זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 19-21 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
4 קישואים גדולים קלופים
2 עגבניות מגורדות בפומפיה (בלי הקליפה)
2 שיני שום כתושות
כפית גדושה רסק עגבניות
רבע כוס מים רותחים
תיבול: חצי כפית מלח, חצי כפית שטוחה בזיליקום מיובש, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-חותכים את הקישואים לאורך לרצועות ארוכות וכמה שיותר דקיקות. מומלץ להשתמש בקולפן מסוג ג’וליאן או במנדולינה.
-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן זית ומוסיפים את העגבניות המגורדות והשום. ממליחים מעט ומבשלים במשך כ-4 דקות.
-מוסיפים רסק עגבניות ורבע כוס מים ומתבלים במלח, בזיליקום ופלפל שחור. מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות.
-מוסיפים את רצועות הקישואים ומבשלים עם מכסה במשך 10-12 דקות, עד שרצועות הקישואים מתרככות (יש לערבב מידי פעם).
*מומלץ לפזר גבינת פרמז’ן מעל.
היי אפרת.
הכנתי כבר את המתכון בעבר וממש אהבתי.
אני מחפשת עכשיו רעיון לתוספת ירקות לחג בערב וחשבתי על זה.
האם יהיה אפשרי להכין בשישי ולחמם על הפלטה?
הקישואים לא יתפוררו מבישול יתר?
אולי כדאי לא לבשל עד הסוף ולהשאיר שיתרכך?
מה את מציעה?
ממש תודה על המתכונים המעולים!
רחלי
היי רחלי,
את יכולה להכין בשישי ולחמם על הפלטה.
תבשלי את זה עד שזה רך אבל לא מאוד.
היי
אני רוצה להכין את זה כבולונז
זה יצא מוצלח? אם כן יש לך הנחיות איך בדיוק לעשות את זה?
תודה!
היי
בולונז יוצא מוצלח עם פסטה רגילה ופחות עם קישואים, אבל את יכולה לנסות להוסיף בשר טחון לקישואים.
נראה מעולה,
רציתי לשאול אם יסתדר טוב עם המתכון :
או
תודה!
שמחה שאהבת(:
זה יכול להתאים בתור תוספת דיאטטית.
שלום!
לא היו קישואים גדולים אז קנינו 6 בינוניים.
חתכנו אותם לרצועות קטנות עם סכין כי לא היה לנו מכשיר אחר. יצא לנו כמות של 3 ליטר!!
זה הגיוני?
אם לא אז מה ניתן לעשות עם כל הכמות? את כל הכמות אפשר לעשות ספגטי? ואם כן בכמה להכפיל?
קנינו רק 2 עגבניות לרוטב אבל יש לנו מלא רסק עגבניות, איך אפשר לעשות אותם במתכון? כמה רסק עגבניות צריך לשים? (בלי להשתמש בכל הכמות אבל כן להכפיל פי 2 או 1.5)
האם יש עוד דברים שאפשר לעשות בקישואים האלה? כי זה נראה כמות ממש ענקית ואנחנו רק זוג צעיר יספיק לנו לשבוע כזאת כמות…
תודה!
היי
3 ליטר זה קצת יותר ממה שדרוש למתכון. מה שכן הקישואים מצטמצמים ומאבדים הרבה נפח בבישול כך שהכמות שיוצאת קטנה יותר.
אפשר להתחיל בכמות רוטב כפולה פי 2.
אפשר לאפות את הקישואים בתנור עם שמן ותבלינים.
שלום
אני מכינה את הקציצות האלו
זה יהיה לעניין בתור תוספת?
איך אפשר להכין את הקישואים בלי רוטב ואז להוסיף לרוטב של הבשר?
היי,
אני הייתי הולכת על תוספת שיותר תשתלב/תספוג את הרוטב (אורז, פתיתים, פירה, קוסקוס…), אבל אפשר להכין את הספגטי קישואים.
מה שכן אין דרך מוצלחת להכין את הספגטי ללא הרוטב.
בסוף הילדים אכלו עם פסטה
יצא ממש ממש מעולה!
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לשתף❤
אפשר להשתמש ברוטב שמנת פטריות או שזה לא זורם?
כעיקרון אפשר להכין לקישואים כל רוטב, אבל חייבת לומר שאישית פחות אהבתי את השילוב עם רוטב שמנת פטריות.
היי אפרת , נראה מעולה ! (כמו תמיד)
האמת שאני מאוד רוצה להכין את זה ויש לי בבית עגבניות מרוסקות (שריסקתי בנינג’ה – כמו שאוכלים עם מלאווח ) ,האם זה יכול להתאים ? או עדיף שלא ?
אם לא יש לך מתכון אחר שאפשר להכניס את העגבניות ?(מעדיפה לא לזרוק)
תודה מראש:)
היי,
אפשר להשתמש בעגבניות המרוסקות במקום עגבניות טריות מגורדות(:
יצא ממש טעים למרות שחתכתי את הקישורים בסכין ,יצאו די עבים וגם לא היה לי בזיליקום ורסק אז הוספתי פפריקה מתוקה וקצת כמון.תודה רבה
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
האם אפשר להשתמש במגימיקס במקום במנדולינה? להב פריסה?
היי,
אפשר להשתמש בכל כלי שיחתוך את הקישואים לרצועות דקות.
הי אפרת,
יש לי מקלף שעושה רצועות, השאלה, לקלף גם את לב הקישוא ?
תודה והמתכונים שלך מושלמים שאין דברים כאלה…
היי,
אפשר להשתמש ברוב הקישוא, גם החלק הפנימי. אבל פחות כדאי להשתמש בחלק הכי פנימי של הקישוא.
היי אפרת
מבינת ספגטי כמו במתכון
יהיה טעים בלי הקישואים ?
או שטעים יותר הספגטי עם חזה העוף רק בלעדיו
אני מחפשת מתכון טעים לספגטי בלבד לילדיי הקטנטנים.
תודה מראש.
היי,
לא בטוחה שהבנתי את שאלתך- הספגטי כאן עשוי מקישוא… אולי התכוונת למתכון אחר?
מצרפת לך בנוסף מתכון לספגטי בסיר אחד(:
הי
האם הספגטי טוב בהקפאה?
היי אודליה,
אני לא בטוחה אם לאחר הקפאה המרקם יהיה מוצלח.
עדיף לשמור במקרר- מומלץ לשמור עד 4 ימים.
קניתי במיוחד את הקולפן בשביל להכין ועשיתי ניסוי אבל משום מה זה נראה לי ממש דק לעומת התמונה שבמתכון, זה בסדר?
אני מפחדת שיצא לי עיסה אחרי שאבשל במים
מעניין, הקולפן קילף לך יותר דק מאשר העובי שבתמונה? זה עשוי לשנות את המרקם של ה”ספגטי” מעט.
כן, יותר דק. צירפתי תמונה כדי שתראי
העובי נראה לי בסדר בתמונה הזו. מקסימום תצטרכי דקה או שתיים פחות של בישול, לא קריטי.
אשמח לשמוע איך יצא(:
בסוף חתכתי עם סכין. יצא טעים ומעניין 🙂
יצא לך מושלם, ממש נראה כמו ספגטי רגיל!!
היי אפרת, מאז שהמתכון הזה עלה לאתר, אני אומרת לעצמי “אני חייבת להכין” אבל משום מה זה לא קרה! סוף סוף הכנתי לפני כמה ימים, ויצא פשוט וואו!!! לא חלמתי שהוא יהיה כל כך משביע! אולי … אולי …בזכותך ובזכות המנה הזאת, אולי סוף סוף אצליח לעשות דיאטה 🙂 ) תודה רבה על המתכון ושבת שלום ומבורך 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊
טעיםםם ומשביע!
מומלץ בדיאטה כתחליף לפחמימות…
הכנתי כמות כפולה והכל נגמר… מלקקים את האצבעות!
תודה אפרת על מתכון מוצלח!
איזה כיף שאהבתם את המתכון, זה באמת מתכון בריא ודיאטטי במיוחד!
תודה על השיתוף❤
הי אפרת, כדי להסיר בקלות את הקליפה של העגבניות כדאי לחלוט אותן קצת, לא?
לא חייב, לפעמים (תלוי בסוג הפומפיה) קל יותר לגרד את העגבניות עם הקליפה- לחצות לשני חלקים ולגרד כל חצי.
ממש ממש טעים! מיוחד מאוד. אני חשבתי שכדאי להוסיף קצת סוכר.
איזה כיף שאהבת, נראה מעולה! תודה ששיתפת❤
איזה קולפן?יש לי קולפן הרגיל שמקלפים איתו קליפה של תפו”א, בטטה וכו…האם איתו לעשות רצועות?(בתמונה הרצועות נראות דקות ובקולפן הרגיל זה יצא רצועות רחבות..בעייתי??)
היי רות,
זה לא אותו קולפן אבל את יכולה לחתוך לרצועות דקות בעזרת סכין.
וואווו יצא טעיםםםםםםם
תודה רבה אפרת!
שמחה שאהבת 🙂
מה אפשר לשים במקום בזילקום?
אפשר לשים תבלין מיובש אחר כמו פטרוזיליה או כוסברה.
אם אין לך תכיני בלי.
יש משהו שאפשר לשים במקום רסק? אולי עוד עגבניה ? או פפריקה?
תוותרי על הרסק ושימי קצת פפריקה.
היי, יצא מושלם! רציתי להודות לך על אתר מדהים. אני שנים במטבח ופשוט התמכרתי למתכונים שלך מאז שגיליתי אותם. המתכונים פשוטים ומצויינים לאמא לילדים! תודה ענקית
שמחה מאוד לשמוע!
תודה יקרה ❤️
יצא מעולה!!! תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה טליה
המתכון מדהים! מרגיש כמו ספגטי ממש
אפילו שאני לא אוהבת קישואים בד\”כ ממש נהניתי (מוסיפה עוד קצת רסק וטיפה מים)
שמחה שאהבת 🙂
היי,
איך חותכים את הקישואים לרצועות? סכין רגיל?
היי תיקי,
אני השתמשתי במנדולינה שזה מכשיר שחותך ירקות. אם אין לך את המכשיר אפשר לחתוך עם סכין את הקישוא לאורך לרצועות ממש דקות.
אפשר ברצועות ואפשר או/וגם קוביות קטנות מה שנותן תחושה של בשריות
יש מקלפים פשוטים שמקלפים לרצועות
מתכון מצוין!
ממליצה…
תודה צופיה 🙂
תודה על המתכון, נהניתי לעשות משהו בריא וטעים, הוספתי עוד רסק וטיפה קטשופ.
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
חייבים להוסיף עגבניות מגורדות?
איך ניתן לגרד ללא פומפייה?
תודה רבה , אוהבת מאוד את האתר שלך!!
היי עדי,
אם אין לך פומפייה אפשר גם לקצוץ את העגבניות דק.
אם יש לך מאסטר סלייסר שימי בו את העגבניות
כמה סיבובים וזה מגורר
היי אפרת 🙂
האם אפשר להכין יומיים מראש? אם כן איך רצוי לאכסן על מנת שישמור כמה שיותר על טריות?
תודה רבה
כן אפשר. יש לשמור בקופסה סגורה במקרר.
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת את יכולה להסביר איך לחתוך את הקישואים?
אפשר לעשות את זה עם קולפן רגיל? תודה
היי אביה,
אני השתמשתי במנדולינה שזה מכשיר שחותך ירקות. קולפן רגיל לא יקלף את זה לרצועות דקות וארוכות. אני חושבת שעדיף לחתוך עם סכין את הקישוא לאורך לרצועות ממש דקות.
היי יש מכשיר מכשירים פשוטים שמיועד לזה
ניתן למצוא ביי או עלי אקספרס
זו פעם נוספת שאני ניתקלת במתכון של ספגטי קישואים וממש נהדר!!!! אלטרנטיבה מעולה לספגטי ופסטה הגדושים בגלוטן שכל כך לא בריא לנו!!!
מי שרגיש לעגניות יכול לעשות לו רוטב אחר מגבינות או משקדים שונים כמו מקדוניה.
תודה על המכונים הניפלאים שאת משתפת איתנו.
תודה אורית 🙂
אם אני משתמשת בעגבניות חתוכות דק מקופסא במקום עגבניות מגורדות כמה אני צריכה לשים?
(קופסא של 400 גרם)
היי רותם,
אפשר לשים כחצי כוס עגבניות מקופסת שימורים.
שבוע נפלא 🙂
מה אפשר במקום רסק עגבניות? שלא קשור לעגבניה? תודה!
אפשר לוותר על הרסק.
מתכון ככ פשוט וככ טעים!! מצטערת שלא הכנתי עוד.. הוספתי חמאה ויצא מושלם!!
תודה רבה אפרת!
שמחה שיצא טעים!
תודה שרה 🌷
לא כתוב במתכון שצריך להוסיף ספגטי… מתי צריך להוסיף ואם זה בכלל עשוי רק מקישואים? אשמח לתשובה כי זה נראה ממששש טעיםםםםם ובא לי להכין את זההה! תודה
היי,
לא מוספים ספגטי. הספגטי עשויים רק מקישואים 🙂
היי
באיזה שלב מוסיפים את הספגטי למחבת
אחרי שמסיימים לבשל את הרוטב.
היי, איזה כיף לקבל מתכון לספגטי קישואים!!
הבנתי שלא חייב לבשל את ה”ספגטי”, ניסיתי כבר כמה פעמים גם בלי לבשל(עוד יותר בריא 🙂
כדאי לנסות גם את זה בלי בישול או שכדאי לבשל גם?
תודה רבה ויומקסים!
היי שיר,
זה עניין של טעם. לדעתי כדאי לבשל קצת כדי לרכך ולהגמיש את הקישואים.
יום נפלא 🙂
מאד טעים!
עשיתי לא בדיוק לפי הכללים ויצא מאד טעים!
תודה רבה!
העיקר שיצא טעים!
תודה דבי ויום מקסים 🌷
יש לך רעיונות!!!
מקווה לעשות הערב, אם אבשל רק עם מים? כמו ספגטי במים?
במה אפשר לקצץ?
איזה מרכיבים לא חייבים?
תודה רבה
את יכולה להכין את זה ברוטב שמן זית ושום. תבשלי עם מים ושום ובסוף תוסיפי לזה 1-2 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור. אם חסר טעם אפשר להוסיף קצת אבקת מרק ו/או תבלינים מיובשים כמו בזיליקום, פטרוזיליה או כוסברה.
וואו!! נראה מדהים וחייבת לנסות! יש לי משהו שדומה לקולפן אבל יותר רחב (עדיין חדש בניילון), נדמה לי שזה לצורך זה? במה השתמשת? תודה רבה ויום נפלא 🙂
היי 🙂
יש כל מיני קולפנים. נסי להשתמש בו ותראי איך הוא מקלף.
אני השתמשתי במנדולינה שזה מכשיר שחותך ירקות.