זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 16 עוגיות
סוג: חלבי
רכיבים
כוס (150 ג’) קמח תמי רב תכליתי
2 כפות סוכר חום כהה
2 כפות סוכר לבן
שקית (10 ג’) סוכר וניל
50 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (יש להוציא את החמאה מהמקרר כשעה לפחות לפני ההכנה)
4 כפות שמן קנולה
ביצה M
חצי כוס שוקולד צ’יפס
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-175 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד ורך (אפשר להשתמש במיקסר עם וו גיטרה).
-יוצרים כדורים ומשטחים לעוגיות בקוטר כ-5 ס”מ ומניחים במרווחים קלים על נייר אפיה.
-מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים במשך כ-20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-מוציאים מהתנור מניחים לעוגיות להתקרר.
ראו גם
- עוגיות בראוניז |
- עוגיות חמאה ללא גלוטן |
- אוזני המן מקמח תמי |
- עוגיות טחינה מקמח שקדים |
- עוגיות לפסח ללא ביצים |
- עוגיות פיצוחים
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קורנפלור במקום קמח תמי?
לא בטוחה אם ייצא מוצלח.
מתכון ממש טעים!
לי יש צליאק טעמתי המון סוגי עוגיות
אף אחד לא היה טעים כמו זה.
תודה
שמחה שיצא טעים🙂
וואוהו איזה מתכון מושלם!!!! ממליצה מאד!
הבצק נעים וכיף לשימוש גם עם ילדים.
הכנתי מקמח רב תכליתי
שמחה שיצא טעים:)
תודה אלישבע
הי, אפרת.
לא מזמן אובחן במשפחה צליאק.
כל כך חששתי.
בזכותך, אני מרגישה שאפשר להכין את הכל, וטעים, וזה פשוט וקל.
ממש ממש תודה ♡
משמח אותי לשמוע.
תודה אפרת❤️
אני מת על המתכונים שלך כל פעם שבאלי להכין משהו אני מחפש אצלך
כיף לשמוע, תודה עדיאל🙂
האם אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים?
היי מיכל,
לא חושבת שכדאי להמיר את כל הכמות אלא רק חלק ממנה (חצי כוס קמח שקדים וחצי כוס קמח ללא גלוטן).
היי רציתי לדעת כמות שמן קוקוס במקום חמאה?
ואם קמח מולינו לאפיה הירוק מתאים גם?
היי
50 גרם.
מולינו ירוק גם מתאים.
אפרת אהובה, האם אפשר להמיר חמאה בשמן ? ואם כן , מהן הכמויות ? תודה !!
היי
לא מומלץ, המרקם ישתנה ויהיה הרבה פחות מוצלח.
אפשר לשים שמן קוקוס במקום.
לא אוהבת שוקולד, הכנתי בלי השוקולד צ’יפס,
יצא מווושלםם!!
פריך, טעים ואוורירי:)
אין על המתכונים שלך!
תודה רבה❤️
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
הי אני צריכה להכין כמות גדולה לבית ספר. אם אכין בערב לפני אפשר לשמור מחוץ למקרר?
תודה
היי,
אין בעיה לשמור את העוגיות בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
תודה רבה
תודה
אפשר להכין את העוגיות בגרסה פרווה עם מחמאה?
כן, אפשר(:
אפשר להכין עם קמח מנופה
אפשר להכין עם קמח לבן מנופה.
תודה
אפשר להכין עם קמח מולינו במקום קמח תמי?
כן, אפשר.
עוגיות נדירותתת!
פריך וטעים:)
תודה על המתכון❤️
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון❤
תודה על השיתוף(:
היי, אפשר לשים תמצית וניל במקום סוכר וניל?
היי,
אפשר(:
הי
האם אפשר להכין את הבלילה יום לפני?
תודה רבה
היי,
לא מומלץ להכין יום לפני האפייה.
מה שכן, אפשר להכין את הבצק ולהקפיא עטוף היטב, להפשיר כמעט לחלוטין וליצור עוגיות.
מתכון מנצחחח יצא ממש טעים אני הכנתי עם קמח קונדיטור ללא גלוטן ויצא מעולה
איזה כיף שיצא מוצלח גם ללא גלוטן😊תודה על השיתוף(:
שלום
אפשר להכין את העוגיות מקמח מולינו ירוק?
היי,
אפשר(:
הכנו ויצא טעים רק ברכתו מזונות…
שמחה מאד שיצא מוצלח!
אני לא בטוחה שהברכה מזונות כי אין כאן קמח חיטה.
מוולינו ירוק זה שהכל
שלום אפרת,
הכנתי את העוגיות והם יצאו ממש טובות!
שמתי במקום 2 כפות סוכר חום ו2 כפות סוכר לבן, 4 כפות סוכר לבן.
השתמשתי בקמח תירס רגיל ובמקום חמאה שמתי מרגרינה מומסת במקרוגל.
אם אני רוצה להכין את העוגיות האלו בקמות הרבה יותר גדולה, כמה אני צריכה לשים מכל
דבר. בדרך כלל אם אני מכפילה את הכמות אז זה לא יוצא טוב.
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
את יכולה להכפיל את כל הכמויות פי 2 או פי 3, אך פי 4 ומעלה כבר לא מומלץ, יש סיכוי שיצא פחות טוב בכמות כזו.
תודה רבה!
אין לי סוכר חום אפשר לוותר עליו? או להוסיף במקומו 2 כפות סוכר לבן?
היי,
אפשר להמיר את הסוכר החום בלבן, אבל המרקם של העוגיות מעט ישתנה.
יש לי רק 100 גרם קמח תמי, מה להשים בנוסף: קורנפלור, קמח תפו”א, טפיוקה, קונדיטור, קמח אורז מלא?
תודה
היי,
אפשר לשים עוד 50 גרם קמח קונדיטור.
אפרת, קמח כוסמין לבן או מלא יתאימו? אני תמיד מעדיפה את הקמחים המלאים.
היי,
קמח כוסמין לבן אמור לעבוד(:
אפשר קמח תופח או רגיל עם אבקת אפיה? אם כן כמה?
היי,
אפשר להשתמש בקמח רגיל+ רבע כפית אבקת סודה לשתייה.