זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 12 עוגיות גדולות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס (140 ג’) קמח לבן או קמח כוסמין מלא או קמח ללא גלוטן
חצי כוס (60 ג’) אגוזי מלך טחונים
חצי כפית (3 ג’) אבקת קקאו
חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
50 גרם שוקולד מריר
רבע כוס ( 50 ג’) שמן
כף (16 ג’) טחינה גולמית
2 כפות מלאות (40 ג’) מייפל או סילאן (*שימו לב שסילאן פחות מתוק ממייפל)
רבע כוס שוקולד צ’יפס או שוקולד מריר קצוץ גס (50 ג’)
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מניחים בקערה קוביות שוקולד מריר ורבע כוס שמן וממיסים במיקרוגל. מערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים טחינה גולמית ומייפל/סילאן ומערבבים היטב.
-בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אגוזים טחונים, אבקת קקאו וסודה לשתיה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (אם במקרה התערובת יוצאת פירורית/מתפרקת, יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה).
-יוצרים כדורים בקוטר כ-3 ס”מ. מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות בקוטר כ-6 ס”מ (אם הבצק דביק יש לעבוד עם ידיים רטובות). מפזרים מעל שוקולד צ’יפס ומהדקים לעוגיות.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-15 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן מעט רכות ונעשות פריכות לאחר שהן מתקררות לטמפ’ החדר).
הערה:
הכנתי את העוגיות פעמיים. פעם אחת עם קמח ללא גלוטן (“קונדיטור”) והייתי צריכה להוסיף 2 כפות מים כדי שהבצק יתגבש. פעם שניה עם קמח כוסמין מלא והבצק יצא דביק בלי שהוספתי מים בכלל.
וואו מתכון מעולה עוגיות פריכות מתנמסות בפה
תודה על מתכונים מעולים
אין על האתר שלך !!!
תודה תהילה🙂
אמאלה ואבאלה יצא מושלם😊. תודה האתר שלך מושלם
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אחלה מתכון כל הכבוד על המתכונים הטבעוניים
שמחה שאהבת😊
אני יכולה להכין את התערובת ולשים במקרר ולהכין למחרת??
פחות מומלץ בגלל הסודה לשתייה.
אפרת יקרה
הכנתי היום כי חיפשתי מתכון מהיר וקל לעוגיות טבעוניות מכוסמין.
לא היו אגוזים טחונים אז שמתי קמח שקדים.
יצא מעולה!
תודה על עוד מתכון מוצלח.
באהבה
פנינה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי
ראיתי בתגובות שאפשר להחליף את השוקולד בממרח. אני רוצה לשים ממרח חרובים בטעם שוקולד, האם לוותר גם על השמן שאתו ממיסים את השוקולד?
היי,
אל תוותרי על השמן, מה שכן את יכולה להפחית קצת בכמותו ולשים 2-3 כפות שמן. המרקם עשוי להשתנות מעט.
מה אפשר לשים במקום טחינה
לא חייב טבעוני..
היי,
אפשר לשים כף מייפל או ביצה קטנה.
הי
עשיתי עם סילאן וככף סוכר, הוספתי קצת זרעי פשתן טחונים, יצא מהמם. אין דברים כאלה. פשוט תענוג.תודה רבה
שמחה מאד לשמוע! תודה על הפרגון ופורים שמח❤
עוגיות מושלמות, טעימות ממש!!
תודה רבה על מתכון טבעוני מדהים!
שמחה שאהבת את המתכון! תודה ששיתפת🌺
שלום אפרת! האם ניתן להמיר את הקמח בקמח שקדים?
היי,
עם קמח שקדים המרקם ככל הנראה יהיה פירורי ויש סיכוי שהבצק לא יתאחד. עם זאת את יכולה לנסות(:
היי,
תודה על המתכון.
יש לי קמח כוסמין 80%. האם ההוראות משתנות בשל כך?
תודה!
היי,
אין שינוי במתכון, אך קחי בחשבון שהמרקם ייעשה כבד יותר משום שמדובר בקמח כוסמין 80%.
המרקם של קמח כוסמין 80% כבד יותר ממרקם של קמח כוסמין מלא??
לא, מתנצלת התייחסתי למתכון אחר😊
במתכון הנוכחי אין בעיה להשתמש גם בקמח כוסמין מלא.
בהצלחה(:
אמממממ, שְאֵלתי הייתה האם אפשר להשתמש בכוסמין 80% במקום כוסמין מלא.
כן, אם אפשר קמח כוסמין מלא אפשר גם 80%😊
תודה!!
ווווווווואווווווו זה יצא לי מדהים !!!
שמתי דבש במקום סילאן וגם לא היה לי טחינה אבל זה יצא מידי טעים
( אני משתמשת המון באתר שלך תודות!! )
נראה פשוט מושלם! תודה ששיתפת❤
קל להכנה. הבצק היה מאד נוח לעבודה, כמו בצק משחק. העוגיות טעימות. תודה
העוגיות נראות מושלם! שמחה שאהבת את המתכון ותודה ששיתפת😊
יצא מאד טעים
עשיתי עם קמח קונדיטור, ביצה, וכמו-סוכר
הוספתי מים כפי שאמרת
יצא פריך
תודה
וואו! נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף אורטל❤
אני חוזרת ומכינה את העוגיות האלה שוב ושוב.. פעם עם אגוזים, פעם עם קוקוס וכו’.. לא מאכזב, לא משמין, משביע, אפשר לגוון , אפשר להגיע לרמות פריכות שונות, אפשר לקצץ בסוכר.. נשמר לאורך זמן כי טבעוני.. תודה לך על המתכון המושלם!! הוא חייב לקבל יותר הכרה.. הנשנוש הכי טוב שהכנתי בחיים
שמחה שאהבת את המתכון! תודה על הפרגון אורטל יקרה❤
הי
אפשר עם קמח מצה?
היי ישראלה,
לא ניסיתי, אבל מישהי הכינה ויצא לה טוב.
אם את מנסה תשימי בהתחלה 3/4 כוס קמח מצה ורק אם התערובת יוצאת דביקה תוסיפי עוד קמח.
אז החלפתי ב 100 גרם קמח מצה דק והייתי צריכה להוסיף לפחות חצי כוס מים אולי יותר כי זה התפורר אבל בסוף יצאו בסדר וטעימות. תודה
(רציתי לצרף תמונה אבל האפליקציה מעיפה החוצה , התייאשתי אחרי ניסיון שלישי )
תודה על העדכון:) מוזר שאת לא מצליחה לצרף תמונה, אולי כדאי לנסות שוב…
היי,
תודה על המתכון.
ניסיתי אותו הערב, ויצא לי ממש על הפנים. אשמח שתעזרי לי להבין איפה טעיתי.
עשיתי בדיוק לפי המתכון, הבצק יצא לי כמו שתיארת שהוא אמור לצאת. הכנסתי לתנור על טורבו (אולי כאן הבעיה?) ואחרי 10 דק’ ראיתי שהעוגיות מתחילות להשחים את הוצאתי אותן. אחרי שהן התקקררו הן היו יבשות מאוד מאוד ומתפוררות, אי אפשר היה לאכול אותן.
אשמח לעצתך!
תודה
היי לימור,
הבצק יצא לך במרקם אחיד ומעט דביק?
באיזו כוס השתמשת?
השתמשת בקמח לבן רגיל?
טורבו זו לא תוכנית טובה לאפיה (זה מייבש ושורף את העוגיות). יש לאפות רק בחום עליון ותחתון ולהניח את התבנית במדף השני מלמטה.
השתמשתי בכוס מדידה של בישול ואפייה. הבצק יצא לי דביק ואחיד, השתמשתי בקמח כוסמין מלא.
לא אשתמש יותר בטורבו.
אם אני משתמשת בתוכנית שהצעת, כמה מגשים עם עוגיות אפשר להכניס בו זמנית?
תוודאי שמדובר בכוס בנפח 240 מ”ל כי יש כל מיני גדלים של כוסות מדידה.
תניחי את התבנית במדף השני מלמטה, זה גם חשוב מאוד.
יש להכניס בכל פעם רק מגש אחד אחרת זה יפגע במרקם.
היי אפרת
מה אפשרי במקום אגוזים? לילדים קטנים?
והאם קמח כוסמין לבן מתאים?
ואני מניחה ששוקולד ציפס מריר באותה כמות יכול להחליף את השוקולד המריר?
תודה לך מראש.
היי עינת😁
אפשר לוותר על האגוזים. אם התערובת יוצאת ממש דביקה תוסיפי 1-2 כפות קמח.
אפשר לשים במקום שקדים או בוטנים טחונים.
אם אין לך, פשוט תכיני בלי.
קמח כוסמין לבן יתאים למתכון.
בהחלט שקולד ציפס מריר באותה הכמת יחליף את השוקולד המריר.
יש לי קמח תופח של פסח ללא גלוטן, זה מחליף את הסודה לשתייה כן? לעשות עוד שינוי?
פחות מתאים. אפשר לשים במקום רבע כפית אבקת אפיה.
האם אפשר להחליף את הקמח בקורנפלור?
לא יודעת, לא ניסיתי אבל לא בטוחה אם זה ייצא מוצלח.
הי אפרת
אני עוברת על התגובות ורואה שאפשר לשים במקום טחינה או כף מיפל או ביצה
מה עדיף?
אני לא אוהבת טעם של טחינה
עם כף מייפל העוגיות ייצאו במרקם פריך-מתפורר.
אם תוסיפי ביצה העוגיות ייצאו יותר יציבות במרקם פריך-רך (משהו באמצע).
האם ניתן להכין גם עם טחינה גולמית משומשום מלא?
האם אפשר בלי האגוזים בכלל?
אפשר טחינה משומשום מלא.
אפשר לוותר על האגוזים. אם התערובת יוצאת ממש דביקה תוסיפי 1-2 כפות קמח.
יצא מעולה! לא היה לי אגוזים טחונים אז השתמשתי בשקדים טחונים והוספתי עוד קצת שמן. יצא מרקם מצוין.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ענבל
תודה על המתכון, הכנתי עם קמח ללא גלוטן ועם קמח שקדים במקום אגוזים. הבצק יצא לי פירורי-אבקתי, כך זה אמור לצאת?
היי הילה,
העוגיות אמורות לצאת במרקם קצת מתפורר אבל אם זה יצא גם אבקתי אני מניחה שזה בגלל קמח השקדים.
כמה קלריות יש בעוגיה? תודה
כ-150 קלוריות לעוגיה גדולה.
הי, האם אפשר להקפיא העוגיות?
כן אפשר.
שלום
אפשר דבש במקום סילאן?
כן.
יצא מעולה עם סילאן
כמות הקמח שכתובה במתכון היא 140ג. כוס רגילה זה יותר לא?
גרם זה המשקל לכן כוס קמח בנפח של 240 מ”ל = 140 גרם קמח.
שלוום רב! האם ניתן להחליף את שמן הקנולה בשמן קוקוס? ואם כן, באיזה יחס? תודה!
אפשר לשים רבע כוס שמן קוקוס נוזלי.
היי, הכנתי את העוגיות ויצא מדהים! רציתי לדעת האם אפשר להכין אותן בלי האגוזים, ואם כן האם צריך לשנות משהו? תודה רבה.
היי תחיה,
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר לוותר על האגוזים. רק אם התערובת יוצאת ממש דביקה תוסיפי 1-2 כפות קמח.
שבוע נפלא!
יתאים גם עם קמח מצה או קמח אחר של פסח?
יכול להיות שכן, לא ניסיתי.
אם את מנסה תשימי בהתחלה 3/4 כוס קמח מצה ורק אם התערובת יוצאת דביקה תוסיפי עוד קמח.
אם תכיני אשמח לעדכון איך יצא 🙂
השתמשתי בקמח תופח לפסח. יצא קצת מאכזב, טעם ומרקם קצת יבשים…
אולי פעם הבאה אלך על מתכון “יעודי” לפסח. חלק אומרים שבסדר , חלק מרגישים טעם לואי..
לא נורא, ניסית 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!
רוצה לתקן: מסתבר שקצת נשרפו לי…
העוגיות הלא שרופות היו טעימות וחוסלו בהתלהבות!
פסח שמח!
אז מעולה 🙂 פעם הבאה כדאי לאפות ב-10 מעלות פחות.
תודה אפרת
באיזה שמן משתמשים בדרך כלל לעוגויות או עוגות? אני חדשה בתחום האפיה 🙂
שמן קנולה.
בהצלחה 🙂
יצאו נהדרות, הכנתי מראש כמות כפולה
שמחה לשמוע 🙂
תודה סיגל
היי, העוגיות יצאו לי קשות ונשרפו גם.. אולי משהו בכמויות עשיתי לא נכון? השתמשתי בכוסות מדידה. או שאולי כי לא שיטחתי מספיק?
אשמח לדעת למה לפעם הבאה,תודה.
היי נועה,
נשמע כאילו הן נאפו יותר מידי זמן או שהטמפ’ היתה גבוהה. אולי התנור שלך חזק. כמה זמן אפית ועל כמה מעלות?
כמה עוגיות יצאו לך מהכמות?
אני עושה את העוגיות המעולות האלה הרבה. אצלינו הזמן האופטימלי לאפיה הוא 10 דקות. יותר מזה הן נשרפות.
אין לי סודה לשתיה,יש תחליף או שאפשר לוותר?
שימי במקום רבע כפית אבקת אפיה.
הכנתי עם קמח מחיטה מלאה ושמן קוקוס ויצא טעים בטירוף! תודה לך
.שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אין לי שוקולד, אפשר להשתמש בקקאו?
במקום שוקולד מריר אפשר לשים 2 כפות ממרח שוקולד או להגדיל את כמות הקקאו ל2 כפיות שטוחות ולהוסיף כף טחינה נוספת ו 2 כפות נוספות של מייפל.
שלום וברכה
יש לי אלרגיה לשומשום מה אפשר לשים במקום טחינה?
תודנ מראש
במקום טחינה אפשר לשים כף ממרח שקדים או ממרח בטעם שוקולד או לשים כף נוספת של מייפל.
הכנתי וזה יצא מטורף התחסל בדקה,תודה ענקית!!!!
שמחה לשמוע! 🙂
וואווו יצא לי נדיררר איזה כייף שיש אתר כזה עם מתכונים קלים וטעימים
תודה רבה!!
נהנת מכל הכנה😋
אשמח לעוד מתכונים כאלה
שמחה לשמוע 🙂
תודה והמשך יום מקסים!
הכנתי ויצא מעולה!!! תודה
שמחה לשמוע!
תודה לילך ושנה טובה 🌷
אגוזים טחונים ממש או אפשר קצוצים אבל “עם חתיכות”?
רצוי טחונים אבל אפשר גם קצוצים אם זה מה שיש.
תודה! יצא ממש מוצלח.
אשמח לעוד מתכוני עוגות ועוגיות טבעוניים!
שמחה לשמוע 🙂
מצרפת לינק לעוגות טבעוניות ולינק לעוגיות טבעוניות.
תודה! אין כמו המתכונים שלך!
הי
ניתן להכפיל כמויות?זה בסדר להשתמש בשוקולד תפוז מריר חלבי?או לשלב?
אפשר להכפיל את כל הכמויות. לגבי השוקולד, נראה לי שכדאי לשלב יחד עם שוקולד מריר רגיל אם יש לך.
הכנתי וזה יצא מאוד טעים, רק לא הצלחתי לעשות את זה פריך, פעם אחת ראיתי שזה קצת יבש הוספתי קצת מים והעוגיות יצאו קצת יבשות ולא פריכות בפעם השנייה הוספתי יותר מים עד שזה נהיה עיסה דביקה ממש ואז זה יצא עם מרקם דומה לשל עוגה. אשמח לשמוע עצה בעניין. תודה רבה.
נ.ב. את המים הוספתי בכפיות קצת קצת ולא הכל בפעם אחת.
היי נדב,
קודם כל באיזה כוס השתמשת למתכון?
הכנת בדיוק לפי המתכון או ששינית משהו? לא שמת קמח תופח במקרה כן?
לאיזה עובי שיטחת את העוגיות?
1. תודה רבה על התגובה המהירה והמפורטת.
2. שקלתי את הכמויות לפי מה שכתוב במרשם ועשיתי בערך אבל כמעט מדוייק.
3. השתמשתי בקמח תופח, באיזה קמח צריך להשתמש?
4. בערך 2 ס”מ.
אז אני חושבת שעליתי על הבעיה.
יש להשתמש בקמח רגיל ולא תופח. העובי צריך להיות כחצי ס”מ.
יום מעולה 🙂
הכנתי שוב עם קמח רגיל, יצא מקסים ומדהים 🙂🙂🙂
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי.
הכנתי עם הבת שלי לכבוד שבת ויצא מעולה!
כל שבוע אנחנו משתדלים לאפות, ובזכותך אנחנו מצליחים להכין דברים שמתאימים גם לחולי צליאק (חברים של הילדים, שבד”כ קופצים לביקור בשבת)
תודה!
כיף לשמוע!
תודה ושבת שלום 🌷
שלום אפרת,
האם ניתן להשתמש בקמח מלא במקום קמח לבן (לא נשאר לי קמח לבן)? אם כן, האם צריך לשנות משהו במתכון?
תודה
היי יונה,
אני מניחה שאפשר. אין צורך לשנות שום דבר.
פשוט מוצלח!! אוהבת את המתכונים שלך!
תודה נופית 🙂
אפשר למדוד לפי כוס חד פעמי פלסטיק?
היי יולנדה,
כוס חד פעמית קטנה מידי. יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו הכוס שבתמונה.
היי. אני מכינה את העוגיות האלה יחד עם אחותי הקטנה כל פעם כשבא לנו איזה נישנוש ואנחנו אוהבות מאוד את המתכון הזה 🙂 ורציתי לשאול אם יש עוד מתכונים דומים של עוגיות שאת יכולה להמליץ?
היי הדר,
מה הכוונה דומים? מה חשוב לך שיהיה בעוגיות? לדוג’ בלי ביצים, שוקולד, אגוזים וכו’..
שיהיו מהירות להכנה. אני והמשפחה שלי לא בררנים יותר מידי לגבי מה יש בפנים, חשוב לי בעיקר שיהיו קלות ומהירות להכנה ושלא יהיה בהן הרבה סוכר.
אוקי, אז לדעתי אלה יכולות להתאים:
עוגיות בריאות
עוגיות מייפל
עוגיות דבש וקינמון
עוגיות שיבולת שועל
עוגיות מקמח כוסמין
בסד
שלום לך
האם אפשר להמיר את הקמח לקמח שיפון?
שבוע טוב הילה,
אני מניחה שכן רק צריך לקחת בחשבון שלשיפון יש טעם מעט שונה.
היי,בגלל בעיה בריאותית זמנית נאלצתי להוריד את הגלוטן וכמובן לאכול בריא יותר. האמת, לא ראיתי את עצמי מסתדרת שניה.. אבל בזכותך כל פעם אני מגוונת לעצמי את התפריט.
תודה! מתכון נהדר!
כיף לשמוע 🙂
תודה אודי’ה.
שבת שלום!
היי אפרת
קודם כל שתדעי לך שניסתי הרבה אתרי מתכונים ושלך הכי קל ומוצלח
רציתי לשאול האם יש לך מתכון לעוגיות שוקולד רכות כמו העוגיות קוקיס של פילסברי??
תודה רונה, כיף לשמוע 🙂
עוגיות שוקולד שיוצאות יחסית רכות מבפנים הן אלה- עוגיות שוקולד. ממליצה להכין אותן קצת עבות ואז הן יהיו פריכות מבחוץ ומעט רכות מבפנים. אפשר גם לקצר את משך האפיה ל12 דקות.
יום מקסים
הכנתי עם קמח ללא גלוטן ביצה במקום טחינה הוספתי כף סוכר ולבסוף זריתי שוקולד מגורר בפומםיההדקה מעל. יצא טעים הילדים מאד אהבו אפילו עשיתי צורות של אותיות לפעילות בגן. שאלתי: האם את השוקולד המגורר לפזר לאחר שיצרתי צורות או לערבב עם הבצק לאחר שמוכן ואז נטמע בבצק? תודה רבה
היי שרה,
שמחה שיצא טעים.
את השוקולד המגורר בדר”כ מערבבים עם הבצק אבל אם יצא לך מוצלח כשפיזרת אותו על העוגיות אז אין בעיה.
היי כוס במתכון הכוונה ל240 גרם? תודה מראש.לקמח.
כן.
היי, אני התחלתי גם לאפות (אני סטודנטית ויש לי עכשיו קצת זמן)
ואני נכנסת יותר לאתר הזה
מאוד שמחה לראות שיש מתכונים קלים בלי חומרים מסובכים ומהירים
ולהפתיע את המשפחה בבוקר עם עוגיות טעימות _ עשה לכולם את היום
תודה חביבה, שמחה לשמוע 🙂
היי,
המתכון מדהים! התחלתי לאפות לא מזמן ואני ממש נהנית להכין את העוגיות האלו. אפילו עם האחיות הקטנות שלי- מאוד פשוט להכנה והם מטורפות עלייהן!
יש לי חברות טבעוניות בגלל זה חיפשתי מתכון טבעוני אבל העוגיות כלכך מוצלחות שאני מכינה אותן כל שבוע בבית שלי!
שמחה מאוד לשמוע!
תודה ליבי ושבוע נפלא 🙂
העוגיות מעולות!
קלות להכנה, טעימות, ומשובחות.
יצא מעולה.
תודה רבה
רציתי להוסיף פטנט ששמעתי, איך להמיס שוקולוד. לחמם מים בקומקום, לשפוך על השוקולד בכוס, לחכות מעט, לשפוך את המים, ומיד לבחוש עם כף, וכך השוקולד נהיה נוזלי. במיוחד עם ישר לאחר ששופכים את המים מוסיפים את השמן.
רעיון מעולה, אהבתי 🙂
תודה על השיתוף!
הכנתי את הגרסה ללא גלוטן עם קמח טפיוקה (קמח עמילני אבל מקור אז זה נהדר מבחינת בריאות. משמין אבל בריא יותר מקמח מוכן ללא גלוטן)
ויצא במרקם שממש ממש מזכיר את העוגיות שהיו בסבואיי בזמנו, ממש אדיר!
אחלה מתכון.
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים
ניתן להוסיף משהו אחר במקום האגוזים הטחונים? אפשר אולי שקדימון?
תודה
ליאת
היי ליאת,
השקדימון הוא ממרח ולכן פחות מתאים. אפשר לשים במקום שקדים או בוטנים טחונים.
אם אין לך, פשוט תכיני בלי.
היי אפרת אני כל כך נהנית מהמתכונים המדהימים שלך.. באמת מתכונים של 10 דקות
בייחוד אלו ללא הביצים.. אני צמחונית (לא אוהבת ביצים)
אשמח אם תמשיכי להעלות מתכונים ללא ביצים. כשהמתוכנים ללא ביצים זה נותן לי חשק להכין וכל המשפחה והחברים נהנים , כי אם זה לא משהוש אני אוכלת אני לא מכינה 🙂
תודה רבה רבה
גמר חתימה טובה
אעלה מתכונים נוספים, חג שמח 🙂
ניתן להמיר ביצה בחצי כוס רסק תפוח עץ.
יצר טעים אבל דחוס. עשיתי עם קמח לבן ועל בשאר כמו שרשמת. למה יצא דחוס?
מה הכוונה דחוס? זאת לא עוגיה רכה ואוורירית. העוגה אמורה לצאת פריכה ודקה.
פעם ראשונה שזה יצה טוב ממש נננננננננננננננננננננננננננננננננננננ
הי,
הכנתי אותן כבר פעמיים עם כוסמין מלא, והן ממש טעימות ובסה”כ גם בריאותיות! לא היו לי אגוזים קצוצים אז השתמשמתי בשקדים טחונים.
יש לי שאלה: אני רוצה להכין כאלה מחר שיהיו לי לחג (רביעי-שבת). האם אפשר לשמור אותן בקופסא מחוץ למקרר כל הימים הללו?
ואותה שאלה לגבי המאפינס המלוחים- אם אני מכינה מראש לרביעי-שבת- האם לשמור במקרר כל התקופה הזו?
תודה רבה ושנה טובה!
כן גילת, הן נשמרות מצוין בקופסה אטומה במשך כ-5 ימים, אפילו יותר.
אין צורך לשים במקרר. אפשר לשמור על השיש במקום מוצל וקריר.
שנה טובה 🙂
אהבתי שאין במתכון הזה ביצים….
התחלתי להכין את זה כחצי שעה לפני שיצאתי לעבודה יצא פשוט מושלם
יצאתי לעבודה כשזה היה רותח, אבל כשחזרתי כבר לא נשאר כלום…..
פשוט מעדן תודה אפרת
תודה שירה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום
מתכון מעולה!!! יצאו ממש טעימות! תודה רבה
תודה אלה, שמחה שאהבת 🙂
פעם ראשונה שיצא לי מרקם כזה נח לבצק עוגיות, הכנתי עם קמח כוסמין ויצא טעים, קצת נשרפו אבל זה לא היה נורא
עוגיות בריאות יחסית וטעימות תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון.
היי, רוצה להכין לסוף נצום.. אין לי מקרוגל, על הכיריים זה גם סבבה כדי להמיס, נכון?
כן, אפשר להמיס על האש הנמוכה ביותר ולשים לב שזה לא נשרף.
יצא מדהים מדהים!!! תודה
תודה אורה, שמחה שאהבת 🙂
טעים
חסר סוכר…
היי מיכל,
העוגיות הן במתיקות עדינה. אם זה לא מספיק מתוק אפשר להוסיף עוד כף סוכר.
לגבי העוגיות שכבר הכנת, את יכולה לפזר עליהן אבקת סוכר כדי להגביר את המתיקות.
יום מקסים 🙂
סורי שכתבתי פעמיים מקודם..יש לי עוד שאלה חייב שוקולד ציפס?
האם אפשר לשים משהוא שיהווה תחליף לטחינה? ואם אני שמה ירגישו את זה בעוגיות? והעוגיות יוצאות טוב?
האם אפשר לשים משהו כתחליף לטחינה? ואם אין תחליף ואני ישים ירגישו את הטחינה בעוגייה? תודה רבה ועוד שאלה העוגיות יוצאות טובות?
היי גאיה,
לא מרגישים את הטחינה יותר מידי אבל בכל מקרה אפשר להמיר בכף נוספת של מייפל.
רצוי לשים שוקולד צ’יפס, זה מוסיף ומעשיר את הטעם.
יום מקסים 🙂
תודה רבה! אני רצה להכין!
היי,
כתבת שהשתמשת בקמח קונדיטור כדי שהעוגיות יהיו ללא גלוטן. יש סוג אחר של קמח שאפשר להשתמש בו וזה עדיין יהיה ללא גלוטן?
היי טל,
אפשר להשתמש בכל תערובת של קמח ללא גלוטן כמו תמי או “כרגיל” וכדו’
תודה רבה לך על אתר כה מקסים. אני באופן אישי אשמח לדעת לגבי ספר מתכונים שלך האם קיים כזה? 🙂
היי שלומית,
יש ספר מתכונים. אני מקווה שתוך שבוע-שבועיים הוא יעלה למכירה באתר.
יום מקסים 🙂
תודה על המתכונים המצויינים 🙂
אפשר להשתמש באגוזי לוז במקום מלך? יש לי כבר טחונים דק-דק האם זה ישפיע על המרקם?
היי רננה,
אפשר להשתמש באגוזי לוז. אין בעיה שהם טחונים דק.
יום מקסים 🙂
אפיתי אתמול את העוגיות והן יצאו מאוד טעימות! כבר לא נשארו! ❤
תודה חן, שמחה לשמוע 🙂
היי אפשר לרדד ולישתמש בקורצן???
היי אפשר לרדד ולישתמש בקורצן???
ואני אציין שאני לא רוצה לשים אגוזים
הבצק יוצא דביק לכן אני לא חושבת שהוא מתאים לרידוד.
תוותרי על האגוזים.
האם אפשר להכין אותן גם מקמח מלא??
אני מניחה שכן.
יצא לי מוששששששלם
התבלבלתי ושמתי 100 גרם שוקולד אבל חלבי, לא מריר וזה יצא טעים ממש
למרות הטעות..
(ובמקום סילאן הוספתי כף טחינה) נגמר תוך כמה ימים..
מעולה, הטעות השתלמה 😉
הכנתי היום את העוגיות האלה…הטעם מעדן!
תודה רות, שמחה לשמוע 🙂
שלום,
במה אפשר להמיר סודה לשתיה או שאפשר לוותר עליה?
תודה
היי איריס,
שימי במקום רבע כפית אבקת אפיה.
היי. האם אפשר להשתמש בקמח תופח? זה מה שיש לי כרגע.. והאם אפשר במקום השמן לשים שמן קוקוס ואם כן אז כמה?
היי נטלי,
אפשר אבל יכול להיות שעם קמח תופח העוגיות מעט יתפחו ואולי ייצאו מעט רכות מבפנים.
אפשר לשים רבע כוס שמן קוקוס מומס.
בקשר לכוס קמח כוסמין ולהערה שם בסוף המתכון, זה שזה יצא דביק זה טוב? לא הבנתי..
כי אני רוצה להכין עם כוס קמח כוסמין.
זה בסדר גמור. רשמתי את ההערה כדי שלא תמהרו להוסיף מים.
שלום,אפשר לא להוסיף אגוזים למתכון??
היי רותי,
אפשר לוותר למרות שהאגוזים מוסיפים למרקם.
היי אפרת, איך אני ממירה את השמן בחמאה? האם הטעם יהיה טוב יותר או שלא משנה?
יש איזשהו מפתח קבוע להמרה בין שמן לחמאה?
תודה המון *
היי ענת,
לדעתי ההמרה לחמאה רק תשביח את המרקם והטעם.
כעקרון יחס ההמרה הקבוע הוא: חצי כוס שמן (100 גרם) = 100 גרם חמאה.
במתכון הזה אפשר להמיר את השמן ב-50 גרם חמאה.
יש גם הבדל במרקם אם מכינים מחמאה רכה בטמפ’ החדר (הכוונה חמאה שהוצאה מהמקרר לפחות שעה-שעתיים לפני) או חמאה מומסת. לדעתי במקרה הראשון (חמאה בטמפ’ החדר) המרקם יוצא פריך ומוצלח יותר. רק לעיתים צריך להוסיף קצת יותר נוזלים אם החמאה היא לא מומסת.
יום נפלא 🙂
תודה על ההסבר המפורט והמושקע. יצא טעים מאוד כרגיל (:
שמחה לשמוע 🙂
ההמרה של החמאה לשמן היא אותה המרה גם למרגרינה .פשוט כדי שזה יהייה פרווה
זאת היתה כמובן שאלה .תודה
כן, אותה המרה. הכוונה שרבע כוס שמן = 50 גרם חמאה או מרגרינה.
הכנתי עם שקדים טחונים במקום האגוזים יצא מעולה.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה הדס ויום נפלא
העוגיות מעולות ממש!!!
תודה נאוה, שמחה שאהבת 🙂
שבוע נפלא
שבוע טוב..
הכנתי את העוגיות לשבת, והן היו מעולות , טעימות במיוחד ,
רציתי לשאול אם ניתן להוסיף ביצה או שתיים שהן תצאנה פחות מתפוררות?
היי רעות,
אפשר להוסיף ביצה לתערובת ואז אפשר לוותר על הטחינה הגולמית.
שבוע טוב 🙂
מתי מוסיפים שוקולד צ’יפס או מריר קצוץ?
היי רעות,
את השוקולד צ’יפס שמים בסוף, לאחר שיוצרים עוגיות. מהדקים את השוקולד צ’יפס לעוגיות לאחר שמשטחים אותן על נייר אפיה.
שבת שלום 🙂
הכנתי, לא היו לי אגוזים וגם נשרף לי קצת בצדדים ועדיין טעים (:
תודה רבה שבת שלום
תודה על העדכון 🙂
שבת שלום
שלום. מה לשים במקום מייפל או סילאן?
תודה
היי צילה,
ראי תשובתי כמה תגובות אחורה.
מה קורה?
שנים כבר שלא נכנסתי לאתר פה כי זה היה תקופת מבחנים אבל בדיוק לפני כמה ימים רציתי להכין עוגיות וחיפשתי מתכון, איזה באסה שלא נכנסתי לפה.
אוףףףףף
הכנתי עוגיות שבטעות שמתי כמות שמן כפולה, (אל תספרי לאף אחד…..) וניראה לי יכולים להדליק מכל עוגיה נר לשבת והוא ידלק מספיק זמן!!!!
העיקר שאף אחד לא יודע…….
🙂
הי אפרת
האם אפשר להחליף את השוקולד המריר המומס בוריאציה כזו או אחרת של קקאו?
היי אפרת,
אני מניחה שאפשר לשים 2 כפות ממרח שוקולד במקום או להגדיל את כמות הקקאו ל2 כפיות שטוחות ולהוסיף כף טחינה נוספת ו 2 כפות נוספות של מייפל/סילאן.
אם עושים לפי האופציה השניה, איך עושים את זה? זאת אומרת איך זה משתלב במתכון?ומוותרים על השמן? תודה רבה רבה!
היי שיר,
זה לא במקום השמן.
שמים:
כוס קמח, חצי כוס אגוזי מלך טחונים, 2 כפיות שטוחות קקאו, חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה, רבע כוס שמן, 2 כפות טחינה גולמית, 4 כפות מייפל או סילאן (לדעתי עדיף מייפל), רבע כוס שוקולד צ’יפס (אם יש לך).
אה, תודה רבה רבה
לילה טוב!
שלום.מה לשים במקום מייפל או סילאן? האם חייבים לשים זאת?
תודה
היי צילה, הסילאן והמייפל תורמים להדבקת החומרים (בעיקר כשאין ביצים במתכון). אפשר לשים דבש ואם לא, אז סוכר וכף טחינה נוספת.
היי..
אין לי סילאן או מייפל מה אפשר לשים במקום
תודה
היי נאדיה,
אפשר לשים דבש. אם לא, נסי לשים סוכר רגיל וכף טחינה נוספת כדי שתחזיק את התערובת.
ואם אין לי סודה לשתיה מה אפשר לעשות?
תודה
שימי רבע כפית אבקת אפיה.