מתכון מושלם ליום הולדת לילדים: עוגת שוקולד בגביעי גלידה
הילדים פשוט משתגעים על זה 🙂
יש שתי אפשרויות להכין את המילוי, האחת למלא בתערובת עוגה ולאפות בתנור. השניה- למלא את הגביע בתערובת כדורי שוקולד, ללא אפיה.
גביע במילוי עוגת שוקולד רכה ועסיסית (עם אפיה):
18-20 גביעי גלידה עם תחתית שטוחה
חומרים למילוי עוגה (18-20 יחידות):
2 ביצים גדולות (או 3 ביצים קטנות)
3/4 כוס (150 ג’) סוכר
3/4 כוס (150 ג’) שמן
כוס (240 מ”ל) מים חמימים
2 כוסות (280 ג’) קמח רגיל
2/3 כוס (90 ג’) אבקת שוקולית
שקית (10 ג’) אבקת אפיה
אופן ההכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים עם כף/מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן ומים חמים ומערבבים. מערבבים בנפרד את הקמח, השוקולית ואבקת האפיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לתערובת אחידה. מסדרים את הגביעים על תבנית ובעזרת מצקת יוצקים את התערובת בגובה של 3/4 מהגביע (מומלץ לעבוד מהר כדי שהגביעים לא יתרככו מהתערובת הרטובה).
-מכניסים לתנור (עם התבנית) ואופים במשך כ-25 דקות (מומלץ לבדוק עם קיסם. הוא אמור לצאת עם פירורים לחים אבל לא נוזל רטוב). מוציאים מהתנור ומצננים מעט בחוץ.
גביע במילוי תערובת כדורי שוקולד (ללא אפיה):
10-12 גביעי גלידה עם תחתית שטוחה
חומרים למילוי כדורי שוקולד (10-12 יחידות):
500 גרם ביסקוויטים מסוג “פתי בר” מפוררים גס
2/3 כוס סוכר
80 גרם חמאה/ מחמאה
4 כפות גדושות אבקת קקאו
מים חמים (בין 3/4 לכוס)
אופן ההכנה:
-שמים בקערה גדולה סוכר, חמאה חתוכה לקוביות, קקאו ומים חמים ומחממים כ-10 שניות במיקרוגל. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה.
-מוסיפים לקערה את פירורי הביסקוויטים ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה.
-בעזרת כף ממלאים כל גביע בתערובת ומניחים בצד.
ציפוי שוקולד:
חומרים:
חצי כוס שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (120 מ”ל)
80 גרם שוקולד מריר
לקישוט: סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים וכו’
אופן ההכנה:
-שמים בקערה את קוביות השוקולד עם השמנת וממיסים במיקרוגל. מוציאים ומערבבים לבלילה חלקה.
-טובלים כל גביע בתערובת השוקולד ומניחים בצד. מפזרים סוכריות מעל.
הערות:
*יש לשמור את הגביעים המוכנים בטמפ’ החדר בתוך קופסה או תבנית עמוקה סגורה (לא מומלץ להכניס למקרר שאז הפריכות של הגביעים נפגעת).
*ניתן להכפיל כמויות בהתאם לכמות הנדרשת.
*הגביעים עצמם מאבדים את פריכותם יום למחרת, לכן מומלץ להכין אותם ביום ההגשה. במקרה והגביעים נעשים רכים, חממו את התנור מראש ל200 מעלות והניחו את רשת התנור על המדף התחתון ביותר של התנור. לאחר שהתנור חם מאוד, הניחו בזהירות את הגביעים המוכנים על הרשת ואפו 2 דקות בדיוק ואז הוציאו מהתנור (אין לאפות יותר מ2 דקות, שאז העוגה שבתוך הגביע עלולה להתייבש).
ועוד משהו אחרון: לא משנה אם הגביע פריך, לא פריך, רך מידי – את הילדים זה לא ממש מעניין והם נהנים מאכילת הגביעים בכל מקרה 🙂
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- קוביות קרח לימון ונענע |
- שייק טרופי |
- חיתוכיות בייגלה |
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- קינוח גבינה והשחר
שלום אפרת.
את 3/4 כוס מים ניתן להמיר בשמנת להקצפה או בחלב?
תודה,
עינת
היי
כן(:
תודה על הרעיונות, תגידי, אפשר להקפיא בגרסת העוגה? תודה
פחות מומלץ להקפיא, המרקם של הגביעים והעוגה ישתנה.
וזה עדיין טעים הכנתי את המתכון הזה יצא מושלם הילדים ממש התלהבו.
הקפאתי והפשרתי לכמה שעות לפני ההגשה
תודה שחזרת לעדכן❤️
היי
כמה זמן מומלץ לחמם את התנור במתכון זה
והאם עדיף על רשת לשים את הגביעים
[או על גבי תבנית התנור.
תודה .
מומלץ לחמם כ-10 דקות מראש ולאפות על התבנית.
היי אפרת
לאפשרות הראשונה יש לי ,תבנית ביצים מדיום
כמה לשים?
תודה לך ושבוע טוב.
היי עינת,
שימי 3 ביצים M.
בהצלחה ושבוע מבורך(:
אפרת אני יכולה להכין היום ולקרר עד יום חמישי?
זה ישאר עם אותה טריות?
או שיש דרך אחרת?
תגידי אפשר למלאות יותר המתמונה שצרפת או שזה יגלוש מהגביע?
תודדההההה!!!!!!!!!!
היי,
עדיף להכין כמה שיותר סמוך לזמן ההגשה. אם את מכינה היום זה גם בסדר רק שגביעי הגלידה מעט יאבדו מהפריכות.
לא ממליצה למלא יותר מהתמונה כי העוגה עלולה לגלוש מהגביע.
היי, האם החימום מחדש למחרת זה אפשרי חד עם הציפוי שוקולד והסוכריות? או האם יש לחמם מחדש ורק אז לצפות אותן מלמעלה?
תודה מראש!
היי,
אפשר לחמם יחד עם הציפוי, אך יש לקחת בחשבון שהסוכריות יוציאו מעט צבע🙂
היי
עזרה דחופה
הכנתי עכשיו כמות כפולה, מלמעלה נראים עשויים אבל כל התחתית עדיין נוזלית, מה עושים??
היי חן,
האם דייקת בכמויות והשתמשת בכוס מדידה? הקפדת על חימום התנור מראש ועל חום נכון?
בכל מקרה, אל תחששי לתת עוד זמן אפייה עד להתייצבות.
כן, עשיתי הכל לפי ההוראות
מכינה עכשיו הכל מחדש…
אוי למה מחדש? לא יצא טוב גם אחרי האפייה הנוספת?
האם אפשר עם קמח תופח ואם כן אז בלי אבקת אפיה?
כן, אפשר להשתמש ב-2 כוסות קמח תופח ללא אבקת אפייה.
לצערי לא, הגביעים איבדו צורה לגמרי
מצטערת לשמוע, עוד לא נתקלתי במקרה שזה קרה…
אני יכולה לשער שזה נגרם או כתוצאה מחום אפייה לא מספיק גבוה ולכן היה גם צריך יותר זמן אפייה, או מחוסר דיוק במרכיבים ולכן הבלילה הייתה נוזלית מדי, או בעיה בגביעים עצמם- אם הם היו ישנים יחסית/ לא טריים.
ואיך יצאו בפעם השנייה?
היי
רק עכשיו עונה…מכינה היום שוב לבן השני, הפעם השניה יצאה סבבה, אפיתי על חום גבוה יותר.
תודה רבה על העזרה
שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן(:
שלום רב, אני רוצה לעשות את המתכון בטעם וניל. יש מתכון שאפשר להכין בגביעים אבל בטעם וניל?
תודה
היי מיקה, תוכלי להשתמש במתכון הזה-
2 ביצים גדולות (או 3 ביצים קטנות)
3/4 כוס (150 ג’) סוכר
3/4 כוס (150 ג’) שמן
כוס (240 מ”ל) מים חמימים
2 כוסות (280 ג’) קמח רגיל
2 כפות קוקוס (מומלץ אבל לא חובה)
שקית (10 ג’) אבקת אפיה
כף וחצי (15 מ”ל) תמצית וניל
זיגוג וניל ושוקולד לבן (מומלץ ): 100 גרם שוקולד לבן, 3 כפות (30 מ”ל) חלב, 1 כפית (5 מ”ל) תמצית וניל
שלום רב, אני רוצה לעשות את הגרסה האפויה בכמות קטנה שתספיק ל 8-10 גביעים. האם פשוט להקטין את הכמויות של כל המצרכים בחצי?
נכון עדי,
שימי לב שחלק מהמתכונים שמופיעים הם לכמות של 8-10
אין לי מיקרוגל, איך אפשר להכין את הציפוי?
אפשר להמיסב במחבת קטנה על הגז (אש הכי נמוכה).
היי,
יצא ממש טוב! הכנתי לגן ואהבו ממש!
אהבתי את הטעם ורציתי לשאול אם אפשר להכין את זה גם בתור עוגה?
מה ישתנה (זמן אפייה, כמות?….)
תודה
היי שירן,
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין כעוגה בתבנית מלבנית בגודל 22X31 או תבנית עגולה 24.
זמן אפיה כ-40 דקות (יש לבדוק עם קיסם).
היי
לא מוצאת גביעי גלידה כמו בתמונה
ילך עם גביעי גלידה רגילים ?
או משהו אחר יש לך רעיון?
תודה מראש?
אם תמצאי דרך להעמיד את הגביעים השפיצים אז אפשר.
לא עולה לי רעיון כרגע.
היי אפרת
האם במקום אבקת השוקולית ניתן להכין קקאו עם סוכר ואם כן מה הכמויות .
תודה לך מראש.
אפשר לשים 3 כפות (לא מלאות) קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר לכוס אחת לפחות.
בוקר טוב אפרת
האם קמח כוסמין לבן הולך פה או קמח כוסמין 80 אחוז או חצי כוסמין לבן וחצי כוסמין מלא או שעדיף קמח רגיל ,קמח רגיל הכונה לקמח חיטה לבן בלבד?
ולגבי שמן במסגרת הניסויים שלי של החלפת שמנים האם ילך פה רסק תפוחים באותה כמות או שניתן לוותר על השמן או שהשמן פה הכרחי (אולי שמן אבוקדו)
תודה .
אפשר להכין עם קמח כוסמין לבן.
יצא לך לנסות לאפות עם שמן אבוקדו?
שלום רב , האם יש לך אפשרות לכתוב עוגת ביסקוויטים טבעוני (אם אפשרות קישוט של פירות) וכמו כן בצק פריך טבעוני שהילדים יכינו עוגיות המון תודה
היי תמי,
את יכולה להכין את המתכון הזה – עוגת ביסקוויטים, בגרסת פרווה:
500 גרם ביסקוויטים
2 מיכלי קצפת צמחית
חבילת אינסטנט פודינג וניל
חבילת אינסטנט פודינג שוקולד
כוס מים קרים או חלב סויה
*את הביסקוויטים אפשר לטבול בקצפת צמחית או חלב סויה או להכין נס קפה ממים בלבד (לשים בכוס כפית שטוחה אבקת נס קפה, למלא את הכוס במים עד הסוף ולהוסיף כפית גדושה סוכר ולערבב עד שהסוכר נמס).
לכל שכבה יש להקציף מיכל קצפת צמחית + חבילת אינסטנט פודינג + חצי כוס מים קרים או חלב סויה.
*אפשר לקשט עם פירות מעל.
לגבי עוגיות, אפשר להכין את המתכון הזה- עוגיות מייפל.
הי,
יכול להיות שכבר ענית על השאלה אבל לא מצאתי..את התערובת ללא אפייה אני יכולה להכין היום ולשים במקרר ומחר בבוקר למלא את הגביעים ולצפות אותם בתערובת שוקולד? אני חוששת שהתערובת תתקשה מהמקרר ויהיה לי קשה להכניס לגביעים. בנוסף, במהלך היום הולדת להשאיר בחוץ עד החלוקה או במקרר?
היי ענת,
אפשר להכין את התערובת ללא אפיה מראש ולשמור במקרר. כדאי להוציא את התערובת מהמקרר כמה דקות לפני כדי שתתרכך ויהיה קל למלא.
אם המקום ממוזג וזה לא בחוץ בחום אז אפשר להשאיר בחוץ עד החלוקה (בתוך תבנית עמוקה סגורה).
הי
מעוניינת להכין כזו עוגה, חייבת להכין יום לפני האם הגביעים ישארו טריים ? מפחדת שלא
תודה
היי חגית,
אפשר לאפות יום לפני ולשמור מחוץ למקרר בקופסה סגורה או תבנית עמוקה שמכסים אותה בנייר כסף. אם את אופה, יש להניח לעוגות להתקרר לגמרי לפני שמכניסים לקופסה או מכסים בנייר כסף.
יום למחרת מומלץ להוציא את רשת התנור ולהניח עליה את הגביעים. לחמם את התנור 7 דקות לפני ל-200 מעלות (שיהיה חם) ואז להכניס בעדינות את הרשת עם הגביעים לתנור החם ל-2 דקות ולהוציא.
היי אפרת,
האם מתאים להוסיף קצפת על בלילת כדורי השוקולד או לא יצא מוצלח? (רוצה להוסיף קצפת בצבעים)
תודה רבה רבה
כן, זה יכול להתאים.
יום מקסים 🙂
היי,
באיזה כוסות מדידה מדובר? אני מדברת על כוס קמח כוס מים וכו’
יש לי כוס חד פעמי קר וחם יעזור?תודה רבה רבה!
הכוונה לכוס בנפח של 240 מ”ל כמו הכוס שבתמונה.
אין לי כזו את יודעת להגיד אולי כמה זה בכוס חד פעמי שתיה חמה?
תודה רב על המענה המהיר!
כל עוד נשמר היחס אין בעיה. פשוט תכיני בכוס חד פעמית לשתיה חמה ותשתמשי בה לכל החומרים – סוכר, שמן, קמח וכו’.
השוקולד לא יימס לי אם אינם יום אחר כך בתנור?
זאת אפיה של 2 דקות כך שאין בעיה.
היי אפרת, אם לא מצאתי גביעי גלידה שטוחים, מה אפשר לעשות במקום כי ממש אהבתי את המתכון ואני רוצה אותו ליום הולדת חלאקה של בני..תודה רבה ויום נפלא
היי חן,
בדר”כ ניתן למצוא גביעים שטוחים בסופרים. איפה ניסית לחפש?
אין בעיה להכין גם עם הגביעים השפיצים, אם תמצאי פתרון יצירתי איך להעמיד אותם 🙂
חיפשתי בשלושה סופרים….
השאלה היא איך להעמיד אותם בתנור….
יש לך רעיון אחר ליום הולדת 3?אני עושה כדורי רפאלו ואולי קרם שניט אישיים…ורציתי גם עוגה מגניבה, תודה רבה..חן
נכון, זאת בעיה להעמיד אותם בתנור.
יש קאפקייקס שוקולד עם הפתעה או שאפשר ללכת על משהו בטוח שכולם יאהבו – עוגת שוקולד עסיסית עם גנאש שוקולד.
בוקר טוב ותודה רבה …
היי,
רציתי לדעת האם טובלים את הבלילה האפויה בשוקולד וסוכריות לאחר האפיה?
כן, לאחר האפיה.
היי אפשרת בוקר טוב ושבוע מעולה,
אני רוצה את הגביעים ליום שישי בערב זה אפשרי להכין בחמישי בוקר? ( את העוגה האפויה)
היי חן,
אפשר. סביר להניח שהגביעים יאבדו את פריכותם לכן מומלץ לחמם אותם בתנור כ-2 דקות. יש הערה לגבי זה בתחתית המתכון.
שבוע נפלא 🙂
היי,
את התערובת של האפיה גם מצפים בשוקולד וסוכריות? או שזה הורס את המרקם?
תודה רבה.
כן, אפשר. אין בעיה עם זה.
היי
אני צריכה שהעוגה תהיה ללא גלוטן .
באיזה קמח אפשר להשתמש ?
תודה רבה ויום נפלא 🙂
היי קסם,
במתכון הראשון אני מניחה שאפשר להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח כרגיל או תמי.
במתכון השני אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן.
שבוע נפלא 🙂
ערב טוב 🙂
יש לבן שלי יום הולדת בגן ביום שישי. אני רוצה להכין את העוגה בצורת אפייה ביום חמישי בערב.עד כמה זה נורא אם אני לא אחמם בבוקר את הגביעים? נכון זה ילדים אבל עדיין לא בא לי שזה יהיה ממש יבש …
היי מורן,
יום למחרת הגביעים מעט מתייבשים. עדיין אפשר לאכול אותם, הם פשוט קצת פחות פריכים.
אם תהיה לך אפשרות לחמם אותם בבוקר אז עדיף, אם לא, אז זה לא מאוד נורא.
המון מזל טוב 🙂
שלום
הגביעי גלידה לא נשרפים באפיה?
והאם אפשר להכין את העוגת שוקולד טבעונית שלך בתוך הגביעים ולאפות?פשוט זה הפך להיות המתכון הקבוע והמוצלח שלי לעוגת שוקולד!
היי שרונה,
הגביעים אינם נשרפים באפיה.
לגבי עוגת השוקולד הטבעונית לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.
היי
במידה ואני עושה את המלית של הכדורי שוקולד?
לא צריך להכניס קצת למקפיא?
בדר”כ אין צורך.
היי אפרת
היום יש יום הולדת של בני בערב ואני הולכת על הגרסה ללא אפייה בסוף. הכנתי את תערבות כדורי השוקולד אתמול. לגבי שלב הציפוי אני יכולה להכין אותו עכשיו ולצפות את הגביעים או עדיף מאוחר יותר?
תודה מראש
היי אנואר,
את יכולה להכין את הציפוי עכשיו אם נוח לך יותר.
שיהיה המון מזל טוב 🙂
תודה רבה
ולצפות את הגביעים גם ?
את הגביעים עצמם אין צורך לצפות. רק את החלק העליון.
שלום אפרת
אני מעוניינת להכין את הגביעים עם האפייה. אני יכולה להכין את הבלילה של העוגה יום לפני ולשמור במקרר ?
היי אנואר,
רצוי שלא מאחר והאפקט של אבקת האפיה יפגע והעוגות יתפחו פחות.
תודה על התשובה. במידה ואני עושה תערובת כדורי השוקולד המתכון ללא אפייה, יכולה להכין את התערובת יום לפני או שגם עדיף שלא?
כן, אין בעיה.
מה יוצא יותר טעים?
היי נטע,
האמת ששניהם טעימים. יותר קל ופשוט להכין את התערובת ללא אפיה.
אם אני עושה בתוך הגביע מילוי של עוגה,
איך נהיה הגובה שמחוץ לגביע?
כאשר עושים את המילוי של העוגיות אני יכולה בעצמי לעשות סיומת עם הגבהה כמו בגלידה,
אבל איך עושים עם עוגה?
או שזה טופח לבד ועולה מעל לסוף הגביע?
היי חדוי,
העוגה פשוט תופחת במהלך האפיה ואז נוצרת הגבעה הזאת.
אם רוצים גבעה יפה יש למלא את הגביע בבלילה כ1 ס”מ לפני הסוף.
יום מקסים 🙂
יצא מצוין! עשיתי ליום הולדת חמש של הבן שלי. כולם ממש התלהבו.ד”א, יצאו לי 24 גביעים מהכמות הבסיסית.
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן.
חג שמח 🙂
היי 🙂
שתי שאלות בבקשה :
1. האם אפשר להכין בטוסטר אובן ?
גביעי הגלידה לא ישרפו?
2. האם אפשר להשתמש במיץ תפוזים במקום המים ?
תודה רבה ויום נפלא 🙂
היי קסם,
אפשר להכין בטוסטר אובן רק חשוב להכיר לפני את הטוסטר כדי לדעת על איזה טמפ’ לשים וזמן אפיה (כי זה משתנה בין טוסטר אחד לשני).
אפשר לשים מיץ תפוזים במקום מים.
יום מקסים 🙂
הייי….
אני רוצה להכין עוגת תפוזים, מתאים בתוך הגביע גלידה?
אם כן, איזו עוגה מתאימה.
תודה רבה.
נראה לי שכן, לא אמורה להיות בעיה.
ממליצה על עוגת המיץ. עוגה קלה להכנה וטעימה.
תודה על התשובה המהירה.
אעדכן איך יצא.
הי אפרת, ראיתי שרשמת בתגובות מתכון ל5-6 יחידות גביעי גלידה אבל כעוגת וניל…אני אשמח מאוד גם למתכון ל5-6 יחידות אבל כעוגת שוקולד זה אפשרי?
תודה רבה לך ושבת שלום.
היי שירן,
כמות ל5-6 יחידות:
חצי בלילה של ביצה גדולה
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
רבע מים חמים
חצי כוס קמח רגיל
חצי כפית אבקת אפיה
2 כפות אבקת שוקולית
שבת שלום 🙂
במקום חצי בלילה של ביצה אפשר ביצה מידה S?
כן.
הי אפרת,הייתי מאוד רוצה להכין אך חוששת שהכמות גדולה מידי בשבילי,האם ניתן להכין בכמות יותר קטנה משהו כמו 5-6 גביעי גלידה?ומה אפשר להוסיף/להוריד בשביל שזו תיהיה עוגת וניל ולא שוקולד?
אני ממש אשמח לעזרתך תודה רבה!
היי בתיה,
כמויות לעוגת וניל (5-6 יחידות):
1 ביצה
שליש כוס סוכר
50 גרם חמאה מומסת או רבע כוס שמן
שליש כוס חלב (לפרווה אפשר להשתמש בחלב סויה או מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה)
כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח תופח (או 3/4 כוס קמח תופח מעורבב עם 3/4 כפית אבקת אפיה)
כף קוקוס (מומלץ אבל לא חובה)
*אם העוגה היא וניל מומלץ להכין ציפוי משוקולד לבן ולהמיס 50 גרם שוקולד לבן + כף וחצי חלב.
בהצלחה 🙂
סליחה שזה רק עכשיו ואנחנו לא בטוחים שתענו תודה רבה ואני הכנתי את זבה ויצא מאוד טעים
שמחה שיצא טעים 🙂
ואנחנו כבר ממש רוצים לנסות להכין את זה כי זה נראה ממש קל וטעים:)
היי רוני ואליה,
המתכון הוא פרווה אם משתמשים בקצפת צמחית להכנת הציפוי במקום שמנת מתוקה. אם אתם מכינים את הגרסה ללא אפיה יש להשתמש במחמאה או מרגרינה במקום חמאה.
עדיף להכין את זה באותו יום שמגישים כי יום למחרת הגביעים נעשים פחות פריכים.
אם אתם מכינים את הגרסה ללא אפיה אפשר להכין את התערובת כבר היום ולשמור במקרר ומחר למלא בגביעים ולצפות בשוקולד.
בהצלחה 😉
אפשר היום להכין את המתכון הזה ויום למחרת לאכול את זה בערב???וזה פרווה או חלבי???
רוצים כבר לנסות להכין את זה!!!
הבת שלי שבוע הבא אמא של שבת. זאת השבת האחרונה בגן והייתי רוצה לשמוע איזה מתכון יוצא טעים יותר לילדים בגיל 3 עם האפייה או בלי
היי שירי,
האמת ששני המתכונים מתאימים לגיל של הילדים ואת שניהם הם יאהבו כך שתכיני מה שנוח וקל לך יותר 🙂
האם ניתן להכין בחמישי בערב ולשמור עד שישי בבוקר או שזה לא יצא טוב? אם כן איפה לשמור במקרר?
היי שירי,
אפשר לאפות יום לפני ולשמור מחוץ למקרר בקופסה סגורה או תבנית עמוקה שמכסים אותה בנייר כסף. אם את אופה, יש להניח לעוגות להתקרר לגמרי לפני שמכניסים לקופסה או מכסים בנייר כסף.
יום למחרת (שישי) מומלץ להוציא את רשת התנור ולהניח עליה את הגביעים. לחמם את התנור 7 דקות לפני ל-200 מעלות (שיהיה חם) ואז להכניס בעדינות את הרשת עם הגביעים לתנור החם ל-2 דקות ולהוציא.
היי שירי,
אפשר לאפות יום לפני ולשמור מחוץ למקרר בקופסה סגורה או תבנית עמוקה שמכסים אותה בנייר כסף. אם את אופה, יש להניח לעוגות להתקרר לגמרי לפני שמכניסים לקופסה או מכסים בנייר כסף.
יום למחרת (שישי) מומלץ להוציא את רשת התנור ולהניח עליה את הגביעים. לחמם את התנור 7 דקות לפני ל-200 מעלות (שיהיה חם) ואז להכניס בעדינות את הרשת עם הגביעים לתנור החם ל-2 דקות ולהוציא.
תודה רבה! טעים מאוד !
תודה הודיה, שמחה שאהבת 🙂
שבוע נפלא
כמה זה חצי כוס שמנת מתוקה במיל״?
תודה
היי מיכל,
חצי כוס שמנת מתוקה = 120 מ”ל.
יום נפלא 🙂
הי
הבן שלי מחר אבא שבת.. אם אכין את זה היום לקראת 5 בערב זה יתייבש עד מחר?
היי מורן,
הגביעים יתייבשו עד מחר אבל את יכולה להכין היום ומחר בבוקר להכניס אותם לתנור מחומם מראש על 200 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד) ולהניח אותם על רשת התנור יותר קרוב לתחתית ולאפות 2 דקות בלבד. לאחר צינון קצר בחוץ, הם יהיו קצת יותר פריכים.
בהצלחה 🙂
נהניתי מהמתכונים שלך שיחקת אותה
ניסיתי אותם ויצא פצצה הילדים שלי טרפו את זה כמו לחמניות ואני יעשה את זה ליומולדת של הבן שלי יש לו עוד שבוע וחצי חברים שלו לא ישאירו למשפחה כלום חחחחחח המתכונים שלך פגז
איזה כיף לשמוע שירה!
תודה שחזרת לעדכן והמון מזל טוב 🙂
שאלה;זה יוצא טעים
בטח שזה יוצא טעים 😉
היי, קודם כל אני נורא אוהבת את המתכונים שלכם !
דבר שני, אני רוצה להכין את זה ליום הולדת שנה של ביתי רציתי לדעת אם יש דרך לשדרג את זה שהבלילה תהיה ורודה אי משהו כזה…? תודה
תודה ליאן, שמחה לשמוע 🙂
הבלילה לא יכולה להיות ורודה כי היא כהה בגלל שזו עוגת שוקולד (קשה לצבוע אותה).
אם את רוצה צבעים של ורוד את יכולה לקשט את העוגות בסוכריות ורודות. את יכולה לצפות את כל החלק העליון בסוכריות ואז זה יראה ורוד לגמרי.
המון מזל טוב!
היי
יש מתכון מאוד פשוט להכנת עוגת שוקולד במיקרו בתוך ספל.
ניסיתי להכין בכוסות ח”פ קטנות מקרטון ויצא ממש מעולה.
האם לדעתך ניתן להכין במיקרו גם בגביעי הגלידה ? או שהמיקרו יהרוס / ישרוף את הגביע???
תודה
היי רונית,
במקרה הזה לא מומלץ מאחר והמיקרו יפגע בגביע.