זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

700 גרם כרובית טרייה ושטופה חתוכה לפרחים קטנטנים

1 בצל בינוני קצוץ גס

3 כפות שמן זית

חצי כפית מלח

רוטב לסלט: כף שמן זית, 2 שיני שום כתושות, 2-3 כפות מיץ לימון (להוסיף לפי הטעם), חצי כפית דבש או סוכר, מלח לפי הטעם וקמצוץ פלפל שחור

רבע כוס עלי כוסברה טריים קצוצים דק




אופן הכנה:

-מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה את פרחי הכרובית והבצל ומתבלים ב-3 כפות שמן זית וחצי כפית מלח. מכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות ואופים במשך כ-40 דקות, עד שהכרובית מתרככת ומעט משחימה. מוציאים מהתנור, מעבירים לקערה ומצננים.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

-מערבבים בקערית את חומרי הרוטב לסלט ויוצקים מעל תערובת הכרובית והבצל. מוסיפים עלי כוסברה קצוצים ומערבבים היטב.

*מומלץ לתבל כחצי שעה לפחות לפני ההגשה. יש לשמור את הסלט במקרר.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
לחם ללא גלוטןלחם ללא גלוטן
פשטידת קישואים וקולורבי פשטידת קישואים וקולורבי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
דנה (19:40 4.02.2022)

מתכון מצוין. ממליצה לצלות עוד קצת. הוספתי מעט גבעולי סלרי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:12 5.02.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺

avatar
זהבה (15:38 12.08.2021)

אהבו מאוד. תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:42 12.08.2021)

שמחה שאהבתם את המתכון❤

avatar
שיר (17:58 23.04.2021)

אוכלים את הסלט קר או שאפשר גם לחמם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:20 23.04.2021)

הכי טעים לאכול קר, אבל אפשר גם לחמם😊

avatar
מוריה (20:11 22.10.2020)

את הבצל הקצוץ שמים בתנור ביחד עם הכרובית? הגיוני?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:33 23.10.2020)

כן.

avatar
מיכל (11:15 20.06.2020)

היי אפרת, הכנתי כבר כמה פעמים יוצא טעים מאוד. את חושבת שיתאים לערבב את הכרובית עם בורגול (מוכן) כדי ליצור סלט או כתוספת חמה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:03 20.06.2020)

נראה לי שכן.

avatar
ריקי (13:11 13.11.2019)

שלום אפרת!
אני חדשה למדי באתר נראה לי שגיליתי אוצר!!!
מה שניסיתי יצא מדהים!!!
ריקי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:15 13.11.2019)

שמחה לשמוע!
תודה ריקי 🙂

avatar
רונית (18:50 14.03.2019)

הי אפרת,
נראה מצויין אבל לא אוהבים רוטב מתוק, אפשר לוותר על הדבש או הסוכר? צריך להוסיף מרכיב נוזלי אחר?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:24 14.03.2019)

אפשר לוותר.

avatar
שלומית (23:02 25.02.2019)

שלום אפרת למה צריך לאפות את הכרובית?
למה אי אפשר לבשל במים?
זה מקצר את הזמן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:45 26.02.2019)

היי שלומית,
אפשר גם לבשל במים אבל הכרובית טעימה יותר לאחר אפיה, דווקא כשהיא קצת משחימה.

avatar
ליאורה (11:08 14.08.2020)

זה פשוט יותר טעים שזה אפוי

avatar
אהובה (20:03 24.02.2019)

שלום אפרת. תודה למתכון מאד טעים אם אפשר להכין יום קודם כמו יום חמישי לפני שבת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:02 24.02.2019)

כן אפשר.

avatar
חניתה (10:01 22.02.2019)

שלום אפרת,
אני וכל מכרי מאוד נהנים מהמתכונים,יישר כח.
אפשר להכין את הסלט מכרובית קפואה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:56 22.02.2019)

היי חניתה,
אני חושבת שיותר טעים עם כרובית טריה אבל אפשר גם עם קפואה.
אני מניחה שזמן האפיה יתקצר ל 25-30 דקות.

avatar
עינת (13:32 21.02.2019)

הי אפרת, אפשר להכין עם ברוקולי במקום כרובית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:54 21.02.2019)

אני חושבת שכן. פרחי הברוקולי נוטים להשרף מהר בתנור אז כדאי לעקוב אחרי האפיה.

לקריאת כל התגובות