שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 21-23 דקות

מס’ מנות: 3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

6 קישואים בינוניים קלופים חתוכים לחצאי עיגול

1 בצל בינוני קצוץ גס

1 עגבניה קטנה קצוצה

תיבול: כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, מלח (כשליש כפית), קמצוץ פלפל שחור

לפיזור מעל (לא חובה): כף עלי פטרוזיליה.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה (רצוי מחבת עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את העגבניה הקצוצה ומערבבים כדקה. מוסיפים את הקישואים, ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10-12 דקות, עד שהקישואים מתרככים אבל לא לגמרי.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מרימים את המכסה ומתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים על אש בינונית (ללא מכסה) במשך 5 דקות עד שהקישואים מוכנים (במידה והתערובת מתייבשת במחבת אפשר להוסיף 2-3 כפות מים). טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

*ניתן להגיש את הסלט חם, בטמפ’ החדר או קר. לפני ההגשה אפשר לפזר פטרוזיליה קצוצה ו/או להוסיף כף שמן זית.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת שוקולד במיקרוגל
פילה אמנון בתנור

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
פרידה (10:32 10.12.2020)

אין צורך לקלף את הקישואים .
לרחוץ היטב !
בתיאבון !

מתכונים ב-10 דקות (11:11 10.12.2020)

תודה פרידה 🌸

עצמונה (10:28 7.09.2019)

בוקר טוב האם כדאי לקלף את העגבניה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:48 7.09.2019)

אין צורך אלא אם את פחות אוהבת להרגיש את הקליפה.

אסנת (15:36 12.08.2019)

אפרת יקרה, הכנתי את המכון הזה המון פעמים , הוא נפלא . היום בטעות שמתי פפריקה חריפה , משהו כמו חצי כפית, אולי קצת יותר, הוספתי צרור עלי כוסברה לבישול מהפחד שהחריפות תעלה לי ביוקר ויצא ממש טעים. ובהזדמנות זו שוב תודה על האתר הנהדר שלך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:38 12.08.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אסנת

צביה (18:39 12.07.2019)

וואו מכינה פעם שניה טעים יאמי.כמה קל ככה טעים.תבורכי.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:15 12.07.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה צביה

איריס (16:43 29.09.2017)

סלט הקישואים יצא טעים. לי יש גרסה אחרת מבית אימא שטעימה לא פחות. ההבדל הוא בתוספת השמיר במקום פטרוזיליה:
לכ- 5 קישואים בינוניים:
לטגן כ-3 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות + שן שום כתושה אחת עד שתיים.
כשמצהיב ומתרכך להוסיף את הקישואים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות עד בינוניות.
להמשיך בטיגון עד שהקישואים משחימים מעט.
לערבב מעט מים חמים ( כרבע כוס) בכף גדושה תחליף אבקת מרק עוף או ,במקום, מלח, פלפל, ותבלינים לפי הטעם.
לקצוץ דק חופן גדוש של עלי שמיר טריים ולערבב עם הקישואים. לאחר מספר דקות,
להסיר מהאש ולהגיש. מאכל משפחתי אהוב ועם ריח השמיר נפלא!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:47 30.09.2017)

נשמע מעולה, תודה איריס 🙂

מיכל (20:26 17.08.2017)

אפרת, אין לי מילים. פשוט wow!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:27 17.08.2017)

תודה מיכל, שמחה שאהבת 🙂

ריבה (11:53 29.06.2017)

לא מוסיפים מיים?

מתכונים ב-10 דקות (12:05 29.06.2017)

אין צורך, רק אם התערובת מתייבשת במחבת אז כדאי להוסיף עד רבע כוס.

דינה (16:59 21.05.2017)

אני רוצה לנסות את המתכון אבל אין לי כמון, האם ניתן להסתדר בלעדיו?

מתכונים ב-10 דקות (18:05 21.05.2017)

כן, אפשר להכין גם בלי הכמון.

אפרת (11:32 22.01.2017)

מתכון קל להכנה ועם זאת מוצלח מאוד.
אצלי הסלט נטרף ולא נשאר לו זכר משבת 🙂

מתכונים ב-10 דקות (12:29 22.01.2017)

שמחה שיצא טעים!
תודה ושבוע נפלא 🙂

מיכל (22:49 19.09.2016)

שלום אפרת.
הכנתי היום.
ממש קליל וטעים מאד.
תודה על המתכון.
אפשר לדעתי לאור כמות הקישואים להוסיף עוד עגבניה.
מה דעתך?

מתכונים ב-10 דקות (08:12 20.09.2016)

היי מיכל,
כן, אפשר להוסיף עגבניה נוספת.
יום מקסים 🙂

אורית (19:32 14.07.2016)

זה סלט אדיר שלמדתי מקרובת משיפחה לפני שנים רבות!!! והתוספת שלי כאן היא שום קצוץ כשמטגנת את הבצל.
עוד לשתף הוא שאני באופן קבוע מכינה יותר מדי ולכן מקפיאה בפריזר וממש אין בעייה עם הקפאה
הטעם נישאר ניפלא והמחמאות יגיעו ובשפע!

יש לכם מתכונים ניפלאים המון תודות!!!

מתכונים ב-10 דקות (20:46 14.07.2016)

תודה אורית! 🙂

דבי (16:31 10.07.2016)

הי!

אפשר להקפיא תבשילי קישואים?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (16:41 10.07.2016)

היי דבי,
נראה לי שכן, לא אמורה להיות בעיה.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.