זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 16 עוגיות
סוג: פרווה
רכיבים
¾ כוס (70 ג’) קמח שקדים
רבע כוס (35 ג’) אגוזים טחונים
רבע כוס (30 ג’) שומשום
2 כפות מלאות סירופ מייפל
2 כפות מלאות טחינה גולמית (*יש לערבב את הטחינה לפני השימוש)
2 כפות שמן
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.
-בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים. מניחים על נייר אפיה ומשטחים לעוגיות בקוטר 4.5 ס”מ, עובי כחצי ס”מ.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 14-15 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגיות טחינה קלות |
- עוגיות טחינה ודבש |
- עוגיות טחינה ושיבולת שועל |
- עוגיות טחינה ושוקולד |
- עוגיות טחינה ללא גלוטן
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגיות
האם אפשר עם כמו סוכר (לסכרתיים) במקום מיפל?
כן. אם התערובת במקרה יבשה תוסיפי כף נוספת טחינה גולמית.
תודה רבה, הכנתי יצא מעולה.
הכפלתי את הכמות ובמקום 4 כפות מייפל שמתי 3 (אני לא אוהבת מתוק מידי, אני תמיד מורידה, מכל מתכון)
שמח שיצא טעים!
תודה שחזרת לשתף🙂
כמה מים צריך להוסיף לטחינה לפני שמוסיפים לשאר המרכיבים?
אין להוסיף מים לטחינה.
טחינה גולמית כמו שהיא מהקופסה.
היי אפרת.
האם אפשר לשים קורנפלור במקום הקמח?
תודה.
היי שרה,
לא בטוחה אם ייצא מוצלח.
עשיתי קצת שינויים אבל סה”כ אותו מתכון 🙂
עוגיות מעולות למי שעושה דיאטה בלי פחמימות/סוכרים!!!
טעימות מאוד לצד הקפה…
החלפתי אגוזים בקוקוס
מייפל בסילאן
סתם כי לא היה לי…
העוגיות יצאו כהות יותר אז לא להתבלבל ולחשוב שזה נשרף
מי שאוהב את העוגיות ‘צ’ואי’ יותר להוציא אחרי 10 דקות ולא אחרי 15 כי אז זה כבר קריספי
בקיצור ממליצה ואכין שוב
תודה!
שמחה שיצא מוצלח, תודה שחזרת לשתף🙂
שלום.
למישהי שאסור לה סוכר איזה תחליף יש למייפל/ סילאן?
תודה רבה
היי
סירופ אגבה אם מותר לך או ממתיק מלאכותי.
יצאו לי עוגיות נהדרות. במקום אגוזים טחנתי שיבולת שועל, שמתי שומשום מלא וטחינה מלאה. בנוסף, הוספתי קצת קקאו.
נראה מעולה! איזה כיף שיצא מוצלח🩷
גם לי יצא בצק פירורים. הוספתי 2 כפות מים , כף סילאן וכף דבש וכף קמח כוסמין והצלחתי לאחד את הבצק. יצא טעים מאוד. אהבו את העוגיות. תודה.
סליחה. הוספתי כף טחינה גולמית , לא סילאן שכתבתי למעלה. והוספתי גם קינמון כמו שנוגה רשמה בטיפ. מצויין.
מעולה, תודה על השיתוף😊
הכנתי לפי המתכון, לצערי יצא רק פירורים ולא מתחבר
היי
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מל ודייקת בכמויות?
ערבבת את הטחינה היטב לפני השימוש?
במקרה והבצק לא מתאחד ניתן להוסיף עוד קצת דבש/טחינה.
האם אפשר לשטח על התבנית ואז לחתוך
אפשר(:
מתכון מעולה!
החלפתי את השומשום בקוקוס
והוספתי טיפה קינמון
יצא מעולה!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
כמה קוקוס
רבע כוס.
היי, המתכון נראה פצצה והייתי רוצה לנסות אותו, אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
עדיף להכין את המתכון הזה שהוא עם קמח כוסמין.
ראיתי את המתכון וזה באמת נשמע מאד טעים מהתגובות, מה שכן ראיתי שצריך במתכון כף סוכר, אני מחפשת כמה שיותר מתכונים בלי סוכר וקמח לבן. אבל אם אני לא אשים סוכר העוגיות יצאו מרות בגלל הדבש שנאפה לא?!
את יכולה להחליף את הסוכר בכף מחוקה דבש, העוגיות לא אמורות לצאת מרות אם לא אופים יתר על המידה.
הבנתי, תודה רבה😍
תודה. מתכון מוצלח. הכנתי יצא טעים.
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף❤
אפשר לשים קמח אחר במקום קמח שקדים? (לא איכפת לי שיהיה עם גלוטן)
היי,
הנה מתכון לעוגיות טחינה מקמח רגיל.
האם אפשרי לשים דבש או סילאן במקום המייפל?
ואם כן, כמה?
היי,
אפשר לשים דבש/סילאן באותה כמות.
תודה רבה על המתכון
אני רוצה מאוד להכין
כמה שקיות סוכרזית להשים במקום המייפל
מעריכה שכ-5-6 שקיות יספיקו.
אפרת, אני רוצה להגיד לך שאת פשוט שינית לי את החיים עם המתכונים שלך. כל כך המון תודה רבה 🙏❤️❤️❤️❤️
שמחה ממש לשמוע! תודה על הפרגון😊
המתכון הזה יכול להתאים גם לפסח, נכון?
נכון מאד, הוא ללא קמח(:
תודה רבה על המתכונים הנפלאים!
במקום המייפל אפשר לשים ממתיק נוזלי ללא סוכר ? מה הכמות?
היי,
אפשר להשתמש בממתיק נוזלי, הכמות תלויה בסוג הממתיק כי לכל סוג יש יחס המרה שונה לסוכר (כתוב על האריזה).
שלום אפרת. על מנת להכין לסוכרתיים איזו כמות של כמו סוכר לדעתך כדאי לשים בעוגיות? תודה
היי,
3 כפות אמורות להספיק. רק מציינת שהעוגיות לא אמורות להיות מתוקות במיוחד(:
תודה
במה אפשרי להחליף את הסירופ מייפל?
היי,
אפשר לשים דבש באותה כמות.
תודה על המתכון (:
רציתי לשאול אם אפשרי להחליף את האגוזים הטחונים בקורנפלור (סתם כי אני אוהבת את מה שהוא תורם בעוגיות)?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
אני מניחה שאפשר להמיר את האגוזים בקורנפלור, אך המרקם ישתנה מעט.
טוב אז הכנתי ויצא מטורף
הקטנה כבר חיסלה..
עשיתי לפי המתכון בסוף ושמתי טיפה קינמון מלמעלה 👌👌👌👌
תודה רבה
שמחה מאד שאהבתם את המתכון, נראה מעולה(: תודה על השיתוף!
תודה. מושלמות
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה ששיתפת❤
יצא ממש טעים!!! תודה!!!
נראה מעולה! איזה כיף שאהבת את המתכון…. תודה שחזרת לשתף❤
נראה מעולה אבל אין לי קמח שקדים. אפשר לשים במקום שקדים טחונים?
היי הודיה,
אם תטחני את השקדים ממש דק- כמעט כמו אבקה אפשר להשתמש בהם למתכון🙂
עבדתי בדיוק לפי המתכון. התערובת מאוד לא נוחה לעבודה וקשה להגיע לתוצאה שנראית בתמונה. טעים ורק צריך להוסיף משהו לעיבוד נוח. השאלה מה?
היי נילי,
התערובת אמורה להתקבל דביקה ופחות נוחה (משום שאין בה קמח). אם התערובת ממש קשה אפשר להוסיף מעט שמן או מים. חשוב לעבוד מסיבה זו בידיים רטובות.
שלום אפרת
במה אפשר להחליף את האגוזים?
אין לי אבקת חלבון, יותר קמח או טחינה?
תודה מראש 🙂
היי ברכה,
אפשר לשים במקום האגוזים עוד רבע כוס קמח שקדים, או כל אגוז אחר שאוהבים. ואפשר גם לשים רבע כוס קוקוס.
בהצלחה!
שיניתי קצת חלק מהרכיבים:
שמתי קמח שיבולת שועל, קוקוס במקום האגוזים כפי שהצעת לי, שומשום, סוכר קוקוס כי לא היה לי מייפל, עוד טחינה במקום השמן וטיפה חלב צמחי להרטיב את העיסה.
יצאו לי עוגיות בריאות פריכות וטעימות
בזכותך יש לי מתכון מעולה תודה אפרת!!!!!!
איזה כיף לשמוע! תודה ששיתפת ברכה😊
היי
אפשר דבש במקום מיפל?
כן, אפשר🙂
האם יש קמח שקדים ואבקת שקדים או שזה אותו הדבר??
אבקת שקדים וקמח שקדים אמור להיות אותו דבר. הכוונה היא לשקדים שנטחנו דק מאד כמו קמח או אבקה.
הי אפרת, תודה על. מתכון מושלם הכנתי יצא ממש טעים.אשמח אם יש לך עוד מתכונים שמתאימים לסוכרתיים
היי יפה,
מצרפת לך כמה מתכונים ללא סוכר:
1. בראוניז ללא סוכר
2. עוגה מקמח שקדים ללא סוכר3. עוגיות קינמון ללא סוכר
3. עוגיות פקאן ללא סוכר
4. עוגת גזר ללא סוכר
5. עוגת תפוחים ללא סוכר
שלום אפרת
איזה שמן לשים?
היי מיכל,
כל שמן מלבד שמן זית יהיה טוב (קנולה, קוקוס…)
שלום אפרת.
באיזה סוגי קמחים ניתן להמיר את קמח השקדים?
אפשר להשתמש בקמח רגיל, קמח כוסמין ואולי גם קמח שיבולת שועל.
יש עוד מתכונים לעוגיות טחינה עם קמחים שונים באתר, כך שאת יכולה להכין גם אחד מהם😊
אני אדם פשוט – רואה מתכון חדש לעוגיות טחינה מקמח שקדים ומיד מכינה אותו! במקום אגוזים: אבקת חלבון עם מים.
תודה רבה על מתכון בריא, טעים, משביע ומזין.
שמחה ממש שאהבת! נראה מצוין❤
תודה על המתכון,
מה לגבי מי שלא אוכל סוכר כלל?
ומה כדאי לשים במקום מייפל (מותר לי דבש.)
תודה רבה.
היי אסתר,
אפשר להשתמש בתחליף סוכר- כמו סוכר וכדומה, או לשים דבש באותה כמות.
החלפתי בדבש את המייפל.
יצא ממש מצוין!
אני מודה לך באופן אישי על המתכון הפשוט והנפלא.
אשמח לדעת אם יש רעיונות נוספים מה עושים עם קמח שקדים.
רק אציין שאינני אוכלת סוכר, קמח ופחמימה.
באם יש משהו מתאים, יעזור לי מאוד לדעת עליו.
תודה מקרב לב.
היי אסתר,
אפשר להכין מקמח שקדים עוגות, עוגיות ואפילו מאפים מסוימים.
מצרפת שני מתכונים:
עוגה מקמח שקדים,
עוגיות שקדים.
אפרת יקרה שלום
תודה על המייל הנפלא עם כל המתכונים השבועיים המוצלחים.
שאלה לגבי מתכון העוגיות במה להחליף את קמח השקדים( למרות שזה נראה לי כל הרעיון 🙂 בעל זאת איזה קמח אחר יתן תוצאה דומה?
תודה
שבת שלום
אולי אפשר להמיר את קמח השקדים בקמח שיבולת שועל, אבל לא ניסיתי בעצמי.
בנוסף מציינת שיש באתר עוד מתכונים לעוגיות טחינה מקמחים רגילים, כך שאת יכולה להכין אחד מהם(: