זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 22 עוגיות שלג
סוג: חלבי/פרווה
כוס (140 ג’) קמח לבן
חצי כוס (50 ג’) קמח שקדים
רבע כוס (30 ג’) אבקת סוכר
קמצוץ מלח
50 גרם חמאה/מרגרינה רכה בטמפ’ החדר
רבע כוס (60 מ”ל) שמן
חצי כפית תמצית וניל
חצי כפית תמצית שקדים (אפשר לוותר)
חצי כפית גרידת לימון
לציפוי: אבקת סוכר
רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-בעזרת מיקסר ידני מערבבים את החמאה, השמן, תמצית וניל, תמצית שקדים, אבקת הסוכר, קמצוץ מלח וגרידת לימון.
-מוסיפים קמח לבן וקמח שקדים ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית. לשים מעט עם הידיים עד לקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה.
-יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר כ-2.5 ס”מ ומניחים במרווחים על נייר האפיה.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 14-15 דקות.
-מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר לגמרי (העוגיות יוצאות מאוד רכות ונעשות פריכות לאחר קירור).
-לאחר שהעוגיות התקררו מגלגלים אותן באבקת סוכר.
נתקעתם בלי קמח שקדים? אפשר להשתמש בחצי כוס אגוזים טחונים דק.
- כל התגובות (32)
- חוות דעת וטיפים
- שאלות
















