שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 12 עוגיות גדולות

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס (140 ג’) קמח לבן או קמח כוסמין מלא או קמח ללא גלוטן

חצי כוס (60 ג’) אגוזי מלך טחונים

חצי כפית (3 ג’) אבקת קקאו

חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

50 גרם שוקולד מריר

רבע כוס ( 50 ג’) שמן

כף (16 ג’) טחינה גולמית

2 כפות מלאות (40 ג’) מייפל או סילאן (*שימו לב שסילאן פחות מתוק ממייפל)

רבע כוס שוקולד צ’יפס או שוקולד מריר קצוץ גס (50 ג’)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מניחים בקערה קוביות שוקולד מריר ורבע כוס שמן וממיסים במיקרוגל. מערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים טחינה גולמית ומייפל/סילאן ומערבבים היטב.

-בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אגוזים טחונים, אבקת קקאו וסודה לשתיה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (אם במקרה התערובת יוצאת פירורית/מתפרקת, יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה).

-יוצרים כדורים בקוטר כ-3 ס”מ. מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות בקוטר כ-6 ס”מ (אם הבצק דביק יש לעבוד עם ידיים רטובות). מפזרים מעל שוקולד צ’יפס ומהדקים לעוגיות.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-15 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן מעט רכות ונעשות פריכות לאחר שהן מתקררות לטמפ’ החדר).

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

הערה:

הכנתי את העוגיות פעמיים. פעם אחת עם קמח ללא גלוטן (“קונדיטור”) והייתי צריכה להוסיף 2 כפות מים כדי שהבצק יתגבש. פעם שניה עם קמח כוסמין מלא והבצק יצא דביק בלי שהוספתי מים בכלל.

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חמין עוףחמין עוף
סלט גזר חריף סלט גזר חריף

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Ortal (11:31 28.04.2021)

יצא מאד טעים
עשיתי עם קמח קונדיטור, ביצה, וכמו-סוכר
הוספתי מים כפי שאמרת
יצא פריך
תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:36 28.04.2021)

וואו! נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף אורטל❤

אורטל (15:16 9.07.2021)

אני חוזרת ומכינה את העוגיות האלה שוב ושוב.. פעם עם אגוזים, פעם עם קוקוס וכו’.. לא מאכזב, לא משמין, משביע, אפשר לגוון , אפשר להגיע לרמות פריכות שונות, אפשר לקצץ בסוכר.. נשמר לאורך זמן כי טבעוני.. תודה לך על המתכון המושלם!! הוא חייב לקבל יותר הכרה.. הנשנוש הכי טוב שהכנתי בחיים

מתכונים ב-10 דקות (16:01 9.07.2021)

שמחה שאהבת את המתכון! תודה על הפרגון אורטל יקרה❤

ישראלה כהן (15:12 30.03.2021)

הי
אפשר עם קמח מצה?

מתכונים ב-10 דקות (15:37 30.03.2021)

היי ישראלה,
לא ניסיתי, אבל מישהי הכינה ויצא לה טוב.
אם את מנסה תשימי בהתחלה 3/4 כוס קמח מצה ורק אם התערובת יוצאת דביקה תוסיפי עוד קמח.

ישראלה כהן (17:41 30.03.2021)

אז החלפתי ב 100 גרם קמח מצה דק והייתי צריכה להוסיף לפחות חצי כוס מים אולי יותר כי זה התפורר אבל בסוף יצאו בסדר וטעימות. תודה
(רציתי לצרף תמונה אבל האפליקציה מעיפה החוצה , התייאשתי אחרי ניסיון שלישי )

מתכונים ב-10 דקות (18:01 30.03.2021)

תודה על העדכון:) מוזר שאת לא מצליחה לצרף תמונה, אולי כדאי לנסות שוב…

לימור (21:46 29.01.2021)

היי,
תודה על המתכון.
ניסיתי אותו הערב, ויצא לי ממש על הפנים. אשמח שתעזרי לי להבין איפה טעיתי.
עשיתי בדיוק לפי המתכון, הבצק יצא לי כמו שתיארת שהוא אמור לצאת. הכנסתי לתנור על טורבו (אולי כאן הבעיה?) ואחרי 10 דק’ ראיתי שהעוגיות מתחילות להשחים את הוצאתי אותן. אחרי שהן התקקררו הן היו יבשות מאוד מאוד ומתפוררות, אי אפשר היה לאכול אותן.
אשמח לעצתך!
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:32 30.01.2021)

היי לימור,
הבצק יצא לך במרקם אחיד ומעט דביק?
באיזו כוס השתמשת?
השתמשת בקמח לבן רגיל?
טורבו זו לא תוכנית טובה לאפיה (זה מייבש ושורף את העוגיות). יש לאפות רק בחום עליון ותחתון ולהניח את התבנית במדף השני מלמטה.

לימור (20:39 1.02.2021)

השתמשתי בכוס מדידה של בישול ואפייה. הבצק יצא לי דביק ואחיד, השתמשתי בקמח כוסמין מלא.
לא אשתמש יותר בטורבו.
אם אני משתמשת בתוכנית שהצעת, כמה מגשים עם עוגיות אפשר להכניס בו זמנית?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:59 1.02.2021)

תוודאי שמדובר בכוס בנפח 240 מ”ל כי יש כל מיני גדלים של כוסות מדידה.
תניחי את התבנית במדף השני מלמטה, זה גם חשוב מאוד.
יש להכניס בכל פעם רק מגש אחד אחרת זה יפגע במרקם.

עינת (18:03 20.01.2021)

היי אפרת
מה אפשרי במקום אגוזים? לילדים קטנים?
והאם קמח כוסמין לבן מתאים?
ואני מניחה ששוקולד ציפס מריר באותה כמות יכול להחליף את השוקולד המריר?
תודה לך מראש.

מתכונים ב-10 דקות (18:33 20.01.2021)

היי עינת😁
אפשר לוותר על האגוזים. אם התערובת יוצאת ממש דביקה תוסיפי 1-2 כפות קמח.
אפשר לשים במקום שקדים או בוטנים טחונים.
אם אין לך, פשוט תכיני בלי.
קמח כוסמין לבן יתאים למתכון.
בהחלט שקולד ציפס מריר באותה הכמת יחליף את השוקולד המריר.

נועה (19:45 14.01.2021)

יש לי קמח תופח של פסח ללא גלוטן, זה מחליף את הסודה לשתייה כן? לעשות עוד שינוי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 14.01.2021)

פחות מתאים. אפשר לשים במקום רבע כפית אבקת אפיה.

נילי (09:29 10.07.2020)

האם אפשר להחליף את הקמח בקורנפלור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:38 10.07.2020)

לא יודעת, לא ניסיתי אבל לא בטוחה אם זה ייצא מוצלח.

הדס (13:35 30.06.2020)

הי אפרת
אני עוברת על התגובות ורואה שאפשר לשים במקום טחינה או כף מיפל או ביצה
מה עדיף?
אני לא אוהבת טעם של טחינה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:50 30.06.2020)

עם כף מייפל העוגיות ייצאו במרקם פריך-מתפורר.
אם תוסיפי ביצה העוגיות ייצאו יותר יציבות במרקם פריך-רך (משהו באמצע).

יפעת (17:17 23.03.2020)

האם ניתן להכין גם עם טחינה גולמית משומשום מלא?
האם אפשר בלי האגוזים בכלל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:46 23.03.2020)

אפשר טחינה משומשום מלא.
אפשר לוותר על האגוזים. אם התערובת יוצאת ממש דביקה תוסיפי 1-2 כפות קמח.

ענבל (17:35 26.02.2020)

יצא מעולה! לא היה לי אגוזים טחונים אז השתמשתי בשקדים טחונים והוספתי עוד קצת שמן. יצא מרקם מצוין.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:41 26.02.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ענבל

הילה (20:18 27.01.2020)

תודה על המתכון, הכנתי עם קמח ללא גלוטן ועם קמח שקדים במקום אגוזים. הבצק יצא לי פירורי-אבקתי, כך זה אמור לצאת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:30 28.01.2020)

היי הילה,
העוגיות אמורות לצאת במרקם קצת מתפורר אבל אם זה יצא גם אבקתי אני מניחה שזה בגלל קמח השקדים.

לילה (22:56 12.01.2020)

כמה קלריות יש בעוגיה? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 13.01.2020)

כ-150 קלוריות לעוגיה גדולה.

גילת (14:47 9.09.2019)

הי, האם אפשר להקפיא העוגיות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:58 9.09.2019)

כן אפשר.

אפרת ר (12:53 3.09.2019)

שלום
אפשר דבש במקום סילאן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:15 3.09.2019)

כן.

שרה (17:40 26.01.2020)

יצא מעולה עם סילאן

כמות הקמח שכתובה במתכון היא 140ג. כוס רגילה זה יותר לא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:37 26.01.2020)

גרם זה המשקל לכן כוס קמח בנפח של 240 מ”ל = 140 גרם קמח.

מיכל ברדוגו (07:55 18.07.2019)

שלוום רב! האם ניתן להחליף את שמן הקנולה בשמן קוקוס? ואם כן, באיזה יחס? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:12 18.07.2019)

אפשר לשים רבע כוס שמן קוקוס נוזלי.

תחיה (12:19 7.07.2019)

היי, הכנתי את העוגיות ויצא מדהים! רציתי לדעת האם אפשר להכין אותן בלי האגוזים, ואם כן האם צריך לשנות משהו? תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:40 7.07.2019)

היי תחיה,
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר לוותר על האגוזים. רק אם התערובת יוצאת ממש דביקה תוסיפי 1-2 כפות קמח.
שבוע נפלא!

אפרת (11:42 17.04.2019)

יתאים גם עם קמח מצה או קמח אחר של פסח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:53 17.04.2019)

יכול להיות שכן, לא ניסיתי.
אם את מנסה תשימי בהתחלה 3/4 כוס קמח מצה ורק אם התערובת יוצאת דביקה תוסיפי עוד קמח.
אם תכיני אשמח לעדכון איך יצא 🙂

אפרת (14:46 19.04.2019)

השתמשתי בקמח תופח לפסח. יצא קצת מאכזב, טעם ומרקם קצת יבשים…
אולי פעם הבאה אלך על מתכון “יעודי” לפסח. חלק אומרים שבסדר , חלק מרגישים טעם לואי..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:15 19.04.2019)

לא נורא, ניסית 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!

אפרת (21:08 20.04.2019)

רוצה לתקן: מסתבר שקצת נשרפו לי…
העוגיות הלא שרופות היו טעימות וחוסלו בהתלהבות!
פסח שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:49 20.04.2019)

אז מעולה 🙂 פעם הבאה כדאי לאפות ב-10 מעלות פחות.
תודה אפרת

איריס (21:04 24.01.2019)

באיזה שמן משתמשים בדרך כלל לעוגויות או עוגות? אני חדשה בתחום האפיה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 24.01.2019)

שמן קנולה.
בהצלחה 🙂

סיגל (16:41 24.01.2019)

יצאו נהדרות, הכנתי מראש כמות כפולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:11 24.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה סיגל

נועה (13:43 17.01.2019)

היי, העוגיות יצאו לי קשות ונשרפו גם.. אולי משהו בכמויות עשיתי לא נכון? השתמשתי בכוסות מדידה. או שאולי כי לא שיטחתי מספיק?
אשמח לדעת למה לפעם הבאה,תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:27 17.01.2019)

היי נועה,
נשמע כאילו הן נאפו יותר מידי זמן או שהטמפ’ היתה גבוהה. אולי התנור שלך חזק. כמה זמן אפית ועל כמה מעלות?
כמה עוגיות יצאו לך מהכמות?

גיל (21:51 14.02.2019)

אני עושה את העוגיות המעולות האלה הרבה. אצלינו הזמן האופטימלי לאפיה הוא 10 דקות. יותר מזה הן נשרפות.

נטע השפית (16:49 24.12.2018)

אין לי סודה לשתיה,יש תחליף או שאפשר לוותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 24.12.2018)

שימי במקום רבע כפית אבקת אפיה.

עדי (19:54 27.11.2018)

הכנתי עם קמח מחיטה מלאה ושמן קוקוס ויצא טעים בטירוף! תודה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 27.11.2018)

.שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

יולנדה (17:33 12.11.2018)

אין לי שוקולד, אפשר להשתמש בקקאו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:02 12.11.2018)

במקום שוקולד מריר אפשר לשים 2 כפות ממרח שוקולד או להגדיל את כמות הקקאו ל2 כפיות שטוחות ולהוסיף כף טחינה נוספת ו 2 כפות נוספות של מייפל.

יפית (15:30 8.10.2018)

שלום וברכה
יש לי אלרגיה לשומשום מה אפשר לשים במקום טחינה?
תודנ מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:37 8.10.2018)

במקום טחינה אפשר לשים כף ממרח שקדים או ממרח בטעם שוקולד או לשים כף נוספת של מייפל.

שפית בת 12 (17:56 17.09.2018)

הכנתי וזה יצא מטורף התחסל בדקה,תודה ענקית!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:09 17.09.2018)

שמחה לשמוע! 🙂

חיוש (00:55 12.09.2018)

וואווו יצא לי נדיררר איזה כייף שיש אתר כזה עם מתכונים קלים וטעימים
תודה רבה!!
נהנת מכל הכנה😋
אשמח לעוד מתכונים כאלה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:13 12.09.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה והמשך יום מקסים!

לילך (10:49 8.09.2018)

הכנתי ויצא מעולה!!! תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:57 8.09.2018)

שמחה לשמוע!
תודה לילך ושנה טובה 🌷

אפרת (18:23 25.07.2018)

אגוזים טחונים ממש או אפשר קצוצים אבל “עם חתיכות”?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:44 25.07.2018)

רצוי טחונים אבל אפשר גם קצוצים אם זה מה שיש.

אפרת (12:26 10.08.2018)

תודה! יצא ממש מוצלח.
אשמח לעוד מתכוני עוגות ועוגיות טבעוניים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:46 10.08.2018)

שמחה לשמוע 🙂
מצרפת לינק לעוגות טבעוניות ולינק לעוגיות טבעוניות.

אפרת (08:17 14.08.2018)

תודה! אין כמו המתכונים שלך!

Shir.C (19:19 22.07.2018)

הי
ניתן להכפיל כמויות?זה בסדר להשתמש בשוקולד תפוז מריר חלבי?או לשלב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:53 22.07.2018)

אפשר להכפיל את כל הכמויות. לגבי השוקולד, נראה לי שכדאי לשלב יחד עם שוקולד מריר רגיל אם יש לך.

נדב (09:45 9.07.2018)

הכנתי וזה יצא מאוד טעים, רק לא הצלחתי לעשות את זה פריך, פעם אחת ראיתי שזה קצת יבש הוספתי קצת מים והעוגיות יצאו קצת יבשות ולא פריכות בפעם השנייה הוספתי יותר מים עד שזה נהיה עיסה דביקה ממש ואז זה יצא עם מרקם דומה לשל עוגה. אשמח לשמוע עצה בעניין. תודה רבה.
נ.ב. את המים הוספתי בכפיות קצת קצת ולא הכל בפעם אחת.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:34 9.07.2018)

היי נדב,
קודם כל באיזה כוס השתמשת למתכון?
הכנת בדיוק לפי המתכון או ששינית משהו? לא שמת קמח תופח במקרה כן?
לאיזה עובי שיטחת את העוגיות?

נדב (00:50 10.07.2018)

1. תודה רבה על התגובה המהירה והמפורטת.
2. שקלתי את הכמויות לפי מה שכתוב במרשם ועשיתי בערך אבל כמעט מדוייק.
3. השתמשתי בקמח תופח, באיזה קמח צריך להשתמש?
4. בערך 2 ס”מ.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:14 10.07.2018)

אז אני חושבת שעליתי על הבעיה.
יש להשתמש בקמח רגיל ולא תופח. העובי צריך להיות כחצי ס”מ.
יום מעולה 🙂

נדב (15:27 16.07.2018)

הכנתי שוב עם קמח רגיל, יצא מקסים ומדהים 🙂🙂🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:07 16.07.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

אפרת (14:44 22.06.2018)

הי.
הכנתי עם הבת שלי לכבוד שבת ויצא מעולה!
כל שבוע אנחנו משתדלים לאפות, ובזכותך אנחנו מצליחים להכין דברים שמתאימים גם לחולי צליאק (חברים של הילדים, שבד”כ קופצים לביקור בשבת)
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:20 22.06.2018)

כיף לשמוע!
תודה ושבת שלום 🌷

יונה (11:16 2.06.2018)

שלום אפרת,
האם ניתן להשתמש בקמח מלא במקום קמח לבן (לא נשאר לי קמח לבן)? אם כן, האם צריך לשנות משהו במתכון?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 2.06.2018)

היי יונה,
אני מניחה שאפשר. אין צורך לשנות שום דבר.

נופית (23:19 3.05.2018)

פשוט מוצלח!! אוהבת את המתכונים שלך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:11 4.05.2018)

תודה נופית 🙂

יולנדה (20:10 16.04.2018)

אפשר למדוד לפי כוס חד פעמי פלסטיק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:24 16.04.2018)

היי יולנדה,
כוס חד פעמית קטנה מידי. יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו הכוס שבתמונה.

הדר (15:50 16.03.2018)

היי. אני מכינה את העוגיות האלה יחד עם אחותי הקטנה כל פעם כשבא לנו איזה נישנוש ואנחנו אוהבות מאוד את המתכון הזה 🙂 ורציתי לשאול אם יש עוד מתכונים דומים של עוגיות שאת יכולה להמליץ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:55 16.03.2018)

היי הדר,
מה הכוונה דומים? מה חשוב לך שיהיה בעוגיות? לדוג’ בלי ביצים, שוקולד, אגוזים וכו’..

הדר (17:49 16.03.2018)

שיהיו מהירות להכנה. אני והמשפחה שלי לא בררנים יותר מידי לגבי מה יש בפנים, חשוב לי בעיקר שיהיו קלות ומהירות להכנה ושלא יהיה בהן הרבה סוכר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:05 16.03.2018)
הילה כץ (07:23 25.02.2018)

בסד
שלום לך
האם אפשר להמיר את הקמח לקמח שיפון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:45 25.02.2018)

שבוע טוב הילה,
אני מניחה שכן רק צריך לקחת בחשבון שלשיפון יש טעם מעט שונה.

אודי'ה (23:35 15.02.2018)

היי,בגלל בעיה בריאותית זמנית נאלצתי להוריד את הגלוטן וכמובן לאכול בריא יותר. האמת, לא ראיתי את עצמי מסתדרת שניה.. אבל בזכותך כל פעם אני מגוונת לעצמי את התפריט.
תודה! מתכון נהדר!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:50 16.02.2018)

כיף לשמוע 🙂
תודה אודי’ה.
שבת שלום!

רונה (09:13 1.01.2018)

היי אפרת
קודם כל שתדעי לך שניסתי הרבה אתרי מתכונים ושלך הכי קל ומוצלח
רציתי לשאול האם יש לך מתכון לעוגיות שוקולד רכות כמו העוגיות קוקיס של פילסברי??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:24 1.01.2018)

תודה רונה, כיף לשמוע 🙂
עוגיות שוקולד שיוצאות יחסית רכות מבפנים הן אלה- עוגיות שוקולד. ממליצה להכין אותן קצת עבות ואז הן יהיו פריכות מבחוץ ומעט רכות מבפנים. אפשר גם לקצר את משך האפיה ל12 דקות.
יום מקסים

שרה (17:52 27.12.2017)

הכנתי עם קמח ללא גלוטן ביצה במקום טחינה הוספתי כף סוכר ולבסוף זריתי שוקולד מגורר בפומםיההדקה מעל. יצא טעים הילדים מאד אהבו אפילו עשיתי צורות של אותיות לפעילות בגן. שאלתי: האם את השוקולד המגורר לפזר לאחר שיצרתי צורות או לערבב עם הבצק לאחר שמוכן ואז נטמע בבצק? תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:10 27.12.2017)

היי שרה,
שמחה שיצא טעים.
את השוקולד המגורר בדר”כ מערבבים עם הבצק אבל אם יצא לך מוצלח כשפיזרת אותו על העוגיות אז אין בעיה.

עדן (15:17 5.12.2017)

היי כוס במתכון הכוונה ל240 גרם? תודה מראש.לקמח.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:30 5.12.2017)

כן.

חביבה (16:12 27.11.2017)

היי, אני התחלתי גם לאפות (אני סטודנטית ויש לי עכשיו קצת זמן)
ואני נכנסת יותר לאתר הזה
מאוד שמחה לראות שיש מתכונים קלים בלי חומרים מסובכים ומהירים
ולהפתיע את המשפחה בבוקר עם עוגיות טעימות _ עשה לכולם את היום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:15 27.11.2017)

תודה חביבה, שמחה לשמוע 🙂

ליבי (10:18 26.11.2017)

היי,
המתכון מדהים! התחלתי לאפות לא מזמן ואני ממש נהנית להכין את העוגיות האלו. אפילו עם האחיות הקטנות שלי- מאוד פשוט להכנה והם מטורפות עלייהן!
יש לי חברות טבעוניות בגלל זה חיפשתי מתכון טבעוני אבל העוגיות כלכך מוצלחות שאני מכינה אותן כל שבוע בבית שלי!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:31 26.11.2017)

שמחה מאוד לשמוע!
תודה ליבי ושבוע נפלא 🙂

טל רחמים (15:18 21.11.2017)

העוגיות מעולות!
קלות להכנה, טעימות, ומשובחות.
יצא מעולה.
תודה רבה

רציתי להוסיף פטנט ששמעתי, איך להמיס שוקולוד. לחמם מים בקומקום, לשפוך על השוקולד בכוס, לחכות מעט, לשפוך את המים, ומיד לבחוש עם כף, וכך השוקולד נהיה נוזלי. במיוחד עם ישר לאחר ששופכים את המים מוסיפים את השמן.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:56 21.11.2017)

רעיון מעולה, אהבתי 🙂
תודה על השיתוף!

ליטל (08:57 18.10.2017)

הכנתי את הגרסה ללא גלוטן עם קמח טפיוקה (קמח עמילני אבל מקור אז זה נהדר מבחינת בריאות. משמין אבל בריא יותר מקמח מוכן ללא גלוטן)
ויצא במרקם שממש ממש מזכיר את העוגיות שהיו בסבואיי בזמנו, ממש אדיר!
אחלה מתכון.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 18.10.2017)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים

ליאת (21:48 12.10.2017)

ניתן להוסיף משהו אחר במקום האגוזים הטחונים? אפשר אולי שקדימון?
תודה
ליאת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:21 13.10.2017)

היי ליאת,
השקדימון הוא ממרח ולכן פחות מתאים. אפשר לשים במקום שקדים או בוטנים טחונים.
אם אין לך, פשוט תכיני בלי.

אור (23:22 10.10.2017)

היי אפרת אני כל כך נהנית מהמתכונים המדהימים שלך.. באמת מתכונים של 10 דקות
בייחוד אלו ללא הביצים.. אני צמחונית (לא אוהבת ביצים)
אשמח אם תמשיכי להעלות מתכונים ללא ביצים. כשהמתוכנים ללא ביצים זה נותן לי חשק להכין וכל המשפחה והחברים נהנים , כי אם זה לא משהוש אני אוכלת אני לא מכינה 🙂
תודה רבה רבה
גמר חתימה טובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:11 11.10.2017)

אעלה מתכונים נוספים, חג שמח 🙂

איציק מ (16:47 30.01.2018)

ניתן להמיר ביצה בחצי כוס רסק תפוח עץ.

שני (18:37 10.10.2017)

יצר טעים אבל דחוס. עשיתי עם קמח לבן ועל בשאר כמו שרשמת. למה יצא דחוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:14 10.10.2017)

מה הכוונה דחוס? זאת לא עוגיה רכה ואוורירית. העוגה אמורה לצאת פריכה ודקה.

שירה (11:28 9.10.2017)

פעם ראשונה שזה יצה טוב ממש נננננננננננננננננננננננננננננננננננננ

גילת (13:47 18.09.2017)

הי,
הכנתי אותן כבר פעמיים עם כוסמין מלא, והן ממש טעימות ובסה”כ גם בריאותיות! לא היו לי אגוזים קצוצים אז השתמשמתי בשקדים טחונים.
יש לי שאלה: אני רוצה להכין כאלה מחר שיהיו לי לחג (רביעי-שבת). האם אפשר לשמור אותן בקופסא מחוץ למקרר כל הימים הללו?
ואותה שאלה לגבי המאפינס המלוחים- אם אני מכינה מראש לרביעי-שבת- האם לשמור במקרר כל התקופה הזו?
תודה רבה ושנה טובה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:06 18.09.2017)

כן גילת, הן נשמרות מצוין בקופסה אטומה במשך כ-5 ימים, אפילו יותר.
אין צורך לשים במקרר. אפשר לשמור על השיש במקום מוצל וקריר.
שנה טובה 🙂

שירה (09:35 8.09.2017)

אהבתי שאין במתכון הזה ביצים….
התחלתי להכין את זה כחצי שעה לפני שיצאתי לעבודה יצא פשוט מושלם
יצאתי לעבודה כשזה היה רותח, אבל כשחזרתי כבר לא נשאר כלום…..
פשוט מעדן תודה אפרת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:11 8.09.2017)

תודה שירה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום

אלה (00:03 1.09.2017)

מתכון מעולה!!! יצאו ממש טעימות! תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:28 1.09.2017)

תודה אלה, שמחה שאהבת 🙂

הודיה (21:37 7.08.2017)

פעם ראשונה שיצא לי מרקם כזה נח לבצק עוגיות, הכנתי עם קמח כוסמין ויצא טעים, קצת נשרפו אבל זה לא היה נורא
עוגיות בריאות יחסית וטעימות תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:09 8.08.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון.

חיה (17:56 1.08.2017)

היי, רוצה להכין לסוף נצום.. אין לי מקרוגל, על הכיריים זה גם סבבה כדי להמיס, נכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:00 1.08.2017)

כן, אפשר להמיס על האש הנמוכה ביותר ולשים לב שזה לא נשרף.

אורה (12:12 19.07.2017)

יצא מדהים מדהים!!! תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:23 19.07.2017)

תודה אורה, שמחה שאהבת 🙂

מיכל (11:23 12.07.2017)

טעים

מיכל (11:23 12.07.2017)

חסר סוכר…

מתכונים ב-10 דקות (12:25 12.07.2017)

היי מיכל,
העוגיות הן במתיקות עדינה. אם זה לא מספיק מתוק אפשר להוסיף עוד כף סוכר.
לגבי העוגיות שכבר הכנת, את יכולה לפזר עליהן אבקת סוכר כדי להגביר את המתיקות.
יום מקסים 🙂

גאיה שליטא קץ (08:25 12.07.2017)

סורי שכתבתי פעמיים מקודם..יש לי עוד שאלה חייב שוקולד ציפס?

גאיה שליטא קץ (08:23 12.07.2017)

האם אפשר לשים משהוא שיהווה תחליף לטחינה? ואם אני שמה ירגישו את זה בעוגיות? והעוגיות יוצאות טוב?

גאיה שליטא קץ (08:21 12.07.2017)

האם אפשר לשים משהו כתחליף לטחינה? ואם אין תחליף ואני ישים ירגישו את הטחינה בעוגייה? תודה רבה ועוד שאלה העוגיות יוצאות טובות?

מתכונים ב-10 דקות (08:45 12.07.2017)

היי גאיה,
לא מרגישים את הטחינה יותר מידי אבל בכל מקרה אפשר להמיר בכף נוספת של מייפל.
רצוי לשים שוקולד צ’יפס, זה מוסיף ומעשיר את הטעם.
יום מקסים 🙂

גאיה שליטא קץ (09:17 12.07.2017)

תודה רבה! אני רצה להכין!

טל (16:20 22.06.2017)

היי,
כתבת שהשתמשת בקמח קונדיטור כדי שהעוגיות יהיו ללא גלוטן. יש סוג אחר של קמח שאפשר להשתמש בו וזה עדיין יהיה ללא גלוטן?

מתכונים ב-10 דקות (17:28 22.06.2017)

היי טל,
אפשר להשתמש בכל תערובת של קמח ללא גלוטן כמו תמי או “כרגיל” וכדו’

שולמית (04:32 14.06.2017)

תודה רבה לך על אתר כה מקסים. אני באופן אישי אשמח לדעת לגבי ספר מתכונים שלך האם קיים כזה? 🙂

מתכונים ב-10 דקות (11:15 14.06.2017)

היי שלומית,
יש ספר מתכונים. אני מקווה שתוך שבוע-שבועיים הוא יעלה למכירה באתר.
יום מקסים 🙂

רננה (11:55 12.06.2017)

תודה על המתכונים המצויינים 🙂
אפשר להשתמש באגוזי לוז במקום מלך? יש לי כבר טחונים דק-דק האם זה ישפיע על המרקם?

מתכונים ב-10 דקות (15:06 12.06.2017)

היי רננה,
אפשר להשתמש באגוזי לוז. אין בעיה שהם טחונים דק.
יום מקסים 🙂

חן (17:47 27.05.2017)

אפיתי אתמול את העוגיות והן יצאו מאוד טעימות! כבר לא נשארו! ❤

מתכונים ב-10 דקות (17:49 27.05.2017)

תודה חן, שמחה לשמוע 🙂

שני (17:22 16.05.2017)

היי אפשר לרדד ולישתמש בקורצן???

שני (17:28 16.05.2017)

היי אפשר לרדד ולישתמש בקורצן???
ואני אציין שאני לא רוצה לשים אגוזים

מתכונים ב-10 דקות (18:06 16.05.2017)

הבצק יוצא דביק לכן אני לא חושבת שהוא מתאים לרידוד.
תוותרי על האגוזים.

צופית (20:13 11.05.2017)

האם אפשר להכין אותן גם מקמח מלא??

מתכונים ב-10 דקות (21:01 11.05.2017)

אני מניחה שכן.

אלין (16:09 8.05.2017)

יצא לי מוששששששלם
התבלבלתי ושמתי 100 גרם שוקולד אבל חלבי, לא מריר וזה יצא טעים ממש
למרות הטעות..
(ובמקום סילאן הוספתי כף טחינה) נגמר תוך כמה ימים..

מתכונים ב-10 דקות (17:49 8.05.2017)

מעולה, הטעות השתלמה 😉

רות (19:48 1.05.2017)

הכנתי היום את העוגיות האלה…הטעם מעדן!

מתכונים ב-10 דקות (23:34 1.05.2017)

תודה רות, שמחה לשמוע 🙂

איריס (07:55 6.04.2017)

שלום,
במה אפשר להמיר סודה לשתיה או שאפשר לוותר עליה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:18 6.04.2017)

היי איריס,
שימי במקום רבע כפית אבקת אפיה.

נטלי (21:44 25.03.2017)

היי. האם אפשר להשתמש בקמח תופח? זה מה שיש לי כרגע.. והאם אפשר במקום השמן לשים שמן קוקוס ואם כן אז כמה?

מתכונים ב-10 דקות (21:53 25.03.2017)

היי נטלי,
אפשר אבל יכול להיות שעם קמח תופח העוגיות מעט יתפחו ואולי ייצאו מעט רכות מבפנים.
אפשר לשים רבע כוס שמן קוקוס מומס.

אתי (16:37 27.02.2017)

בקשר לכוס קמח כוסמין ולהערה שם בסוף המתכון, זה שזה יצא דביק זה טוב? לא הבנתי..

כי אני רוצה להכין עם כוס קמח כוסמין.

מתכונים ב-10 דקות (17:52 27.02.2017)

זה בסדר גמור. רשמתי את ההערה כדי שלא תמהרו להוסיף מים.

רותי (16:51 26.02.2017)

שלום,אפשר לא להוסיף אגוזים למתכון??

מתכונים ב-10 דקות (16:57 26.02.2017)

היי רותי,
אפשר לוותר למרות שהאגוזים מוסיפים למרקם.

ענת (13:15 22.02.2017)

היי אפרת, איך אני ממירה את השמן בחמאה? האם הטעם יהיה טוב יותר או שלא משנה?
יש איזשהו מפתח קבוע להמרה בין שמן לחמאה?

תודה המון *

מתכונים ב-10 דקות (14:04 22.02.2017)

היי ענת,
לדעתי ההמרה לחמאה רק תשביח את המרקם והטעם.
כעקרון יחס ההמרה הקבוע הוא: חצי כוס שמן (100 גרם) = 100 גרם חמאה.
במתכון הזה אפשר להמיר את השמן ב-50 גרם חמאה.
יש גם הבדל במרקם אם מכינים מחמאה רכה בטמפ’ החדר (הכוונה חמאה שהוצאה מהמקרר לפחות שעה-שעתיים לפני) או חמאה מומסת. לדעתי במקרה הראשון (חמאה בטמפ’ החדר) המרקם יוצא פריך ומוצלח יותר. רק לעיתים צריך להוסיף קצת יותר נוזלים אם החמאה היא לא מומסת.
יום נפלא 🙂

ענת (09:20 25.02.2017)

תודה על ההסבר המפורט והמושקע. יצא טעים מאוד כרגיל (:

מתכונים ב-10 דקות (10:40 25.02.2017)

שמחה לשמוע 🙂

לי נדה (08:28 1.03.2017)

ההמרה של החמאה לשמן היא אותה המרה גם למרגרינה .פשוט כדי שזה יהייה פרווה

לי נדה (08:30 1.03.2017)

זאת היתה כמובן שאלה .תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:02 1.03.2017)

כן, אותה המרה. הכוונה שרבע כוס שמן = 50 גרם חמאה או מרגרינה.

הדס (09:09 20.02.2017)

הכנתי עם שקדים טחונים במקום האגוזים יצא מעולה.

מתכונים ב-10 דקות (09:32 20.02.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה הדס ויום נפלא

נאוה (23:58 18.02.2017)

העוגיות מעולות ממש!!!

מתכונים ב-10 דקות (08:57 19.02.2017)

תודה נאוה, שמחה שאהבת 🙂
שבוע נפלא

רעות (22:43 18.02.2017)

שבוע טוב..
הכנתי את העוגיות לשבת, והן היו מעולות , טעימות במיוחד ,
רציתי לשאול אם ניתן להוסיף ביצה או שתיים שהן תצאנה פחות מתפוררות?

מתכונים ב-10 דקות (23:28 18.02.2017)

היי רעות,
אפשר להוסיף ביצה לתערובת ואז אפשר לוותר על הטחינה הגולמית.
שבוע טוב 🙂

רעות (15:45 17.02.2017)

מתי מוסיפים שוקולד צ’יפס או מריר קצוץ?

מתכונים ב-10 דקות (16:45 17.02.2017)

היי רעות,
את השוקולד צ’יפס שמים בסוף, לאחר שיוצרים עוגיות. מהדקים את השוקולד צ’יפס לעוגיות לאחר שמשטחים אותן על נייר אפיה.
שבת שלום 🙂

רחלי (02:26 17.02.2017)

הכנתי, לא היו לי אגוזים וגם נשרף לי קצת בצדדים ועדיין טעים (:
תודה רבה שבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (09:28 17.02.2017)

תודה על העדכון 🙂
שבת שלום

צילה (14:13 16.02.2017)

שלום. מה לשים במקום מייפל או סילאן?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:34 16.02.2017)

היי צילה,
ראי תשובתי כמה תגובות אחורה.

דבורי המושלמת!!!!!!! (13:40 16.02.2017)

מה קורה?
שנים כבר שלא נכנסתי לאתר פה כי זה היה תקופת מבחנים אבל בדיוק לפני כמה ימים רציתי להכין עוגיות וחיפשתי מתכון, איזה באסה שלא נכנסתי לפה.
אוףףףףף
הכנתי עוגיות שבטעות שמתי כמות שמן כפולה, (אל תספרי לאף אחד…..) וניראה לי יכולים להדליק מכל עוגיה נר לשבת והוא ידלק מספיק זמן!!!!
העיקר שאף אחד לא יודע…….

מתכונים ב-10 דקות (15:36 16.02.2017)

🙂

אפרת (12:49 16.02.2017)

הי אפרת
האם אפשר להחליף את השוקולד המריר המומס בוריאציה כזו או אחרת של קקאו?

מתכונים ב-10 דקות (15:28 16.02.2017)

היי אפרת,
אני מניחה שאפשר לשים 2 כפות ממרח שוקולד במקום או להגדיל את כמות הקקאו ל2 כפיות שטוחות ולהוסיף כף טחינה נוספת ו 2 כפות נוספות של מייפל/סילאן.

שיר (19:07 22.07.2018)

אם עושים לפי האופציה השניה, איך עושים את זה? זאת אומרת איך זה משתלב במתכון?ומוותרים על השמן? תודה רבה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:50 22.07.2018)

היי שיר,
זה לא במקום השמן.
שמים:
כוס קמח, חצי כוס אגוזי מלך טחונים, 2 כפיות שטוחות קקאו, חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה, רבע כוס שמן, 2 כפות טחינה גולמית, 4 כפות מייפל או סילאן (לדעתי עדיף מייפל), רבע כוס שוקולד צ’יפס (אם יש לך).

Shir.C (21:16 22.07.2018)

אה, תודה רבה רבה
לילה טוב!

צילה (12:31 16.02.2017)

שלום.מה לשים במקום מייפל או סילאן? האם חייבים לשים זאת?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:09 16.02.2017)

היי צילה, הסילאן והמייפל תורמים להדבקת החומרים (בעיקר כשאין ביצים במתכון). אפשר לשים דבש ואם לא, אז סוכר וכף טחינה נוספת.

נאדיה (12:22 16.02.2017)

היי..
אין לי סילאן או מייפל מה אפשר לשים במקום
תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:07 16.02.2017)

היי נאדיה,
אפשר לשים דבש. אם לא, נסי לשים סוכר רגיל וכף טחינה נוספת כדי שתחזיק את התערובת.

מירי (10:23 16.02.2017)

ואם אין לי סודה לשתיה מה אפשר לעשות?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:59 16.02.2017)

שימי רבע כפית אבקת אפיה.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.