצרים יותר במתכון, יש לעשות את בדיקת הקיסם מוקדם יותר בהתאם למה שרשום.
שבוע מצוין!
תודה רבה על התשובה המושקעת.
יש לך מתכון לעוגת גבינה -ללא תחתית -ללא סוכר? תודה
את מתכוונת לעוגת גבינה אפויה או קרה (על בסיס שמנת מתוקה)?
תודה .התכוונתי לעוגת גבינה אפויה וללא סוכר.
רוצה לאפות בשביל בעלי .תודה
היי ענת, שלחתי לך מתכון לעוגת גבינה למייל. יום נפלא!
יצא ממש טעים, הבאתי לעבודה וקצרתי הרבה מחמאות והקרדיט כמובן לאתר.
בהמשך לשאלת האפייה אשמח אם תוכלו גם לציין באיזה שלב צריך לשים את העוגה בתנור כיוון שיש 4 שלבים אני לא ממש יודע איפה צריך לשים.
תודה
גיל
תודה גיל, שמחה לשמוע 🙂
אם הבנתי נכון ואתה מתכוון לארבעת השלבים שיש בתנור אז בדר”כ מניחים את רשת התנור על השלב השני מלמטה ועל הרשת מניחים את תבנית העוגה כאשר האפיה היא תמיד בתוכנית הרגילה של התנור (למעלה ולמטה).
ואם התכוונת למשהו אחר – אני כאן 😉
תודה על העדכון.
אכן כוונתי הייתה באיזה שלב בגובה של התנור לשים את העוגה.
הבנתי שזה השלב השני מלמטה לפי תשובתך.
בברכה,
גיל
ישי טחינה משומשום מלא-ניתן להשתמש לעוגה המדהימה הזאת?תודה
הי ענת, לא ניסיתי. יכול להיות שהטעם יהיה מעט יותר דומיננטי אבל לא אמור להיות הבדל ממש משמעותי.
כל הכבוד נועם 🙂
תמשיכי לנסות ולאפות, ותודה על הטיפ!
אני יודע שרוב האופים ההם למעשה אופות , אבל אני גבר 🙂
🙂
יצא לי מעולה !! טעים !
אני בשלבי למידה . לא מזמן התחלתי לאפות וזו עוגה ממש טעימה וקלה להכנה .
עצה לשדרוג : חממו שוקולד מריר או רגיל במחבת תנו לשוקולד להתקרר קצת ושפכו על העוגה 🙂
מה גודל הביצים בהן צריך להשתמש ? יש לי L …
תודה 🙂
היי נועם, עדיין לשים 3 ביצים כמו שכתוב במתכון, זה בסדר 🙂
תודה !
גיליתי אתר מקסים
רצה לאפות את העוגה
תודה ריקי, אשמח לשמוע איך יצא;)
תודה על התגובה המהירה! העוגה יצאה עכשיו מהתנור – פשוט מעולה!!!!! הוספתי שוקולדציפס ועשיתי ציפוי שוקולד – מושחת!! תודה על מתכונים נפלאים!
היי ציבי, נשמע ממש טעים:) בשמחה רבה!!
היי, רציתי לשאול האם ניתן ושייך להוסיף לעוגה שוקולד צ׳יפס ואם כן באיזו כמות? כמו כן, האם יש לאפות את העוגה בטורבו?
תודה!!
היי ציבי, ניתן להוסיף לעוגה שוקולד צ’יפס כמות של כ-3/4 כוס רק מומלץ לקמח אותם תחילה(פשוט לערבב אותם עם קמח)ולהוסיף אותם בערבוב קצר ומהיר לתערובת בסוף על מנת שלא ישקעו בתחתית העוגה. עדיף לאפות את העוגה בתוכנית הרגילה של התנור (למעלה ולמטה) כי בטורבו לעיתים העוגה מתייבשת. בהצלחה:)
הכנתי את העוגה, טעימה מאוד, קלה להכנה, ישר כח!!
תודה מירב:)
היי אם יש לי חלבה רגילה בטעם וניל איך להמיר את הכמויות של הטחינה?
תודה ושבת שלום
הדס
היי הדס, במקרה הזה לא מומלץ להמיר את הטחינה בחלבה רגילה מאחר והמרקם שונה והעוגה עלולה לאבד את הרכות והעסיסיות שלה. שבת שלום:)
תודה רבה!!!(: וכן יצא טעים, החלק הקשה לא כזה רע..
היי! פעם ראשונה שאני עושה עוגה. החלק העליון של העוגה יצא קשה. זה נורמאלי?
היי ברכה, קודם כל אני שמחה לשמוע שעודדנו אותך לאפות עוגה בפעם הראשונה:) לגבי שאלתך, תלוי כמה קשה זה יצא. אם זה יצא מעט פריך זה בסדר, אם קשה מידי אז הסיבות שיכולות לגרום לכך הן שהתנור הופעל בטעות על חום עליון בלבד או שהעוגה לא הונחה במרכז התנור, אלא בחלק העליון. ייתכן גם שחום התנור היה גבוה מידי או שהעוגה נאפתה מעבר לזמן הדרוש. הכי חשוב, העוגה יצאה טעימה? בכל מקרה תמשיכי לאפות, אני בטוחה שפעם הבאה העוגה תצא הרבה יותר מוצלחת!
יצא מעולה…
עוגה ממש טעימה ומוצלחת, הכנתי את העוגה תוך זמן קצר והיא תפחה ממש יפה וכמוובן שהיא יצאה ממש טעימה וממש נהננו ממנה בביית
היי אורטלו”ש, כייף לשמוע:) שבת שלום!
יצאה טיעם מאוד אבל התבקעה נורא כבר מאמצע האפייה.יש לך רעיון למה זה קרה?אני לא אופה מתחילה ואף פעם אל קרה לי ככה בעוגה בחושה
היי רחלוש, התופעה של התבקעות העוגה נורמלית בעוגה הזאת. יש עוגות בחושות שמקבלות סדק בחלק העליון וזה בסדר. השאלה עד כמה היא התבקעה ונסדקה. אם נראה לך שזה יותר מידי, זה יכול להיות מכמה סיבות: חום התנור היה מעט גבוה מידי, העוגה לא נאפתה במרכז התנור, העוגה נאפתה בתוכנית לא נכונה, יותר מידי אבקת אפיה או אי ערבוב אחיד של אבקת האפיה. בכל מקרה, תמיד ניתן לפזר מעט אבקת סוכר כדי לטשטש, והכי חשוב שהעוגה יצאה טעימה:)
היי, האם מתאים לצפות את העוגה בציפוי שוקולד?
אני רוצה להכין את העודה ליומולדת ולקשט אותה קצת
היי נועה, אפשר בהחלט
אפשר כוס חלב במקום מיץ תפוזים?
ובמה אפשר להחליף את כוס הסוכר?
היי, אפשר בהחלט לשים כוס חלב במקום. במקום כוס סוכר אפשר לשים “כמו סוכר” או כל ממתיק אחר.
לאיזו תבנית המתכון מתאים?
היי עדי, לשתי תבניות אינגליש קייק או תבנית אלומיניום מלבנית בינונית
טוב אז הכנתי את העוגה ופשוט אין לי למילים חיסלו אותה בשניות.
ובגלל שאני הולכת להכין אותה שוב רציתי לשאול אם יש אפשרות להחליף את 2 כפות דבש ב – 2 כפות סילן?
היי רויטל, שמחים לשמוע:) בהחלט אפשר להחליף בסילאן
שלום אני ממש עכשיו מכינה את העוגה ופתאום מגלה שאין לי תמצית וניל מה עושים? בבקשה זה דחוף !!!
היי רחלי, מקווה שהכנת את העוגה ושלא חיכית לתשובה.. אפשר להכין את העוגה גם בלי תמצית וניל.
אפשר לשים 2 כוסות קמח מלא ?
היי, לא כל כך מומלץ מאחר והקמח המלא מרוכז ודחוס מידי והקמח הרגיל “פותח” אותו וגורם לעוגה להיות אוורירית ועסיסית יותר.
האם אפשר לשים כוס סוכר במקום מיץ תפוזים?
היי נורית, ניתן לשים כוס מים מעורבבת עם כפית סוכר.
שלום אם אין מיץ תפוזים מה אפשר במקום?
היי, ניתן לשים במקום כוס מים עם כפית סוכר.
לגבי עוגת חלבה רשום לשים טחינה לא רשום מרשם לחלבה האם במקום טחינה אותה כמות שלחלבה
היי פנינה, נכון, אין חלבה במתכון. במקרה הזה השילוב של הטחינה עם הסוכר והדבש הוא שנותן את הטעם של החלבה. לא מומלץ להחליף את הטחינה בחלבה מאחר והחלבה מתוקה מאוד ובעלת מרקם שונה.
תודה
אם אין לי טחינה האם עדיין העוגה תהיה טובה בלי?
היי רחל, במתכון הספציפי הזה הטחינה הינה מרכיב עיקרי ודומיננטי בעוגה. הטחינה בשילוב הסוכר נותנים את הטעם של החלבה. לכן במקרה הזה לא ניתן לוותר על הטחינה
וואו העוגה נראית מעולה!!! אני רצה להכין 🙂
בתי טבעונית ורציתי להכין לה את העוגה
מה אפשר לשים במקום ביצים?
לרוב ניתן להמיר ביצים ברסק תפוחים כך שכל 1 ביצה= 60 גרם רסק תפוחים. בעוגה הזאת לא ניסינו לעשות זאת כך שאנו לא יודעים להגיד בדיוק מה תהיה התוצאה. אם בכל זאת החלטת לנסות, נשמח אם תשתפי את כולנו בתוצאה:)
אוקיי, תודה רבה 🙂
יש לי מיץ אשכוליות מוגז
מעניין ….. 🙂
הטעם של מיץ אשכוליות נוטה לעיתים להיות דומיננטי בעוגה לכן במקרה הזה עדיף שתשימי כוס מים עם כפית סוכר:)
יו בא לי להכין
ואם אין לי מיץ תפוזים או כל מיץ אחר?
תערבבי כוס מים עם תרכיז כלשהו ואם אין לך תרכיז, שימי כוס מים עם כפית סוכר
עוגה מעולה! מהרגע שיצאה מהתנור אני לא מפסיקה ליישר לה פינות.
לא יכלתי להתאפק והכנתי עכשיו. עוגה ממכרת. אין מצב שישאר משהו עד שבת!