זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק/ תבנית 12 שקעים (מאפינס)
מצרכים:
2 ביצים
1/2 כוס שמן קנולה
3/4 כוס סוכר
1 כוס גזר מגורד
1/3 כוס מים
1/2 כוס +1 כף קמח נטול גלוטן (“קונדיטור”) מנופה
1/2 כוס קמח אורז
כפית גדושה אבקת אפייה
1 כפית אבקת קינמון
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל 180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים בקערה (לפי הסדר בו רשומים) עד לקבלת תערובת אחידה.
-יוצקים לתבנית ואופים במשך 25-30 דקות אם מכינים בתבנית אינגליש קייק או 15-20 דקות אם מכינים בתבנית מאפינס.
עוגת גזר ללא גלוטן, עוגה ללא גלוטן, עוגות ללא גלוטן
מה זה הקישוט של הגזר מעל העוגה? איפה אפשר להשיג דבר כזה?
סוכריות גומי בצורת גזר (מבחינת טעם – פחות מומלץ🙂)
באיזה קמח אפשר להשתמש במקום קמח אורז?
אפשר קמח מולינו ?
תודה
היי,
אפשר להשתמש בקמח תפו”א או בקמח מולינו, המרקם ישתנה מעט.
היי,
עשיתי את המתכון הזה אבל עם שינויים כי לבת שלי אסור סוכר .
שמתי קורנפלור במקום קונדיטור מולינו ירוק במקום קמח אורז וסוכרלוז במקום סוכר.
הכפלתי כמויות אבל שמתי רק כוס אחת של סוכרלוז וכוס אחת של שמן.
המשפחה אמרה שיצא ממש טעים וכמעט נגמר 🙂
אני עושה הרבה מתכונים שלך נהנת מאוד .
תודה רבה
ואשמח לעוד מתכונים ללא גלוטן של עוגות עוגיות ואם אפשר שיהיו ללא גלוטן וללא סוכר.
תודה
שמחה מאד שיצא מוצלח גם עם השינויים! תודה שחזרת לשתף❤️
יצא מושלם!
הכנתי את המאפינס ויצא נפלא
תודה
שמחה לשמוע! תודה על השיתוף😊
היי! האם אפשר להחליף את הקמחים ולהשתמש עבור העוגה רק בקמח שקדים? ואם כן באיזו כמות? תודה!
לא בטוחה אם זה יעבוד בעוגה הזאת.
היי, האם אפשר להחליף את הקמח נטול הגלוטן בקמח אורז? ואז יצא בעצם 1 כוס + 1 כף קמח אורז?
האם אפשר להכין ללא האגוזים?
תודה 🙂
היי שקד,
המרקם לא ייצא מוצלח רק עם קמח אורז.
אם יש לך קמח תמי או כרגיל אפשר לשים כוס+כף.
אפשר לוותר על האגוזים.
האם אפשר להחליף את הקמח \”נטול הגלוטן\” בקמח תפוחי אדמה או קורנפלור או קמח מצה? ואם כן מה עדיף? אם אפשר להחליף גם את האורז עדיף אם לא, נוכל לטחון
היי בעז,
חייבת לציין שלא ניסיתי אבל אולי אפשר לשלב חצי כוס קמח מצות (רצוי טחון דק) עם רבע כוס קמח תפו”א וכפית מלאה אבקת אפיה.
את כמות המים אולי גם כדאי להפחית. תראה לפי מרקם הבלילה.
שלום אפרת. בתור פרפקציוניסטית באוכל, הכנתי את העוגה הזאת כבר כמה פעמים והיא יוצאת מוצלחת ביותר. בכלל לא מרגישים שהיא ללא גלוטן, אז תודה על המתכון הזה ועל כל השאר
יש לי תבנית חד”פ, מדדתי את התחתית שלה והיא 21 על 27. מה הכמויות לכזאת תבנית?
תודה ויום טוב
היי יערית,
שמחה שהעוגה יוצאת מוצלחת 🙂
כמויות לתבנית מלבנית בינונית:
5 ביצים גדולות (L או XL)
כוס ושליש שמן קנולה
2+1/4 כוסות סוכר
3 כוסות גזר מגורד
כוס מים
כוס וחצי + 3 כפות קמח נטול גלוטן (“קונדיטור”) מנופה
כוס וחצי קמח אורז
4 כפיות אבקת אפייה
3 כפיות אבקת קינמון
כוס וחצי אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
עוגה מצוינת! מאוד אהבתי עוגת גזר לפני שהפסקתי לאכול גלוטן, העוגה הזאת ממש נחמה עבורי!
אני מעדיפה בהרט במקום קינמון, הטעם יותר עדין.וגם זמן אפייה קצת יותר ממה שרשום כאן, קרוב יותר ל-35 דקות
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרון וחג שמח 🌷
הי אפרת, אפשר להפחית בכמות הסוכר ?
כן. אפשר לשים חצי כוס סוכר.
תודה על המשוב המהיר 🙂 שבת שלום
האם ניתן להחליף את קמח האורז בקמח תירס או בכמות כפולה של קמח תמי ?
אפשר לשים כוס + כף קמח תמי במקום קמח קונדיטור+ קמח אורז.
היי,
שאלה לי אלייך אני יכולה להקפיא אבקת שקדים.
זא שקדים שהם טחונים ממש אבקה.
ואם כן כמה זמן אפשר במקפיא. לכמה זמן זה נשאר טרי.
תודה רבהההה
כן אפשר להקפיא בתוך שקית אטומה למשך כ-4 חודשים.
הי. תודה על המתכון. אפשר עם קמח כוסמין במקום ?
היי אורלי,
אם את מכינה כבר עוגה עם גלוטן אני ממליצה להכין את העוגה הזאת – עוגת גזר בחושה ובמקום קמח תופח שימי 2 כוסות קמח כוסמין + 2 כפיות אבקת אפיה.
היי,
אם אין קמח אורז? אפשר לטחון אורז יבש או שיש משהו במקום שאפשר?
וגזר מגורד דק?
תודה
כן, אם יש לך מטחנת קפה אפשר לטחון את האורז לאבקה.
וכן, גזר מגורד דק.
יש משהו שיכול להחליף את הקמח אורז?
היי אביטל,
אם יש לך תערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי או “כרגיל” אפשר לשים כוס + כף במקום קמח קונדיטור וקמח אורז.
הכנתי ויצא ממש טעים תודה לך
מעולה 😉
תודה ושבת שלום!
שלום
מה עדיף להכין היום ולהקפיא כדי לאכול ביום שבת או לחכות עם הבלילה עד יום שישי ?
היי,
מאחר ועוגות עם קמח ללא גלוטן מתייבשות מהר, עדיף להכין אותן באותו יום שמגישים. אם אין אפשרות אז כדאי לעטוף היטב ולהקפיא.
אם מכינים היום אז בטוח שכדאי להקפיא עד שבת. אם מכינים יום שישי, זה מאוד גבולי כי עד יום שבת העוגה עלולה להתייבש והיא יכולה גם שלא.
הכנתי את העוגה ביום חמישי, והשארתי במקרר. היום הכל היה רך וטעים! אני חושבת שזה תלוי בסוג הקמח. אני משתמשת בקמח בר אל ויוצא מעולה ולא יבש!
תודה רבה על המתכון! אימצתי…
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון ושבוע טוב
אפשר להכין ולהקפיא לכבוד שבת?