שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 62 דקות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

תבנית עגולה 24

מצרכים:

תחתית:

כוס ורבע (175 ג’) קמח לבן

כף (10 גרם) אבקת סוכר

חלמון ביצה

50 גרם חמאה מומסת

2 כפות (16 ג’) שמן

עוגת גבינה אפויה:

3 ביצים

⅔ כוס (135 ג’) סוכר

500 גרם גבינה לבנה

200 מ”ל שמנת חמוצה

כפית תמצית וניל

3 כפות (30 ג’) קורנפלור

עוגת גבינה קרה:

מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)

2 כפות גדושות (35 ג’) סוכר

רבע כוס (60 מ”ל) חלב קר

2 כפות מלאות (24 ג’)  אבקת אינסטנט פודינג וניל

250 גרם גבינה לבנה

לפיזור מעל (לא חובה): 25 גרם שוקולד מריר/חלב מגורד

אופן הכנה:

הכנת התחתית: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את כל חומרי התחתית (קמח, אבקת סוכר, שמן, חמאה וחלמון) עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט פירורית. מעבירים לתבנית עגולה 24 משומנת ומהדקים בתחתית באופן שווה. אופים בתנור במשך 12 דקות ומוציאים (את התנור משאירים דולק).

הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל

הכנת עוגת גבינה: מקציפים בעזרת מיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כדקה (מהירות גבוהה). מוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה ומערבבים (מהירות בינונית-נמוכה). מוסיפים תמצית וניל וקורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים את התערובת מעל התחתית שאפינו. מכניסים את העוגה לתנור, מנמיכים ל-170 מעלות ואופים במשך 50 דקות.

הפעל טיימר (50 דק’)
+
טיימר פועל

הכנת קרם גבינה: בזמן שהעוגה בתנור, מקציפים בקערה: שמנת מתוקה עם סוכר במשך כחצי דקה. מוסיפים חלב, פודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה (מהירות גבוהה). מוסיפים גבינה לבנה ומערבבים בתנועות קיפול עד לאיחוד החומרים. שומרים את הקרם במקרר.

בתום 50 דקות אפיה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ’ החדר.

לאחר שהעוגה התקררה, יוצקים מעל את קרם הגבינה. מפזרים מעל שוקולד מגורד. מכסים בנייר כסף ומעבירים למקרר.

הערה: העוגה משביחה ככל שהיא במקרר לכן מומלץ להכין אותה יום לפני ההגשה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תפוחי אדמה ועגבניות שרי בתנור
מרק פטריות וגריסים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מירי (12:44 3.06.2021)

ראיתי שכתבת שלא כדאי להקפיא.
אם אני רוצה להכין היום (חמישי) לשבת הבאה- 8 ימים
עדיף לשמור במקרר או להקפיא בכל זאת?
תודה
אוהבים את המתכונים שלך!

מתכונים ב-10 דקות (14:06 3.06.2021)

היי,
ל-8 ימים לא מומלץ לשמור במקרר. אם אין לך אפשרות לאפות 3-4 ימים לפני ההגשה, יש לשמור בהקפאה.
שמחה שאתם נהנים מהאתר, ובהצלחה❤

מירי (14:47 3.06.2021)

פשוט התאריך של הגבינה עבר אתמול,
אז אני רוצה להציל אותו …

מתכונים ב-10 דקות (15:54 3.06.2021)

הבנתי… ידוע שמוצאי חלב סגורים ניתנים לשימוש כ-3 ימים אחרי שעובר התוקף שלהם, אז יכול להיות שהגבינה תהיה בסדר גם עוד יומיים. אבל זה לשיקולך😊

אירן קוק (17:07 14.05.2021)

היי אפרת, יש לי את כל המרכיבים לגבינה האפויה אבל אין לי שמנת מתוקה פודינג לציפוי. האם להכין ללא ציפוי או שיש דרך להעלים את המרכיבים האלו? שבת שלום ובשורות טובות❤️

מתכונים ב-10 דקות (17:43 14.05.2021)

היי,
אפשר לוותר על הציפוי ולהגדיל את הכמויות של העוגה שתצא גבוהה יותר, ואפשר להשתמש בחלק המוקשה של קרם קוקוס (לאחר קירור כמה שעות במקרר) במקום השמנת המתוקה.
במידה ואת מוותרת על הציפוי, אלו הכמויות שתכיני כדי להגדיל את העוגה:
4 ביצים
כוס סוכר
750 גרם גבינה לבנה
300 מ”ל שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
4.5 כפות קורנפלור.
בהצלחה😊

חני (11:38 13.05.2021)

היי
מתכון מושלם
תודה !!!
אפשר להקפיא את העוגה?

מתכונים ב-10 דקות (12:04 13.05.2021)

היי חני,
לא מומלץ להקפיא עוגת גבינה כי המרקם נהרס…
מומלץ לשמור במקרר עד שבוע😊

ריקי (00:27 11.03.2021)

הי אפרת תודה על המתכונים המדהימים שלך הכנתי את העוגה ליומהולדת ויצא מדהים אמרו לי שנראה מחנות תודה לך

מתכונים ב-10 דקות (07:17 11.03.2021)

שמחה לשמוע! תודה ריקי🙂

ליאה (13:36 5.03.2021)

מעולה 😋

מתכונים ב-10 דקות (14:57 5.03.2021)

תודה ליאה:)

עומר ש (08:59 9.01.2021)

העוגה יצאה כל כך טעימה!! חוסלה בשניה
פשוט אין על המתכונים שלך

מתכונים ב-10 דקות (17:58 9.01.2021)

שמחה לקרוא שיצא מוצלח עומר 🙂
שבוע נפלא🌸

מיטב (21:35 24.12.2020)

הי סליחה על השעה אני מחינה עוגת גבינה ואין לי שמנת חמוצה האם יש תחליפים לשמנת חמוצה?

ותודה רבה על כול המתקונים הנהדרים שלך תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:20 24.12.2020)

אפשר לשים גבינה לבנה במקום השמנת החמוצה.

רחלי (21:14 16.12.2020)

הי אפרת, יש לי עוגיות פשוטות – אפשר להשתמש בהם לבסיס כלשהו? בהנחה שלא משתמשים אבל בחמאה..?
ויש לי מיכל של 750 ג’ גבינה- כמה כפות בערך להשאיר?
תודה רבה(:

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:11 17.12.2020)

היי רחלי,
אם את רוצה להכין בסיס לעוגה עם פירורי עוגיות חייבים חמאה כדי שתדביק את החומרים, אחרת התחתית תהיה מתפוררת.
אפשר להשתמש בפירורי העוגיות למוס שוקולד פרווה (ואז אין צורך להוסיף חמאה).
אם את רוצה להשתמש רק ב500 גרם גבינה לבנה תשתמשי בשני שליש קופסה או שתשאירי בקופסה כ-6 כפות מלאות גבינה לבנה.

עינת (10:39 9.12.2020)

היי אפרת
עם חמאת עיזים יתאים?

מתכונים ב-10 דקות (10:51 9.12.2020)

היי עינת,
הטעם של חמאת העיזים חזקה מאוד ואני מניחה שזה ישפיע על טעם העוגה.
אם הטעם לא מפריע לך אז אפשרי בהחלט

גאיה (12:55 25.09.2020)

היי אפרת, במתכון כתוב עוגה אפויה ועוגה קרה מה ההבדל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:53 25.09.2020)

העוגה הזאת היא שילוב של עוגה אפויה (החלק התחתון) עם עוגה קרה ולא אפויה (החלק העליון).

שירה (13:47 16.08.2020)

אפשר להכין את העוגה בתבנית קרטון?
זה לא ישרף? כי זה שעה אפיה…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:59 16.08.2020)

אם זו תבנית קרטון שמיועדת לאפיה אז אין בעיה.

שירה (17:20 17.08.2020)

לא היה לי קורנפלור, שמתי קמח תפוחי אדמה
זה בסדר??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:32 17.08.2020)

אני חושבת שכן.

ספיר (11:13 17.07.2020)

היי אפרת, נחשפתי לאחרונה לאתר שלך, ואין מילים! פשוט נהנית מהמתכונים!
שאלתי: אני רוצה להכין מהעוגה תבנית אינגלישקייק אחת, אנחנו זוג…. יש אפשרות לומר לי מהן המידות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:02 17.07.2020)

היי ספיר,
אלה הכמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
תחתית:
⅔ כוס קמח לבן
חצי כף אבקת סוכר
25 גרם חמאה מומסת
כף שמן
2-4 כפות מים (במקום החלמון, להוסיף לפי הצורך)
עוגת גבינה אפויה:
2 ביצים קטנות או ביצה גדולה
שליש כוס סוכר
250 גרם גבינה לבנה
100 מ”ל שמנת חמוצה
חצי כפית תמצית וניל
כף וחצי קורנפלור
עוגת גבינה קרה:
חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל)
כף גדושה סוכר
3 כפות חלב קר
כף מלאה אבקת אינסטנט פודינג וניל
125 גרם גבינה לבנה
לפיזור מעל (לא חובה): 15 גרם שוקולד מריר/חלב מגורד

מיכל (19:12 29.06.2020)

שלום אפרת,אפיתי פעמיים את העוגה .החלק האפוי והקרם מצוינים.לא אוהבת את הבצק גם לא את הפתי בר עם החמאה.
האם אפשר לעשות את התחתית של העוגה מתחתית של עוגה אחרת?עוגת השוקולד והקרם גבינה(גם אותה עשיתי ויצאה מצוינת).כלומר להוסיף לעוגת השוקולד והקרם גבינה עוד שכבה של הגבינה האפויה.(מקווה שלא סיבכתי אותך😀

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:01 30.06.2020)

היי מיכל,
אני ממליצה לנסות להכין את שכבת השוקולד שבמתכון הזה – בראוניז שוקולד גבינה. לאפות את התחתית 15 דקות כמו שרשום במתכון ואז להוסיף את תערובת הגבינה מהמתכון שבעמוד הזה ולהמשיך כרגיל.

מיכל (12:11 30.06.2020)

תודה רבה.
אנסה ואדווח.

אסנת (10:35 18.06.2020)

היי אפרת אני מאוד מתחברת למתכונים שלך.

אסנת (10:40 18.06.2020)

ברצוני להכין עוגת גבינה קרה עם פירורים אבל לא מעוניינת להשתמש עם שמנת להקצפה/מתוקה.האם אפשרי? אולי במקום השמנת להוסיף גלטין? הכוונה שהעוגה תהיה מורכבת רק מגבינות ושמנת חמוצה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:59 18.06.2020)

האמת שלא יצא לי להכין עוגה ללא שמנת עם ג’לטין כך שאני לא יודעת.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:51 18.06.2020)

תודה אסנת ❤️

אסתי (03:15 27.05.2020)

היי אפרת. אני רוצה להכין את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 26, צריכה לשנות כמויות? או להשאיר כך?
תודה רבה וחג שמח

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:19 27.05.2020)

כמויות לתבנית 26:
תחתית – אותן כמויות.
עוגת גבינה אפויה:
4 ביצים
כוס סוכר
750 גרם גבינה לבנה
300 מ”ל שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
4.5 כפות קורנפלור
עוגת גבינה קרה:
מיכל וחצי שמנת מתוקה (375 מ”ל)
3 כפות גדושות סוכר
שליש כוס חלב קר
3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
375 גרם גבינה לבנה
לפיזור מעל (לא חובה): 30 גרם שוקולד מריר/חלב מגורד
חג שמח 🌺

מורן (15:16 20.05.2020)

היי אפרת, תודה על מתכונים נהדרים!
להכנת העוגה אפשר להשתמש במיקסר מהסוג שבתמונה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:22 20.05.2020)

כן 🙂

מורן (15:29 20.05.2020)

תודה על התשובה המהירה.
האם זה דורש יותר זמן הקצפה כי זה מיקסר ידני?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:02 20.05.2020)

לא. אני השתמשתי במיקסר כזה.

קוקלי (09:52 17.05.2020)

בוקר טוב אפרת.
הכנתי את העוגה לשבת. נהדרת! טעימה מאד!
התבנית שלי היא 26 אז הייתי צריכה להשתמש בשרוול שלם של פתי בר וב-150 גרם חמאה מרוככת. אבל שאר הכמויות נשארו אותו דבר ויצאה עוגה יפה וטעימה. כמו כל המתכונים שלך.
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:26 17.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן

יעל (23:37 7.05.2020)

העוגה יצאה מושלמת!
הכנתי עם תחתית ביסקוויטים וחמאה (כמו שכתוב כאן בתגובות), ומלמעלה-1/2 פירורי ביסקוויטים ו-1/2 שוקולד מגורד.
המון תודה על עוד מתכון מעולה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:24 8.05.2020)

מושלם! 😍
תודה יעל

גל (22:31 26.04.2020)

היי, אם העוגה האפויה כבר במקרר לילה, מתאים אם אצרף לזה קרם למחרת לעוד כמה שעות במקרר? או שמאוחר מדי?
תודה מראש על תשובתך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:24 27.04.2020)

כן אפשר.

גל (13:41 6.04.2020)

שלום
האם אני יכולה לפצל ל2 תבניות ארוכות (איינגליש קייק)?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:52 6.04.2020)

כן אפשר.

קסניה (14:27 5.04.2020)

200 מל שמנת חמוצה זה חבילה של 200 גרם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:52 5.04.2020)

כן. זה יוצא מיכל אחד של שמנת חמוצה.

אורלי אוחיון (12:45 29.03.2020)

עשיתי את העוגה הזאת והיא יצאה מושלמת . תודה רבההה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:51 29.03.2020)

שמחה לשמוע ❤️

ספיר כהן (16:25 23.03.2020)

האם אפשר לעוגה בסיס של ביסקוויטים? יש לי הרבה ואני רוצה להיפטר מהם לקראת פסח
אם כן בכמה להשתמש ואיך?

תודה איןו על האתר של בעולם!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:42 23.03.2020)

כן, אפשר לעשות תחתית מ150 גרם ביסקוויטים מפוררים דק ו100 גרם חמאה מומסת.
אין צורך לאפות את התחתית. זאת אומרת שאת מתחילה ישר מהשלב של הכנת עוגת גבינה ( יש לחמם תנור מראש ל170 מעלות).

אלין (11:18 2.08.2020)

היי אפרת,
אני רוצה לעשות תחתית ביסקוויטים עם חמאה מומסת.
אני ממיסה חמאה ומוסיפה לה אחר כך את הביסקוויטים המפוררים, ואז יוצקת לתבנית ומעל זה יוצקת את התערובת של הגבינה אפויה ומכניסה לתנור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:31 2.08.2020)

כן.

רבקי (20:51 16.02.2020)

הי אפרת
לפני השאלה אני ממש נהנת מהאתר ותמיד המתכונים יוצאים מעולה,
ועכשיו לשאלה, אמא שלי אוהבת מאד עוגות גבינה לאחרונה נאסר עליה לאכול חלבון ביצה יש תחליף ? אני ממש רוצה לשמח אותה עם עוגה גבינה אפויה דווקא
אשמח לתשובה

רבקי (12:39 17.02.2020)

סליחה התבלבלתי תחליף לחלמון יש?
עם החלבון אין בעיה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:20 17.02.2020)

היי רבקי,
בתחתית אפשר לוותר על החלמון.
לא ניסיתי בעוגה עצמה אבל אפשר לנסות להכין עם 2 חלבונים.

אילה (13:34 5.12.2019)

תודה רבה על המתכונים המדהימים
הכנתי את העוגה הזו כבר כמה פעמים והיא באמת טעימה
וכשאחותי ביקשה עוגה לקשט ידעתי מיד מה להביא לה…
מצרפת תמונה של העוגה אבל מקושטת 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:13 5.12.2019)

מהמם 😍
תודה אילה

חן (02:41 11.01.2020)

איך קישטת?

שחר (10:17 30.09.2019)

הי אפרת, שאפו גדול על מתכון מושלם – גם קליל להכנה למי שלא מקצוען וגם התוצאה – עוגה טעימה ומרשימה.
שני דברים לטעמי שאני אשנה בכנה הבאה –
1. התחתית יצאה חסרת טעם ולכן החיבור שלה לשאר העוגה היה יותר טכני (ובהתאם הביקורות (: ), אני אנסה תחתית עוגיות לוטוס או פתיבר.
2. הקרם העליון במתיקות מעודנת (שזה מעולה בד”כ), אני אנסה להוסיף יותר אבקת פודינג.

אספר בפעם הבאה איך התוצאות.

תודה רבה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:34 1.10.2019)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
שנה טובה!

נעמה (07:10 20.09.2019)

היי, בטעות הוספתי את הגבינה של הקרם בשלב ההקצפה עם שמנת חלב וכו אז יצא רך לא נוזלי אבל פחות יציב. האם כדאי להקפיא קצת לפני? מגישה מחר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:26 20.09.2019)

כן, אפשר להכניס למקפיא כשעה – שעה וחצי לפני ההגשה.

הילה איסייב (12:44 1.08.2019)

היי עם עשיתי רק תחתית ואת הקרם והכנסתי לטוסטר אובן זה יצא טוב או עדיף להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:48 1.08.2019)

היי הילה,
לא הבנתי. אפית רק את התחתית? בלי עוגת הגבינה?

מיכל (00:07 28.06.2019)

היי אפרת, לתבנית 20*30 כיצד לשנות את הכמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 28.06.2019)

הכמות במתכון מתאימה.

ציפי (09:07 23.06.2019)

עוגה נהדרת. השילוב בין העוגה האפויה לקרם פשוט מושלם.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:20 23.06.2019)

נראה משגע 😍
תודה ציפי ושבוע נפלא!

דבי (00:39 14.06.2019)

הי,

שמנת מתוקה מוקצפת שהפשרתי לפני שבוע למקרר, אפשר להשתמש?

תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:17 14.06.2019)

בדר”כ קצפת נשמרת במקרר 4-5 ימים אבל תטעמי אותה.

דיקלה (11:36 9.06.2019)

היי אפרת,
מתכון מעולה!! הכנתי לערב שבועות ולא הפסיקו להחמיא!
המון תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:13 9.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דיקלה

עדן (15:14 4.06.2019)

חודש טוב
האם אפשר להוסיף למלית העוגה שוקולד לבן מומס ? או לקרם?
ואם כן כמה גרם?
הכמות מתאימה גם לתבנית 22 שתצא יותר גבוהה או שאין צורך? ב24 עם הקרם זה מספיק גבוה ומרשים?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:01 5.06.2019)

היי עדן,
לדעתי כדאי להוסיף לקרם. בעוגה עצמה זה פחות מורגש. אפשר להמיס 75 גרם שוקולד לבן עם 2-3 כפות שמנת ולהוסיף לשמנת וליתר החומרים רק לאחר שתערובת השוקולד התקררה.
בתבנית 22 העוגה תצא גבוהה יותר.

דבי (23:24 30.05.2019)

ערב טוב לך,

אפשר להקפיא קצפת של שמנת מתוקה (עם אבקת סוכר ווניל)?

איך מפשירים ומשתמשים?

תודה רבה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 31.05.2019)

קצפת מוכנה (מוקצפת) את מתכוונת? אם כן, אפשר לשמור בקערה ולעטוף את הקערה היטב.
הפשרה במקרר. לאחר מכן אפשר להשתמש בזה רגיל למילוי או ציפוי עוגה.
שבת שלום 🌸

דבי (12:27 31.05.2019)

אני מבינה שלא להקפיא להפשיר ולצפות?

כמה זמן אפשר במקרר?

תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:16 31.05.2019)

אפשר להקפיא בתוך קערה עטופה היטב בניילון נצמד (או בתוך קופסה אטומה) ואח”כ להעביר להפשרה במקרר, לא בחוץ.
אם את שומרת במקרר זה יכול להשמר 3-4 ימים.

chani (12:45 30.05.2019)

בס”ד
סליחה על הננו אבל איני רואה את התשובה שלך – האם יתכן ש300ג’ חמאה וכד’ שווה ל60 כפות שמן קוקוס ומס?! (לפי טבלת המרת המידות שפרסמת ).
תודה רבה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:54 30.05.2019)

זה יוצא כוס וחצי שמן קוקוס מומס.
שבת שלום🌷

נוגה (23:01 24.05.2019)

אני תקועה באמצע בלי שמנת חמוצה… יש אפשרות להכין ללא שמנת חמוצה??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:10 26.05.2019)

סורי ראיתי עכשיו. מקווה שראית בתגובות שאפשר להמיר בגבינה לבנה.

אסתי (19:06 23.05.2019)

היי אפרת.
העוגה נראית לי מאד ואני רוצה להכין אותה לכבוד שבת.
רציתי לשאול, היכן להניח את התבנית – בתחתית התנור או במדף האמצעי?
אודה לתשובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 23.05.2019)

היי, העוגה צריכה להיות מונחת במרכז התנור.

דיקלה (16:46 23.05.2019)

היי אפרת,
האם יש אופציה אחרת לתחתית הבצק? לדוגמא מפתי בר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:39 23.05.2019)

היי דיקלה,
אפשר לעשות תחתית מ150 גרם ביסקוויטים מפוררים דק ו100 גרם חמאה מומסת. אין צורך לאפות את התחתית. זאת אומרת שאת מתחילה ישר מהשלב של הכנת עוגת גבינה ( יש לחמם תנור מראש ל170 מעלות).

נעמי (09:11 1.05.2019)

היי, האם הכוונה לגבינה 5% או 9% ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:32 1.05.2019)

לא משנה.

עינת (19:33 1.04.2019)

היי אפרת
אין לי מיקסר האם אפשר להכין בלי מיקסר?

מה מתאים במקום שמנת מתוקה משהו יותר בריא כמה שאפשר?

ובמקום אינסטנט פודינג וניל מה אפשר משהו יותר בריא כמה שניתן?
מה אפשר במקום חמאה ?
תודה רבה .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:54 2.04.2019)

היי עינת,
בעייתי להכין בלי מיקסר (במיוחד את הקרם).
השמנת המתוקה היא הבסיס לקרם והפודינג תורם להסמכת הקרם (וגם לטעם). אולי אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום השמנת אבל כדי להקציף קרם קוקוס בצורה מוצלחת יש לשים אותו במקרר כל הלילה ולהקציף רק את החלק הלבן הסמיך. את הנוזל המימי יותר יש לשפוך. במקום פודינג אפשר לשים חצי כפית תמצית וניל.
במקום חמאה אפשר להכין את התחתית עם שמן בלבד ולשים בין רבע לשליש כוס.

ויקה (22:55 26.03.2019)

היי אפרת הכנתי את העוגה בחל האפוי נוצרו סדקים למעלה עד כמה זה נורא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 27.03.2019)

היי ויקה,
זה לא נורא, את גם ככה מכסה את זה בקרם גבינה.

נטע (15:03 23.03.2019)

שלום אפרת,
רציתי להודות לך מעומק ליבי על מתכונים נפלאים כל פעם מחדש.
אני גרה בארה”ב והאתר שלך מציל אותי!
תודה תודה תודה💜

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:32 23.03.2019)

שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
תודה לך ❤️

אביגיל (14:37 15.03.2019)

אפשר להחליף את החמאה לשמן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:11 15.03.2019)

אפשר להכין את התחתית עם שמן בלבד ולשים בין רבע לשליש כוס.

שיר (12:41 20.02.2019)

היי אפרת
רציתי לדעת אם באפייה אני לא צריכה לשים תבנית עם מים בשביל האדים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:48 20.02.2019)

במקרה הזה אין צורך.

דבי (20:59 14.02.2019)

יוצאת יותר נמוכה מהרגילה? האפויה?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 14.02.2019)

העוגה הזאת תופחת באפיה ואח”כ קצת יורדת. זה בגלל שמקציפים אותה עם מיקסר. בסופו של דבר היא יוצאת די באותו גובה של עוגת הגבינה האפויה.

דבי (17:49 14.02.2019)

תודה אפרת על הפרוט!

צריך להוסיף לכמות הבצק כדי שיספיק לפירורים מלמעלה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:01 14.02.2019)

כן כדאי. לדעתי כוס וחצי קמח אמור להספיק. תגדילי גם את יתר הכמויות: 2 כפות אבקת סוכר, חלמון ביצה, 50 גרם חמאה מומסת ו 3-4 כפות שמן.
את גם יכולה להכין את הבצק שאת תמיד מכינה ובכמות שאת בדר”כ מכינה לתבנית כזאת.

דבי (15:57 14.02.2019)

הי!

לא רוצה שמנת, אפשר לשים מהפירורים על העוגה?

טעם המלית הוא כמו המלית של “עוגת גבינה אפויה” שלך?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:45 14.02.2019)

אפשר אבל אולי כדאי להגדיל את הכמויות כדי שהעוגה לא תצא נמוכה.
4 ביצים
כוס סוכר
750 גרם גבינה לבנה
300 מ”ל שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
4.5 כפות קורנפלור
הטעם מזכיר את עוגת הגבינה האפויה.

חדוה (11:47 14.02.2019)

היי אפרת,
האם אפשר להכין את הבצק עם קמח כוסמין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:56 14.02.2019)

כן.

ורד (12:43 13.02.2019)

היי,
האם אפשר להכין את העוגה בתבנית 22.5 מקרטון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:23 13.02.2019)

כן.

אביטל (11:17 12.02.2019)

הי אפרת. אפיתי והעוגה חוסלה. טעימה מאוד וקלת הכנה.
הוספתי גרד לימון לבלילה ומעל הקצפת עיטרתי בתותים חתוכים לפני ההגשה.
שאלה קטנה לי לגבי התחתית, האם ניתן לוותר על השמן ולהסתפק ב50 גר. חמאה או להוסיף חמאה במקום השמן.
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:53 12.02.2019)

היי אביטל,
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר לשים 50 גרם חמאה + 2 כפות מים.

חנה (10:44 11.02.2019)

יצא מעולה !!!
הכנתי לשבת ממש מעדן ,לא מתוק מידי ועשיר.
מומלץ לנסות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:54 11.02.2019)

תודה שחזרת לעדכן!
יום מקסים 🌷

חנה (10:45 10.02.2019)

היי אפרת 🙂
הכנתי את העוגה לכבוד שבת אצל חמותי והיא הייתה פשוט מרשימה וטעימה מאוווווד כולם החמיאו לי!!!
אז מי שעוד לא הכין, רוצו להכין לא תצטערו 😉
תודה על מתכונים ברורים ובעיקר תודה שתמיד אפשר לסמוך עלייך על מתכונים מוצלחים וטעימים.
שבוע מוצלח לכולם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:24 10.02.2019)

תודה חנה 💜
שבוע נפלא!

שלומית (08:34 10.02.2019)

המתכונים שלך מאד “שמישים”
האם אפשר במקום חלב בעוגה, מים?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:23 10.02.2019)

היי שלומית,
אפשר לשים רבע כוס מים קרים במקום החלב.
שבוע נפלא 🙂

Zipi (07:56 9.02.2019)

🤗תודה למענה המהיר..שאלה נוספת מה הכמויות לתבנית 26 עגולה..תודה רבה 👏אין כמוך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:57 9.02.2019)

כמויות לתבנית 26:
תחתית – אותן כמויות.
עוגת גבינה אפויה:
4 ביצים
כוס סוכר
750 גרם גבינה לבנה
300 מ”ל שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
4.5 כפות קורנפלור
עוגת גבינה קרה:
מיכל וחצי שמנת מתוקה (375 מ”ל)
3 כפות גדושות סוכר
שליש כוס חלב קר
3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
375 גרם גבינה לבנה
לפיזור מעל (לא חובה): 30 גרם שוקולד מריר/חלב מגורד

לאה דולינסקי (18:47 7.02.2019)

מה אפשר לשים במקום חמאה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 7.02.2019)

אפשר להכין את התחתית עם שמן בלבד ולשים בין רבע לשליש כוס.

Zipi (18:27 7.02.2019)

האם ניתן להכין העוגה ללא הבצק ותהיה גם טעימה ואיך ניתן עקב כך להוסיף גובה לעוגה.🍰

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:10 7.02.2019)

ניתן להכין בלי התחתית. הקרם מוסיף גובה לעוגה כך שאין בעיה.

פנינה (15:53 7.02.2019)

היי העוגה נראית טעימה.
אני שוקלת את המצרכים באפיה. אשמח שתפרטי כמה סוכר וקמח שמת בגרמים.
עדיף תמיד לציין כמויות מדויקות זה רק יתרום להצלחת המתכון.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:05 7.02.2019)

הוספתי כמויות במתכון.

פנינה (21:39 8.02.2019)

ראשית, תודה שהוספת את המידות המדויקות לעוגה. הכנת העוגה הצריכה קצת עבודה אבל שווה כל ביס. טעים מאוד.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:45 9.02.2019)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

גלית (13:36 7.02.2019)

שלום אפרת

התחלתי להכין את העוגה ופתאום גיליתי שאין לי ביצים.
את התערובת האפויה הכנסתי לתנור בלי 3 ביצים.
מה יכול לקרות?

תודה רבה
גלית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:37 7.02.2019)

היי גלית,
הביצים מוסיפות נפח, אווריריות, צבע וטעם לעוגה. הן גם מרככות את המרקם ומאחדות את החומרים.
בכל מקרה, אני חושבת שאפשר להכין את העוגה גם בלי ביצים.
אשמח לעדכון איך יצא.

תהילה (12:56 7.02.2019)

את הסוכר שמים מההתחלה עם השמנת או שקודם מקציפים אותה קצת לבד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:20 7.02.2019)

מהתחלה.

חנה (12:15 7.02.2019)

יצא מוצלח גם במלבנית או חייב עגול?
תודה על המתכונים שלך הם מעולים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:19 7.02.2019)

כן. אפשר להכין גם בתבנית מלבנית בגודל 22X31.

מיטל (11:30 7.02.2019)

היי אפרץ, נראה מתכון מעולה!
האם ניתן להחליף את הקורנפלור בקמח? האם יהיה הבדל במרקם?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:18 7.02.2019)

כן אפשר.

תהילה אילן (10:48 7.02.2019)

איזה גודל ביצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:07 7.02.2019)

עדיפות לביצים גדולות אבל לא קריטי. שימי מה שיש לך.

דבי (09:53 7.02.2019)

בוקר אור!

מפתה להכין!

כנראה אצטרך לחכות עם זה לשבת הבאה.

מניחה שאין תחליף לשמנת המתוקה?!

העוגה נשמרת פחות זמן בגלל הציפוי הלא אפוי?

אפשר להקפיא?

תהיה טעימה גם עם ציפוי אחר?

הרבה תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:07 7.02.2019)

בוקר טוב דבי,
לא כדאי להכין את הקרם בלי שמנת מתוקה כי אז הוא לא יהיה יציב.
העוגה נשמרת כ-5 ימים במקרר.
לדעתי אפשר להקפיא.
היא תהיה טעימה גם עם ציפוי אחר אבל אני כן ממליצה לך לנסות עם הקרם. השילוב טעים ומעניין.

שלי (09:44 7.02.2019)

נשמע מצוין
בכותרת חסר ו בעוגה
המתכונים שלך מעולים אחד אחד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:55 7.02.2019)

תודה שלי 🌷

חנה (08:34 7.02.2019)

היי, האם המתכון מתאים לשתי תבניות אינגלי קייק / תבנית מלבנית בינונית? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:52 7.02.2019)

כן. אפשר להכין בתבנית מלבנית בגודל 31X22 או 2 אינגליש קייק.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.