שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 19-21 דקות

מס’ מנות: 2 מנות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

4 קישואים גדולים קלופים

2 עגבניות מגורדות בפומפיה (בלי הקליפה)

2 שיני שום כתושות

כפית גדושה רסק עגבניות

רבע כוס מים רותחים

תיבול: חצי כפית מלח, חצי כפית שטוחה בזיליקום מיובש, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-חותכים את הקישואים לאורך לרצועות ארוכות וכמה שיותר דקיקות. מומלץ להשתמש בקולפן מסוג ג’וליאן או במנדולינה.

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן זית ומוסיפים את העגבניות המגורדות והשום. ממליחים מעט ומבשלים במשך כ-4 דקות.

-מוסיפים רסק עגבניות ורבע כוס מים ומתבלים במלח, בזיליקום ופלפל שחור. מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות.

-מוסיפים את רצועות הקישואים ומבשלים עם מכסה במשך 10-12 דקות, עד שרצועות הקישואים מתרככות (יש לערבב מידי פעם).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ לפזר גבינת פרמז’ן מעל.

ספגטי קישואים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט ירקות קצוץ
חטיף גרנולה אפוי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מיכל (12:23 30.06.2021)

הי אפרת, כדי להסיר בקלות את הקליפה של העגבניות כדאי לחלוט אותן קצת, לא?

מתכונים ב-10 דקות (13:45 30.06.2021)

לא חייב, לפעמים (תלוי בסוג הפומפיה) קל יותר לגרד את העגבניות עם הקליפה- לחצות לשני חלקים ולגרד כל חצי.

חני (22:19 16.06.2021)

ממש ממש טעים! מיוחד מאוד. אני חשבתי שכדאי להוסיף קצת סוכר.

מתכונים ב-10 דקות (23:32 16.06.2021)

איזה כיף שאהבת, נראה מעולה! תודה ששיתפת❤

רות (20:52 13.01.2021)

איזה קולפן?יש לי קולפן הרגיל שמקלפים איתו קליפה של תפו”א, בטטה וכו…האם איתו לעשות רצועות?(בתמונה הרצועות נראות דקות ובקולפן הרגיל זה יצא רצועות רחבות..בעייתי??)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:34 13.01.2021)

היי רות,
זה לא אותו קולפן אבל את יכולה לחתוך לרצועות דקות בעזרת סכין.

לאה (20:04 5.10.2020)

וואווו יצא טעיםםםםםםם
תודה רבה אפרת!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:05 5.10.2020)

שמחה שאהבת 🙂

מיכל (17:00 6.09.2020)

מה אפשר לשים במקום בזילקום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:47 6.09.2020)

אפשר לשים תבלין מיובש אחר כמו פטרוזיליה או כוסברה.
אם אין לך תכיני בלי.

נועה מלכה (18:33 9.06.2020)

יש משהו שאפשר לשים במקום רסק? אולי עוד עגבניה ? או פפריקה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:56 10.06.2020)

תוותרי על הרסק ושימי קצת פפריקה.

שושנה (19:33 25.05.2020)

היי, יצא מושלם! רציתי להודות לך על אתר מדהים. אני שנים במטבח ופשוט התמכרתי למתכונים שלך מאז שגיליתי אותם. המתכונים פשוטים ומצויינים לאמא לילדים! תודה ענקית

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:51 25.05.2020)

שמחה מאוד לשמוע!
תודה יקרה ❤️

טליה (14:12 6.05.2020)

יצא מעולה!!! תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:43 6.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה טליה

אביבה (22:31 21.04.2020)

המתכון מדהים! מרגיש כמו ספגטי ממש
אפילו שאני לא אוהבת קישואים בד\”כ ממש נהניתי (מוסיפה עוד קצת רסק וטיפה מים)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:20 22.04.2020)

שמחה שאהבת 🙂

תיקי (16:26 19.12.2019)

היי,
איך חותכים את הקישואים לרצועות? סכין רגיל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:46 19.12.2019)

היי תיקי,
אני השתמשתי במנדולינה שזה מכשיר שחותך ירקות. אם אין לך את המכשיר אפשר לחתוך עם סכין את הקישוא לאורך לרצועות ממש דקות.

שמוליק (23:34 22.02.2020)

אפשר ברצועות ואפשר או/וגם קוביות קטנות מה שנותן תחושה של בשריות

אביבה (23:06 21.04.2020)

יש מקלפים פשוטים שמקלפים לרצועות

צופיה (11:20 27.08.2019)

מתכון מצוין!

ממליצה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:21 27.08.2019)

תודה צופיה 🙂

צריכה לעשות דיאטה... (23:32 23.07.2019)

תודה על המתכון, נהניתי לעשות משהו בריא וטעים, הוספתי עוד רסק וטיפה קטשופ.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:17 24.07.2019)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

עדי (17:40 9.03.2019)

חייבים להוסיף עגבניות מגורדות?
איך ניתן לגרד ללא פומפייה?
תודה רבה , אוהבת מאוד את האתר שלך!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:41 9.03.2019)

היי עדי,
אם אין לך פומפייה אפשר גם לקצוץ את העגבניות דק.

אביגיל (22:42 21.04.2020)

אם יש לך מאסטר סלייסר שימי בו את העגבניות
כמה סיבובים וזה מגורר

שמרית (15:16 3.03.2019)

היי אפרת 🙂

האם אפשר להכין יומיים מראש? אם כן איך רצוי לאכסן על מנת שישמור כמה שיותר על טריות?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:37 3.03.2019)

כן אפשר. יש לשמור בקופסה סגורה במקרר.
שבוע נפלא 🙂

אביה (20:00 17.02.2019)

היי אפרת את יכולה להסביר איך לחתוך את הקישואים?
אפשר לעשות את זה עם קולפן רגיל? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 17.02.2019)

היי אביה,
אני השתמשתי במנדולינה שזה מכשיר שחותך ירקות. קולפן רגיל לא יקלף את זה לרצועות דקות וארוכות. אני חושבת שעדיף לחתוך עם סכין את הקישוא לאורך לרצועות ממש דקות.

א גרף (10:15 21.12.2018)

היי יש מכשיר מכשירים פשוטים שמיועד לזה
ניתן למצוא ביי או עלי אקספרס

אורית (01:37 13.10.2018)

זו פעם נוספת שאני ניתקלת במתכון של ספגטי קישואים וממש נהדר!!!! אלטרנטיבה מעולה לספגטי ופסטה הגדושים בגלוטן שכל כך לא בריא לנו!!!
מי שרגיש לעגניות יכול לעשות לו רוטב אחר מגבינות או משקדים שונים כמו מקדוניה.
תודה על המכונים הניפלאים שאת משתפת איתנו.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:15 13.10.2018)

תודה אורית 🙂

רותם דבש (01:16 7.10.2018)

אם אני משתמשת בעגבניות חתוכות דק מקופסא במקום עגבניות מגורדות כמה אני צריכה לשים?
(קופסא של 400 גרם)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:05 7.10.2018)

היי רותם,
אפשר לשים כחצי כוס עגבניות מקופסת שימורים.
שבוע נפלא 🙂

שרית (23:52 23.08.2018)

מה אפשר במקום רסק עגבניות? שלא קשור לעגבניה? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:08 24.08.2018)

אפשר לוותר על הרסק.

שרה (15:10 15.08.2018)

מתכון ככ פשוט וככ טעים!! מצטערת שלא הכנתי עוד.. הוספתי חמאה ויצא מושלם!!

תודה רבה אפרת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:33 15.08.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה שרה 🌷

צופוש (13:38 12.08.2018)

לא כתוב במתכון שצריך להוסיף ספגטי… מתי צריך להוסיף ואם זה בכלל עשוי רק מקישואים? אשמח לתשובה כי זה נראה ממששש טעיםםםםם ובא לי להכין את זההה! תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:40 12.08.2018)

היי,
לא מוספים ספגטי. הספגטי עשויים רק מקישואים 🙂

גיא (13:30 10.08.2018)

היי
באיזה שלב מוסיפים את הספגטי למחבת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:00 10.08.2018)

אחרי שמסיימים לבשל את הרוטב.

שיר (10:33 9.08.2018)

היי, איזה כיף לקבל מתכון לספגטי קישואים!!
הבנתי שלא חייב לבשל את ה”ספגטי”, ניסיתי כבר כמה פעמים גם בלי לבשל(עוד יותר בריא 🙂
כדאי לנסות גם את זה בלי בישול או שכדאי לבשל גם?
תודה רבה ויומקסים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:14 9.08.2018)

היי שיר,
זה עניין של טעם. לדעתי כדאי לבשל קצת כדי לרכך ולהגמיש את הקישואים.
יום נפלא 🙂

דבי (23:51 8.08.2018)

מאד טעים!

עשיתי לא בדיוק לפי הכללים ויצא מאד טעים!

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:26 9.08.2018)

העיקר שיצא טעים!
תודה דבי ויום מקסים 🌷

דבי (17:25 8.08.2018)

יש לך רעיונות!!!

מקווה לעשות הערב, אם אבשל רק עם מים? כמו ספגטי במים?

במה אפשר לקצץ?
איזה מרכיבים לא חייבים?

תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:34 8.08.2018)

את יכולה להכין את זה ברוטב שמן זית ושום. תבשלי עם מים ושום ובסוף תוסיפי לזה 1-2 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור. אם חסר טעם אפשר להוסיף קצת אבקת מרק ו/או תבלינים מיובשים כמו בזיליקום, פטרוזיליה או כוסברה.

אודליה (12:31 8.08.2018)

וואו!! נראה מדהים וחייבת לנסות! יש לי משהו שדומה לקולפן אבל יותר רחב (עדיין חדש בניילון), נדמה לי שזה לצורך זה? במה השתמשת? תודה רבה ויום נפלא 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:07 8.08.2018)

היי 🙂
יש כל מיני קולפנים. נסי להשתמש בו ותראי איך הוא מקלף.
אני השתמשתי במנדולינה שזה מכשיר שחותך ירקות.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.