זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 12 יחידות
סוג: פרווה
תבנית מאפינס
1.5 כוסות (150 ג’) קמח שקדים
כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
רבע כוס (60 מ”ל) שמן
רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים
סירופ לסברינה:
חצי כוס (120 מ”ל) מים + רבע כוס (50 ג’) סוכר
קצפת:
3/4 מיכל (180 מ”ל) קצפת צמחית
3 כפות מלאות (35 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס (60 מ”ל) חלב סויה קר (או 4 כפות מים קרים)
לפיזור מעל:
פירות יער קפואים של סנפרוסט
-מחממים תנור מראש ל-175 מעלות ומסדרים מנג’טים בתוך תבנית מאפינס.
-מערבבים בקערית קמח שקדים עם אבקת אפיה.
-בקערה נפרדת שמים ביצים וסוכר ומקציפים בעזרת מיקסר במשך כדקה. מוסיפים שמן, מיץ ומערבבים. מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.
-משמנים את המנג’טים ויוצקים לתוכם את הבלילה. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
בזמן שהעוגה בתנור..
–מכינים את סירופ הסוכר: מחממים בסיר קטן/פינג’ן על אש בינונית-גבוהה חצי כוס מים ורבע כוס סוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מבשלים במשך כ-5 דקות ומסירים מהאש.
–מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר את הקצפת הצמחית במשך כחצי דקה. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים את הקצפת למקרר.
-לאחר שעוגות הסברינה מוכנות, מניחים להן להתקרר לגמרי ורק אז מסירים מהן בעדינות את הנייר (המנג’ט). מניחים אותן הפוך על צלחת ומרטיבים כל עוגה בכף מסירופ הסוכר. לאחר מכן מזלפים מעליהן את הקצפת (ניתן לזלף באמצעות שקית זילוף עם פיה מכוכב או להשתמש בשקית אוכל רגיל ולגזור את הפינה).
-שומרים במקרר עד להגשה (בתוך כלי סגור/מכוסה).
-לפני ההגשה מוסיפים מעל הקצפת פירות יער קפואים.
בגלל שמדובר בקמח שקדים יכול להיות שהעוגה תתפח ואח”כ תיפול.
- עוגת שכבות שקדים וקצפת |
- עוגת תפוזים בחושה ללא גלוטן |
- מאפינס בננה ללא גלוטן |
- בראוניז שוקולד מקמח תמי |
- עוגת מילקי ללא גלוטן |
- עוגת גבינה שיש
ערב טוב
באיזו מידה המנג’טים ?
אני חושבת שמס’ 4
הי,
מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים?
אפשר לשים מים למרות שהמיץ מוסיף טעם.
בוקר טוב אפרת יקרה ומועדים לשמחה 💗. לא מצליחה למצוא כפתור להודעה חדשה אז כותבת לך כאן! אני מחפשת מתכון לבסיס לעוגת קרם גבינה, שרק הבסיס יהיה אפוי כי התנור פרווה, מעל זה קרם גבינה ולמעלה לזלף ריבת חלב, שקצת יזכיר את עוגת גבינת השיש שלך! האם המתכון הזה של העוגה בלבד יכול להתאים לבסיס?? תודה רבה 🌹
היי אודליה:)
אני חושבת שאת יכולה להכין את הבסיס הזה.
את יכולה גם להכין בסיס ללא אפיה עם עוגיות יין כשרות לפסח. לפורר אותן ולערבב עם חמאה ממומסת.
אפרת יקרה, לא היה לי זמן עד עכשיו לחזור ולעדכן! הכנתי את הקינוח על בסיס עוגת הסברינה שבמתכון הזה (אנחנו לא אוכלים עוגיות יין) לשביעי של פסח ויצא מושלם!!! הבסיס של הסברינה ממש ממש טעימה! לדעתי זה רק עניין של זמן עד שאכין את כל המתכון הזה כמו שהוא 🙂 אז שוב תודה רבה על המתכונים המנצחים שלך ושבוע טוב ומבורך 🙂
איזה כיף שחזרת לעדכן!
שבוע טוב יקרה
היי אפרת:) נראה מתכון מדליק ביותר.
יש לי כמב שאלות:
1. כמה זמן ניתן להכין לפני ליל הסדר, והאם ניתן להזליף את הקצפת יום לפני, מבלי שהיא “תשבר”? את הסירופ לשים כשהעוגה חמה?
2. יש לך רעיון לפרי אחר מלבד פירות יער?
3. יש לל רעיון איך לעשות את הקצפת בתוך “סנדוויץ’?
תודה מראש❤
היי גל,
1. אפשר להכין יום לפני ולזלף את הקצפת. אם שומרים במקרר אין בעיה. חשוב רק להקציף לקצפת יציבה. את הסירופ לשים כשהעוגה התקררה.
2. אפשר לשים תותים טריים חתוכים (להוסיף רק לפני ההגשה). אפשר גם לוותר על פרי
3. אפשר להכין כמו במתכון הזה- מאפינס במילוי קצפת.
המון תודה על תגובתך
היי
רגע לפני שמכינה הלכה למעשה-
חיפשתי ברשת תמצית רום טבעית, מאד קשה להשיג.
היית ממליצה שאשתמש במשקה רום? ואם כן, איזו כמות להכניס ובאיזה אופו לשלב אותו בשלבי ההכנה?
אם אמצא תמצית, איזו כמות לשים?
ממש המון תודה
היי גל,
לגבי משקה רום – לא יודעת, לא ניסיתי.
תמצית רום – כחצי כפית.
תודה
יצא *מדהים*
אבא שלי שיש לו זכרונות ילדות מהמאכל הזה (וגם לי) התענג ושיבח את ידיי 🙂
הוספתי לסירופ כף תמצית וניל טהורה, וכף תמצית רום מלאכותי (אין להשיג טהור). טחנתי תותים טריים ומזגתי מעל לפני ההגשה. מדהים. אין עליך אפרת
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה גל💜
ערב טוב תודה על האתר הנהדר
מה יכול לשמש כתחליף למיץ תפוזים? חלב שקדים?
אפשר למרות שהמיץ מוסיף טעם.
היי אפרת חג שמח. האם המרקם של הבלילה צריך לצאת כפירורים? הכנתי עם קמח מצה לעוגה ויצא ממש פירורים. דייקתי בכמויות. תודה
היי,
מה הכוונה פירורים? הבלילה יבשה ולא מתאחדת או פשוט יש בה פירורים קטנים?
פירורים ממש
השתמשת בביצים קטנות במקרה? אם כן את יכולה להוסיף עוד ביצה קטנה. את יכולה גם להוסיף מעט מיץ תפוזים בהדרגה ולפי הצורך.
האם לצקת לכל גובה המנג’ט או מחציתו?
היי,
יש למלא את התבניות כ-3/4 גובה.
יש תחליף לקמח שקדים? יש לי שקדים טחונים/ קמח מצה/ קמח תופח של אוסם כשלפ
תודה! 🙂
היי,
אם השקדים טחונים דק דק אפשר להשתמש בהם.
אם לא- אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח תופח כשל”פ.
אם אני לא אוכלת קטניות, זה עדיין כשר?
בפודינג וניל בד”כ יש קטניות, לכן המתכון מתאים לאוכלי קטניות.
היי אפרת חג שמח! אשמח למידות מדויקות לאפות את זה כעוגה בקוטר 24
היי,
יש להכפיל כמויות פי 2:
3 כוסות קמח שקדים
2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
4 ביצים
שני שליש כוס סוכר
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים
סירופ לסברינה:
כוס מים + חצי כוס סוכר
קצפת:
מיכל וחצי קצפת צמחית
6 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב סויה קר (או 8 כפות מים קרים)
לפיזור מעל:
פירות יער
זמן האפייה יתארך בכ-10 דקות.
חג שמח!
האם ניתן להשתמש בתבנית קאפקייקס מסיליקון ללא מנג’טים?
והאם שימוש במים במקום חלב סויה הקצפת יהיה פחות טעים?
אפשר להכין בתבניות סיליקון ללא מנג’טים.
המים כמעט ולא משנים את הטעם(:
מעוניינת להכין את הסברינה לא בתבנית מאפינס, אלא כעוגה באיזו גודל תבנית צריכה להשמש? תודה
היי,
בתבנית אינגליש קייק אחת.
כמה זמן זה מחזיק מעמד במקרר?
הסברינה במיטבה כ-3 ימים במקרר.