זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 12 גביעים קטנים
סוג: חלבי
6-8 גביעים גדולים / תבנית עגולה חד פעמית 20
מצרכים:
לתחתית:
16 עוגיות אוראו (כפולות) מפוררות
50 גרם חמאה
לקרם גבינה:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
2 כפות (25 ג’) סוכר
3 כפות מלאות (25 ג’) אינסטנט פודינג וניל
1/4 כוס (60 מ”ל) חלב
250 גרם גבינה לבנה (מומלץ 9%)
8 עוגיות אוראו (כפולות) שבורות גס
אופן הכנה:
-ממיסים במיקרוגל את החמאה. מוסיפים את פירורי עוגיות האוראו ומערבבים היטב. מהדקים בתחתית התבנית/ הגביעים.
-מקציפים בקערה את השמנת המתוקה, הסוכר, אינסטנט וניל וחלב עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים בעזרת כף בתנועות קיפול עד לאיחוד התערובות. מוסיפים את שברי עוגיות האוראו ומערבבים עד לאיחוד התערובת.
-יוצקים את תערובת הקרם על שכבת העוגיות ומיישרים. מפזרים מעל מעט פירורי עוגיות.
-מכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות לפני ההגשה.
עוגת גבינה ואוראו, עוגת גבינה עם אוראו
היי אפרת 🙂
מה אפשר לשים במקום אינסטנט פודינג?
בוקר טוב🙂
פודינג הוניל מייצב את הקרם, מעבר לטעם שהוא מוסיף לו. אם אין, אפשר לוותר ולשים חצי כפית תמצית וניל ולהוסיף עוד 2 כפות סוכר.
ערב טוב!!
אם אני מכינה בתבנית ולא כקינוח אישי, האם אפשר בלי להמיס חמאה ולרסק את העוגיות בשכבה למטה? אלא להשאיר אותן שלמות ולטבול בחלב?
היי
זה פחות מומלץ אבל אפשרי(:
היי אפרת מה שלומך? רציתי להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק. וראיתי שכבר שאלו בתגובות וציינת שהכמויות מתאימות. השאלה שלי היא להשתמש בתבנית אינגליש קייק חד פעמית(הכסופה) או שיש לי בביית גם תבנית אינגליש קייק מפיירקס זכוכית שהיא קצת יותר גדולה מהחד”פ. מה כדאי יותר מבחינת כמות הבלילה? ועוד שאלה ברשותך, יש לי חבילה של פירורי עוגיות טחונות(כמו האוראו רק חברה אחרת) ואני רוצה להשתמש בהם. אז כמה גרם של פירורי עוגיות צריך? (כי למעלה ציינת במתכון לפי כמות עוגיות ביחידות)
היי
מומלץ להשתמש בתבנית חד פעמית. יש להשתמש בכ-170 גרם אוראו.
תודה רבה לך ושבת שלום❣️
יש לי תבנית חד פעמית בגודל 25
וכבר קניתי את החומרים לפי הכמויות שרשומות,
אז אני יכולה להכין את העוגה עם התבנית שיש לי ?
היי,
התבנית גדולה מדי.
יש להכין כמות כפולה פי 2 בתבנית כזו.
אוקיי,
אז איזו תבנית מתאימה ?
יש לי מלבנית בבית
תבנית בגודל 22*31 מתאימה.
תודה רבה על מענה מהיר
ומתכונים קלים וטעימים
חג שבועות שמח וטעים🌷🌷🌷
בס”ד
היי אפרת 🙂 תודה רבה על מתכונים מצויינים. רציתי לשאול בבקשה האם את העוגיות לתחתית צריך לפורר למרקם טחון? איך כדאי לעשות? בבלנדר? מעבד מזון? ידני?
תודה רבה 😀
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
את העוגיות יש לפורר דק (אפשר ידנית), אין צורך לטחון לאבקה.
היי אפרת,
האם אפשר לשים עוגיות מפוררות רק מלמעלה ?
לא בתוך הבלילה הכוונה😉
אני פשוט מחפשת מתכון לעוגת גבינה אוראו שדומה לעוגה של שמו🤦♀️
היי,
בהחלט, אפשר לוותר על האוראו בעוגה עצמה.
תודה רבה על מענה מהיר❤️❤️❤️
ואגב,
המתכון שלך לפנקייקים (גם פנקייק בננה) מככב אצלנו כל שבת😍
קל וסופר טעים😊
שמחה שאהבת את המתכון! תודה❤
היי אפרת, דבר ראשון אני מכורה למתכונים שלך!!
דבר שני אני רוצה להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק ואז להעביר אותה מהתבנית לבית של עוגה האם זה אפשרי או שזה יתפורר לי?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
קשה מאד עד בלתי אפשרי להעביר את העוגה מתבנית אינגליש קייק לתבנית אחרת(:
יצא ממש טעים תודה על כל המתכונים את ממש אלופה!!!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
היי אפרת!
האם הכמויות במתכון מתאימות לתבנית אינגליש קייק?
היי שרית,
כן😊
אם אין לי מיקסר אני יכולה לערבב ביד?
היי יקירה,
לצערי לא אפשרי לערבב עם היד מאחר והבלילה צריכה להיות מוקצפת.
היי 😊
אשמח לדעת מה עושים עם הקרם שנמצא בעוגיות?
האם כדאי להוסיף את זה לקרם של העוגה?
היי תמרה,
טוחנים/שוברים את העוגיות עם הקרם.
האם אפשר להכין את אותו הקרם ולשנות את התחתית לעוגיות לוטוס?
כן.
מישהי ניסתה להכין את העוגה הזו או אחרות- עם גבינת סויה?
תודה רבה רבה רבה על האתר המושלם!!
אני נהנית ממנו כל כך:)
רציתי לשאול, אם אני מכינה את זה בכוסיות, ואין לי חמאה, אפשר רק לפורר את העוגיות בלי כלום?
כן 🙂
תודההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה
זה נראה ממש טעים
היי אפרת אפשר לעשות את המתכון פרווה?
מה לשים במקום הגבינה?
תודה מראש!
אפשר לוותר על הגבינה הלבנה והחלב ולהשתמש בקצפת צמחית במקום שמנת מתוקה. שימי רק לב שעוגיות האוראו הן בדר”כ חלביות.
אפרת יקרה,
שכחתי לקנות חמאה..
האם יש מצב להחליף את בחמאה בתחתית במשהו אחר?
במקום לפורר את העוגיות ולערבב עם חמאה אפשר להפריד את עוגיות האוראו, לטבול כל עוגיה בחלב ולסדר שלמות בתבנית.
היי ,אני צריכה את העוגות למוצאי שבת. אם אכין היום בערב ואשאיר במקרר עד למוצאי שבת זה יהיה בסדר?
ראיתי רק עכשיו (הייתי בחופש) מקווה שהסתדרת 🙂
התשובה היא כן.
היי,
אני רוצה להכין את הקינוח ליום חמישי לארוחת שבועות מהעבודה.
אם אכין מהיום זה יהיה טוב?
כן. את יכולה להכין ולהקפיא. להעביר למקרר ביום רביעי בערב.
תודה רבה על המתכון! אני חייבת לנסות. העוגה יוצאת יציבה? או שהפרוסות מתפרקות בחיתוך?
היי, העוגה קצת מתפרקת בחיתוך בגלל הקרם.
היי, נראה מעולה. יש לי רק תבנית 26, איזה כמויות כדאי לי לשים?
היי ליאת,
כמויות לתבנית עגולה 26:
לתחתית:
30 עוגיות אוראו כפולות
120 גרם חמאה
לקרם גבינה:
3 מיכלי שמנת מתוקה
6 כפות סוכר
חבילה וחצי אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס חלב
750 גרם גבינה לבנה
20 עוגיות שבורות גס
היי לא צריך לשים את התחתית לתנור? את פירורי האוראו והחמאה?
לא, אין צורך.
היי אפרת, תודה על המתכון!
מתכוונת להכין גביעים קטנים לכיתה שלמה.. כ-38 תלמידים, תוכלי להמליץ על כמויות?
היי מיכל,
אם אלה גביעים קטנים אז אני ממליצה להכפיל כמויות ב-3. אם במקרה זה לא יספיק תכיני כמות נוספת לכן אני ממליצה להערך מראש מבחינת כמויות ולקנות 4 מיכלי שמנת ו4 גביעי גבינה.
הי ,
במה אפשר להחליף את האינסטנט וניל?
היי ליר,
פודינג הוניל מייצב את הקרם, מעבר לטעם שהוא מוסיף לו. אם אין, אפשר לוותר ולשים חצי כפית תמצית וניל ולהוסיף עוד 2 כפות סוכר.
אפשר בבקשה כמויות להכנה בתבנית 24?
היי חגית,
יש להכפיל כמויות:
לתחתית:
כ-30 עוגיות כפולות
100 גרם חמאה
לקרם הגבינה:
2 מיכלי שמנת
4 כפות סוכר
6 כפות אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב
500 גרם גבינה לבנה
כ-15 עוגיות כפולות שבורות גס
אתר מעולה!!!
האם אפשר להפוך לפרווה?
היי ריקי,
אפשר לוותר על הגבינה הלבנה והחלב ולהשתמש בקצפת צמחית במקום שמנת מתוקה אבל הבעיה היא שעוגיות האוראו הן בדר”כ חלביות.
אני רוצה להכין בתבנית מרובעת. האם יש גודל של תבנית (לא אינגליש קייק) שיכול להתאים?
היי לילך,
את יכולה להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 20X30.
היי אפרת, אנחנו נהנים מהאתר שלך, תודה רבה!!
האם ניתן להקפיא את העוגה לכמה ימים? ואז להוציא מס’ שעות למקרר לפני ההגשה?
כן, אפשר בהחלט.
חג שמח ושנה טובה 🙂
הי, נשמע מעולה. אם אני מכניסה למקרר- האם העוגה מתקשה? אני חושבת להשתמש בתבנית אינגליש קייק ותוהה אם יהיה קל לחתוך את העוגה. כמו כן, האם הכמויות מתאימות לתבנית של אינגליש? והאם לדעתך יספיק לכ 15 איש?
תודה
היי נעה,
העוגה לא מתקשה במקרר, היא מתייצבת אבל עדיין רכה. את יכולה להשתמש בתבנית אינגליש קייק ולשים את העוגה במקפיא כחצי שעה-שעה לפני ההגשה. כך היא תהיה יותר יציבה לחיתוך (רק חשוב לא יותר משעה כי אז היא עלולה לקפוא).
זה אמור להספיק ל 8-10 אנשים. אם את מכינה עוד משהו ליד אז אין בעיה, אם רק העוגה מוגשת כקינוח אני ממליצה להכין כמות כפולה.
הי אפרת
אני רוצה לעשות את הבסיס כמו כדורי שוקולד/נקניק שוקולד. יודעת להגיד לי כמויות?
תודה רבה!
מעין
היי מעין,
אני חושבת שכדאי להכין את הכמויות הבאות:
200 גרם ביסקוויטים מפוררים, חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל), 65 גרם שוקולד מריר – להמיס את השמנת עם השוקולד ולערבב לתערובת חלקה. להוסיף את פירורי הביסקווטים ולערבב.
היי,בתחילת המתכון שמת תמונה של זה ואני חייבת לציין שזה נראה מצוין. אבל במתכון כתבת שמכניסים את זה לתוך כוס ובתמונה זה בלי כוס. איך הוצאת את העוגה מהכוס?
היי יפעת,
אפשר לשים בתוך כוסות אישיות ואפשר להכין בתוך תבנית מאפינס מסיליקון. להקפיא כמה שעות עד שהעוגות מתקשות ואז אפשר לחלץ את העוגות מהתבנית 🙂
שבת שלום
עוד שאלה… 8 עוגיות שאמרת לשבור אותם גס הם למעלה לקישוט או לשים בתוך הקרם
8 עוגיות ששוברים גס יש לשים בתוך הקרם עצמו.
העוגיות הם סנדוויץ שביניהם יש קרם וניל לפורר אתה הכל ביחד או שלהוריד את הקרם וניל שנמצא בינהם ?
היי נחמה,
לפורר את העוגיות יחד עם קרם הוניל.
עוגיות אוראו המוכרות הם לא בהכשר שאני אוכלת , אז יש לי שאלה. יש עוגיות של כיבודים קוראים לזה קרמיאו ואני הבנתי שיש לזה טעם כמו עוגיות לשל אוראו אפשר להשתמש בזה ?
כן נחמה, אין בעיה.
הי אפרת, הייתי מאוד רוצה לעשות את המתכון לכמות קטנה יותר משהו כמו 5-6 יחידות…תוכלי לעזור לי עם הכמויות? והאם אני יכולה לשים את זה בעטרות נייר בתוך התבנית אלומניום החד פעמית? תודה.
היי שירן,
אני ממליצה להכין את כל הכמות ולמלא בכוסות אישיות (זה יוצא 6-8 כוסות) ואפשר להקפיא אם נשאר.
עטרות נייר לא מתאימות במקרה הזה כי התערובת רכה. אם יש לך תבנית סיליקון את יכולה להשתמש בה אבל אז תצטרכי להקפיא אותם כדי לחלץ מהתבנית.
שלום.
איך אפשר להמיס בלי מיקרוגל?
היי שרה,
אפשר להמיס על הגז בלהבה הנמוכה ביותר.
אפרת היקרה,
האם ניתן להקפיא ולקבל מרקם של עוגת גלידה?
כן יעל, אפשר בהחלט. מניסיון יוצא מצוין כשמקפיאים 🙂
היי יש לי תבנית סיליקון של מאפינס(12 יחידות) האם אוכל לעשות לפי המתכון ולחלץ אותם בקלות לאחר הקפאה? אם כן כמה הקפאה צריך?
היי אורטל,
אפשר להכין בתבנית מאפינס מסיליקון ולהכניס למקפיא ל 4-5 שעות, עד שהעוגות קופאות ואז יהיה ניתן לחלץ אותן בקלות.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
יש אפשרות במקום שמנת לגבינה עם פחות אחוזי שומן?
היי יעקב,
השמנת המתוקה הכרחית להקצפה (גבינה לא ניתן להקציף).
מה שכן, אפשר במקום גבינה לבנה 9% להשתמש בגבינה עם אחוז שומן נמוך יותר.
שבוע נפלא 🙂
היי! המתכונים פה נראים מעולים!
אני מתלבטת בין 3 שנראים טוב, אני צריכה להכין את העוגה ביום שני והיא תוגש רק בחמישי/שישי, איזה מהבאות אפשרית? חשבתי על זאת/ אוראו שוקולד לבן/ נוטלה גבינה.. ואיך לאחסן שיישמר? תודה רבה מראש!!
היי הדר,
האמת שכל העוגות מעולות (צפוי שזה מה שאני אגיד, לא? 😉 )
את יכולה להכין כל אחת מהעוגות ביום שני ולשמור בהקפאה עד אותו יום של ההגשה (רק חשוב לעטוף את העוגה היטב בניילון נצמד או נייר כסף). העבירי את העוגה למקרר כשעה-שעתיים לפני ההגשה, כך אולי היא תהיה עדיין יציבה בחיתוך.
את עוגת האוראו שוקולד לבן אני ניסיתי להקפיא ואפילו לאכול קפוא ויצא מעולה, כמו עוגת גלידה. לדעתי גם שתי העוגות האחרות יהיו טעימות אפילו שהן קפואות.
אם את בוחרת להכין את העוגה הזאת (גבינה עם עוגיות אוראו) קחי בחשבון שתצטרכי להכפיל כמויות לתבנית עגולה בקוטר 24.
בהצלחה ושבוע מעולה!
תודה על המענה המהיר 🙂
סליחה על הבורות… אבל מה זה עוגיות אוראו?
והאם חובה להשתמש דווקא בהן, או אפשר כל סוג של עוגיות או ביסקוויטים?
היי שושי,
עוגיות אוראו הן עוגיות סנדוויץ’ עגולות בטעם שוקולד שבניהן יש קרם לבן.
אפשר להשתמש במקום בביסקוויטים מסוג פתי בר בטעם שוקולד או כל ביסקוויטים/עוגיות מתוקות אחרות. זה יוצא 170 גרם לתחתית ו 90 גרם לקרם הגבינה.
הי,
רציתי להבין משה: הבסיס מובן: מרסקים את העוגיות ביחד עם החמאה
לגבי הקציפה: אחרי שהוספתי אינסטנקט פודיגנג, גבינה וכו’ – לא הצלחתי להבין האם אמורים להוסיף לבלילה עוד עוגיות אוררו???
היי אורית,
נכון, לתחתית מרסקים 16 עוגיות עם חמאה.
לקרם- לאחר מקציפים את כל החומרים ומוסיפים את הגבינה, מוסיפים שברים של 8 עוגיות לתוך תערובת הקרם שהקצפנו.
שבת שלום 🙂
יצא מושלם!
את תותחית, כל מה שהכנתי דרך האתר הזה יצא מוצלח.
פשוט מהיר וטעים 🙂
תודה ספיר! איזה כיף לשמוע 🙂
יום מעולה!
היי שלום לך, רציתי לומר לך קודם כל ישר כוח על הסבלנות לענות לכולם פה ושהמתכונים שלך נראים פשוט מדהים!! ותודה שאת ככה משתפת אותם עם כולנו…!
יש לי שאלה אפשר להמיר את המתכון הזה לפרווה? אני לא יודעת אם העוגיות אוררו הם פרווה או חלבי.. ואם כן אך אני עושה את זה שעדיין ישאר טעם מעניין של קצפת במקום קצפת צמחית רגילה??..
ושוב תודה!!
היי הילה,
כעקרון אפשר לוותר על הגבינה הלבנה והחלב ולהשתמש בקצפת צמחית במקום שמנת מתוקה אבל הבעיה היא שהעוגיות אוראו עצמן בדר”כ הן חלביות.
אם בא לך להכין קינוח קצפת פרווה טעים אז הנה רעיונות:
קינוח קצפת
קינוח קרם גבינה ולוטוס (לגרסת הפרווה יש לוותר על הגבינה במתכון ובמקום חלב לשים חלב סויה/קוקוס או רבע כוס מים קרים)
קינוח בסיקוויטים אישי
יום נפלא!
אפשר לקנות עוגיות אוראו לבד ללא הקרם(שהן פרווה כמובן).ניתן להשיג בחנויות אפיה.
היי
אני יכולה לעשות את העוגה עם מרקם של עוגת ביסקווטים רגילה?
לדוגמא: פודינג וניל אחד,כוס חלב,קצת סוכר ומיכל שמנת מתוקה?
כן לירון, את יכולה בהחלט 🙂
היי
אני רוצה להכין את המתכון העוגה בתבנית עגולה של 26, מה הכמויות שאצטרך?
שאלה נוספת, ניתן להכין את העוגה יומיים לפני??
היי ספיר,
אפשר להכין את העוגה יומיים לפני ולשמור במקרר.
כמויות לתבנית עגולה 26:
לתחתית:
30 עוגיות אוראו כפולות
120 גרם חמאה
לקרם גבינה:
3 מיכלי שמנת מתוקה
6 כפות סוכר
חבילה וחצי אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס חלב
750 גרם גבינה לבנה
20 עוגיות שבורות גס
בהצלחה 😉
בתור עוגה לעצלנים, אפשר פשוט לשים עוגיית אוראו ועלייה קרם במקום להכין תערובת? (פשוט אני מתכוון להכין את זה לאורחים מאוד מהר)
נ.ב סליחה על השעה המאוחרת
כן אבי, אפשר. פשוט התחתית תהיה מעט קשה אבל אני בטוחה שהאורחים יתמודדו עם זה 😉
לילה טוב!
זו שוב אני, רציתי לדעת אם אני יכולה לקחת את הקרם לעוגת ביסקוויטים רק בלי גבינה? אם לא את יכולה אולי לתת לי מתכון לקרם כזה? את פשוט תצילי אותי עם כן
היי גילה,
אין בעיה לוותר על הגבינה ולהכין את אותו מתכון בלי גבינה לבנה, זה ייצא טעים מאוד גם ככה 🙂
לדעתי אם מוותרים על הגבינה אפשר לוותר על הסוכר או לפחות להפחית לכף סוכר אחת.
חג שמח ושבוע מצוין!
היי!
יש לי בעיה הבן שלי לא אוהב גבינה לבנה בכלל, יש תחליף שהוא לא גבינה או סוג של יוגורט?
– תודה
האם אפשר במקום לפזר שברי אוראו לעשות ציפוי שוקולד לבן?
בטח גל, השוקולד הלבן יכול להשתלב מעולה 🙂
אחת העוגות!! אין על המתכונים שלך!
תודה
תודה יעלי! שמחה שאהבת 🙂
היי,
אני מעוניינת להכין את העוגה בתבנית של 24
אשמח לעזרה בכמויות.
תודה!
היי שירן,
תכפילי כמויות:
לתחתית:
כ-30 עוגיות כפולות
100 גרם חמאה
לקרם הגבינה:
2 מיכלי שמנת
4 כפות סוכר
6 כפות אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב
500 גרם גבינה לבנה
כ-15 עוגיות כפולות שבורות גס
הייי
רציתי לומר לך שהכנתי את העוגת גבינה אוראו הזאת בשישי האחרון, אבל כעוגת “פס” ויצא פשוט מדהים!! כולנו טרפנו :))
תודה על עוד מתכון מעולה!
וכמובן שכל שישי מככב המתכון של המיני מאפים, רק שאני כן נותנת להם לתפוח ומורחת עליהם שמן זית שום ופטרוזילה,, כאילו פוקאצ’ה 🙂
איזה כיף לשמוע!
תודה תהילה והמשך יום נפלא 🙂
שלום
אין לי תבנית עגולה של 20.
איוז תבנית מרובעת חד פעמית יכולה להתאים ?
תודה
מאיה
היי מאיה,
את יכולה להשתמש בתבנית אינליש קייק.
תודה
עוד שאלה האם אפשר לשים חבילה שלמה של אינסטנט פודינג?
כן, את יכולה לשים חבילה שלמה.
עם אני רוצה לחמש עשרה איש והנתונים שנתנת הוא לשתיים עשרה איש מה צריך לעוסקים שזה יצא לחמש עשרה איש
היי טוהר,
תלוי מה גודל הגביעים. הכמות מספיקה לכ-12 גביעים קטנים. אם משתמשים בגביעים יותר גדולים, הכמות מספיקה לפחות גביעים. אם את רוצה להכין 15 יחידות נראה לי שמספיק אם תשתמשי במיכל וחצי של שמנת, 1/3 כוס חלב, 5 כפות אינסטנט פודינג וניל, 2 כפות סוכר, 250 גרם גבינה לבנה, 10 עוגיות אוראו שבורות.
לתחתית: 20 עוגיות אוראו כפולות מפוררות + 80 גרם חמאה.
שבת שלום וחג שמח 🙂
אתר מדהים! תודה רבה לך! רציתי לשאול, יש לי תבנית עגולה בקוטר 22 ס”מ זה בסדר? או שאני צריכה להגדיל כמויות?
היי שרית,
לדעתי את יכולה, מקסימום העוגה תצא מעט יותר נמוכה.
אם חשוב לך שהעוגה תהיה גבוהה תוסיפי עוד חצי מיכל שמנת מתוקה + כף אינסטנט פודינג וניל, כלומר סה”כ מיכל וחצי שמנת ו-4 כפות אינסטנט פודינג וניל. שאר החומרים אותו דבר.
חג שמח!
היי, רציתי לדעת האם אפשר לעשות את המתכון בתוך כוסיות אישיות ולהשאיר את הקינוח בפנים וכך להגיש? תודה.
כן בטח חן 🙂
היי, האם אפשר להכין את העוגה עם גבינת שמנת 30%?
תודה!
כן בטח מיטל 🙂
חסרה לי שמנת מתוקה. יש אפשרות להכין עם שמנת חמוצה? ואם כן איך זה יהיה?
היי סול,
לצערי אי אפשר כי רק שמנת מתוקה ניתנת להקצפה.
שבת שלום 🙂
שלום,
האם ניתן לשים במקום חמאה שמן?
בנוסף האם ניתן להשתמש בפודינג שוקולד במקום וניל?
היי שולי,
פחות מומלץ מאחר ושמן נשאר נוזלי בקירור (להבדיל מחמאה שמתקשה) ואז העוגיות בתחתית יתפוררו כי לא יהיה מה שיחזיק אותן אלא אם כן מכינים בכוסות הגשה ואז זה פחות משנה אם התחתית דבוקה (ואז מספיק לשים 2 כפות שמן קנולה).
לגבי שימוש באינסטנט פודינג שוקולד – בדר”כ גבינה הולכת עם וניל והאמת שלא ניסיתי לשלב גבינה עם שוקולד אבל זה יכול להיות מעניין 😉
היי,
אם אני רוצה במקום שברי האוראו מעל לשים לקישוט מיני אוראו
עדיף להכין יום קודם, להקפיא ואת המיני אוראו לשים רק ביום למחרת?
הי אביבה,
זה לא משנה, אפשר לשים גם יום קודם וגם למחרת. לדעתי אם תשימי את המיני אוראו יום קודם הוא דווקא ישתלב יותר בעוגה.
והעוגייה לא תאבד מהקראנצ’יות שלה במקפיא?
הי אביבה,
לא בהכרח. את יכולה לעשות ניסוי ולהכניס עוגייה אחת למקפיא ולבדוק למחרת.
יצא לי מושלם
מעולה! תודה ליהי ושבת שלום 🙂
הכנו בכלים אישיים ויצא פשוט מעולה. תודה רבה!
תודה שירה על העדכון 🙂
לא הבנתי באיזה תבנית להשתמש ולמה צריך גם תבנית וגם גביעים
היי נדב,
אפשר להכין את זה בגביעים או בתבנית עגולה חד פעמית בקוטר 20, לפי בחירתך.
תודה רבה
היי. אפשר לוותר עם האוראו למטה ורק לפורר מלמעלה?
היי לילך,
אפשר לוותר אבל אז לא תהיה תחתית לעוגה וקחי בחשבון שיהיה צורך לחתוך את העוגה בעדינות כדי שלא תתפרק (כי אין משהו ש”תופס” אותה מלמטה) אלא אם כן את מכינה כעוגות אישיות.
אפשר לשים אותם במקפיא כדי שיתקררו יותר מהר?
או שזה יהפוך לגלידה?
כן, זה יהפוך למרקם של גלידה.
היי!
את פרורי עוגיות האוראו ממיסים במיקרו?
היי,
רק את החמאה ממיסים במיקרו ולאחר שהיא נמסה והופכת לנוזל מערבבים אותה עם פירורי האוראו.
היי ,אפשר להשאיר את העוגה שלושה ימים במקרר ? אני צרכה את העוגה ליום שישי בערב ואין לי אפשרות להכין מחר או מחרותיים
כן אפשר בתנאי שהעוגה עטופה היטב בניילון נצמד או שמורה בתוך קופסה סגורה.
היי!
זה ייראה סביר בתבנית של 26..? או נמוך מדי..?
תודה!!
היי אנה,
בתבנית 26 העוגה תצא מאוד נמוכה.
חג שמח 🙂
מה אפשר להוסיף..?
תודה
אם כוונתך להוסיף על העוגה אז אפשר להוסיף שבבי שוקולד, מקופלת מפוררת, כדורי שוקולד “קליק”, דובדבנים מסוכרים וכל דבר אחר לפי טעמך האישי.
היי,
כשאומרים “16 עוגיות אוראו (כפולות) מפוררות”. הם הכוונה היא רק לעוגיות עצמן או גם לקרם הלבן?
תודה
הי עדי,
הכוונה היא גם לקרם שבניהן. ממש מרסקים/מפוררים את כל העוגיה כולל הקרם.
שנה טובה 🙂
הי,
לכמה גביעים הכמות מתאימה?
הי עדי,
בסביבות 10-12 גביעים, כמובן שזה תלוי בגודל הגביע ובכמות שממלאים אותו (אפשר למלא עד הסוף ואפשר למלא עד 3/4 גביע).
שבוע מצוין 🙂
היי(:
בתמונה הקרם יצא חלק, איך זה הגיוני אם יש שם שברי אוראו גסים?
תודה מראש!(:
הי אבישג,
נכון, בתמונה הספציפית הזאת אין בקרם שברי אוראו גסים, אבל מומלץ מאוד להוסיף 😉
היי 🙂 העוגה נראית מעולה.
יש לי 2 שאלות:
1. האם היא עמידה? כלומר , אין צורך בג’לטין או משהו?
2. רשום 16 עוגיות אוריאו. לא ברור לי איך לחלק את כמות העוגיות בין תחתית העוגה, הקרם והפירורים מעל?
תודה !
היי ספיר,
1. אין צורך בג’לטין, העוגה מתייצבת לאחר מספר שעות בקירור.
2. 16 עוגיות מפוררות הן לתחתית, 8 עוגיות שבורות גס הן לקרם ו-2 עוגיות מפוררות הן לפיזור מעל העוגה. סה”כ 26 עוגיות.
מתאים לתבנית קפיצית באותו הגודל?
הי,
תבנית קפיצית היא מעט יותר גדולה ועמוקה מתבנית חד פעמית לכן אני ממליצה להכפיל את כמויות הקרם כדי שתצא עוגה גבוהה (לגבי התחתית- אני מניחה שלא יהיה צורך להכפיל כמויות).
אחלה. תודה רבה 🙂
דנה עוד שאלה קטנה אם אני חייבת לקצר את זמן ההמתנה אני יכולה לשים במקפיא לשעתיים בערך?
כן שיר את יכולה אבל קחי בחשבון שככל שזה במקרר יותר זמן כך זה יותר טעים 🙂
האם ניתן למעלה לפורר עוגיות שוקולד ציפס או לגרד שוקולד?
הי שיר,
בטח 😉
היי, האם אפשר להכין כעוגת ביסקוויטים?
זאת אומרת, לסדר בשכבות בתבנית מלבנית?
היי דנה,
כן, אפשר להכין כעוגת ביסקוויטים ופשוט לסדר בשכבות בתבנית.
שבוע נפלא 🙂
שלום,אם אכין בתבניות מאפינס מאלומיניום האם לאחר הקירור אוכל לשחרר אותם
וישארו בשלמותם כמו בתמונה ?
אני מחפשת קינוח יש לי כ40 אורחים ומעוניינת להכין משהו שונה מעוגה עגולה
תודה לך
הי יהודית,
אם תכיני בתבניות מאפינס מאלומיניום, ייתכן שתצטרכי לחתוך את התבניות עצמן כדי להוציא את העוגות בשלמותן. אם יש ברשותך תבניות מאפינס מסיליקון את יכולה להכין בהן ואז תוכלי לחלץ בקלות את העוגות מהתבנית לאחר הקפאה של שעה ואח”כ לשמור במקרר.
כשמכינים בכמות גדולה ההמלצה שלי היא להכין בגביעים חד פעמיים כמו בתמונה התחתונה שאגב ניתן לרכוש בכל חנות של כלים חד פעמיים (ואז זה יחסוך לך את ההתעסקות עם חילוץ העוגות מהתבנית).
אחת העוגות הטובות ביותר שאכלתי. מתכון מעולה, תודה.
בהתחלה כתוב שממיסים את החמאה והשוקולד… על איזה שוקולד מדובר?? כי לא כתוב במצרכים שוקולד…
הי שירי, תודה על ההערה. המתכון תוקן בהתאם.