זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס”מ
300 גרם בישקוטים
לקרם גבינה/קצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה 38% (500 גרם)
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס (100 ג’) סוכר
רבע כוס (60 מ”ל) חלב קר
250 גרם גבינה לבנה 9%
קפה לטבילת הבישקוטים:
כפית גדושה אבקת נס קפה
1 כפית גדושה סוכר
חצי כוס (120 מ”ל) מים חמים
חצי כוס (120 מ”ל) חלב
לקישוט: תותים פרוסים
–מערבבים בכוס כפית גדושה אבקת נס קפה, כפית גדושה סוכר, חצי כוס מים חמים ומערבבים עד להמסה מלאה של הסוכר. מוסיפים חלב ושופכים לצלחת עמוקה.
–מקציפים בקערה שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, חלב וסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים גבינה לבנה ומערבבים באמצעות המערבל 10-15 שניות עד לאיחוד חומרים (מומלץ להכניס את השמנת 10 דקות למקפיא לפני ההקצפה).
–טובלים כמחצית מהבישקוטים בקפה משני הצדדים (טבילה קצרה ומהירה) ומסדרים שכבה בתבנית. מעל יוצקים מחצית מהקרם ומשטחים בצורה אחידה. טובלים בקפה את הבישקוטים שנותרו ומסדרים שכבה מעל הקרם. יוצקים את הקרם שנותר מעל הבישקוטים. עוטפים בנייר כסף או ניילון נצמד ושומרים במקרר לפחות 6 שעות (עדיף להכין יום לפני).
-כמה שעות לפני ההגשה מקשטים את החלק העליון בתותים פרוסים.
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת בורקס |
- עוגת בישקוטים |
- בורקס יווני |
- פסטה במיקרוגל
אפשר להוסיף שכבות של ריבת תות לעוגה?
נראה לי שכן:)
וואו אפרת כמה שזה נשמע פשוט להכנה וכאילו מה כבר יכול להפתיע??? אבל אבלללל הכנתי את העוגה הזו עם משמשים משומרים, לא יצא לנו לאכול אותה יום למחרת אלא לאחר יומיים ותקשיבי יצא אליפות, אפילו לא שמו לב שאלה ביסקוטים!! כל מתכון שלך יוצא וואו אני מבשלת רק מהאתר שלך! 🙏
שמחה שיצא טעים💗
תודה הילה
היי אפרת, אם אשים אחרי התותים ג’לי תות, יהיה ניתן להאריך את חיי העוגה והמרקם?
היי,
העוגה נשמרת במקרר 4-5 ימים (עם הג’לי או בלי הג’לי).
אפשר להקפיא אותה אם רוצים לשמור ליותר זמן.
היי. אפשר להשתמש בביסקוויטים פתי בר? ייצא מוצלח?
כן🙂
היי אפרת.
האם ניתן לוותר על הגבינה?
כן
מתכון מעולה !!!!
לא הצלחתי להשיג תותים אז קישטתי עם עוגיות אוריאו במקום, ויצא מעולה.
היה טעים מאוד וכולם, גם ילדים וגם מבוגרים אהבו.
תודה רבה על עוד מתכון מושלם.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם באותה צלחת גם חלב ונס קפה מהול במיים?
כן(:
שלום,
אפשר לשים תותים גם באמצע העוגה? כלומר, מעל השכבה הראשונה של הקרם בנוסף למעל לשכבה השניה
היי,
אפשר אבל קחי בחשבון שהתותים ירטיבו את הבישקוטים (כך שאם העוגה לא מיועדת לאכילה ביום ההכנה זה פחות כדאי).
במה אפשר לטבול את הבישקוטי במקום קפה?
חלב/חלב סויה.
אני לא גרה בארץ ולצערי אין פה גבינה לבנה. איזו גבינה אפשר להחליף? מסקרפונה? ריקוטה?
אפשר להשתמש במסקרפונה ואפשר גם ריקוטה.
היי,אפשר להשים את התותים ישר על העוגה אחרי ההכנה ולא לחכות להשים לפני ההגשה?
היי,
זה אפשרי אם ההגשה יחסית קרובה לזמן ההכנה.
אם העוגה תשהה עם התותים במקרר למשך יותר מיום התותים יוציאו צבע וגם המרקם שלהם ישתנה.
אז מה אפשר להשים כדי שזה ישאר טוב למשך כמה ימים במקרר?
אפשר להחליף את התותים בציפוי גנאש, שוקולד מגורד, “מקופלת”, “קליק”, ואפילו כדורי שוקולד קטנים.
הי אפרת,
הכנתי העוגה הזו לפני כחודש והיתה מוצלחת מאוד!! הבת ביקשה ליומולדת..
אפשר כמויות שמתאימות לכ 30 ילדים? גודל תבנית וכמויות…אשמח לתשובה מהירה – צריכה להכין מחר , תודה רבה 🙂
היי,
אפשר להכין כמות כפולה פי 1.5 בתבנית בגודל 32*25 על מנת שהעוגה תספיק בנדיבות לילדים.
תודה רבה 🙂
תבנית של 25 על 32 לא מצאתי…וזה נראה לי ממש קטן …?
יש לי תבנית זכוכית 35 על 24
או
אלומיניום ענק 39 על 34
לא מצליחה להבין כמות😏
אשמח לעזרה דחופה
תודה רבה
תשתמשי בתבנית הזכוכית 24*35 שיש לך לכמות פי 1.5.
הי אפרת, עכשיו זו כבר לא עונת התותים. אפשר פרי אחר מעל?
היי,
אפשר להשתמש בפרי אחר- על מה חשבת?
דובדבנים אולי? מה עם לפורר שוקולד מריר מעל?
דובדבנים מתאימים. גם שוקולד מריר/חלב/לבן מגורד מתאים.
תודה רבה
היי, יש אפשרות להשתמש גם בביסקוויטים של פתי בר רגילים? או שזה הורס?
היי,
עם ביסקוויטים רגילים זו תהיה עוגת ביסקוויטים, אבל אפשר להשתמש בהם אם אין בישקוטים.
היי אפרת. חג שמח, קודם כל. יש לי שאלה שלא קשורה למתכון הנ”ל. יש לי מתכון לעוגה (עם שכבות טורט מוכן בגודל 24-26 ושימורי אננס) שצריך להכין לה ציפוי מנוזלים שבקופסה וקורנפלור. הבעיה שלי היא היחס בין כמות הנוזל לבין כמות הקורנפלור. סיננתי את המיץ ויצא לי 300 מ”ל. האם תוכלי להנחות אותי כמה כפות קורנפלור דרושות ל-100 מ”ל נוזל וכמה זמן צריך לבשל את התערובת ע”מ שהציפוי ייצא מספיק סמיך והוא ייקרש היטב. המון תודות.
היי רימה,
אני לא מכירה את סוג הציפוי שאת מדברת עליו כך שקשה לי לומר בוודאות.
אני מניחה שאפשר לבשל את 300 מ”ל המיץ עם חצי כוס סוכר וכפית קורנפלור במשך כ-2-3 דקות או יותר, במידת הצורך ניתן להוסיף עוד קצת קורנפלור להסמכה.
פורים שמח(:
שלום, האם ניתן להשתמש בנס מגורען?
היי,
אפשר, אבל יהיה צורך לערבב עם החלב קצת יותר זמן עד להמסה מלאה…
הי יקירה,
אני רוצה שיצא לי הרבה קרם אם אשים 2 שמנת מתוקה + 2 אינסטנט + 1 גביע גבינה לבנה יצא לי קרם טוב?
היי דיקלה,
הגדלת כמות האינסטנט בלבד לא תגדיל את כמות הקרם ותפגע במרקם ובטעם.
אפשר להגדיל את כמות הקרם ולשים סה”כ: 3 שמנת מתוקה+ 6 כפות אינסטנט פודינג+ 375 גרם (גביע וחצי) גבינה+ חצי כוס סוכר+ שליש כוס חלב.
תודה רבה עזרת לי מאוד
היי, אפרת.
אני רוצה להכין את המתכון הזה, האם אלו שני מיכלי שמנת מתוקה 500 מ”ל כל אחד, או סה”כ 500 מ”ל ( שניים של 250 )?
היי,
מדובר בשני מיכלי שמנת 250 מ”ל כל אחד(:
הי אפרת, אפשר להחליף את הקפה? לטבול במשהו אחר? תודה.
היי,
אפשר לוותר על הקפה(:
היי אפרת
האם אפשר במקום שמנת מתוקה להוסיף עוד גבינה או יוגורט מתוק שהעוגה תהייה פחות קלוריות?
היי,
השמנת המתוקה הכרחית כאן כדי ליצור קרם.
יתכן שאפשר להמיר שמנת מתוקה אחת בעוד 250 גרם גבינה לבנה או שמנת חמוצה, אבל לא ניסיתי בעצמי.
עשיתי בתבנית עגולה 24 עם אותן כמויות ויצא מעולה!
נראה מדהים!
שמחה שיצא מוצלח ותודה על השיתוף🌺
שלום אפרת,
האם ניתן להחליף גבינה לבנה בשמנת חמוצה 15%?
כמה זמן מראש ניתן להכין את העוגה?
היי גלית,
אפשר להשתמש בשמנת חמוצה, יצא שונה מעט.
מומלץ להכין את העוגה עד יומיים לפני ההגשה (ובכל מקרה להוסיף את התותים סמוך להגשה).
נראה מצוין! האם אפשר לקשט בתותים קפואים? האם להפשיר קודם?
היי,
תותים קפואים מאבדים את המרקם המקורי לאחר הפשרה, ולכן זה יהיה פחות מוצלח כאן… אם את מעוניינת להשתמש בהם בכל זאת- יש להפשיר.
אפרת שלום,
איזה בישקוטים לקנות? פתי בר או אלה שמשתמשים לטירמיסו?
תודה מראש
היי,
יש להשתמש בבישקוטים (בדומה לטירמיסו) ולא ביסקוויטים (כמו פתי בר).
בהצלחה!