זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 6-7 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
גזר גדול קלוף מגורד בפומפיה גסה
קולורבי קטן קלוף מגורד בפומפיה גסה
סלק קטן קלוף מגורד בפומפיה גסה
כוס נבטים סיניים (לא חובה)
4-5 גבעולי בצל ירוק קצוצים (חלק לבן+ירוק)
חצי כוס עלי פטרוזיליה/כוסברה קצוצים
רוטב לסלט: 3 כפות שמן זית, שליש כוס חומץ, 3 כפות מיץ לימון, 2 כפיות דבש/סוכר, שן שום שמנה כתושה, כשליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מניחים את כל הירקות בקערה.
-מערבבים את חומרי הרוטב בקערית ומתבלים את הסלט כחצי שעה לפחות לפני ההגשה.
ראו גם
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני |
- סלט בורגול חגיגי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
הכנתי עם תחליף סוכר ללא טעם לוואי. לצערי, שכחתי לקנות נבטים. יצא בדיוק כמו בתמונה שלך. הכנתי כחמש שעות מראש, ואת הרוטב מזגתי כחצי שעה לפני. היה מצוין.
שמחה מאד לשמוע שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
אפשר להחליף את הסוכר בסוכרזית? צריכה פתרון לסוכרתיים. תודה מראש על התשובה.
היי,
אפשר להשתמש בתחליף סוכר כמו סוכרזית וכו’.
היי אפרת 🙂
רוצה להכין את הרוטב שלך מהמתכון הזה, לסלט דומה, שיורכב מראש כרוב שמשקלו 1.7 ק”ג, חבילת נבטים סיניים, ושומשום קלוי. (ייתכן שאצרף גם גזר וקולורבי, נראה בהמשך…)
פי כמה היית ממליצה להכפיל את מרכיבי הרוטב?
ושאלה נוספת, כמה שומשום היית ממליצה לקלות לכמות הזו?
היי מילי,
הייתי מכפילה את הרוטב פי 2, ואם יוצא יבש מדי מוסיפה עוד קצת לימון ושמן זית.
לגבי השומשום- חושבת שחופן נדיב מספיק🙂
תודה רבה!
שיהיה לך פורים שמח ונעים 🙂
היי, האם אפשר להכין בלי הנבטים או שהם קריטיים למתכון? תודה רבה! 🙁
אפשר לוותר 🙂
רוצה להכין משקית של קילו כרוב קצוץ חסלט
מה הכמויות של שאר המרכיבים?
היי גולי,
הייתי מכפילה את כמויות הירקות בסלט, כמו כן גם את הרוטב 🙂
בהצלחה ❤️
היי תגידי שאת מתכוונת לסלק טרי אז זה לסלק רגיל מהשוק? הכוונה לא בשקיות ואקום שהוא כבר מוכן.
פשוט מעולם לא השתמשתי בסלק ואני יודעת שהוא אמור להיות ממש קשה לפני בישול.
נכון, הכוונה לסלק רגיל מהשוק (לא בשקית ואקום).
סלק אכן קשה אבל אם מגרדים אותו בפומפיה הוא מתרכך.
האם ניתן להכין ללא דבש או סוכר?
הסוכר/דבש מאזנים את הטעם. אם לא מפריע לך טעם חמצמץ אז אפשר לוותר.
בהחלט אפשר ללא דבש או סוכר, אך הטעם שונה. נסי להוסיף מעט סילאן טבעי במקום.
היי,
האם ניתן להכין את הסלט עם הרוטב יום לפני?
כן.
חומץ רגיל?
כן. חומץ 5%.
יצא מדהים, שינתי את היחסים באופן שהכרוב תפס חלק פחות דומיננטי ויצא נפלא. תודה
מעולה 🙂
תודה ניבה, חג שמח.
הי
שאלה של מישהי שעומדת לנסות את המתכון הזה פעם ראשונה.
הסלק אמור להיות מבושל?
רשום להוסיף פירוזליה/כוסברה, זה או זה או זה? מה עדיף?
היי קרן,
הסלק טרי, לא מבושל.
שמים כוסברה או פטרוזיליה. בשני המקרים זה יוצא טעים, מה שאת יותר אוהבת.
היי,
נראה מעולה!
שאלה – האם ניתן להחליף את החומץ הרגיל בחומץ תפוחים?
אני חושבת שכן.
יצא נפלא גם הצבעים וגם הטעם 🙂
חן חן 👍 🌹
תודה יפי 🙂
מה אפשר לשים במקום חומץ?
היי אוסי,
לא ממליצה לוותר על החומץ אבל אם בכל זאת רוצים לוותר אז אפשר לשים שליש כוס מיץ לימון סה”כ (כולל ה-3 כפות).
היי אפרת,
ראשית, תודה רבה על המתכונים הנפלאים והסיוע וההשקעה!!
אני רוצה להכין סלט כרוב לבן בשילוב גזר מגורד ורצועות פלפל אדום. יש לך מתכון בשבילי? אם אפשר בלי מיונז, סלרי, חמוציות (לא אוהבים אצלנו)… תודה רבה🙏🏻
היי רינת,
את יכולה להכין את הסלט הזה – סלט כרוב חמוץ.
במקום כרוב סגול לשים עוד רבע כרוב לבן קטן ולהוסיף רצועות פלפל אדום.
תודה על השילוב המוצלח של הסלט והרוטב.
הכנתי את הסלט,מקולרבי גזר וכרוב, (ללא סלק ונבטים ,כי לא היו לי)
הוספתי את הרוטב,וזה יצא טעים מאוד. (להבא אקנה גם סלק,ונבטים)
למרות זאת הסלט יצא נהדר.
תודה שרון, שמחה לשמוע 🙂