שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

700 גרם כרובית טרייה ושטופה חתוכה לפרחים קטנטנים

1 בצל בינוני קצוץ גס

3 כפות שמן זית

חצי כפית מלח

רוטב לסלט: כף שמן זית, 2 שיני שום כתושות, 2-3 כפות מיץ לימון (להוסיף לפי הטעם), חצי כפית דבש או סוכר, מלח לפי הטעם וקמצוץ פלפל שחור

רבע כוס עלי כוסברה טריים קצוצים דק

אופן הכנה:

-מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה את פרחי הכרובית והבצל ומתבלים ב-3 כפות שמן זית וחצי כפית מלח. מכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות ואופים במשך כ-40 דקות, עד שהכרובית מתרככת ומעט משחימה. מוציאים מהתנור, מעבירים לקערה ומצננים.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

-מערבבים בקערית את חומרי הרוטב לסלט ויוצקים מעל תערובת הכרובית והבצל. מוסיפים עלי כוסברה קצוצים ומערבבים היטב.

*מומלץ לתבל כחצי שעה לפחות לפני ההגשה. יש לשמור את הסלט במקרר.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
לחם ללא גלוטן
פשטידת קישואים וקולורבי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
זהבה (15:38 12.08.2021)

אהבו מאוד. תודה.

מתכונים ב-10 דקות (16:42 12.08.2021)

שמחה שאהבתם את המתכון❤

שיר (17:58 23.04.2021)

אוכלים את הסלט קר או שאפשר גם לחמם?

מתכונים ב-10 דקות (18:20 23.04.2021)

הכי טעים לאכול קר, אבל אפשר גם לחמם😊

מוריה (20:11 22.10.2020)

את הבצל הקצוץ שמים בתנור ביחד עם הכרובית? הגיוני?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:33 23.10.2020)

כן.

מיכל (11:15 20.06.2020)

היי אפרת, הכנתי כבר כמה פעמים יוצא טעים מאוד. את חושבת שיתאים לערבב את הכרובית עם בורגול (מוכן) כדי ליצור סלט או כתוספת חמה ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:03 20.06.2020)

נראה לי שכן.

ריקי (13:11 13.11.2019)

שלום אפרת!
אני חדשה למדי באתר נראה לי שגיליתי אוצר!!!
מה שניסיתי יצא מדהים!!!
ריקי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:15 13.11.2019)

שמחה לשמוע!
תודה ריקי 🙂

רונית (18:50 14.03.2019)

הי אפרת,
נראה מצויין אבל לא אוהבים רוטב מתוק, אפשר לוותר על הדבש או הסוכר? צריך להוסיף מרכיב נוזלי אחר?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:24 14.03.2019)

אפשר לוותר.

שלומית (23:02 25.02.2019)

שלום אפרת למה צריך לאפות את הכרובית?
למה אי אפשר לבשל במים?
זה מקצר את הזמן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:45 26.02.2019)

היי שלומית,
אפשר גם לבשל במים אבל הכרובית טעימה יותר לאחר אפיה, דווקא כשהיא קצת משחימה.

ליאורה (11:08 14.08.2020)

זה פשוט יותר טעים שזה אפוי

אהובה (20:03 24.02.2019)

שלום אפרת. תודה למתכון מאד טעים אם אפשר להכין יום קודם כמו יום חמישי לפני שבת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:02 24.02.2019)

כן אפשר.

חניתה (10:01 22.02.2019)

שלום אפרת,
אני וכל מכרי מאוד נהנים מהמתכונים,יישר כח.
אפשר להכין את הסלט מכרובית קפואה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:56 22.02.2019)

היי חניתה,
אני חושבת שיותר טעים עם כרובית טריה אבל אפשר גם עם קפואה.
אני מניחה שזמן האפיה יתקצר ל 25-30 דקות.

עינת (13:32 21.02.2019)

הי אפרת, אפשר להכין עם ברוקולי במקום כרובית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:54 21.02.2019)

אני חושבת שכן. פרחי הברוקולי נוטים להשרף מהר בתנור אז כדאי לעקוב אחרי האפיה.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.