מצרכים להכנת סברינה כשרה לפסח
- תבנית מאפינס
- 1.5 כוסות (150 ג’) קמח שקדים
- כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
- 2 ביצים
- שליש כוס (66 ג’) סוכר
- רבע כוס (60 מ”ל) שמן
- רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים
סירופ לסברינה:
- חצי כוס (120 מ”ל) מים + רבע כוס (50 ג’) סוכר
קצפת:
- 3/4 מיכל (180 מ”ל) קצפת צמחית
- 3 כפות מלאות (35 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
- רבע כוס (60 מ”ל) חלב סויה קר (או 4 כפות מים קרים)
לפיזור מעל:
- פירות יער קפואים של סנפרוסט
איך מכינים סברינה כשרה לפסח?
- מחממים תנור מראש ל-175 מעלות ומסדרים מנג’טים בתוך תבנית מאפינס.
- מערבבים בקערית קמח שקדים עם אבקת אפיה.
- בקערה נפרדת שמים ביצים וסוכר ומקציפים בעזרת מיקסר במשך כדקה. מוסיפים שמן, מיץ ומערבבים. מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.
- משמנים את המנג’טים ויוצקים לתוכם את הבלילה. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.בזמן שהעוגה בתנור..
- מכינים את סירופ הסוכר: מחממים בסיר קטן/פינג’ן על אש בינונית-גבוהה חצי כוס מים ורבע כוס סוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מבשלים במשך כ-5 דקות ומסירים מהאש.
- מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר את הקצפת הצמחית במשך כחצי דקה. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים את הקצפת למקרר.
- לאחר שעוגות הסברינה מוכנות, מניחים להן להתקרר לגמרי ורק אז מסירים מהן בעדינות את הנייר (המנג’ט). מניחים אותן הפוך על צלחת ומרטיבים כל עוגה בכף מסירופ הסוכר. לאחר מכן מזלפים מעליהן את הקצפת (ניתן לזלף באמצעות שקית זילוף עם פיה מכוכב או להשתמש בשקית אוכל רגיל ולגזור את הפינה).
- שומרים במקרר עד להגשה (בתוך כלי סגור/מכוסה).
- לפני ההגשה מוסיפים מעל הקצפת פירות יער קפואים.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
בגלל שמדובר בקמח שקדים יכול להיות שהעוגה תתפח ואח”כ תיפול.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
38 תגובות
כניסה
38 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














