מס’ מנות: מנה אחת
סוג: פרווה
- פיתה
- חציל מטוגן או חציל אפוי בתנור
- ביצה קשה פרוסה
- תוספות לפי הטעם: חומוס, עמבה, סחוג, סלט ירקות, מלפפון חמוץ, טחינה, עלי פטרוזיליה קצוצים.
- פותחים את הפיתה ומורחים חומוס, סחוג, עמבה, 3-4 חצילים מטוגנים, ביצה קשה, סלט ירקות ומלפפון חמוץ.
- מוסיפים מעל כף טחינה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ואוכלים.
איך מכינים סביח אמיתי?
- החציל הכי טעים: אני תמיד ממליצה לפזר מלח על פרוסות החציל כ-15 דקות לפני הטיגון להוצאת מרירות. שוטפים, מנגבים ומטגנים. למי שמעדיף בריא יותר – אפו בתנור ב-200 מעלות כ-25 דקות וזה גם טעים – סביח בריא בתנור!
- ביצה קשה מושלמת: הסוד שלי לביצה קשה מושלמת הוא 8-9 דקות בישול ומיד העברה למים קרים. ככה מקבלים חלמון נהדר וקילוף קל.
- סדר חשוב: אני תמיד מתחילה עם חומוס בתחתית, אחר כך חציל, ביצה, ירקות, ובסוף מוסיפה את הרטבים והטחינה מעל. האמינו לי, הסדר משנה את הטעם:)
- טחינה ביתית מהירה: הטחינה שלי תמיד משדרגת את הסביח – ערבבו 1/2 כוס טחינה גולמית, 1/4 כוס מים, 2 כפות מיץ לימון, שן שום ומלח. מתכון טחינה פשוט וטעים!
- שדרוגים קטנים: אצלנו אוהבים להוסיף כרוב כבוש או בצל מטוגן לסביח. נסו גם חומוס ביתי שגם הקטנים אוהבים.
גרסאות סביח שאני אוהבת:
- סביח בקערה – בימים שאני מפחיתה פחמימות, אני מכינה את כל המרכיבים בקערה בלי פיתה. טעים לא פחות!
- סביח בורקס – ניסיתי פעם למלא בורקס במרכיבי סביח לפני האפייה, והילדים השתגעו על זה.
- סביח בטורטייה – לפעמים אני מחליפה את הפיתה בטורטייה וזה יוצא מעולה, במיוחד כשצריך לארוז לדרך.
- סביח ירוק – גרסה עם שפע ירקות ירוקים חוץ מהחציל. מרעננת בקיץ!
למה סביח זה אוכל בריא? יש בו שילוב מושלם – חלבון מהביצה, שומנים טובים מהטחינה, ומלא ירקות! החציל עשיר באנטיאוקסידנטים, הטחינה מספקת סידן וברזל, וביחד זו ארוחה מאוזנת ומזינה. בתיאבון!
מאיפה הגיע הסביח בכלל?
הסביח התחיל בקהילה היהודית-עיראקית, והשם שלו הוא בעצם ראשי תיבות של “סלט, ביצה, חציל”.
במקור זו הייתה ארוחת בוקר לשבת סביח מסורתי עיראקי – הכינו את החצילים והביצים מראש ואכלו אותם קרים בשבת.
אפשר להכין את זה מראש?
בטח! אני מכינה את כל המרכיבים מראש, אבל מרכיבה רק לפני האכילה.
החצילים נשמרים במקרר כ- 3 ימים, הביצים כ-4 ימים, הטחינה שבוע ואת הסלט אפשר להכין במקום (או להכין יום לפני ולא לתבל). אל תרכיבו הכל מראש כי הפיתה תהפוך לעיסה רטובה, ואף אחד לא אוהב סביח רטוב מדי.
איך מכינים עמבה בבית? (לא בשבילי 😉)
יש לקחת 2 מנגו ירוקים (לא בשלים), לקלף ולחתוך אותם ולהכניס לצנצנת זכוכית. להוסיף כף גדושה מלח גס, לנער היטב ולהניח במקום מוצל (לא במקרר) לשבועיים, שיתסוס. אחרי שבועיים מסננים ושוטפים את המנגו מהמלח. מערבבים בסיר ליטר מים עם 350 גרם תבלין עמבה ומביאים לרתיחה. מערבבים היטב עד שאין גושים והתערובת סמיכה. מוסיפים את המנגו ומרתיחים שוב. לאחר שזה התקרר, ניתן להוסיף מים קרים עד לסמיכות הרצויה.
איך עושים סביח טבעוני?
זה קל! פשוט ותרו על הביצה או החליפו אותה.
אפשר לאכול את הסביח גם בלי ביצה. אפשר לשים במקום טופו מתובל קלות, חומוס עם גרגירים, או אפילו “ביצה” מקמח עדשים.
איך הכי טוב לחמם פיתות?
הכי מומלץ- על הלהבה של הגז, אבל יש עוד דרכים.
הכי טעים? ישר על הלהבה כמה שניות מכל צד. אין גז? שימו במחבת יבשה (בלי שמן!) על חום בינוני. אם אתם ממהרים, הכניסו למיקרוגל לכמה שניות. העיקר שהפיתה תהיה חמה ורכה.
- כל התגובות (0)
- חוות דעת וטיפים
- שאלות