זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-14 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות
סוג: חלבי
500 גרם פסטה קצרה (השתמשתי בפסטה קרניים בינוניות)
25 גרם חמאה
2 שיני שום כתושות
חצי כוס (120 מ”ל) חלב + כף קמח/קורנפלור
¾ כוס (180 מ”ל) חלב
מיכל שמנת לבישול (250 מ”ל)
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
כוס דחוסה גבינה מגורדת מסוג צ’דר או קשקבל או גאודה או מוצרלה (אפשר לשלב)
לפיזור מעל:
חצי כוס דחוסה גבינת מוצרלה מגורדת (אפשר לשלב עם גבינת פרמז’ן)
2-3 כפות פירורי לחם מוזהבים
-מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה ומעבירים למסננת.
-מחממים סיר קטן ומוסיפים חמאה ושום כתוש. מערבבים עד שהחמאה נמסה.
-מערבבים חצי כוס חלב עם כף קמח (או קורנפלור) עד למרקם חלק. מוסיפים לסיר ומערבבים.
-מוסיפים לסיר ¾ כוס חלב, מיכל שמנת לבישול, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים במשך 1-2 דקות עד שזה מעט מסמיך.
-מוסיפים לסיר את הגבינה ומערבבים עד להמסה. מסירים מהאש.
-שופכים לתבנית את הפסטה המבושלת ומעל יוצקים את הרוטב. מערבבים קלות.
-מפזרים מעל גבינת מוצרלה ופירורי לחם.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות בתוכנית טורבו ואופים במשך 12-14 דקות, עד להזהבה.
- פסטה ברוטב בטטה |
- פסטה במיקרוגל |
- ניוקי עננים צבעוני |
- רביולי ברוטב בשמל |
- כרובית בצ’דר |
- ניוקי גבינות ובטטה
הי,
רציתי לדעת אם חייב פירורי לחם,וגם איך זה מוסיף למתכון
תודה:).
הפירורים מוסיפים קצת פריכות אבל אפשר לוותר עליהם. זה טעים גם בלי.
לא ראיתי במתכון שצריך פרורים
כמה צריך ומתי להוסיף?
תודה ענקית על אין סוף מתכונים קלים וטעימים 🩷🩷
היי מוריה,
רשום במתכון 2-3 כפות פירורי לחם. מפזרים מעל גבינת מוצרלה ומעל את פירורי הלחם.
תודה רבה על המתכונים המטריפים!
במה אני יכולה להחליף את החמאה? נגמר לי בבית 🙁
היי
אפשר לשים מחמאה או קרם קוקוס(:
זהו שגם אותם לא היה לי, המרתי בשמן קנולה, זה בתנור
אשתף אחרי שייצא…שמן קנולה זה טוב?
שמן קנולה פחות מומלץ אבל גם אפשר.
יצא נדיר!!
תודה רבה!
שמחה מאד לשמוע!
היי
יצא ממש טעים תודה!
שמחה מאד לשמוע🙂
הי! נראה מתכון טוב מאוד!! אני רוצה להכין רק שאלה קטנה, נראה לך יתאים כאן רביולי גבינות או רביולי פטריות במקום הפסטה? תודה:)
היי,
זה פחות מתאים אבל אפשר לנסות.
היה טעים מאוד!!!
שמחה לשמוע🩷
שלום, האם צריך להביא את תערובת הבשמל להרתחה?
היי
לא, רק לחמם.
טעיםםםםם רק לוודא שהפסטה לא תהיה קשה מדי, מנסיון
שמחה שיצא טעים😊
מדהים הכנתי ועפתי לשמיים (:
שמחה לשמוע😊
במה אפשר להחליף את החלב, והאם באותה הכמות? ( משקה שיבולת שועל? סויה? שקדים? אורז?)
אפשר לשים חלב סויה/שיבולת שועל באותה כמות.
הי אפרת, אפשר להשתמש בשמנת מתוקה רגילה ולא לבישול?
אפשר, יצא מתוק יותר.
האם יש אפשרות להכין את המתכון הזה בלי תנור? רק הבישול? ואם כן, האם זה משנה משהו באופן הבישול?
אפשר לוותר על האפייה בתנור ולפזר מעל רק גבינה מגורדת ללא פירורי לחם. יצא טעים גם ללא ההקרמה.
שבוע טוב,
רציתי לדעת האם ניתן להשתמש בקצפת צמחית במתיקות מעודנת במקום שמנת?
תודה רבה!!!
היי,
כן, אפשר(:
תודה על המענה המהיר!!!
הכנתי את הפסטה ויצא מושלםםם
ממש טעים!
תודה רבה על כל המתכונים המעולים!
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
ערב טוב,
יש לי שאלה,
האם אפשר במקום כל הגבינות שמוזכרות לעיל לשים רק גבינה צהובה?
זה מה יש לי בבית כרגע…
תודה.
היי,
אפשר(:
בהצלחה!
יצא טעים…. מעדן…..
שווה להכין
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף❤
חייבים להוסיף שמנת לבישול?1
אפשר גם חלב אבל התוצאה תהיה פחות קרמית וטעימה.
הכנתי ואכלתי טעים בטירוף
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
וואו אנחנו משפחת חובבי פסטות והמתכון הזה יצא אחד המוצלחים
כולם נהנו ולא השאירו טיפה
תודה על המתכונים המעולים!
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
גבינת עמק מגורדת?
אפשר.
הי
באיזו מספר תבנית להשתמש
והאם אפשר בתבנית חדפעמי
תודה
היי,
אפשר להשתמש בכל תבנית מלבנית בינונית-קטנה המיועדת לאפייה. אפשר גם חד פעמית.
תודה רבה על המתכונים היפים ושבת שלום
שבת שלום🌺
זה יצא עם יותר מידי גבינה לטעמי
היי,
מק אנד צ’יז זו מנה עשירה בגבינה- פחות מתאים למי שלא אוהב הרבה גבינה(:
מה אפשר לשים כתחליף לפסטה?
אולי תפו”א?
היי,
אם את מעוניינת במנה דומה שאינה מבוססת על פסטה תוכלי להכין ירקות מוקרמים או תפוח אדמה מוקרם.
גבינת “עמק” יכולה להתאים במקום אילו שהזכרת?
היי,
כן, גם גבינת עמק מתאימה.
תודה, איזו מהירות!
אגב, הספרים שלך אצלינו בשימוש תמידי… המון מתכונים טעימים ופשוטים!
ממש שמחה לשמוע!
תודה דנה🌺
הי אפרת, באיזה תבנית אמורים להשתמש, פיירקס? מה הגודל?
היי,
לא חייבים להשתמש בתבנית פיירקס. אפשר להשתמש בכל תבנית מלבנית קטנה המיועדת לאפייה.
אפרת המקסימה!הכנתי אתמול ויצא ממש מושחת בקטע טוב.מנה מפנקת וטעימה בטירוף.תודה וחג שמח!
איזה כיף שהתוצאה מוצלחת ושנהניתם ממנה! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת יצא לי טוב אם אני שומרת לילה במקרר אחרי שאפיתי ואז אני מחממת את זה??
כאילו לשבועות בבוקר?
היי,
המנה במיטבה סמוך להכנה, אבל אפשר לשמור במקרר ולחמם לפני הארוחה.
היי אפרת
שבת שניה שאני מכינה ברצף ואני רוצה להגיד שזה אחד המתכונים המושלמים שעשיתי מהאתר שלך!!!
אני תמיד אוהבת להכין דברים חדשים ולגוון אבל זה מתכון שתמיד יוצא לי טוב
כולם חיסלו את זה תוך 5 דקות ובאסה שלא נשאר כלום כדי לשלוח תמונה
שמחה מאד שאהבת את המתכון ושהתחסל אצלכם❤
תודה שחזרת לשתף(:
מק אנד צ’יז משודרג. אני מכינה את זה כבר שנים וזה טעים, טעים, טעים!! הנה המתכון שלי:
פסטה -איזה שרוצים, לבשל לפי הוראות היצרן.
תוספות: ברוקולי מבושל / שהופשר, קצוץ לפרחים וקוביות. עגבניות מיובשות – לקצוץ. 2/3 שקית שקדים חתוכים /מולבנים. מערבבים הכל יחד עם גבינה צהובה מגוררת. הכמויות – לשיקולכם. אני אוהבת הרבה מכל דבר. לא משתמשת בגבינה עם אחוז שומן גבוה.
בקערה נפרדת מערבבים: 1 -2 ביצים (תלוי כמה פסטה וכו’ הכנתם), שמנת לבישול 15% – כ-250 -200 מ”ל, מלח, פלפל שחור – לפי הטעם, מוסיפה לתערובת גם כ-100 ג’ גבינת פרמזן מגוררת – מערבבת הכל יחד ומוסיפה לקערת הפסטה עם הברוקלי והעגביות המיובשות. מערבבת היטב כך שהפסטה עטופה ב”רויאל” . ניתן לפזר למעלה עוד שקדים מולבנים לקישוט. מכניסים לתנור 180 מעלות למשך כ-20 דקות. אין כאן אפייה אלא בעצם המסה בלבד של הגבינות והביצה בתערובת הפסטה.
נסו ולא תצטערו. בתיאבון.
תודה על השיתוף אסתי🙂
אפרת המקסימה!כמה גר’ זה כוס וחצי גבינה מגורדת?
היי,
כוס וחצי= כ-150 גרם גבינה מגורדת(: