זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 55 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ
4-5 שיני שום קצוצות
סלסלת פטריות שמפיניון טריות פרוסות/קצוצות גס
סלסלת פטריות פורטובלו טריות פרוסות/קצוצות גס
חצי כוס גריסי פנינה (יש לשטוף היטב ולסנן)
7 כוסות (1.7 ליטר) מים רותחים
2 כפות מלאות קורנפלור + חצי כוס מים קרים
שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
כפית ושליש מלח, כפית אבקת מרק/פטריות, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.
-מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות (יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים גריסים ומים רותחים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 30 דקות.
-מערבבים 2 כפות מלאות קורנפלור עם חצי כוס מים קרים עד לבלילה חלקה ומוסיפים למרק. מוסיפים עלי פטרוזיליה ומתבלים במלח, אבקת מרק/פטריות ופלפל שחור ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות נוספות.
הערה: אם המרק לא סמיך מספיק לטעמכם ניתן להוסיף כף קורנפלור נוספת מעורבבת עם 2 כפות מים קרים ולבשל על אש גבוהה ללא מכסה כ-5 דקות.
- מרק עגבניות איטלקי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מרק עשיר לחורף |
- מרק אפונה יבשה |
- פסטה עם פטריות |
- מרק כתום עם עדשים
המרק יצא לי קצת צמיגי, יעזור אם אני אטחן אותו? כמו כן האם הפטריות אמורות להיות מבושלות עד הסוף?
מה הכוונה צמיגי?
אם תטרחי אותו הוא יהיה סמיך.
הפטריות צריכות להיות מבושלות
האפ אפשר להשתמש באבקת שום במקום שום?
במרקים עדיף להשתמש בשום טרי אבל אם אין לך אפשר לשים אבקת שום.
אני מוסיפה שורש פטרוזיליה חתוך קטן קטן, גזר ותפוח אדמה חתוכים לקוביות קטנות וכן שורש סלרי לא גדול בשלמותו (אותו אף אחד לא רוצה לאכול). שורשים אלה מוסיפים המון לטעם. אחד המרקים האהובים אצלנו, כולל הנכדים.
נשמע מעולה:)
תודה רימה
היי אני באמצע להכין
התחלתי עם הכמות שלך אבל יש לי רק קופסא אחת של פטריות שימורים
זה בסדר? או שחייבים 2 קופסאות
זה בסדר. ממליצה להפחית כוס מכמות המים.
אוף.. המרק נהרס
הוא איכשהוא נשרף למרות שהקפדתי בדיוק על הטיימר
הוא עכשיו בצבע חום כהה כזה 🙁
איך הוא נשרף? 😟
בישלת על אש גבוהה?
הי אפשר לשים קמח במקום קורנפלור ורוטב פטריות במקום אבקת פטריות?
כן אפשר.
חשוב רק לערבב היטב את הקמח עם המים לפני שמוסיפים למרק כדי שלא יהיו גושים.
יצא מושלם ! טעים ממש ! הוספתי גזר מגורד וגבעול סלרי קצןץ דק.
תודה סיגי, שמחה שיצא טעים🙂
יצא טעיםםםםם
כולם מאד נהנו, וכמעט לא נשאר לי…
תודה רבה!!!!!!
תודה לך שחזרת לשתף!❤️
הי אם ארצה לעשות ל10 מנות?
להכפיל הכל לדעתך?
תודה רבה!!
כן:)
סבבה שאלתי כי
פשוט התלבטתי לגבי חלק מהרכיבים, כמה להוסיף…
( כי הרגשתי שהיה צריך קצת פחות מים..)
מתכון מעולה
אפילו שאת מכפילה את כל הכמויות – מים את יכולה לשים 11-12 כוסות (במקום 14), לטעום ולהחליט אם להוסיף עוד.
הי אפרת תודה על המתכונים
אם שמה גריסים רגילים האם להשרות לפני כן?
תודה
לא חייב. מספיק לשטוף היטב ולסנן.
הכנתי אבקת מרק ביתית מהאתר שלך, יתאים פה למתכון?
כן 🙂
אפרת יקרה!
תודה רבה על כל המתכונים! יוצא לי להכין הרבה והכל יוצא פצצה!!
המרק יצא מעולה מעולה!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
בסוף הכנתי ככה
יצא טעים אש!
נראה מעולה!
היי אני מכורה לאתר שלך!
רציתי לשאול – יש לי רק קופסא אחת של שמפניון. יספיק?
היי
עדיף להכין חצי מהכמות או להוסיף תפוח אדמה.
האם אפשר להוסיף חלב למרק?
אפשר להוסיף שמנת לבישול, עדיף מאשר חלב
יצא ממש טעים,
ללקק את האצבעות
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי,
האם אפשר להכין בלי פטריות? אני רוצה מרק רק עם גריסים. והאם הכמות של המים משתנה?
תודה רבה!!
היי
מצרפת מתכון למרק גריסים(:
שלום אפרת! איזה תיבול ניתן לשים במקום אבקת מרק?
היי,
אפשר לוותר על אבקת מרק ולהוסיף מעט מלח לפי הטעם
יצא טעים ממש!!
תודה!
הכנתי לפני יומיים וזה היה במקרר מאז, נראה לך עדיין טוב?
שמחה שיצא טעים!
מומלץ לאכול את המרק עד 4-5 ימים מיום ההכנה, כך שאם עברו יומיים הוא אמור להיות עדיין טוב.
מתכון מעולה!! תודה
איזה כיף שאהבת את המתכון🌺
הכנתי את המרק הזה יצא מעולה תודה רבה
אשמח לשמוע מה אפשר להכין לצידו בתור תוספת
שמחה מאד שאהבת את המתכון🌷
אפשר להכין תוספת כמו אורז/פירה ואפשר להוסיף מנה של דג או מנה בשרית כמו עוף/ פרגיות/חזה עוף ועוד.
הוספתי למרק גזר תפוח אדמה, וקישוא יצא מעדן. תודה!
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌷
טעים ממש! אנחנו הוספנו גם חלב קוקוס ויצא מעולהה
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף❤
היי טפרת,
המתכונים שלך מככבים אצלי.
איזה ירקות ניתן להוסיף למרק?
תודה רבה
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להוסיף תפו”א, בטטה, קישוא, גזר וכו’.
תודה
אפרת, תודה ענקית!!!
פתאום נחתה עלי הרוח להכין מרק למרות שזה לא כ”כ מתאים לעונה….
ויצא פשוט טעים ומושלם!!!
תודה על כל המתכונים המושקעים , ובמיוחד על הטיימרים שעוזרים בהכנה:)
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה על הפרגון😊
האם יתאים להחליף את הגריסים בפתיתים?
היי,
פתיתים פחות מתאימים. אפשר לוותר על גריסים או לשים אטריות דקות.
-כהמשך-
רציתי לאמר לך תודה ע-נ-ק-י-ת!!!! את לא יודעת כמה המתכונים שלך שימושיים, ומה שהכי מדהים שאת מאוד מדייקת! יש לי בבית 2 מדפים שלמים של ספרי מתכונים (קניתי כי עדיין לא הכרתי את המתכונים שלך..) ובאף מתכון לא כתובה כמות מדויקת של מלח פלפל וכד’. תודה תודה תודה
שמחה כל כך שאת נהנית מהמתכונים! תודה על הפרגון🌺
שלום יקרה! אפשר לוותר על הפורטבלו? אני מפחדת לטעום דברים חדשים…
היי,
את יכולה להחליף את הפורטבלו בכל סוג פטריות אחר שאת רגילה אליו, ואפשר גם לוותר עליהן.
אפשר להוסיף גזר? במידה וכן באיזה שלב?
נראה מעולההה כמו כל המתכונים שלך
היי,
אפשר להוסיף גזר לאחר הפטריות.
שמחה שאהבת את המתכון(:
בוקר טוב,
האם יש צורך לשטוף את הפיטריות?
תודה🌸
היי,
אני אישית אוהבת לשטוף ולייבש קלות את הפטריות לפני השימוש.
אפשר לווותר על פטרוזליה
היי,
פטרוזיליה מאד מוסיפה אבל אפשר לוותר עליה(:
המתכונים שלך אפרת, פשוט מדהימים!
מרק נפלא ומעודן.
מעבר לכך, כל כך נוח ששילבת טיימר תוך כדי שלבי ההכנה.
שדרוג מעולה 🙂
שמחה מאד שאהבת את המתכון תודה על הפרגון❤
היי אפרת. אני מתכננת להכין את המרק ביום ששי בסיר גדול של 5.5 ל’. אוסיף עוד חבילה של פטריות ואולי בטטה קטנה או חתיכה של דלעת (אבל לא גזר). אגב, לכל המרקים שאני מבשלת אני מוסיפה שורש פטרוזיליה חתוך קטן-קטן (מטגנת קצת עם הבצל) ושורש סלרי, רק למיצוי הטעם. תוכלי להנחות אותי בבקשה לגבי הכמויות (גריסים, מים וכו’) ומתי להוסיף את הירק הכתום? תודה מראש
היי רימה,
לסיר בנפח 5.5 ליטר ועם הירקות שציינת הייתי מכפילה כמויות פי 2. את הבטטה/דלעת תוסיפי אחרי הפטריות.
בהצלחה😊
הי אפרת,
אני מאד אוהבת את האתר שלך, מכינה ממנו מלא ולא תמיד יוצא לי להגיד – תודה! שאלה לגבי המתכון הזה: האם אפשר להוסיף פטריות מיובשות משקית? תקועות אצלי במקרר מלא זמן ואני לא יודעת מה לעשות איתן, והפעם יש לי רק סלסלת פטריות אחת….
היי ענת,
אפשר להוסיף פטריות מיובשות למרק. הן אומנם תהיינה במרקם שונה מפטריות טריות אבל עשויות לשדרג את המרק(:
תודה על הפרגון!
היי
אפשר אורז במקום הגריסי פנינה?
היי רחלי,
כן, אפשר אורז(:
חייבים את הגריסים?
אני אוהבת מרק פטריות על מלא
לא חייב(:
היי
אם אין לי כרגע קורנפלור מה אני עושה?
היי רחלי,
אפשר לשים 2 כפות מחוקות קמח.
תודה
בטעות הוספתי את הקורנפלור לפני שהבאתי לרתיחה והבישול ל30 דקות, מה עושים?
היי מיכל,
אל תדאגי, זה אמור להיות בסדר😊
אפשר לוותר על הפורטובלה
היי נויה,
את יכולה להחליף את הפורטבלו בעוד סלסלת שמפניון או כל סוג אחר של פטריות.
היי אפרת, אין לי אבקת מרק פיטריות,נראה לך שיהיה טעים גם עם אבקת מרק עוף או שעדיף לוותר?
תודה רבה
היי אורית,
את יכולה לשים אבקת מרק עוף😊
היי יקרה
תודה על המתכון!
במידה ואני לא אוהבת פטרוזליה (וכוסברה אפילו פחות), האם ניתן לוותר? האם היא מורגשת מאוד במרק?
תודה רבה
היי רותם,
ניתן להוריד אין בעיה.
האם אפשר עם פטריות משימורים?
זה מה יש לי בבית כרגע?
היי יהודית,
אפשר אבל פחות מומלץ כשמדובר במרקים כי הפטריות הטריות נותנות את כל הטעם.
*לכמות שבמתכון 2 קופסאות שימורים.
יצא טעים. תודה רבה על האתר האלוף.
שמחה שאהבת דינה ❤️
יצא מעולה! תודה
יצא מעולה! תודה
תודה דלית!
שמחה שאהבת ❤️
האם אפשר לוותר על הפטריות פורטבלו?
תודה
היי פנינה,
אפשר אם את לא אוהבת, תוסיפי אולי סוג אחר של פטריות או עוד סלסלה נוספת של שמפיניון
יום מקסים♥
רציתי לשאול . במקום גריסים ניתן להשתמש בקינואה או משהו דומה
בגלל בעיית גלוטן
ובהזדמנות זו תודה על המתכונים המדהימים!!
כן אפשר.
הי אפרת, לאור המרקים המדהימים שלך שכבר הכנתי אני רוצה להכין גם את המרק הזה, אבל בכמות גדולה יותר, סיר גדול של 5 ליטר לערך. האם אני חיבת להכפיל ב3 את כל החומרים, כולל הפטריות, הגריסים והתיבול? כרגע יש ברשותי רק חבילת שמפיניון וחבילת פורטובלו.
היי לימור,
בגלל שזה מרק פטריות, אם יש לך רק 2 חבילות של פטריות אז תכפילי את יתר החומרים רק ב1.5 (הכוונה להכין עם 10.5 כוסות מים).
הי אפרת, מעדכנת שאתמול בערב הכנתי לפי הכמות במתכון (7 כוסות), ויצא מדהים! פעם הבאה אכין כמות גדולה פי 3 ואדאג שיהיו לי 6 חבילות פטריות! תודה רבה על עוד מתכון מהמם!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
שלום רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בפטריות מקופסת שימורים?ואם כן איזה כמות?
תודה אשמח לתשובה!
היי רחלי,
אפשר אבל פחות מומלץ כשמדובר במרקים כי הפטריות הטריות נותנות את כל הטעם.
*לכמות שבמתכון 2 קופסאות שימורים.
אפרת שלום רב,
הכנתי כמות כפולה. מאד טעים ! אני רוצה להקפיא חלק. האם ניתן להקפיא מרק עם פטריות?
אני חושבת שאפשר.
שלום אפרת
במידה ואני משתמשת בעוד 2 סלסילות פטריות האם אפשר לוותר על הקורנפלור או לפחות להפחית מהכמות
תודה על תשובתך
היי עליזה,
תוסיפי בסוף רק לפי הצורך. אם המרק מספיק סמיך אז אפשר לוותר.
היי תודה על המתכונים המעולים!!
רציתי לשאול אם מתאים להוסיף למתכון הזה שמנת מתוקה (כמו במתכון השני שלך של המרק פטריות)
כן אפשר.
במקום קורנפלור אפשר להוסיף שיבולת שועל . זה מה שאני מוסיפה במרקים ויוצא מאוד טוב וגם גם בריא יותר
היי
כבר הכנתי בעבר את המרק ויצא מושלם
יש לי פחות מסלסלת פטריות ואני רוצה להשאיר את שאר הכמויות
ייצא טוב את חושבת?
היי נוי,
ממליצה להפחית כוס מכמות המים.
מרק מעולה!!, טעים ומשביע, תודה אפרת!
שמחה שאהבת 💜
הי אפרת,
הכנתי את המרק ויצא פשוט מושלם!!! טעים טעים.
תודה רבה:)
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך
היי אפרת תודה על המתכונים!
אין פרטורזליה שמיר גם מתאים או שעדיף לא לשים שום ירק?
תודה רבה !
כן, אפשר לשים שמיר.
את גורמת לי להכין מתכונים ממש טעימים, קלים ובריאים.
תודה לך!
המרק מנחם, מחמם את הנשמה, מה עוד שאני מאוד אוהבת גריסי־פנינה ופטריות.
תודה כבר אמרתי? ❤️
שמחה שיצא טעים 💖
אפשר להקפיא את המרק?
אני חושבת שכן.
היי אפרת, במה ניתן להחליף את אבקות המרק?
אפשר לוותר ולהמליח יותר לפי הטעם.
היי
מהי הכמות של הקמח במידה ואני מחליפה אותו בקונפלור?
2 כפות רגילות (לא מלאות).
היי אפרת
אני מכינה את המרק עכשיו ומגלה שאין לי פטרוזיליה אלא רק כוסברה.
האם אפשר לוותר על הירק או שאולי אפשר לשים כוסברה? מה עדיף?
תודה על מתכונים נהדרים
שימי כוסברה.
אני רוצה להכין מרק גריסים אבל חסר לי גזר ופטריות טריות אפשר לשים פטריות מקופסאת שימורים? גזר אין לי
תכיני את המרק הזה- מרק גריסים.
תכיני בלי הגזר ואם יש לך ירק אחר כמו דלעת, דלורית, בטטה אז אפשר להוסיף.
האם חייבים את הקורנפלור ? איך זה יוצא בלי ? ( מנסה לקצץ בקלוריות מטעמי דיאטה )
אפשר להכין בלי הקורנפלור אבל המרקם ייצא קצת דליל. הקורנפלור מסמיך את המרק.
ניראה טוב ממש!!🤗
תודה 🙂
אפרת בוקר טוב וכמעט שבת שלום 🙂
הפעם לא הגעתי בשביל לשאול שאלות 🙂 הגעתי לומר לך תודה!!!!
בינתיים מקטגוריית המרקים עשיתי את המרק הזה ואת מרק העדשים והם פשוט נפלאים ישתבח שמו לעד. כמובן שעשיתי עוד מתכונים רבים מהאתר וברוך השם בעלולי מלקק את האצבעות.
יהי רצון שהשם ימשיך לברך את ידייך ושתוציאי תחתיהן מעדני עולם. אמן.
תודה רבה
תודה רבה שמרית יקרה ❤️
גם במרקם אבל בעיקר בהרגשה.
יש ירק שיכול לתקן?
שוב תודה!
אולי בישול של קישואים ואח”כ טחינה שלהם יכולה לעזור ל”אוורר” את המרק. בכל מקרה הייתי מוסיפה לחצי מכמות המרק מים ומחית קישואים מבושלים.
את החצי השני אפשר להקפיא או לשפר באותו אופן אם זה יוצא מוצלח לטעמך.
SORY עוד שאלה להיום:
הכנתי מרק שורשים (בצלים, שורשי סלרי ופטרוזליה, גזר, קולורבי ותפו”א.)
ריסקתי וזה מאד כבד.
את הגזר הוצאתי לאחר הבישול. קודם הריסוק.
מה לדעתך אפשר להוסיף כדי לפתור זאת?
הרבה תודה לך!
אם זה יצא כבד מידי מבחינת המרקם אפשר להוסיף למרק מים ולדלל אותו קצת. כמובן לשפר תיבול אחר כך.
אפרת יקרה
האם ניתן להשתמש בבורגול במקום גריסים והאם זמן הבישול משתנה?
תודה על המתכונים הנפלאים וחג שמח(:
כן אפשר.
לא אמור להיות שינוי בזמנים.
חג שמח ❤️
אפשר להכין עם גריסים רגילים?
כן.
האם ניתן להשתמש בגריסי כוסמין במקום? ובמה ניתן להחליף קונפלור?
אני חושבת שכן.
הקורנפלור תפקידו להסמיך את המרק. אפשר לשים במקום קמח רגיל או שיבולת שועל דקה (רצוי טחונה).
מתכון מצויין!! פשוט להכנה וכל כך טעים. תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
היי.
האם אין צורך להשרות את הגריסים?
לא. מספיק לשטוף ולסנן.
היי אפרת, יופי של מתכון ושאלתי היא האם ניתן לוותר על אבקת מרק פטריות? אני משתדלת כמה שפחות אבקות מסוג זה. תודה רבה
אפשר לוותר ולהמליח יותר לפי הטעם.
אפרת היי
יש לי רק פיטריות פורטובלו האם אפשר רק מהן להכין?
מעוניינת להכין רק למנה אחת או שתיים אפשרי להשתמש בסלסלה אחת ואז להפחית לחצי את הקורנפלור המים גריסי הפנינה והשאר ?
ובמקום אבקת מרק מה ניתן להשתמש חוץ מלהוסיף מלח או להכין מאבקת המרק שבאתר ?
תודה .
אפשר ואת כל יתר הכמויות תפחיתי בחצי.
תוותרי על אבקת המרק.
ט ע י ם ב ר מ ו ת !!!!!!
כמה פשוט להכנה
תודה על עוד מתכון מעלף
שמחה שאהבת!
תודה אסנת.
שבוע נפלא 🙂
שבוע טוב אפרת!
נראה מתכון מוצלח
מה זה פטריות “פורטבלו”?
ודבר נוסף, לא הבנתי כמה מים, ידוע לי ששבע כוסות זה בדיוק ליטר לא?
תודה
שבוע טוב 🙂
פטריות פורטבלו אלה פטריות כהות יותר מפטריות שמפיניון.
כל כוס מים זה 240 מ”ל.
מרק טעים מאד.
תודה רבה
שמחה שיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום,
אפשר להשתמש בפטריות משימורים?
היי רחלי,
פחות מומלץ. במרקים עדיף להשתמש בפטריות טריות.
היי אפרת, תודה על המענה
לגבי הפטרוזיליה – איך קוצצים אותה? עם סכין או מספריים או מה?
לגבי השום – לכמה הכוונה קצוץ? חתוך דק? עם מה חותכים עם סכין?
מעבד מזון קטן יכול להיות טוב לקציצת שום ו/או פטרוזיליה?
בנוסף את השמן אפשר לשים בסיר קר או שצריך לחמם קודם את הסיר?
תודה רבה על הכל
פטרוזיליה אפשר לקצוץ עם סכין.
שום- לחתוך עם סכין לחתיכות קטנות.
אין צורך להפעיל מעבד מזון בשביל זה.
לגבי חימום השמן – לא משנה.
היי אפרת
תודה על מתכון מדהים
בדיוק רציתי מרק גריסים
כמה שאלות:
1. כמה זמן לחמם את השמן זית? לשים אותו בסיר קר?
2. אפשר להשתמש בשום כתוש מוכן או שעדיף שלא? ואם כן כמה כפיות מהצנצנת לשים?
3. אם אין פטריות פורטבלו זה קריטי? אפשר לשים שתי סלסלאות שמפניון? משהו אחר?
4. למה הכוונה לקצוץ את הפטריות גס?
5. לגבי הפטרוזיליה – חייב טרי? אפר קפוא או יבש? אם כן כמה לשים?
6. כמה זמן לטגן את הבצל?
7. אחרי שמוסיפים את הפטריות בכמה מלח להמליח? והאם כשממליחים בסוף להמליח בכמות שכתבת – כפית ושליש?
המון המון תודה לך
היי אלה,
1. חצי דקה.
2. במרקים עדיף שום טרי אבל אפשר גם לשים כפית וחצי שום כתוש מוכן.
3. אפשר רק שמפניון.
4. הכוונה לקצוץ לחתיכות גדולות. אפשר גם לפרוס לפרוסות.
5. במרקים עדיף להשתמש בעלים טריים. אם אין לך שימי קפוא.
6. כ-3 דקות.
7. כרבע כפית. כן.