זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 75 דקות
מס’ מנות: 7 מנות
סוג: פרווה
בצל בינוני קלוף קצוץ
2 כוסות כרובית חתוכה לפרחים קטנים
2 כוסות ברוקולי חתוך לפרחים קטנים
2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
1 תפו”א או קישוא בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנות
1 גמבה קטנה חתוכה לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי חתוכים
8 כוסות מים רותחים
חצי כוס גריסים שטופים היטב ומסוננים (לרגישים לגלוטן– ניתן לוותר על הגריסים)
כוס עלי סלרי קצוצים
כוס עלי שמיר קצוצים
תיבול: כפית שטוחה כורכום, כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), כפית וחצי מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
-מחממים סיר גדול עם 1-2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הברוקולי, הכרובית, הגזר, הקישוא/תפו”א, הגמבה וגבעולי הסלרי, מוזגים מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן מכסים את הסיר ומבשלים במשך חצי שעה על אש בינונית-נמוכה.
-כעבור חצי שעה מוסיפים גריסים ומבשלים חצי שעה נוספת.
-מוסיפים את עלי הסלרי, השמיר ומתבלים בכורכום, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור.
-מבשלים במשך 10-15 דקות נוספות, עד שהירקות רכים.
מתכון מרק ירקות טעים
אם יש לי אבקת מרק פטריות זה בסדר או שעדיף לא לשים בכלל?
כן אפשר.
היי שמונה כוסות מים
איזה כוס כוס קרטון
דחוף
כוס בנפח 240 מ”ל. זאת כוס זכוכית סטנדרטית עם ידית.
אם אין לך אפשר לשים כוס קרטון.
וואווו איזה מתכון מושלם
תודהה יצא מרק אחד הנדירים!!
שמחה שאהבת💜
איך אפשר לדעת כמה מים לשים?
8 כוסות מים רותחים (רשום במצרכים).
הכנתי לשבת אמאלה ואבאלה ביחד
כמעט ולא נשאר לשבת חח
איזה כיף לשמוע😊
תודה שחזרת לשתף❤️
כייף להתמש במתכונים המוצלחים שלך
היי, אין לי עלי סלרי ושמיר אפשר להשתמש בדורות קפוא סלרי ושמיר במקום? ואז מתי להוסיף אותם?
אפשר להוסיף גם אפונה יבשה?
תודה:)
היי,
אפשר להשתמש בתבלינים קפואים באותו אופן כמו במתכון.
תוכלי להכין מרק אפונה יבשה ולהוסיף לו ירקות שונים.
תודה על המתכונים מתה על האתר שלך!
שאלה:
אפשר להחליף את השמיר בכוסברה?
לא אוהבת שמיר…
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר להחליף את השמיר בכוסברה.
הי אפרת, האם אפשרי להשתמש בלקט נורמנדי קפוא (ברוקולי,כרובית,גזר גמדי) במקום?
היי,
אפשר, זמן הבישול יתקצר בהתאם🙂
הכנתי לשבת יצא ליגה שמתי ברוקולי וירקות יאמייייייי
שבת שלום!!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
ערב טוב!
האם למרקי ירקות, טחונים ולא טחונים, מתאים כרוב אדום?
תודה רבה!
היי דבי,
כרוב אדום פחות מתאים למרקים, בעיקר בגלל הצבע שהוא נותן(:
בוקר אור!
רציתי לשאול באופן כללי, האם עלי מנטה מתאימים למרק ירקות או מרק עוף?
תודה רבה!
היי,
עלי מנטה מוסיפים רעננות וטעם מעט חריף של מנטה.
אני אישית פחות אוהבת אותם, אבל מי שאוהב יכול להוסיף כמה עלים מעל המרק בצלחת ההגשה לקישוט.
את מתכוונת שלא מתאים לבשל?
תודה
בבישול הטעם החרפרף הייחודי של המנטה עוד יותר בולט, אז פחות מומלץ.
מעדן!!
שמחה שאהבת❤
היי יקרה,
במה ניצן להמיר את כפית אבקת מרק עוף?
פחות אוהבת להתשמש באבקת מרק..
תודה
היי,
אפשר לוותר על אבקת המרק ולהוסיף קצת יותר מלח לפי הטעם.
אפשר גם להכין אבקת מרק ביתית.
האם שייך להוסיף פתיתים? במקום גריסים?
היי,
פתיתים פחות מתאימים במרק, אבל אפשר להוסיף- כ-10 דקות לפני סיום הבישול.
האם אפשר לשים חיטה במקום גריסים ?
היי נטע,
אפשר להמיר את הגריסים בחיטה שהושרתה לפחות 5 שעות(:
אפשר להוסיף גם במקום גריסים איטריות או עדשים כתומות
היי,
אפשר להמיר את הגריסים באטריות או בעדשים.
אם בחרת להוסיף אטריות יש להוסיף אותן רק כ-10 דקות לפני סיום הבישול.
אם האישה לא אוהבת כורכום אפשר לוותר עליו ועדיין המרק יצא טעים?
כן, אפשר(:
היי אפרת
אם אני מוותרת על גריסים, האם זמן הבישול מתקצר?
היי ליטל,
אם לא שמים גריסים ניתן לקצר את זמן הבישול לכ-50 דקות.
תודה רבה
היי אפרת דבר ראשון תודה רבה על האתר שלך ממש נהנית כל פעם מהמתכונים שלך דבר שני רציתי לשאול אפשר לוותר על הכרובית והברוקולי ומה אפשר לשים במקום תודה רבה?
היי ישראל,
שמחה שאתה נהנה מהמתכונים!
אפשר לוותר על הכרובית/הברוקולי ולשים במקומם כל ירק שאוהבים- בטטה, דלעת, כרוב וקטניות שאוהבים.
האם אפשר להוסיף שעועית? אם כן באיזה שלב? צריך להשרות לפני?
היי איריס,
הכי קל להשתמש בשעועית קפואה שאינה מצריכה השרייה ובישול מקדים. אם את מעוניינת להשתמש בשעועית יבשה יש להשרות למשך לילה ומומלץ להרתיח את השעועית לפני בישול המרק.
בטעות שמתי את כל התבלינים בהתחלה. זה נורא?
היי רינת,
זה לא קריטי(:
היי אפרת,
יש לי שני שוקיים שאני רוצה להוסיף למרק,
באיזה שלב להכניס אותם,והאם משך הבישול משתנה?(אני מבשלת רק חצי מכמות המתכון)
תודה רבה
היי נטע,
אפשר, מומלץ לטגן קודם את השוקיים כדקה מכל צד לאחר טיגון הבצל ורק אח”כ להוסיף את המים הרתוחים והירקות.🙂
היי אפרת,
מכינה עכשיו את המרק.
האם הגריסים משמשים תוספת טעם או שנועדו להסמכת המרק?
פשוט אין לי גריסים, ואני מתלבטת אם להוסיף שיבולת שועל (קוואקר) או אטריות או גם וגם…
היי גלית,
הגריסים מוסיפים למרק, אך אפשר לוותר עליהם.
את יכולה להוסיף אטריות או כל קטניה אחרת שאוהבים:)
היי אפרת .נראה מעולה.
אם אוסיף כרובית טריה כמובן חתוכים לפרחים – יש צורך להרתיח אותם קודם בנפרד?
תודה
היי ענת,
אין צורך להרתיח קודם בנפרד.
היי אפרת, אין לי גריסים אבל יש לי עדשים כתומות ועדשים ירוקות, האם כדאי להשתמש בהם במקום?
היי אדוה,
אפשר לוותר על הגריסים או להוסיף חצי כוס קינואה.
וכן גם לשים עדשים ניתן.
תודה, אנסה עם עדשים כתומות.
בהצלחה, אשמח שתעדכני אחרי 😋
זה יהיה טעים אם אוסיף לבפנים קוביות טופו קשה? מתי להוסיף?
היי הודיה,
לא יצא לי לנסות אז אני לא יודעת אבל יש כאלה שמוסיפים (כ-10 דקות לפני סיום הבישול).
האם אפשר להוסיף במקום הגריסים עדשים ירוקות קפואות של סנפרוסט? ואם כן, מתי?
אפשר 🙂
במידה והן קפואות אז ניתן באותו שלב של הוספת הגריסים.
אני רוצה להכין את המרק, נראה לך ילך עם א.מרק ירקות במקום עוף? א”כ צריך להוסיף מלח או משהו אחר?
ותודה על המתכונים המושלמים! תמיד נהנית מהם!
היי אסתר,
כן אפשר לשים כפית גדושה א. מרק ירקות.
שימי כפית וחצי מלח.
האם עדיף לתבל בהתחלה, בשלב של הוספת הירקות ( לאחר טיגון קל של הבצל)? , חשבתי שכך נטמעים התבלינים בצורה טובה יותר ( אציין כי אני חדשה במטבח)
יש להוסיף כ10-15 דקות לפני סיום הבישול.
וזה תלוי בתבשילים יקירה, לא חייב
שבוע נפלא🌸
היי, אפשר לשים קוואקר במקום גריסים?
אפשר.
המרק יצא מעולה! הכנתי גם את המרק אפונה שלך שהוא נדיררר
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה רותם
יש לי ברוקולי וכרובית קפואים
איך אני מתזמנת בסדר וזמן ההוספה שלהם למרק?
תוסיפי אותם יחד עם הגריסים.
יש לי 3 סוגי אבקות מרק עוף בצל ופטריות באיזה אחד להשתשמש
עדיף בטעם מרק עוף.
אפרת יקרה, תודה רבה על מתכונים נפלאים וטעימים.
רציתי לשאול האם יש לך מתכון לתבשיל בסיר או מרק עם הירקות הבאים:
תפוחי אדמה, גזר, בטטה, דלורית ובצל. (זה מה שיש לי כרגע)
אשמח לעזרתך. תודה רבה.❤
היי קרן,
את יכולה להכין את המרק הזה עם הירקות שיש לך. אם יש לך עלים כמו פטרוזיליה, כוסברה, סלרי או שמיר מומלץ להוסיף.
יכול להיות ש7 כוסות מים יספיקו. תראי לפי העין.
תודה רבה.
יישר כח ענקי על אתר נפלא.⚘
מתכון מעולה, כולנו מרוצים,
כבר חודש מכין את המרק מידי יום,
שמחה לשמוע 🙂
תודה אבי
היי מה התבלינים שצריך לשים ומתי?
היי,
רשום במצרכים במתכון:
תיבול: כפית שטוחה כורכום, כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), כפית וחצי מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
יש להוסיף 10-15 דקות לפני סיום הבישול.
היי אפרת,
1.האם משתמשים בכרובית וברוקולי חי או משקיות
קפואות ?
2. האם לחתוך את הברוקולי והכרובית או להשאיר אותם שלמות ?
תודה מראש.
1. עדיף טרי ולא קפוא.
2. לחתוך לפרחים קטנים.
ועוד משהו ששכחתי אפרת..אוהבת מאוד את המתכונים שלך.עושה המוןןן.קלים וטעימים מאוד.תודההה❤🙏
תודה לך 💖
מרק טעיםם!! לא היה לי ברוקולי וכרובית.הוספתי דלעת😊אבל גם ככה זה טעיםםם.תודהה😊
נראה מעולה 🙂
תודה אלה
מרק הכי טעים! מחמם, בריא ומושלם לחורף. תודה תודה
שמחה שאהבת 🙂
הכנתי . לא היה טעים לנו
מצטערת לשמוע
הי אפרת,
אם אני מכינה בלי תפו”א, אפשר להקפיא עם הגריסים?
תודה
אני חושבת שכן.
היי, אפשר להוסיף פטריות?
כן.
איך מכינים אבקת מרק עוף או ירקות מרכיבים טבעיים?
מצורף לינק למתכון לאבקת מרק ביתית.
היי אפשר לשים את כל הירקות חוץ מהסלרי כרובית סלרי שמיר
אשמח לקבל תשובה
אפשר אבל כדאי להוסיף עלים אחרים במקום כמו פטרוזיליה או כוסברה.
היי אפרת,
מועדים לשמחה!
אפשר לשים בטטה או לא קשור?
האמת אני רואה שיש לי בבית רק גזר,בטטה,תפו”א וכרובית.
אז להכין את המרק הזה ככה?
גם אין לי פטרוזיליה שמיר וכו’
זה יצא טעים?
אין לך בכלל עלים? סלרי, כוסברה, משהו?
את יכולה להכין עם הירקות שיש לך אבל העלים מאוד מוסיפים טעם.
כן אפשר.
הי
האם הגמבה הכרחית? הבת שלי לא אוהבת
אפשר לוותר.
חייבת לשתף שבמקום כורכום שמתי בטעות חוואיג’.
המרק יצא ממש טעים למרות הטעות.
לכל המעוניינים לגוון בטעם אפשר לשים חוואיג’ במקום כורכום זה יוצא נפלא!!!
תודה עדי 🙂
הי,
האם כרוב משתלב במרק? (מוריד את הכרובית כי אין לי כרגע…)
כן.
היי
תקשיבי, בד”כ אני לא חובבנית גדולה של בישולים מתןך שיעמום גלשתי לאתר שלך ןפשוט נדהמתי המתכונים פשוט פצצה אחד אחרי השני-והמרק היה פשוט מושלם
תודה רבה על הכל
😘
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
נהדר.אני נוספתי גםחופן אטריות דקות2 שיני שום כתושות, וכמה שפריצים שללימון.
מעולה 🙂
תודה חנה
הי אפרת, גיליתי שגם במקום העבודה שלי הנשים נעזרות באתר ונהנות אז ממש תודה!!!
שאלה לגבי המרק –
ניתן להקפיא מנות של המרק המוכן או שזה יוצא לא טוב?
שמחה לשמוע 🙂
אפשר להקפיא מרקים כל עוד לא מכילים תפוחי אדמה.
מה אפשר לשים במקום גריסים ?
אפשר לוותר על הגריסים או להוסיף חצי כוס קינואה.
מרק ירקות קל להכנה
מרק עוף
מים חמים
שקדי מרק
כוס זכוכית
הכנה
לוקחים כפית של מרק עוף
סמים בכוס זכוכית
סמים מים רותחים
מערבבים שקדי מרק לא חובה
בתאבון
כמה קלוריות למנה?
כ-70 קלוריות למנה.
היי אפרת! שאלה לגבי גבעולי הסלרי..איך לחתוך אותם?
לחתוך לעיגולים בעובי עד 1 ס”מ.
סבבה אנסה..
תודה רבה 🙂
היי אפרת,
אני אוהבת רק מרק בלי כל הירקות..
אני פשוט בדיאטה ואטריות זה לא טוב, אבל אוכל לשים ירקות בשביל הטעם..
השאלה שלי מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?
היי מיה,
את יכולה לוותר על אבקת המרק ולהמליח יותר לפי הטעם.
היי אפרת,
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך !! פשוט אלופה!!
ככה אני חושבת שמרק עוף לא טוב לי לגוף וזה משמין אותי.. והבעיה שאני אוהבת רק את המרק בלי בירקות..
אז סבבה אוריד את הירקות.. אבל מה אפשר לעשות במקום המרק עוף? (משהו לא משמין)
אשמח לתשובה!!
תודה רבה!!
תודה מיה 💜
אם את אוהבת מרק שהוא צח אז יש מרק אטריות. אני כן ממליצה להכין אותו עם הגזר, הבצל והשום בשביל הטעם (אחר כך את יכולה לסנן את המרק).
היי , איך עושים את המרק סמיך , אבל בלי לרסק את הירקות ?
אפשר להסמיך בקורנפלור ולערבב בכוס כף מלאה קורנפלור עם רבע כוס מים קרים, לערבב עד שאין גושים ולהוסיף למרק.
יצא טעים מאוד!
אצלנו כל המשפחה אוהבים מרקים ובמיוחד את המרקים שלך!
תודה רבה לך על עוד מתכון מנצח!!
שמחה לשמוע!
תודה וגמר חתימה טובה 🌺
האם אפשר לוותר על הכרכום או להחליף התבלין אחר?
הכורכום מוסיף צבע למרק אבל אפשר לוותר.
מרק מרווה, משביע, מחמם ומרגיע!
תודה על מתכון מוצלח מאוד!
תודה לך על העדכון 🙂
יצא מושלם!!
אין מילים
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת
מרק נפלא, מככב אצלנו..
אפשר להוסיף חומוסים של סנפרוסט? כמה כדאי להוסיף והאם יהיה ניתן לטחון אותו לאחר מכן.
תודה מראש נפלאה שכמותך
היי דורית,
אפשר להוסיף בסביבות כוס גרגירי חומוס. אין בעיה לטחון לאחר מכן.
אני בת 12 ואני מבשלת מעולה אבל אני רוצה להכין מרק קטן איל מכינים
היי לישי,
קודם כל כל הכבוד לך שאת מבשלת 🙂
לגבי המרק, את יכולה להשתמש בסיר קטן ולהכין מחצית מהכמויות: חצי בצל בינוני, כוס פרחי כרובית, כוס פרחי ברוקולי, גזר וכו’.
יצא מצוין!
עם שמיר טרי ופטרוזליה במקום סלרי.
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
בוקר אור לך,
מניחה שאפשר פטרוזליה במקום סלרי ולוותר על השמיר, נכון?
תודה רבה!
(יש לי שמיר מיובש, לשים? איך בלי?)
בוקר טוב 🙂
כן אפשר לשים פטרוזיליה.
את יכולה להוסיף גם כפית שטוחה שמיר מיובש (בנוסף לפטרוזיליה הטריה).
וואו!! זה מה שיש לי להגיד כמה פשוט ככה טעים (:
המלצה מעולה של אחד המגיבים להוסיף חוויאג’ למרק פשוט טעים!!
ובאופן כללי אני רוצה לומר שכל מתכון שאני מנסה מהאתר שלך פשוט הצלחה עדיין לא התאכזבתי ואני בכלל לא בשלנית אז תודה רבה 😋
לומר
איזה כיף לשמוע!
תודה נעמה 🙂
הי יש לי אטריות אורז של נודלס זה מתאים למרק?? ואם כן מתי להוסיף כי הוא מתגשם יותר מהר ואני לא רוצה שיצא דייסה ואם אפשר כל פעם להוסיף קצת כי אצלי אוכלים בשלבים
היי הודיה,
מומלץ לבשל קודם את אטריות האורז לפי ההוראות שעל גבי האריזה ורק אז להוסיף למרק, כל פעם לפי הכמות שרוצים.
המרק ירקות יצא טעים מאד והשמיר ןהסלרי מאד מוסיפים למרק
תודה חיה, שמחה שאהבת 🙂
יום נפלא
הכל מעולה/ תודה. האם יש לך מתכון למרק ירקות הכולל תירס אפונה שועית משקית הקפאה כמובן דיאטטי
היי יעלי,
אין לי מרק כזה. אשתדל להכין בהמשך.
חנוכה שמח 💛
עשיתי את מרק הירקות (רק בלי ברוקולי ילדיי לא אוהבים).
יצא טעים מאוד!
אפרת תודה על מתכונים קלילים טעים ומדויקים.
תודה אורלי, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים🌺
הי אפרת,
שאלה לי אליך:
מרק שמורכב מירקות סטנדרטיים ושעועית ירוקה וצהובה, מתאים לטחינה?
תודה לך!
נראה לי שכן.
מתכון בהחלט קל ונכון למרכיבים, הוספתי חוויאג’ כי אנחנו אוהבים, יצא נפלא
תודה רועי 🙂
היי,
הכנתי את המרק “לפי הספר”, והוספתי חצי קולרבי, וראש קטן של שומר.
כל מילה מיותרת!
תודה עמירם, שמחה לשמוע 🙂
הי
האם אפשר להוסיף קינואה במקום גריסים
אם כן
באיזה כמות ובאיזה שלב של הבישול
כן אורי, אפשר לשים במקום חצי כוס קינואה באותו שלב שמוסיפים את הגריסים.
בוקר טוב אפרת, אפשר להשתמש במגוון אחר של ירקות? אין לי הכל….
היי יעל,
אין בעיה. את יכולה לשים את מה שיש לך.
היי! אפשר להוסיף קישוא?
אם כן איך מה השלבים
תןדה רבה
סליחה לא ראיתי שכתוב קישוא במתכון:)
לגבי הברוקולי והכרובית , אני שמה קפוא
ראיתי שכתבת להוסיף 10 דקות לקראת סוף הבישול?
זאת אומרת לאחר שעה שהכל על הגז?
כן, לאחר כשעה.
אפשר לשים ברוקולי קפוא?
אפשר אבל כדאי להוסיף אותו כ-10 דקות לקראת סוף הבישול.
הי!
אל אילו ירקות ניתן לוותר ואל אילו לא?..
ואם אני מוותרת על אבקת מרק?
ואיזה כמויות לשים לשלושה אנשים?
תודה רבה! כל המתכונים שלך מדהימים!
היי אסתר,
ככל שתשימי יותר ירקות כך הטעם יהיה עשיר יותר. על גזר, קישוא, סלרי ועשבי תיבול לא הייתי מוותרת במיוחד אם את לא שמה אבקת מרק. ל-3 מנות אפשר להכין מחצית מכל הכמויות.
יום מקסים 🙂
מרק הירקות יצא מעולה! (נטול גריסים)
האורחים טרפו, הצלחתי להקפיא את המעט שנשאר וטרפתי ביום קריר.
היום מכינה שוב, מנה ענקית כדי שאוכל להקפיא יותר 🙂
תודה רבה!!!
תודה מאיה, שמחה שיצא טעים 🙂
יום מקסים
מרק ירקות מעולה:))
במקום גריסים הוספתי אטריות אורז
פשוט מעולה ובריא
תודה, שמחה שאהבת 🙂
מרק מנצח! אחד הטעימים.
שמחה שאהבת 🙂
ברגע שהזכרת אבקת מרק, איבדת אותי…
למה צריך םהוסיף את הרעל הזה כשיש כזה עושר של טעמים?
חבל שאנשים עוד לא הפנימו שאפשר להכין מאכלעם מדהימים בלי כל הכימיה הזו.
היי,
אם לא משתמשים בגריסים, אורך הבישול שעה?
היי יאנה,
זמן הבישול עשוי להתקצר מעט. בכל אופן יש לבשל עד שכל הירקות מתרככים.
המרק פשוט פ צ צ ה!!!!!!
תודה מסי, שמחה שאהבת 🙂
בוקר טוב
יצאתי לפנסיה לפני חודש . ומתחיל ללמוד בישול. זכיתי בדרך מקרה להיכנס לאתר הזה. ורוצה להגיד ,כל הכבוד . זה מצליח
אתמול הכנתי מרק גריסים . והיום הכנתי מרק ירקות + דג בתנור . ויצא טוב מאוד . באמת רוצה להודות לך על המתכונים . ואני מקווה לנסות ולהתנסות בכל המתכונים באתר . שוב תודה
היי חביב,
שמחה מאוד לשמוע.
מאחלת לך המשך בישולים מוצלחים 🙂
יום נפלא
ניתן להוסיף עגבניות למרק?
היי חן,
אפשר להוסיף עגבניה קצוצה. מומלץ לטגן אותה קצת כ-2 דקות לאחר שהבצל מזהיב ואז להוסיף את יתר הירקות.
היי, דבר ראשון האתר שלך מושלםםםםם!!! אין דבר שניסיתי ויצא פחות ממדהים!
דבר שני, התחלתי כבר להכין את המרק ובעודי מתכוננת להכניס את הגריסים שמתי לב לאחת התגובות שנכתב שם שגריסי פנינה צריך לשים עם הירקות בהתחלה. אני חדשה במטבח ולכן לא ידעתי שישנם 2 סוגים של גריסים:/ איך ממשיכים? הכנסתי לאחר חצי שעת בישול את הגריסי פנינה. האם זה יהיה מוכן אחרי חצי שעה נוספת או שזה צריך יותר? והירקות כבר רכים.. לא נורא שימשיכו להתבשל? זה לא יצא דייסתי?
תודה ענקית! אשמח גם לתשובה במייל כי כתבתי שאלה בעבר ולא הצלחתי לראות תגובה. שוב תודה!!!
היי ספיר,
אין בעיה. זה צריך להיות מוכן אחרי חצי שעה של בישול.
אפרת תודה רבה לך על מתכונים פשוט כיף להכין וללמוד:)
תודה סיון, שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אם אני רוצה שהמרק יספיק לתשעה אנשים, מהם המינונים של הירקות,המים וכו’??
היי מוריה,
יש להשתמש בסיר גדול ולמלא אותו במים עד 3/4 גובה. לשים 2 תפו”א גדולים, 2 גזרים גדולים, 2 קישואים, 10-12 פרחי ברוקולי, 10-12 פרחי כרובית, 2-3 גבעולי סלרי + עלים, 1 גמבה, כוס עלי שמיר. אפשר להוסיף כוס גריסים.
יש לתבל ב2 כפיות מלח, כפית שטוחה כורכום, כף אבקת מרק, רבע כפית פלפל שחור. מומלץ לתבל בהדרגה ולטעום. לשפר תיבול לפי הצורך.
אם אני רוצה להוסיף איטריות למרק, באיזה שלב אני מוסיפה אותם?
היי מיכל,
אטריות מומלץ להוסיף למרק כ-10 דקות לפני סיום הבישול.
כל מה שהכנתי מהמתכונים שלך יצא מהמם
את אלופה
תודה שרה 🙂
המרק טעים מאוד
תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂
בוקר טוב אפרת האם אפשר להשתמש בלקט ירקות של סנפרוסט?
כן רינת, אפשר.
יום נפלא 🙂
תודה רבה על התשובה המהירה,האם אני צריכה להפשיר אותם לפני הבישול?
לא חובה להפשיר.
היי לילה טוב,יש לי לקט ירקות של סנפרוסט שמיועד למרק האם זה יכול להתאים?
האם חייב לטגן את הירקות
כי לא עשיתי זאת
שמתי מים ואחרי זה ירקות עם אבקת מרק עוף שיש בו שמן
האם בכל זאת יש בטא קרוטן וויטמינים במרק או שבעצם אין ויטמינים
תודה על העזרה
היי גל,
לא חייב לטגן את הירקות ואפשר פשוט לשים אותם ישירות במים.
יש ויטמינים במרק (חלק בירקות עצמם וחלק במי המרק).
את הגריסים מכניסים ביחד עם הירקות למים הרתוחים או בשלב מאוחר יותר? תודה רבה
היי דינה,
את הגריסים מומלץ להוסיף אחרי כחצי שעה של בישול.
כנ\”ל לגבי גריסי פנינה?
נכון טליה 🙂
בוקר טוב
האם אפשר להשתמש בכרובית של סנפורסט
תודה ויום נפלא
כן אושרת, את יכולה.
יום מקסים 🙂
שלום אפרת,
עכשיו בדרך להכין את המרק רציתי לישאול האם כוס אורז תספיק למרק? ויש לי כמה כנפיים ורציתי לשים אותם למרק איך יהיה הסדר קודם לטגן בצל ואז את הכנפיים ולהוסיף מים רותחים ואז את הירקות ולאחר מכן את האורז?
תודה רבה אכין ואעדכן איך יצא.
היי קרינה,
כוס אורז תספיק לדעתי כי הוא מתנפח.
וכן, כמו שרשמת- קודם מטגנים את הבצל ואח”כ את הכנפיים. מוסיפים מים רותחים ואז את הירקות. בסוף הבישול את האורז.
בהצלחה 😉
ויש לי קישואים,בטטה וקולורבי האם אפשרי להישתמש גם בזה למרק?
תודה על המתכונים הנהדרים.
שלום:)
רוצה מאוד להכין את המרק ורציתי לדעת האם אורז או אפונה יתאימו למרק והאם צריך לישטוף אותם ואיך במים מהברז ולהשרות צריך?ובאיזה שלב להוסיף את האורז או האפונה?
תודה רבה.
ואגב הכנתי את המאפינס עם ציפוי השוקולד יצא טעים.
היי קרינה,
את יכולה בהחלט להוסיף גם קישואים, בטטה וקולורבי.
אפשר להוסיף גם אפונה יבשה אבל יש להשרות אותה במים כל הלילה ולבשל אותה בנפרד במשך כשעה במים רותחים עד שהיא נעשית רכה אבל לא לגמרי ורק אז להוסיפה למרק יחד עם הירקות.
לגבי אורז, מספיק לשטוף אותו במסננת מתחת לברז ולא חובה להשרות אותו לפני. להוסיף אותו למרק בסוף – לאחר שהמרק מוכן ותובל להוסיף את האורז ולבשל 10-15 דקות נוספות עד שהוא מתבשל.
בהצלחה 🙂
טעים מאוד! ממליצה להוסיף גם עגבנייה חלוטה (כלומר ללא קליפה) חתוכה דק
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון.
אני נשואה למרוקאי שמבחינתו האוכל של אמא שלו הכי טעים בעולם…ולכן מעולם הוא גם לא יודה שיש משהו שאני מכינה שיותר טעים…(שפה נכנס תבלין “האגו”…)
אבל…כשהכנתי את המרק הזה הוא לא הפסיק לבקש עוד ועוד ועוד ובמשך מספר ימים רצופים!!!
אז אומר שהמרק מ ע ו ל ה !!!
היי רויטל,
איזה כיף לשמוע!
תמשיכי להראות לו 😉
תודה שחזרת לעדכן ויום מעולה
אתם יכולים לרשום בבקשה כמויות של ירקות?
היי ליה,
אלה הכמויות המומלצות (זה לא חייב להיות מדויק):
כרובית וברוקולי חתוכים לפרחים קטנים מאוד כ 7-10 פרחים מכל סוג
גזר גדול חתוך לקוביות
תפו”א בינוני חתוך לקוביות קטנות
גמבה חתוכה לקוביות קטנות
קישוא חותך לקוביות קטנות
2-3 גבעולי סלרי קצוצים + כוס עלים קצוצים
כוס שמיר קצוץ
שלום
האם ניתן להוסיף גרגירי חומוס משקית קפואה?
כן בטח.
שבת שלום 🙂
כמה לשים מכל ירק וכמה שמיר ואיך לחתוך את הירקות
היי רינת,
אפשר לשים כל ירק שאוהבים ובכמות שרוצים. מומלץ לשים ירק אחד מכל סוג כדי שיהיה מגוון.
לגבי הכרובית והברוקולי- חותכים לפרחים קטנים מאוד ושמים בסביבות 7-10 פרחים מכל סוג.
גזר גדול- לחתוך לעיגולים דקים.
תפו”א גדול – לחתוך לקוביות קטנות.
גמבה- לחתוך לקביות
סלרי- לקצוץ 2-3 גבעולים ולשים בסביבות כוס עלים קצוצים.
שמיר- לקצוץ ולשים כשני שליש כוס.
בנוסף, אפשר להוסיף בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות או קישוא בינוני חתוך לקוביות קטנות.
בהצלחה 🙂
שלום, מה כמות הירקות ?כמה לשים מכל ירק ?
תודה רבה
בס”ד
שלום :}
לא היה לי הרבה בבית אבל הלכתי על מה שיש,{כמו בסיפור “מרק מכפתור”:}}
בצל,גזר,תפוחי אדמה,
גירדתי גזר אחד ותפוח אדמה, הוספתי קצת שום כתוש כמו שמישהי הציעה,
ואורז במקום גריסים.
יצא ממש טעים!
תודה.
מעולה!
תודה שירה והמשך יום נפלא 🙂
בוקר טוב.
הכנתי את המרק הטעים בפעם ה100 והפעם עם הירקות שהיו לי: קישוא, תפוא, פפריקה, ברוקולי,גזר מעט פטרוזיליה וכוסברה…יצא טעים! שוב תודה רבה לך׳
תודה קריסטינה היקרה!
הכנתי את המרק, כל כך קל להכין ויצא מעולה!! ויתרתי על אבקת מרק והוספתי כמה שיני שום. חובה לשים שמיר, נותן את כל הטעם.
ממליצה!!!
תודה דנה, שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת! אפשר לדעתך לשים כרוב לבן במרק שמרסקים אותו (מקפיאים) ומה עם כרוב אדום? הרבה תודה על כל התשובות שלך.
היי דבי,
לדעתי הכרוב הלבן יותר יתאים במרק מאשר האדום.
המשך יום נפלא 🙂
אתר מהמם 🙂
כמה גריסים להוסיף?
תודה רבה!
תודה קרן 🙂
בסביבות חצי כוס גריסים.
גמר חתימה טובה
מעולה! מנסה ומעדכנת!! תודה רבהההה
היי 😉
רציתי לדעת אם יש אפשרות להוסיף משהו אחר במקום א. מרק?
היי קרן,
אבקת המרק מוסיפה טעם אבל אפשר לתבל רק במעט כורכום, מלח ופלפל שחור.
היי…שלוש שאלות קטנות בבקשה
1 – האם אפשר להוסיף למרק הזה גריסי פנינה ? אם כן, מתי ?
2 – איך אני יכולה לדעת שיש תגובה שלך על תגובה שלי (באם אפשר לסדר איכשהו לקבל התראה לאימייל ?)
3 – יש מצב שתעלי בבקשה מתכון למרק גריסי פנינה וירקות ?
המון המון תודה
היי שלומית,
1. אפשר להוסיף למרק גריסי פנינה. את הגריסים מומלץ להוסיף למרק בהתחלה, אחרי שמוסיפים את כל הירקות.
2. שלחתי לך הודעה למייל. אני מקווה שבקרוב כולם יוכלו לקבל הודעה אוטומטית למייל כשמתקבלת תגובה.
3. המרק הזה מאוד מתאים להשתלב עם גריסי פנינה. בכל מקרה, לקראת החורף אני מתכוונת להעלות עוד מתכוני מרק אז אפרסם גם מתכון למרק גריסי פנינה וירקות.
המשך יום נפלא 🙂
במילה אחת – מקסימה
בשתי מילים – תודה רבה
תודה שלומית 🙂
יום מעולה
תודה רבה על הטיפים המתכונים שלך מדהימים ומוצלחים תמשיכו לעדכן:)
תודה ספיר 🙂
היי אפשר להוסיף בטטה ושוקיים של עוף?
כן ספיר, למה לא 🙂
מומלץ לטגן קודם את השוקיים כדקה מכל צד לאחר טיגון הבצל ורק אח”כ להוסיף את המים הרתוחים והירקות.
המתכון נראה מדהים,כמה זמן אורך בישול המרק?
היי ליאור,
יש לבשל את המרק עד שהירקות מתרככים. אם חותכים את הירקות לקוביות קטנות זה אמור לקחת בין 40 דקות לשעה.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
שלום, אני רואה פה את כל המתכונים וממש מדהים לראות איזה מובנים הם ופשוטים, אשרייך !
הערה קטנה- (ביקורת בונה ) למי שמעוניין,
לא חייב לטגן בצל למרק !!! זה ממש לא משנה את הטעם , גם למי שלא שומר על המשקל…
אני מדברת על מרק ירקות כזה .. וזה גם חוסך בזמן פשוט לזרוק הכל בתוך סיר עם מים רותחים וכשזה מתבשל לתבל…
שוב תודה מתכונים מדהימים !
תודה הודיה! 🙂
יצא טעים מאוד , תודה !!!!
השמיר עושה את כל הטעם!!! כמובן שהוספתי עוד מלח ופלפל ויצא לי פיקנטי עדין.
תודה לך על המתכונים הנהדרים!!!
היי קריסטינה,
אני שמחה שנהנת מהמרק!
תודה לך שאת תמיד חוזרת לעדכן 🙂
היי. אני מכינה כרגע את המרק. תוכלי בבקשה להגיד לי מה הכמות של כל תבלין? אני בשומרי משקל מזה שבועיים והמתכון נראה מתאים מאוד!!! 0נקודות.
תודה
היי קריסטינה,
ראיתי רק עכשיו..
חצי כפית כורכום, כף אבקת מרק, חצי כפית עד כפית מלח (ממליצה להתחיל בחצי כפית, לטעום ולהוסיף עוד במידת הצורך), רבע כפית פלפל שחור.
בתאבון ויום נפלא!
תודה רבה!!