שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

המצרכים:

2 ראשי לברק

800 גרם לברק חתוך לפרוסות לרוחב של 5 ס”מ

2.5 בצלים פרוסים לרצועות

עגבנייה גדולה חצויה ל-8 פלחים

200 גרם פטריות שמפיניון חצויות

150 גרם פטריות יער קרועות

8 גבעולי בצל ירוק חתוך גס

12 פיסות שורש גלנגל

20 עלי קפיר ליים

8 גבעולי למון גראס טרי ללא עלים

צרור כוסברה

8 כפות רוטב מי דגים (נאם פלה)

2 כפות צ’ילי פייסט

8 כפות לימון סחוט

פלפל חריף יבש כתוש

2 ליטר מים




אופן הכנה:

  1. מבשלים את ראשי הדג במים יחד עם כל התבלינים: צ’ילי פייסט, גלנגל, למון גראס, קפיר ליים, פלפל חריף, והבצל הלבן בסיר עם מים ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את רוטב הדגים, נתחי הדג, הפטריות, הבצל הירוק והעגבניות ל-  7 דקות בישול נוספות. טועמים ומשלימים תיבול.
  3. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, ומיץ הלימון ומגישים לצד קערית אורז לבן.

המתכון באדיבות יריב מלילי ממסעדת “הבית התאילנדי”, רח’ בוגרשוב 8, תל אביב.

הערה: המתכון נמסר על-ידי המסעדה ואינו נבדק על ידי האתר.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגיות ביסקוטיעוגיות ביסקוטי
סרדינים מטוגנים סרדינים מטוגנים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אירית (06:43 29.12.2022)

האם אפשר להשתמש במשחת קארי ירוק במקום בתבלינים האקזוטיים שאין בכל בית? 😊
ואם כן באיזו כמות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:55 29.12.2022)

היי,
אפשר. תתחילי בכף ותוסיפי לפי הטעם האישי(: