זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות
מס’ מנות: 15 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
1/2 כוס (60 ג’) קמח מצה
1 כף גדושה קמח תפו”א
1/4 כוס (30 ג’) אגוזים קצוצים
1/4 כוס (22 ג’) קוקוס
1/4 כוס (50 ג’) סוכר
1/2 כפית אבקת קינמון (לא חובה)
1 ביצה
1/4 כוס (60 מ”ל) שמן קנולה
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים. מוסיפים את הביצה והשמן ומערבבים עם כף ואח”כ בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת בצקית אחידה.
-יוצרים בעזרת הידיים כדורים קטנים (בקוטר של 2-3 ס”מ) ומשטחים לעוגיות עגולות (במידה שהבצק מתפורר יש להרטיב את הידיים ולהמשיך לערבב עד שהבצק נוח לעבודה).
-מסדרים את העוגיות על נייר אפיה ומכניסים לתנור למשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מעט מזהיבות.
-מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
עוגיות לפסח, עוגיות כשרות לפסח, עוגיות אגוזים לפסח
שלום אפרת,
האם ניתן לעשות את העוגיות בסיר פלא במקום בתנור?
תודה רבה.
היי,
ניתן לאפות בסיר פלא חלק מסוגי העוגות, אך לא חושבת שעוגיות יצאו מוצלח בו.
עשיתי עם קמח שקדים במקום מצה כפי שהמלצת! יצא טעים מאד, תודה ♡♡
שמחה ממש לשמוע! תודה שחזרת לעדכן🌺
היי אפרת,
אנחנו לא אוכלים קמח מצה בפסח,
אפשר להשים במקומו קמח תפ”א???
תודה.
היי שרי,
אני לא בטוחה שקמח תפו”א יצליח כאן, אבל את יכולה לנסות.
לא ניסיתי, אבל אני חושבת שאת יכולה לשים קמח שקדים במקום.
חג שמח!
לא מצליחה להרשם למחברת מתכונים
נשלח אליך מייל עם פרטי התחברות.
גם אני לא מצליחה…
שלחתי לך פרטים למייל.
מה עם אבקת אפיה?
אין צורך.
שלום, האם אפשרי לוותר על קמח תפוחי האדמה?
היי ענת,
קמח תפו”א משפר את המרקם. אם יש לך קמח תופח לפסח או קורנפלור את יכולה לשים במקום.
חג שמח 🙂
אפרת היקרה!
המתכון הזה יצא מדהים בטעמו ממש!!!!!
וכל המתכונים שלך שהם אחד אחד מוצלחים!!! אחיות וגיסות שלי חוגגות על המתכונים שפה!!!
תודה רבה לך!!!
שימחת אותי מאד במתכונים שלך שהם מהירים ומחומרים טובים
שוב תודה רבה רבה!!!!!!!!!
תודה רות! כיף גדול לשמוע 🙂
היי יצא נפלא תודה וחג שמח
תודה רחל, חג שמח 🙂