זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
מס’ מנות: 6 עוגות אישיות
סוג: חלבי
מצרכים:
תחתית העוגה:
6 עוגיות אוראו
או
4 ביסקוויטים מסוג פתי בר מפוררים (רגיל או בטעם שוקולד) + 20 גרם חמאה מומסת.
הבלילה:
250 גרם גבינה לבנה (5% או 9%)
שליש מיכל שמנת חמוצה 15% (70 גרם)
3 כפות גדושות (50 ג’) סוכר
1 ביצה
1 כף מלאה (12 ג’) קורנפלור
1 כף מלאה (12 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
אפשרויות הפתעה:
קוביית שוקולד לבן/מריר, שברי מקופלת, עוגיות אוראו שבורות
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל170 מעלות (בתנורים חזקים מומלץ לחמם ל160 מעלות)
הכנת התחתית:
אם מכינים מעוגיות אוראו- פשוט מניחים עוגיה שלמה בתחתית כל שקע.
אם מכינים תחתית מפירורי פתי בר- ממיסים חמאה במיקרוגל ומערבבים עם פירורי הפתי בר. מהדקים בתחתית כל שקע (הכמות שמתקבלת אמורה להספיק ל6 שקעים).
הכנת הבלילה:
-מערבבים (במיקסר או בכף) גבינה לבנה עם שמנת חמוצה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שנמס. מוסיפים את הביצה ומערבבים. בסוף מוסיפים קורנפלור ואבקת אינסטנט פודינג ומערבבים לתערובת חלקה.
-יוצקים את הבלילה מעל כל תחתית ומטביעים בתוך הבלילה הפתעה לפי בחירה.
-אופים בתנור במשך 30-35 דקות. מוצאים ומצננים לחלוטין. לאחר מכן שומרים במקרר בתוך קופסה סגורה.
*אם רוצים להשתמש בעטרות נייר/מנג’טים – יש להניח אותם בתוך תבנית שקעים לפני שיוצקים לתוכם את הבלילה.
*העוגה טעימה יותר לאחר יום במקרר 🙂 לכן מומלץ להכין אותה יום לפני.
- עוגת אספרסו |
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- עוגה לבנה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגה עם ציפוי קראנץ
חג שמח
אפשר בבקשה כמויות לתבנית 20 גובה 8 ואם אפשר לעשות עם שמנת חמוצה של פעם?
אפשר להכין עם שמנת חמוצה של פעם.
לתחתית: 150 גרם פירורי עוגיות + 100 גרם חמאה מומסת.
לבלילה:
קילו גבינה לבנה (5% או 9%)
מיכל שמנת חמוצה 15% (200 גרם)
3/4 כוס סוכר
3 ביצים גדולות
3 כפות מלאות קורנפלור
3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
מומלץ לאפות ב170 מעלות (תנור שחומם מראש) במשך 45-50 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים 30 דקות.
כמה קלוריות יש בעוגה אישית?
מצרפת לך קישור למחשבון קלוריות:🙂
https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/
היי מה הכמויות לתבנית 24 קטנה מרובעת חד פעמית?
היי
לתבנית מלבנית בינונית קטנה יש להכפיל כמויות פי 4.
ערב טוב
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית הזאת
הכמות של עוגה 24 מתאימה או שצריך כמות אחרת?
היי
תכתבי מה גודל התבנית בס”מ כדי שאוכל לדעת(:
25/35
הכמות במתכון מתאימה לחצי תבנית אינגליש קייק. לתבנית בגודל שציינת יש להכפיל כמויות פי 6.
אפשר לעשות עם מסקרפונה בתבנית 24? יש לך אולי מתכון לעוגת גבינה קרה שאפשר להוסיף לה מסקרפונה?
היי,
אפשר לשים 200 גרם מסקרפונה במקום השמנת החמוצה לכמות בתבנית 24.
את יכולה להכין את המתכון הזה לעוגת גבינה אוראו ולהשתמש במסקרפונה במקום גבינה לבנה.
היי,אני רוצה להכפיל כמויות,אפשר בבקשה עזרה?
היי,
כמויות מומלצות לתבנית 24:
לתחתית: עוגיות אוראו בכמות שנכנסת בתחתית או 150 גרם פירורי ביסקוויטים + 100 גרם חמאה מומסת.
לבלילה:
קילו גבינה לבנה (5% או 9%)
מיכל שמנת חמוצה 15% (200 גרם)
3/4 כוס סוכר
3 ביצים גדולות
3 כפות מלאות קורנפלור
3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
*אפשרויות הפתעה- לפי בחירה.
מומלץ לאפות ב170 מעלות (תנור שחומם מראש) במשך 45-50 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים 30 דקות.
בכמות של תבנית 24 אפשר להחליף גביעה אחד של גבינה לבנה בריקוטה ולהוסיף 2 שמנת חמוצה?
היי,
אפשר להמיר גביע גבינה ב-250 גרם ריקוטה, לשים 3 גביעי גבינה (750 גרם) ולהוסיף עוד גביע שמנת חמוצה (משום שסה”כ צריך 1200 גרם גבינה + שמנת).
אפשר להכין את העוגה בתבנית לב בגודל 26? אם כן אפשר כמויות תודה וחג שמח🙂
היי,
לתבנית עגולה בקוטר 26 יש להכפיל כמויות פי 3.
היות ומדובר בתבנית לב אני מניחה שהיא מכילה פחות מאשר תבנית עגולה, אז הייתי מכפילה את הכמות פי 2.
הי אפרת, שאלה: האם ואיך אפשר לשלבב בעוגה הזו או בעוגת גבינה אחרת שלך, חלב מרוכז ממותק, כזה שמוכרים בקופסאות שימורים?
תודה רבה!
היי דריה,
חלב מרוכז מתאים יותר לשימוש בעוגות גבינה קרות- ללא אפייה.
במתכון הזה לא ניסיתי, אבל חושבת שאפשר לשים רק 200 גרם גבינה לבנה ולהוסיף 100 גרם חלב מרוכז.
זמן האפייה עשוי להתארך ב-5 דקות נוספות.
בהצלחה😊
תודה רבה 🙂
הי שוב, תוכלי בבקשה לכתוב לאיזה מתכון של עוגת גבינה קרה זה כן מתאים ובאיזו כמות?
תודה שוב 🌻
מניחה שחצי מיכל חלב מרוכז מספיק. מוסיפים לקראת סוף ההקצפה. תוכלי להשתמש בו במתכון לעוגת גבינה עם פירות יער, או במתכון לעוגת גבינה פירורים קרה.
בהצלחה😊
תודה אפרת 🍭
היי אפרת, אני רוצה להכין את המתכון הזה ואני מתלבטת על להכניס קובית שוקולד בפנים. זה מן הסתם יתקשה חזרה אחרי האפייה והקירור. זה עדיין שווה להכניס? ושאלה שניה, האם יש איזשהו ציפוי שאפשר לשים מעל? תודה רבה!!
לא יודעת לגבי הקוביית שוקולד, לא ניסיתי אני מניחה שזה יכול להשפיע על מרקם העוגה בפנים.. אם תרצי שוקולד תוכלי לצפות את העוגה בגאנש שוקולד לפי המתכון הזה- איך מכינים גנאש
בוקר אור לך!
אפשר להכין את זה בלי בסיס ובלי הפתעות?
שמנת 9% מתאימה?
תודה!
כן, אפשר.
שמנת 9% מתאימה.
יום נפלא 🌺
היי אני רוצה להכין את העוגה בתבנית 24 קפיצית יש לי 750 גרם גבינה אם אני יוסיף 2 שמנת חמוצה זה יהרוס את העוגה? תודה רבה
זה בסדר, אפשר להוסיף.
הכמות מתאימה גם לסיר גחנון 24\26
אלה הכמויות לתבנית 24:
לתחתית:
עוגיות אוראו בכמות שנכנסת בתחתית או 150 גרם פירורי ביסקוויטים + 100 גרם חמאה מומסת.
לבלילה:
קילו גבינה לבנה (5% או 9%)
מיכל שמנת חמוצה 15% (200 גרם)
¾ כוס סוכר
3 ביצים גדולות
3 כפות מלאות קורנפלור
3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
*אפשרויות הפתעה- לפי בחירה.
מומלץ לאפות ב170 מעלות (תנור שחומם מראש) במשך 45-50 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים 30 דקות.
*העוגה לא אמורה לצאת כל כך גבוהה.
היי אפרת
אני רוצה להכין בתבנית שקעים סיליקון ולהוסיף פירות. האם מתאים לתבנית סיליקון ואילו פירות מומלצים?
תודה על אתר נפלא!
אפשר להכין בתבנית מאפינס מסיליקון. כדאי לשמן אותה לפני.
לא יודעת איך פירות ישתלבו בתוך הבלילה אבל אפשר לפני ההגשה לשים מעל פירות יער קפואים או תותים חתוכים.
היי אפרת.
תודה על האתר הכי מושלם והכי כיפי.
רציתי לשאול אני בדיוק מכינה את העוגת גבינה האישית הזאת , ואני רוצה לדעת האם הולך על זה הציפוי של העוגת גבינה אפויה שלך?
אני תאמת מאמינה שכן אבל אני רוצה להיות בטוחה….תודה רבה רבה!!רו
היי רות,
אני מניחה שכן אבל כדאי להוסיף אותו אחרי 20 דקות אפיה ולהמשיך לאפות 10-15 דקות נוספות.
תודה רבה!!!
הי. תודה רבה על כל המתכונים. מאוד נהנית מהאתר.
האם אפשר להחליף את כף הקורנפלור בכף קמח?
עקב המחסור בחמאה כיום.. אפשר לוותר? לשים שמן במקום? מרגרינה?
ואני רוצה להכין אתזה בתבנית סיליקון בצורת מספר. יכול להתאים?
תודה רבה
כן, אפשר להמיר בכף קמח.
אפשר לשים מרגרינה.
אפשר להכין בתבנית סיליקון בצורת מספר אבל אני לא יודעת מה גודל התבנית. אם נראה לך שזה בערך בנפח של תבנית אינגליש קייק אז כדאי להכפיל כמויות ב-2.
עוגה מושלמת כל פעם מחדש
גמר חתימה טובה
נראה מהמם 😍
גמר חתימה טובה 🌺
עוגה מעולה !!!!!!!
נראה מעולה 😍
תודה שירי
היי,
אשפר להחליף את הפודינג וניל ושוקולד חלב?
במקום פודינג וניל אפשר לשים כף נוספת קורנפלור וכפית תמצית וניל.
שלום אפרת, אני מחפשת בנרות עוגת גבינה אפויה ממרח טופיטי, כדי שיהיה פרווה. אנא שילחי אלי תגובה או פרסמי תודה!
היי אפרת,
אין לי מתכון כזה אבל אשתדל לפרסם בהמשך.
המשך יום מקסים 🌷
היי אפרת
אפשר כמויות לתבנית 24 קפיצית?
תודה ושבוע טוב 🙂
היי מור,
כמויות מומלצות לתבנית 24:
לתחתית: עוגיות אוראו בכמות שנכנסת בתחתית או 150 גרם פירורי ביסקוויטים + 100 גרם חמאה מומסת.
לבלילה:
קילו גבינה לבנה (5% או 9%)
מיכל שמנת חמוצה 15% (200 גרם)
3/4 כוס סוכר
3 ביצים גדולות
3 כפות מלאות קורנפלור
3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
*אפשרויות הפתעה- לפי בחירה.
מומלץ לאפות ב170 מעלות (תנור שחומם מראש) במשך 45-50 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים 30 דקות.
אני רוצה שהעוגה תצא גבוהה צריך להוסיף עוד ביצים או שהכמות מספיקה?
במקרה הזה הביצים פחות משפיעות על הגובה. העוגה אמורה לצאת בגובה סביר. לא גבוהה מידי אבל גם לא נמוכה מידי.
אני צריכה להיום זה בסדר?
כן.
היי אפרת שבוע טוב….
אני מאוד רוצה להכין תעוגה הזאת ויש לי 2 גביעים של גבינת שמנת 30% ושמנת חמוצה ופודינג וניל אפשר להכין עם זה את העוגה
במקום גבינה לבנה שימי גביע שמנת 30%.
אם אין לך קורנפלור שימי קמח.
אם אני רוצה לעשות בתבנית 22 חד פעמית אז לשים 2 גבינת שמנת וגביעה שמנת חמוצה נכון סליחה על החפירה 😊
ותודה
כן.
יום מקסים 🙂
האם צריך לרסס בשמן את עטרות הנייר כאשר אופים את עוגות הגבינה האישיות?
לא חובה.
שלום אפרת
יש לי 500 גרם גבינה לבנה 250 טוב טעם שמנת חמוצה ופודינג וניל איך אני מכינה מיזה עוגת גבינה אפויה
תודה ושבוע טוב
היי,
אני ממליצה להכין את המתכון הזה- עוגת גבינה אפויה.
אגב אפשר לשלב את התחתית מהמתכון הזה עם הבלילה מהמתכון שצירפתי לך ואפשר להכניס לבלילה “הפתעות”.
שבוע נפלא 🙂
כמות הגבינות שיש לי מתאימה לתבנית 24 מהמתכון ששלחת לי
כן.
עוגת הגבינה במיקרו היתה נהדרת, פעם שניה שמתי גרדתי למעלה שוקולד
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ורדה.
שלום 🙂 האם אפשר להחליף את השמנת חמוצה בשמנת מתוקה? וכמה אם כן. לגבי המנג׳טים- אפשר פשוט להניח אותם על תבנית האפייה של התנור?
היי שרי,
לגבי המרה לשמנת מתוקה, בדרך כלל פחות מומלץ כי המרקם הוא שונה. מאחר ובמקרה הזה מדובר בכמות קטנה אני מתלבטת. אם בכל זאת את רוצה להשתמש בשמנת מתוקה שימי רבע כוס.
את המנג’טים יש להניח בתוך תבנית שקעים/מאפינס, לא תבנית אפיה רגילה.
חג שמח 🙂
שלום אפרת…
הכנתי את העוגה שבועות שעבר והיא יצאה מאוד טעימה אני רוצה להכין לחמותי
אפשר להכין אותה בתבנית 22 חד פעמית ואם כן את יכולה לרשום לי כמויות?
תודה לך ושבת שלום 🙂
היי,
לתחתית אפשר לסדר עוגיות אוראו בתבנית.
לבלילת העוגה:
2 ביצים (רצוי גדולות)
חצי כוס (100 ג’) סוכר
500 גרם גבינה לבנה
מיכל (200 ג’) שמנת חמוצה
2 כפות (24 ג’) קמח רגיל
כף מלאה (11 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
אפשר לשים בתוך הבלילה הפתעה שאוהבים.
לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות את העוגה במשך 30 דקות. לאחר מכן להנמיך ל 160 מעלות ולאפות עוד רבע שעה. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים כחצי שעה.
*העוגה טעימה יותר לאחר קירור של כמה שעות טובות במקרר.
שבת שלום 🙂
הכנתי ןיצא מאוד מאוד טעים. הכנתי בתוך מנגטים מקרטון זה תפח ולאחר שהוצאתי מהתנור זה ירד, ככה זה אמור לצאת?
עוד שאלה אני רוצה להוסיף מלמעלה קצפת חלבית שיתן לו מראה מרשים יותר אפשר מתכון?
המנגטים שבתמונה הם הדקים הרגילים?
יישר כח על הכל אני לא מפסיקה לקבל מחמאות מהמתכונים שלך.
היי הודיה,
העוגה תופחת ממש מעט ונשארת באותו הגובה או שצונחת ממש מעט. אם היא תפחה הרבה אולי זה בגלל אפיה בחום גבוה. יכול להיות שהתנור שלך יחסית חזק?
אפשר להכין קצפת חלבית ולהקציף מיכל שמנת להקצפה + 3 כפות אינסטנט פודינג וניל + כף אבקת סוכר + 2 כפות גבינה לבנה (לא חובה).
המנג’טים שבתמונה הם הרגילים הדקים.
היי אפרת יקרה! מתכון מנצח לא מחליפים….
רוצה לעשות את עוגת הגבינה הזאת לפסח. האם אפשר להכין עוגיות שיתאימו לתחתית?
והאם אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תפו”א?
היי פרחית,
לא בטוחה שיש עוגיה מוכנה שמתאימה להחליף את האוראו אבל נראה לי שאפשר לפורר עוגיות פריכות של פסח (עוגיות יין או עוגיות מקמח מצה) ולערבב עם חמאה מומסת.
לגבי קמח תפו”א נראה לי שאפשר.
חג שמח 🙂
אני רק אניח את זה כאן…
במקום הפתעה זילפתי קצפת מעל!
זה היה הלהיט של משלוח המנות!!!!
נראה מדהים! בהחלט להיט.
תודה פרחית על השיתוף 🙂
היי אפרת,
אני רוצה לאפות עוגת גבינה אפויה כמו של קונדיטוריה שיש הפרדת חלבונים וחלמונים.
יש לך מתכון כזה?
ושאלה נוספת חשובה, אם אני אפדר אבקת סוכר מעל עוגת גבינה אפויה האבקת סוכר תשאר יפה מעל העוגה או לאחר זמן מה תספג בעוגה?
ואם היא תספג לאחר כמה זמן בערך?
תודה.
היי יובל,
מתכון לעוגת גבינה אפויה קלאסית (תבנית 24)
לתחתית:
כוס ושליש קמח לבן
שליש כוס שמן
1 חלמון ביצה
כף אבקת סוכר
לעוגה:
5 חלבונים
1 כוס סוכר
4 חלמונים
750 גרם גבינה לבנה
1 כף גדושה קמח תופח
אופן הכנה:
-לחמם תנור ל180 מעלות.
-לערבב את חומרי התחתית ולהדק בתחתית התבנית. לאפות בתנור 10-12 דקות עד שהתחתית מעט מזהיבה ולהוציא מהתנור. להשאיר את התנור דולק.
-להקציף את החלבונים כמה דקות ולהוסיף בהדרגה סוכר עד שמתקבל קצף לבן יציב.
-בקערה נפרדת לערבב ידנית עם כף את החלמונים עם הגבינה והקמח התופח.
-להעביר את הקצף על תערובת הגבינה ולערבב בעדינות בתנועות קיפול עד לאיחוד התערובות.
-לאפות בתנור 10 דקות על 200 מעלות ואח”כ להנמיך ל 165 מעלות ולאפות במשך כ-60 דקות. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים למשך כשעה.
הערות:
*ההקצפה חשובה לייצוב העוגה. יש להקציף לקצב יציב. אסור שתיפול טיפת חלמון לתערובת ההקצפה אחרת ההקצפה לא תצלח.
*מומלץ להוציא את הביצים והגבינה כמה שעות מראש מהמקרר כדי שיהיו בטמפ’ החדר.
*מומלץ לשמור את העוגה במקרר. היא טעימה יותר יום למחרת.
*לגבי אבקת סוכר- ניתן לפזר אבקת סוכר מעל העוגה אבל רק לאחר שהיא התקררה לגמרי. את אבקת הסוכר כדאי לפזר סמוך להגשה כי היא נוטה להספג בעוגה אחרי 15-30 דקות. לפעמים היא נשארת גם יותר.
טעים בטירוף!!!!!!! תודה ענקית על עוד מתכון מנצח!!!! הוספתי מקופלת מגורדת מעל, הכפלתי כמויות וההפתעה היתה קוביית שוקולד לבן… מושלם!!! רק האוריאו לא ככ אהבתי הוא נהיה רך כזה ולא משתלב אנסה שוב עם הביסקוויטים…
שמחה שיצא טעים! תודה על השיתוף 🙂
בשמחה! תודה לך על המתכון!
דרך אגב, הבאתי לכמה אנשים לטעות זה הפך למתכון המועדף שלהם גם איך לא?! 😍😍😍
שבת שלום ומבורך!
שמחה לשמוע!
תודה ושבת שלום 🙂
לטעום חחחח סליחה
קצת דחוף לי. תודה רבה!
ערב טוב אפרת ומה שלומך?
רציתי לשאול בכללי אפשר להמיר קורנפלור בקמח תפו”א, או שיש מתכונים שזה לא יסתדר?
תודה לך וחג שמח!
היי דבי,
לא בכל מתכון. בדר”כ במתכונים שכמות הקמח היא קטנה כמו במתכון הזה אז אין בעיה.
חג שמח!
היי אפרת – המתכון נראה מדהים ואני רוצה לנסות אותו לקינוח לארוחה חלבית שיהיה בר”ה אבל אני רוצה להכין כבר עכשיו ולהקפיא ולכן השאלה: האם המתכון ניתן להקפאה? תודה!
היי תמר,
בגדול אפשר להקפיא. אני אישית מעדיפה להקפיא יותר עוגות גבינה ללא אפיה מאשר כאלה עם אפיה מאחר ולפעמים העוגה עצמה נראית פחות טוב לאחר הפשרה.
שנה טובה 🙂
האם אפשר להכין בתבנית שקעים מסילקון? האם צריך לשמן את השקעים?
אני חושבת שאפשר וכן מומלץ לשמן את השקעים לפני.
יש לחלץ את העוגות בעדינות מהתבנית רק אחרי צינון מוחלט.
היוש…
הכנתי יצאה מעולה.
אם אני צריכה לעוגה מסויימת לסנן גבינה. ואין לי בד חיתול.
איזה אופציות אחרות יש?
אפשר במסננת שיש לה חורים מאד קטנים?
ואין כן כמה זמן לפני הכנת העוגה לעשות זאת ובאם להשאיר במקרר את הגבינות?
תודה רבה.
כן, אפשר לסנן במסננת דקה מאוד.
מומלץ לשים את הגבינה בתוך המסננת ומתחת לשים קערית כדי שהנוזלים יטפטפו לתוכה. לשים את זה כמה שעות במקרר. אפשר אפילו יום לפני.
היי אפרת.
שוב תודה על מתכונים מנצחים.
אני מתנצלת מראש על כל השאלות
יש לי כמה שאלות…
איזה שוקולד כהפתעה את הכי ממליצה . שהוא יהיה מודגש ולא “יבלע” בעוגה האישית.
יש לי עוגיות אוראו אבל אם אשים עוגייה אחת בכל מנג’ט העוגייה יחסית קטנה יהיה רווח . מה לעשות?
ואם אעשה ביסקיוויטים אז איזו כמות זה יוצא בכוס?
כי יש לי חבילות של הביסקיוויטים הקטנים.
ועוד שאלה נוספת ( אני שוקלת להמיר לתבנית גדולה. אני יודעת את כמות המצרכים)לתבנית 24 עגולה אם אני רוצה לפורר בסוף מלמעלה – מעל העוגת גבינה ( הבלילה שנאפתה) ביסקיוויטים שהמסתי עם חמאה איזו כמות אני צריכה של ביסקיוויטים וחמאה?
ואני מפזרת אותם רק אחרי שהבלילה נאפתה נכון?
והביסקיוויטים והחמאה צריכים להיות קרים שאפורר?זא להכין אותם בזמן שהעוגה נאפית?
תודה רבההההה אפרת המקסימה.
היי אלונה,
הכי מומלץ זה להשתמש בשוקולד עם מילוי בפנים.
לא נורא אם יש קצת רווח. אם את מכינה עם ביסקוויטים שימי בסביבות 5-6 יחידות.
לתבנית 24 (לתחתית) יש לפורר 150 גרם ביסקוויטים + 100 גרם חמאה מומסת. לחלק העליון אפשר להשתמש ב100 גרם ביסקוויטים + 65 גרם חמאה.
לאחר האפיה את יכולה לפזר פירורי ביסקוויטים מעל העוגה כשהם קרים ולכן כדאי להכין אותם בזמן שהעוגה נאפית.
היי
המלצה לערבב את השוקולד הפתעה עם קצת קמח כדי שלא ישקע
תודה דני 🙂
אפשר לוותר על האינסטנט פודינג ? ואם לא במה אפשר להחליף ?
היי סופי,
אפשר לשים במקום כף קורנפלור נוספת + חצי כפית תמצית וניל (או שקית סוכר וניל במקום כף סוכר אחת).
תודה רבה ! שבת שלום !
היי
אפשר להשתמש בעוגית פרצופים רגילה?
פשוט האוראו זה חלב נוכרי..
תודה ושבת שלום
כן, אפשר.
שבת שלום 🙂
אהלן אהלן.
אין על האתר שלך
שאלונת :
אם אני רוצה להכין את זה תבנית אחת גדולה.
אותם כמויות והכל?
האם זמן האפיה בתנור משתנה ?
ברור שמנה אישית נאפית מהר יותר…
שבת שלום
היי יעקב,
כמויות לתבנית מלבנית חד פעמית בגודל 22X31 או לתבנית חד פעמית עגולה בקוטר 24:
תחתית (שתי אפשרויות):
1. להמיס 200 גרם ביסקוויטים מפוררים עם 100 גרם חמאה ולהדק בתחתית.
2. להניח בתחתית עוגיות אוראו (זה יוצא בסביבות 15-20 עוגיות).
עוגת גבינה: 3 ביצים (רצוי גדולות), 3/4 כוס סוכר, 750 גרם גבינה לבנה, מיכל וחצי שמנת חמוצה (300 מ”ל), 3 כפות קמח רגיל או קורנפלור, 2 כפות שטוחות אבקת אינסטנט פודינג וניל
כמובן שבתוך הבלילה אפשר להחביא קוביות שוקולד קצוצות או חתיכות מקופלת (מה שאוהבים).
יש לחמם תנור מראש ל170 מעלות ולאפות במשך 35 דקות. לאחר מכן להנמיך את הטמפ’ ל160 ולהמשיך לאפות 15 דקות נוספות. לאחר מכן לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים כחצי שעה.
בהצלחה 🙂
תודה רבה ושובוע טוב
היי,
מה גובה הבלילה שצריך לשים בתוך הנייר? (2/3 מספיק או יותר/פחות?)
האם ישר לאחר האפיה לחלץ אותם מהתבנית/נייר או לתת לזה להתקרר קודם ואז לחלץ מהתבנית/ניירשאלה אחרונה- אם בטוסטר אובן, זמן האפיה קצר/ארוך יותר והמעלות אותו הדבר?
תודה רבה 🙂
מיה.
היי מיה,
מאחר וזאת לא עוגה שתופחת יש למלא כמעט עד הסוף (כמו בתמונה).
יש להמתין שיתקררו לגמרי לפני שמחלצים אותם מהשקע.
אם מכינים בטוסטר אובן כדאי לאפות ב170 מעלות ב-10 דקות ראשונות ולאחר מכן להוריד את המעלות ל160 ולהמשיך לאפות עוד כ-25 דקות.
הי,אפשר להשים מחצית מכמות הגבינה במתכון או שחייב את כל הכמות?
היי שירן,
לא מומלץ להפחית מכמות הגבינה כי זה בעצם מה שנותן את כל הנפח בעוגה.
הי, העוגות נראות מעולה!
האם אפשר להכין גם בתבניות קרטון אישיות של מאפינס? או שמתאים רק עם מנג’טים? סתם תוהה אם הקרטון יכול לחסום את החום מהעוגה..
תודה, ושנה טובה ומתוקה! 🙂
היי אתי,
אפשר להשתמש גם בתבניות מאפינס מקרטון.
חג שמח ושנה טובה!
האם אפשר בלי עוגיות או ביסקוויטים בכדי שהעוגה תהיה ללא גלוטן?
ניתן ליצוק רק את הבלילה?
היי יפעת,
אני מניחה שאפשר.
היי:)
האם זה בסדר שעוגיית האוראו קטנה מקוטר שקע תבנית המאפין? זה לא ישקע ויקבל צורה מוזרה?
תודה!
היי אליה,
לא חושבת שאמורה להיות בעיה. זה קטן באופן משמעותי או שפשוט יש רווחים ממש קטנים בצדדים?
אתר המתכונים הכי טוב ברשת! אתמול הכנתי את פשטידת התירס שהייתה מעולה ועכשיו את עוגות הגבינה שנמצאות כבר בתנור.
תודה על ההצלה בכל פעם מחדש (:
תודה לימור, שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא!
תודה רבה על התגובה המהירה אכין שוב ואעדכן איך יצא.
היי אפרת,
רוצה להגיד שלמרות ששמתי בטעות מיכל שמנת חמוצה זה לא הרס את המאפינס ואחרי כמה ימים האוראו ניהיה רך וזה ממש טעים קיבלתי מחמאות על כל העוגות שלכם שהכנתי לחג:-)
ורציתי לישאול רוצה שוב להכין את המתכון כמה זה יוצא שליש מיכל שמנת חמוצה בכפות?
תודה רבה.
היי קרינה,
שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
שליש מיכל שמנת חמוצה יוצא בסביבות 3 כפות.
תודה רבה על התשובה המהירה בטח שאעדכן 🙂
היי אפרת,
העוגה כרגע בתנור ובטעות שמתי מיכל שלם של שמנת חמוצה זה יהרס?
היי קרינה,
אני לא חושבת שזה ייהרס בגלל זה. אולי פשוט המרקם יהיה קצת שונה אבל לדעתי עדיין אמור לצאת טעים.
מחר בבוקר תדעי הכי טוב, אחרי לילה במקרר העוגה מתייצבת וטעימה יותר.
בהצלחה ועדכני אותי בתוצאה 🙂
היי זאת מזל, לא יודעת את שמך ופונה אלייך בהיי מצטערת, בקיצור אפיתי אותם בסך הכל כשעה ועשר דקות כשהעליתי את החום ל380 עדיין היו רכות אבל כבר הוצאתי כי הלמעלה היה כבר אפוי, אתמול שטעמתי היו טעימות אבל פיספסתי משהו כנראה, או שיותר מדי זמן שהו בתוך התנור, את האמת שכל המתכונים מישראל אני צריכה לתת להם יותר זמן בתנור אולי בגלל התנורים שלנו דרך אגב אני מקנדה אז אולי שונה לא נורא הכל לטובה העיקר שהם טעימות גם כך מקווה שפעם הבאה אצליח בגדול שיהיה לכם שבת שלום ומבורכת וחג שמח ומהנה לך ולכלל בית ישראל
היי מזל,
זה נכון שכל תנור שונה מאחר וצריך להכיר את התנור ובטח שמדובר במעלות שונות.
אני מניחה שהמעלות שציינת הם בפרנהייט? אם כן, היית צריכה לאפות ב340.
שבת שלום וחג שמח 🙂
שלום,
אני רוצה להכין את העוגות אבל אני צריכה כמות של 40. אם אני מגדילה ל 42 (פי 7) האם זה אומ שאני חייבת להשתמש ב 7 ביצים ? ו 5 יספיקו? תודה מראש!
היי ליז,
אני ממליצה בתור התחלה להכפיל כמויות ב-3 וכך גם תוכלי לראות כמה יחידות יוצאות (כך תחליטי אם פעם הבאה להכפיל ב-3 או ב-4). לפעמים כמכינים כמות גדולה מידי בפעם אחת, משהו עלול להשתבש במרקם הסופי לכן מומלץ להכין בפעמיים.
כשאת מכפילה ב-3 השאירי 3 ביצים ואם בפעם הבאה תצטרכי להכפיל ב-4, השאירי את זה 3 ביצים, רק רצוי שאלה יהיו ביצים גדולות.
בהצלחה וחג שמח 🙂
תודה וחג שמח!
היי,
מאוד רוצה להכין את המתכון ורציתי לדעת האם את עוגיית האוראו צריך לחצות ואז לשים לתחתית או את כל העוגיה צריך לשים לתחתית?ויש לי ביצה בגודל M כמה צריך לשים למתכון?
המון תודות אתר מעולה.
היי קרינה,
אפשר להניח עוגיה שלמה בתחתית (בלי לחצות אותה).
את יכולה לשים ביצה אחת.
בהצלחה וחג שמח 🙂
או קי אפיתי אותם 35 דקות יצאו מאד רכות הכנסתי לעוד עשר דקות אבל עדיין רכות מאד, התנורים שלנו כנראה לא כמו התנורים שלכם אז הגבהתי את הטמפרטורה ל-380 ואני אתן להם עוד כעשר דקות או יותר ומקווה שעדיין יצא טעים
היי מזל,
העוגה נשמרת במקרר לפחות 4 ימים במצב טוב.
הן יוצאות במרקם רך ומתייצבות רק לאחר קירור לטמפ’ החדר. מומלץ לאכול אותם יום למחרת, אחרי שהיו כמה שעות טובות במקרר.
אני מאמינה שהיום זה יהיה טעים יותר 🙂
תודה רבה על התשובה, אני בדיוק אופה אותם וחשבתי שישארו לי לחג כשאקפיא אותם אבל אני רואה שלא, בכל אופן השאלה השניה כבר לא רלוונטית כי ענית לי עליה, מקווה שזה יצא טעים ועשיתי אותם כמו שצריך תודה שוב על התשובה והאתר המעולה
עוד שאלה קטנה כמה זמן נשארת העוגה במצב טוב במקרר?
היי אני גם חדשה בלהגיב ויחסית באתר המתכונים נראים פשוטים וטעימים להפליא מתכוננת לנסות, האם אפשר להקפיא את העוגות גבינה?
היי מזל,
עוגות גבינה אפויות לא מומלץ כל כך להקפיא מאחר והמרקם שלהן נפגע לאחר הפשרה. עוגות גבינה אפויות גם נשמרות די הרבה זמן במקרר (4-6 ימים) כך שניתן להכין מראש ולשמור במקרר עד להגשה. לעומת זאת עוגות גבינה ללא אפיה אין שום בעיה להקפיא.
חג שמח! 🙂
פשוט להכנה , מדהים ומפתיע בטעם, אפשר לגוון בהפתעה שבפנים למשל עם קוביית שוקולד ממולא, יוצא נהדר. עשיתי בשבועות שעבר ולא מוותרת גם הפעם!
תודה רבקה, שמחה לשמוע!
שבוע נפלא וחג שמח 🙂
היי ותודה על המתכונים הקלים והמצויינים
שאלה- זה יהיה טעים גם בלי תחתית בכלל, כלומר רק תערובת גבינה? או שזה לא יהיה מדהים?
תודה מראש ☺
היי יעל,
עדיף עם תחתית אבל אפשר להכין גם בלי התחתית, גם ככה זה טעים 🙂
היי,
רציתי לדעת בלי קשר למתכון-
אני יכולה להכין פאי (הבצק) ולמלא אותו בפודינג שוקולד ולשים קצפת שאני אכין מעל הפודינג?רציתי לדעת איך זה ייצא.
תודה,
הבצלאלית
היי,
אני לא יודעת איך את מתכוונת להכין מבחינת המרכיבים אבל כעקרון זה נשמע מעולה 🙂
מה זה עוגיות אוראו?
היי דבורי,
עוגיות אוראו אלה עוגיות סנדוויץ כהות בטעם שוקולד עם מילוי קרם וניל.
תרשמי בגוגל “עוגיות אוראו” ותראי איך זה נראה 🙂
אז הכנתי את העוגה גבינה אישית ואת הסופלה שוקולד ויצא חבל”ז
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה ושבוע מעולה 🙂
אחלה, וזה נראה אחלה של מתכון ננסה אותו ואת הסופלה ביום שישי
תודה
מעולה 😉
לא קורה כלום לעוגיה בתנור?
העוגיה מתרככת במהלך האפיה ולכן כשהעוגה יוצאת מהתנור העוגיה רכה אך לאחר קירור היא מעט מתקשה.
אם אני רוצה להכין באינגליש קייק מה הכמויות?
היי נינה,
לא ניסיתי להכין את העוגה בתבנית אחת כך שאני לא יודעת איך זה ייצא מבחינת המרקם. אם תחליטי לנסות יש להכפיל כמויות ב-2 כדי להתאים לתבנית אינגליש קייק אחת.
היי, המתכון נראה מעולה 🙂 רציתי לשאול אם יש איזשהוא תחליף לקורנפלור? אין לי בבית ואני ממש רוצה להכין
היי ליליה,
לדעתי קמח יהיה בסדר 🙂
היי קודם אני רוצה לפרגן לאתר פשוט מצוין מתכונים טובים ומבחר מצוין לגביי המתכון הזה רציתי לישאול אים אפשר להשתמש בשמנת חמוצה 9% שומן תודה מראש וחתימה טובה
תודה מאירה, שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
את יכולה להשתמש בשמנת חמוצה 9%.
גמר חתימה טובה
פשוט מעולה!!
הכנתי בשישי, אמנם ללא הפתעות, אבל עוגת הבסיס מצוינת ואני בהחלט חשה שהיא עומדת להפוך לאחר המתכונים הקבועים 🙂
תודה רבה! 🙂
אני שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂
היי אני חדשה באתר ונהנת מכל רגע.
יישר כח על ההיענות וההתייחסות האישית לכל אחד.
שאלה: המתכון נראה מעולה, איך אפשר לשנות אותו לתבנית עגולה מבחינת כמויות???
תודה נאוה וברוכה הבאה לאתר 🙂
אני לא בטוחה אם כדאי להכין בתבנית אחת מאחר ובתבניות קטנות החום מתפזר בצורה אחידה יותר ביחס לכמות ולחומרים במתכון.
אם את רוצה עוגת גבינה קלה שניתן להכין בתבנית אחת אני ממליצה לך להכין את המתכון המצורף (ניתן להכין אותה בתבנית 24)-
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94/
חג שמח! 🙂
היי,
מה אפשר לשים במקום שמנת חמוצה?
היי מורן,
אני לא ממליצה לוותר על השמנת החמוצה במקרה הזה.
שבת שלום וחג שמח 🙂