שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 19-21 דקות

מס’ מנות: 2 מנות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

4 קישואים גדולים קלופים

2 עגבניות מגורדות בפומפיה (בלי הקליפה)

2 שיני שום כתושות

כפית גדושה רסק עגבניות

רבע כוס מים רותחים

תיבול: חצי כפית מלח, חצי כפית שטוחה בזיליקום מיובש, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-חותכים את הקישואים לאורך לרצועות ארוכות וכמה שיותר דקיקות. מומלץ להשתמש בקולפן מסוג ג’וליאן או במנדולינה.

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן זית ומוסיפים את העגבניות המגורדות והשום. ממליחים מעט ומבשלים במשך כ-4 דקות.

-מוסיפים רסק עגבניות ורבע כוס מים ומתבלים במלח, בזיליקום ופלפל שחור. מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות.

-מוסיפים את רצועות הקישואים ומבשלים עם מכסה במשך 10-12 דקות, עד שרצועות הקישואים מתרככות (יש לערבב מידי פעם).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ לפזר גבינת פרמז’ן מעל.

ספגטי קישואים

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סלט ירקות קצוץסלט ירקות קצוץ
חטיף גרנולה אפוי חטיף גרנולה אפוי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
רחלי (04:31 28.09.2023)

היי אפרת.
הכנתי כבר את המתכון בעבר וממש אהבתי.
אני מחפשת עכשיו רעיון לתוספת ירקות לחג בערב וחשבתי על זה.
האם יהיה אפשרי להכין בשישי ולחמם על הפלטה?
הקישואים לא יתפוררו מבישול יתר?
אולי כדאי לא לבשל עד הסוף ולהשאיר שיתרכך?
מה את מציעה?

ממש תודה על המתכונים המעולים!
רחלי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:56 28.09.2023)

היי רחלי,
את יכולה להכין בשישי ולחמם על הפלטה.
תבשלי את זה עד שזה רך אבל לא מאוד.

avatar
יהודית (16:47 25.06.2023)

היי
אני רוצה להכין את זה כבולונז
זה יצא מוצלח? אם כן יש לך הנחיות איך בדיוק לעשות את זה?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:03 26.06.2023)

היי
בולונז יוצא מוצלח עם פסטה רגילה ופחות עם קישואים, אבל את יכולה לנסות להוסיף בשר טחון לקישואים.

avatar
ליאת (17:04 18.06.2023)

נראה מעולה,
רציתי לשאול אם יסתדר טוב עם המתכון :

פרגיות ברוטב


או

חזה עוף ברוטב


תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:28 18.06.2023)

שמחה שאהבת(:
זה יכול להתאים בתור תוספת דיאטטית.

avatar
789 (19:28 14.06.2023)

שלום!
לא היו קישואים גדולים אז קנינו 6 בינוניים.
חתכנו אותם לרצועות קטנות עם סכין כי לא היה לנו מכשיר אחר. יצא לנו כמות של 3 ליטר!!
זה הגיוני?
אם לא אז מה ניתן לעשות עם כל הכמות? את כל הכמות אפשר לעשות ספגטי? ואם כן בכמה להכפיל?
קנינו רק 2 עגבניות לרוטב אבל יש לנו מלא רסק עגבניות, איך אפשר לעשות אותם במתכון? כמה רסק עגבניות צריך לשים? (בלי להשתמש בכל הכמות אבל כן להכפיל פי 2 או 1.5)
האם יש עוד דברים שאפשר לעשות בקישואים האלה? כי זה נראה כמות ממש ענקית ואנחנו רק זוג צעיר יספיק לנו לשבוע כזאת כמות…
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:43 15.06.2023)

היי
3 ליטר זה קצת יותר ממה שדרוש למתכון. מה שכן הקישואים מצטמצמים ומאבדים הרבה נפח בבישול כך שהכמות שיוצאת קטנה יותר.
אפשר להתחיל בכמות רוטב כפולה פי 2.
אפשר לאפות את הקישואים בתנור עם שמן ותבלינים.

avatar
חיה (16:56 14.03.2023)

שלום
אני מכינה את הקציצות האלו

כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק


זה יהיה לעניין בתור תוספת?
איך אפשר להכין את הקישואים בלי רוטב ואז להוסיף לרוטב של הבשר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:26 14.03.2023)

היי,
אני הייתי הולכת על תוספת שיותר תשתלב/תספוג את הרוטב (אורז, פתיתים, פירה, קוסקוס…), אבל אפשר להכין את הספגטי קישואים.
מה שכן אין דרך מוצלחת להכין את הספגטי ללא הרוטב.

avatar
חיה (20:17 14.03.2023)

בסוף הילדים אכלו עם פסטה
יצא ממש ממש מעולה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:48 14.03.2023)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
הילה איבגי (19:58 18.01.2023)

אפשר להשתמש ברוטב שמנת פטריות או שזה לא זורם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:11 18.01.2023)

כעיקרון אפשר להכין לקישואים כל רוטב, אבל חייבת לומר שאישית פחות אהבתי את השילוב עם רוטב שמנת פטריות.

avatar
אושרית (23:49 29.10.2022)

היי אפרת , נראה מעולה ! (כמו תמיד)
האמת שאני מאוד רוצה להכין את זה ויש לי בבית עגבניות מרוסקות (שריסקתי בנינג’ה – כמו שאוכלים עם מלאווח ) ,האם זה יכול להתאים ? או עדיף שלא ?
אם לא יש לך מתכון אחר שאפשר להכניס את העגבניות ?(מעדיפה לא לזרוק)
תודה מראש:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:31 30.10.2022)

היי,
אפשר להשתמש בעגבניות המרוסקות במקום עגבניות טריות מגורדות(:

avatar
חן (19:36 18.10.2022)

יצא ממש טעים למרות שחתכתי את הקישורים בסכין ,יצאו די עבים וגם לא היה לי בזיליקום ורסק אז הוספתי פפריקה מתוקה וקצת כמון.תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:28 18.10.2022)

שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
מוריה (10:10 6.09.2022)

האם אפשר להשתמש במגימיקס במקום במנדולינה? להב פריסה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:40 6.09.2022)

היי,
אפשר להשתמש בכל כלי שיחתוך את הקישואים לרצועות דקות.

avatar
הדס (19:58 4.09.2022)

הי אפרת,
יש לי מקלף שעושה רצועות, השאלה, לקלף גם את לב הקישוא ?
תודה והמתכונים שלך מושלמים שאין דברים כאלה…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:46 4.09.2022)

היי,
אפשר להשתמש ברוב הקישוא, גם החלק הפנימי. אבל פחות כדאי להשתמש בחלק הכי פנימי של הקישוא.

avatar
עינת (20:55 28.06.2022)

היי אפרת
מבינת ספגטי כמו במתכון
יהיה טעים בלי הקישואים ?
או שטעים יותר הספגטי עם חזה העוף רק בלעדיו
אני מחפשת מתכון טעים לספגטי בלבד לילדיי הקטנטנים.
תודה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:12 28.06.2022)

היי,
לא בטוחה שהבנתי את שאלתך- הספגטי כאן עשוי מקישוא… אולי התכוונת למתכון אחר?
מצרפת לך בנוסף מתכון לספגטי בסיר אחד(:

avatar
אודליה (19:47 26.06.2022)

הי
האם הספגטי טוב בהקפאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:21 26.06.2022)

היי אודליה,
אני לא בטוחה אם לאחר הקפאה המרקם יהיה מוצלח.
עדיף לשמור במקרר- מומלץ לשמור עד 4 ימים.

avatar
הודיה (18:58 7.12.2021)

קניתי במיוחד את הקולפן בשביל להכין ועשיתי ניסוי אבל משום מה זה נראה לי ממש דק לעומת התמונה שבמתכון, זה בסדר?
אני מפחדת שיצא לי עיסה אחרי שאבשל במים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:13 7.12.2021)

מעניין, הקולפן קילף לך יותר דק מאשר העובי שבתמונה? זה עשוי לשנות את המרקם של ה”ספגטי” מעט.

avatar
הודיה (20:17 7.12.2021)

כן, יותר דק. צירפתי תמונה כדי שתראי

ספגטי קישואים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:56 7.12.2021)

העובי נראה לי בסדר בתמונה הזו. מקסימום תצטרכי דקה או שתיים פחות של בישול, לא קריטי.
אשמח לשמוע איך יצא(:

avatar
הודיה (19:25 8.12.2021)

בסוף חתכתי עם סכין. יצא טעים ומעניין 🙂

ספגטי קישואים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:41 8.12.2021)

יצא לך מושלם, ממש נראה כמו ספגטי רגיל!!

avatar
אודליה (13:00 4.11.2021)

היי אפרת, מאז שהמתכון הזה עלה לאתר, אני אומרת לעצמי “אני חייבת להכין” אבל משום מה זה לא קרה! סוף סוף הכנתי לפני כמה ימים, ויצא פשוט וואו!!! לא חלמתי שהוא יהיה כל כך משביע! אולי … אולי …בזכותך ובזכות המנה הזאת, אולי סוף סוף אצליח לעשות דיאטה 🙂 ) תודה רבה על המתכון ושבת שלום ומבורך 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:06 4.11.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊

avatar
נחמה (17:41 24.10.2021)

טעיםםם ומשביע!
מומלץ בדיאטה כתחליף לפחמימות…
הכנתי כמות כפולה והכל נגמר… מלקקים את האצבעות!
תודה אפרת על מתכון מוצלח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:52 24.10.2021)

איזה כיף שאהבתם את המתכון, זה באמת מתכון בריא ודיאטטי במיוחד!
תודה על השיתוף❤

avatar
מיכל (12:23 30.06.2021)

הי אפרת, כדי להסיר בקלות את הקליפה של העגבניות כדאי לחלוט אותן קצת, לא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:45 30.06.2021)

לא חייב, לפעמים (תלוי בסוג הפומפיה) קל יותר לגרד את העגבניות עם הקליפה- לחצות לשני חלקים ולגרד כל חצי.

avatar
חני (22:19 16.06.2021)

ממש ממש טעים! מיוחד מאוד. אני חשבתי שכדאי להוסיף קצת סוכר.

ספגטי קישואים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:32 16.06.2021)

איזה כיף שאהבת, נראה מעולה! תודה ששיתפת❤

avatar
רות (20:52 13.01.2021)

איזה קולפן?יש לי קולפן הרגיל שמקלפים איתו קליפה של תפו”א, בטטה וכו…האם איתו לעשות רצועות?(בתמונה הרצועות נראות דקות ובקולפן הרגיל זה יצא רצועות רחבות..בעייתי??)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:34 13.01.2021)

היי רות,
זה לא אותו קולפן אבל את יכולה לחתוך לרצועות דקות בעזרת סכין.

avatar
לאה (20:04 5.10.2020)

וואווו יצא טעיםםםםםםם
תודה רבה אפרת!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:05 5.10.2020)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
מיכל (17:00 6.09.2020)

מה אפשר לשים במקום בזילקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:47 6.09.2020)

אפשר לשים תבלין מיובש אחר כמו פטרוזיליה או כוסברה.
אם אין לך תכיני בלי.

avatar
נועה מלכה (18:33 9.06.2020)

יש משהו שאפשר לשים במקום רסק? אולי עוד עגבניה ? או פפריקה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:56 10.06.2020)

תוותרי על הרסק ושימי קצת פפריקה.

avatar
שושנה (19:33 25.05.2020)

היי, יצא מושלם! רציתי להודות לך על אתר מדהים. אני שנים במטבח ופשוט התמכרתי למתכונים שלך מאז שגיליתי אותם. המתכונים פשוטים ומצויינים לאמא לילדים! תודה ענקית

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:51 25.05.2020)

שמחה מאוד לשמוע!
תודה יקרה ❤️

avatar
טליה (14:12 6.05.2020)

יצא מעולה!!! תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:43 6.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה טליה

avatar
אביבה (22:31 21.04.2020)

המתכון מדהים! מרגיש כמו ספגטי ממש
אפילו שאני לא אוהבת קישואים בד\”כ ממש נהניתי (מוסיפה עוד קצת רסק וטיפה מים)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:20 22.04.2020)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
תיקי (16:26 19.12.2019)

היי,
איך חותכים את הקישואים לרצועות? סכין רגיל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:46 19.12.2019)

היי תיקי,
אני השתמשתי במנדולינה שזה מכשיר שחותך ירקות. אם אין לך את המכשיר אפשר לחתוך עם סכין את הקישוא לאורך לרצועות ממש דקות.

avatar
שמוליק (23:34 22.02.2020)

אפשר ברצועות ואפשר או/וגם קוביות קטנות מה שנותן תחושה של בשריות

avatar
אביבה (23:06 21.04.2020)

יש מקלפים פשוטים שמקלפים לרצועות

avatar
צופיה (11:20 27.08.2019)

מתכון מצוין!

ממליצה…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:21 27.08.2019)

תודה צופיה 🙂

avatar
צריכה לעשות דיאטה... (23:32 23.07.2019)

תודה על המתכון, נהניתי לעשות משהו בריא וטעים, הוספתי עוד רסק וטיפה קטשופ.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:17 24.07.2019)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
עדי (17:40 9.03.2019)

חייבים להוסיף עגבניות מגורדות?
איך ניתן לגרד ללא פומפייה?
תודה רבה , אוהבת מאוד את האתר שלך!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:41 9.03.2019)

היי עדי,
אם אין לך פומפייה אפשר גם לקצוץ את העגבניות דק.

avatar
אביגיל (22:42 21.04.2020)

אם יש לך מאסטר סלייסר שימי בו את העגבניות
כמה סיבובים וזה מגורר

avatar
שמרית (15:16 3.03.2019)

היי אפרת 🙂

האם אפשר להכין יומיים מראש? אם כן איך רצוי לאכסן על מנת שישמור כמה שיותר על טריות?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:37 3.03.2019)

כן אפשר. יש לשמור בקופסה סגורה במקרר.
שבוע נפלא 🙂

avatar
אביה (20:00 17.02.2019)

היי אפרת את יכולה להסביר איך לחתוך את הקישואים?
אפשר לעשות את זה עם קולפן רגיל? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 17.02.2019)

היי אביה,
אני השתמשתי במנדולינה שזה מכשיר שחותך ירקות. קולפן רגיל לא יקלף את זה לרצועות דקות וארוכות. אני חושבת שעדיף לחתוך עם סכין את הקישוא לאורך לרצועות ממש דקות.

avatar
א גרף (10:15 21.12.2018)

היי יש מכשיר מכשירים פשוטים שמיועד לזה
ניתן למצוא ביי או עלי אקספרס

avatar
אורית (01:37 13.10.2018)

זו פעם נוספת שאני ניתקלת במתכון של ספגטי קישואים וממש נהדר!!!! אלטרנטיבה מעולה לספגטי ופסטה הגדושים בגלוטן שכל כך לא בריא לנו!!!
מי שרגיש לעגניות יכול לעשות לו רוטב אחר מגבינות או משקדים שונים כמו מקדוניה.
תודה על המכונים הניפלאים שאת משתפת איתנו.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:15 13.10.2018)

תודה אורית 🙂

avatar
רותם דבש (01:16 7.10.2018)

אם אני משתמשת בעגבניות חתוכות דק מקופסא במקום עגבניות מגורדות כמה אני צריכה לשים?
(קופסא של 400 גרם)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:05 7.10.2018)

היי רותם,
אפשר לשים כחצי כוס עגבניות מקופסת שימורים.
שבוע נפלא 🙂

avatar
שרית (23:52 23.08.2018)

מה אפשר במקום רסק עגבניות? שלא קשור לעגבניה? תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:08 24.08.2018)

אפשר לוותר על הרסק.

avatar
שרה (15:10 15.08.2018)

מתכון ככ פשוט וככ טעים!! מצטערת שלא הכנתי עוד.. הוספתי חמאה ויצא מושלם!!

תודה רבה אפרת!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:33 15.08.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה שרה 🌷

avatar
צופוש (13:38 12.08.2018)

לא כתוב במתכון שצריך להוסיף ספגטי… מתי צריך להוסיף ואם זה בכלל עשוי רק מקישואים? אשמח לתשובה כי זה נראה ממששש טעיםםםםם ובא לי להכין את זההה! תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:40 12.08.2018)

היי,
לא מוספים ספגטי. הספגטי עשויים רק מקישואים 🙂

avatar
גיא (13:30 10.08.2018)

היי
באיזה שלב מוסיפים את הספגטי למחבת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:00 10.08.2018)

אחרי שמסיימים לבשל את הרוטב.

avatar
שיר (10:33 9.08.2018)

היי, איזה כיף לקבל מתכון לספגטי קישואים!!
הבנתי שלא חייב לבשל את ה”ספגטי”, ניסיתי כבר כמה פעמים גם בלי לבשל(עוד יותר בריא 🙂
כדאי לנסות גם את זה בלי בישול או שכדאי לבשל גם?
תודה רבה ויומקסים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:14 9.08.2018)

היי שיר,
זה עניין של טעם. לדעתי כדאי לבשל קצת כדי לרכך ולהגמיש את הקישואים.
יום נפלא 🙂

avatar
דבי (23:51 8.08.2018)

מאד טעים!

עשיתי לא בדיוק לפי הכללים ויצא מאד טעים!

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:26 9.08.2018)

העיקר שיצא טעים!
תודה דבי ויום מקסים 🌷

avatar
דבי (17:25 8.08.2018)

יש לך רעיונות!!!

מקווה לעשות הערב, אם אבשל רק עם מים? כמו ספגטי במים?

במה אפשר לקצץ?
איזה מרכיבים לא חייבים?

תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:34 8.08.2018)

את יכולה להכין את זה ברוטב שמן זית ושום. תבשלי עם מים ושום ובסוף תוסיפי לזה 1-2 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור. אם חסר טעם אפשר להוסיף קצת אבקת מרק ו/או תבלינים מיובשים כמו בזיליקום, פטרוזיליה או כוסברה.

avatar
אודליה (12:31 8.08.2018)

וואו!! נראה מדהים וחייבת לנסות! יש לי משהו שדומה לקולפן אבל יותר רחב (עדיין חדש בניילון), נדמה לי שזה לצורך זה? במה השתמשת? תודה רבה ויום נפלא 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:07 8.08.2018)

היי 🙂
יש כל מיני קולפנים. נסי להשתמש בו ותראי איך הוא מקלף.
אני השתמשתי במנדולינה שזה מכשיר שחותך ירקות.

לקריאת כל התגובות