זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 15-20 עוגיות
סוג: פרווה/חלבי
מצרכים:
1 כוס קמח נטול גלוטן (קונדיטור)
3/4 כפית אבקת אפיה
50 גרם חמאה בטמפ’ החדר (לפרווה- מרגרינה)
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס טחינה גולמית
1 כפית קוקוס (מומלץ אך לא חובה)
1 כפית שומשום (מומלץ אך לא חובה)
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים יחד בקערה עד לקבלת בצק אחיד.
-יוצרים כדורים עם הידיים ומשטחים לעוגיות עגולות ומניחים על נייר אפיה (*אם הבצק מתפורר, ניתן להרטיב מעט את הידיים).
-אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות מעט מזהיבות. מוצאים ומקררים (זהירות! העוגיות חמות מאוד).
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
*הערה: העוגיות יוצאות מהתנור כשהן רכות ומתקשות בחוץ.
מתכון לעוגיות טחינה ללא גלוטן, עוגיות ללא גלוטן
ראו גם
יצא מעולה!
תודה על עוד מתכון מוצלח
תודה רוזי
האם ניתן להמיר קמח ללא גלוטן או קמחים לרגישים לקורנפלור?
פחות מומלץ.
הוספתי ביצה כי הבצק לא התגבש בכלל (היה יבש ממש כאילו חסר מרכיב)
היי מאיה,
הבצק אכן יכול לצאת לפעמים יבש, ואז אפשר להוסיף מעט מים, או ביצה כפי שעשית😊
הי, השתמשתי בקמח תערובת רב תכליתי ללא גלוטן.
הבצק לא התגבש, הוספתי קצת שמן ועוד רבע כוס מים. יצאו עוגיות ….
בקיצור… אכזבה 🥺
כאילו שחסר עוד מרכיב במתכון.
היי מלי,
מצטערת לשמוע שיצא כך, האם הקפדת לדייק בכמויות החומרים? בנוסף, יכול להיות שלא היה צורך להוסיף את השמן והמים…
לא היו מספיק נוזלים . הוספתי מים , ביצה ועוד טחינה
באמת? שמת כוס אחת של קמח קונידטור?
באיזה גודל כוס השתמשת?
שלום אפרת יקרה,
את חושבת שאפשר להקפיא את העוגיות? ואיך מומלץ לאחסן?
תודה רבה לך
מומלץ לאחסן בקופסה סגורה על השיש.
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
הכנתי עם קמח כוסמין 80% במקום קונדיטור !!🙈🙊
ועם שמן במקום חמאה!!🙈🙊
אמנם לקחתי סיכון אבל יצא מושלםםםם!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
למיקה – קמח כוסמין הוא עם גלוטן!
היי😃
אפשר שמן במקום חמאה??
ואני עושה עם קמח 80% אמורה להיות בעיה?
אפשרי עם סוכר קוקוס?
לא ניסיתי אבל אם את מנסה אז כדאי להוסיף ביצה כדי שהבצק לא יתפורר.
*במקום חמאה אפשר לשים רבע כוס שמן.
היי
אפשר קמח שקדים?
היי רוית,
לדעתי זה פחות מתאים.
מצרפת מתכון לעוגיות שקדים טחונים שניתן להכין עם קמח שקדים. אני מניחה שתוכלי להמיר את הקמח הרגיל בקמח ללא גלוטן.
יצאו ממש מעדן!
עם קמח רגיל ותוספת ביצה כעצתך.
תודה רבה!
שמחה שיצא מוצלח 🙂
קצת דחוף!
תודה !
היי דבי,
אני חושבת שאפשר להכין עם קמח רגיל.
אם במקרה התערובת יוצאת מתפוררת מידי את יכולה להוסיף ביצה.
לעוגיות פרווה את יכולה להכין את המתכון הזה- עוגיות טחינה. אפשר להכין אותן משמן קוקוס והן יוצאות פריכות. ממליצה להוסיף ביצה כדי שיהיה לך קל יותר לעבוד עם הבצק.
וכמובן לא חלביות.
תודה
הי!
מקמח רגיל אפשר? פחות יצליח?
אלו עוגיות מטחינה, אבל הכי פריכות, כדאי לעשות?
אלפי תודות
הכנתי עם קמח רגיל ובמקום חמאה השתמשתי בשמן קוקוס. יצא טעים מאוד וממש קל להכנה , תודה 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חגית ושבת שלום
היי!אני בטוחה שהמתכון מאוד טעים אבל בגלל שאני כרגע בתקופת דיאטה (דיאטת 17 הימים) החלטתי לשנות טיפה,במקום סוכר שמתי סטיביה במקום חמאה שמתי ביצה אחת ובמקום קמח שמתי קורונפלור.תודה רבה לך!בזכותך יש לי משהו לנשנש כרגע ליד הקפה.
נשמע מעולה!
תודה שחזרת לשתף 🙂
היי,
אני רוצה להכין עוגיות ממתכונים אלו, האם אפשר לשמור אותם יותר משבוע בהקפאה?
תןדה רבה
אני מניחה שכן.
אפשר לשים קמח אורז/קורנפלור?
היי רוני,
אפשר לשלב קמח אורז עם קונדיטור (שליש כוס קמח אורז + שני שליש כוס קמח קונדיטור). אני לא יודעת איך זה ייצא עם קמח אורז בלבד.
אולי אפשר לשלב קורנפלור עם קמח אורז. חייבת לציין שלא ניסיתי.
שלום לך הנכד שלי בן 4 הוא רגיש לגלוטן האם יש מתכונים קלים להכנה ואיפה כדאי לקנות את חומרי הגלם במחיר שפוי בתודה
היי יפה,
יש באתר קטגוריה של מתכונים ללא גלוטן (כולם קלים להכנה).
יש את הקמח הבסיסי ללא גלוטן של קונדיטור שהוא זול בכל הרשתות (כי הוא מסופסד) ויש קמחים אחרים כמו קמח אורז וכו’ שבדר”כ משתמשים בהם בכמות קטנה כי הם משפרים את המרקם של העוגה/מאפה. גם אותם ניתן היום להשיג כמעט בכל רשתות השיווק (שופרסל, מגה וכו’).
שבת שלום 🙂
שלום,
רציתי לשאול אם אני רוצה להכין את זה פרווה אבל אין לי שמן קוקוס ולא ככ אוהבת מרגרינה,
אפשר להמיר בשמן?
היי עדי,
זה ישנה מעט את המרקם אבל אפשר לשים רבע כוס שמן.
שבת שלום 🙂
אני הכנתי עם קמח טפיוקה ועם סירופ אגבה יצא מעולה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
נראות מעולה ונורא טעימות!! מומלץ!
תודה מיה 🙂
שבת שלום!
אתר מעולה עם מתכונים מדהימים!
רציתי לשאול, אני רוצה לעשות את המתכון גם ללא סוכר.
ניתן להחליף את הסוכר בממתיק/דבש?
אם כן באיזו כמות?
תודה ושבוע נפלא
תודה אלינור! שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
לא ניסיתי אבל לדעתי את יכולה להמיר את הסוכר ב-4 כפות דבש או סירופ אגבה (הם פשוט קצת יותר מתוקים מסוכר ולכן כדאי לשים כמות קטנה יותר משליש כוס).
אני מניחה שאפשר להשתמש גם בממתיקים מלאכותיים. אם זה “כמו סוכר” של סוכרזית (הכי מומלץ מבין הממתיקים המלאכותיים) אז שימי שליש כוס כי המינון הוא זהה לסוכר רגיל. אם זה ממתיק אחר צריך לקרוא בהוראות כמה לשים כדי שזה יהיה במתיקות של שליש כוס סוכר.
בהצלחה ושבוע מקסים 🙂
תודה רבה על המענה המהיר! 🙂
היום ניסיתי עוד 3 מתכונים מהאתר..הצלחה גדולה..עוגיות טחינה ללא גלוטן, עוגיות גרנולה וחמאת בוטנים. ועוגיות במילוי שזיפים.
שמחה לשמוע מירי 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך שבוע נפלא
אפשר להחליף את הקמח שבמתכון בקמח תפוחי אדמה/ טפיוקה?
תודה !
היי גאיה,
לא ניסיתי לכן אני לא יודעת איך זה ייצא.
היי
אפשר במקום הקונדיטור שקדים טחונים, ושמן קוקוס במקום החמאה? ובאותם הכמויות?
תודה מראש.
היי רבקה,
לגבי שמן הקוקוס- אפשר אבל עדיף שיהיה במצב מוצק (ולא נוזלי מידי) ויש לשים 40 גרם.
לגבי שקדים טחונים – זה בטוח ישנה את המרקם. מאחר ולא ניסיתי אני לא בטוחה איך זה ייצא.
יום נפלא 🙂
אפשר קמח רגיל? תודה !
הי אסתי,
כן אפשר.
יום נפלא 🙂