שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-45 דקות

מס’ מנות: 8-12 יחידות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 תפו”א בינוניים מבושלים

1 גזר מבושל (אפשר לחסוך את הבישול והשתמש במקום ב-3/4 כוס גזר גמדי קפוא)

1/2 בצל קטן

3-4  פרחי ברוקולי משקית קפואה

4 כפות תירס מקופסת שימורים

3 כפות שמן זית

1/3 כוס פירורי לחם

תיבול: 1/3 כפית מלח, 1/2 כפית אבקת מרק (מומלץ ללא מונוסודיום גלוטמט) ו1/2 כפית כורכום (בשביל הבריאות..)

לציפוי: פירורי לחם מוזהבים ושומשום.




אופן הכנה:

-מועכים את תפוח האדמה בעזרת מועך פירה. מניחים את הבצל, הגזר והברוקולי במעבד מזון, טוחנים עד לתערובת חלקה ומעבירים לקערה.  (מומלץ שלא לטחון את תפוח האדמה אלא למעוך בעזרת מועך פירה וזאת על מנת שהתערובת תצא מעט יותר מוצקה).

-מוסיפים לקערה את התירס ויתר החומרים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

-מחממים תנור ל-200 מעלות. פורשים נייר אפיה בתבנית התנור ומשמנים את הנייר.

-בעזרת הידיים, יוצרים צורה של אצבעות או כדורים ומגלגלים בפירורי לחם (במידה והתערובת רכה מידי מומלץ להכניס אותה למקפיא לחצי שעה לפני שיוצרים צורה).

-מסדרים את הנאגטס על נייר האפייה משומן, מרססים מעל מעט שמן ומכניסים לתנור למשך כ 35-45 דקות, עד שמזהיבים ונעשים פריכים (מומלץ להפוך צד לאחר 20 דקות ראשונות).

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

טיפים:

*ניתן להכין את התערובת יום לפני ולשמור במקרר. למחרת נשאר רק ליצור צורה, לגלגל בפירורי הלחם ולהכניס לתנור.

*ניתן להכין צורות נוספות בעזרת קורץ עוגיות.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
ירקות מבושליםירקות מבושלים
גלידת אוראו גלידת אוראו
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
יפית רמתי (11:52 23.12.2022)

היי אפרת, יש לי גרגירי תירס קפוא , מה עושים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:34 23.12.2022)

היי,
אפשר להשתמש בהם.

avatar
יפית רמתי (12:44 23.12.2022)

צריך לבשל אותם קודם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:35 23.12.2022)

לא(:

avatar
חיה (15:39 19.03.2021)

היי אפרת,
הכנתי את העיסה עכשיו,
יש אפשרות להכניס את זה למקרר עד מוצ”ש.
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:53 19.03.2021)

היי חיה,
כן אפשר:)

avatar
עינת (19:20 23.08.2020)

היי אפרת
אין לי מעבד מזון
קוצץ ירקות חשמלי ?
או פומפיה ?
תודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:48 23.08.2020)

אני חושבת שאפשר להשתמש בקוצץ ירקות חשמלי.

avatar
שרה (12:58 23.07.2020)

היי אפרת,
תודה על עוד מתכון מדהים
הרגע סיימתי להכין את עוגת השיש עם קינמון – מושלם!!
שאלה לגבי התרסיס שמן
אין לי תרסיס יש אפשרות בדרך אחרת
למשל עם מברשת?
תודה רבה
שרה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:21 23.07.2020)

שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
כן, אפשר להבריש שמן עם מברשת.

avatar
יעל (09:13 2.08.2019)

הי
האם צריך לבשל או להםשיר את הברוקולי לפני ההוספה לתערובת,?
אפשר ללא אבקת מרק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:16 2.08.2019)

אם זה ברוקולי טרי אז יש לבשל עד לריכוך. אם זה ברוקולי קפוא מספיק להפשיר מעט.
אפשר לוותר על אבקת המרק.

avatar
חן (19:19 13.02.2019)

היי אפרת היקרה.. הכנסתי את הבלילה למקפיא למשך 20 ד’ק ועדיין הנאגטסים התפרקו.. יש לך רעיון למה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:19 13.02.2019)

היי חן,
אולי התערובת קצת נוזלית. אני חושבת שכדאי להוסיף קמח או פירורי לחם כדי לייצב אותה.

avatar
טל (23:18 2.10.2018)

בס״ד

היי אפרת,
תודה על האתר הנהדר, ובראש ובראשונה, שימושי ביותר.
אני לא מעוניין להשתמש בתפו״א אלא בבטטות, אולי אפילו סגולות.
כתבת למעלה שייתכן שבטטות לא יוכלו להחזיק את התערובת.
האם ניתן לפתור זאת ע״י הוספת ביצה לבלילה ?

תודה מראש.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:39 3.10.2018)

היי טל,
את הבטטות לא מומלץ לטחון במעבד מזון אלא למעוך בעזרת מזלג. מומלץ גם להניח לבטטות להתקרר לגמרי לפני שמועכים אותן (הבטטות יציבות יותר לאחר קירור).
אם התערובת לא מחזיקה אפשר להוסיף ביצה ופירורי לחם.
יום מקסים 🙂

avatar
עינב (16:24 24.04.2018)

היי,
האם אפשר להחליף את הברוקולי בבטטה?
תודה ויום נפלא

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:34 24.04.2018)

כן אפשר. בטטה קטנה.

avatar
אודליה (20:07 15.05.2017)

היי אפרת, נראה מעניין! אם אין לי ברוקולי, אפשר לשים כרובית משקית קפואה או קישוא? או גם וגם (עדיף לי 🙂 )? אם כן, איזה כמויות? ואם אין לי מעבד מזון, אפשר למעוך את הכל עם מזלג (כמה שאפשר) אחרי הבישול במים? תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:05 15.05.2017)

היי אודליה,
אפשר לשים כרובית משקית קפואה (אותה כמות – 3-4 פרחים). לגבי קישוא, יש בו הרבה נוזלים ולכן אני מתלבטת לגביו (חוששת שהוא ירטיב את התערובת).
אפשר למעוך עם מזלג. את הבצל אפשר לגרד בפומפיה דקה ולסנן מנוזלים.
בהצלחה 🙂

avatar
אודליה (21:35 15.05.2017)

תודה רבה! רציתי להכין עכשיו אבל נזכרתי שהשתמשתי בפירורי הלחם שהיה ברשותי אתמול לקציצות טונה אפויות (יאמי 🙂 ) ולא נשאר לי. אכין בהמשך השבוע בע”ה. בינתיים הולכת לכתוב לך שוב מדף מתכון אחר ואספר לך על הבלגן שעשיתי עכשיו חחח 🙂

avatar
אסתי (16:33 16.01.2017)

היי
אפשר להחליף את הברוקולי והתירס במשהו אחר?
תודה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:43 16.01.2017)

היי אסתי,
על הברוקולי אפשר לוותר ולשים עוד תפו”א קטן מבושל במקום.
גם על התירס אפשר לוותר אבל קחי בחשבון שאם מכינים לילדים הם אוהבים שיש תירס בפנים.

avatar
רעות (10:56 6.12.2016)

היי
אפשר להחליף את התפו״א בבטטה או משהו אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:19 6.12.2016)

היי רעות,
תפוחי האדמה הם הבסיס כי הם בעצם מחזיקים את התערובת. אני חוששת שבטטה תהיה רכה מידי ולא תחזיק.

avatar
מדען (21:24 19.11.2015)

למה זה מתפרק לי בתנור? הצורה היתה יפה כשהכנסתי את הנאגטס… ואחרי כמה דקות הם כאילו קרסו.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:29 19.11.2015)

מוזר, כי בתנור הם דווקא אמורים להתייצב.
יכול להיות שהתערובת הייתה נוזלית או רכה מידי?

avatar
מדען (10:55 20.11.2015)

יכול להיות, כי הוספתי קצת חמאה וחלב לתפוח אדמה המעוך 🙂
אני אנסה פעם הבאה בלי.

תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:08 20.11.2015)

אני מניחה שזאת הסיבה 🙂
שבת שלום!

avatar
ליאור (12:12 21.09.2015)

האם ניתן להוסיף קישוא במקום הברוקולי?
אם כן באיזו צורה?
תודה על כל המתכונים הנפלאים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:54 21.09.2015)

כן ליאור, אפשר לשים קישוא אחד בינוני וצריך לבשל אותו לפני במים (כמו את תפו”א והגזר).
גמר חתימה טובה 🙂

avatar
סבטה (15:27 11.08.2015)

האם את התפו”א והגזר לבשל עם קליפה או בלי?
וגם האם את השמן זית להוסיף לתוך הבלילה או שזה בשביל לשמן את התבנית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:40 11.08.2015)

היי סבטה,
עדיף לקלף לפני בישול. מומלץ לחתוך את תפו”א לקוביות כדי לקצר את זמן הבישול.
3 כפות שמן זית מוסיפים לתוך התערובת.
בהצלחה 😉

avatar
אהובה (17:39 14.02.2015)

תודה על מתכון קל וטעים מאוד.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:05 14.02.2015)

בשמחה אהובה 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן ושבוע טוב!

avatar
הודיה (08:20 2.02.2015)

אפשר להכין כולל אפייה ולהקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:26 2.02.2015)

הי הודיה,
בדר”כ אפשר להקפיא כל דבר למעט תפוחי אדמה ומאחר ואחד המרכיבים במתכון הוא תפוח אדמה זה לא מומלץ במקרה הזה.

avatar
אורחן (23:01 12.08.2014)

הכנתי ויצא ממש טעים וקריספי ומגניב!
במקום ברוקולי שמתי קצת שעועית ירוקה (קפואה) והוספתי עוד כלמני תבלינים… תודה רבה על המתכון 3>

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:52 13.08.2014)

מעולה! תודה על העדכון 😉

avatar
אסתי (17:12 21.07.2014)

נשמע טעים.. במה אפשר להחליף את הברוקולי אם לא אוהבים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:15 21.07.2014)

הי אסתי,
אפשר לוותר על הברוקולי ולהכין בלי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:19 20.05.2014)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
רויטל (20:39 20.05.2014)

יצא טעים מאוד!!

avatar
ליטל (16:21 20.05.2014)

יצא מעולה, תודה!
הילדים אכלו ונהנו וגם אנחנו 🙂

לקריאת כל התגובות