שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 55 דקות

מס’ מנות: 5-6 מנות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ

4-5 שיני שום קצוצות

סלסלת פטריות שמפיניון טריות פרוסות/קצוצות גס

סלסלת פטריות פורטובלו טריות פרוסות/קצוצות גס

חצי כוס גריסי פנינה (יש לשטוף היטב ולסנן)

7 כוסות (1.7 ליטר) מים רותחים

2 כפות מלאות קורנפלור + חצי כוס מים קרים

שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

כפית ושליש מלח, כפית אבקת מרק/פטריות, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.

-מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות (יש לערבב מידי פעם).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים גריסים ומים רותחים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מערבבים 2 כפות מלאות קורנפלור עם חצי כוס מים קרים עד לבלילה חלקה ומוסיפים למרק. מוסיפים עלי פטרוזיליה ומתבלים במלח, אבקת מרק/פטריות ופלפל שחור ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

הערה: אם המרק לא סמיך מספיק לטעמכם ניתן להוסיף כף קורנפלור נוספת מעורבבת עם 2 כפות מים קרים ולבשל על אש גבוהה ללא מכסה כ-5 דקות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת גבינה עם קרם גבינה
עוף בריבת תפוזים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מיכל (17:32 22.04.2021)

בטעות הוספתי את הקורנפלור לפני שהבאתי לרתיחה והבישול ל30 דקות, מה עושים?

מתכונים ב-10 דקות (18:44 22.04.2021)

היי מיכל,
אל תדאגי, זה אמור להיות בסדר😊

נויה (12:38 2.03.2021)

אפשר לוותר על הפורטובלה

מתכונים ב-10 דקות (13:35 2.03.2021)

היי נויה,
את יכולה להחליף את הפורטבלו בעוד סלסלת שמפניון או כל סוג אחר של פטריות.

אורית (03:24 22.02.2021)

היי אפרת, אין לי אבקת מרק פיטריות,נראה לך שיהיה טעים גם עם אבקת מרק עוף או שעדיף לוותר?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (09:47 22.02.2021)

היי אורית,
את יכולה לשים אבקת מרק עוף😊

רותם (07:38 31.01.2021)

היי יקרה
תודה על המתכון!

במידה ואני לא אוהבת פטרוזליה (וכוסברה אפילו פחות), האם ניתן לוותר? האם היא מורגשת מאוד במרק?

תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (08:30 31.01.2021)

היי רותם,
ניתן להוריד אין בעיה.

יהודית (21:01 2.01.2021)

האם אפשר עם פטריות משימורים?
זה מה יש לי בבית כרגע?

מתכונים ב-10 דקות (01:06 3.01.2021)

היי יהודית,
אפשר אבל פחות מומלץ כשמדובר במרקים כי הפטריות הטריות נותנות את כל הטעם.
*לכמות שבמתכון 2 קופסאות שימורים.

דינה (21:07 16.12.2020)

יצא טעים. תודה רבה על האתר האלוף.

מתכונים ב-10 דקות (21:39 16.12.2020)

שמחה שאהבת דינה ❤️

דלית (03:09 8.12.2020)

יצא מעולה! תודה

דלית (03:09 8.12.2020)

יצא מעולה! תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:13 8.12.2020)

תודה דלית!
שמחה שאהבת ❤️

פנינה (07:25 11.11.2020)

האם אפשר לוותר על הפטריות פורטבלו?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:20 11.11.2020)

היי פנינה,
אפשר אם את לא אוהבת, תוסיפי אולי סוג אחר של פטריות או עוד סלסלה נוספת של שמפיניון
יום מקסים♥

מנחם (16:25 27.10.2020)

רציתי לשאול . במקום גריסים ניתן להשתמש בקינואה או משהו דומה
בגלל בעיית גלוטן
ובהזדמנות זו תודה על המתכונים המדהימים!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:23 27.10.2020)

כן אפשר.

לימור (16:31 19.10.2020)

הי אפרת, לאור המרקים המדהימים שלך שכבר הכנתי אני רוצה להכין גם את המרק הזה, אבל בכמות גדולה יותר, סיר גדול של 5 ליטר לערך. האם אני חיבת להכפיל ב3 את כל החומרים, כולל הפטריות, הגריסים והתיבול? כרגע יש ברשותי רק חבילת שמפיניון וחבילת פורטובלו.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:18 20.10.2020)

היי לימור,
בגלל שזה מרק פטריות, אם יש לך רק 2 חבילות של פטריות אז תכפילי את יתר החומרים רק ב1.5 (הכוונה להכין עם 10.5 כוסות מים).

לימור (22:04 20.10.2020)

הי אפרת, מעדכנת שאתמול בערב הכנתי לפי הכמות במתכון (7 כוסות), ויצא מדהים! פעם הבאה אכין כמות גדולה פי 3 ואדאג שיהיו לי 6 חבילות פטריות! תודה רבה על עוד מתכון מהמם!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:31 20.10.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

רחלי (12:36 14.10.2020)

שלום רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בפטריות מקופסת שימורים?ואם כן איזה כמות?
תודה אשמח לתשובה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:34 14.10.2020)

היי רחלי,
אפשר אבל פחות מומלץ כשמדובר במרקים כי הפטריות הטריות נותנות את כל הטעם.
*לכמות שבמתכון 2 קופסאות שימורים.

שם * נאוה (20:28 4.10.2020)

אפרת שלום רב,
הכנתי כמות כפולה. מאד טעים ! אני רוצה להקפיא חלק. האם ניתן להקפיא מרק עם פטריות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:20 5.10.2020)

אני חושבת שאפשר.

עליזה (19:51 26.05.2020)

שלום אפרת
במידה ואני משתמשת בעוד 2 סלסילות פטריות האם אפשר לוותר על הקורנפלור או לפחות להפחית מהכמות
תודה על תשובתך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:18 26.05.2020)

היי עליזה,
תוסיפי בסוף רק לפי הצורך. אם המרק מספיק סמיך אז אפשר לוותר.

מיכל (11:09 28.05.2020)

היי תודה על המתכונים המעולים!!
רציתי לשאול אם מתאים להוסיף למתכון הזה שמנת מתוקה (כמו במתכון השני שלך של המרק פטריות)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:10 28.05.2020)

כן אפשר.

צילה (17:29 1.06.2020)

במקום קורנפלור אפשר להוסיף שיבולת שועל . זה מה שאני מוסיפה במרקים ויוצא מאוד טוב וגם גם בריא יותר

נוי (23:04 14.05.2020)

היי
כבר הכנתי בעבר את המרק ויצא מושלם
יש לי פחות מסלסלת פטריות ואני רוצה להשאיר את שאר הכמויות
ייצא טוב את חושבת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:09 15.05.2020)

היי נוי,
ממליצה להפחית כוס מכמות המים.

דבורה (21:59 13.05.2020)

מרק מעולה!!, טעים ומשביע, תודה אפרת!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:06 13.05.2020)

שמחה שאהבת 💜

שרית (10:55 29.01.2020)

הי אפרת,
הכנתי את המרק ויצא פשוט מושלם!!! טעים טעים.
תודה רבה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 29.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לך

ציפי (12:03 13.09.2020)

היי אפרת תודה על המתכונים!
אין פרטורזליה שמיר גם מתאים או שעדיף לא לשים שום ירק?
תודה רבה !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:39 13.09.2020)

כן, אפשר לשים שמיר.

שלומית רז (21:00 24.01.2020)

את גורמת לי להכין מתכונים ממש טעימים, קלים ובריאים.
תודה לך!
המרק מנחם, מחמם את הנשמה, מה עוד שאני מאוד אוהבת גריסי־פנינה ופטריות.
תודה כבר אמרתי? ⁦❤️⁩

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:10 25.01.2020)

שמחה שיצא טעים 💖

tzivi (23:45 18.01.2020)

אפשר להקפיא את המרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:53 19.01.2020)

אני חושבת שכן.

ליטל (12:29 17.01.2020)

היי אפרת, במה ניתן להחליף את אבקות המרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:00 17.01.2020)

אפשר לוותר ולהמליח יותר לפי הטעם.

אורן (06:26 4.12.2019)

היי
מהי הכמות של הקמח במידה ואני מחליפה אותו בקונפלור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 4.12.2019)

2 כפות רגילות (לא מלאות).

דליה (18:38 4.11.2019)

היי אפרת
אני מכינה את המרק עכשיו ומגלה שאין לי פטרוזיליה אלא רק כוסברה.
האם אפשר לוותר על הירק או שאולי אפשר לשים כוסברה? מה עדיף?
תודה על מתכונים נהדרים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:30 4.11.2019)

שימי כוסברה.

סמדר חכם דוד (17:22 10.12.2019)

אני רוצה להכין מרק גריסים אבל חסר לי גזר ופטריות טריות אפשר לשים פטריות מקופסאת שימורים? גזר אין לי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:28 10.12.2019)

תכיני את המרק הזה- מרק גריסים.
תכיני בלי הגזר ואם יש לך ירק אחר כמו דלעת, דלורית, בטטה אז אפשר להוסיף.

נירית (16:04 30.10.2019)

האם חייבים את הקורנפלור ? איך זה יוצא בלי ? ( מנסה לקצץ בקלוריות מטעמי דיאטה )

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:13 30.10.2019)

אפשר להכין בלי הקורנפלור אבל המרקם ייצא קצת דליל. הקורנפלור מסמיך את המרק.

... (14:05 20.10.2019)

ניראה טוב ממש!!🤗

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 21.10.2019)

תודה 🙂

שמרית (08:44 12.09.2019)

אפרת בוקר טוב וכמעט שבת שלום 🙂

הפעם לא הגעתי בשביל לשאול שאלות 🙂 הגעתי לומר לך תודה!!!!
בינתיים מקטגוריית המרקים עשיתי את המרק הזה ואת מרק העדשים והם פשוט נפלאים ישתבח שמו לעד. כמובן שעשיתי עוד מתכונים רבים מהאתר וברוך השם בעלולי מלקק את האצבעות.
יהי רצון שהשם ימשיך לברך את ידייך ושתוציאי תחתיהן מעדני עולם. אמן.
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 16.09.2019)

תודה רבה שמרית יקרה ❤️

דבי (23:57 21.04.2019)

גם במרקם אבל בעיקר בהרגשה.

יש ירק שיכול לתקן?

שוב תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:16 22.04.2019)

אולי בישול של קישואים ואח”כ טחינה שלהם יכולה לעזור ל”אוורר” את המרק. בכל מקרה הייתי מוסיפה לחצי מכמות המרק מים ומחית קישואים מבושלים.
את החצי השני אפשר להקפיא או לשפר באותו אופן אם זה יוצא מוצלח לטעמך.

דבי (22:43 21.04.2019)

SORY עוד שאלה להיום:

הכנתי מרק שורשים (בצלים, שורשי סלרי ופטרוזליה, גזר, קולורבי ותפו”א.)

ריסקתי וזה מאד כבד.

את הגזר הוצאתי לאחר הבישול. קודם הריסוק.

מה לדעתך אפשר להוסיף כדי לפתור זאת?

הרבה תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:05 21.04.2019)

אם זה יצא כבד מידי מבחינת המרקם אפשר להוסיף למרק מים ולדלל אותו קצת. כמובן לשפר תיבול אחר כך.

לירז תירם (16:56 14.04.2019)

אפרת יקרה
האם ניתן להשתמש בבורגול במקום גריסים והאם זמן הבישול משתנה?
תודה על המתכונים הנפלאים וחג שמח(:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:21 14.04.2019)

כן אפשר.
לא אמור להיות שינוי בזמנים.
חג שמח ❤️

נעמי (18:21 26.03.2019)

אפשר להכין עם גריסים רגילים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:22 26.03.2019)

כן.

רוי (10:04 17.03.2019)

האם ניתן להשתמש בגריסי כוסמין במקום? ובמה ניתן להחליף קונפלור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:31 17.03.2019)

אני חושבת שכן.
הקורנפלור תפקידו להסמיך את המרק. אפשר לשים במקום קמח רגיל או שיבולת שועל דקה (רצוי טחונה).

שמרית (17:45 7.03.2019)

מתכון מצויין!! פשוט להכנה וכל כך טעים. תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:26 7.03.2019)

שמחה שאהבת 🙂

יפעת (18:51 19.02.2019)

היי.
האם אין צורך להשרות את הגריסים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 19.02.2019)

לא. מספיק לשטוף ולסנן.

זיוית (13:40 19.02.2019)

היי אפרת, יופי של מתכון ושאלתי היא האם ניתן לוותר על אבקת מרק פטריות? אני משתדלת כמה שפחות אבקות מסוג זה. תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:07 19.02.2019)

אפשר לוותר ולהמליח יותר לפי הטעם.

עינת (12:37 19.02.2019)

אפרת היי

יש לי רק פיטריות פורטובלו האם אפשר רק מהן להכין?

מעוניינת להכין רק למנה אחת או שתיים אפשרי להשתמש בסלסלה אחת ואז להפחית לחצי את הקורנפלור המים גריסי הפנינה והשאר ?

ובמקום אבקת מרק מה ניתן להשתמש חוץ מלהוסיף מלח או להכין מאבקת המרק שבאתר ?

תודה .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:06 19.02.2019)

אפשר ואת כל יתר הכמויות תפחיתי בחצי.
תוותרי על אבקת המרק.

אסנת (13:04 17.02.2019)

ט ע י ם ב ר מ ו ת !!!!!!
כמה פשוט להכנה
תודה על עוד מתכון מעלף

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:16 17.02.2019)

שמחה שאהבת!
תודה אסנת.
שבוע נפלא 🙂

מעמדת ספרים (22:31 16.02.2019)

שבוע טוב אפרת!
נראה מתכון מוצלח
מה זה פטריות “פורטבלו”?
ודבר נוסף, לא הבנתי כמה מים, ידוע לי ששבע כוסות זה בדיוק ליטר לא?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:03 16.02.2019)

שבוע טוב 🙂
פטריות פורטבלו אלה פטריות כהות יותר מפטריות שמפיניון.
כל כוס מים זה 240 מ”ל.

ויקטור (19:27 16.02.2019)

מרק טעים מאד.
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:33 16.02.2019)

שמחה שיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן 🙂

רחלי (11:20 13.02.2019)

שלום,

אפשר להשתמש בפטריות משימורים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:10 13.02.2019)

היי רחלי,
פחות מומלץ. במרקים עדיף להשתמש בפטריות טריות.

אלה (20:51 12.02.2019)

היי אפרת, תודה על המענה
לגבי הפטרוזיליה – איך קוצצים אותה? עם סכין או מספריים או מה?
לגבי השום – לכמה הכוונה קצוץ? חתוך דק? עם מה חותכים עם סכין?
מעבד מזון קטן יכול להיות טוב לקציצת שום ו/או פטרוזיליה?
בנוסף את השמן אפשר לשים בסיר קר או שצריך לחמם קודם את הסיר?
תודה רבה על הכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:07 13.02.2019)

פטרוזיליה אפשר לקצוץ עם סכין.
שום- לחתוך עם סכין לחתיכות קטנות.
אין צורך להפעיל מעבד מזון בשביל זה.
לגבי חימום השמן – לא משנה.

אלה (13:17 11.02.2019)

היי אפרת
תודה על מתכון מדהים
בדיוק רציתי מרק גריסים
כמה שאלות:
1. כמה זמן לחמם את השמן זית? לשים אותו בסיר קר?
2. אפשר להשתמש בשום כתוש מוכן או שעדיף שלא? ואם כן כמה כפיות מהצנצנת לשים?
3. אם אין פטריות פורטבלו זה קריטי? אפשר לשים שתי סלסלאות שמפניון? משהו אחר?
4. למה הכוונה לקצוץ את הפטריות גס?
5. לגבי הפטרוזיליה – חייב טרי? אפר קפוא או יבש? אם כן כמה לשים?
6. כמה זמן לטגן את הבצל?
7. אחרי שמוסיפים את הפטריות בכמה מלח להמליח? והאם כשממליחים בסוף להמליח בכמות שכתבת – כפית ושליש?
המון המון תודה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:24 11.02.2019)

היי אלה,
1. חצי דקה.
2. במרקים עדיף שום טרי אבל אפשר גם לשים כפית וחצי שום כתוש מוכן.
3. אפשר רק שמפניון.
4. הכוונה לקצוץ לחתיכות גדולות. אפשר גם לפרוס לפרוסות.
5. במרקים עדיף להשתמש בעלים טריים. אם אין לך שימי קפוא.
6. כ-3 דקות.
7. כרבע כפית. כן.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.