זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
שקית עלי בייבי מוכנה (ניתן לקנות בסופר)
עגבניות שרי חתוכות לחצי
בצל בינוני סגול חתוך לחצאי עיגול
אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה)
הכנת הרוטב (מומלץ לערבב בכלי סגור):
1/4 כוס שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
כפית דבש גדושה (לטבעוניים: ניתן להמיר בסוכר חום)
כפית חרדל
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל
למתעצלים ניתן לתבל ברוטב ויניגרט מוכן קנוי.
אופן הכנה:
מניחים את כל המרכיבים בסלט ומתבלים רגע לפני ההגשה.
ראו גם
היי אפרת
אם אני מכינה עם שקית חסה של 500 גר’ במקום עלי בייבי מה הכמויות המתאימות ?( אני רוצה להכין עם מיץ לימון במקום חומץ בלסמי)
תודה !
אותה כמות.
במקום חומץ שימי מיץ לימון.
הי אפרת, ראיתי באחת התגובות שאפשר במקום חומץ בלסמי לשים מיץ לימון. יש לי גם חומץ תפוחים. מה נראה לך עדיף מבין השניים? תודה רבה
עדיף מיץ לימון:)
אפשר סילאן במקום דבש? הטעם יהיה זהה?
אפשר, הטעם יהיה מעט שונה.
היי אפרת
חרדל דיזו’ן זה אותו דבר גם יעבוד או שעדיף פה חרדל פשוט ?
תודה מראש.
היי עינת,
אין בעיה להשתמש בחרדל דיג’ון😊
הי אפרת,
ראשית, תודה על האתר הנפלא, ותודה על הזמינות שלך לענות לשאלות במהירות. נדמה החג הזה כל האוכל שהכנתי מהאתר שלך, תודה ענקית!!!
תוכלי בבקשה לומר איזו כמות של עלי בייבי? יש שוק הרבה גדלים של שקיות.
תודה רבה
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
השקית צריכה לשקול 120-200 גרם, אין צורך לדייק בגרמים יותר מכך.
במה אפשר להחליף את העלי בייבי?
תודה רבה!
היי,
אפשר להשתמש בחסה רגילה.
היי,
רוצה להכין סלט חסה עם עלי בייבי אבל בגלל מגבלה של אחד הסועדים, עלי לתבל ברוטב אחר, שלא כולל חומץ, דבש, חרדל ושום טרי )אפוי או מטוגן-אפשרי.
אשמח אם יש לך רעיון לרוטב מוצלח שבסיסו שמן זית ולימון.
כרגיל, המון תודה.
היי טל,
-אפשר לתבל בתיבול הכי קלאסי ובסיסי- שמן זית, לימון ומלח.
-אפשר לתבל ברוטב דומה לרוטב קיסר, ללא המרכיבים שציינת: 1/2 כוס מיונז, 1/3 כוס חלב, כף מיץ לימון, 1/4 כוס גבינת פרמז’ן מגורדת, מלח ופלפל שחור.
אפשר גם להוסיף תבלינים אחרים שאוהבים, כמו בזיליקום, אורגנו, וכו’.
בהצלחה!
היי אפרת, תודה על תשובתך.
אסור גם מיונז. .
אם מתבלים בשמן זית, לימון ומלח, מה היחסים?
שימי 1/4 כוס שמן זית, 3 כפות לימון ומלח לפי הטעם. אפשר גם להוסיף פלפל שחור לפי הטעם.
שכחתי לכתוב- גם חלב ומוצריו אסורים. .
בקיצור, בעיקר אסור. .
ובכל זאת, אייך מתבלים ברוטב שיהיה מספיק טעים?
סורי, אין לי רעיון נוסף לרוטב ללא אחד מהמרכיבים שהזכרת…
מה שכן את יכולה לשלב טחינה או להוסיף לסלט צנוברים (או חמוציות- אם אוהבים מתוק) כדי לשדרג את טעמו.
היא מוגבלת גם בפירות.
בעיה.
תודה רבה, אכין את הגרסה הבסיסית שהצעת.
המון תודה.
רציתי לשאול אם אפשר לשים חומץ רגיל?
היי דבורה,
ניתן לשים במקום החומץ בלסמי מיץ לימון-
בתגובות תוכלי לראות שניסו בעבר ויצא מאוד טעים 🙂
——-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
היי.. אין לי חומץ בלסמי.. זה קריטי?
אפשר לשים מיץ לימון במקום.
בוקר טוב אפרת
נראה סלט בריא וטעים .
השאלה היא כזאת אני קונה קופסה של 150 גרם עלי בייבי וצריכה רק לשתי מנות
איך להתנהל מבחינת כמות עלי הבייבי (כמות של כוסות למשל) ומבחינת שאר המצרכים(אגוזים בצל למשל) ושאר התבלון (חומץ או לימון , חרדל דבש וכו)
ושאלה שניה את השום הכתוש אני מכינה משום מגורד על פומפיה גסה או דקה האם זה מספיק מבחינת הטעם כשאת רושמת שום כתוש הכוונה שום כתוש קנוי או הכונה לרסק שום בכותש שום או אם יש שיטה אחרת אשמח לשמוע.
שיהיה יום נפלא לך.
ותודה מראש.
היי עינת,
אני מציעה לך להכין את הרוטב בכמויות הרשומות במתכון ולשמור בכלי סגור. זה נשמר עד שבוע.
במשך השבוע תכיני כל פעם סלט בכמות שאת רוצה ותתבלי לפי הטעם.
אני מרסקת שום טרי עם כותש שום אבל אפשר גם לגרד בפומפיה דקה או להשתמש בשום כתוש קפוא.
אפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר?
אפשר אבל רצוי להכין את הסלט והרוטב ולשמור בנפרד ולפני ההגשה לתבל.
שלום, תודה על המתכון
אפשר במקןם אגוזי פקאן לשים תערובת גרעינים?
כן אפשר.
הכנתי את הסלט, הרוטב יצא מושלם!!
הכל חוסל והמתכון שלך קצר שבחים ומחמאות.
תודה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורית
הכנתי את הסלט והוא זכה להמוןןןןן מחמאות, וכבר התבקשתי להכין שוב.
בנוסף לטעם הנפלא הוא גם נראה מהודר ומרשים.
תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה רות
הי אפרת
את פשוט אלופה אין דברים כאלה
אני רוצה להכין סלט מעלי בייבי, חסה, חמוציות, ובטטה צ’יפס האם זה קשור?
איזה רוטב מתאים לזה?
היי צופיה,
נשמע טוב 🙂
הרוטב שבמתכון יכול להתאים.
יום מקסים 🌷
היי, אפשר במקום בלסמי חומץ בן יין לבן?
זה מה שיש לי..
היי הדר,
אפשר לשים כף חומץ בן יין ו2 כפות מיץ לימון.
חג שמח 🌺
אפשר לוותר על החרדל?
אפשר.
סלט מעולה!!!
החלפתי את החומץ במיץ לימון.יצא מעדן!
תודה על הכל.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רותי.
מה אפשר להחליף בשום לרוטב?
פשוט תוותרי על השום.
הי אפרת
האם את יכולה בבקשה לפרט כמויות של עגבניות השרי והאגוזים?
היי דורית,
כעקרון שמים לפני הטעם. לשקית עלי בייבי שלמה אני בדר”כ שמה 15-20 עגבניות שרי חצויות וכ3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס.
מקסים טעים מאדדדדדדדד
תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂
יצא מהמם,הבאתי לאירוע בבית הספר והכל נחטף.
תודה שירי, שמחה לשמוע 🙂
היה טעים מאוד. רצו עוד והכל חוסל(:
תודה שמרית, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת
אני רוצה להכין את הסלט עם חמוציות ופקאן מסוכר במקום בצל עגבניות ואגוזי מלך
תוכלי לרשום כמויות?
וגם.. אני רוצה לוותר על החרדל והשום ולהישאר רק עם בלסמי ודבש. אפשרי?
היי גל,
שקית עלי בייבי, כחצי כוס חמוציות וכחצי כוס פקאן מסוכר חתוך גס (אפשר להגדיל את הכמויות, זה תלוי בטעם האישי).
תיבול: 6 כפות שמן, 3 כפות מיץ לימון, 3 כפות בלסמי, כף גדושה דבש ומלח לפי הטעם.
יום מקסים 🙂
תודה על התגובה המהירה
כמו תמיד!
שלום
מחפש מתכון להכנת שומשומיות ,ללא אפיה
ניסיתי כמה הצעות , בניהן : כוס דבש , חצי כוס סוכר , 2 כוס שומשום גדול קלוי מעט
התוצאה – שומשומיות רכות , דביקות , (אם מחזיקים במקרר , משפר מעט
אשמח לקבל מתכון שלך
תודה
מרדכי
היי מרדכי,
מצורף לינק למתכון חטיף שומשום ללא אפיה שיוצא קצת יותר פריך.
שבוע טוב 🙂
שלום,
האם ניתן להחליף את רוטב הבלסמי במרכיב אחר?
אני פשוט לא משתמש בו…
תודה!
היי ליאור,
אתה יכול להשתמש בכל חומץ אחר שיש לך. אם אין לך אפשר גם מיץ לימון.
אפרת יבורכו ידייך אתר מעולה מאוד אוהבת אותו כל פעם נכנסת אליו היום אני הנסה אחד המתכונים שתהייה לך שנה טובה מוצלחת מוארת עם הרבה עשייה ונתינה שגשוג וצמיחה בריאות וכל שתבקשי לו יהי שכמו שאת נותנת תקבלי בחזרה
תודה רבה שמחה! איזו ברכה מקסימה 🙂
חג שמח ושנה טובה ומבורכת!