זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 62 דקות
סוג: חלבי
תבנית עגולה 24
מצרכים:
תחתית:
כוס ורבע (175 ג’) קמח לבן
כף (10 גרם) אבקת סוכר
חלמון ביצה
50 גרם חמאה מומסת
2 כפות (16 ג’) שמן
עוגת גבינה אפויה:
3 ביצים
⅔ כוס (135 ג’) סוכר
500 גרם גבינה לבנה
200 מ”ל שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
3 כפות (30 ג’) קורנפלור
עוגת גבינה קרה:
מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
2 כפות גדושות (35 ג’) סוכר
רבע כוס (60 מ”ל) חלב קר
2 כפות מלאות (24 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
250 גרם גבינה לבנה
לפיזור מעל (לא חובה): 25 גרם שוקולד מריר/חלב מגורד
אופן הכנה:
הכנת התחתית: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את כל חומרי התחתית (קמח, אבקת סוכר, שמן, חמאה וחלמון) עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט פירורית. מעבירים לתבנית עגולה 24 משומנת ומהדקים בתחתית באופן שווה. אופים בתנור במשך 12 דקות ומוציאים (את התנור משאירים דולק).
הכנת עוגת גבינה: מקציפים בעזרת מיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כדקה (מהירות גבוהה). מוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה ומערבבים (מהירות בינונית-נמוכה). מוסיפים תמצית וניל וקורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת מעל התחתית שאפינו. מכניסים את העוגה לתנור, מנמיכים ל-170 מעלות ואופים במשך 50 דקות.
הכנת קרם גבינה: בזמן שהעוגה בתנור, מקציפים בקערה: שמנת מתוקה עם סוכר במשך כחצי דקה. מוסיפים חלב, פודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה (מהירות גבוהה). מוסיפים גבינה לבנה ומערבבים בתנועות קיפול עד לאיחוד החומרים. שומרים את הקרם במקרר.
בתום 50 דקות אפיה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ’ החדר.
לאחר שהעוגה התקררה, יוצקים מעל את קרם הגבינה. מפזרים מעל שוקולד מגורד. מכסים בנייר כסף ומעבירים למקרר.
הערה: העוגה משביחה ככל שהיא במקרר לכן מומלץ להכין אותה יום לפני ההגשה.
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת בורקס |
- עוגת בישקוטים |
- בורקס יווני |
- פסטה במיקרוגל
תודה!! יצא מושלם ! לכבוד שבת קודש! מכינה כבר בפעם השלישית ברציפות
מהמם!!🙂
שבת שלום
מתכון מושלם, פעם ראשונה שהכנתי את זה וזה פשוט וואו
שילוב של חמיצות ומתיקות מנצח
תודה לך על המתכונים הנהדרים שלך!
נראה מעולה🙂
תודה על השיתוף!
היי אפרת,
תודה רבה על המתכונים, אני משתמשת בהם המון.
העוגה האפויה ממש צנחה בתנור, היא יותר נמוכה ממה שהיא הייתה כשהייתה נוזלית, את יודעת למה זה קורה? השארתי בתנור אפילו יותר זמן ממה שרשום במתכון.
אציין שבשלב מסויים ראיתי שהיא ממש עלתה, אפילו יותר מדי, אבל אחרי זה ראיתי שהיא צנחה ממש
היי יעל,
אפית בחום עליון ותחתון או בטורבו (מאוורר)?
אפיתי בחום עליון ותחתון
אז אולי התנור שלך חזק. להבא כדאי לאפות ב10-15 מעלות פחות.
היי אפרת,
יש לי תבנית בינונית מלבנית קלאסית (ח”פ)
זה מתאים לכמות?
אם הכוונה לתבנית מלבנית קטנה בגודל 30X20 ס”מ אז אפשר.
בוקר טוב!!
קודם כל חייבת להגיד לך שאני מאוד נהנית מהמתכונים באתר שלך וכמובן גם בני הבית נהנים מהאוכל שיוצא מהם.
דבר שני, האם אפשר להכין את העוגה ברינג? או בתבנית עגולה נשלפת (שאפשר להפריד את התחתית מהעיגול)?
כן אפשר:)
עוגה כל כך טעימה! הגעתי אליה במקרה, כשחיפשתי מה לעשות עם גבינה לבנה. בן שלי כך כך אהב את העוגה, שביקש שאכין לו בתור עוגת יום הולדת. והוא קרה לה “העוגה הכי טעימה בעולם”. מחר נכין אותה שוב. תודה רבה על מתכון נהדר.
איזה כיף לשמוע!❤️
נראה מעולה!!
תודה לורה
שבוע טוב! אני מאד נהנית מהאתר שלך ומשתמשת בו המון,
רציתי לדעת, במה אפשר להמיר את הקורנפלור במתכון? קמח רגיל או כוסמין?
היי
ניתן לשים קמח רגיל או קמח תפוחי אדמה.
היי, אם אני רוצה לעשות בתבנית מרובעת 26 צריך להכפיל את הכמות?
היי
את מתכוונת לתבנית עגולה בקוטר 26?
יש להכפיל כמויות פי 1.5.
האמת שיש לי תבנית מרובעת 26 🙂 זו בעיה?
מה הכוונה 26? 26 על 26?
בתבנית מלבנית בד”כ מציינים את גודל 2 הדפנות כדי לדעת את שטח התבנית.
מצרפת תמונה
אני לא מכירה את התבנית הזאת ולא מצוין גם מה הגובה שלה. אם זאת תבנית 26×26 ס”מ גבוהה יחסית אז כדאי להכפיל כמויות(:
אוקי, תודה רבה
שלום אפרת,
יש אפשרות להחליף את החמאה בשמן?
אם כן, מה תהיה התוצאה?
היי
אפשר לשים רבע-שליש כוס שמן.
הי אפרת , תודה על מתכונים מעולים.
אם אני עושה בתבניות קטנות – חצי מאינגליש קייק- האם זמן האפייה משתנה?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
זמן האפייה בתבניות הקטנות יתקצר לכ-25-35 דקות.
העוגה בתנור נראית מעולה
תודה על התשובה המהירה 🙂
איזה כיף לשמוע!
פורים שמח(:
יש תקלה באתר.
מהסמארטפון
כשלוחצים לראות או לרשום תגובות מפנה לפייסבוק
היי,
בדקתי עכשיו ולא ראיתי תקלה…
האם את גולשת מאייפון או גלקסי? ובאיזה דפדפן?
גלקסי a52 בכרום
קורה מידי פעם
הבנתי. היות והתקלה קורית רק אצלך וכן באופן לא עקבי אין לי איך לפתור זאת לצערי.
מה שכן את יכולה לנסות לעדכן את הכרום וכן לנסות לגלוש מכרטיסייה במצב מחשב.
האם אפשר להחליף את החלב שבקרם למעלה במשהו אחר?
עבור ילד שאלרגי לחלב לא מבושל/אפוי
היי,
אפשר לשים חלב סויה/שקדים וכדומה.
היי יש לי חצי שמנת מתוקה. מה אפשר לעשות?
(יש לי שמנת לבישול)
היי,
אפשר להכין חצי מהכמות במתכון בתבנית אינגליש קייק.
יתכן ואפשר להשלים חצי מיכל שמנת לבישול ולהוסיף עוד קצת פודינג אך לא בטוחה אם יצא יציב ומוצלח.
עוגה שווההההה
מתכון מנצח!!!!!!! הכנתי גם השנה וכולם אמרו שזו העוגת גבינה הכי מוצלחת מכל המבחר שהיה..
תודה אפרת על מתכונים מוצלחים אחד אחד!!!!!
אגב את התחתית הכנתי מהבצק שנשאר לי מהאלפחורס- הוספתי לו קצת שמן וקמח..
רעיון מקסים(:
נראה מעולה! שמחה שיצא מוצלח ותודה ששיתפת🌺
הי, אפשר להכין רק את התחתית והעוגה הקרה? זה ייצא טוב?
היי,
אפשר(:
ערב טוב)
אני רוצה להכין אותה היום (יום שלישי)לשבועות (יום ראשון)
האם זה בסדר?יצא טוב גם עד שבועות?
ואם כן איפה מומלץ להשים אותה מקרר או מקפיא
תודה,
היי,
לא ממליצה להכין מהיום ולהקפיא, בייחוד לא עם קרם הגבינה- הוא לא נשמר טוב בהקפאה.
כדאי להכין ביום שישי ולשמור במקרר.
הי אפרת, איך אפשר להפוך את הבסיס בעוגה הזאת לנטול גלוטן?
היי,
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו תמי או כרגיל בתחתית.
היי אפרת, הכנתי את קרם הגבינה במתכון זה לעוגת גבינה “של בית מלון” (מתכון אחר שלך).
אני מכינה את אותה עוגה כבר כמה שנים. מאיזשהי סיבה הקרם נהיה עם “בועות” צהובות. ידוע לך ממה זה יכול להיות? זה דומה מאד לצבע של חלמון.
השתמשתי בשמנת, סוכר, פודינג, חלב סויה וגבינה לבנה.
היי,
גושים צהובים בקרם כמעט תמיד קשורים לפודינג.
לפעמים נוצרים גושים כתוצאה מעודף פודינג בקצפת, אבל לרוב זה תלוי בסוג הפודינג עצמו (בייחוד בכשר לפסח) שעשוי ליצור גושים ואין כל כך מה לעשות כדי למנוע את זה.
וואי איזה אלופה שענית כלכך מהר. כבר חשבתי שהשתמשתי במשהו פג תוקף. הקלה 😁
שמנית טוב במקום שמנת חמוצה.??
כן, מדובר באותו סוג גבינה(:
אפרת המתכונים שלך מטורפים אחד אחד אני ואחותי מלא לוקחות מתכונים מהאתר ,בקשר לעוגת הגבינה לתבנית בינונית זה יצא אותו הדבר בדיוק ??
היי,
שמחה שאתן נהנות מהאתר!
עוגת הגבינה מתאימה להכנה גם בתבנית מלבנית בינונית 22*31.
היי אפרת,
במידה ויש לי ביצים XL, כמה ביצים לשים?
היי מעיין,
בגלל שזו עוגת גבינה דווקא כדאי להשתמש בביצים גדולות, הייתי שמה 3 ביצים XL.
האם אפשר להחליף את האבקת סוכר בסוכר?
ואם כן כמה לשים סוכר?
היי,
אפשר לשים כף סוכר, אבל זה יגרום לתערובת להיות קשה יותר לאיחוד.
היי
אני רוצה לעשות באנגליש קייק
לכמה זה יספיק?
תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
כל הזמן נמצאת פה……..
היי,
תבנית אינגליש קייק מספיקה ל-10-15 מנות.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
הי,
בציפוי- יש לי שתי שמנת מתוקה ואין לי גבינה, האם ניתן לשים שמנת נוספת במקום הגבינה, או שעדיף לחכות למחר ולהכין עם גבינה?
היי,
אפשר להוסיף עוד חצי מיכל שמנת מתוקה + 2 כפות אינסטנט פודינג נוספות ולוותר על הסוכר ועל הגבינה הלבנה.
הציפוי יהיה קרם/קצפת ופחות ‘גבינתי’, אבל מעולה גם כך(:
תודה אפרת על מתכון מושלם! שבת שלום
וואו העוגה נראית מדהים! איזה כיף ששיתפת❤
אמאל׳ה איזו עוגה!!!! הכנתי ליום הולדת של בעלי וכמה מחמאות קיבלתי! וואו!
באמת עוגה נדירה!
הכנתי בתבנית עגולה 26 ועשיתי בסיס מפתי בר וחמאה.. יצא מושלם!!!
תודה ❤️
איזה כיף שאהבת את המתכון! שמחה מאד שיצא מוצלח ותודה על השיתוף❤
באמצע להכין אותה..🤩
שאלה קטנה:
מקציפים את כל הביצים(חלבונים וחלמונים)??
והאם הוספת הגבינה לבנה והשמנת וכו.. לא הורסת את הקצפת של הביצים(ירד כל הנפח והאוורירות)??
נ.ב: היא יוצאת מספיק גבוהה??
היי אפרת,
מקציפים את הביצים שלמות, המרכיבים האחרים לא הורסים היות ואין כאן קצף חלבונים.
העוגה יוצאת בגובה סביר ויש עוד קרם גבינה מעליה. ניתן גם להכין אותה בתבנית בקוטר 22 כדי לקבל עוגה ממש גבוהה.
בהצלחה(:
יצאה מאלפת❤💖
נראה מושלם!! תודה על השיתוף❤
ראיתי שכתבת שלא כדאי להקפיא.
אם אני רוצה להכין היום (חמישי) לשבת הבאה- 8 ימים
עדיף לשמור במקרר או להקפיא בכל זאת?
תודה
אוהבים את המתכונים שלך!
היי,
ל-8 ימים לא מומלץ לשמור במקרר. אם אין לך אפשרות לאפות 3-4 ימים לפני ההגשה, יש לשמור בהקפאה.
שמחה שאתם נהנים מהאתר, ובהצלחה❤
פשוט התאריך של הגבינה עבר אתמול,
אז אני רוצה להציל אותו …
הבנתי… ידוע שמוצאי חלב סגורים ניתנים לשימוש כ-3 ימים אחרי שעובר התוקף שלהם, אז יכול להיות שהגבינה תהיה בסדר גם עוד יומיים. אבל זה לשיקולך😊
היי אפרת, יש לי את כל המרכיבים לגבינה האפויה אבל אין לי שמנת מתוקה פודינג לציפוי. האם להכין ללא ציפוי או שיש דרך להעלים את המרכיבים האלו? שבת שלום ובשורות טובות❤️
היי,
אפשר לוותר על הציפוי ולהגדיל את הכמויות של העוגה שתצא גבוהה יותר, ואפשר להשתמש בחלק המוקשה של קרם קוקוס (לאחר קירור כמה שעות במקרר) במקום השמנת המתוקה.
במידה ואת מוותרת על הציפוי, אלו הכמויות שתכיני כדי להגדיל את העוגה:
4 ביצים
כוס סוכר
750 גרם גבינה לבנה
300 מ”ל שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
4.5 כפות קורנפלור.
בהצלחה😊
היי
מתכון מושלם
תודה !!!
אפשר להקפיא את העוגה?
היי חני,
לא מומלץ להקפיא עוגת גבינה כי המרקם נהרס…
מומלץ לשמור במקרר עד שבוע😊
הי אפרת תודה על המתכונים המדהימים שלך הכנתי את העוגה ליומהולדת ויצא מדהים אמרו לי שנראה מחנות תודה לך
שמחה לשמוע! תודה ריקי🙂
מעולה 😋
תודה ליאה:)
העוגה יצאה כל כך טעימה!! חוסלה בשניה
פשוט אין על המתכונים שלך
שמחה לקרוא שיצא מוצלח עומר 🙂
שבוע נפלא🌸
הי סליחה על השעה אני מחינה עוגת גבינה ואין לי שמנת חמוצה האם יש תחליפים לשמנת חמוצה?
ותודה רבה על כול המתקונים הנהדרים שלך תודה!
אפשר לשים גבינה לבנה במקום השמנת החמוצה.
הי אפרת, יש לי עוגיות פשוטות – אפשר להשתמש בהם לבסיס כלשהו? בהנחה שלא משתמשים אבל בחמאה..?
ויש לי מיכל של 750 ג’ גבינה- כמה כפות בערך להשאיר?
תודה רבה(:
היי רחלי,
אם את רוצה להכין בסיס לעוגה עם פירורי עוגיות חייבים חמאה כדי שתדביק את החומרים, אחרת התחתית תהיה מתפוררת.
אפשר להשתמש בפירורי העוגיות למוס שוקולד פרווה (ואז אין צורך להוסיף חמאה).
אם את רוצה להשתמש רק ב500 גרם גבינה לבנה תשתמשי בשני שליש קופסה או שתשאירי בקופסה כ-6 כפות מלאות גבינה לבנה.
היי אפרת
עם חמאת עיזים יתאים?
היי עינת,
הטעם של חמאת העיזים חזקה מאוד ואני מניחה שזה ישפיע על טעם העוגה.
אם הטעם לא מפריע לך אז אפשרי בהחלט
היי אפרת, במתכון כתוב עוגה אפויה ועוגה קרה מה ההבדל?
העוגה הזאת היא שילוב של עוגה אפויה (החלק התחתון) עם עוגה קרה ולא אפויה (החלק העליון).
אפשר להכין את העוגה בתבנית קרטון?
זה לא ישרף? כי זה שעה אפיה…
אם זו תבנית קרטון שמיועדת לאפיה אז אין בעיה.
לא היה לי קורנפלור, שמתי קמח תפוחי אדמה
זה בסדר??
אני חושבת שכן.
היי אפרת, נחשפתי לאחרונה לאתר שלך, ואין מילים! פשוט נהנית מהמתכונים!
שאלתי: אני רוצה להכין מהעוגה תבנית אינגלישקייק אחת, אנחנו זוג…. יש אפשרות לומר לי מהן המידות?
היי ספיר,
אלה הכמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
תחתית:
⅔ כוס קמח לבן
חצי כף אבקת סוכר
25 גרם חמאה מומסת
כף שמן
2-4 כפות מים (במקום החלמון, להוסיף לפי הצורך)
עוגת גבינה אפויה:
2 ביצים קטנות או ביצה גדולה
שליש כוס סוכר
250 גרם גבינה לבנה
100 מ”ל שמנת חמוצה
חצי כפית תמצית וניל
כף וחצי קורנפלור
עוגת גבינה קרה:
חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל)
כף גדושה סוכר
3 כפות חלב קר
כף מלאה אבקת אינסטנט פודינג וניל
125 גרם גבינה לבנה
לפיזור מעל (לא חובה): 15 גרם שוקולד מריר/חלב מגורד
שלום אפרת,אפיתי פעמיים את העוגה .החלק האפוי והקרם מצוינים.לא אוהבת את הבצק גם לא את הפתי בר עם החמאה.
האם אפשר לעשות את התחתית של העוגה מתחתית של עוגה אחרת?עוגת השוקולד והקרם גבינה(גם אותה עשיתי ויצאה מצוינת).כלומר להוסיף לעוגת השוקולד והקרם גבינה עוד שכבה של הגבינה האפויה.(מקווה שלא סיבכתי אותך😀
היי מיכל,
אני ממליצה לנסות להכין את שכבת השוקולד שבמתכון הזה – בראוניז שוקולד גבינה. לאפות את התחתית 15 דקות כמו שרשום במתכון ואז להוסיף את תערובת הגבינה מהמתכון שבעמוד הזה ולהמשיך כרגיל.
תודה רבה.
אנסה ואדווח.
היי אפרת אני מאוד מתחברת למתכונים שלך.
ברצוני להכין עוגת גבינה קרה עם פירורים אבל לא מעוניינת להשתמש עם שמנת להקצפה/מתוקה.האם אפשרי? אולי במקום השמנת להוסיף גלטין? הכוונה שהעוגה תהיה מורכבת רק מגבינות ושמנת חמוצה.
האמת שלא יצא לי להכין עוגה ללא שמנת עם ג’לטין כך שאני לא יודעת.
תודה אסנת ❤️
היי אפרת. אני רוצה להכין את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 26, צריכה לשנות כמויות? או להשאיר כך?
תודה רבה וחג שמח
כמויות לתבנית 26:
תחתית – אותן כמויות.
עוגת גבינה אפויה:
4 ביצים
כוס סוכר
750 גרם גבינה לבנה
300 מ”ל שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
4.5 כפות קורנפלור
עוגת גבינה קרה:
מיכל וחצי שמנת מתוקה (375 מ”ל)
3 כפות גדושות סוכר
שליש כוס חלב קר
3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
375 גרם גבינה לבנה
לפיזור מעל (לא חובה): 30 גרם שוקולד מריר/חלב מגורד
חג שמח 🌺
היי אפרת, תודה על מתכונים נהדרים!
להכנת העוגה אפשר להשתמש במיקסר מהסוג שבתמונה?
כן 🙂
תודה על התשובה המהירה.
האם זה דורש יותר זמן הקצפה כי זה מיקסר ידני?
לא. אני השתמשתי במיקסר כזה.
בוקר טוב אפרת.
הכנתי את העוגה לשבת. נהדרת! טעימה מאד!
התבנית שלי היא 26 אז הייתי צריכה להשתמש בשרוול שלם של פתי בר וב-150 גרם חמאה מרוככת. אבל שאר הכמויות נשארו אותו דבר ויצאה עוגה יפה וטעימה. כמו כל המתכונים שלך.
תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
העוגה יצאה מושלמת!
הכנתי עם תחתית ביסקוויטים וחמאה (כמו שכתוב כאן בתגובות), ומלמעלה-1/2 פירורי ביסקוויטים ו-1/2 שוקולד מגורד.
המון תודה על עוד מתכון מעולה!
מושלם! 😍
תודה יעל
היי, אם העוגה האפויה כבר במקרר לילה, מתאים אם אצרף לזה קרם למחרת לעוד כמה שעות במקרר? או שמאוחר מדי?
תודה מראש על תשובתך
כן אפשר.
שלום
האם אני יכולה לפצל ל2 תבניות ארוכות (איינגליש קייק)?
כן אפשר.
200 מל שמנת חמוצה זה חבילה של 200 גרם?
כן. זה יוצא מיכל אחד של שמנת חמוצה.
כמה אחוז שומן ?
שמנת חמוצה- 15%.
עשיתי את העוגה הזאת והיא יצאה מושלמת . תודה רבההה
שמחה לשמוע ❤️
האם אפשר לעוגה בסיס של ביסקוויטים? יש לי הרבה ואני רוצה להיפטר מהם לקראת פסח
אם כן בכמה להשתמש ואיך?
תודה איןו על האתר של בעולם!!
כן, אפשר לעשות תחתית מ150 גרם ביסקוויטים מפוררים דק ו100 גרם חמאה מומסת.
אין צורך לאפות את התחתית. זאת אומרת שאת מתחילה ישר מהשלב של הכנת עוגת גבינה ( יש לחמם תנור מראש ל170 מעלות).
היי אפרת,
אני רוצה לעשות תחתית ביסקוויטים עם חמאה מומסת.
אני ממיסה חמאה ומוסיפה לה אחר כך את הביסקוויטים המפוררים, ואז יוצקת לתבנית ומעל זה יוצקת את התערובת של הגבינה אפויה ומכניסה לתנור?
כן.
הי אפרת
לפני השאלה אני ממש נהנת מהאתר ותמיד המתכונים יוצאים מעולה,
ועכשיו לשאלה, אמא שלי אוהבת מאד עוגות גבינה לאחרונה נאסר עליה לאכול חלבון ביצה יש תחליף ? אני ממש רוצה לשמח אותה עם עוגה גבינה אפויה דווקא
אשמח לתשובה
סליחה התבלבלתי תחליף לחלמון יש?
עם החלבון אין בעיה
היי רבקי,
בתחתית אפשר לוותר על החלמון.
לא ניסיתי בעוגה עצמה אבל אפשר לנסות להכין עם 2 חלבונים.
תודה רבה על המתכונים המדהימים
הכנתי את העוגה הזו כבר כמה פעמים והיא באמת טעימה
וכשאחותי ביקשה עוגה לקשט ידעתי מיד מה להביא לה…
מצרפת תמונה של העוגה אבל מקושטת 🙂
מהמם 😍
תודה אילה
איך קישטת?
הי אפרת, שאפו גדול על מתכון מושלם – גם קליל להכנה למי שלא מקצוען וגם התוצאה – עוגה טעימה ומרשימה.
שני דברים לטעמי שאני אשנה בכנה הבאה –
1. התחתית יצאה חסרת טעם ולכן החיבור שלה לשאר העוגה היה יותר טכני (ובהתאם הביקורות (: ), אני אנסה תחתית עוגיות לוטוס או פתיבר.
2. הקרם העליון במתיקות מעודנת (שזה מעולה בד”כ), אני אנסה להוסיף יותר אבקת פודינג.
אספר בפעם הבאה איך התוצאות.
תודה רבה!!!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שנה טובה!
היי, בטעות הוספתי את הגבינה של הקרם בשלב ההקצפה עם שמנת חלב וכו אז יצא רך לא נוזלי אבל פחות יציב. האם כדאי להקפיא קצת לפני? מגישה מחר
כן, אפשר להכניס למקפיא כשעה – שעה וחצי לפני ההגשה.
היי עם עשיתי רק תחתית ואת הקרם והכנסתי לטוסטר אובן זה יצא טוב או עדיף להקפיא?
היי הילה,
לא הבנתי. אפית רק את התחתית? בלי עוגת הגבינה?
היי אפרת, לתבנית 20*30 כיצד לשנות את הכמויות?
הכמות במתכון מתאימה.
עוגה נהדרת. השילוב בין העוגה האפויה לקרם פשוט מושלם.
נראה משגע 😍
תודה ציפי ושבוע נפלא!
הי,
שמנת מתוקה מוקצפת שהפשרתי לפני שבוע למקרר, אפשר להשתמש?
תודה לך!
בדר”כ קצפת נשמרת במקרר 4-5 ימים אבל תטעמי אותה.
היי אפרת,
מתכון מעולה!! הכנתי לערב שבועות ולא הפסיקו להחמיא!
המון תודה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה דיקלה
חודש טוב
האם אפשר להוסיף למלית העוגה שוקולד לבן מומס ? או לקרם?
ואם כן כמה גרם?
הכמות מתאימה גם לתבנית 22 שתצא יותר גבוהה או שאין צורך? ב24 עם הקרם זה מספיק גבוה ומרשים?
תודה 🙂
היי עדן,
לדעתי כדאי להוסיף לקרם. בעוגה עצמה זה פחות מורגש. אפשר להמיס 75 גרם שוקולד לבן עם 2-3 כפות שמנת ולהוסיף לשמנת וליתר החומרים רק לאחר שתערובת השוקולד התקררה.
בתבנית 22 העוגה תצא גבוהה יותר.
ערב טוב לך,
אפשר להקפיא קצפת של שמנת מתוקה (עם אבקת סוכר ווניל)?
איך מפשירים ומשתמשים?
תודה רבה ושבת שלום!
קצפת מוכנה (מוקצפת) את מתכוונת? אם כן, אפשר לשמור בקערה ולעטוף את הקערה היטב.
הפשרה במקרר. לאחר מכן אפשר להשתמש בזה רגיל למילוי או ציפוי עוגה.
שבת שלום 🌸
אני מבינה שלא להקפיא להפשיר ולצפות?
כמה זמן אפשר במקרר?
תודה לך!
אפשר להקפיא בתוך קערה עטופה היטב בניילון נצמד (או בתוך קופסה אטומה) ואח”כ להעביר להפשרה במקרר, לא בחוץ.
אם את שומרת במקרר זה יכול להשמר 3-4 ימים.
בס”ד
סליחה על הננו אבל איני רואה את התשובה שלך – האם יתכן ש300ג’ חמאה וכד’ שווה ל60 כפות שמן קוקוס ומס?! (לפי טבלת המרת המידות שפרסמת ).
תודה רבה ושבת שלום!
זה יוצא כוס וחצי שמן קוקוס מומס.
שבת שלום🌷
אני תקועה באמצע בלי שמנת חמוצה… יש אפשרות להכין ללא שמנת חמוצה??
סורי ראיתי עכשיו. מקווה שראית בתגובות שאפשר להמיר בגבינה לבנה.
היי אפרת.
העוגה נראית לי מאד ואני רוצה להכין אותה לכבוד שבת.
רציתי לשאול, היכן להניח את התבנית – בתחתית התנור או במדף האמצעי?
אודה לתשובה
היי, העוגה צריכה להיות מונחת במרכז התנור.
היי אפרת,
האם יש אופציה אחרת לתחתית הבצק? לדוגמא מפתי בר?
היי דיקלה,
אפשר לעשות תחתית מ150 גרם ביסקוויטים מפוררים דק ו100 גרם חמאה מומסת. אין צורך לאפות את התחתית. זאת אומרת שאת מתחילה ישר מהשלב של הכנת עוגת גבינה ( יש לחמם תנור מראש ל170 מעלות).
היי, האם הכוונה לגבינה 5% או 9% ?
לא משנה.
היי אפרת
אין לי מיקסר האם אפשר להכין בלי מיקסר?
מה מתאים במקום שמנת מתוקה משהו יותר בריא כמה שאפשר?
ובמקום אינסטנט פודינג וניל מה אפשר משהו יותר בריא כמה שניתן?
מה אפשר במקום חמאה ?
תודה רבה .
היי עינת,
בעייתי להכין בלי מיקסר (במיוחד את הקרם).
השמנת המתוקה היא הבסיס לקרם והפודינג תורם להסמכת הקרם (וגם לטעם). אולי אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום השמנת אבל כדי להקציף קרם קוקוס בצורה מוצלחת יש לשים אותו במקרר כל הלילה ולהקציף רק את החלק הלבן הסמיך. את הנוזל המימי יותר יש לשפוך. במקום פודינג אפשר לשים חצי כפית תמצית וניל.
במקום חמאה אפשר להכין את התחתית עם שמן בלבד ולשים בין רבע לשליש כוס.
היי אפרת הכנתי את העוגה בחל האפוי נוצרו סדקים למעלה עד כמה זה נורא?
היי ויקה,
זה לא נורא, את גם ככה מכסה את זה בקרם גבינה.
שלום אפרת,
רציתי להודות לך מעומק ליבי על מתכונים נפלאים כל פעם מחדש.
אני גרה בארה”ב והאתר שלך מציל אותי!
תודה תודה תודה💜
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
תודה לך ❤️
אפשר להחליף את החמאה לשמן
אפשר להכין את התחתית עם שמן בלבד ולשים בין רבע לשליש כוס.
היי אפרת
רציתי לדעת אם באפייה אני לא צריכה לשים תבנית עם מים בשביל האדים ?
במקרה הזה אין צורך.
יוצאת יותר נמוכה מהרגילה? האפויה?
תודה!
העוגה הזאת תופחת באפיה ואח”כ קצת יורדת. זה בגלל שמקציפים אותה עם מיקסר. בסופו של דבר היא יוצאת די באותו גובה של עוגת הגבינה האפויה.
תודה אפרת על הפרוט!
צריך להוסיף לכמות הבצק כדי שיספיק לפירורים מלמעלה?
כן כדאי. לדעתי כוס וחצי קמח אמור להספיק. תגדילי גם את יתר הכמויות: 2 כפות אבקת סוכר, חלמון ביצה, 50 גרם חמאה מומסת ו 3-4 כפות שמן.
את גם יכולה להכין את הבצק שאת תמיד מכינה ובכמות שאת בדר”כ מכינה לתבנית כזאת.
הי!
לא רוצה שמנת, אפשר לשים מהפירורים על העוגה?
טעם המלית הוא כמו המלית של “עוגת גבינה אפויה” שלך?
תודה!
אפשר אבל אולי כדאי להגדיל את הכמויות כדי שהעוגה לא תצא נמוכה.
4 ביצים
כוס סוכר
750 גרם גבינה לבנה
300 מ”ל שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
4.5 כפות קורנפלור
הטעם מזכיר את עוגת הגבינה האפויה.
היי אפרת,
האם אפשר להכין את הבצק עם קמח כוסמין?
כן.
היי,
האם אפשר להכין את העוגה בתבנית 22.5 מקרטון?
כן.
הי אפרת. אפיתי והעוגה חוסלה. טעימה מאוד וקלת הכנה.
הוספתי גרד לימון לבלילה ומעל הקצפת עיטרתי בתותים חתוכים לפני ההגשה.
שאלה קטנה לי לגבי התחתית, האם ניתן לוותר על השמן ולהסתפק ב50 גר. חמאה או להוסיף חמאה במקום השמן.
תודה.
היי אביטל,
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר לשים 50 גרם חמאה + 2 כפות מים.
יצא מעולה !!!
הכנתי לשבת ממש מעדן ,לא מתוק מידי ועשיר.
מומלץ לנסות
תודה שחזרת לעדכן!
יום מקסים 🌷
היי אפרת 🙂
הכנתי את העוגה לכבוד שבת אצל חמותי והיא הייתה פשוט מרשימה וטעימה מאוווווד כולם החמיאו לי!!!
אז מי שעוד לא הכין, רוצו להכין לא תצטערו 😉
תודה על מתכונים ברורים ובעיקר תודה שתמיד אפשר לסמוך עלייך על מתכונים מוצלחים וטעימים.
שבוע מוצלח לכולם
תודה חנה 💜
שבוע נפלא!
המתכונים שלך מאד “שמישים”
האם אפשר במקום חלב בעוגה, מים?
תודה!
היי שלומית,
אפשר לשים רבע כוס מים קרים במקום החלב.
שבוע נפלא 🙂
🤗תודה למענה המהיר..שאלה נוספת מה הכמויות לתבנית 26 עגולה..תודה רבה 👏אין כמוך
כמויות לתבנית 26:
תחתית – אותן כמויות.
עוגת גבינה אפויה:
4 ביצים
כוס סוכר
750 גרם גבינה לבנה
300 מ”ל שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
4.5 כפות קורנפלור
עוגת גבינה קרה:
מיכל וחצי שמנת מתוקה (375 מ”ל)
3 כפות גדושות סוכר
שליש כוס חלב קר
3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
375 גרם גבינה לבנה
לפיזור מעל (לא חובה): 30 גרם שוקולד מריר/חלב מגורד
מה אפשר לשים במקום חמאה ?
אפשר להכין את התחתית עם שמן בלבד ולשים בין רבע לשליש כוס.
האם ניתן להכין העוגה ללא הבצק ותהיה גם טעימה ואיך ניתן עקב כך להוסיף גובה לעוגה.🍰
ניתן להכין בלי התחתית. הקרם מוסיף גובה לעוגה כך שאין בעיה.
היי העוגה נראית טעימה.
אני שוקלת את המצרכים באפיה. אשמח שתפרטי כמה סוכר וקמח שמת בגרמים.
עדיף תמיד לציין כמויות מדויקות זה רק יתרום להצלחת המתכון.
תודה
הוספתי כמויות במתכון.
ראשית, תודה שהוספת את המידות המדויקות לעוגה. הכנת העוגה הצריכה קצת עבודה אבל שווה כל ביס. טעים מאוד.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום אפרת
התחלתי להכין את העוגה ופתאום גיליתי שאין לי ביצים.
את התערובת האפויה הכנסתי לתנור בלי 3 ביצים.
מה יכול לקרות?
תודה רבה
גלית
היי גלית,
הביצים מוסיפות נפח, אווריריות, צבע וטעם לעוגה. הן גם מרככות את המרקם ומאחדות את החומרים.
בכל מקרה, אני חושבת שאפשר להכין את העוגה גם בלי ביצים.
אשמח לעדכון איך יצא.
את הסוכר שמים מההתחלה עם השמנת או שקודם מקציפים אותה קצת לבד?
מהתחלה.
יצא מוצלח גם במלבנית או חייב עגול?
תודה על המתכונים שלך הם מעולים
כן. אפשר להכין גם בתבנית מלבנית בגודל 22X31.
היי אפרץ, נראה מתכון מעולה!
האם ניתן להחליף את הקורנפלור בקמח? האם יהיה הבדל במרקם?
תודה רבה!
כן אפשר.
איזה גודל ביצה?
עדיפות לביצים גדולות אבל לא קריטי. שימי מה שיש לך.
בוקר אור!
מפתה להכין!
כנראה אצטרך לחכות עם זה לשבת הבאה.
מניחה שאין תחליף לשמנת המתוקה?!
העוגה נשמרת פחות זמן בגלל הציפוי הלא אפוי?
אפשר להקפיא?
תהיה טעימה גם עם ציפוי אחר?
הרבה תודה!
בוקר טוב דבי,
לא כדאי להכין את הקרם בלי שמנת מתוקה כי אז הוא לא יהיה יציב.
העוגה נשמרת כ-5 ימים במקרר.
לדעתי אפשר להקפיא.
היא תהיה טעימה גם עם ציפוי אחר אבל אני כן ממליצה לך לנסות עם הקרם. השילוב טעים ומעניין.
נשמע מצוין
בכותרת חסר ו בעוגה
המתכונים שלך מעולים אחד אחד
תודה שלי 🌷
היי, האם המתכון מתאים לשתי תבניות אינגלי קייק / תבנית מלבנית בינונית? תודה
כן. אפשר להכין בתבנית מלבנית בגודל 31X22 או 2 אינגליש קייק.