זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 21-23 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
6 קישואים בינוניים קלופים חתוכים לחצאי עיגול
1 בצל בינוני קצוץ גס
1 עגבניה קטנה קצוצה
תיבול: כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, מלח (כשליש כפית), קמצוץ פלפל שחור
לפיזור מעל (לא חובה): כף עלי פטרוזיליה.
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה (רצוי מחבת עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את העגבניה הקצוצה ומערבבים כדקה. מוסיפים את הקישואים, ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10-12 דקות, עד שהקישואים מתרככים אבל לא לגמרי.
-מרימים את המכסה ומתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים על אש בינונית (ללא מכסה) במשך 5 דקות עד שהקישואים מוכנים (במידה והתערובת מתייבשת במחבת אפשר להוסיף 2-3 כפות מים). טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
*ניתן להגיש את הסלט חם, בטמפ’ החדר או קר. לפני ההגשה אפשר לפזר פטרוזיליה קצוצה ו/או להוסיף כף שמן זית.
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני
היי
אני אני רוצה כמות קטנה יותק של קישוא אחד מה הכמות לשאר המצרכים?
שימי קמצוץ פפריקה מתוקה, קמצוץ כפית כמון, קצת מלח וקמצוץ פלפל שחור
יצא טעים
אבל מאוד מיימי
הנוזלים לא התאדו כמה שניסתי לטגן עוד
שמחה שיצא טעים(:
יש קישואים שהם מלאים בהרבה נוזלים (יותר מהרגיל), יתכן ויצא לך להשתמש בכאלו.
את יכולה לשפוך את הנוזלים אם נשארו הרבה.
היי, אפשר להכין בתנור? אם כן, באיזו טמפרטורה?
היי,
את המתכון הזה ספציפית פחות אפשרי, אבל הנה מתכון דומה שתוכלי להכין לקישואים בתנור.
אין צורך לקלף את הקישואים .
לרחוץ היטב !
בתיאבון !
תודה פרידה 🌸
בוקר טוב האם כדאי לקלף את העגבניה?
תודה
אין צורך אלא אם את פחות אוהבת להרגיש את הקליפה.
אפרת יקרה, הכנתי את המכון הזה המון פעמים , הוא נפלא . היום בטעות שמתי פפריקה חריפה , משהו כמו חצי כפית, אולי קצת יותר, הוספתי צרור עלי כוסברה לבישול מהפחד שהחריפות תעלה לי ביוקר ויצא ממש טעים. ובהזדמנות זו שוב תודה על האתר הנהדר שלך.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אסנת
וואו מכינה פעם שניה טעים יאמי.כמה קל ככה טעים.תבורכי.
נראה מעולה 🙂
תודה צביה
סלט הקישואים יצא טעים. לי יש גרסה אחרת מבית אימא שטעימה לא פחות. ההבדל הוא בתוספת השמיר במקום פטרוזיליה:
לכ- 5 קישואים בינוניים:
לטגן כ-3 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות + שן שום כתושה אחת עד שתיים.
כשמצהיב ומתרכך להוסיף את הקישואים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות עד בינוניות.
להמשיך בטיגון עד שהקישואים משחימים מעט.
לערבב מעט מים חמים ( כרבע כוס) בכף גדושה תחליף אבקת מרק עוף או ,במקום, מלח, פלפל, ותבלינים לפי הטעם.
לקצוץ דק חופן גדוש של עלי שמיר טריים ולערבב עם הקישואים. לאחר מספר דקות,
להסיר מהאש ולהגיש. מאכל משפחתי אהוב ועם ריח השמיר נפלא!
נשמע מעולה, תודה איריס 🙂
אפרת, אין לי מילים. פשוט wow!
תודה מיכל, שמחה שאהבת 🙂
לא מוסיפים מיים?
אין צורך, רק אם התערובת מתייבשת במחבת אז כדאי להוסיף עד רבע כוס.
אני רוצה לנסות את המתכון אבל אין לי כמון, האם ניתן להסתדר בלעדיו?
כן, אפשר להכין גם בלי הכמון.
מתכון קל להכנה ועם זאת מוצלח מאוד.
אצלי הסלט נטרף ולא נשאר לו זכר משבת 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה ושבוע נפלא 🙂
שלום אפרת.
הכנתי היום.
ממש קליל וטעים מאד.
תודה על המתכון.
אפשר לדעתי לאור כמות הקישואים להוסיף עוד עגבניה.
מה דעתך?
היי מיכל,
כן, אפשר להוסיף עגבניה נוספת.
יום מקסים 🙂
זה סלט אדיר שלמדתי מקרובת משיפחה לפני שנים רבות!!! והתוספת שלי כאן היא שום קצוץ כשמטגנת את הבצל.
עוד לשתף הוא שאני באופן קבוע מכינה יותר מדי ולכן מקפיאה בפריזר וממש אין בעייה עם הקפאה
הטעם נישאר ניפלא והמחמאות יגיעו ובשפע!
יש לכם מתכונים ניפלאים המון תודות!!!
תודה אורית! 🙂
הי!
אפשר להקפיא תבשילי קישואים?
תודה רבה!
היי דבי,
נראה לי שכן, לא אמורה להיות בעיה.