שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 75 דקות

מס’ מנות: 7 מנות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

בצל בינוני קלוף קצוץ

2 כוסות כרובית חתוכה לפרחים קטנים

2 כוסות ברוקולי חתוך לפרחים קטנים

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות

1 תפו”א או קישוא בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנות

1 גמבה קטנה חתוכה לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי חתוכים

8 כוסות מים רותחים

חצי כוס גריסים שטופים היטב ומסוננים (לרגישים לגלוטן– ניתן לוותר על הגריסים)

כוס עלי סלרי קצוצים

כוס עלי שמיר קצוצים

תיבול: כפית שטוחה כורכום, כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), כפית וחצי מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה של מרק ירקות:

-מחממים סיר גדול עם 1-2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הברוקולי, הכרובית, הגזר, הקישוא/תפו”א, הגמבה וגבעולי הסלרי, מוזגים מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן מכסים את הסיר ומבשלים במשך חצי שעה על אש בינונית-נמוכה.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-כעבור חצי שעה מוסיפים גריסים ומבשלים חצי שעה נוספת.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את עלי הסלרי, השמיר ומתבלים בכורכום, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור.

-מבשלים במשך 10-15 דקות נוספות, עד שהירקות רכים.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

מתכון מרק ירקות טעים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מרק עדשים ירוקות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
נטע (17:51 8.04.2021)

היי אפרת,
יש לי שני שוקיים שאני רוצה להוסיף למרק,
באיזה שלב להכניס אותם,והאם משך הבישול משתנה?(אני מבשלת רק חצי מכמות המתכון)
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (18:14 8.04.2021)

היי נטע,
אפשר, מומלץ לטגן קודם את השוקיים כדקה מכל צד לאחר טיגון הבצל ורק אח”כ להוסיף את המים הרתוחים והירקות.🙂

גלית (12:44 3.03.2021)

היי אפרת,
מכינה עכשיו את המרק.
האם הגריסים משמשים תוספת טעם או שנועדו להסמכת המרק?
פשוט אין לי גריסים, ואני מתלבטת אם להוסיף שיבולת שועל (קוואקר) או אטריות או גם וגם…

מתכונים ב-10 דקות (14:31 3.03.2021)

היי גלית,
הגריסים מוסיפים למרק, אך אפשר לוותר עליהם.
את יכולה להוסיף אטריות או כל קטניה אחרת שאוהבים:)

ענת (12:43 15.02.2021)

היי אפרת .נראה מעולה.
אם אוסיף כרובית טריה כמובן חתוכים לפרחים – יש צורך להרתיח אותם קודם בנפרד?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:43 15.02.2021)

היי ענת,
אין צורך להרתיח קודם בנפרד.

אדוה (14:33 21.01.2021)

היי אפרת, אין לי גריסים אבל יש לי עדשים כתומות ועדשים ירוקות, האם כדאי להשתמש בהם במקום?

מתכונים ב-10 דקות (15:25 21.01.2021)

היי אדוה,
אפשר לוותר על הגריסים או להוסיף חצי כוס קינואה.
וכן גם לשים עדשים ניתן.

אדוה (15:54 21.01.2021)

תודה, אנסה עם עדשים כתומות.

מתכונים ב-10 דקות (16:04 21.01.2021)

בהצלחה, אשמח שתעדכני אחרי 😋

הודיה (16:34 14.01.2021)

זה יהיה טעים אם אוסיף לבפנים קוביות טופו קשה? מתי להוסיף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:37 14.01.2021)

היי הודיה,
לא יצא לי לנסות אז אני לא יודעת אבל יש כאלה שמוסיפים (כ-10 דקות לפני סיום הבישול).

עדי (10:31 12.01.2021)

האם אפשר להוסיף במקום הגריסים עדשים ירוקות קפואות של סנפרוסט? ואם כן, מתי?

מתכונים ב-10 דקות (13:13 12.01.2021)

אפשר 🙂
במידה והן קפואות אז ניתן באותו שלב של הוספת הגריסים.

אסתר (17:59 7.12.2020)

אני רוצה להכין את המרק, נראה לך ילך עם א.מרק ירקות במקום עוף? א”כ צריך להוסיף מלח או משהו אחר?
ותודה על המתכונים המושלמים! תמיד נהנית מהם!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:30 7.12.2020)

היי אסתר,
כן אפשר לשים כפית גדושה א. מרק ירקות.
שימי כפית וחצי מלח.

טליה (07:48 21.11.2020)

האם עדיף לתבל בהתחלה, בשלב של הוספת הירקות ( לאחר טיגון קל של הבצל)? , חשבתי שכך נטמעים התבלינים בצורה טובה יותר ( אציין כי אני חדשה במטבח)

מתכונים ב-10 דקות (20:30 21.11.2020)

יש להוסיף כ10-15 דקות לפני סיום הבישול.
וזה תלוי בתבשילים יקירה, לא חייב
שבוע נפלא🌸

ליבי (11:00 13.10.2020)

היי, אפשר לשים קוואקר במקום גריסים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:24 13.10.2020)

אפשר.

רותם גאלואי (21:22 12.10.2020)

המרק יצא מעולה! הכנתי גם את המרק אפונה שלך שהוא נדיררר
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:15 13.10.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רותם

חנית (13:13 7.10.2020)

יש לי ברוקולי וכרובית קפואים
איך אני מתזמנת בסדר וזמן ההוספה שלהם למרק?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:25 7.10.2020)

תוסיפי אותם יחד עם הגריסים.

עדינה (09:50 26.04.2020)

יש לי 3 סוגי אבקות מרק עוף בצל ופטריות באיזה אחד להשתשמש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:18 26.04.2020)

עדיף בטעם מרק עוף.

קרן (14:59 17.04.2020)

אפרת יקרה, תודה רבה על מתכונים נפלאים וטעימים.
רציתי לשאול האם יש לך מתכון לתבשיל בסיר או מרק עם הירקות הבאים:
תפוחי אדמה, גזר, בטטה, דלורית ובצל. (זה מה שיש לי כרגע)
אשמח לעזרתך. תודה רבה.❤

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:53 17.04.2020)

היי קרן,
את יכולה להכין את המרק הזה עם הירקות שיש לך. אם יש לך עלים כמו פטרוזיליה, כוסברה, סלרי או שמיר מומלץ להוסיף.
יכול להיות ש7 כוסות מים יספיקו. תראי לפי העין.

קרן (17:18 17.04.2020)

תודה רבה.
יישר כח ענקי על אתר נפלא.⚘

אבי (21:51 14.03.2020)

מתכון מעולה, כולנו מרוצים,
כבר חודש מכין את המרק מידי יום,

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:43 14.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אבי

אני (08:44 28.02.2020)

היי מה התבלינים שצריך לשים ומתי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:57 28.02.2020)

היי,
רשום במצרכים במתכון:
תיבול: כפית שטוחה כורכום, כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), כפית וחצי מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
יש להוסיף 10-15 דקות לפני סיום הבישול.

נירה (20:33 2.02.2020)

היי אפרת,
1.האם משתמשים בכרובית וברוקולי חי או משקיות
קפואות ?
2. האם לחתוך את הברוקולי והכרובית או להשאיר אותם שלמות ?
תודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 2.02.2020)

1. עדיף טרי ולא קפוא.
2. לחתוך לפרחים קטנים.

אלה (21:15 21.01.2020)

ועוד משהו ששכחתי אפרת..אוהבת מאוד את המתכונים שלך.עושה המוןןן.קלים וטעימים מאוד.תודההה❤🙏

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:26 21.01.2020)

תודה לך 💖

אלה (21:13 21.01.2020)

מרק טעיםם!! לא היה לי ברוקולי וכרובית.הוספתי דלעת😊אבל גם ככה זה טעיםםם.תודהה😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:26 21.01.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה אלה

iris (09:01 10.01.2020)

מרק הכי טעים! מחמם, בריא ומושלם לחורף. תודה תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:43 10.01.2020)

שמחה שאהבת 🙂

מלי (06:50 10.01.2020)

הכנתי . לא היה טעים לנו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 10.01.2020)

מצטערת לשמוע

דבורה רות (08:13 6.12.2019)

הי אפרת,
אם אני מכינה בלי תפו”א, אפשר להקפיא עם הגריסים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 6.12.2019)

אני חושבת שכן.

מירי (07:48 5.12.2019)

היי, אפשר להוסיף פטריות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:19 5.12.2019)

כן.

עדי (17:34 8.07.2019)

איך מכינים אבקת מרק עוף או ירקות מרכיבים טבעיים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:14 8.07.2019)

מצורף לינק למתכון לאבקת מרק ביתית.

לירז (19:29 28.05.2019)

היי אפשר לשים את כל הירקות חוץ מהסלרי כרובית סלרי שמיר

אשמח לקבל תשובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:43 28.05.2019)

אפשר אבל כדאי להוסיף עלים אחרים במקום כמו פטרוזיליה או כוסברה.

shishi (15:28 23.04.2019)

היי אפרת,
מועדים לשמחה!
אפשר לשים בטטה או לא קשור?

shishi (15:39 23.04.2019)

האמת אני רואה שיש לי בבית רק גזר,בטטה,תפו”א וכרובית.
אז להכין את המרק הזה ככה?
גם אין לי פטרוזיליה שמיר וכו’
זה יצא טעים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 23.04.2019)

אין לך בכלל עלים? סלרי, כוסברה, משהו?
את יכולה להכין עם הירקות שיש לך אבל העלים מאוד מוסיפים טעם.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 23.04.2019)

כן אפשר.

גילה (14:16 16.04.2019)

הי
האם הגמבה הכרחית? הבת שלי לא אוהבת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:29 16.04.2019)

אפשר לוותר.

עדי (12:14 29.03.2019)

חייבת לשתף שבמקום כורכום שמתי בטעות חוואיג’.
המרק יצא ממש טעים למרות הטעות.
לכל המעוניינים לגוון בטעם אפשר לשים חוואיג’ במקום כורכום זה יוצא נפלא!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 29.03.2019)

תודה עדי 🙂

אודי (17:51 11.03.2019)

הי,
האם כרוב משתלב במרק? (מוריד את הכרובית כי אין לי כרגע…)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 11.03.2019)

כן.

רבקה (18:08 4.02.2019)

היי
תקשיבי, בד”כ אני לא חובבנית גדולה של בישולים מתןך שיעמום גלשתי לאתר שלך ןפשוט נדהמתי המתכונים פשוט פצצה אחד אחרי השני-והמרק היה פשוט מושלם
תודה רבה על הכל
😘

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 4.02.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

חנה שינדר (21:10 12.01.2019)

נהדר.אני נוספתי גםחופן אטריות דקות2 שיני שום כתושות, וכמה שפריצים שללימון.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:17 12.01.2019)

מעולה 🙂
תודה חנה

אופה חדשה (09:35 5.01.2019)

הי אפרת, גיליתי שגם במקום העבודה שלי הנשים נעזרות באתר ונהנות אז ממש תודה!!!
שאלה לגבי המרק –
ניתן להקפיא מנות של המרק המוכן או שזה יוצא לא טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 5.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂
אפשר להקפיא מרקים כל עוד לא מכילים תפוחי אדמה.

שולית (11:04 3.01.2019)

מה אפשר לשים במקום גריסים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:31 3.01.2019)

אפשר לוותר על הגריסים או להוסיף חצי כוס קינואה.

דולב (16:56 27.12.2018)

מרק ירקות קל להכנה
מרק עוף
מים חמים
שקדי מרק
כוס זכוכית
הכנה
לוקחים כפית של מרק עוף
סמים בכוס זכוכית
סמים מים רותחים
מערבבים שקדי מרק לא חובה
בתאבון

Sapir (23:10 26.12.2018)

כמה קלוריות למנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:29 27.12.2018)

כ-70 קלוריות למנה.

עירית (13:10 5.12.2018)

היי אפרת! שאלה לגבי גבעולי הסלרי..איך לחתוך אותם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:40 5.12.2018)

לחתוך לעיגולים בעובי עד 1 ס”מ.

מיה (12:09 14.11.2018)

סבבה אנסה..

תודה רבה 🙂

מיה (08:29 14.11.2018)

היי אפרת,

אני אוהבת רק מרק בלי כל הירקות..

אני פשוט בדיאטה ואטריות זה לא טוב, אבל אוכל לשים ירקות בשביל הטעם..

השאלה שלי מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:40 14.11.2018)

היי מיה,
את יכולה לוותר על אבקת המרק ולהמליח יותר לפי הטעם.

מיה (08:09 13.11.2018)

היי אפרת,

אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך !! פשוט אלופה!!

ככה אני חושבת שמרק עוף לא טוב לי לגוף וזה משמין אותי.. והבעיה שאני אוהבת רק את המרק בלי בירקות..

אז סבבה אוריד את הירקות.. אבל מה אפשר לעשות במקום המרק עוף? (משהו לא משמין)

אשמח לתשובה!!

תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:33 13.11.2018)

תודה מיה 💜
אם את אוהבת מרק שהוא צח אז יש מרק אטריות. אני כן ממליצה להכין אותו עם הגזר, הבצל והשום בשביל הטעם (אחר כך את יכולה לסנן את המרק).

איילת (18:02 5.11.2018)

היי , איך עושים את המרק סמיך , אבל בלי לרסק את הירקות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:10 5.11.2018)

אפשר להסמיך בקורנפלור ולערבב בכוס כף מלאה קורנפלור עם רבע כוס מים קרים, לערבב עד שאין גושים ולהוסיף למרק.

צופיה (14:15 16.09.2018)

יצא טעים מאוד!
אצלנו כל המשפחה אוהבים מרקים ובמיוחד את המרקים שלך!
תודה רבה לך על עוד מתכון מנצח!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:20 16.09.2018)

שמחה לשמוע!
תודה וגמר חתימה טובה 🌺

תמר אינגאם (14:55 31.08.2018)

האם אפשר לוותר על הכרכום או להחליף התבלין אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:21 31.08.2018)

הכורכום מוסיף צבע למרק אבל אפשר לוותר.

נעה (15:16 19.08.2018)

מרק מרווה, משביע, מחמם ומרגיע!
תודה על מתכון מוצלח מאוד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:24 19.08.2018)

תודה לך על העדכון 🙂

שטיין (13:44 3.07.2018)

יצא מושלם!!
אין מילים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:25 3.07.2018)

שמחה שאהבת 🙂

דורית (21:20 4.06.2018)

היי אפרת
מרק נפלא, מככב אצלנו..
אפשר להוסיף חומוסים של סנפרוסט? כמה כדאי להוסיף והאם יהיה ניתן לטחון אותו לאחר מכן.
תודה מראש נפלאה שכמותך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 4.06.2018)

היי דורית,
אפשר להוסיף בסביבות כוס גרגירי חומוס. אין בעיה לטחון לאחר מכן.

לישי (15:16 21.04.2018)

אני בת 12 ואני מבשלת מעולה אבל אני רוצה להכין מרק קטן איל מכינים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:35 21.04.2018)

היי לישי,
קודם כל כל הכבוד לך שאת מבשלת 🙂
לגבי המרק, את יכולה להשתמש בסיר קטן ולהכין מחצית מהכמויות: חצי בצל בינוני, כוס פרחי כרובית, כוס פרחי ברוקולי, גזר וכו’.

דבי (23:14 18.04.2018)

יצא מצוין!

עם שמיר טרי ופטרוזליה במקום סלרי.

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:19 19.04.2018)

שמחה לשמוע 🙂

דבי (11:12 17.04.2018)

בוקר אור לך,

מניחה שאפשר פטרוזליה במקום סלרי ולוותר על השמיר, נכון?

תודה רבה!
(יש לי שמיר מיובש, לשים? איך בלי?)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:23 17.04.2018)

בוקר טוב 🙂
כן אפשר לשים פטרוזיליה.
את יכולה להוסיף גם כפית שטוחה שמיר מיובש (בנוסף לפטרוזיליה הטריה).

נעמה (13:45 30.01.2018)

וואו!! זה מה שיש לי להגיד כמה פשוט ככה טעים (:
המלצה מעולה של אחד המגיבים להוסיף חוויאג’ למרק פשוט טעים!!

ובאופן כללי אני רוצה לומר שכל מתכון שאני מנסה מהאתר שלך פשוט הצלחה עדיין לא התאכזבתי ואני בכלל לא בשלנית אז תודה רבה 😋
לומר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:11 30.01.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה נעמה 🙂

הודיה (17:41 26.12.2017)

הי יש לי אטריות אורז של נודלס זה מתאים למרק?? ואם כן מתי להוסיף כי הוא מתגשם יותר מהר ואני לא רוצה שיצא דייסה ואם אפשר כל פעם להוסיף קצת כי אצלי אוכלים בשלבים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:33 26.12.2017)

היי הודיה,
מומלץ לבשל קודם את אטריות האורז לפי ההוראות שעל גבי האריזה ורק אז להוסיף למרק, כל פעם לפי הכמות שרוצים.

חיה זוהר (00:31 21.12.2017)

המרק ירקות יצא טעים מאד והשמיר ןהסלרי מאד מוסיפים למרק

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 21.12.2017)

תודה חיה, שמחה שאהבת 🙂
יום נפלא

יעלי (11:18 13.12.2017)

הכל מעולה/ תודה. האם יש לך מתכון למרק ירקות הכולל תירס אפונה שועית משקית הקפאה כמובן דיאטטי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:15 13.12.2017)

היי יעלי,
אין לי מרק כזה. אשתדל להכין בהמשך.
חנוכה שמח 💛

אורלי (11:01 7.12.2017)

עשיתי את מרק הירקות (רק בלי ברוקולי ילדיי לא אוהבים).
יצא טעים מאוד!
אפרת תודה על מתכונים קלילים טעים ומדויקים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:06 7.12.2017)

תודה אורלי, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים🌺

דבי (12:45 30.11.2017)

הי אפרת,

שאלה לי אליך:

מרק שמורכב מירקות סטנדרטיים ושעועית ירוקה וצהובה, מתאים לטחינה?

תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:04 30.11.2017)

נראה לי שכן.

רועי (20:35 29.11.2017)

מתכון בהחלט קל ונכון למרכיבים, הוספתי חוויאג’ כי אנחנו אוהבים, יצא נפלא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:48 29.11.2017)

תודה רועי 🙂

עמירם (16:44 26.11.2017)

היי,
הכנתי את המרק “לפי הספר”, והוספתי חצי קולרבי, וראש קטן של שומר.
כל מילה מיותרת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:30 26.11.2017)

תודה עמירם, שמחה לשמוע 🙂

אורי (19:37 22.11.2017)

הי
האם אפשר להוסיף קינואה במקום גריסים
אם כן
באיזה כמות ובאיזה שלב של הבישול

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:43 22.11.2017)

כן אורי, אפשר לשים במקום חצי כוס קינואה באותו שלב שמוסיפים את הגריסים.

יעל (07:31 22.11.2017)

בוקר טוב אפרת, אפשר להשתמש במגוון אחר של ירקות? אין לי הכל….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:27 22.11.2017)

היי יעל,
אין בעיה. את יכולה לשים את מה שיש לך.

רוני (20:13 8.11.2017)

היי! אפשר להוסיף קישוא?
אם כן איך מה השלבים
תןדה רבה

רוני (20:14 8.11.2017)

סליחה לא ראיתי שכתוב קישוא במתכון:)

רוני (20:16 8.11.2017)

לגבי הברוקולי והכרובית , אני שמה קפוא
ראיתי שכתבת להוסיף 10 דקות לקראת סוף הבישול?
זאת אומרת לאחר שעה שהכל על הגז?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 8.11.2017)

כן, לאחר כשעה.

הודיה (15:54 26.10.2017)

אפשר לשים ברוקולי קפוא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:06 26.10.2017)

אפשר אבל כדאי להוסיף אותו כ-10 דקות לקראת סוף הבישול.

אסתר (06:53 26.10.2017)

הי!
אל אילו ירקות ניתן לוותר ואל אילו לא?..
ואם אני מוותרת על אבקת מרק?
ואיזה כמויות לשים לשלושה אנשים?
תודה רבה! כל המתכונים שלך מדהימים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:02 26.10.2017)

היי אסתר,
ככל שתשימי יותר ירקות כך הטעם יהיה עשיר יותר. על גזר, קישוא, סלרי ועשבי תיבול לא הייתי מוותרת במיוחד אם את לא שמה אבקת מרק. ל-3 מנות אפשר להכין מחצית מכל הכמויות.
יום מקסים 🙂

מאיה (00:19 18.10.2017)

מרק הירקות יצא מעולה! (נטול גריסים)
האורחים טרפו, הצלחתי להקפיא את המעט שנשאר וטרפתי ביום קריר.
היום מכינה שוב, מנה ענקית כדי שאוכל להקפיא יותר 🙂
תודה רבה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:23 18.10.2017)

תודה מאיה, שמחה שיצא טעים 🙂
יום מקסים

Sam (07:54 5.10.2017)

מרק ירקות מעולה:))
במקום גריסים הוספתי אטריות אורז
פשוט מעולה ובריא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:29 5.10.2017)

תודה, שמחה שאהבת 🙂

Limor (21:14 5.06.2017)

מרק מנצח! אחד הטעימים.

מתכונים ב-10 דקות (21:24 5.06.2017)

שמחה שאהבת 🙂

אלונה (11:50 27.05.2017)

ברגע שהזכרת אבקת מרק, איבדת אותי…
למה צריך םהוסיף את הרעל הזה כשיש כזה עושר של טעמים?
חבל שאנשים עוד לא הפנימו שאפשר להכין מאכלעם מדהימים בלי כל הכימיה הזו.

יאנה (19:12 29.01.2017)

היי,
אם לא משתמשים בגריסים, אורך הבישול שעה?

מתכונים ב-10 דקות (20:50 29.01.2017)

היי יאנה,
זמן הבישול עשוי להתקצר מעט. בכל אופן יש לבשל עד שכל הירקות מתרככים.

מסי (12:38 3.01.2017)

המרק פשוט פ צ צ ה!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (12:41 3.01.2017)

תודה מסי, שמחה שאהבת 🙂

חביב (08:49 3.01.2017)

בוקר טוב
יצאתי לפנסיה לפני חודש . ומתחיל ללמוד בישול. זכיתי בדרך מקרה להיכנס לאתר הזה. ורוצה להגיד ,כל הכבוד . זה מצליח
אתמול הכנתי מרק גריסים . והיום הכנתי מרק ירקות + דג בתנור . ויצא טוב מאוד . באמת רוצה להודות לך על המתכונים . ואני מקווה לנסות ולהתנסות בכל המתכונים באתר . שוב תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:59 3.01.2017)

היי חביב,
שמחה מאוד לשמוע.
מאחלת לך המשך בישולים מוצלחים 🙂
יום נפלא

חן (12:57 2.01.2017)

ניתן להוסיף עגבניות למרק?

מתכונים ב-10 דקות (13:12 2.01.2017)

היי חן,
אפשר להוסיף עגבניה קצוצה. מומלץ לטגן אותה קצת כ-2 דקות לאחר שהבצל מזהיב ואז להוסיף את יתר הירקות.

ספיר (19:59 29.12.2016)

היי, דבר ראשון האתר שלך מושלםםםםם!!! אין דבר שניסיתי ויצא פחות ממדהים!
דבר שני, התחלתי כבר להכין את המרק ובעודי מתכוננת להכניס את הגריסים שמתי לב לאחת התגובות שנכתב שם שגריסי פנינה צריך לשים עם הירקות בהתחלה. אני חדשה במטבח ולכן לא ידעתי שישנם 2 סוגים של גריסים:/ איך ממשיכים? הכנסתי לאחר חצי שעת בישול את הגריסי פנינה. האם זה יהיה מוכן אחרי חצי שעה נוספת או שזה צריך יותר? והירקות כבר רכים.. לא נורא שימשיכו להתבשל? זה לא יצא דייסתי?
תודה ענקית! אשמח גם לתשובה במייל כי כתבתי שאלה בעבר ולא הצלחתי לראות תגובה. שוב תודה!!!

מתכונים ב-10 דקות (20:33 29.12.2016)

היי ספיר,
אין בעיה. זה צריך להיות מוכן אחרי חצי שעה של בישול.

סיון דבורה (22:58 13.12.2016)

אפרת תודה רבה לך על מתכונים פשוט כיף להכין וללמוד:)

מתכונים ב-10 דקות (00:11 14.12.2016)

תודה סיון, שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂

מוריה (16:36 11.12.2016)

אם אני רוצה שהמרק יספיק לתשעה אנשים, מהם המינונים של הירקות,המים וכו’??

מתכונים ב-10 דקות (20:12 11.12.2016)

היי מוריה,
יש להשתמש בסיר גדול ולמלא אותו במים עד 3/4 גובה. לשים 2 תפו”א גדולים, 2 גזרים גדולים, 2 קישואים, 10-12 פרחי ברוקולי, 10-12 פרחי כרובית, 2-3 גבעולי סלרי + עלים, 1 גמבה, כוס עלי שמיר. אפשר להוסיף כוס גריסים.
יש לתבל ב2 כפיות מלח, כפית שטוחה כורכום, כף אבקת מרק, רבע כפית פלפל שחור. מומלץ לתבל בהדרגה ולטעום. לשפר תיבול לפי הצורך.

מיכל שבח (10:04 24.11.2016)

אם אני רוצה להוסיף איטריות למרק, באיזה שלב אני מוסיפה אותם?

מתכונים ב-10 דקות (10:55 24.11.2016)

היי מיכל,
אטריות מומלץ להוסיף למרק כ-10 דקות לפני סיום הבישול.

שרה (07:45 24.11.2016)

כל מה שהכנתי מהמתכונים שלך יצא מהמם
את אלופה

מתכונים ב-10 דקות (09:02 24.11.2016)

תודה שרה 🙂

שרה (19:39 23.11.2016)

המרק טעים מאוד

מתכונים ב-10 דקות (22:03 23.11.2016)

תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂

רינת (08:10 2.11.2016)

בוקר טוב אפרת האם אפשר להשתמש בלקט ירקות של סנפרוסט?

מתכונים ב-10 דקות (08:56 2.11.2016)

כן רינת, אפשר.
יום נפלא 🙂

רינת (12:04 2.11.2016)

תודה רבה על התשובה המהירה,האם אני צריכה להפשיר אותם לפני הבישול?

מתכונים ב-10 דקות (13:13 2.11.2016)

לא חובה להפשיר.

רינת (23:41 1.11.2016)

היי לילה טוב,יש לי לקט ירקות של סנפרוסט שמיועד למרק האם זה יכול להתאים?

גל (22:31 13.10.2016)

האם חייב לטגן את הירקות
כי לא עשיתי זאת
שמתי מים ואחרי זה ירקות עם אבקת מרק עוף שיש בו שמן
האם בכל זאת יש בטא קרוטן וויטמינים במרק או שבעצם אין ויטמינים
תודה על העזרה

מתכונים ב-10 דקות (22:45 13.10.2016)

היי גל,
לא חייב לטגן את הירקות ואפשר פשוט לשים אותם ישירות במים.
יש ויטמינים במרק (חלק בירקות עצמם וחלק במי המרק).

דינה (18:11 29.08.2016)

את הגריסים מכניסים ביחד עם הירקות למים הרתוחים או בשלב מאוחר יותר? תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (19:33 29.08.2016)

היי דינה,
את הגריסים מומלץ להוסיף אחרי כחצי שעה של בישול.

טליה (07:33 21.11.2020)

כנ\”ל לגבי גריסי פנינה?

מתכונים ב-10 דקות (20:29 21.11.2020)

נכון טליה 🙂

אושרת (09:42 28.06.2016)

בוקר טוב
האם אפשר להשתמש בכרובית של סנפורסט
תודה ויום נפלא

מתכונים ב-10 דקות (09:59 28.06.2016)

כן אושרת, את יכולה.
יום מקסים 🙂

קרינה (10:09 20.04.2016)

שלום אפרת,
עכשיו בדרך להכין את המרק רציתי לישאול האם כוס אורז תספיק למרק? ויש לי כמה כנפיים ורציתי לשים אותם למרק איך יהיה הסדר קודם לטגן בצל ואז את הכנפיים ולהוסיף מים רותחים ואז את הירקות ולאחר מכן את האורז?
תודה רבה אכין ואעדכן איך יצא.

מתכונים ב-10 דקות (11:02 20.04.2016)

היי קרינה,
כוס אורז תספיק לדעתי כי הוא מתנפח.
וכן, כמו שרשמת- קודם מטגנים את הבצל ואח”כ את הכנפיים. מוסיפים מים רותחים ואז את הירקות. בסוף הבישול את האורז.
בהצלחה 😉

קרינה (02:27 19.04.2016)

ויש לי קישואים,בטטה וקולורבי האם אפשרי להישתמש גם בזה למרק?
תודה על המתכונים הנהדרים.

קרינה (02:22 19.04.2016)

שלום:)
רוצה מאוד להכין את המרק ורציתי לדעת האם אורז או אפונה יתאימו למרק והאם צריך לישטוף אותם ואיך במים מהברז ולהשרות צריך?ובאיזה שלב להוסיף את האורז או האפונה?
תודה רבה.
ואגב הכנתי את המאפינס עם ציפוי השוקולד יצא טעים.

מתכונים ב-10 דקות (08:59 19.04.2016)

היי קרינה,
את יכולה בהחלט להוסיף גם קישואים, בטטה וקולורבי.
אפשר להוסיף גם אפונה יבשה אבל יש להשרות אותה במים כל הלילה ולבשל אותה בנפרד במשך כשעה במים רותחים עד שהיא נעשית רכה אבל לא לגמרי ורק אז להוסיפה למרק יחד עם הירקות.
לגבי אורז, מספיק לשטוף אותו במסננת מתחת לברז ולא חובה להשרות אותו לפני. להוסיף אותו למרק בסוף – לאחר שהמרק מוכן ותובל להוסיף את האורז ולבשל 10-15 דקות נוספות עד שהוא מתבשל.
בהצלחה 🙂

קרן (18:01 7.02.2016)

טעים מאוד! ממליצה להוסיף גם עגבנייה חלוטה (כלומר ללא קליפה) חתוכה דק

מתכונים ב-10 דקות (18:02 7.02.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון.

רויטל (02:51 4.02.2016)

אני נשואה למרוקאי שמבחינתו האוכל של אמא שלו הכי טעים בעולם…ולכן מעולם הוא גם לא יודה שיש משהו שאני מכינה שיותר טעים…(שפה נכנס תבלין “האגו”…)
אבל…כשהכנתי את המרק הזה הוא לא הפסיק לבקש עוד ועוד ועוד ובמשך מספר ימים רצופים!!!

אז אומר שהמרק מ ע ו ל ה !!!

מתכונים ב-10 דקות (09:03 4.02.2016)

היי רויטל,
איזה כיף לשמוע!
תמשיכי להראות לו 😉
תודה שחזרת לעדכן ויום מעולה

ליה (19:04 27.01.2016)

אתם יכולים לרשום בבקשה כמויות של ירקות?

מתכונים ב-10 דקות (20:15 27.01.2016)

היי ליה,
אלה הכמויות המומלצות (זה לא חייב להיות מדויק):
כרובית וברוקולי חתוכים לפרחים קטנים מאוד כ 7-10 פרחים מכל סוג
גזר גדול חתוך לקוביות
תפו”א בינוני חתוך לקוביות קטנות
גמבה חתוכה לקוביות קטנות
קישוא חותך לקוביות קטנות
2-3 גבעולי סלרי קצוצים + כוס עלים קצוצים
כוס שמיר קצוץ

אבי (09:40 1.01.2016)

שלום
האם ניתן להוסיף גרגירי חומוס משקית קפואה?

מתכונים ב-10 דקות (10:22 1.01.2016)

כן בטח.
שבת שלום 🙂

רינת (19:21 22.12.2015)

כמה לשים מכל ירק וכמה שמיר ואיך לחתוך את הירקות

מתכונים ב-10 דקות (20:03 22.12.2015)

היי רינת,
אפשר לשים כל ירק שאוהבים ובכמות שרוצים. מומלץ לשים ירק אחד מכל סוג כדי שיהיה מגוון.
לגבי הכרובית והברוקולי- חותכים לפרחים קטנים מאוד ושמים בסביבות 7-10 פרחים מכל סוג.
גזר גדול- לחתוך לעיגולים דקים.
תפו”א גדול – לחתוך לקוביות קטנות.
גמבה- לחתוך לקביות
סלרי- לקצוץ 2-3 גבעולים ולשים בסביבות כוס עלים קצוצים.
שמיר- לקצוץ ולשים כשני שליש כוס.
בנוסף, אפשר להוסיף בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות או קישוא בינוני חתוך לקוביות קטנות.
בהצלחה 🙂

דיינה (18:54 22.12.2015)

שלום, מה כמות הירקות ?כמה לשים מכל ירק ?
תודה רבה

שירה (11:49 21.12.2015)

בס”ד
שלום :}
לא היה לי הרבה בבית אבל הלכתי על מה שיש,{כמו בסיפור “מרק מכפתור”:}}
בצל,גזר,תפוחי אדמה,
גירדתי גזר אחד ותפוח אדמה, הוספתי קצת שום כתוש כמו שמישהי הציעה,
ואורז במקום גריסים.
יצא ממש טעים!
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (11:58 21.12.2015)

מעולה!
תודה שירה והמשך יום נפלא 🙂

קריסטינה (09:17 10.12.2015)

בוקר טוב.
הכנתי את המרק הטעים בפעם ה100 והפעם עם הירקות שהיו לי: קישוא, תפוא, פפריקה, ברוקולי,גזר מעט פטרוזיליה וכוסברה…יצא טעים! שוב תודה רבה לך׳

מתכונים ב-10 דקות (09:25 10.12.2015)

תודה קריסטינה היקרה!

דנה (09:42 5.12.2015)

הכנתי את המרק, כל כך קל להכין ויצא מעולה!! ויתרתי על אבקת מרק והוספתי כמה שיני שום. חובה לשים שמיר, נותן את כל הטעם.
ממליצה!!!

מתכונים ב-10 דקות (10:37 5.12.2015)

תודה דנה, שמחה שיצא טעים 🙂

דבי (12:33 12.10.2015)

היי אפרת! אפשר לדעתך לשים כרוב לבן במרק שמרסקים אותו (מקפיאים) ומה עם כרוב אדום? הרבה תודה על כל התשובות שלך.

מתכונים ב-10 דקות (13:06 12.10.2015)

היי דבי,
לדעתי הכרוב הלבן יותר יתאים במרק מאשר האדום.
המשך יום נפלא 🙂

קרן (17:46 21.09.2015)

אתר מהמם 🙂
כמה גריסים להוסיף?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (18:42 21.09.2015)

תודה קרן 🙂
בסביבות חצי כוס גריסים.
גמר חתימה טובה

קרן (23:10 16.09.2015)

מעולה! מנסה ומעדכנת!! תודה רבהההה

קרן (20:49 16.09.2015)

היי 😉
רציתי לדעת אם יש אפשרות להוסיף משהו אחר במקום א. מרק?

מתכונים ב-10 דקות (22:07 16.09.2015)

היי קרן,
אבקת המרק מוסיפה טעם אבל אפשר לתבל רק במעט כורכום, מלח ופלפל שחור.

שלומית (13:58 1.09.2015)

היי…שלוש שאלות קטנות בבקשה
1 – האם אפשר להוסיף למרק הזה גריסי פנינה ? אם כן, מתי ?
2 – איך אני יכולה לדעת שיש תגובה שלך על תגובה שלי (באם אפשר לסדר איכשהו לקבל התראה לאימייל ?)
3 – יש מצב שתעלי בבקשה מתכון למרק גריסי פנינה וירקות ?

המון המון תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:51 1.09.2015)

היי שלומית,
1. אפשר להוסיף למרק גריסי פנינה. את הגריסים מומלץ להוסיף למרק בהתחלה, אחרי שמוסיפים את כל הירקות.
2. שלחתי לך הודעה למייל. אני מקווה שבקרוב כולם יוכלו לקבל הודעה אוטומטית למייל כשמתקבלת תגובה.
3. המרק הזה מאוד מתאים להשתלב עם גריסי פנינה. בכל מקרה, לקראת החורף אני מתכוונת להעלות עוד מתכוני מרק אז אפרסם גם מתכון למרק גריסי פנינה וירקות.
המשך יום נפלא 🙂

שלומית (05:02 2.09.2015)

במילה אחת – מקסימה
בשתי מילים – תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (09:07 2.09.2015)

תודה שלומית 🙂
יום מעולה

ספיר (13:20 25.08.2015)

תודה רבה על הטיפים המתכונים שלך מדהימים ומוצלחים תמשיכו לעדכן:)

מתכונים ב-10 דקות (14:42 25.08.2015)

תודה ספיר 🙂

ספיר (22:42 24.08.2015)

היי אפשר להוסיף בטטה ושוקיים של עוף?

מתכונים ב-10 דקות (23:06 24.08.2015)

כן ספיר, למה לא 🙂
מומלץ לטגן קודם את השוקיים כדקה מכל צד לאחר טיגון הבצל ורק אח”כ להוסיף את המים הרתוחים והירקות.

ליאור (12:38 14.08.2015)

המתכון נראה מדהים,כמה זמן אורך בישול המרק?

מתכונים ב-10 דקות (12:48 14.08.2015)

היי ליאור,
יש לבשל את המרק עד שהירקות מתרככים. אם חותכים את הירקות לקוביות קטנות זה אמור לקחת בין 40 דקות לשעה.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

הודיה (18:09 3.08.2015)

שלום, אני רואה פה את כל המתכונים וממש מדהים לראות איזה מובנים הם ופשוטים, אשרייך !
הערה קטנה- (ביקורת בונה ) למי שמעוניין,
לא חייב לטגן בצל למרק !!! זה ממש לא משנה את הטעם , גם למי שלא שומר על המשקל…
אני מדברת על מרק ירקות כזה .. וזה גם חוסך בזמן פשוט לזרוק הכל בתוך סיר עם מים רותחים וכשזה מתבשל לתבל…
שוב תודה מתכונים מדהימים !

מתכונים ב-10 דקות (19:09 3.08.2015)

תודה הודיה! 🙂

קריסטינה (21:04 3.06.2015)

יצא טעים מאוד , תודה !!!!
השמיר עושה את כל הטעם!!! כמובן שהוספתי עוד מלח ופלפל ויצא לי פיקנטי עדין.
תודה לך על המתכונים הנהדרים!!!

מתכונים ב-10 דקות (21:29 3.06.2015)

היי קריסטינה,
אני שמחה שנהנת מהמרק!
תודה לך שאת תמיד חוזרת לעדכן 🙂

קריסטינה (11:47 2.06.2015)

היי. אני מכינה כרגע את המרק. תוכלי בבקשה להגיד לי מה הכמות של כל תבלין? אני בשומרי משקל מזה שבועיים והמתכון נראה מתאים מאוד!!! 0נקודות.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:24 2.06.2015)

היי קריסטינה,
ראיתי רק עכשיו..
חצי כפית כורכום, כף אבקת מרק, חצי כפית עד כפית מלח (ממליצה להתחיל בחצי כפית, לטעום ולהוסיף עוד במידת הצורך), רבע כפית פלפל שחור.
בתאבון ויום נפלא!

קריסטינה (12:37 2.06.2015)

תודה רבה!!

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.