זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
700 גרם כרובית טרייה ושטופה חתוכה לפרחים קטנטנים
1 בצל בינוני קצוץ גס
3 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
רוטב לסלט: כף שמן זית, 2 שיני שום כתושות, 2-3 כפות מיץ לימון (להוסיף לפי הטעם), חצי כפית דבש או סוכר, מלח לפי הטעם וקמצוץ פלפל שחור
רבע כוס עלי כוסברה טריים קצוצים דק
אופן הכנה:
-מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה את פרחי הכרובית והבצל ומתבלים ב-3 כפות שמן זית וחצי כפית מלח. מכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות ואופים במשך כ-40 דקות, עד שהכרובית מתרככת ומעט משחימה. מוציאים מהתנור, מעבירים לקערה ומצננים.
-מערבבים בקערית את חומרי הרוטב לסלט ויוצקים מעל תערובת הכרובית והבצל. מוסיפים עלי כוסברה קצוצים ומערבבים היטב.
*מומלץ לתבל כחצי שעה לפחות לפני ההגשה. יש לשמור את הסלט במקרר.
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני |
- סלט בורגול חגיגי
שלום אפרת ,
תודה רבה
האם אפשר להשתמש בכרובית קפואה ?
כן אפשר. זמן האפיה יכול להתקצר קצת.
מתכון מצוין. ממליצה לצלות עוד קצת. הוספתי מעט גבעולי סלרי
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
אהבו מאוד. תודה.
שמחה שאהבתם את המתכון❤
אוכלים את הסלט קר או שאפשר גם לחמם?
הכי טעים לאכול קר, אבל אפשר גם לחמם😊
את הבצל הקצוץ שמים בתנור ביחד עם הכרובית? הגיוני?
כן.
היי אפרת, הכנתי כבר כמה פעמים יוצא טעים מאוד. את חושבת שיתאים לערבב את הכרובית עם בורגול (מוכן) כדי ליצור סלט או כתוספת חמה ?
נראה לי שכן.
שלום אפרת!
אני חדשה למדי באתר נראה לי שגיליתי אוצר!!!
מה שניסיתי יצא מדהים!!!
ריקי
שמחה לשמוע!
תודה ריקי 🙂
הי אפרת,
נראה מצויין אבל לא אוהבים רוטב מתוק, אפשר לוותר על הדבש או הסוכר? צריך להוסיף מרכיב נוזלי אחר?
תודה רבה
אפשר לוותר.
שלום אפרת למה צריך לאפות את הכרובית?
למה אי אפשר לבשל במים?
זה מקצר את הזמן
היי שלומית,
אפשר גם לבשל במים אבל הכרובית טעימה יותר לאחר אפיה, דווקא כשהיא קצת משחימה.
זה פשוט יותר טעים שזה אפוי
שלום אפרת. תודה למתכון מאד טעים אם אפשר להכין יום קודם כמו יום חמישי לפני שבת
כן אפשר.
שלום אפרת,
אני וכל מכרי מאוד נהנים מהמתכונים,יישר כח.
אפשר להכין את הסלט מכרובית קפואה?
היי חניתה,
אני חושבת שיותר טעים עם כרובית טריה אבל אפשר גם עם קפואה.
אני מניחה שזמן האפיה יתקצר ל 25-30 דקות.
הי אפרת, אפשר להכין עם ברוקולי במקום כרובית?
אני חושבת שכן. פרחי הברוקולי נוטים להשרף מהר בתנור אז כדאי לעקוב אחרי האפיה.