זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
המצרכים:
2 ראשי לברק
800 גרם לברק חתוך לפרוסות לרוחב של 5 ס”מ
2.5 בצלים פרוסים לרצועות
עגבנייה גדולה חצויה ל-8 פלחים
200 גרם פטריות שמפיניון חצויות
150 גרם פטריות יער קרועות
8 גבעולי בצל ירוק חתוך גס
12 פיסות שורש גלנגל
20 עלי קפיר ליים
8 גבעולי למון גראס טרי ללא עלים
צרור כוסברה
8 כפות רוטב מי דגים (נאם פלה)
2 כפות צ’ילי פייסט
8 כפות לימון סחוט
פלפל חריף יבש כתוש
2 ליטר מים
אופן הכנה:
- מבשלים את ראשי הדג במים יחד עם כל התבלינים: צ’ילי פייסט, גלנגל, למון גראס, קפיר ליים, פלפל חריף, והבצל הלבן בסיר עם מים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את רוטב הדגים, נתחי הדג, הפטריות, הבצל הירוק והעגבניות ל- 7 דקות בישול נוספות. טועמים ומשלימים תיבול.
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, ומיץ הלימון ומגישים לצד קערית אורז לבן.
המתכון באדיבות יריב מלילי ממסעדת “הבית התאילנדי”, רח’ בוגרשוב 8, תל אביב.
הערה: המתכון נמסר על-ידי המסעדה ואינו נבדק על ידי האתר.
ראו גם
- אסאדו ביתי בתנור |
- פסטה מוקרמת עם בטטה וזיתים |
- סביצ’ה |
- קדאיף תותים |
- פאד תאי קל להכנה |
- קרם חצילים
מתכון זה שייך לאוסף: מתכוני מסעדות
האם אפשר להשתמש במשחת קארי ירוק במקום בתבלינים האקזוטיים שאין בכל בית? 😊
ואם כן באיזו כמות?
היי,
אפשר. תתחילי בכף ותוסיפי לפי הטעם האישי(: