שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק/ תבנית 12 שקעים (מאפינס)

מצרכים:

2 ביצים

1/2 כוס שמן קנולה

3/4 כוס סוכר

1 כוס גזר מגורד

1/3 כוס מים

1/2 כוס +1 כף קמח נטול גלוטן (“קונדיטור”) מנופה

1/2 כוס קמח אורז

כפית גדושה אבקת אפייה

1 כפית אבקת קינמון

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל 180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה (לפי הסדר בו רשומים) עד לקבלת תערובת אחידה.

-יוצקים לתבנית ואופים במשך 25-30 דקות אם מכינים בתבנית אינגליש קייק או 15-20 דקות אם מכינים בתבנית מאפינס.

עוגת גזר ללא גלוטן, עוגה ללא גלוטן, עוגות ללא גלוטן

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
ציקן נאגטס ללא גלוטן
עוגת תפוזים ללא גלוטן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יסכה (14:18 25.04.2021)

יצא מושלם!
הכנתי את המאפינס ויצא נפלא
תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:15 25.04.2021)

שמחה לשמוע! תודה על השיתוף😊

ספיר (18:25 25.10.2020)

היי! האם אפשר להחליף את הקמחים ולהשתמש עבור העוגה רק בקמח שקדים? ואם כן באיזו כמות? תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:18 25.10.2020)

לא בטוחה אם זה יעבוד בעוגה הזאת.

שקד מילר (20:37 19.05.2020)

היי, האם אפשר להחליף את הקמח נטול הגלוטן בקמח אורז? ואז יצא בעצם 1 כוס + 1 כף קמח אורז?
האם אפשר להכין ללא האגוזים?
תודה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:25 19.05.2020)

היי שקד,
המרקם לא ייצא מוצלח רק עם קמח אורז.
אם יש לך קמח תמי או כרגיל אפשר לשים כוס+כף.
אפשר לוותר על האגוזים.

בעז ישר (20:53 12.04.2020)

האם אפשר להחליף את הקמח \”נטול הגלוטן\” בקמח תפוחי אדמה או קורנפלור או קמח מצה? ואם כן מה עדיף? אם אפשר להחליף גם את האורז עדיף אם לא, נוכל לטחון

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:03 13.04.2020)

היי בעז,
חייבת לציין שלא ניסיתי אבל אולי אפשר לשלב חצי כוס קמח מצות (רצוי טחון דק) עם רבע כוס קמח תפו”א וכפית מלאה אבקת אפיה.
את כמות המים אולי גם כדאי להפחית. תראה לפי מרקם הבלילה.

יערית (14:47 1.01.2020)

שלום אפרת. בתור פרפקציוניסטית באוכל, הכנתי את העוגה הזאת כבר כמה פעמים והיא יוצאת מוצלחת ביותר. בכלל לא מרגישים שהיא ללא גלוטן, אז תודה על המתכון הזה ועל כל השאר
יש לי תבנית חד”פ, מדדתי את התחתית שלה והיא 21 על 27. מה הכמויות לכזאת תבנית?
תודה ויום טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:39 1.01.2020)

היי יערית,
שמחה שהעוגה יוצאת מוצלחת 🙂
כמויות לתבנית מלבנית בינונית:
5 ביצים גדולות (L או XL)
כוס ושליש שמן קנולה
2+1/4 כוסות סוכר
3 כוסות גזר מגורד
כוס מים
כוס וחצי + 3 כפות קמח נטול גלוטן (“קונדיטור”) מנופה
כוס וחצי קמח אורז
4 כפיות אבקת אפייה
3 כפיות אבקת קינמון
כוס וחצי אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)

שרון (17:43 17.04.2019)

עוגה מצוינת! מאוד אהבתי עוגת גזר לפני שהפסקתי לאכול גלוטן, העוגה הזאת ממש נחמה עבורי!

אני מעדיפה בהרט במקום קינמון, הטעם יותר עדין.וגם זמן אפייה קצת יותר ממה שרשום כאן, קרוב יותר ל-35 דקות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:10 17.04.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שרון וחג שמח 🌷

tamar (13:12 27.07.2018)

הי אפרת, אפשר להפחית בכמות הסוכר ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:04 27.07.2018)

כן. אפשר לשים חצי כוס סוכר.

tamar (17:43 27.07.2018)

תודה על המשוב המהיר 🙂 שבת שלום

עתליה (12:50 29.04.2020)

האם ניתן להחליף את קמח האורז בקמח תירס או בכמות כפולה של קמח תמי ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:26 29.04.2020)

אפשר לשים כוס + כף קמח תמי במקום קמח קונדיטור+ קמח אורז.

מיטל (17:00 30.04.2018)

היי,
שאלה לי אלייך אני יכולה להקפיא אבקת שקדים.
זא שקדים שהם טחונים ממש אבקה.
ואם כן כמה זמן אפשר במקפיא. לכמה זמן זה נשאר טרי.
תודה רבהההה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:25 30.04.2018)

כן אפשר להקפיא בתוך שקית אטומה למשך כ-4 חודשים.

אורלי (18:47 4.01.2018)

הי. תודה על המתכון. אפשר עם קמח כוסמין במקום ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:23 4.01.2018)

היי אורלי,
אם את מכינה כבר עוגה עם גלוטן אני ממליצה להכין את העוגה הזאת – עוגת גזר בחושה ובמקום קמח תופח שימי 2 כוסות קמח כוסמין + 2 כפיות אבקת אפיה.

יפעת (10:21 8.09.2017)

היי,
אם אין קמח אורז? אפשר לטחון אורז יבש או שיש משהו במקום שאפשר?
וגזר מגורד דק?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:11 8.09.2017)

כן, אם יש לך מטחנת קפה אפשר לטחון את האורז לאבקה.
וכן, גזר מגורד דק.

אביטל (10:08 2.06.2017)

יש משהו שיכול להחליף את הקמח אורז?

מתכונים ב-10 דקות (11:38 2.06.2017)

היי אביטל,
אם יש לך תערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי או “כרגיל” אפשר לשים כוס + כף במקום קמח קונדיטור וקמח אורז.

בכיוון חיובי (22:20 11.06.2015)

הכנתי ויצא ממש טעים תודה לך

מתכונים ב-10 דקות (10:06 12.06.2015)

מעולה 😉
תודה ושבת שלום!

בכיוון חיובי (16:07 3.06.2015)

שלום
מה עדיף להכין היום ולהקפיא כדי לאכול ביום שבת או לחכות עם הבלילה עד יום שישי ?

מתכונים ב-10 דקות (16:16 3.06.2015)

היי,
מאחר ועוגות עם קמח ללא גלוטן מתייבשות מהר, עדיף להכין אותן באותו יום שמגישים. אם אין אפשרות אז כדאי לעטוף היטב ולהקפיא.
אם מכינים היום אז בטוח שכדאי להקפיא עד שבת. אם מכינים יום שישי, זה מאוד גבולי כי עד יום שבת העוגה עלולה להתייבש והיא יכולה גם שלא.

ציפי (21:06 20.02.2016)

הכנתי את העוגה ביום חמישי, והשארתי במקרר. היום הכל היה רך וטעים! אני חושבת שזה תלוי בסוג הקמח. אני משתמשת בקמח בר אל ויוצא מעולה ולא יבש!
תודה רבה על המתכון! אימצתי…

מתכונים ב-10 דקות (21:58 20.02.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון ושבוע טוב

בכיוון חיובי (16:06 3.06.2015)

אפשר להכין ולהקפיא לכבוד שבת?

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.