זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
תבנית 24
מצרכים:
לתחתית:
250 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר בטעם שוקולד
150 גרם חמאה מומסת
2 כפות גדושות (66 ג’) ממרח נוטלה
קרם הגבינה:
2 מיכלי שמנת מתוקה (סה”כ 500 מ”ל)
חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
שליש (80 מ”ל) כוס חלב
125 גרם גבינה לבנה
לציפוי:
4 כפות מלאות (100 ג’) ממרח נוטלה
3-4 כפות (30-40 מ”ל) מים
אופן הכנה:
תחתית: מפוררים את הביסקוויטים ומערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה. מהדקים היטב בתחתית התבנית. מכניסים למקפיא עד להכנת הקרם.
קרם גבינה: מקציפים שמנת כחצי דקה, מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים בעזרת כף (לא במיקסר) בתנועות קיפול עד לתערובת אחידה. יוצקים מעל התחתית. מכניסים את העוגה למקפיא לחצי שעה בדיוק לפני הכנת הציפוי (אם תכניסו ליותר מחצי שעה- שכבת הגבינה תעשה סמיכה ולא תוכלו ליצור דוגמאות בציפוי).
טיפ להקצפה מוצלחת: ככל שהשמנת תהיה קרה יותר, ההקצפה תהיה מהירה וטובה יותר. רצוי גם שהקערה שבה מקציפים תהיה קרה, לכן הכניסו את מכלי השמנת והקערה למקפיא 10 דקות לפני שאתם מקציפים.
איך יודעים אם הקצפת מוכנה? אם תטו את הקערה לצד, הקצפת תשאר עומדת ויציבה במקום. אם היא נוזלת- המשיכו להקציף. תוכלו גם להרים מעט ממנה עם כף ולראות שנשאר שפיץ יציב.
*לאחר שאתם מוסיפים את הגבינה הלבנה לתערובת הקצפת- ערבבו בעדינות בעזרת כף כדי שהקצפת לא תתרכך כתוצאה מהערבוב.
ציפוי: מחממים את החומרים מעט במיקרוגל (שניות בודדות), מוצאים ומערבבים עד לתערובת חלקה. יוצקים על העוגה באופן שווה.
בעזרת קיסם מערבבים את הבלילה בכדי ליצור דוגמאות בעוגה.
שומרים את העוגה במקרר לפחות 6 שעות לפני ההגשה (מומלץ להכין יום לפני). אם רוצים שהעוגה תהיה יציבה יותר בחיתוך, ניתן לשמור אותה במקפיא ולהוציא למקרר כשעתיים לפני ההגשה.
- עוגת אספרסו |
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- עוגה לבנה |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת בורקס
האם ניתן לשים חלב נטול לקטוז?
כן
אם יש לי פתי בר רגיל ולא שוקו
אפשר להשתמש
כן פשוט התחתית תהיה בהירה:)
אפרת חג שמח,
תודה לאחר שתמיד מוצאת בו מתכון מתאים.
תודה להסברים מפורטים.
יצא טעים.
שרית
נראה מעולה!!
תודה שרית❤️
אפרת יקרה שלום, תודה על האתר המוצלח! רציתי לברר איתך האם אפשרי להשתמש רק בשמנת אחת במקום בשתיים (מטעמי שמירת הבריאות..) ואם כן – במה אפשר להחליף את השמנת השנייה? תודה רבה מראש
היי הדר,
השמנת מייצבת את התערובת אבל אפשר פשוט לוותר על שמנת אחת ולשים יותר גבינה (לפחות 250 ג’. אפשר גם יותר).
אני ממליצה להשתמש בגבינת שמנת שהיא סמיכה יותר (יש גבינות שמנת 5%) או לפחות לסנן את הגבינה הלבנה לפי השימוש.
נשמע מצוין. תודה רבה! אני מניחה שבמצב כזה עדיף לשמור אותה במקפיא ולא במקרר. נכון?
נכון:)
האם אפשר להשאיר את העוגה במקרר?(במידה ורוצים לאכול אותה על פני שבוע שלם למשל)..או שכל פעם צריך להכניס למקפיא ולהוציא מהמפקיא לפני הגשה?
היי
ניתן לשמור במקרר (מומלץ כ-5-6 ימים).
אני רוצה לצפות את כל העוגה (כולל הצדדים) במה עדיף? בגנאש שוקולד או בקרם פסקזמן?
כרגע כבר הכנתי את העוגה והיא במקפיא, היא נראית מעולה….
אשמח לתשובה מהירה, תודה.
היי
קרם פסק זמן עדיף(:
היי אפרת, לגבי התחתית- האם יש אפשרות אחרת ללא חמאה/מחמאה ולא סתם לשים ביסקוויטים? אפילו איזה תחתית אפויה יכול להיות אופציה. תודה רבה!!
היי,
אפשר להחליף את החמאה בקרם קוקוס. אפשר גם להכין תחתית אפויה מהמתכון הזה רק עם קמח לבן באותה כמות.
היי רציתי לשאול מה אפשר במקום ממרח נוטלה(לא הכשרות שלי)
תודה על האתר המושלם!!!
היי,
אפשר להשתמש בכל ממרח שוקולד אחר.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
היי אפרת, נתקעתי בלי פודינג וניל האם יש תחליף אחר?
היי,
היות ויש כאן כמות גדולה יחסית של פודינג אני לא בטוחה שתחליף של אבקת סוכר בכמות קטנה יותר יהיה טוב.
יתכן ששילוב של חצי כוס אבקת סוכר+ 4-5 כפות גבינת שמנת 30% או מסקרפונה יהוו תחליף.
תוכלי להשתמש בג’לטין אם תרצי להכין את המתכון בכל זאת.
היי אפרת! העוגה יצאה סופר טעימה!
יחד עם זאת השכבת בסיס של הביסקוויטים, יצאה מאוד קשה. יש דרך שזה יהיה טיפה פחות קשה כדי שניתן יהיה עם כפית לקחת ביס בלי להפעיל לחץ? או שזה אמור להיות ככה?
היי מאיה,
שמחה שיצא מוצלח!
מוזר שהתחתית יצאה מאד קשה, האם דייקת בכמויות המרכיבים?
אם כן, אולי אפשר להוסיף בפעם הבאה מעט מים או חלב, הם גורמים למרקם רך יותר.
נדירההה!! הכנתי מלאא פעמים
מומלצת ממש
שמחה ממש שאהבת את המתכון🌺
e0527686748@gmail.com
היי אפרת יקרה!
תגידי בעוגה לא צריך לשים סוכר?
אין צורך גם בסוכר, שאר המרכיבים (שמנת מתוקה, פודינג…) מתוקים מספיק😊
היי! אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 20, אפשר להשתמש בכמות מצרכים כמו במתכון הזה ושהיא תצא גבוהה יותר פשוט? היא עדיין תתייצב טוב?
היי ויקטוריה,
תכיני את הכמויות הבאות (יצא טיפה יותר גבוה🙂):
לתחתית:
150 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר בטעם שוקולד
90 גרם חמאה מומסת
כף וחצי ממרח נוטלה
קרם:
מיכל וחצי שמנת מתוקה (סה”כ 375 מ”ל)
4 כפות פודינג וניל
רבע כוס חלב
לציפוי:
3 כפות מלאות ממרח נוטלה
2-3 כפות מים
תודה!
שכחת את הגבינה הלבנה פה, אין צורך בה?
טעות שלי, 90 גרם גבינה לבנה😊
הי יקרה,
אין לי נוטלה ורוצה לשים פירורים עם מחמאה..אפשרי?!
היי שרית,
אפשר לשים בתחתית מחמאה במקום חמאה, ואפשר לשים כל ממרח שוקולד אחר או אפילו ריבת חלב במקום נוטלה.😊
היי אפרת,
עוגה מעולה! הכנתי כמה מספר פעמים! תודה רבה!
רציתי לשאול, בטעות שכחתי לשים את הגבינה הלבנה בקרם גבינה והעוגה כבר במקפיא עם הציפוי. יש מה לעשות בנידון? כמה נורא זה?
תודה!
זה לא נורא 🙂
מדוע העוגה לא נחתכת לי בשלמות?
שמת אותה במקרר או במקפיא?
היי אפרת,
הכנתי שבוע שעבר את העוגה פשוט התעלפוווווו 🙂 (שמתי ממרח פסק זמן במקום נוטלה בגלל הכשרות)
החלטתי השבת לעשות את אותה עוגה רק במקום ממרח נוטלה (פסק זמן שאני השתמשתי ) ריבת חלב.. ובמקום פודניג וניל לשים פודינג ריבת חלב..
מה את אומרת זה יכול להיות טוב? והאם לשים את אותן כמויות עם הריבת חלב?
בנוסף אפשר להכין אותה גם עם ממרח לוטוס נכון? פשוט אהבנו את מרקם הגבינה..
אשמח למענה בשינוי הממרחים..
תודה!!!
בוקר טוב מיה,
אפשר להכין עם ריבת חלב או ממרח לוטוס באותן כמויות.
לגבי הפודינג, אפשר להשאיר את זה עם פודינג וניל ואז הטעמים של ריבת החלב יהיה בחלק העליון והתחתון ואפשר להשתמש בפודינג בטעם ריבת חלב ואז לכל העוגה יהיה טעם של ריבת חלב.
יום נפלא 🌺
אווקי.
מעולה על המענה המהיר..
אכין ואעדכן
תודה רבה שבת שלום 🙂
שלום אפרת!
חייבת לציין שמכינה אותה כבר מס\’ רב של פעמים וכל פעם מתלהבים מחדש!
אשמח לדעת האם אפשר לחלק את הכמות שבמתכון לשתי תבניות אינגליש קייק אלומיניום?
תודה רבה 🙂
כן אפשר 🙂
וואו עוגה משגעת.. נגמרה מהר!!
הכנתי את התחתית מביסקוויטים מפוררים עם מעט חלב ושוקולד מריר מומס. את הציפוי הכנתי משוקולד נוגט מומס. פשוט מעדן!!
אני רוצה להכין גם שכבת קרם שוקולד, להשתמש באינסטנט פודינג שוקולד במקום הוניל ולהשאיר את שאר המרכיבים?
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
לגבי קרם שוקולד, כן.
היי אפרת
רציתי לדעת אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית ח\”פ בינונית מה הכמויות?
וכן האם אפשר להחליף את הנוטלה בשוקולד אחר
תודה מראש!!
היי תמר,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית מלבנית קטנה בגודל 31X22.
אלה הכמויות לתבנית בינונית בגודל 32X25:
לתחתית:
350 גרם ביסקוויטים
200 גרם חמאה
3 כפות גדושות ממרח נוטלה
לקרם:
3 מיכלי שמנת מתוקה
חבילה וחצי אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב
200 גרם גבינה לבנה
לציפוי:
6 כפות מלאות ממרח נוטלה
5-6 כפות מים
אפשר להשתמש בכל ממרח שוקולד אחר.
תודה רבה!
זה מתאים גם לתבנית עגולה 26?
הכמויות שרשמתי לתבנית 32X25 מתאימות גם לתבנית עגולה בקוטר 26.
מתכון מעולה!!!! יצאה לי כמות ממש גדולה יחסית לביקוש (אנחנו רק 2). חילקתי לכמה תבניות אינגליש קייק. האם אני יכולה להשאיר את העוגה במקפיא כדי שלא תתקלקל? כמה זמן היא יכולה להחזיק שם לפני שנצטרך לאכול אותה כדי שלא תתקלקל? תודה!
כן אפשר לעטוף היטב ולשמור במקפיא במשך כשבועיים (אפשר גם יותר אבל אז הטעם כבר מתחיל להפגע).
היי אפרת
האם יש אפשרות לעשות את העוגה הזו כשרה לפסח?
היי מירב,
אפשר להשתמש בפירורי עוגיות יין כשל”פ (במקום הביסקוויטים) ובממרח שוקולד כשר לפסח.
צהריים טובים.
עוגה פשוט נהדרת!! עכשיו אני רוצה להכין אותה בתבנית אינגליש קייק, מה הכמויות שאני אצטרך?
כמויות לתבנית אינגליש קייק:
לתחתית:
100 גרם ביסקוויטים
60 גרם חמאה
כף ממרח
קרם גבינה:
מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות חלב
50 גרם גבינה לבנה
לציפוי:
2 כפות ממרח
1-2 כפות מים
תודה על המענה המהיר!
אני באופן קבוע לוקחת מהאתר מתכונים וכל מתכון יוצא פשוט מדהים וקל
❤️
הי ערב טוב
רציתי לשאול אם אני יכולה להחליף את השוקולד בריבת חלב ואת הביסקוויטים בעוגיות קרמל? איך לדעתך זה יצא?
כן אפשר. זה ייצא טעים 🙂
הי!
מזה ממרח נוטלה?
יש אותו בכל סופר?
מה הכשרות שלו?
הכוונה לממרח אגוזי לוז, לא משנה הסוג.
אם את לא מוצאת אפשר להשתמש בכל ממרח שוקולד אחר.
הי אפרת אני מכינה את העוגה יומיים לפני זה יהיה בסדר להגיש אותה אחרי זה ?
כן אפשר.
היי אפרת,
תודה אבה על המתכון הזה הוא נראה מעולה! כמה שאלות לפני שאני מכינה, יש צורך בשקף? או שגם בלי שקף העוגה תחלץ בקלות מהתבנית?
וגם, אשמח לדעת האם מיקסר ידני יתאים פה?
תודה רבה!
אין צורך להשתמש בשקף. אפשר להקפיא את העוגה ולחלץ אותה מהתבנית שהיא קפואה.
מיקסר ידני מעולה.
תודה רבה על התגובה! מתכננת להכין היום ליום הולדת שיתקיים מחר 🙂 הכוונה לתבנית קפיצית בקוטר 24 נכון? צריך לשמן את התבנית לפני?
כן, תבנית קפיצית 24 או שאפשר להשתמש בתבנית מקרטון בקוטר 22.5.
אין צורך לשמן.
פחות פוטוגנית משלך אבל יצאה מעולה 🙂 תודה!!!
וואו נראית מעולה! 😍
תודה על השיתוף!
היי האם אני יכולה משהו אחר בפירורים שלתהביסקווטטים במקום החמאה ? אני רוצה להכין אותה היום ליום הולדת ונגמרה החמאה בסופר 🤦
תכיני תחתית מביסקוויטים טבולים בחלב (בלי לפורר אותם).
חג שמח 🌺
אפרת בוקר טוב
אני רוצה להכין את העוגה בכוסות אישיות… את חושבת שאפשרי?
כן.
חג שמח 🌺
הכנו את העוגה להורים לראש השנה והיא פשוט התחסלה במהירות מרוב שהיא טעימה.
תודה רבה זה היה ממש מצויין.
נ.ב. שמנו ממרח צ’וקטה במקום נוטלה (מטעמי כשרות) וזה יוצא מדהים.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
הי אפרת
העוגה ללא סוכר זה הגיוני???
כן. בקרם עצמו יש מספיק מתיקות מהשמנת המתוקה והפודינג.
יש גם את התחתית והציפוי שהם מתוקים.
היי אפרת אפשר להשתמש בביסקוויטים לבנים במקום בחומים?
כן.
האם ניתן להקציף בלי מיקסר?
לא.
היי, רציתי לשאול איך בציפוי יצאו לך גוונים לבנים? האם לשים מים פושרים/קרים? האם עירבבת עם חלב לגוונים הלבנים?
הגוונים הלבנים הם קרם הגבינה. כשמערבבים את השכבה העליונה עם קיסם אז השכבה של השוקולד מתערבבת עם שכבת הגבינה ונוצרת הדוגמה הזאת.
אפרת היקרה,
העוגה יצאה מדהימה בטעמה הטוב.
במקום נוטלה שמתי ממרח שוקולד כשר צ’וקטה, ופשוט ‘הנוהל’ עם העוגה הזאת לטרוף אותה, וליישר.
הבאתי לחברה טובה כמה חתיכות והילדים ממש הסתערו על העוגה, היא אפילו לא הספיקה לשים את העוגה במקרר!!
אני כל כך אוהבת את האתר שלך. באמת. קל להכנה וממש יוצא מן הכלל בטעמים העשירים.
תודה לך מאוד,
ושבת נפלאה.
יעל דבורה.
תודה ❤️
שבת שלום!
היי אפרת,
אפשר להכין בתבנית מרובעת?
ודרך אגב, אפשר להמיר את קרם הנוטלה בקרם אחר?
אפשר להכין בתבנית מלבנית קטנה בגודל 31X22.
אפשר להשתמש בכל ממרח שוקולד אחר.
היי אפשר להכין את העוגה בתבנית אינגליש?
כן. הכמות במתכון מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק.
היי תודה על המתכונים המדהימים!יש לי 2 שאלות
1.אני רוצה להכפיל כמויות ..עם איזה גודל/קוטר של תבנית כדי להשתמש?
2. האם אפשר לעשות דוגמת “טיפטופים” בצדדים עם הנוטלה?
היי דנה,
1. באיזה תבנית את רוצה להשתמש? לפי זה אני ארשום לך בכמה להכפיל.
2. אפשר אבל כדאי קודם להקפיא את העוגה שתתייצב.
אפשר במקום נוטלה ריבת חלב?
כן אפשר.
יאווו הכנתי אותה והיא יצאה מושלתתתת נחתפהההההה!!!!!!!
תודהה אפרת אין עליך ועל המתכונים שלךך
(ואני לא אחת שיודעת לאפות פשוט שמחה השהכרתי את האתר שלך הכל ברורר)
תודה רבהה!!!
ה’ יברך אותךךךך
שמחה לשמוע!
תודה ❤️
הייי רציתי לישאול אם אני מכינה את העוגה בצהריים ואני רוצה אותה לערב וזה פחות ב-6 שעות זה יצא גם טעים??
ועוד משהו האתר שלך פשוט משולםםםםם והמתכונים …..
תודה ואשמח לתובה מהירה,
אני ממליצה שתכניסי את העוגה למקפיא ותעבירי למקרר כשעה-שעתיים לפני ההגשה.
אפשר להחליף את המועלה לשוקולד השחר?
כן.
ריקי שלום.
יש שוקולד מעולה שמזכיר מ-אוד את הנוטלה וקוראים לו ‘צ’וקטה’
אנחנו פשוט לא אוכלים אבקת חלב נוכרי וזה אחלה פתרון
וואו עוגה מעולה! הייתי חייבת לחזור ולפרגן!
קיבלה המון מחמאות!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורטל
איזה באסה! בטעות שפכתי לקרם כוס של חלב במקום שליש… כמה זה נורא?
לא נורא. תקציפי עד לקבלת קצפת יציבה.
הי
הכוונה לפתיבר בטעם שוקו או הפתיבר בטעם שוקולד מריר? תודה.
לא משנה.
היי אם אני רוצה להכין אותה אבל במקום הפתיבר להשים אוראו זה בסדר ואם כן כמה אוראו להשים?
כן אפשר לשים 14 עוגיות אוראו כפולות עם 85 גרם חמאה וכף ממרח נוטלה.
היי אפרת
באיזו תבני הכנת את העוגה המצולמת? איך נוצרה הטקסטורה היפה בצידי העוגה?
הטקסטורה בצדדים נוצרה מהתבנית הפשוטה ביותר 🙂 מתבנית אלומיניום חד פעמית.
לאחר שמקפיאים את העוגה ומחלצים אותה מהתבנית זו הטקסטורה שמקבלים.
היי אפרת, תודה רבה על כל המתכונים. האם אפשרי להחליף את ממרח הנוטלה בריבת חלב ?? תודה!!
כן אפשר.
תודה רבה! אני ככ אוהבת את המתכונים שלך!
אני לא ככ טובה בבישול ואפייה והאתר שלך ככ עזר לי. זה המקום היחיד שאני מוצאת מתכונים קלים, טעימים, וברורים !
שוב תודה ושה’ יברך אותך:-)
שלום אפרת,
כמה תותים תחונים אני צריכה להוסיף בכדי שהגבינה תהיה בטעם תות אבל תשאר יציבה?
אני מציעה לך להכין את המתכון של מוס תותים (המתכון הראשון בדף) ולהכפיל כמויות ב-2. לאחר שהקצפת לקצפת יציבה תוסיפי 125 גרם גבינה לבנה ותערבבי בתנועות קיפול עדינות.
לדעתי תשתמשי בפודינג תות ויהיה לך את הטעם
הי אפרת,
כדי להכין את העוגה בתבנית בצורת לב, איזה גודל של תבנית כזו כדאי לקחת והאם לשמור על אותן כמויות כמו במתכון? בנוסף, האם אפשרי שבמקום לעשות צורות עם קיסם בציפוי, ליישר אותו? והאם כשהציפוי ישר על העוגה, ניתן יהיה להוסיף קישוטים, כמו סוכריות או כפתורי שוקולד (מטבעות שוקולד)? העוגה תהיה מספיק יציבה לקישוטים על הציפוי?
היי מיכל,
כדאי להשתמש בתבנית לב בקוטר 24.
אפשר ליישר את הציפוי ולקשט. אני רק ממליצה לעשות את זה סמוך להגשה (גם כי הסוכריות מורידות צבע).
כדי שהעוגה תהיה יציבה כדאי לשמור אותה במקפיא ולהוציא למקרר כשעתיים לפני ההגשה ואז לקשט ולהגיש.
יום מקסים 🌷
תודה אפרת, ועוד שאלה:
במידה שהגשת העוגה היא במרחק שעה וחצי נסיעה מהבית, איך מומלץ לשמור על העוגה יציבה בנסיעה? האם לשמור במקפיא עד הנסיעה? האם לאחר הנסיעה יש עוד צורך לאחסן אותה במקרר, או שמיד כשמגיעים ניתן יהיה להתחיל להגיש?
תודה
אלה מסוג העוגות שפחות הייתי ממליצה לנסוע איתן (אלא אם זו נסיעה קצרה).
בכל מקרה אם החלטת להכין ולנסוע איתה כדאי להקפיא אותה עד הנסיעה ואח”כ להעביר אותה לצידנית עם קרח וכמובן שברגע שמגיעים יהיה צורך להכניס אותה להתייצבות במקרר או אפילו במקפיא.
הי, אני צריכה להכין בתבנית ענקית, האם להכפיל כמויות או יותר?
להכפיל כמויות ב-2.
שאלה האם ניתן להשתמש בפתיבר וניהל ולהוסיף ממחר נוטלה.
כן אפשר. קחי בחשבון שהתחתית תהיה קצת יותר בהירה.
עוגה מושלמת !!!!
התחלתי להכין את העוגה וגיליתי שגמרו את הנוטלה, עשיתי עם ריבת חלב ויצא מושלם,
קיבלתי מלא מחמאות על הטעם ועל היופי, תודה 🙂
שמחה שיצא טעים גם עם ריבת חלב 🙂
תודה שרון.
הי אפרת…
מה אפשר לשים במקום הממרח נוטלה??
כל ממרח שוקולד אחר שאוהבים.
שלום אפרת, האם לא צריך להוסיף סוכר לקרם הקצפה? היא תצא מספיק מתוקה?
לטעמי היא מספיק מתוקה. אם את אוהבת יותר מתוק שימי כ2 כפות סוכר.
היי אשמח לתגובה בהקדםםם
יש לנו תחרות עוגת גבינה בעבודה ואני רוצה להכין אותה אבל שתהיה גבוהה ומרשימה . פשוט להכפיל כל דבר?
האם אפשר להוסיף עוד דברים לשפר את העוגה כמו למשל גבינת מסקרפונה במקום רגילה?
כן, אפשר להגדיל את הכמויות.
אפשר להשתמש בגבינת שמנת במקום גבינה לבנה רגילה.
בהצלחה 🙂
עוגה מדהימה!!! ץודה!
תודה שני 🙂
שבוע נפלא
היי. האם אפשר ממרח לוטוס במקום הנוטלה? גם בתחתית וגם למעלה?
היי שמרית,
מצרפת מתכון לעוגת גבינה ולוטוס.
שבוע נפלא 🙂
אחת העוגות הטעימות! עשיתי אותה ואהבו בטירוף.אני רוצה לעשות אותה הפעם עם גנאש שוקולד שמטפטף על העוגה בצדדים (עוגת טפטופים) ומעל לרשום כיתוב בשוקולד לבן. האם אפשרי? אם כן האם לשפוך את הגנאש כשהעוגה קפואה והגנאש חם??
היי קרין,
שמחה שאהבת את העוגה 🙂
נכון, רצוי שהעוגה תהיה קפואה והגנאש חם.
את הכיתוב בשוקולד לבן כדאי לעשות אחרי ששמת את העוגה עם הגנאש במקפיא (לאחר שהגנאש מתייצב).
בהצלחה:)
הכנתי את העוגה הזאת פעמיים והיא ממש טעימה וממכרת
תודה רוזה, שמחה לשמוע 🙂
היי אפשר מתכון לתבנית קטנה 21?
אני רוצה לעשות את זה בלי הגבינה
הכוונה לתבנית עגולה כן?
לתחתית:
150 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר בטעם שוקולד
90 גרם חמאה מומסת
כף וחצי ממרח נוטלה
קרם:
מיכל וחצי שמנת מתוקה (סה”כ 375 מ”ל)
4 כפות פודינג וניל
רבע כוס חלב
לציפוי:
3 כפות מלאות ממרח נוטלה
2-3 כפות מים
הי
אשמח לדעת מהן הכמויות עבור תבנית עגולה בגודל 26..
אולי שאלו קודם, אבל פשוט יש המון תגובות ….:-)
תודה
היי הדס,
כמויות מומלצות לתבנית עגולה 26:
לתחתית:
350 גרם ביסקוויטים
200 גרם חמאה
3 כפות גדושות ממרח נוטלה
לקרם:
3 מיכלי שמנת מתוקה
חבילה וחצי אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב
200 גרם גבינה לבנה
לציפוי:
6 כפות מלאות ממרח נוטלה
5-6 כפות מים
טוב, זה הפרוייקט הבא שלי 🙂 להכין את העוגה הזו לשבת….
האם אפשר לוותר על הגבינה ? אם כן- להוסיף/להוריד עוד משהו במילוי?
תודה רבה על מתכונים מהממים!
היי הדר,
אפשר פשוט לוותר על הגבינה (אין צורך להוסיף משהו במקום).
חנוכה שמח 💛
היי לכולם . הכנתי את העוגה לאחר שראיתי אותה ביומולדת של חברה מהעבודה, לא יכולתי לטעום ממנה כי אני שומרת כשרות אבל היא נראתה כ”כ טוב שהייתי חייבת להכין אותה בעצמי . במקום נוטלה שמתי ממרח פסק זמן והעוגה יצאה מעולה ולא יכולנו להפסיק עם ה”טעימות” …
אבל הייתה לי בעיה עם הציפוי של העוגה , חיממתי לכמה שניות במיקרוגל כמו שכתוב וזה הקשה לי את כל הממרח, בעלי טען שאולי זה בגלל שזה לא נוטלה אבל לא נראה לי, אשמח לדעת האם יש פיתרון איך אני מחזירה בחזרה את הממרח לקדמותו או שזה הולך לפח.
תודה.
היי רבקה,
זה כנראה קשור בסוג הממרח או בחימום של כמה שניות יותר ממה שצריך.
נסי לערבב את הממרח עם כמה כפות חלב.
אפרת תעזרי לי!!
לא מצליחה לחמם את הציפוי כך שלא יתקשה..
חיממתי 4 שניות.. זה גם יותר מדי?!?
פשוט תוותרי על החימום שלו. כנראה שהוא מספיק נוזלי עוד לפני חימום.
חג שמח 🙂
עוגה מעולה! אפילו אני הצלחתי להכין (:
שאלה: הכנתי לפני כמה ימים והכנסתי למקפיא. כמה זמן לפני הגשה להוציא?
המון תודה
היי מיכל,
מומלץ להעביר את העוגה למקרר כשעתיים-שלוש לפני ההגשה.
יום מקסים 🙂
היי אפרת,
קודם כל תודה על מתכונים קלים ומעולים 🙂
שתי שאלות לגבי העוגה –
יש לי תבנית בקוטר 22.5. האם לדעתך אפשר להכין בה או שצריך להפחית מעט את הכמויות?
כמו כן, אם אני רוצה טעם יותר גבינתי לעוגה ראיתי שכתבת שניתן להוסיף עוד קצת גבינה. אבל שוב, בהתחשב בעובדה שהתבנית שלי קטנה יותר האם זה בכלל אפשרי?
תודה מראש ושנה טובה,
טל
היי טל,
תלוי בגובה התבנית. אם היא מספיק גבוהה אז אפשר וכך גם העוגה תצא גבוהה.
את יכולה להוסיף עוד גבינה. אם במקרה נשאר עודף של קרם אפשר למלא בכוסות אישיות או להקפיא.
חג שמח ושנה טובה 🙂
שלום, אני מכינה את העוגה הייום בערב ומחר אני צריכה להביא אותה בבוקר לעבודה (עד שעה מהרגע שתצא מקירור עד שאכניס אותה לקירור בעבודה). איך לשמור את העוגה? אולי לשים אותה במקפיא מרגע ההכנה ועד הבוקר ואז להעביר למקרר שם העוגה תהיה לפחות 6 שעות.
היי אושרה,
זה רעיון טוב להקפיא את העוגה כבר מהיום ואז להעביר אותה למקרר ברגע שאת מגיעה.
שלום,
אפשר להשתמש בממרח פסק זמן במקום נוטלה?
כן אפשר.
אפשר להחליף את הגבינה לבנה בגבינת שמנת (כי זה מה שיש בבית כרגע)?
כן אפשר.
אפשר לעשות את העוגה הזאת בלי מקציף?
היי חן,
כדי להבטיח שהעוגה תצא יציבה אני ממליצה לא לוותר על המקציף/מיקסר ידני.
הכנתי את העוגה הזו כעוגת יומולדת וכולם התלהבו ממנה
שמחה לשמוע 🙂
תודה דינה וחג שמח!
נשמע מעולה ! מקווה שאצליח – מפחדת מעוגות גבינה.
כמה זמן זה צריך להיות בהקפאה – מינימום זמן ?
היי ענבל,
אם את מכניסה אותה ישירות למקפיא אז כדאי להשאיר אותה כ-3 שעות לפחות.
אם העוגה קפואה מומלץ להוציא אותה החוצה 20-30 דקות לפני ההגשה או להעביר אותה למקרר כשעתיים לפני ההגשה.
בהצלחה וחג שמח 🙂
האם יש נוטלה מהדרין? ללא אבקת חלב נוכרי…
היי שירה,
לא חייבים להשתמש דווקא בנוטלה. אפשר להשתמש בממרח “רוזמרי” או בכל ממרח עם אגוזי לוז, ממרח נוגט או אפילו ממרח שוקולד טעים.
חג שמח 🙂
אומנם בשנתיים איחור אבל יש ממרח מעולה שנקרא ‘צוקטה’
ממש ממש מזכיר את הטעם של הנוטלה וגם פרווה
היי אפרת
האם תבנית נייר שמוכרים בסופר מספיקה או שעדיף להשתמש בתבנית קפיץ? ואם תבנית קפיץ האם יש צורך לשים נייר אפייה בבסיס?
תודה
רעות
היי רעות,
אפשר להשתמש בתבנית מנייר קשיח או מאלומיניום.
שבוע טוב 🙂
אם יש פתי בקשר קלאסי?
אפשר להשתמש בפתי בר קלאסי.
שלום, האם תוכלי לפרט כמויות חומרים אשר יתאימו לתבנית אינגליש קייק? בנוסף האם ניתן להחליף את התחתית בעוגיות לוטוס וממרח לוטוס? אשמח לציון כמויות. תודה 🙂
היי שרית,
כמויות לתבנית אינגליש קייק:
לתחתית:
100 גרם ביסקוויטים
60 גרם חמאה
כף ממרח
קרם גבינה:
מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות חלב
50 גרם גבינה לבנה
לציפוי:
2 כפות ממרח
1-2 כפות מים
*אפשר להמיר את התחתית בעוגיות לוטוס וממרח לוטוס באותן כמויות רק קחי בחשבון שהתחתית תצא מאוד מתוקה. אם תשתמשי בעוגיות פתי בר רגילות עם ממרח לוטוס המתיקות תתאזן.
איזה גודל תבנית זה מתאים ?
תודה
תבנית עגולה בקוטר 24 או תבנית מלבנית בגודל 20X30
עוגה ממש מעולה. הכנתי כבר פעמיים וכולם אמרו שזו העוגה הכי טעימה שאכלו 🙂
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה יפעת ויום מקסים
היי,
הכנתי את העוגה מספר פעמים ותמיד קצרתי מחמאות ביום שישי האחרון הכנתי אותה שוב ולא אכלנו אותה(העוגה במקפיא)כמה זמן ניתן לשמור אותה?
תודה מראש:)
היי,
אם העוגה עטופה היטב היא יכולה להישמר במקפיא עד חודש. אני ממליצה לאכול אותה תוך שבועיים.
יצא מעדן, ממש טעים!!!!
אגב, השתמשתי עם ממרח לוטוס במקום נוטלה ויצא ממש מוצלח!
מעולה, שמחה לשמוע 🙂
תודה תמי והמשך יום מקסים
היי, אם אין לי זמן לייצב את העוגה בפריזר? לא מומלץ?
היי תמה,
העוגה חייבת להיות במקרר או במקפיא לצורך התייצבות.
היי אני חיה בחול וממש רוצה להגין את העוגה ואין פה פתיבר או משהו דומה האם אפשר לשים עוגיות אוראו במקום בתחתית ? וגם במה אני יכולה להחליף את האינסטנט פודינג? לצערי גם את המרכיב הזה אין כאן.
היי סיון,
כל ביסקוויטים מתוקים בטעם נייטרלי יכולים להתאים. אפשר לשים גם אוראו רק קחי בחשבון שהתחתית תצא יותר מתוקה.
האינסטנט פודינג נותן המון טעם ומייצב את הקרם. בעוגות אפויות בדר”כ אפשר לשים קורנפלור ותמצית וניל במקום (או סוכר וניל).
בעוגות שהן ללא אפיה, אפשר לשים תמצית או סוכר וניל שמשפרים את הטעם אבל לגבי הייצוב של העוגה אני חושבת שכדאי להשתמש בג’לטין.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
אם את גרה בלוס אנגלס את יכולה למצוא בהרבה מקומות את המצרכים האלה
היי מה הכמות לתבנית אינגליש קייק?
היי שילת,
לתבנית אינגליש קייק יש להכין מחצית מכל הכמויות.
למה צריך את החלב?
היי ליאן,
החלב מעניק נפח ואווריריות לקרם.
שלום אפרת
עשיתי את העוגה ויצא מעולה!
כ”כ פשוטה להכנה וכ”כ טעימה.
מיותר לציין שחיסלו את כל התבנית.
תודה רבה 🙂
תודה מעיין, שמחה לשמוע!
שבוע טוב 🙂
בוקר טוב אפרת,אני מאוד רוצה להכין את העוגה לשבת אבל נתקעתי בלי בסקוויטים ובלי תחליף של עוגיות אחרות..אפשר להכין תחתית ממשהו אחר בצק פריך למשל? אם כן תוכלי לרשום לי מה
היי שירן,
את יכולה להכין תחתית מכוס וחצי קמח, כף קקאו, 100 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר, כף גדושה סוכר, חלמון ביצה (הצהוב), מים במידת הצורך (בסביבות רבע כוס). מערבבים את כל החומרים עד שמתקבל בצק פירורי (לא אחיד). אין לערבב יותר מידי את הבצק אחרת המרקם הפריך שלו ייפגע. את מהדקת את הבצק לתחתית התבנית ומכניסה למקפיא ל-10 דקות עד שהתנור מתחמם. יש לחמם את התנור ל180 מעלות וכשהוא חם להכניס את התבנית לתנור לכ-20 דקות.
ממליצה לחתוך את החמאה לקוביות קטנטנות ולהניח את זה בצד לפחות רבע שעה כדי שיתרכך.
את יכולה גם להכין את התחתית של עוגת גבינה אפויה ולאפות אותה 20-25 דקות.
היי! קודם כל אני רוצה להגיד לך שהכנתי את העוגה המון פעמים ואין סוף למחמאות! עוגה מהממת.
אני רוצה להכין את העוגה הפעם בתבנית מלבנית חד פעמית, באיזו תבנית להשתמש והאם צריך לשנות כמויות?
תודה רבה:)
היי אושרה,
שמחה שאהבת את העוגה.
אפשר להכין את העוגה באותן כמויות בתבנית מלבנית חד פעמית בגודל 22X31.
יום מקסים 🙂
באופן אישי נראה לי שיש הרבה יותר שמנת (2 מיכלים) לעומת גבינה (125 גרם). אני אוהבת שטעם הגבינה יותר מורגש. האם אפשרי לשנות משהו ביחסים – פחות שמנת ויותר גבינה, ועדיין העוגה תהיה יציבה?
היי אורית,
כדאי להשאיר את כמות השמנת כפי שהיא כדי שהעוגה תצא יציבה וגבוהה ופשוט להוסיף יותר גבינה (עד 500 גרם).
היי , אניעומדת להכין את העוגה שנראית מבטיחה ליומולדת 80 לאמא שלי ואני רוצה לעטר אותה. אשמח להמלצות. תודה
היי סגלית,
ממליצה להכניס את העוגה למקפיא להתייצבות של כשעתיים ואז לקשט (הקרם צריך להיות יציב ואפילו קצת קשה כשמקשטים).
אפשר לרשום על העוגה עם סירופ שוקולד או שוקולד מומס עם כף שמן.
אפשר גם לעשות זילופים של קצפת בטעם וניל מסביב לעוגה אם יש לך שקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב (אפשר לשלב גם עם קצפת בטעם שוקולד).
אפשר לפזר קליק בשני צבעים (חום ולבן).
אפשר לקנות קישוטים מוכנים משוקולד. יש גם כיתובי שוקולד מוכנים שממניחים על העוגה.
המון מזל טוב ואריכות ימים! 🙂
היי, אני רוצה להכין את העוגה ואין לי נוטלה יש לי שוקולד אחר, עדיין אפשרי?
כן חוה, את יכולה להכין עם כל ממרח שוקולד (רק חשוב שהוא יהיה טעים 🙂 )
חג שמח!
תודה רבה על התגובה המהירה!!חג שמח:)
הי אפרת, נראה ממש טוב. אם אני רוצה להכין בתבנית אינגליש קייק, בכמה להקטין את הכמויות? לעשות חצי מהכל בערך?
היי נלי,
נכון, לתבנית אינגליש קייק יש להפחית את כל הכמויות בחצי.
שבת שלום 🙂
וואו, איזו תגובה מהירה! תודה רבה רבה, את מדהימה פשוט!
שבת שלום 🙂
היי רציתי לשאול, לא מוגדר זמן לשהות של הבסיס במקפיא
כמה זמן בערך להשאיר אותו?
היי הודיה,
יש להכניס את התחתית למקפיא רק עד להכנת הקרם (5-10 דקות, כמובן שאפשר יותר).
היי, תודה על מתכון מצויין אבל משום השכבת שוקולד למעלה לא יוצאת לי כמו שצריך הנוטלה מתקשה במיקרו…. יש איזשהי נמלצה בעניין?
היי מור,
אני מניחה שזה כתוצאה מחימום יתר. יש לחמם רק כמה שניות בודדות, להוציא ולערבב.
אפשרי לעשות את זה עם רינג בקוטר 20?
היי מזל,
אם את רוצה להכין בתבנית רינג אחת אז כדאי להכין מחצית מכל הכמויות.
היי
קודם כל אני חייבת להגיד שהמתכון הזה ייצא פשוט מדהים,מאוד טעים!!
היתה לי רק בעיה אחת .. התחתית עם הביסקוויטים היתה קשה מידי והיה ‘שה מאוד לחתוך את התחתית,מה אפשר לעשות כדי שזה לא יהיה כל כך קשה?
היי חוה,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
אם רוצים שהתחתית תצא פחות קשה אפשר להוסיף לחמאה המומסת ולממרח נוטלה גם 4-5 כפות חלב/מים.
העוגה יצאה פיגוזים
בכללי המתכונים שלך מעולים
תודה הדס! שמחה לשמוע 🙂
היי 🙂 תודה רבה על המתכונים המעולים!
לפני שאני מכינה… מחר אני צריכה לנסוע עם העוגה 4 שעות ברכבת. אם אני אשים אותה בתוך צידנית עם קרחונים נראה לך שהיא תחזיק מעמד?
לא רוצה להכין סתם ולהתבאס…..
היי לירז,
זה ממש גבולי. לא בטוחה אם הייתי לוקחת סיכון.
יום נפלא 🙂
נראה טווב
זה יותר עוגת שוקולד מאשר גבינה
ממש מאכזב
שכבת הגבינה יותר מזכירה קצפת מאשר גבינה והטעם שלה נבלע בשוקולד
השכבה של הפתי בר מאוד עבה וקשה
היי אפרת,
הכנתי את העוגה לשבועות
יצאה ממש טעימה!!!
תודה רבה לך על מתכונים קלילים וממש טעימים
שמחה שיצא טעים!
תודה עינת ויום נפלא 🙂
שלום, במקום הנוטלה אפשר ריבת חלב?
תודה רבה
כן גיטי, אפשר.
אגב, יש גם מתכון לעוגת ריבת חלב אם בא לך 🙂
חג שמח!
חג שמח!
האם אפשר לקשט את העוגה בפירות יער טבעיים בתוספת מיץ פרות במקום נוטלה?צריך להכין סירופ מהמיץ?
תודה
היי מאשה,
את יכולה. מרתיחים את פירות היער עם 2-3 כפות סוכר (לפי הטעם) וכרבע כוס מים עד שהסוכר נמס. ממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות וטוחנים בבלנדר טחינה גסה וחלקית, זאת אומרת בצורה כזאת שהרוטב יסמיך אך עדיין יישארו חתיכות קטנות של פירות.
מצננים את הרוטב ואפשר לצקת אותו על העוגה לאחר שהיא מתקררת לטמפ’ החדר (ואז להכניס למקרר) או לשמור את הרוטב בנפרד במקרר ולהגיש לצד העוגה ואז כל אחד שם לעצמו.
חג שמח 🙂
אפרת תודה על האתר המקסים !!!
אני נשואה טריה ועוזר לי המון ..
ישלי בבית רק שמנת רגילה להקצפה .. אפשר להשתמש בה ולהפוך אותה למתוקה בתוספת סוכר או משהו ? או מומלץ ללכת לקנות שמנת מתוקה ?
היי נטלי,
השמנת שיש לך היא מצוינת 🙂 אם רשום עליה שהיא להקצפה זה בסדר גמור. אין צורך גם להוסיף לה סוכר כי היא אמורה להיות מתוקה.
בהצלחה וחג שמח!!
יש לי את השמנת של השף הלבן שמנת להקצפה השחורה לא הורודה המתוקה השאלה אם עדין יצא טעים איתה בלי תוספת סוכר או משהו ?
אני חושבת שהיא כן מתוקה אבל אם את רוצה להיות בטוחה תוסיפי 1-2 כפות אבקת סוכר (או סוכר רגיל אם אין לך).
היי, אני ממש בעיצומה של הכנת העוגה המעלפת! רציתי לדעת, יש לי הרבה שוקולד מריר – האם אפשר לשפוך גנאש שוקולד מעל? או שוקולד מריר ולשפוך על העוגה? בא לי שכבה חומה נוקשה מעל.. איך עושים את זה? מה יותר טעים?
היי הילה,
את יכולה לשפוך גנאש שוקולד מעל העוגה (להמיס 100 גרם שוקולד מריר + חצי מיכל שמנת מתוקה) ואז הציפוי יהיה קצת יותר רך.
אם את רוצה ציפוי קשה יותר את יכולה להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם כף שמן או 10 גרם חמאה.
בכל מקרה זה טעים, תלוי מה בא לך 🙂
שבת שלום!
אפשר לוותר על הנוטלה ולגרד שוקולד חלב ולבן ?
כן סרגיי, אפשר.
יש אפשרות להתשמש במרגרינהבמקום חמאה?
אפשר שרה, למרות שעם חמאה זה יותר טעים.
יום מקסים 🙂
אפשר להשתמש בשוקולד אחר ולא נוטלה?
כן ירדן, אפשר להשתמש בכל ממרח שוקולד אחר (רק חשוב שיהיה טעים 🙂 )
העוגה הייתה במקרר מעל 8 שעות ועדיין שבאתי לחתוך היא קצת נוזלית ולא ניתנת לחתיכה..
מה אפשר לעשות?
תודה
היי מור,
לאחר ההקצפה- הקצפת הייתה יציבה או רכה?
בכל אופן אני ממליצה להכניס את העוגה למקפיא ולשמור אותה שם. העוגה תחתך בצורה יפה וגם ככה במזג אויר החם תוך כמה דקות היא תפשיר בחוץ.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
תנסי להכניס אותה למקפיא בין חצי שעה לשעה ולהוציא להפשרה משהו כמו עשר דקות לפני ההגשה זה אמור לעזור
היי . אני יכולה להכין את העוגה עם שמנת מתוקה 1 וגבינה לבנה אחת )250(???
אה…. טעות גביע אחד של גבינה לבנה ואחד של שמנת מתוקה …
היי חיה,
אפשר אבל קחי בחשבון ששכבת הקרם תצא מעט נמוכה.
היי (: יש לי רק 4 שעות לשים את העוגה במקרר האם זה יספיק? או שבחלק מהזמן לשים את העוגה במקפיא? ואם כן אז לכמה זמן?
היי ענבר,
עדיף שתשימי מהתחלה במקפיא.
המשך יום נפלא 🙂
יוצא חלום.
שמחה לשמוע אנדרי 🙂
שלום ,
יש לי רק פתי בר רגיל לא שוקלד האם זה בסדר בבקשה ??
כן אלי, זה בסדר 🙂
היי..
הכנתי עכשיו את העוגה והכנסתי אותה למקרר ההגשה תהיה רק מחר.
האם אני צריכה לכסות את העוגה בנייר כסף או להשאיר אותה במקרר לא מכוסה?
תודה רבה על מתכון נפלא..
היי סיגל,
מומלץ לכסות את העוגה בנייר כסף.
המשך יום נפלא 🙂
אפרת המקסימה תודה רבה על עוגה מדהימה!!!ממליצה לשים 250 גר’ גבינה – זה מעדן את המתיקות וטעם הגבינה מורגש יותר. אחותי אנינת הטעם התלהבה מאוד ולקחה את היתרה. עוגה מעולה לאירועים מיוחדים שבא לפנק וכמובן, לחג השבועות.
תודה שרון!
שבוע מעולה 🙂
צריכה תשובה דחוף!!!מעבד המזון שלי נהרס ואני נאלצת לקצוץ את הביסקוויטים עם סכין. פוחדת שהתחתית תיפגע. כדאי אולי להוסיף מעט חלב או יותר חמאה (יש לי 170 גר’) כדי שלא יצא קשה כמו אבן?
את לא צריכה לעבוד כל כך קשה. תכניסי כל פעם כמה ביסקוויטים לשקית אוכל כפולה (כי לפעמים השקית נקרעת), הניחי על קרש חיתוך ותדפקי עם מערוך או פטיש או כל דבר כבד עד שהביסקוויטים מתפוררים.
בכל מקרה כדי לרכך את התחתית שימי 170 גרם חמאה + 3-5 כפות חלב.
תודה רבה!
הי אפרת רוצה שטעם הגבינה יורגש יותר אבל שלא יפגע במרקם וטעם העוגה. כמה גבינה לשים?
היי שרון,
אתי יכולה לשים 250 גרם גבינה לבנה.
הי אפרת רוצה להכין בסופ”ש ליום ההולדת של אחותי ורציתי שהעוגה תצא גבוהה תבנית פיירקס זכוכית 20X30 מתאימה?מבינה שאין צורך לשמן את התבנית?עם קיסם שיניים רגיל יוצרת מעין קווים מסולסלים אחרי שמניחה את הציפוי על העוגה?
היי שרון,
תבנית פיירקס 20X30 אמורה להתאים.
אין צורך לשמן את התבנית.
ונכון, לאחר שאת מניחה את הציפוי על העוגה, בעזרת קיסם את יוצרת תנועות סיבוביות או קווים מסולסלים כמו שרשמת.
בהצלחה ושיהיה מזל טוב 🙂
שלום
אשמח לדעת איך נראים הפירורי פתי בר בכדי לדעת עד איזו דרגה פירורית צריך לבצע בתחתית העוגה
תודה רבה
היי עומר,
יש לטחון או לפורר את הביסקוויטים עד לפירורים קטנים ודקים אבל לא ממש לאבקה (לדוג’ כמו בורגול דק). זה גם לא קריטי אם הפירורים לא יהיו אחידים ושווים בגודלם.
אשמח לדעת מה להשים במקום פתיבר (גרב בחול ואין פתיבר :/) תודה
היי ליאן,
כל סוג של עוגיות יכול להתאים, בתנאי שהן עוגיות מתוקות כמובן 😉
היי, שאלה
במקום להכניס את העוגה למקרר 6 שעות לפניי ההגשה
אפשר להכניס את העוגה למקפיא בפחות זמן?
היי שירן,
עדיף לשים 6 שעות במקרר אבל אם אין לך זמן, אפשר להכניס למקפיא ל3 שעות ואח”כ לשמור במקרר.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
שלום אפשר להכין את העוגה בתבנית מלבנית?
ואם כן באיזה גודל הכמויות מתאימות תודה רבה
היי אלינור,
אפשר להכין את העוגה בתבנית מלבנית בגודל 21X31.
שבת שלום 🙂
לא הבנתי לגבי התחתית כי לא מצויין העניין אם הביסקוויטים להמיס את החמאה??? איפה החמאה נכנסת פה???
היי זהבית,
במצרכים רשום חמאה מומסת ובאופן הכנה רשום שיש לערבב את פירורי הביסקוויטים עם כל החומרים (150 גרם חמאה מומסת + 2 כפות גדושות נוטלה). את החמאה יש להמיס בנפרד ואז לערבב עם שאר החומרים.
בהצלחה ושבוע מעולה 🙂
היי 🙂
יש אפשרות להחליף את הגבינה במשהו אחר?
היי אורטל,
אפשר לוותר על הגבינה.
סופ”ש מעולה 🙂
אין לי ממרח נוטלה, יש אפשרות למשהו אחר במקום? לא ספציפית במתכון הזה דווקא, אלא בכל מתכון.
היי דבורי,
אפשר להשתמש בכל ממרח שוקולד טעים אחר 🙂
עוגה מושלמת
הבאסה שפעם ראשונה הביסקויטים היו שבורים לא קטנים מדי
אז התפרקו לי בפרוסה
לא נורא, מה שחשוב זה הטעם 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
מתכון מעולה. המרתי את הבסיס לבסיס של עוגיות פתי בר ללא גלוטן.
לאחר שהעוגה קצרה הצלחה הרשיתי לעצמי לפרסמה בקבוצת הצליאק פייסבוק עם קישור לכאן.
תודה על מתכון קל ומעולה.
תודה אורנית, שמחה לשמוע 🙂
אם רוצים שהציפוי נוטלה שלמעלה יהיה בצבע אחיד (בלי לערבב עם הגבינה אחרי חצי שעה) וגם שלא יישבר כשפורסים את העוגה… מה צריך לעשות ?
היי אופיר,
עושים את אותו הדבר חוץ מלערבב עם קיסם.
יצאה לי מהממת
טעימה מאוווווווד
קיבלתי אינספור מחמאות עליה
תודה רבה רבה
יש לי שאלה אחת, השוקולד הלבן יוצא לי גס קצת ולא יכולה לשלוט בו לקישוט, מה אני יעשה
שמחה לשמוע! 🙂
השוקולד הלבן הוא לקישוט מעל העוגה? ניסית לגרד אותו עם קולפן?
שלום
הכנתי את העוגה ושכבת הפירורים יצאה טיפה קשה.את יודעת אולי למה? אני פוררתי את הביסקויטים במיקסר אבל לא לאבקה ,כפי שציינת לי. ואחר כך הוספתי 250 גרם חמאה ממומסת עם כפות נוטלה (תבנית 26)
אבל בגדול העוגה יצאה מדהימה וטעימה. מודה לך על המתכונים הנפלאים ועל תשובותיך המהירות כמובן.
היי אנואר,
בעוגה הזאת שכבת הביסקוויטים אמורה לצאת מעט קשה ופריכה כי אין בה נוזלים. אם את אוהבת שהשכבה יותר רכה פעם הבאה תוסיפי חצי כוס חלב לתערובת.
שמחה שהעוגה יצאה טעימה בכל זאת 🙂
שלום
אפשר לפורר את הפתי בר במיקסר ואז להוסיף את החמאה הממוסת? ועוד שאלה אפשר לרפד את התבנית בנייר אפייה?
תודה
היי אנואר,
כן וכן, רק שימי לב לפורר דק אבל לא יותר מידי (לא לאבקה).
כדי שנייר האפיה יידבק לתבנית תרטיבי מעט את התבנית.
מה המתכון עבור תבנית קוטר 28 ??
היי,
לתבנית 28 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
יצא נהדר!! תודה רבה 🙂
שמחה שאהבת חיה 🙂
שבוע נפלא
היי
שאלה בבקשה, הכנתי את העוגה ומשום מה כל הגאנש של השוקולד בעת החתיכה של העוגה זזה ממקומה? ידוע לך למה?
היי קרן,
כשהכנת את הציפוי הוא היה מוצק ולא נוזלי? יכול להיות שזה מה שגרם לו להתנתק ככה מהעוגה.
או שאולי העוגה היתה במקרר יותר מידי זמן לפני שיצקת עליה את הציפוי ואז העוגה כבר הייתה יציבה ולכן הציפוי לא התמזג איתה.
היי, תודה רבה על התשובה.
השוקולד היה מוצק ולא נוזלי. לא עשיתי את העיטורים כמוך, קישטתי אחרת לכן שפכתי באופן אחיד את השוקולד.
העוגה היתה בערך שיה וחצי במקפיא… ☺️
אז כנראה שזאת הסיבה 🙂
היי, האם אפשר להכין את העוגה לדעתך גם ידנית, ללא מיקסר? הוא הפסיק לפעול..:(
היי אוגוסט,
אפשר אבל קחי בחשבון שזו קצת עבודה.. 🙂 צריך לערבב עם מטרפה במהירות ורציפות במשך כמה דקות עד שהקצפת מסמיכה. כדאי להכניס את מיכלי השמנת והקערה שבה מקציפים למקפיא כ-10 דקות לפני ההקצפה.
בהצלחה ושבוע טוב 🙂
היי, אשמח לדעת האם יש אפשרות להשתמש 1/2 גבינה לבנה, 1/2 גבינת שמנת?
תודה רבה….. 🙂
כן קרן, אפשר 🙂
הי
יש לי שאלה.
אם אני עושה את העוגה בקוטר 26 משהו משתנה מבחינת כמות המצרכים?
היי שירי,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית בקוטר 24. אם את רוצה להכין בתבנית 26 אלה הכמויות:
לתחתית:
350 גרם ביסקוויטים
200 גרם חמאה
3 כפות גדושות ממרח נוטלה
לקרם:
3 מיכלי שמנת מתוקה
חבילה וחצי אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב
200 גרם גבינה לבנה
לציפוי:
6 כפות מלאות ממרח נוטלה
5-6 כפות מים
יום נפלא 🙂
אני רוצה להכין בתבנית 26, אבל 3 שמנת מתוקה זה נשמע לי יותר מדי. יש אפשרות לשנות?
תודה מראש! 🙂
היי קטי,
את יכולה להכין עם שני מיכלי שמנת מתוקה אבל קחי בחשבון שהעוגה תצא מעט נמוכה אם זה לא משנה לך 🙂
שוקולד נוטלה ומים מכניסים למיקרוגל לקמה שניות בודדות?
נכון 🙂
מכניסים למיקרוגל לכ 10 שניות ומערבבים. זה כדי לרכך מעט את ממרח הנוטלה ולהפוך אותו למעט יותר נוזלי.
המתכונים שלכם קלים וטעימיםםםם..
אני נכנסת לאתר אולי 10 פעמים ביום..
יש לי שאלה קטנה, קניתי פודינג בקופסא גדולה.. שרושמים 1 איסטנג פודינג כמה כפות זה?
תודה אורטל, אני שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
האינסטנט פודינג שקנית זה אבקה נכון? שימי בערך 5 כפות מלאות.
היי,
אין לי בבית מיקרוגל איך אני יכולה לעשות את הציפוי??איך אני יכולה לחממם ת׳חומרים של הציפוי? אפשר בסיר??
היי מרים,
את יכולה לחמם בסיר קטן/מחבת קטנה על אש הכי נמוכה (חשוב לשים לב שזה לא יישרף). תוסיפי עוד מים במידת הצורך, עד שהציפוי נהיה לא דליל מידי אבל גם לא מוצק (מרקם דומה לשוקולד מומס).
בהצלחה 😉
היי! קודם כל אני רוצה לומר שהאתר שלכם מדהים! אני לא מפסיקה לקבל מחמאות על המתכונים שאני מכינה מהאתר. הכנתי את העוגה הזאת, שמתי כל מה שהיה רשום והתחתית יצאה לי מתפוררת. למה?
שמחה לשמוע שרית! 🙂
לגבי התחתית, אם היא מתפוררת מעט זה נורמלי אבל אם זה מתפורר יותר מידי אז כנראה שהפירורים גדולים מידי או שהיה צריך להוסיף יותר חמאה.
אהה הבנתי תודה לך
פשוט עשיתי ניסוי בבית ואני אצטרך להכין עוד אחת למסיבת סיום של אחותי בבית ספר ניראה מה יצא
עוד שאלה אפשר להמיס אותו עם שמנת מתוקה בסיר?
אם התכוונת לנוטלה אז כן, אפשר. רק חשוב להמיס על אש הכי נמוכה ולשים לב שהממרח לא נשרף.
היי…
הכנתי את העוגה אבל הציפוי לא יצא לי ממש נוזלי למה?? ועשיתה בדיוק מה שכתוב במתכון שלך
היי אנה,
כנראה בגלל שהממרח נוטלה שהשתמשת בו היה קצת יותר מוצק וקשה. אם עדיין לא יצקת את הציפוי על העוגה אפשר פשוט לדלל את הציפוי ולהוסיף עוד 1-2 כפות מים רותחים ולערבב 🙂
הכנתי את העוגה לשבת יצאה מדהים!
טעימה כל כך והכי חשוב קלה להכנה.
תודה ושבת שלום
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה ליאורה ושבת שלום!
רציתי להגיד תודה על המתכון
יצא מאד טעים
שמחה לשמוע אירנה!
יום נפלא 🙂
היי האם העוגה צריכה להיות במקפיא? ורק 6 שעות לפני ההגשה במקרר?
היי שירן,
העוגה יכולה להיות במקרר מרגע שהיא מוכנה.
רק אם את מכינה אותה יותר מ- 4 ימים מראש אז תקפיאי אותה. הכי מומלץ להכין אותה יום לפני ההגשה ולשמור במקרר.
היי,
תערובת ציפוי השוקולד צריכה להיות נוזלית או סמיכה?
תודה 🙂
היי דנה,
עדיף שתהיה באמצע, לא נוזלית מידי ולא סמיכה מידי, העיקר שיהיה קל לצקת אותה על העוגה (במרקם של שוקולד מריר מומס).
תודה! העוגה יצא מעולה :))
רק התחתית קצת מתפוררת שמתי 100 גרם חמאה מומסתבדיוק כמו שרשום והקפאתי, מה יכולה להיות הסיבה?
שמחה לשמוע דנה 🙂
זה בסדר, התחתית אכן מעט מתפרקת בחיתוך. אם חשוב לך שהתחתית תהיה יותר יציבה פעם הבאה תשימי יותר חמאה (נגיד 150 גרם).
סופשבוע נעים!
אני אמנם צליאקית אבל לוותר על דבר כזה אני לא מוכנה אז שיניתי את התחתית לתחתית ללא גלוטן מעולה שאני מאוד אוהבת אבל הוספתי לה 2 כפות גדושות של נוטלה על מנת לתת לזה משהו דומה לרעיון המקורי.
מה שעשיתי הוא:
5 ביצים מופרדות וקרות
חבילת איסטנט פודינג שוקולד
רבע כוס סוכר
2 כפות גדושות של נוטלה
הוראות:
לחמם את התנור ל170 מעלות
1. להקציץ את החלבונים הקרים עם הסוכר לקצף יציב
2. בקערה גדולה(!!) לערבב את החלמונים עם האינסטנט (זה נראה לא אפשרי ויבש על זה עובד תערבבו עד שהכל מעורבב זה לא נראה טוב אבל זה בסדר)
3. לערבב לאינסטנט והחלמונים את הנוטלה
4. ובשלבים (לפחות 4 או 5) לקפל לאט לאט את הקצף לתערובת השוקולד החלקים הראשונים ישברו אבל עדיין תמשיכו בתנועות הקיפול עד שתסיימו את כל הקצף.
5. לשפוך על תבנית משומנת
6. לאפות על 170 מעלות עד שהעוגה מוכנה (זה מאוד עולה על צונח מהר)
7. לחכות לצינון מלא (!!!) ולהמשיך עם המתכון
נשמע מעולה נטע! תודה ששיתפת את כולנו 🙂
שבת שלום 🙂
תודה רבה,המשך שבוע נפלא 🙂
תודה 🙂 אם אני רוצה לעשות על ציפוי הנוטלה דוגמת ספירלה משוקולד לבן אני צריכה לחכות חצי שעה שהנוטלה תתקשה?
כן דידי, רצוי.
יום מקסים 🙂
היי! כמה כפות זה 125גרם גבינה לבנה?
היי שרית,
שימי 3 כפות גדושות.
יום נעים 🙂
הי, מה שלומך? תודה על המתכונים הנפלאים!
רציתי לדעת אם יש אפשרות נוספת לקשט את העוגה? (חוץ מדוגמת שיש)
לזלף שוקולד לבן/ לוטוס?
כמה שעות העוגה צריכה להיות במקפיא על מנת שהיא תתייצב?
תודה רבה
דידי
היי דידי,
בטח 🙂 אפשר לצפות את העוגה בציפוי כהה (לוטוס, נוטלה, גנאש שוקולד) ומעל לזלף שוקולד לבן. אפשר גם ההפך- לעשות ציפוי בהיר (משוקולד לבן) ומעל לזלף שוקולד מריר או נוטלה.
אחרי שאת יוצקת את הציפוי חשוב להכניס למקפיא לחצי שעה לפחות על מנת שהוא יתקשה ורק אז להזליף מעליו.
אפשר גם לוותר לגמרי על הציפוי ולהזליף ישר על קרם הגבינה אבל כדאי שהקרם יהיה ישר (אחיד בגובה) וחשוב לפני זה להכניס את העוגה למקפיא לפחות לשעה לפני שמזליפים (כדי שהקרם יהיה יציב וקשה).
אני מניחה שהעוגה צריכה להיות במקפיא כ-3 שעות עד שהיא מתייצבת.
יום נפלא! 🙂
היי,
הגיע הזמן שאגיב גם אחרי שבחודשים האחרונים כמעט כל האוכל שלנו זה מתכונית מהאתר הזה..
הכנתי את העוגה לשבועות כקינוח לפסטה המוקרמת שגם לקחתי מהאתר, הכל יצא מעולה וחוסל.
אנחנו גרים בחו”ל ולא תמיד קל לי למצא את כל המרכיבים שצריך ועדיין כל מה שאני מכינה מהאתר יוצא טעים וטוב. אז תודה רבה!
בעוגה הזו אגב השמתמשי בקרם גבינה של פילדלפיה כי זה הדבר הכי דומה לגבינה לבנה שמצאתי פה.
תודה ליליה! כיף גדול לשמוע 🙂
עוגה מדהימה!
תודה וחג שמח…
תודה עינת וחג שמח!
טוב אז ככה…הפתיבר בתחתית אכן התפורר כי הייתי צריכה להוסיף עוד חמאה.. אבל וואוווו העוגה אלוהית!!! פשוט כל אחד לקח כפית קטנה והתחלנו לאכול אותה ככה…. אחלה מתכון!
חג שמח ושבת שלום.
אם זה יצא טעים אז ממש לא משנה אם התחתית שלמה או מתפוררת 😉
תודה שחזרת לעדכן!
היי
אפשר להחליף את הפתי בר שוקולד לפתי בר ברגיל?
כן אפשר קרן, פשוט התחתית תהיה בהירה.
שבת שלום וחג שמח!
הוספתי…. חחח כנראה שהקצפתי יותר מידי
עשיתי חדש ייצא מעולה!
מעולה, העיקר שהסתדרת 🙂
שבת שלום וחג שמח!
עוד שאלה סליחה על החפירה…
אני מקציפה בדיוק כמו שאמרת ויצא לי נוזלי למה?
אולי השמנת לא הייתה מספיק קרה?
כמה זמן את כבר מקציפה? ואגב הוספת כבר את החלב ואינסטנט פודינג?
שמתי 250 גר בסקוויטים והתחתי כבר במקפיא ואני באמצע ההקצפה…. אוייששש הרסתי הכל?
ממש לא הרסת, הכל בסדר 🙂
אם הצלחת לכסות את כל התחתית הכמות מספיקה, ואם התחתית כרגע אינה מתפוררת זה בסדר.
וואייי אני באמצע הכנת העוגה וקולטת ששמתי בתבנית של שופרסל חד פעמית בקוטר של 29… התחתית תצא מתפוררת בטח לא?
כי שמתי רק 100 גרם חמאה
היי גליה,
השאלה היא אם כמות של 250 גרם ביסקוויטים הספיקה לתחתית? או ששמת יותר?
אגב אם עדיין לא יצקת את הקרם את יכולה להחזיר את תחתית הביסקוויטים לקערה, להוסיף עוד חמאה, לערבב ושוב לשטח בתחתית.
אם אין שמנת מתוקה בכלל אפשר לשים גבינה לבנה ויוגורט? ופשוט להוסיף אבקת סוכר? או שזה יהרוס את המרקם?
היי טל,
רק שמנת מתוקה ניתן להקציף לקצפת ולכן אי אפשר לוותר עליה. הקצפת היא מה שמחזיק את העוגה, בלעדיה העוגה לא תהיה יציבה אלא נוזלית.
חג שמח 🙂
היי,
אם אני רוצה להכין בתבנית 26 אז איך זה מבחינת הכמויות?
היי מורן,
לתחתית: 300 גרם ביסקוויטים + 140 גרם חמאה + 2.5 כפות נוטלה.
לקרם: כמו במתכון, רק שימי 250 גרם גבינה לבנה.
לציפוי: 5 כפות גדושות נוטלה + 4 כפות מים.
חג שמח 🙂
תודה !
חג שמח
אפשר לשים השחר במקום נוטלה?
אני מתה על המתכונים שלך 🙂
תודה תהילה 🙂
וכן, את יכולה לשים ממרח השחר במקום.
חג שמח!
האם אפשר להשתמש במסקרפונה במקום שמנת אחת?
היי יערה,
את יכולה. קודם תקציפי מיכל שמנת עם החלב ואינסטנט פודינג עד לקצפת נוקשה ויציבה ורק אז תוסיפי את המסקרפונה ותמשיכי להקציף 10-15 שניות עד שהגבינה מתמזגת עם הקצפת. נראה לי שאת יכולה לוותר על הגבינה הלבנה. לשיקולך. תטעמי את התערובת ואם את רוצה לחזק את המתיקות, תוסיפי אבקת סוכר.
חג שמח 🙂
היי האם אפשר לשמור את העוגה במקפיא ללילה?
היי מור,
אפשר לשמור את העוגה במקפיא אבל אם זה רק ללילה אחד עדיף לשמור במקרר.
רציתי במקפיא כי יום אחרי זה אני נוסעת עם זה באוטובוס שעה לעבודה ולא רוצה שזה יימס, אז זה בסדר במקפיא ויום אחרי למקרר?
כן מור, זה בסדר גמור 🙂
העןגה יצאה מהממת חוסלה בשישי סבת!
שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן 🙂
האם ניתן להוסיף יותר גבינה ופחות שמנת מתוקה?
היי חגית,
כן, את יכולה להשתמש במיכל אחד או מיכל וחצי שמנת ולשים 250 גרם גבינה לבנה. לאחר שאת מוסיפה את הגבינה תטעמי ואם תרצי תוסיפי יותר גבינה לפי הטעם.
שבוע טוב 🙂
האם אפשר להמיר את הנוטלה בשוקולד אחר?
תודה!
היי רחל,
כן, את יכולה להמיר את הנוטלה בממרח שוקולד אחר (רק חשוב שיהיה ממרח טעים 🙂 )
ואם התכוונת לשוקולד רגיל אז את יכולה להכין ציפוי גנאש משוקולד מריר או שוקולד חלב (ממיסים 150 גרם שוקולד חלב/מריר + 3/4 מיכל שמנת מתוקה, מערבבים, מצננים לטמפ’ החדר ויוצקים על העוגה).
שבוע טוב 🙂
היי
כמה זמן אפשר לשמור את העוגה במקרר?
היי ספיר,
העוגה נשמרת במקרר כ-4 ימים.
שבוע טוב 🙂
באתי לחתוך את העוגה אחרי 8 שעות שהייתה במקרר ועדיין הייתה ממש רכה .. לא נוזלית אמנם אבל דיי רכה .. מה יכול לגרום לזה (הקצפת הייתה יציבה כשהקצפתי הפכתי את הקערה ונשאר יציב ולאחר מכן קיפלתי את הגבינה הלבנה לתוכה כפי שרשום)…
היי עינב,
מאחר וזאת עוגת קרם היא תמיד תהיה רכה אבל עם זאת היא אמורה להיות יציבה. אני מאמינה שאחרי לילה במקרר המרקם שלה ישתפר והיא תתייצב יותר.
באיזה גבינה לבנה מומלץ להשתמש?
5% או 9%.
שבת שלום 🙂
הכנתי אתמול. העוגה היתה כל הלילה במקרר. היום טעמנו והעוגה פשוט מושלמת!!! לא בטוחה אם ישאר משהו למחר 🙂 מכינה שוב שבוע הבא לשבועות. תודה תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום!
אם אני לחוצה בזמן , אפשר להכין את העוגה במלואה בלי לחכות לזמן ( אין לי בעיה שלא תהיה דוגמא)..?
היי ריטה,
את יכולה אבל רצוי שבזמן שאת מכינה את הציפוי תכניסי את העוגה למקפיא אפילו לכמה דקות כדי שהקרם יתקרר לפני שאת יוצקת עליו את הציפוי.
שבת שלום 🙂
תודה רבה.. אעדכן איך יצא!!!
מתה על המתכונים שלך
אין לנו בעיה עם מתוק 🙂
אעדכן איך יצא
טוב אז… קצת שיחקתי עם הכמויות, במקום 2 שמנת שמתי 1 והוספתי קצת יותר גבינה. אה, וכשערבבתי את הלוטוס עם החמאה שכחתי את הנוטלה.
בכל מקרה, יצא מהמם! אלופה!
היי ליבנת,
שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן!
שבוע נפלא 🙂
אפשר להמיר את הפתי בר בעוגיות לוטוס?
תודה רבה!
היי ליבנת,
כן, במקום הפתי בר אפשר להשתמש בעוגיות לוטוס (או אוראו). קחי בחשבון שכתוצאה מכך התחתית תצא יותר מתוקה אבל כל עוד זה רק בתחתית זה בסדר 🙂
נתת לי ביטחון להכין עוגה בפעם הראשונה!
המתכון קליל וכייפי.
מקווה שייצא טעים 😉
היי לירון,
אני מאוד שמחה לשמוע!
בהצלחה ושבת שלום 😉
היי ,
איזה מגניב בדיוק שאלתי אתמול על העוגת קרמבו האם אפשר לעשות את הציפוי מנוטלה ולא שוקולד מריר והיום הוצאתם מתכון של עוגת נוטלה וגבינה 🙂
איזה כיף
נכון 🙂
״מכניסים למקפיא לחצי שעה בדיוק (ולא יותר) לפני שיוצקים את שכבת הקרם (אם תכניסו ליותר מחצי שעה- שכבת הגבינה תעשה סמיכה ולא תוכלו ליצור דוגמאות בציפוי).״
*** לפני שיוצקים את שכבת הקרם….
מה ההמשך? מיד אחרי זה יש סוגריים.
היי מיכל,
אין המשך 🙂 הכוונה שיש להכניס את העוגה למקפיא למשך חצי שעה לפני שיוצקים את הציפוי (במקום שכבת הקרם היה צריך להיות רשום שכבת הציפוי). אתקן שיהיה יותר ברור.
שבת שלום!
היי..
כמה זה בדיוק שליש כוס חלב במ”ל?
תודה 🙂
היי ליה,
שליש כוס = 80 מ”ל.
סופשבוע נעים 🙂
איך עושים את הדוגמא? לא הבנתי.
היי חן,
מכניסים קיסם לתוך התערובת ומערבבים בתנועות סיבוביות, כמו מערבולת, עד שנוצרת דוגמא.
היי יש לי רק חמאה אחת כלומר מאה גרם.. אפשר להוסיף שמן במקום לוותר?? באיזו כמות? תודה!!
היי דני,
שמן לא יעזור להדבקת החומרים כי הוא נשאר נוזלי גם אחרי קירור. אתה יכול פשוט להפחית מכמות הביסקוויטים ולשים 200 גרם ביסקוויטים עם 100 גרם חמאה (להשאיר 2 כפות נוטלה).