זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 11-12 דקות
מס’ מנות: 16-17 עוגיות
סוג: פרווה
חצי כוס (100 ג’) סוכר
3 כפות (30 ג’) אבקת קקאו
5 כפות (50 מ”ל) שמן
1 ביצה (רצוי S או M)
חצי כפית תמצית וניל
שליש כוס (45 ג’) אגוזי מלך טחונים
2 כפות (25 ג’) קורנפלור
חצי כפית אבקת אפיה
רבע כוס שוקולד צ’יפס או 50 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
לציפוי: אבקת סוכר
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר שבו הם רשומים עד לקבלת בצק רך, אחיד ודביק. מעבירים למקפיא למשך כ-60 דקות, עד שהבצק מתייצב וניתן להכין ממנו כדורים (כדי לקצר את משך הזמן במקפיא ניתן לשטח את התערובת בתבנית מלבנית).
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-יוצרים כדורים קטנים בכמות של כפית (בקוטר של כ-3 ס”מ), מגלגלים היטב בצלחת עם אבקת סוכר ומניחים על נייר האפיה במרווחים גדולים מאחר והעוגיות משתטחות במהלך האפיה (אפשר להרטיב את הידיים וחשוב לעבוד מהר כדי שהבצק יישאר יציב וקר והכדורים יהיו יציבים).
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 11-12 דקות, עד שהעוגיות נעשות יציבות אך עדיין רכות. מוציאים ומצננים לגמרי.
*אפשר להכין את התערובת כמה שעות לפני ולשמור במקרר (יש לעטוף את הקערה בניילון נצמד).
View this post on Instagram
שלום אפרת, אפשר להחליף את הסוכר במייפל או בסילון? אם כן, כמה?
בגדול אפשר אבל בגלל שזה נוזלי זה יהפוך את הבצק לרך ודביק מידי.
אולי אפשר לוותר על הביצה במקרה הזה.
חובה קורונפלור? אפשר לוותר על זה…?
אפשר לשים קמח רגיל במקום
מה בעצם ההבדל אז בינהם?
מבחינת תוצאה אין הרבה הבדל. קורנפלור זה ללא גלוטן.
היי אפרת האלופה ,אני עושה הרבה את המתכון של העוגיות המושלגות ונהנית
האם הבראוניז יוצאות יותר רכות ונימוחות ?
אפשר לומר שהמרקם די דומה.
וואו זה מתכון מעולה! חיפשתי מתכון לעוגיות ללא גלוטן פרווה וזה היחידים שמצאתי זה מתכון מושלםם
שמחה שיצא טעים:)
תודה שחזרת לעדכן!
יצא מושלם!
אין מילים!
שמחה שיצא טעים❤️
תודה וחג שמח!
תודה על האתר המעולה, נהנית מאוד מהמתכונים הקלים ומהתוצאות המעולות!
האם אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תפו”א/מצה/שקדים?
נראה לי שעדיף קמח תפו”א.
אנחנו החלפנו לקמח תפו”א ויצא מושלם
אפשרי להחליף את הקקאו בשוקולית?
אפשר אותה כמות של שוקולית.
אם כן אפשר להפחית את כמות הסוכר לשליש כוס.
אפרת היקרה תודה על המתכונים הנפלאים!
אפשר לשים שוקולד צ’יפס לבן?
ועוד שאלה, לאפות רגיל או טורבו?
חום עליון ותחתון.
כן🙂
הי אפרת,
החליטו אצלי השנה להתחפש לבית קפה האם אפשר להכין את העוגיות האלה גם גדולות?
על איזה גודל חשבת?
אני חושבת שכן. זמן האפיה יתארך.
תודה אעדכן על משהו בגודל של פרחית אורז
יצאו מעולות!
תודה ליטל💜
אפשר שוקולית במקום אבקת קקאו? אם כן אז אותה כמות? תודה!
אפשר אותה כמות של שוקולית.
אם כן אפשר להפחית את כמות הסוכר לשליש כוס.
מה ההבדל בין אלו לעוגיות מושלגות ,מי מהן יותר רכות וטעימות ??
תודה על אתר מושלם!!
היי
העוגיות האלו קצת יותר פריכות. אם את לא נמנעת מגלוטן ואת רוצה עוגיות רכות יותר תכיני את המושלגות.
אפשר להחליף את התמצית וניל בסוכר וניל?
אפשר(:
איזו כמות יוצאת?
16-17 עוגיות.
היי
חייב להוסיף אגוזים טחונים?
היי
לא(:
האגוזים חובה? ראיתי שכתבת שאפשר להחליף בקמח מצה,קמח רגיל גם עובד? (אין בעיה של גלוטן או כשר לפסח)
היי
אפשר לשים רבע כוס קמח, המרקם מעט ישתנה.
וואוווו! העוגיות הכי טעימות בפסח! הכנתי 3 פעמים והתחסל…
תודה רבה!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפשר לשים שקדים טחונים (=קמח שקדים) במקום אגוזי מלך טחונים?
כן, אפשר(:
יצא מושלם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
העוגיה הכי טעימה של פסח…
(והכנתי את זה עם א.סודה לשתיה כי אנחנו לא משתמשים בא.אפיה לפסח)
איזה כיף לשמוע(:
תודה על השיתוף😊
יצא מושלם!!!!!
תודה על האתר במושלם הזה!
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף❤
אפרת היקרה! הבן שלי רגיש לאגוזים.מה אפשר במקום?
אפשר לשים קוקוס או רבע כוס קמח מצה.
נראה ממש מעולה!
בדיוק חיפשתי מתכון לעוגיות עם שוקולד
אני רוצה להכין אבל אין לי תמצית וניל ולא קורנפלור.
מה אפשר לשים במקום?
שמחה שאהבת!
אפשר לוותר על תמצית וניל ואפשר לשים קמח תפו”א במקום קורנפלור.