זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
250 גרם ביסקוויטים מסוג “פתי בר” מפוררים גס (כ20 ביסקוויטים) (*הערה: לרגישים לגלוטן ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)
חבילת שוקולד מריר (100 גרם)
1/2 כוס חלב (לפרווה – חלב סויה)
40 גרם חמאה / מרגרינה
2 כפיות סוכר
לציפוי: קוקוס (לא חובה)
אופן הכנה:
-מניחים בקערת זכוכית את קוביות השוקולד המריר, החלב, החמאה והסוכר וממיסים במיקרוגל. מערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה.
-מוסיפים את פירורי הביסקוויטים לתוך קערת השוקולד ומערבבים היטב. מכיניסים למקפיא להתייצבות למשך כ-10 דקות.
-חותכים יריעת ניילון נצמד באורך של כ40 ס”מ ופורשים על השולחן. מפזרים עליה קוקוס (לא חובה). מוציאים את תערובת השוקולד מהמקפיא ומניחים על הניילון הנצמד. מהדקים ומגלגלים לצורה של נקניק.
שתי אפשרויות:
-לאחסן במקפיא לשעה וחצי ולאחריו ניתן לפרוס את הנקיק לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ ולהגיש.
-לאחסן במקרר ל-4 שעות לפחות ולאחר מכן לפרוס את הנקניק לפרוסות.
*לאחר שפרסנו לפרוסות, מומלץ לשמור במקרר בתוך קופסא סגורה.
נקניק שוקולד מתכון, עוגת נקניק שוקולד
היי אפרת,
שאלה לי, האם אפשר להוסיף את הקוקוס לאחר שהנקניק כבר קפוא? אני לא רוצה לשים על הניילון ואז לגלגל כי זה יפריע לגלגל-הקוקוס יכנס לתוך הנקניק, עוד שאלה, אם אני עושה כמות כפולה פרווה, ויש לי 50 גרם מרגרינה אני יכולה לשים אותה ועוד כמות שמן במקום 80 גרם מרגרינה? אם כן כמה שמן להוסיף על המרגרינה, אני שמה גם מים במקום חלב, האם זה בסדר להחליף כך את החלב והחמאה או שזה יותר מדי תחליפים? ולכן עלול לצאת משהו אחר-נקניק סויה במקום נקניק שוקולד:)
ולמה לא לגלגל את הנקניק ישר עם הניילון הנצמד בלי להעבירו ל10 דק’ למקפיא?
אפשרי גם ישר?
היי🙂
סביר להניח שהקוקוס לא ידבק היטב כשנקניק קפוא.
שמן לא מתאים במתכון הזה כי הוא לא מתקשה בקירור ולכן לא יכול לתרום ליציבות.
אין בעיה לשים מים במקום חלב.
אם תצליחי לגלגל ישר עם הניילון הנצמד בלי לשים 10 דקות במקרר – אין בעיה. אפילו עדיף (חוסך זמן).
תודה רבה!! אכין היום בעז”ה, נראה מצוין:)
תודה רבה!!
אפשר לעשות עם בייגלה שקצת התייבש ורוצה לחסל אותו?
אם כן כמה זה 250 גרם בכוסות?
האם 250 גרם לפני הריסוק או אחרי הריסוק?
המיקרוגל שלי פרווה, יש דרך אחרת להמיס את החומרים?
תודה על שלל המתכונים והאפשרויות הבלתי נגמרות שנותנות גיוון ועושות הרבה חשק להכין דברים שאף פעם לא חשבתי שאכין!!
היי
תשתמשי ב3 חבילות קטנות של בייגלה. אפשר להמיס על הגז באש נמוכה.
תודה על המילים הטובות!
כמה כוסות זה? אפשר להפחית כמויות בחצי? יש לי קצת פחות מחצי כמות של בייגלה 400 גרם.
תודה על התשובות ועל העזרה!
קשה לדעת בכוסות… את יכולה להכין חצי מהכמות(:
להמיס בבן מארי?
כן(:
תודה רבה!
יצא לי קצת פירורי ולא נדבק מה עושים?
אפשר להוסיף מעט חלב.
איך אני ממירה לפרווה?
מה לשים במקום חלב? מים? – אני חוששת שזה ירכך את הביסקויט
תודה מראש
היי,
במקום חלב אפשר לשים שמנת צמחית ובמקום חמאה- מחמאה/מרגרינה/שמן קוקוס (החלק המוצק בלבד).
אפשר עם שמן
בלי מרגרינה/חמאה וכד’?
היי,
אפשר לשים 2 כפות שמן קוקוס (החלק המוצק בלבד לאחר לילה במקרר). שמן רגיל פחות מומלץ כאן.
היי אפרת
יש לי פירורי פתח בר שהן כבר טחונים דק, אפשר עדיין לעשות את הגליל ?
היי,
אפשר(:
היי אפרת,
זה נראה מצוין ואני רוצה להכין, רק אני צריכה שתגידי לי כמה בערך זה יוצא שאני ידע אם להכפיל….
תודה רבה!!
היי,
תלוי בגודל הפרוסות שחותכים- אמורות לצאת כ-13 פרוסות.
קראתי את התגובות והשתכנעתי להכין. אבל בתחלס יצא די יבש. צריך כמות גדולה יותר של נוזלים לשרוול ביסקוויטים, אבל את זה רק מהניסיון לומדים. לצערי
היי,
האם דייקת בכמויות המרכיבים? הדיוק חשוב על מנת שיצא מוצלח…
אם יוצא יבש אפשר להוסיף עוד קצת חלב.
חיפשתי משהו מהיר להכין 15 דק’ לפני שבת, יצא מעולה!!!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת, תודה על עוד מתכון מושלם!
הכנתי יצא פצצה, טעים אש, ממכר ברמות, ו— קלי קלות
שמחה ממש שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
היי
האם אפשר להחליף את 100 גר שוקולד מריר בשוקולד חלב?
היי עדי,
אפשר(:
מוסיפים תערובת אגוזים קצוצים
אפשר להוסיף כחצי כוס אגוזים קצוצים.
לגרסה בריאה יותר האם ניתן להמיר את הפתי בר בשיבולת שועל?
תודה רבה על כל המתכונים המעולים שלך! אני אף פעם לא מאוכזבת ותמיד קוצרת מחמאות!!!
תודה לך וכל הכבוד שאת עונה אישית לכל תגובה ❤️
תודה תהילה על הפרגון😊
אפשר להמיר לשיבולת שועל דקה טחונה, ואני חושבת שבמקרה כזה כדאי לוותר על החלב.
בהצלחה!
מחפשת להמיר חצי מהביסקוויטים כי אין לי מספיק.
אם אשים חצי מהכמות שיבולת שועל, צריך לשים חלב?
רעיון חלופי אחר, אפשר לשים פירורים מעוגה קצת יבשה?
היי מילי,
את יכולה להמיר חצי כמות ביסקוויטים בשיבולת שועל, ללא שינוי נוסף. אפשר גם לשים פירורי עוגה אבל עדיף שיבולת שועל.
איך ניתן להמיר לפרווה? במידה ואני רוצה להכין עם שיבולת שועל במקום הפתי בר?
היי,
לגרסת פרווה אפשר לשים חלב סויה או מים במקום חלב ומחמאה/מרגרינה במקום חמאה.
במקרה שמכינים עם שיבולת שועל כדאי לוותר על החלב.
תודה רבה על המתכון הטעים!
האם יש הבדל בתוצאה הסופית בין שתי האפשרויות?
היי חנה,
אין הבדל, זה רק הזמן ששונה בין האפשרויות:)
יצא נהדר! תודה רבה על המתכון 🙂
באהבה שריאל,
שמחה שאהבת
שבוע נפלא❤️
אפשר להחליף את אחד המרכיבים בשמנת?
אפשר להשתמש בשמנת מתוקה במקום החלב ואז אפשר לוותר על החמאה והסוכר.
אם במקרה התערובת יוצאת יבשה יש להוסיף עוד כמה כפות שמנת בהדרגה ולפי הצורך.
אם מחליפים לפרווה
ומשתמשים בקצפתצמחית מתוקה מוכנה כבר (במיכל התרסיס הזה) זה גם טוב?
כמה צריך?
היי רבקה,
אם הכוונה לקצפת המוכנה אז זה פחות מתאים.
לגרסת פרווה אפשר לשים חלב סויה או מים במקום חלב ומרגרינה במקום חמאה.
היי אפרת,
אחלה מתכון.
תודה על אתר מושלם!!!!!
שבת שלום 😁😆😄
נראה ממש טוב!!
תודה רבקה ושבת שלום ❤️
בוקר טוב, אני צריכה לעשות כדורי שוקולד פרווה. למה אפשר להמיר את החלב והחמאה ובאיזה כמויות בדיוק? תודה!
במקום חמאה אפשר לשים מרגרינה ובמקום חלב אפשר לשים חלב סויה או חלב קוקוס (או מים). אותן כמויות.
אפשרות נוספת היא במקום חמאה וחלב לשים שני שליש כוס קצפת צמחית ואז אפשר לוותר גם על הסוכר.
שלום, האם אפשר להכין מהמתכון הזה כדורי שוקולד? ואם כן – מה צריך לשנות? תודה רבה!
כן אפשר.
אין צורך לשנות משהו במתכון.
היי הכנתי היום ויצא מושלם! מעניין אותי לדעת אם יש לך עוד טעמים חוץ משוקולד?
שמחה שיצא טעים 🙂
אין לי, יש לך רעיון לטעם שחשבת עליו?
שלום, יש לך שיטה טובה לריסוק פתיבר שיהיה אחיד ושלא יתפזר על כל השיש? בלי מעבד מזון כי זה טוחן דק מידי
תודה רבה
לשים כמה ביסקוויטים בשקית אוכל כפולה סגורה ולדפוק עם מערוך/פטיש.
תודה רבה אפרת. טעם גן עדן!
שמחה שיצא טעים 🙂
בוקר טוב:)
מה אפשר לשים במקום חלב שיהיה פרווה וטעים?
היי חן,
אפשר לשים חלב סויה או חלב קוקוס (או מים).
היי אפרת
אני רוצה להכין את הנקניק לפסח…האם ניתן להחליף את הפתי בר במצות? ואם כן כמה?
תודה 🙂
היי דנה,
נראה לי שעדיף לשים עוגיות יין לפסח באותה כמות.
היי,
אפשר להחליף ושוקולד חלב?
כן.
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק
כן אפשר.
יצא מדהיםםםם 😊תודה רבה
ורציתי לדעת אם פעם הבאה אפשר עם לבן ?
שמחה שיצא טעים 🙂
נראה לי שאפשר להכין עם שוקולד לבן.
הי,
המתכון הזה יצא ממש טוב ובקושי צריך מצרכים. תודה רבה יצא ממש ממש טעים. הייתי ממליצה להכין.
תודה סמדר, שמחה שאהבת 🙂
שלום האם ניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס/ממרח שקדים? אם כן מה היחס בכמויות תודה רבה
כן. אפשר לשים 2 כפות של שמן קוקוס במצבו המוצק.
יום מקסים 🙂
שלום אפרת
יצא טעים מאוד.לגירסת פסח האם אפשר לשים במקום פתיבר מצות?
נראה לי שכן.
היי אפרת תודה על עמוד מושלם💜
אפשר לוותר על פתיבר ולהוסיף קוקוס או שזה בעייתי?
תודה☺
היי טופז,
לא ניסיתי עם קוקוס בלבד. לדעתי תצטרכי לשים כמות גדולה של קוקוס שתספוג את השוקולד וכדי שזה יהיה מוצק ויציב (בסביבות 3 כוסות קוקוס).
לגרסת פרווה אפשר לשים חלב סויה או מים במקום חלב ומרגרינה במקום חמאה.
כן אפשר.
ואם אפשר גרסה פרווה למתכון…
שלום, רציתי לדעת איזו כמות של פרוסות יוצאת בסוף? תודה
היי שירה,
זה יוצא בסביבות 10-15 פרוסות, תלוי בעובי שחותכים אותן.
לגרסת פרווה אפשר לשים חלב סויה או מים במקום חלב ומרגרינה במקום חמאה.
לכמה דקות צריך להכניס את זה למיקרו?
היי אניטה,
ממליצה להתחיל ב-20 שניות, להוציא ולערבב קצת ואז להחזיר ל20 שניות נוספות וכך הלאה עד שזה נמס.
יצא טעים!!! אני רק בת תשע והכנתי לבד יצא מדהים! תודה!
כל הכבוד לך!
תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים 🙂
גם פעילות מגניבה עם הילדה וגם נשנוש טעים לאורחים בערב.
מקווה שיצא טעים (למרות שבטוחה שכן.כל המתכונים שלך יוצאים מעולה).
תודה
שמחה שנהניתם מההכנה 🙂
תודה ג’ן ושבת שלום
שלום, האם ניתן להשתמש בשמנת מתוקה במקום חלב? אם כן, צריך לשנות יחס באחד מהמרכיבים?
תודה, ורד
היי ורד,
אפשר להשתמש בשמנת מתוקה במקום החלב ואז אפשר לוותר על החמאה והסוכר.
אם במקרה התערובת יוצאת יבשה יש להוסיף עוד כמה כפות שמנת בהדרגה ולפי הצורך.
הי האם אפשר במקום קוקוס לשים סוכריות צבעוניות ?
כן, אפשר.
האם כדאי לנסות אננס מסוכר?
הכוונה לשלב אותו בתוך התערובת? אני לא בטוחה.
היי אני רוצה להכין את הנקניקיות שוקולד ולבפוך אותו ל”קוקילידה” המצרכים שבמתכון יספיקו לשבעה נפשות?☺
היי נטע,
אני מניחה שהכמות במתכון של נקניק השוקולד תספיק ל 7-10 יחידות קוקילידה.
האם אפשר פרווה,מים מרגרינה .!
כן, אפשר.
היי
תודה למתכונים שלכם.יצא טעים מאוד
תודה רוזה, שמחה לשמוע 🙂
היי, אפשר לעשות את המתכון עם ביסקויטים בטעם שוקולד?
כן אסתי, אפשר (למרות שיותר מוצלח עם ביסקוויטים רגילים).
יום נפלא 🙂
יצא טעיםםםםםםםם!
כבר הרבה זמן שאני לוקחת מתכונים רק מפה ורציתי לומר לך תודה! ניסיתי כבר כמה פעמים לכתוב לך ותמיד ההודעה נמחקה ולא האמנתי שהפעם זה ילך:)
היי אסתי,
אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
הי. לכמה פרוסות נקניק המתכון מתאים? יתאים ל25 ילדי גן?
תודה
היי לני,
לכמות של 25 ילדים מומלץ להכין ב”פעמיים” מאשר להכפיל כמויות.
יום מקסים 🙂
עם עושים כמות מאוד קטנה זה אפשרי לעשות רק עם חמישים גרם בסקוויט?
היי לולי,
אני בספק אם יהיה ניתן ליצור מכמות קטנה כל כך נקניק. אפשר להכין את הכמות במתכון ואם נשאר תמיד אפשר לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא.
הי, הכנתי בעבר ויצא טעים מאד!!
אין לי כרגע פתיבר.. ילך עם עוגיות לוטוס או שיהיה מתוק מדי?
תודה!
היי מעיין,
אני חושבת שעם לוטוס זה ייצא מתוק מידי.
שלום:) האם אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב? אפשרי לעשות חצי מריר וחצי חלב? אחד לשומרי סוכר ואחד ל״חוטאים״? תודה מראש;)
אפשר בהחלט 🙂 גם להמיר לשוקולד חלב וגם לשלב חצי-חצי.
שלום.
האם לאחר שהקפאתי את נקניק השוקולד –
ניתן לפרוס לפרוסות ולהקפיא?
כך, יש נשנוש מוכן לכל מקרה (אורחים או רעב למתוק).
תודה,
עינת
כן עינת, אפשר בהחלט. חשוב לאחסן בתוך קופסה אטומה היטב.
שבוע נפלא 🙂
כמה זמן אפשר לשמור תנקניק שוקולד במקפיא?? יש לי ארוע ולא רוצה שיהיה לי מדי עומסס!
כן ליזי, אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא.
שבת שלום 🙂
שלום.
אני רוצה להכין את הנקניק הוא נראה מעולה!!
אבל אין לי עוגיות פתיבר יש אפשרות לשים עוגיות חיוך במקום
תודה מראש:)
היי נטע,
נראה לי שכן, לא רואה בעיה 🙂
שימי אותה כמות – 250 גרם.
בהצלחה ושבת שלום!
אני בן 10 והכנתי את זה לגמרי לבד, וזה יצא טטעעעעעיייייםם!!!
אני לא מפסיק לחשוב על כמה זה יצא מוצלח.
תודה רבה על המתכון 🙂
כל הכבוד ארבל!! איזה כיף לשמוע 🙂
וואי תודה זה מתכון נדיר! אני בתחילת דרכי במטבח נקרא לזה כך ויצא פשוט משוגע תודה רבה(:
שמחה שאהבת ישראל 🙂
יום נפלא!
אפשר להשתמש ברדיד אלומניום במקום נייר נצמד?
כן עדי, אם אין לך ניילון נצמד אפשר להיעזר ברדיד אלומיניום או שקית קוקי.
תודה רבה!
האם ניתן להמיס את החומרים:חלב,שוקולד וחמאה על הגז? שמים הכל בסיר וממיסים?
תודה!
כן זהר, אפשר להמיס בסיר על אש נמוכה.
הכנתי את נקניק השוקולד ויצא מדהיםםם!! ממש מומלץ רציתי לשאול אם ממירים את החלב והחמאה במים או מיץ תפוזים ומרגרינה זה לא יהרוס??
תודה על הכל אתר מדהים.
היי אודל,
שמחה שאהבת את המתכון 🙂
אין בעיה להמיר חלב במים וחמאה במרגרינה. מניסיון זה עדיין יוצא טעים 😉
תודה רבה!
האם אפשר להשתמש בחלב סויה?
כן יערה, אפשר.
שמים אח|כ את התערובת על הניילון כגוש?
היי קרן,
לאחר שהתערובת מוכנה צריך להכניס אותה (עם הקערה) למקפיא למשך כ-10 דקות כדי שתהיה יותר יציבה ואח”כ להוציא מהמקפיא, להניח הכל כגוש על ניילון נצמד, לעצב עם הידיים צורה של נקניק ולגלגל בניילון הנצמד (גם אחרי שגילגלת עם הניילון הנצמד את יכולה להמשיך לעצב את הצורה).
יום נפלא 🙂
מה לעשות???
היי אוראל,
לא נורא, עדיין אפשר להשתמש בזה. אם נשארו לך עוד ביסקוויטים אני ממליצה לפורר אותם גס ולערבב עם האבקה. פשוט לעשות שילוב.
ופוררתי את*
אני עשיתי נקניק אחד ופוררתימאת הפתיבר עד לרמה של אבקה
אין לי שוקולד בבית אפשר אולי להשתמש בקקאו?
הי שחר,
אפשר לשים 3 כפות אבקת קקאו ובמקום 2 כפיות סוכר לשים 3-4 כפות סוכר כי הקקאו מר יותר.
במקום 40 גרם חמאה אני ממליצה לשים 50 גרם חמאה.
כל כך טעים נפלא ונהדר אבל חבל על התמונות הלא צנועות
שמקלקלות את הטעם הטוב ,אולי זה בכלל בלי שייכות אליכם.
תודה לכם מעומקא דליבא
תודה רבה על התשובה המהירה!
אתר מקסים:-)
האם אפשר להחליף את החלב בקצפת צמחית כדי שיהיה פרווה?
תודה!
היי רותם,
כן אפשר.
אפשר גם להכין עם מים במקום החלב.
תודה !!
יצא לי מעולה!!!
מעולה! שבוע נפלא 🙂
האם אפשר חצי כוס מיץ תפוזים במקום החלב ?
אין לי מחמאה – האם אפשר מרגרינה ?
היי הדס,
עדיף מים במקום החלב (כי יש צורך לחמם אותם) ואפשר מרגרינה.
אז אמתין למחר לטעום שוב. תודה על התשובה. ערב נעים
עזרה בבקשה הכנתי עוגת שוקולד שאיך נומר לא יצאה משהו החלטתי לשדרג מעט לסגנון של הנקניק. הוספתי פתי בר המסתי שוקולד חלב עם חלב גילגלתי בקוקוס הקפאתי חתכתי אך עדיין הטעם לא משהו. אודה לכם עם תוכלו לעזור.
הי אורית,
קשה לי לומר אם אפשר לשפר מאחר ולא טעמתי את זה. אם חסר טעם או חסרה מתיקות אז אפשר להוסיף סוכר (בשלב כזה עדיף להמתיק באבקת סוכר) או להוסיף ממרח שוקולד/נוטלה.
לפעמים לוקח זמן לטעמים להתחבר ויום למחרת הטעם משתפר לטובה.
סוף הדרך לא יכולתי להתאפק הכנתי לטעימה כדור שוקולד מעדן ממתין עכשיו למנוחה במקפיא עד שהילדים יחזרו’ תענוג’ תודה על המתכונים המדויקים’ הולכת להכין את עוגת המעדנים’
מעולה! אני שמחה לשמוע 😉
הי
הבת שלי לא אוכלת דברי חלב מה אפשר לשים במקום חלב וחמאה,האם אפשר לשים חלב קוקוס ושמן?
הי שרה,
במקום חלב אפשר להשתמש בחלב קוקוס או במים.
במקום חמאה אני ממליצה לשים שמן קוקוס/ מחמאה מאחר והם במרקם דומה לזה של החמאה (נוזלים בחום ומתקשים בקירור). לגבי שמן רגיל, במתכון הזה פחות מומלץ.
יום נפלא 🙂
לדעתי צריך קצת יותר תערובת שוקולד( 200 גרם על כוס חלב) ביחס לביסקוויטים,או למעוך את הביסקוויטים ממש דק.
אפשר להשתמש בשוקולד עם שקדים למשל בשביל להוסיף עניין, או להוסיף קצת קפה..
היי עומר אני חושבת שדווקא צריך למעוך בסקוויטים גס כדי שזה יתרום ליופי של הנקניק וזה לא פוגם בטעם