זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 66-67 דקות
סוג: חלבי
תבנית עגולה בקוטר 24 (או תבנית קרטון חד פעמית בקוטר 22.5)
מצרכים:
לתחתית:
כוס ושליש (187 ג’) קמח רגיל
שליש כוס (66 ג’) שמן
כף גדושה ריבת חלב
עוגת גבינה:
3 ביצים גדולות
שני שליש כוס (135 ג’) סוכר
750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
מיכל שמנת חמוצה (200 מ”ל)
כף מלאה (11 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
3 כפות (36 ג’) קמח רגיל
ציפוי שמנת חמוצה וריבת חלב:
2 מיכלי שמנת חמוצה (400 מ”ל)
2 כפות גדושות (30 ג’) סוכר
כפית (5 ג’) תמצית וניל
5 כפות מלאות ריבת חלב
זיגוג ריבת חלב (לא חובה): כף גדושה ריבת חלב
אופן הכנה:
תחתית:
-מחממים תנור מראש ל175 מעלות.
-שמים קמח בקערה. מערבבים בכוס את השמן עם ריבת החלב, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב עם הקמח עד לתערובת אחידה.
-משטחים בתבנית עגולה 24 באופן אחיד ואופים בתנור במשך 11-12 דקות. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו דולק.
עוגת גבינה:
מנגבים את הקערה משאריות פירורים בעזרת נייר מגבת, מוסיפים ביצים וסוכר ומערבבים בעזרת מטרפה. מוסיפים גבינה לבנה ושמנת חמוצה ומערבבים. מוסיפים פודינג וניל וקמח ומערבבים עד לתערובת אחידה. משמנים קלות את שולי התבנית ויוצקים את התערובת מעל התחתית. מכניסים לתנור, מורידים את הטמפ’ ל170 מעלות ואופים במשך 40 דקות (למי שיש תנור חזק מומלץ לאפות ב165 מעלות).
ציפוי:
-בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי- מערבבים באותה קערה שני מיכלי שמנת חמוצה, 2 כפות גדושות סוכר, 5 כפות מלאות ריבת חלב וכפית תמצית וניל.
-לאחר 40 דקות אפיה, מוציאים בזהירות את העוגה מהתנור (משאירים את התנור דולק), יוצקים מעל העוגה את הציפוי ומחזירים את העוגה לתנור. מורידים את הטמפ’ ל160 מעלות ואופים 15 דקות נוספות.
-מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. מוציאים ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ’ החדר.
-מכסים בנייר כסף ושומרים במקרר. לפני ההגשה ניתן לזלף פסים של ריבת חלב מעל שכבת הציפוי – שמים כף גדושה ריבת חלב בתוך שקית זילוף או שקית אוכל. גוזרים פתח קטנטן בפינת השקית ומזלפים פסים לאורך ולרוחב.
הערות:
-מומלץ להכין את העוגה יום לפני, היא מתייצבת ונעשית טעימה יותר לאחר יממה במקרר.
-לא מומלץ להכניס את העוגה למקרר לפני שהתקררה לגמרי כי אז תווצר רטיבות בתוך העוגה.
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת בורקס |
- עוגת בישקוטים |
- בורקס יווני |
- פסטה במיקרוגל
הי אפרת,
אני רוצה כזה סגנון של עוגה בלי ריבת חלב-נראה לך יצא טוב אם אקח תחתית של עוגה אחרת ובציפוי לא אשים ריבת חלב?
אני חושבת שכן
העוגה הצליחה מאד וכולם אהבו!
ואו העוגה נראית מעולה!
איזה כיף שחזרת לעדכן❤️
שלום אפרת
יש לי בבית רק 2 שמנת חמוצה ובמתכון צריך 3 שמנת חמוצה, יש אפשרות להמיר במשהו?
או שאפשר להפחית בציפוי?
אשמח לתשובתך
תודה רבה
שבת שלום
במקום שמנת חמוצה בעוגה עצמה את יכולה לשים גבינה לבנה.
אפרת, העוגה יצאה מרשימה וטעימה
הכנתי עם גבינה לבנה בחלק של העוגה במקום השמנת, כמו שאמרת לי
יצא לי קצת דחוס, אפילו החלק של הציפוי לא נדבק כ”כ טוב לעוגה
מה הסיבה?
בגלל שזו עוגה ללא הפרדת חלבונים וחלמונים אז היא יוצאת במרקם קצת דחוס.
לגבי הציפוי, האמת שאני לא יודעת למה. הכנת בדיוק לפי ההוראות או שינית משהו?
היי, רציתי לדעת על איזה מצב בתנור צריך לשים את כל השכבות בעוגה?(טורבו, חום עליון ותחתון וכו’)
חום עליון ותחתון.
אחת העוגות אני אוהבת! מכינה כל כמה שבועות בקביעות.
תודה על עוד מתכון נפלא
תודה רוזלין:)
וואי העוגה לא יצאה טעימה.. השכבה העליונה פשוט בטעם שמנת חמוצה ולא מורגש בעוגה בכלל טעם של ריבת חלב. העוגת גבינה עצמה סבבה ולא יותר
לציין שעשיתי בדיוק בדיוק לפי ההוראות
בוקר טוב,
צר לי שהתאכזבת.
דווקא יש עליה המון תגובות חיוביות.
על טעם ועל ריח אין להתווכח🙂
אפשר לזלף ריבת חלב מראש?
אני מכינה את העוגה למישהו לראש השנה
ומביאה את זה כבר עכשיו,
תודה רבה ואשמח לתשובה מהירה!
שנה טובה ומתוקה
היי
אפשר. שנה טובה!
יצא אחלה עוגה!!!!!
קיבלתי המווווווווןןןןןןן מחמאות,
מכינה עכשיו שוב…
איזה כיף לשמוע❤️
אגב אשמח לקבל ממך טיפ איך מוציאים מהתבנית בצורה הכי טובה בלי שישבר כמו שקרה לי ..
היי
כדי להצליח לחלץ מהתבנית יש לאפות בתבנית נשלפת או רינג. לאחר קירור לפחות 6 שעות במקרר יש לשחרר את דפנות הרינג, להכניס מתחת לתחתית העוגה 2 סכיני הגשה משני צדדיה ולהעביר אותה למגש.
הבנתי תודה רבה!
הי אפרת
הכנתי את העוגה ויצא מדהיםם
טעיםם ויפה !
תודה אין על המתכונים שלך קלים מהירים וטעימים
והכל כתוב בצורה הכי ברורה שאפשר!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
איזה יפה!!!
היי אפרת אני רוצה לעשות את זה כעוגה לבר ולחץ את זה מהתבנית
איך אני יכולה לעשות את זה שהעוגה תשאר שלמה?
תודה
היי
תכיני ברינג וכך תוכלי לחלץ בקלות. רק שימי לב לאטום היטב את הרינג.
היי אפרת:) תודה על המתכון המוצלח הזה!
אשמח לדעת אם יש אפשרות להחליף את השמן בחמאה? ואם כן- מה הכמות?
תודה רבה!
היי
אפשר לשים 60 גרם חמאה רכה.
שלום אפרת
תודה על המתכונים הטעימים!
הכנתי את העוגת גבינה הזאת ומיד אחרי שהוצאתי מהתנור
ראיתי מסביב סוג של מים
השתמשתי בגבינה לבנה 5%
מה את חושבת שגרם לזה לקרות
אחרי שחתכתי את העוגה, הכל היה מלא במים…
היי
זה יכול לקרות אם לא מדייקים בכמויות/לא משתמשים בכוס מדידה בנפח 240 מל.
זה גם יכול לקרות כשלא משתמשים בביצים גדולות או כשצריך לאפות למשך ארוך יותר את העוגה.
הכנתי לשבועות. מה אגיד לך אפרת! זאת הייתה מספר 1!!כל העוגות האחרות החווירו לידה🤭 ניזללה בדקות! כולם ביקשו מתכון אז שלחתי אותם אלייך😉
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
לגבי השמנת חמוצה, כמה אחוזי שומן כדאי כדי שיצא הכי טעים בעולם?
היי
שמנת רגילה- 15% מתאימה🙂
הי אפרת,
הכנתי את העוגה, יצא מעדן!!
מה עושים כדי שהעוגה לא תפריש נוזלים?
הבסיס רטוב ואני רוצה שהוא ישאר יבש לפחות ביומיים הראשונים יש דרך?
תודה!!!
היי
שמחה שיצא מוצלח!
עוגות גבינה כמעט תמיד מפרישות נוזלים, אין מה לעשות כדי למנוע זאת מלבד להשתמש בגבינות עם אחוזי שומן גבוהים ולאפות קצת יותר זמן(:
הכנתי את העוגה לשבועות ויצא ממש מוצלח..
רציתי לדעת כמה קלוריות יש בפרוסה?
שמחה שיצא מוצלח!
מצרפת קישור למחשבון קלוריות:
https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/
העוגה סיימה כבר את כל זמן האפייה בתנור, כולל הזמן לציפוי, כולל הזמן בתנור כבוי.
הציפוי עדיין רוטט באמצע?
להוציא אותה להתקרר בחוץ? זה יתייצב בקירור?
תודה
היי
זה יתייצב יותר בקירור(:
תודה! העוגה יצאה ממש טעימה, ובאמת חלומית :).
מומלץ בעיקר לאוהבי ריבת חלב…
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן🙂
תודה על כל המתכונים הטעימים!!!! אני נהנית מאתרך מאוד!
אם אני רוצה להכין בתבנית בקוטר 29 ולא להכפיל את הכמויות, יש אפשרות כזאת? מה יקרה?
תודה!!
היי
זו לא אפשרות מוצלחת, העוגה תצא מאד מאד נמוכה.
כמה שעות מינימום זה צריך להיות במקרר לפני הגשה? זו כמות מתאימה לתבנית סטנדרט?
תודה וחג שמח.
היי
מומלץ לשמור במקרר לפחות 6 שעות לפני ההגשה.
הכמות במתכון מתאימה לתבנית בקוטר 24 או תבנית מלבנית 22*31.
היי ,
אפשר להשתמש בקמת תופח ?
תודה
היי
פחות מומלץ, התחתית תצא במרקם שונה.
שלום אפרת
תודה על המתכונים הנפלאים, אנחנו מאד נהנים!!
רציתי לשאול אם אפשר לקחת את שכבת הבסיס שבמתכון הזה ולהשתמש בו לבסיס לטריקולד (המתכון שבאתר) במקום שכבת הביסקויטים ששם.
אשמח לתשובתך!
תודה!!
היי
שמחה כל כך שאתם נהנים מהמתכונים🙂
אפשר בהחלט(:
אין לי תנור חלבי, אני משתמשת בטוסטר-אובן. האם וכמה זה משפיע על האפיה?
היי
עוגות גבינה לפעמים יוצאות פחות מוצלח בטוסטר אובן,אז תקחי זאת בחשבון(:
זמן האפייה עשוי להתארך מעט.
תודה:)
היי,
רציתי לדעת מה תפקיד הפודינג במתכון? עד כמה הוא נחוץ והאם יש לו תחליף?
היי
הפודינג מוסיף לטעם ומייצב את העוגה. ניתן לוותר עליו.
היי אפרת
אני מכינה את העוגה הזאת המוןןן
היא מוצלחת קלה ויפה!!
תודה רבה
רציתי לשאול, לדעתך אפשר להקפיא אותה?
היי
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר להקפיא, אך המרקם מעט משתנה לאחר הקפאה.
עוגה מושלמת
שלחתי לאחותי לשבת והיא ובעלה התלהבו מאוד
ובעלה ביקש שתכין לשבועות
תודה רבה על עוד מתכון מוצלח
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
ממש טעים!!!
הבת שלי בת 12 וחצי הכינה לבד.
איזה כיף לשמוע🩷
היי אפרת
ושוב כשאני צריכה מתכון אני מחפשת כאן…
האם ניתן לאפות בתבנית ח’’פ ללא תבנית של תנור?
אודה לתשובתך במהרה!!!
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
לא חייב להניח על תבנית התנור, אפשר על רשת התנור(:
יופי תודה על התשובה המהירה
תודה ענקית על המתכון המושלם!!!!
אין מילים!!
כבר המון זמן חיפשתי מתכון טעים ממש לעוגת גבינה ויצא מושלם!!!
שמחה שיצא מוצלח, נראה טעים ומזמין!
תודה על השיתוף❤
היי אפרת
אם אני רוצה להכין בתבנית ח”פ 20*30 בכמה אני צריכה להכפיל?
תודה מראש 🙂
רק מדגישה שאני רוצה שתצא גבוהה ויפה.
שוב תודה לך.
היי רחלי,
יש להכפיל כמויות פי 2 כדי לקבל כמות מתאימה לתבנית שציינת.
בהצלחה ושבת שלום!
תודה רבה!!
צריך להכפיל את כל הכמויות ב-1 ושליש:
לתחתית:
כוס ושני שליש קמח
חצי כוס שמן
כף גדושה+שליש כף ריבת חלב
עוגת גבינה:
4 ביצים גדולות
קצת פחות מכוס מלאה של סוכר (נגיד כוס קטנה מלאה לגמרי במקום כוס רגילה של 240 מ”ל)
1 ק”ג גבינה לבנה 5%
מיכל ורבע שמנת חמוצה (267 מ”ל)
כף וחצי (15 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
4 כפות קורנפלור (40 גרם)
ציפוי שמנת חמוצה וריבת חלב:
2+שני שליש מיכלי שמנת חמוצה (533 מ”ל)
2+שליש כף סוכר (40 גרם)
כפית+שליש תמצית וניל (קצת פחות מ-7 גרם)
6+שני שליש כפות מלאות של ריבת חלב
לזיגוג (שהוא לא חובה): כף ושליש גדושות של ריבת חלב.
ההכפלות הם פשוט תרגיל מתמטי שאני מניח לא מעניין אף אחד. אם מישהו מסתבך אם התוספת של השליש או השני שליש שיעשה בערך או פשוט ישים חצי במקום כל מקום שכתוב “שליש” או “שני שליש”. בסופו של דבר זאת עוגה ולא שיעור במתמטיקה.
אפשרות נוספת היא פשוט לשם את הכמויות במתכון המקורי של אפרת ופשוט לקבל עוגה שטוחה יותר:)
היי אפרת תודה על המתכונים המדהימים שלך אני משתמשת בהם המון!
העוגה יצאה שלמותתתתת!!!!!
שמחה מאד שאהבת את המתכון, נראה מדהים(:
תודה על השיתוף❤
הי אפרת
אפשר לזלף ריבת חלב יום לפני ההגשה או דווקא צמוד ?
תודה
היי,
אפשר גם יום לפני.
מושלם יצא ,אין על מתכונים שלך.
שמחה שיצא מוצלח, נראה מדהים!
תודה שחזרת לשתף😊
תודה על המתכונים!
רציתי לשאול אם יש לי רק 400 מ”ל שמנת חמוצה אפשר לחלק את זה אחרת בין העוגה לציפוי?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אין אפשרות להפחית את כמות השמנת בציפוי, כך שעדיף להכין עוגה אחרת או ציפוי אחר (של קצפת למשל).
עוגה מושלמת וטעימה ברמות יוצאת מאדדד יפה!!!!
מתכון מוצלח!!!!
ממליצה לנסות—-
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
תודה רבה!!
הוצאתי את העוגה אחרי כשעה,
אני מחכה שהיא תצטנן לגמרי ואני יכניס אותה למקרר
הי אפרת,
הכנתי עכשיו את העוגה והאמצע עדין נראה לי נוזלי,
הכנסתי סכין והוא יוצא לי ממש רטוב מצד שני הלמעלה(עוד לא שמתי את הציפוי כבר נראה מוכן)
השארתי את זה עוד כמעט 10 דקות אבל עדין נראה אותו הדבר
מה אני אמורה לעשות?
זה ממש דחוף לי, יש לי אורחים בשבת..
היי,
כמה זמן העוגה הייתה בתנור? אם עברה שעה העוגה כמעט בוודאות מוכנה.
עוגות גבינה מתייצבות רק לאחר קירור מוחלט, לכן זה בסדר שהיא נראית מעט נוזלית בתנור.
היי אם אין לי פודינג וניל מה אפשר להשים במקום או לוותר?
היי,
לא מומלץ לוותר על פודינג.
אם אין לך אפשרות אחרת אפשר לנסות לשים 2 כפות אבקת סוכר במקום הפודינג.
היי פעם רביעית שאני מכינה חייבת לומר שיוצא מושלם…
שמחה מאד שאהבת את המתכון, נראה מהמם! תודה שחזרת לשתף❤
יעבוד עם קמח כוסמין?
היי,
פחות מומלץ אבל אפשר.
איזה ריבת חלב להשתמש?
היי,
אפשר כל ריבת חלב שאוהבים.
שלום,
רציתי לוודא האם עדיפה ריבת חלב סמיכה/ נוזלית,
שזה לא משנה?
עדיף שתהיה משהו באמצע. לא דלילה מידי ולא מוצקה מידי.
אפשר להשתמש בתבנית מרובעת בינונית?
היי,
אפשר להשתמש בתבנית מרובעת בינונית קטנה.
טעיםםם, מהיר וקל והכי חשוב לא מאד מתוק.
אני ממש אוהבת את האתר הזה, תמיד כשמחפשת מתכונים באה לפה ובד”כ מוצאת את מה שאני מחפשת והכל ברור וקל להכנה.
תודה אפרת
שמחה ממש לשמוע שאהבת את המתכון ושאת נהנית מהאתר! תודה על הפרגון🌺
היי מכינה את הבסיס, רואה שיוצא חולי כזה…ככה אמור להיות ואת זה לשטח ולהכניס לתנור?
היי,
השתמשת בכוס מדידה ושמת כף גדושה ריבת חלב? נראה שחסר כאן נוזלים.
תוסיפי עוד קצת שמן בהדרגה (ואם לא שמת כף גדושה- אז גם מעט ריבת חלב) עד לקבלת תערובת אחידה.
כן השתמשתי בכוס מדידה והכל לפי המתכון…הכנתי בינתיים לתנור מקווה שיהיה בסדר
היי
כמה זמן אפשר לשמור במקרר
תודה!
אין עלייך!!!
היי,
אפשר לשמור במקרר כ-5 ימים, מכוסה היטב(:
היי האם אפשר לשים שמנת מתוקה במקום חמוצה?
היי,
בעוגה עצמה לא כדאי להמיר שמנת בשמנת חמוצה.
בציפוי אפשר לוותר על השמנת החמוצה ולהכין ציפוי אחר: להקציף שמנת מתוקה עם 3 כפות אינסטנט פודינג וניל, לאחר שנוצרת קצפת להוסיף 2-3 כפות ריבת חלב ולהקציף עוד שניות בודדות רק עד שמתאחד. למרוח את הציפוי לאחר קירור מוחלט של העוגה.
האם המתכון מתאים לגודל של תבנית מרובעת רגילה A4?
היי שירה,
כן, הכמות מתאימה והתבנית מקבילה לתבנית עגולה בקוטר 24 (מה שאומר שהעוגה תצא קצת יותר גבוהה אם תכיני בתבנית בקוטר 22).
התכוונתי תבנית מלבנית. לא עגולה
כן, הבנתי(:
השבתי לך שתבנית A4 מתאימה, אבל אם את רוצה את העוגה גבוהה יותר כדאי להכין בתבנית עגולה בקוטר 22.
מעולה תודה רבה!
חנוכה שמח!
ניתן להקפיא אותה?
היי שמחה,
לא מומלץ להקפיא כי לאחר הפשרה המרקם נהרס.
היי, רציתי לשאול לגבי התחתית-אם עושים עם בסקוויטים-מה לשים??
והאם יש אפשרות להוסיף לתחתית ריבת חלב וכמה, אם כן??
ולגבי הקרם- האם זה ילך טוב בטעמים עם קרם של “עוגת קפה וגבינה” שכבר הכנתי משבוע שעבר ולא השתמשתי (בגלל עוגה לא תקינה), אבל הכנתי אז חצי כמות (ז”א שמנת מתוקה אחת)??
מקווה לתשובה מהירה הכי שאפשר🙏❤ תודה רבה!!
היי,
לתחתית:180 גרם ביסקוויטים טחונים מעורבבים עם 80 גרם חמאה מומסת. אפשר להוסיף גם כף ריבת חלב ואין צורך לאפות לפני כן.
לגבי הקרם לא בדיוק הבנתי, האם שמרת במקרר קצפת מלפני שבוע? כי לא כדאי להשתמש בה אם כן. ובכל מקרה גם אם תכיני קצפת חדשה זה יצא יותר בסגנון של קינוח/עוגת ביסקוויטים ופחות כעוגת גבינה.
אגב, שמנת מתוקה אחת תספיק לשכבת קצפת דקה, אבל זה בסדר כי לא מדובר בשכבת עוגת גבינה שצריכה להיות עבה.
בהצלחה!
עוגה מושלמת!
אף אחד לא האמין לי שהיא אפויה 😟…
שמחה שיצא מוצלח!
אפרת האלופה!!
מאז שהכרתי את האתר שלך אנחנו לא מפסיקים להנות ממנו!!-אני ממש צמודה אליו…
והעוגה הזאת כבר עשיתי 3 שבתות ברציפות-פשוט עוגה מושלמת!!!!
אז תודה על הכל.
היי מיכל,
שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכונים באתר! תודה על התגובה המפרגנת❤
האם ניתן להכין את העוגה ללא התחתית?
כמה תבניות אישיות (קרטון) יצא לי מהכמות הנ”ל?
תודה ענקית!!
היי,
אפשר להכין ללא תחתית, אך אז העוגה תצא קצת פחות יציבה ויותר נמוכה…
בתבניות מאפינס קרטון אמורות לצאת כ-20 יחידות.
בהצלחה😊
פעם ראשונה שאני מכינה עוגת גבינה
יצאה נהדרת ++
ממש כל ביס תענוג
תודה רבה
נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף😊
הי קודם כל תודה על האתר המדהים
אני מכינה המון מהמתכונים הנהדרים שלך
אבל לצערי הפעם התבעסתי הכנתי את העוגה יצא יפה ממש אבל היא חסרת טעם ממש
אני לא מבינה למה עשיתי בדיוק לפי המתכון והיא לא נאכלה בכלל
הם לא אהבו וגם אני י לא
אשמח לדעת מה יכולה להיות הסיבה
תודה
היי אביה,
מצטערת לשמוע שלא יצא מוצלח, בואי ננסה להבין מה הסיבה:
בד”כ טעם מוזר או חוסר טעם בעוגה נובע משימוש בגבינות שאינן במיטבן, או מחוסר סוכר, או מבעיה בקמח.
השתמשת בכוס מדידה ולא הורדת מכמות הסוכר? הגבינות היו בתוקף וללא ריח לוואי? (לפעמים הגבינה עדיין בתוקף ולמרות זאת הטעם שלה נפגם) הקמח היה אולי ישן?
אם אני רוצה להכין את העוגה בלי הציפוי למעלה, כמה זמן צריך לאפות את העוגה עצמה? 40 דק’ או יותר?
היי,
אמור לקחת בין 40-50 דקות. חשוב להקפיד שלא לפתוח את דלת התנור בסוף האפייה ולחכות לפחות חצי שעה😊
היי אפרת,
שכחתי לעדכן, אבל העוגה יצאה פשוט מושלמת!! היא הייתה טעימה מאוד!
תודה!
איזה כיף שחזרת לעדכן! שמחה שיצא מוצלח:)
הי אפרת, נהנית מאד מהאתר.
רציתי לשאול יש אפשרות להחליף את הקמח לכוסמין?
היי מיכל,
לא הייתי ממליצה, בעוגות גבינה חשוב שהקמח יהיה כמה שפחות כבד…
הי
אני מעוניינת להכין את העוגה באותה כמות רק סשני תבניות עגולות קטנות.
באיזה גודל הן צריכות להיות?
היי שירה,
בעיקרון אפשר להכין בשתי תבניות קטנות יחסית (בקוטר 12 ), אבל אולי כדאי במקרה כזה להכפיל כמויות ולהכין בשתי תבניות 24😊
ואופים באותו זמן שאופים בתבנית גדולה?
כן, לא אמור להיות שינוי.
אבל זה בתבניות קטנות אז בכל תבנית הכמות קטנה יותר לא?
נכון, אבל זה לא כל כך משמעותי היות ומדובר בעוגת גבינה…
בכל מקרה, תמיד כדאי לבדוק אם העוגה כבר נראית אפויה כמה דקות לפני סוף האפייה😊
תודה😚
שלום אפרת
האם אפשר במקום ריבת חלב להחליף ללוטוס גם בתחתית וגם מלמעלה?
היי הודיה,
אפשר:)
העוגה בתנור והאמצע של הציפוי (השכבה האחרונה) נשאר נוזלי ולא יציב.. להשאיר לעוד זמן?
כן, כדאי להשאיר עוד קצת בתנור.
היי גם אצלי, השארתי את העוגה איזה 40 דקות (השכבה האחרונה) ולא עזר, בסוף התייאשתי וכיביתי את התנור.
אולי התנור שלי חלש, אין לי מושג למה לקח מלא זמן ככה.
בסוף שמתי במקרר שיתייצב… יצאה עוגה טעימה ממש!
ראיתי שכתבת שהעוגה נשמרת 5 ימים במקרר
רציתי לדעת אם אפשר אחרי 5 ימים להקפיא אותה?
תודה נהנית מאד מאד מאד מהאתר!!
היי שירה,
לא ניסיתי להקפיא אבל פחות מומלץ להקפיא עוגות גבינה אפויות כי לפעמים הן מפרישות נוזלים בהפשרה והמרקם מעט נפגע.
אם אין ברירה תקפיאי ועדיף אחרי 2-4 ימים.
היי, עשיתי כמו שמתואר במתכון והתנור שלי לא חזק במיוחד, רציתי לדעת אם זה בסדר השכבה האמצעית יצאה באמצע עדיין נוזלית ומסביב זה נהיה כבר ספוג כי על זה שפכתי את הציפוי האחרון
של הריבת חלב ואחרי רבע שעה זה עדיין נוזלי. ככה זה אמור להיות?
היי נטלי,
העוגה לא צריכה להיות נוזלית אלא יציבה אבל במרקם רך וקצת רוטט.
אני מקווה שבקירור זה יתייצב.
יכול להיות שהתנור שלי חלש מידי? כי מסביב יצא לי כמו ספוג ובאמצע קצת נוזלי עדיין על זה שפכתי השכבה האחרונה וגם זה אחרי רבע שעה בתנור נשאר לי נוזלי אבל שמתי במקרר
אם הכנת לפי מה שרשום במתכון ועדיין העוגה היתה נוזלית באמצע אז יכול להיות שהתנור שלך חלש יחסית והיה כדאי לאפות יותר זמן.
מה את אומרת?
זה נראה לי בסדר (לא רואה שזה נוזלי). זה אחרי לילה במקרר נכון?
איך זה מבחינת טעם? היית מעדיפה שזה יהיה יותר יציב או שהמרקם בסדר לדעתך?
כן, זה אחרי לילה במקרר. את האמת יצא ממש טעים פשוט מרגישה שבאמצע כזה טיפה יותר נוזלי בכל מקרה, מה את מציעה לפעם הבאה? האם עדיף לעלות את הטמפרטורה אם זה עדיין נוזלי באמצע בשכבה האמצעית עד שזה יהיה ספוג או פשוט לחכות עוד?
אני מציעה פשוט להמשיך לאפות באותה טמפ’.
הכנתי יצא שלמות!!!
אין עליך ועל מתכונייך.
מהמם 😍
תודה רחלי
היי אפרת , העוגה יצא לי ממש טוב תודה המתכונים שלך מעולים!!
מהמם 😍
תודה אוריה
היי אפרת , רציתי לדעת בעוגת גבינה אפשר לערבב בעזרת כף ולא מטרפה או שחייב במטרפה?
עם מטרפה הקמח נטמע טוב יותר בבלילה אבל אם אין לך אפשר לערבב גם עם כף.
אוהבת מאד את האתר, אבל לא אהבתי את העוגה לצערי…
יצאה יפה אבל לא ככ טעימה..
מן טעם חמוץ וכבד מהשמנות והגבינות המרובות אולי.
אבל תודה:)
מצטערת שהתאכזבת.
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב 🌺
כמה ביצים LARGE לשים לכמות הרגילה וכמה לתבנית 26?
תודה מראש.
3 ביצים L לכמות שבמתכון ו- 4 ביצים לתבנית 26.
כמויות לתבנית 26:
לתחתית:
כוס וחצי (210 ג’) קמח רגיל
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
כף וחצי ריבת חלב
עוגת גבינה:
5 ביצים M או 4 ביצים L
כוס (200 ג’) סוכר
1250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
מיכל וחצי שמנת חמוצה (300 מ”ל)
כף וחצי אבקת אינסטנט פודינג וניל
4 כפות מלאות קמח רגיל
ציפוי שמנת חמוצה וריבת חלב:
2 מיכלי שמנת חמוצה (400 מ”ל)
2 כפות גדושות (30 ג’) סוכר
כפית (5 ג’) תמצית וניל
5 כפות מלאות ריבת חלב
זיגוג ריבת חלב (לא חובה): כף גדושה ריבת חלב
עוגה מושלמת!!!
טעימה בטירוף, יפה ואסתטית!
אין עליך!
תודה שירה 🙂
טעימה
מהמם 😍
תודה על השיתוף!
שלמותת
למה לא לזלף ישר כשזה מעט מתקרר ע”מ שזה ימס (כמו לך).
מי שמעדיף את זה מומס אז אפשר.
שבת שלום 🙂
עוגה מהמממת עשיתי הכול לפי השלבים יצא מושלם!!!תודה ושבת שלוםםם
תודה עדן 🙂
בתמונה נראה שהריבת חלב שזילפת על העוגה נוזלית יותר מהרגיל, אני טועה?
העוגה היתה קצת חמימה ששמתי את הציפוי וריבת החלב נמסה.
ואם התבנית שלי היא קוטר 24, מה יקרה אם אכין כמות של 26?
היא תצא גבוהה יותר.
עדיף!
אני לא סגורה אם התבנית שלי היא קוטר 24 או קוטר 26.
אם נניח זה קוטר 26 זה יהיה משמעותי אם אעשה את המתכון הנ”ל?
העוגה פשוט תצא קצת נמוכה.
שלום אפרת,
דבר ראשון המתכונים אלופים!!! נהנית מאוד!!
שתי שאלות:
1. למתכון ללא גלוטן האם ניתן להמיר את הקמח לקמח כרגיל.
2. ואם אין לי תבנית עגולה, איזה גודל זה יוצא במרובע?
היי יהודית,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
1. לא ניסיתי עם קמח כרגיל אבל אפשר להכין תחתית מפירורי ביסקוויטים ללא גלוטן ולערבב 180 גרם ביסקוויטים ללא גלוטן מפוררים דק + 80 גרם חמאה מומסת + כף גדושה ריבת חלב ולהדק בתבנית (אין צורך לאפות).
2. תבנית מלבנית בגודל 30X20.
יצא מדהים!!!!
(למרות שלא ראו את זילוף הריבת חלב מלמעלה)
למתכון ללא גלוטן הכנסתי עוגיות פסחיות בראוניז עם חמאה וריבת חלב ויצא טעים!!!! מומלץ לכולן!!!
תודה שחזרת לעדכן ❣️
אפרת, תודה ענקית על כל המתכונים פה, מעריצה שלך!!! ממש חיה על האתר שלך…
רציתי לשאול אם אני עושה בקוטר של 28 מה הכמויות? כפול אחד וחצי?
תודה רבה!!
אם זו לא תבנית עמוקה אז אני מניחה שהכפלה ב1.5 תספיק.
חג שמח 🌺
ביום העצמאות גיליתי את המתכון ומאז כבר שלוש פעמיים הכנתי, הכי חובבנית שיש אבל ממש קשה לפקשש עם מתכון כזה מפורט. יצא מושלם והמחמאות לא איחרו להגיע, טעימה יותר אחרי יומיים במקרר. בשבועות אנסה לגוון ולנסות מתכון של עוגה אחרת, פשוט הייתי חייבת להגיב אז תודה רבה אפרת את אלופה!!
השיבו
שמחה לשמוע!
תודה שמרית וחג שמח ❤️
היי אפרת שאלונת🤗 אם אכין בתבנית קוטר 20 (שזה חצי מהכמות) כמה ביצים לשים? 2? והאם זמן האפייה בתנור נשאר אותו דבר?
כן, שתי ביצים M או S.
אפיה -30 דקות במקום 40 דקות. אין שינוי ביתר הזמנים.
תודה רבה 💙
הצלחתי פעם ראשונה ויצא טעים מאוד! לא מתוק (אוסיף פעם הבאה עוד קצת סוכר), עוגה יפה, אפויה ומהנה 😍 תודה אפרת על המתכון והעזרה!
מהמם 😍
תודה שחזרת לעדכן!
אני דווקא אוהבת שזה לא מתוק
אם זה מתוק-קשה להתיישב על התבנית……
כיצד ניתן להמיר לתבנית מלבנית או לתבנית אנגליש קייק?
האם נשמר טוב בהקפאה?
מה התחליף לקמח לעוגה ללא גלוטן?
הכמות במתכון מתאימה לתבנית מלבנית בגודל 20X30.
עדיף לא להקפיא, זה עלול לפגוע במרקם ובטעם. אפשר לשמור במקרר כ-5 ימים, מכוסה היטב.
לגרסה ללא גלוטן:
בעוגה עצמה אפשר לשים 3 כפות קורנפלור במקום הקמח.
לגבי התחתית אפשר להכין מפירורי ביסקוויטים ללא גלוטן ולערבב 180 גרם ביסקוויטים ללא גלוטן מפוררים דק + 80 גרם חמאה מומסת + כף גדושה ריבת חלב ולהדק בתבנית (אין צורך לאפות).
אפשר בלי מטרפה?
כן.
היי אני חולה על ריבת חלב ונראה שעוגה המהממת הזאת תספק את הדרישה! 2 שאלות: 1. אם אני רוצה להכין בתבנית 20 האם זה יספיק אם אקטין כמויות בחצי? 2. מפחדת שכשאשים את הציפוי העוגה תשקע, האם יש דרך לוודא שהעוגה יציבה מספיק ?
תודה מראש 🤗
היי שירי,
1. אם הכוונה לתבנית חד פעמית (בגובה 5 ס”מ) אז יש להכין מחצית כמויות. תרשמי בחיפוש בתגובות “אינגליש קייק”. רשמתי שם כמויות לחצי כמות.
2. העוגה לא אמורה לשקוע כי היא לא אמורה לתפוח כל כך.
חג שמח 🌺
תודה אפרת על התשובה המהירה ! 1. סורי לא הייתי ברורה, התכוונתי לתבנית עגולה קוטר 20 אבל במקרה מצאתי באתר פה שזו המרה נכונה.
2. אני חוששת לשים ציפוי על עוגה רכה מדי וששתי השכבות יתערבבו. ציינו פה שזה יכול לקרות אז השאלה שלי איך אני מוודא שהשכבה יציבה מספיק? קיסם מניחה שלא יעבוד פה אז לפי מגע ?לפי העין? פעם ראשונה שאני מכינה עוגת גבינה אפויה חח😅
נכון, קיסם פחות עובד בעוגות גבינה. את תראי שהעוגה קצת רוטטת אבל יציבה.
*יש לאפות בחום עליון ותחתון ולהניח את העוגה במרכז התנור.
אוקי :)) תודה על הסבלנות! מקווה להעלות פה גם את תמונת ההצלחה שלי בהמשך 🥰
אני רואה שיש לי רק תבנית בקוטר 26, אבל אין לי מספיק חומרים לכמות הזו.
מה יקרה אם אני אכין לפי הכמות של תבנית 24?
טוב אני רואה שאפשר לעשות בשתי תבניות אינגליש קייק.
תודה.
נכון 🙂
הי אפרת,
אני רוצה לעשות את העוגה ללא גלוטן. חשבתי לוותר על התחתית. מה לשים במלית במקום הקמח? (חוץ מקמח ללא גלוטן).
תודה רבה
היי רותם,
בעוגה עצמה אפשר לשים 3 כפות קורנפלור במקום הקמח.
אם תרצי להכין תחתית אפשר להכין מפירורי ביסקוויטים ללא גלוטן ולערבב 180 גרם ביסקוויטים ללא גלוטן מפוררים דק + 80 גרם חמאה מומסת + כף גדושה ריבת חלב ולהדק בתבנית (אין צורך לאפות).
יצא פשוט טעים בטירוף כולם זללו!!!
שמחה לשמוע ❤️
יצא מדהים! הורדתי את הבסיס כי אני לא מתחברת לבסיסים באופן כללי ובכל יצא מושלם
עוגת גבינה טובה ועשירה בנגיעות ריבת חלב
שמחה שיצא טעים 🙂
לא רק טעים! גם יציב ונחתך יפה! והצבעים.. מרשים ממש!
❤️
הי אפרת,
האם אפשר לשים פחות גבינה לבנה?
ואם כן כמה?
לא מומלץ. זה ישפיע על המרקם ועל גובה העוגה.
אם חסרה לך גבינה אפשר להכין חצי מכל הכמויות בתבנית אינגליש קייק.
הי. אפשר להחליף את הריבת חלב בממרח לוטוס?
אני חושבת שכן.
הי אפרת, ממש אוהבת את המתכונים שלך, ומשתמשת המוןןן באתר הזה!!
אני רוצה להכין את העוגה הזאת בתבניות אישיות. נראה לך מתאים? יש לך המלצות לגבי זה?
שוב תודה!
היי מרים,
אני חושבת שאפשר אבל זמן האפיה יתקצר.
לדעתי את התחתית תאפי 5-7 דקות ואח”כ 25 דקות ב170 מעלות ולאחר הוספת הציפוי עוד 10-12 דקות.
שלום אפרת!
הכנתי עם גבינת סויה ויצא מדהים תודה רבה על הכל.
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
אפשר להכין מגבינת סויה זה יצא טעים?
לא יודעת, לא ניסיתי.
אוהבת מאד את המתכונים שלך…
האם צריך לשים תבנית עם מים בתחתית התנור?
לא, אין צורך.
אפשר להשתמש בשמנת מתוקה לציפוי?
תודה על כל המתכונים- אני משתמשת המון!
במקום ציפוי שמנת חמוצה אפשר להקציף שמנת מתוקה עם 3-4 כפות מלאות ריבת חלב ולשים על העוגה לאחר שהיא התקררה לטמפרטורת החדר.
היי
הכנתי לצאת הצום
ממש מוצלח תודה רבה .
אין על המתכונים שלך קלים וכיפיים להכנה…..
תודה תמר ❤️
ללא שום ניסיון באפייה ויצא מעולה, ממש תודה! את נהדרת (:
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
כשפתחתי לחפש מתכון נוסף ראיתי את התגובה… אז לתועלת מי שיתבלבל כמוני: העוגה יצאה אכן גבוהה, בטעם שמנת קצת כבד אבל טעים בהחלט, במיוחד אחרי קירור. מרחתי על העוגה ריבת חלב, ואחרי הכל- יצא טעים!!! זה מה שמיוחד במתכונים שלך- שגם כשמתבלבלים בהם- הם יוצאים מוצלחים…
תודה בת שבע ❤
הצילו!!! אל תשאלי מה קרה לי!
שמתי בטעות 3 שמנת חמוצה בעוגה במקום 1, וזה אחרי שקראתי 1000 פעם את המתכון…
מה הולך לצאת לי???
ומה אני עושה בציפוי במקום 2 שמנת חמוצה?
קצת דחוף… תודה!!!
סורי, ראיתי עכשיו.. איך העוגה יצאה?
במקרה כזה העוגה מספיק גבוהה ואפשר לוותר על הציפוי. מה עשית בסוף?
היי אפרת, מה שלומך?
כמה זמן ראוי לאכול את העוגה מיום הכנתה? כמובן כשהייתה במקרר כל הזמן…
תודה.
היי 🙂 העוגה נשמרת במקרר כ-5 ימים.
הי אפרת,
מה דעתך על ממרח/חמאת שקדים במקום ריבת חלב?
כדאי לנסות?
תודה,
אסף.
היי אסף,
רק עכשיו אני משיבה כי הייתי בחופש.
מקווה שהסתדרת. ניסית להמיר בממרח שקדים?
עוגה מהממת כבר שנה שניה שאני מכינה אותה
תודה ענקית
אין מילים
שמחה לשמוע 🙂
תודה רינה
היי אפרת
זו עוגה מושלמת, וגם מאד מרשימה, אבל אני חושבת שאפשר לוותר על הסוכר בציפוי, זה כבר מידי מידי מתוק
אני כל היום נעזרת באתר שלך
תודה ציפי 🙂
נראה מהמם! 🙂 אפשר להחליף בתחתית במקום שמן רגיל – שמן קוקוס?
כן.
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק? אני רוצה להכין לכמה אנשים לשבועות, ורוצה לדעת אם אפשרי וכמה לעשות מבחינת הכמויות.
הכמויות במתכון מתאימות ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
לתבנית אחת יש להכין מחצית מהכמויות:
לתחתית:
3/4 כוס קמח רגיל
5 כפות שמן
כף שטוחה ריבת חלב
עוגת גבינה:
2 ביצים קטנות
שליש כוס סוכר
375 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
חצי מיכל שמנת חמוצה (100 מ”ל)
כפית מלאה אבקת אינסטנט פודינג וניל
כף וחצי קמח רגיל
ציפוי שמנת חמוצה וריבת חלב:
מיכל שמנת חמוצה (200 מ”ל)
כף גדושה סוכר
חצי כפית תמצית וניל
2.5 כפות מלאות ריבת חלב
זיגוג ריבת חלב (לא חובה): כף ריבת חלב
העוגה נראתה לי מהממת ובשונה מכולם שיצא להם מושלם
אני מוציאה את העוגה מהתנור (אחרי השכבה של העוגת גבינה ) שופכת את הציפוי ומיד זה נשבר ו2 השכבות התערבבו
אולי תמליצי לקרר לפני השכבה העליונה כי רשמת לשפוך מיד וזה ממש רותח
אבל תודה אין עלייך
חוץ מזה המתכונים שלך מוצלחים ברמות:)
תודה
היי אסתי,
זה לא אמור לקרות. זה נשמע כאילו השכבה של עוגת הגבינה לא היתה מספיק אפויה.
הכנת את הכמות שבמתכון או הכפלת כמויות? הכנת בתבנית עגולה 24? אפית ב170 מעלות במשך 40 דקות לפני ששמת את הציפוי?
אפשר להקפיא את העוגה?
זה לא יהרוס את הטעם?
עדיף להימנע מהקפאה של עוגות גבינה אפויות, כי לעיתים זה פוגע במרקם.
אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר.
היי אפרת,, האם יצליח עם קמח כוסמין ??
בתחתית כן. תערובת העוגה עדיף להשתמש בקמח רגיל או קורנפלור.
היי, הרגע הוצאתי את העוגה מהתנור היא נראית טוב, עם זאת, האמצע קצת רוטט, ואני קצת חוששת, האם יום למחרת אחרי שהייה במקרר זה ייסתדר? הכנתי בול לפי ההוראות לתבנית 26 ובמקום 5ביצים m שמתי 4 l
היי סיון,
לתבנית גדולה יותר בדר”כ כדאי להאריך קצת את זמן האפיה.
בכל מקרה, במקרר זה אמור להתייצב.
אני רוצה להכין היום את העוגה. נראית מעולה.
באיזה כוסות (לקמח, שמן וכדו’…) את משתמשת? האם ח”פ או שיותר מתאים כוס דורלקס?
תודה רבה!
היי לילי,
בכל המתכונים באתר אני משתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל. הכוונה לכוס זכוכית רגילה עם ידית.
הי אפרת,
ותודה רבה על כל המתכונים,
שמנת חמוצה את מכוונת לגביעים כמו הלבן?
תודה רבה,
נעמי
נכון 🙂
העוגה יצאה מהממת עם טעם משובח כלם ליקקו את האצבעות אם הייתי מכינה עוד תבנית גם היא היתה מתחסלת
תודה רבה על הכל
שמחה לשמוע!
תודה💜
זה מה שעשיתי העוגה ניראת 10 עדיין לא טעמנו אני שומרת אותה לשבת לחמותי.
זה שהוספתי עוד שמנת בעוגה לא אמור להוריד לה מהמתיקות?
תודה רבה רבה על הכל
לא משהו קריטי.
עזרה ראשונה אפרת שמתי בעוגת גבינה בטעות שתי שמנת חמוצה במקום אחת האם להוריד מהציפוי ? שהרי בציפוי צריך עוד שתיים מקווה שאת רואה אותי בשעה הזויה הזו
היי הודיה,
ראיתי רק עכשיו, מקווה שהסתדרת 🙂
אפשר לשים בציפוי שמנת אחת, הציפוי ייצא דק יותר.
עוגה מושלמת! קלת הכנה וטעימה ברמות! ונראית סוףףףף!! תודה!!
עשיתי שינוי בציפוי של הלמעלה.. שמתי שמנת אחת במקום שניים וערבבתי עם סוכר ותמצית וניל ולחצי מהכמות הוספתי שוקולד מומס וחצי השני ריבת חלב ואז מרחתי את שכבת הרבת חלב וקשטתי עם השוקולד וזה נראה מושלם!!!
מעולה 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה יעל ויום מקסים🌷
היי,
בבלילת הציפוי נראה שיש גושים קלים.. האם זה תקין וככה אמור להיות עם שמנת חמוצה?
(התאריכים על המיכלים תקינים)
תודה 🙂
היי מיקי,
ערבבת עם כף או עם מטרפה?
לא זכור לי שיש גושים אולי כי אני ערבבתי עם מטרפה.
הכנתי את העוגה לפי המתכון שלך וואוו
יצא מושלם! אפייה זה לא הצד החזק שלי ואני בשוק מהקלות שאפיתי עוגה כזאת לבד 🙂
תודה רבה לך על מתכונים קלים ופשוטים
נ.ב- למעלה מרחתי כפית ריבה במקום לעשות ציפוי שמנת
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי, אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית חד פעמית מרובעת/מלבנית.
מה הגודל המומלץ כדי שהעוגה לא תצא נמוכה מידי?
תודה
תבנית מלבנית בגודל 22X31.
שלום אפרת,
רציתי לשאול האם ניתן להכין את העוגה הזאת ללא בצק התחתית אלא רק עם הגבינה וציפוי השמנת?
אם כן, זמן האפייה ואופן ההכנה משתנה? והאם הטעם לא נהרס כך?
ואם אכין בתבנית עגולה 22.5 מקרטון זה יהיה בסדר?
היי ורד,
אפשר לוותר על התחתית. העוגה תצא קצת יותר נמוכה אבל זה לא נורא.
את בעצם מתחילה להכין ישר משלב העוגה. יש לחמם תנור מראש ל170 מעלות ולאפות במשך 40 דקות ולהמשיך עם הציפוי כרגיל.
תבנית 22.5 מקרטון זה בסדר.
אפשר בבקשה כמויות לתבנית 26?
כמויות לתבנית 26:
לתחתית:
כוס וחצי (210 ג’) קמח רגיל
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
כף וחצי ריבת חלב
עוגת גבינה:
5 ביצים קטנות (M)
כוס (200 ג’) סוכר
1250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
מיכל וחצי שמנת חמוצה (300 מ”ל)
כף וחצי אבקת אינסטנט פודינג וניל
4 כפות מלאות קמח רגיל
ציפוי שמנת חמוצה וריבת חלב:
2 מיכלי שמנת חמוצה (400 מ”ל)
2 כפות גדושות (30 ג’) סוכר
כפית (5 ג’) תמצית וניל
5 כפות מלאות ריבת חלב
זיגוג ריבת חלב (לא חובה): כף גדושה ריבת חלב
עוגה מושלמת!!! התארחנו בשבת אצל חברה טובה שהיא גם קונדיטורית מובילה והיא כל כך התלהבה מהעוגה! אז ממש תודה רבה לך
.
נראה מושלם!!! 😍
היי אפרת, בציפוי יש אפשרות להחליף את השמנת חמוצה באשל או בגיל?
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.
חג שמח 🌺
אפרת היקרה, תודה יצא פשוט מושלם!
הכנתי את כל ארוחת החג מהמתכונים שלך ויצא מדהים. חג שמח!
וואו נראה מושלם!
תודה על השיתוף ❤️
היי! כשאני מוציאה את העוגה מהתנור כדי לשים את הציפוי היא צריכה להיות יציבה?? כי היא עדיין לא יציבה כ”כ
יציבה אבל רכה. קצת רוטטת.
אוקיי תודה!
העוגה נראית טוב עכשיו מכניסה למקרר…
מחכה כבר לטעום😋
היי אפרת, האם אפשר להמיר ריבת חלב לחלב מרוכז? תודה רבה
היי ביאנה,
זה לא ייצא בדיוק אותו דבר כמו עם ממרח ריבת חלב. הממרח הוא יותר כהה וסמיך.
אם את שמה חלב מרוכז אז בציפוי שמנת חמוצה שימי רק 2 כפות כי זה דליל.
שנה טובה 🙂
תודה רבה אפרת ושנה נפלאה! אוהבת את המתכונים שלך
יצאה עוגה מושלמת
תודה רבה על כל המתכונים המדהימים.
נראה מעולה!
תודה הדר 🙂
היי אפרת,
הרבה מתכונים שלך, כמו גם העוגה הזאת, הם פשוט נהדרים – קלים להכנה וממש-ממש טעימים.
תודה
תודה אינסה, כיף לשמוע! 🙂
הכנתי שוב לשבת
הצליח מעל ומעבר! היה גבוה, מרשים והכי חשוב -טעים!
האורחים לא האמינו שמדובר בהכנה קלה כ”כ.
תודה אפרת!
שמחה לשמוע!
תודה מימי.
שבוע נפלא 🌷
היי אפרת
אם אני רוצה לאפות את העוגה ב2 תבניות אינגליש קייק. זו אותה כמות?
שנית, כמה זמן העוגה מחזיקה במקרר?
תודה רבה!
היי ליטל,
הכמות שבמתכון מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
העוגה נשמרת במקרר כ-5 ימים.
שבוע מקסים 🙂
צהריים טובים,
איך היית מצפה עוגה בריבה רגילה?
בלי שכוות שמנת אפשר? איך?
תודה לך!
קצת דחוף!
לאחר שהעוגה מתקררת תשימי עליה כמה כפות ריבה ותשטחי לגובה אחיד. לא צריך להוסיף לזה כלום.
אם אני רוצה עוגבת גבינה פשוטה בלי ריבת חלב, אלא עם תחתית בצק פריך. כמה זמן עלי לאפות את הבצק הפריך לפני שאני מוסיפה לו את בלילת העוגה?
תודה,
אביגיל
היי אביגיל,
מצרפת מתכון לעוגה גבינה אפויה רגילה.
היי, האם ניתן לאפות בתבנית אנגליש קייק חד פעמי?
או תבנית חד פעמי מרובעת בינונית ?
אם כן כמה תבניות זה יוצא ?
תודה רבה
אפשר לאפות ב-2 תבניות אינגליש קייק או בתבנית אחת מלבנית בגודל 20X30.
העוגה קצת מורכבת להכנה אבל פשוט חלום השילוב של שמנת חמוצה עם ריבת חלב פשוט שילוב קטלני סה”כ נהנתי תודה רבה .גבר שמכין עוגות לאשתו אישתי מאוד נהנתה
כל הכבוד לך 🙂
שמחה שנהניתם מהעוגה.
היי אפרת רציתי לשאול עם זה משנה שאני ישים גבינה של 3% במקום 5% או 9%
ההבדל הוא לא משמעותי.
אה אוקיי תודה😃
היי
תודה על העוגה,הפוקצה,האלפחורס,והלזניה חלבית
ובטח שכחתי עוד כמה
תודה
תודה לך שאתה תמיד חוזר לעדכן 🙂
שבוע מצוין
היי
יצא טעים ולא מתוק. כל אמור להיות.
תודה
תודה אביחי 🙂
אפרת המוכשרת!!
העוגה יצאה מושלם,ההכנה קלילה מאוד שזב הכי כיף!!
תמשיכי להוסיף לנו טעם במטבח….
תודה אבישג! שמחה לשמוע 🙂
אפרתתתתתתתת!
יצא מדהים!
אנחנו לא מפסיקים לכרסם!
שבה את כוווולם!
תמשיכי לשמח אותנו:)
איזה כיף לשמוע!
תודה יקירה 🙂
יצא מעולה
תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
חוזרת לדווח שהעוגה יצאה מצויינת, גבוהה, יציבה אבל צדקה אחת המגיבות, התחתית אינה טעימה וזה פוגם.בן זוגי שטעם לא ממש אהב, הגבבינה והציפוי טעימים.
האם ניתן להכין תחתית עם חלמון ביצה וחמאה?השמן מורגש מידי….
כן, אפשר להכין את התחתית עם חלמון ביצה וחמאה.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי אפרת,
הנה העוגה מצטננת לה לפני הכניסה להתייצבות במקרר.
מחר נטעם ונעדכן.☺
מעולה 🙂
מחכה לעדכון איך יצא..
עוגה מעולה טעימה מאוד ונראתה יפה תודה לך
תודה מירב, שמחה שאהבת 🙂
אין מילים,
היה לי קל כיף ומדויק,
העוגה יצאה טעימה, מדויקת והכי חשוב יפה,
חג שמח,
תודה!
מהמם!
תודה הדס 🙂
הי אפרת, העוגה נראית מדהימה.. יש לי רק ביצים קטנות. לשים 4 או להישאר עם 3?
שימי 4.
עוגה קלה, יצאה גבוהה, יציבה, טעימה מאד וקצרה מחמאות.
עשיתי את הציפוי לפי המתכון רק עם 5 כפות ממרח לוטוס.
האם לדעתך ניתן לעשות זאת גם עם ממרח שוקולד?
היי יפעת,
שמחה שאהבת את העוגה 🙂
לגבי שימוש בממרח שוקולד, בתחתית אין בעיה. בציפוי שמנת חמוצה אני מתלבטת. אולי יהיה עדיף להכין ציפוי גנאש משוקולד חלב ולהמיס 150 גרם שוקולד חלב + שליש כוס שמנת מתוקה ולשים על העוגה לאחר שהיא התקררה לטמפרטורת החדר. אפשרות נוספת היא לשים כ- 5 כפות ממרח שוקולד בלי שמנת חמוצה. אם הממרח מוצק אפשר לדלל אותו עם כמה כפות חלב.
תודה לך על המתכון, הוא נראה טעים בטירוף. תוכלי אולי לרשום כמויות לתבנית חד פעמית מרובעת (בגודל 32.5 על 26), ממש תודה
היי שרה,
כמויות לתבנית שציינת:
לתחתית: כוס ושני שליש קמח, חצי כוס שמן, 2 כפות ריבת חלב
לעוגה: 5 ביצים, כוס סוכר, 1125 גרם גבינה לבנה, 300 שמנת חמוצה, 2 כפות פודינג וניל, 4.5 כפות קמח
לציפוי: 2 שמנת חמוצה, 2 כפות גדושות סוכר, כפית תמצית וניל, 5 כפות מלאות ריבת חלב.
וואוו אפרת! העוגה יצאה מדהימה ממש! בעלי והילדים אהבו ולא גמרו ליישר מכל הכיוונים!
העוגה גם יצאה יפיופה אז בכלל כיף..
תודה לך על המתכונים המוצלחים והברורים.
ושאלה קטנה: התחתית הגירה נוזלים לתבנית במהלך הזמן שהייתה במקרר. יש משהו שאוכל לשפר בה?
היי שרה,
שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת 🙂
לגבי התחתית, הכנסת אותה במקרה למקרר כשהיא עוד היתה חמימה?
אחת העוגות היותר מושלמות שאכלתי!!!
שמחה שאהבת 🙂
היי
תודה על כל המתכונים המעולים
אבל זאת יצאה לי ממש מוזר! למה????
והטעם של התחתית ממש לא טעים
התבאסתי
היי תמר,
לפי התמונה היא באמת נראית קצת מוזר. לא ברור לי למה.
בכל מקרה מצטערת שהתבאסת 🙁
הי אפרת
רלוונטי להכין את העוגה בטוסטר אובן ( גדול אבל עדיין טוסטר אובן)?
נראה לי שכן.
האם נוגט במקום ריבת חלב יכול גם להיות מתכון מנצח? יש לי את שניהם בבית, אבל מאוד אוהבת נוגט, השאלה אם יתאים פה לעוגה לפחות כמו הריבת חלב..
אמור לצאת טעים 🙂
היא צריכה להיות רכה אך יציבה. בדיקת קיסם פחות מתאימה בעוגה הזו.
היי אפרת, תודה על האתר הכ”כ פרקטי וטעים.
אני גרה בחו”ל ולצערי אין לי איך להשיג כאן ריבת חלב. זה די תוקע אותי עם הרבה מתכונים טעימים. יש לך אולי מתכון כיצד להכין את הריבת חלב עצמה אשמח מאוד!!!!
תודה רבה וחג שמח
היי חני,
אין לי מתכון לריבת חלב, למרות בהמשך אני מקווה להעלות.
את יכולה להשתמש בכל ממרח בהיר שתמצאי. ממרח חלב או ממרח שוקולד לבן.
היי,
תודה רבה על מתכונים נפלאים!!
האם אפשר להקפיא את העוגה, ולהפשיר ביום/יום לפני שרוצים להגיש???
היי מאיה,
פחות מומלץ להקפיא עוגות גבינה אפויות כי לפעמים הן מפרישות נוזלים בהפשרה והמרקם מעט נפגע. עדיף לשמור במקרר. העוגה נשמרת במקרר עד 5 ימים.
האם ילך ממרח אחר במקום ריבת החלב? נניח שוקולד?
היי ענת,
בתחתית אפשר לשים ממרח שוקולד.
במקום ציפוי שמנת חמוצה אפשר להכין גנאש שוקולד ולהמיס 150 גרם שוקולד חלב + שליש כוס שמנת מתוקה ולשים על העוגה לאחר שהיא התקררה לטמפרטורת החדר.
הי אפרת,
ראשית, עשיתי את העוגה כפי שכתובה והיא הייתה מצוינת.
ברשותך אשאל שאלת המשך לשאלה של ענת.
אם לא עושים ציפוי שמנת חמוצה, מהו זמן האפיה של עוגת הגבינה? כי הרי בגרסה של הציפוי ממשיכים לאפות אותה עם הציפוי.
כמו כן, האם לדעתך במקום גנאש שוקולד כמוצע יתאים רוטב פירות יער? ראיתי רוטב פירות יער באחד המתכונים האחרים שלך, אבל שם זו עוגה ללא אפיה, וחשבתי לנסות את המתכון האפוי הזה עם רוטב פירות היער.
תודה על אתר מדהים, ועל אדיבותך הרבה.
היי אסף,
אם מוותרים על ציפוי השמנת החמוצה אפשר לאפות ב170 מעלות במשך 45-50 דקות (במקום 40 דקות) ואז מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה.
אפשר להכין רוטב פירות יער. את הרוטב אתה יכול להכין מראש ולשמור בנפרד במקרר. לאחר כמה שעות טובות שהעוגה היתה במקרר ולפני ההגשה, אפשר לצקת מעליה את רוטב פירות היער. אפשר גם להגיש את העוגה עם הרוטב בנפרד כך שכל אחד יכול להוסיף לו רוטב לפי טעמו האישי.
יום נפלא 🙂
ווואוו!!
10 דק’ כולל הקניה של החומרים 🙂 🙂
אפיתי בטוסטר אובן- זמן האפיה לא הספיק (כששמתי את השכבה העליונה היא שקעה טיפה כי הגבינה לא היתה אפויה)
אפיתי עוד רבע שעה- מ-ו-ש-ל-ם!!
חודש טוב ומבורך.
שמחה שבסופו של דבר יצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
להבא-
האם עדיף קודם לסיים את האפייה של השכבה הלבנה ואז לשים את השכבה העליונה, או כמו שעשיתי- לאפות הכל יחד עוד רבע שעה?
ושאלה נוספת-
עם כל יום שעובר על העוגה ריבת החלב מתבהרת- זה אמור לקרות או שזה מעיד על קלקול?
היי אפרת. במידה ואני רוצה להכין ב2 תבניות אנגליש קייק…מתאים? או שצריך להגדיל כמויות?
הכמות שבמתכון מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
יום מקסים 🙂
כמה ימים מראש אפשר להכין את העוגה ולשמור במקרר?
5 ימים זה מוגזם?
העוגה נשמרת במקרר עד 5 ימים.
בוקר טוב
נראה וואו!
תודה דני 🙂
אני רוצה להכין בתבנית קפיצית מספר 26.
תוכלי בבקשה לתת לי את. הכמויות המתאימות? תודה מראש
לתחתית: כוס ושני שליש קמח, חצי כוס שמן, 2 כפות ריבת חלב
לעוגה: 5 ביצים, כוס סוכר, 1125 גרם גבינה לבנה, 300 שמנת חמוצה, 2 כפות פודינג וניל, 4.5 כפות קמח
לציפוי:2 שמנת חמוצה, 2 כפות גדושות סוכר, כפית תמצית וניל, 5 כפות מלאות ריבת חלב.
תודה אפרת, אבל נראה לי שכמות השמנת מוגזמת.מה אפשר לשים במקום השמנת
היי מלכה,
את יכולה לוותר על הציפוי או להכין ציפוי יותר דק ולהכין את הכמויות שבמתכון המקורי או מחצית מהכמויות : מיכל שמנת חמוצה, כף גדושה סוכר, חצי כפית תמצית וניל ו2.5 כפות ריבת חלב.
יצא מושלם!! תודה רבה 🙂
תודה חגית, שמחה לשמוע 🙂
היי נראה מתכון מעולה! מתאים לתבנית העגולה חד”פ (לא השטוחה של הפאי,אני מתכוונת לגבוהה יחסית..)?
אפשר להכפיל כמויות ל-2 תבניות?
כן, הכמות מתאימה לתבנית עגולה חד פעמית.
אפשר להכפיל כמויות.
היי
רציתי לשאול אם יש לי 2 גבינה לבנה (500 גרם) במקום 3ק קופסאות יש אפשרות אולי לשים שמנת חמוצה אחת במקום גבינה לבנה אחת?
האתר מקסים
תודה שרה
היי שרה,
זה יוצא יחס של כמעט חצי חצי בין הגבינה הלבנה לשמנת החמוצה. לא ניסיתי אבל אני חושבת שזה בסדר. חסר לך 50 גרם. אז כדאי לשים 2.5 מיכלי שמנת.
היי.. בדיוק באמצע הכנת העוגה.. פתאום רואה שיש חבילה אחת של גבינה לבנה 270 גרם.. :(( מה עושים? יש תחליף? אולי שמנת חמוצה במקום?
היי אור,
האמת שאני לא יודעת איך זה ייצא שהרוב העוגה היא משמנת חמוצה.
אז מה את ממליצה לעשות? עדיף להשאר עם מיכל אחד של שמנת חמוצה ואחד גבינה לבנה?
מתנצלת על העיכוב, ראיתי רק עכשיו.. מבחינת כמויות זה לא יספיק.
מקווה שהסתדרת 🙂
האם ניתן להמיר את השמנת החמוצה ליוגורט טבעי ?
ושאלה נוספת – האם כדי לקבל מרקם יותר אוורירי כדאי להפריד ביצים ולהקציף בנפרד ?
לא ניסיתי אבל לדעתי עדיף להשתמש בשמנת חמוצה.
לגבי מרקם אוורירי, אני מניחה שאפשר. קחי חשבון שההקצפה יכולה לגרום לכך שהעוגה תעלה ואח”כ תצנח קצת.
היי אפרת
תודה על כל המתכונים הנפלאים אחד אחד
אני לקוחה קבועה של המתכונים שלך
העוגה יצאה מדהים בטעם עשיר ונפלא.
היא נראית מהמם!!
תודה אסתי 🙂
היי אפרת
יודעת אולי איזה גודל של התבנית זה ? פשוט העגול הגדול הרגיל? והוכפל פה כמויות או שזה כמו שכתבת במתכון?
זה נראה כמו תבנית 28 נמוכה (בגובה 4 ס”מ).
בגלל שהתבנית נמוכה, הכמויות במתכון מתאימות.
הי, דבר ראשון אני משוגעת על האתר המושלם!!
תודה רבה!!!!
רציתי לשאול אם אפשר להכין את העוגה בטוסטר אובן כי זה מה שיש לי לחלבי, ואם זה צריך טמפרטורה שונה ויותר זמן??
תודה!
היי דבורה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. לגבי טמפ’ ומשך אפיה זה משתנה בין טוסטר אחד לשני. אם יצא לך לאפות בו עוגות כמו שאופים בתנור (מבחינת זמן וטמפ’) אז אני מניחה שזה יעבוד גם בעוגה הזאת.
שימי לב רק שאם העוגה מתחילה להשחים בחלק העליון יש לכסות אותה בנייר כסף ולהמשיך לאפות.
עשיתי אתמול והים בבוקר פתחתי אותה , היא יצאה לי יותר כמו מוס- היא לא נחתכת יפה כמו בתמונה,
אפיתי אותה בדיוק לפי ההוראות- מה הסיבה?
ממש מוזר. היא אמורה להיות מאוד יציבה, במיוחד לאחר לילה במקרר. עברת על הכמויות לוודא שלא פספסת משהו?
שמת קמח?
כן, שמתי קמח.
לפי התגובות יכול להיות שאמור לעבור 24 שעות -כי הכנתי אותו בערב.
בכל מקרה הטעם משגע!
אולי קירור של עוד כמה שעות טובות ייצב יותר את העוגה.
בכל מקרה שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת.. שהשם יברך אותך על המתכונים. רציתי לשאול אם אפשר לוותר על הריבת חלב
תודה שפרה 🙂
אם את רוצה להכין עוגת גבינה רגילה ללא ריבת חלב אז אני ממליצה ללכת על המתכון הזה- עוגת גבינה אפויה.
העוגה יצאה מעולה!!!!!!!!!
מה שכן, חייבים לחכות 24 שעות במקרר
תודה
תודה יאנה 🙂
שבוע מקסים
האם ניתן להקפיא את העוגה?
היי,
לא מומלץ כל כך להקפיא עוגות גבינה אפויות כי לפעמים הן מפרישות נוזלים בהפשרה ומשנות את מרקמן.
היי.
שבוע טוב!
עשיתי את העוגה לכבוד יום ההולדת של בעלי שמשוגע על עוגות גבינה.
העוגה יצאה מדהים!!!!!!!!
אחת העוגות הכי טובות שיש.
וההכנה בשניות!!!!!!!
תודה.
אשמח לקבל עוד מתכונים כאלה קלים ומאלפים!!!!!!!!!!!!!
איזה כיף לשמוע! 🙂
תודה חני.
שבוע נפלא 🌷
יצא ממש מוצלח. תודה על המתכון המהמם
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום 🌷
הייי הלכתי לפי המתכון ולא יודעת למה היא יצאה לי ככה🤔🤔😣😣😣 מצרפת תמונה.. לא הבנתי השכבה השלישית הריבת חלב איך היא אמורה לצאת באפייה???האמצע יצא כזה במרקם ג’לי כזה😣😣😣
היי שני,
העוגה אמורה לצאת במרקם של ג’לי אבל יציבה. לאחר כמה שעות טובות במקרר מרקמה משתפר.
שכבת ריבת החלב נראית כאילו השחימה יותר מידי. אפית לפני הזמנים והמעלות הרשומים במתכון (160 מעלות 15 דקות)? אפית בתוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון)? או שיכול להיות שהתנור שלך חזק יחסית?
היי אפרת.
יש לי רק 2 שמנת חמוצה. האם אפשר להחליף בגבינה לבנה, אם כן באיזה חלק וכיצד?
ודבר שני- האם שייך להקפיא את העוגה? ואולי אפילו לאכול אותה חצי קפואה בימים חמים אלה..?
רוב תודות!!
היי שרון,
בציפוי תשימי שמנת וחצי ותפחיתי לכף וחצי סוכר, שני שליש כפית תמצית וניל ו-4 כפות ריבת חלב.
בתערובת העוגה עצמה שימי חצי מיכל שמנת חמוצה ותוסיפי עוד 3 כפות מלאות גבינה לבנה.
פחות מומלץ להקפיא עוגות גבינה אפויות כי לפעמים הן מפרישות נוזלים בהפשרה ומשנות קצת את מרקמן. אם זאת היתה עוגת גבינה ללא אפיה אז אין בעיה להקפיא אותה ואפילו לאכול אותה חצי קפואה.
היי.
תודה על המתכונים המהממים.
במידה ויש לי ביצים מידה M? כמה לשים?
תודה
היי חני,
שימי 4 ביצים.
בוקר טוב!
תודה על המתכון, נשמע מאד טעים
יש לך תחליף לריבת חלב? אני רוצה להכין את העוגה הזו עם תחליפי סוכר
היי בתיה,
לגבי תחליף לריבת חלב, מה האפשרויות? כי אני מבינה שזה צריך להיות ללא סוכר.
את יכולה להשתמש באבקת “כמו סוכר” באותה כמות. בכל מקרה יש מתכון לעוגת גבינה דיאטטית עם תחליף סוכר.
היי אפרת,
רשום במתכון 3 ביצים גדולות.
האם גדולות הן גודל L או XL?
תודה
היי טלי,
שני הגדלים שציינת נחשבים כביצים גדולות.
היי אפרת, האם אפשר להשתמש בגבינת שמנת? אני גרה בארה”ב ולא מוצאת גבינות רזות. גם המרקם שלהן שונה. יש לך רעיון מה יכול להחליף?
היי לירון,
אני מניחה שאפשר להשתמש בגבינת שמנת. אני שמעתי המלצה על SOUR CREAM של חברת DAISY, אומרים שהמרקם שלה מאוד מזכיר מרקם של גבינה לבנה.
אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח קונדיטור ללא גלוטן??
היי מיה,
לעוגה ללא גלוטן אני ממליצה להכין את התחתית מפירורי ביסקוויטים ללא גלוטן ולערבב 180 גרם ביסקוויטים ללא גלוטן מפוררים דק + 80 גרם חמאה מומסת + כף גדושה ריבת חלב ולהדק בתבנית (אין צורך לאפות).
בעוגה עצמה אפשר לשים 3 כפות קורנפלור במקום הקמח.
היי אפרת אם אני רוצה לעשות אותה יותר בסגנון של עוגת גבינה מתוקה אפשרי? לט אוהבים את הטעם של הגבינה ממש
היי מירי,
לא בטוחה שהבנתי את כוונתך. את רוצה שהעוגה תהיה יותר מתוקה? אם כן, אפשר להגדיל את כמות הסוכר.
יותר בסגנון של שמנת מתוקה יש אפשרות?
אז אני ממליצה שתכיני את העוגה הזאת – עוגת ביסקוויטים וריבת חלב. היא על בסיס שמנת מתוקה ולא מרגישים בה הרבה את הגבינה.